Eeee, ako se neko ponovo upeca na 'kooperativnog' Popovića, onda dižem ruke! Ne vidim ja više prostora za neki kompromis - sve i da se desi da neko nešto pokuša da 'istrguje', senka ovog Popovićevog poteza oko isključenja se ne može skloniti!
Uradjeno je šta je uradjeno - kažu Sremci: sve moš' da radiš, ali kada dodje do šopanja, ondak mrak na oči!
Koliko sam ja čuo, u Šumadiji slične preterane sukobe, kada se predje granica, zavadjeni rešavaju vrljikama, što ja nikako ne opravdavam!
U Bačkoj umeDu da potegnu letve iz tarabe, što opet nije dobro, mnogo nasilna metoda!
A da je Popović šopio vojvodjane, jeste! I nije samo vojvodjane, nego i šumadince, južnu prugu i ko zna koga još!
Ja bih na ovu ponudu, da sam na mestu rukovodstva LSV, odgovorio kontra ponudom: može 60 din. po lovcu (prošlogodišnji iznos), platićemo, odluke o isključenju SVIH LU da se povuku, i neopoziva ostavka. Pa da vidimo da li se radi o principijelnoj borbi za LSS, ili samo o održavanju status quo, i fotelja?
POPOVIC je PUCAO na LSCS i LSV i mi smo nekako preziveli e sad se on setio da se ponudi da nam vida rane licno on i travar Tica!!!???Melem je pravio Zivko,Gligorijevic i Skobic!!!!
Možda sam se zaleteo sa onim upisom o sremačkim i drugim metodama rešavanja sukoba i svadja, ipak ima ovde jedan naš kolega koji je bolje verziran. Da napomenem da i u sremačkim metodama ima varijacija, zavisi da li je u pitanju 'vinski' ili onaj drugi Srem!
Specifičnosti rešavanja ovakvih sukoba, kao što je ovaj sada na relaciji LSS-ostali, kada je granica tolerancije predjena, bez obzira na metod ima jednak kraj: onaj koji izgubi, mora da se skloni!
Citat iz stripa 'Alan Ford': 'Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!'
A ne mogu da kažem, da vojvodjani nisu probali ranije, da uzmu ulogu UNPROFORA, i da probaju da pomire LSS i LSCS. Pa na kraju i oni fasovali čestitku od Popovića.
Kasno je malo za kompromise!
Krenulo se u demonstraciju sile, 'ja predsednik', 'ja zakonski zastupnik', sada ćete vi neposlušni i neistomišljenici videti svog sveca kad ja podviknem! Sve ću da vas izbacim iz mog bircuza!
Eee, pa posle tog poteza teško da ima mesta za diplomatiju!
Pusti ti sad Lalo ovog našeg kolegu Sremca, nema više ništa od njegove "oštrine" u rešavanju sukoba. Nema tu sremačkih metoda više. Sada su to samo bele rukavice. Bokserske ostaju nama boraniji.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
I ti si Ficho primetio kako se nekako Sremac odrodio od svojih kolega sa foruma? Meni je bio sumLJiv već mesec-dva... Sada je jasno!
Hoće li doći službeni auto po njega, za skupštinu? Sada kreće munjevita karijera, pazi šta ti kažem! Prvi korak je najteži, posle se već lakše snalazi; kada ovi tamo vide sa kim imaju posla, ostaje im samo da se pomire sa sudbinom!
Sutra sa balkona ima da te gledamo!
Sremac, jel imaš zeleno odelo i onu pertlu umesto kravate? Nemoj da se zezneš, na skupštinu se ne ide u čizmama gumenim!!!
Pitaj Piškaća, da te malo uputi, da te posavetuje...
Ne brini, transparenti podrške što smo se dogovorili, su gotovi!
