Cenovnik LSS 2011/12.
|
paninm |
Objavljen 01.03.2011. 00:09
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
clan 66.
korisniky lovista pripada ulovljena ili uginula divljac i njeni delovi(trofeji)
korisnik lovista duzan je da svojim aktom odredi cene odstrela divljaci,mesa odstreljene divljaci,usluga u lovu i zive divljaci
hmm, jako malo su ovo objasnili, mogu da razumem za sitnu divljac da je minimalna cena koju je odredila komora(naknada za divljac),i da ispod toga nemoze se ici,(tu misim na clanove korisnika lovista) ali za krupnu divljac ,tu vec ide tabela sa trofejnim poenima. Neko ce tu sigurno da odredjuje koliko koji poen vredi, verovatno komora ce da daje orijentacionu cenu prema kome se korisnik lovista mora orijentisati. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.03.2011. 00:13
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Ko zna možda su pisali zakon za sebe.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.03.2011. 00:18
|

Lovčina

|
Ne znam ni ja još kako su planirali, problem je PDV, ko ti brani da pokloniš rogove pa makar oni bili i zlatni, al ko će ti veruje da si ih poklonio, sa jedne strane nema logike i da ti prepusti da formiraš cenu pa da ti zlatni srndać bude 10 evra, na to ide PDV, a ti primiš ostatak u džep. Kako su to zamislili nemam pojima.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.03.2011. 06:52
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
LU Aleksandrovo kaže:
Vidiš Lalo možda bi bilo dobro da radimo kao neki servis našim članovima i probamo da im pomognemo da razumeju neke stvari, koje im možda nisu jasne a nemaju gde da pitaju ili se informišu, razmisli o jednoj takvoj temi na onu foru ,,pitajte ako znamo mi će mo odgovoriti,, mnogi i ne razumeju šta im se servira, a servira im se svašta, a sam si rekao nas je ovde više pa će nas više i više da zna.
Pa mi smo pokušali, nas nekoliko, da to radimo, koliko je u našoj moći. I članovi su izmedju sebe komentarisali. Najteže je odgovoriti na neka, da kažem, 'pogrešna' pitanja, kad dobiješ pitanje koje polazi od pogrešnih pretpostavki.
Ne bih da se otvara nova tema, pitanja se postavljaju po odredjenim temama.
Ne možemo mi tumačiti zakone i pravilnike, ali možemo uputiti članove gde da pronadju odgovore na svoja pitanja. I možemo obaveštavati ljude, pošto je i dalje informisanje lovaca rak-rana, ljudi jednostavno ne znaju, ili neće da znaju. Da ja napišem neki upis, sa incidentnim sadržajem, svi bi čitali. Ali kad napišem i citiram član zakona, to se preskače.
Plus što ni meni ni tebi, a ni ostalima, neke stvari nisu baš najjasnije, neke stvari još nisu definisane, pa ni ne možeš uvek dati suvisli odgovor.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.03.2011. 07:04
|

Lovčina

|
Može i tako, samo malo da smanjimo komplikovanost, koliko se može u već sve većoj kompliciranosti svega što nam se dešava, a što će po svemu sudeći tek kulminirati, velika većina nije shvatala ni onaj jadan zakon iz 93. godine, a tek sad ovo sa gomilom pravilnika, koji će se menjati i dopunjavati preko noći.
E baš mi nekako i milo lovni inspektori neće spavati, danju će da rade a noću da guslaju pravilnike.
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 01.03.2011. 09:42
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
LU Aleksandrovo kaže:
Može i tako, samo malo da smanjimo komplikovanost, koliko se može u već sve većoj kompliciranosti svega što nam se dešava, a što će po svemu sudeći tek kulminirati, velika većina nije shvatala ni onaj jadan zakon iz 93. godine, a tek sad ovo sa gomilom pravilnika, koji će se menjati i dopunjavati preko noći.
E baš mi nekako i milo lovni inspektori neće spavati, danju će da rade a noću da guslaju pravilnike.
Aleksandrovo u pravu si al dal ce i oni da tumace na svoj nacin te zakone i pravilnike ili ne? Oni su iznad nas. A evo i zasto ti to kazem. Kada sam otisao za dozvolu za lov na divlje plovke , meni upravnik kaze da od 15.02.2011.god ne moze vise da izda ni jednu dozvolu jer to neodobrava lovni inspektor a razlog je taj sto je lovna sezona na plovke zavrsena po starom 15.02.2011.god. jer mi lovimo po starom planu GPGL ? 
Moje pitanje je upravniku bilo (mlad upravnik tek poceo da radi) zasto onda nismo lovili DS u grupnom lovu do 31.01.2011.god. vec samo do 01.01.2011.god. ? nasta sam dobio objasnjenje da je tako lovni inspektor rekao tj. da je to njegovo tumacenje zakona ?????? Sta je sad to ?
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.03.2011. 09:57
|