UO LSV: Nestatutarna i nerazumna odluka predsednika LSS
Ažurirano pre 10 časova 33 minute
Nakon što su pre nekoliko dana, odlukom predsednika Lovačkog saveza Srbije dr Zorana Popovića, vojvođanska lovačka udruženja isključena iz LSS zbog neizmirenja članskog doprinosa krovnom srpskom savezu,
Vanredno zasedanje Upravnog odbora LSV
U utorak je u Novom Sadu održana vanredna sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Vojvodine. Na ovoj sednici je konstatovano da je odluka predsednika LSS pravno neutemeljena, nestatutarna i nerazumna, te da će vojvođanska udruženja podneti žalbu na ovakvo rešenje.
Podsećanja radi, zbog neplaćene članarine, predsednik LSS je prošle nedelje poslao dopis Ministarstvu poljoprivrede - Upravi za šume, u kom stoji da lovačka udruženja iz centralne Srbije (članice LSCS), kao i još nekolicina njih ( iz Leskovca, Aleksinca, Medveđe, Bajine Bašte, Lučana, Čajetine...), ukupno 45 udruženja, nisu više članice LSS. Isto to je ovih dana zadesilo i vojvođanska udruženja (bilo ih je 57, osnovanjem novih sada ih je 87), s tim što su ona većinom platila članarinu Lovačkom savezu Vojvodine (1.400 dinara), od čega je 200 dinara namenjeno LSS-u.
Vojvođanski savez pare LSS-u nije prosledio, jer poslednje dve Skupštine LSS nisu održane (nije bilo kvoruma) pa nije utvrđen članski doprinos, u blokadi su i rad Upravnog i Nadzornog odbora... Rečju, u LSS-u gotovo ništa ne funkcioniše, a upravo Skupština je ta koja jedina može da donese suštinske, obavezujuće odluke, stav je vojvođanskih lovnih radnika. Zbog toga su Vojvođani ogorčeni postupanjem predsednika LSS.
- Odluka o isključenju vojvođanskih udruženja iz LSS nije po Statutu, i ovaj čin je potpuno nerazuman i samovoljan - rekao je na sednici UO LSV predsednik vojvođasnkih lovaca Milan Pažin. Sve vreme smo se iskreno borili za očuvanje LSS! Naši predstavnici su dali veliki doprinos u Radnoj grupi koja je imala zadatak da izradi novi Satut LSS, koji bi bio savez saveza sedam lovnih regiona, sa manje zaposlenih nego sada, jeftin, efikasan i funkcionalan.
Bilo je tu dosta opstrukcija, pre svega od predsednika i pojedinaca iz Stručne službe LSS. Članarina za sve lovce u Srbiji je trebalo da bude 200 dinara, u nacrt Statuta su unete sve primedbe i sugestije, posao se bližio kraju, ali onda, na sednici Nadzornog odbora, tadašnji predsednik NO Pero Škobić donosi novi predlog Statuta, što apsolutno nije njegov posao!? Vlada Mladenović, pravnik u LSS-u, rekao nam je da je taj Statut uradio po nalogu Škobića, Zorana Popovića i predsednika Skupštine LSS Marka Tice - rekao je Pažin.
Pravnik Slobodan Grdinić, koji je kao predstavnik Vojvođana učestvovao u Radnoj grupi za izradu novog Statuta LSS, nadovezao se na ovo rečima da je među članovima Radne grupe nastupilo neprijatno iznenađenje ovakvim razvojem događaja.
- Bili smo zgroženi, prosto nismo mogli da poverujemo da ovako nešto može da se desi. Pregledao sam taj novi Statut i uočio gomilu grešaka, siguran sam namernih, kao da je sve to potvrda čvrste volje da se nepodobni isključe iz LSS - rekao je Grdinić.
Zamenik predsednika LSV dr Miloš Beuković informisao je članove UO o činjenici da su mnoga udruženja iz unutrašnjosti platila samo deo iznosa na ime članarine LSS - u, a ona nisu isključena iz ove organizacije. On je naveo konkretan primer da je jedno LU uplatilo svega 10.000 dinara LSS - u, iako je u obavezi da plati daleko više na ime članskog doprinosa.