Lovčina

|
To je da je većina lovnih inspektora izabrana ko zna kojom metodom i da uopšte nisu upoznati sa tumačenjem zakona, pa onda tipično srpski uzimaju pravo da ga oni tumače onako po svome, i normalno bez ubeđivanja jer ako se stvori inat, znaš gde to završava.
A od tih noćnih guslanja zakona od strane inspektora, nemoj da očekujemo mnogo, pa oni su božiji izabranici, na budžetskoj plati, i svemogući bogovi za nas smrtne lovce.
E sad je poenta da mi smrtnici moramo postati pravnici, i upoznati, pa tako i u mogućnosti da se žalimo višem bogu jer kako kaže ona narodna i nad popom, pop i nad bogom, bog.
Na kraju imajmo u vidu da kad sve zaživi u praksi što je novim zakonom propisano, za učinjenu štetu korisniku lovišta neko mora odgovarati, pa makar to bilo i na sudu, možda udruženja neće imati snage, al neko privatno fizičko lice koje bude dobilo lovište na gazdovanje sigurno neće dozvoliti da mu neko uništava posao, a takvi su skloni da i nekim drugačijim načinom nadoknade štetu. Pa mislim da će se debelo neko morati zapitati dal će da izigrava nepismenog boga.
|
|
|
|
peda |
Objavljen 01.03.2011. 14:38
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Organ koji je usvojio GPG može isti da izmeni(Upravni odbor ili Skupština - po Statutu), nije problem, pa tako ste mogli da izmenite i za patke pa da lovite po novom kalendaru..
Organizacija je bitna a i briga za članove |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.03.2011. 16:12
|

Lovčina

|
peda kaže:
Organ koji je usvojio GPG može isti da izmeni(Upravni odbor ili Skupština - po Statutu), nije problem, pa tako ste mogli da izmenite i za patke pa da lovite po novom kalendaru..
Organizacija je bitna a i briga za članove
O bata Pedo, konačno da se vaše visočanstvo udostojilo da poseti malo podanike. Već sam se zabrinuo što te nema, reko da se nisi zaista razočarao u lovstvo Srbije pa rešio da sve batališ. Ali kako vidim nisi, tu si oran i energičan kao da si se podmladio 10 godina. Fino, fino nema šta zajedno smo jači.
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 01.03.2011. 16:45
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
pravilnik o kalendaru lova je donet 20 otobra 2010,i pocinje da vazi 8 dan od objavljivanja. Nevidim kako neko moze da ga tumaci ovako ili onako. A to jedino ako vase udruzenje nije donelo odluku da skrati lov na patke. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 01.03.2011. 18:07
|

Lovčina

|
U Srbiji još uvek nije u potpunosti iskorenjena nepismenost.
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 01.03.2011. 18:27
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
paninm kaže:
pravilnik o kalendaru lova je donet 20 otobra 2010,i pocinje da vazi 8 dan od objavljivanja. Nevidim kako neko moze da ga tumaci ovako ili onako. A to jedino ako vase udruzenje nije donelo odluku da skrati lov na patke.
Paninm druze ja se ubi oko ovih mojih naucnika u LU( doduse videcemo sad smo skoro promenili Titov kadar), oni rade kako im lovni inspektor kaze i nista drugo. Ne razumem da ne mogu bar da nazovu drugare,kolege prijatelje iz drugih LU pa da se raspitaju, ama cudo od ljudi sta da vam kazem. 
Nema odluke o skracivanj lova na patke !!!!!!!!!
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|