Nakon rasprave članova UO LSV, provejavao je stav da je jedna manja grupa ljudi u LSS potpuno samovoljno, zarad ličnih interesa, dala sebi za pravo da van svih pravnih normi, nelegalno odlučuje i vuče poteze u ovoj organizaciji. Zabog toga, Vojvođani će sigurno uložiti žalbu na odluku o iksljučenju, jer žalba odlaže izvršenje. Tako bi se sprečio scenario po kom na Skupštini LSS, koja je zakazana za 30. jun, ne bi bilo vojvođanskih delegata, što je, smatraju mnogi u LSV -u, bio cilj isključenja vojvođanskih lovačkih udruženja iz LSS.
Mnoge stvari biće jasnije nakon današnje, vanredne sednice Skupštine LSV, koja u podne počinje u Futogu, na koju je pozvan i aktuelni predsednik LSS prof. dr Zoran Popović, koji je najavio dolazak, kako je naveo, ukoliko uspe da otkaže ranije zakazane obaveze.
Ipak, stav Vojvođana je da samo Skupština LSS može da donese i verifikuje odluke o isključenjeu zbog neplaćene članarine, a ona dva puta ove godine nije održana.
Tu se ulazi u tumačenje prava, jer po Statutu LSS, ako se ne donese odluka o članarini, (što ove godine nije urađeno) važi prošlogodišnja odluka. Mišljenje LSV je da Skupština LSS mora da verifikuje i ovakvo stanje, a to zbog njene blokade nije urađeno, pa nema osnova da se plati članarina LSS -u bez legitimne odluke Skupštine krovne organizacije srpskih lovaca.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Danas je u Futogu održana vanredna skupština LSV kojoj su kao gosti prisustvovali i predsednici svih LU koja su izbačena ,falio je još samo i Čak Noris,njega valjda popović nije smeo da izbaci.
Na jednom mestu su bili predstavnici oko 40.000 lovaca što je sigurno apsolutna većina lovaca u Srbiji.Svi su bili odlučni u očuvanju LSS i u odluci da ponašanje dosadašnjeg predsednika i nekoliko njegovih saradnika nije za tolerisanje.
Još jednom se pokazalo da kada je najteže trebamo biti složni i sačuvati najveću organizaciju lovaca ,drago mi je da smo se kao lovci i ljudi svi složili u ovome
Eee moj Waltere, dogadjaji se redjaju takvom brzinom, da čak i juče objavljena vest (štampana noć pre), bude već u toku dana prestignuta novim dogadjajima.
LSV je ragovao munjevito (svaka čast!), održao i vanredni UO i vanrednu skupštinu u roku od 7 dana. A na skupštini...
Ko nije bio, propustio je važnu stvar, i moguću prekretnicu u dogadjajima u lovstvu.
Nadam se i ubedjen sam da će Pažin i ekipa imati dovoljno snage da rasčiste brljotine oko LSS. Nadam se takodje, da će u tome imati pomoć svih kojima je dosta samovolje, samovlašća, gaženja statuta, drpanja na svaki način, čerupanja LSS kroz sve moguće kanale. Vojvodjanima je prekipelo, definitivno. Šumadincima je prekipelo odavno!
Što se mene tiče, ako uopšte nešto zavisi od mene i ako to nešto znači, tu podršku Pažin ima! Pa makar ona bila samo moralna.
Ne razumem šta rade beogradjani? Kalkulišu? Koliko znam, i u LU BGD se dešavaju velike promene u rukovodstvu, ali oni ćute, i ne oglašavaju se nikako! A to je jedno od velikih, i vrlo uticajnih LU! Ili su oni zauzeti svojim problemima, pa nemaju vremena da se bave ovim, ili ne vide šta se dešava (šta ne verujem)?
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.