|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| DakiNS |
Objavljen 25.06.2012. 22:55
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Interesantno je da ZDrP kritikuje zakon o lovstvu a prvi ga je aminovao, sa druge strane priča o tome ko blokira rad skupštine da nije žalosna bila bi smešna
O još bolja mu je priča o ulaganju u lovstvo.JBT pa on se poistovetio sa lovstvom.
Jedina stvar koju LSS i LSV ulaže u lovstvo je MUNICIJA
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 25.06.2012. 23:10
|

Lovčina

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Lepo čovek kaže: tuc-muc, ja sam morao da vratim ugovore ministru! Kad je to on bio kod ministra? Bio je u Upravi za šume, ali ne znam da je bio kod ministra?
Zamalo da se zbuni, pa da kaže da je raskinuo lovišta, i vratio ugovore, šta bi bilo da je vratio lovišta, a raskinuo ugovore? 
A ne kaže šta mu je rekao ministar, ili neko drugi iz ministarstva?
Da nema ova priča neke veze sa jednim LU koje nije član LSS, a da se predstavljalo da jeste član, uz neku potvrdicu iz LSS, iako nikad nije primljeno u savez? Ko je 'potvrdicu' napisao, ako je priča tačna?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 25.06.2012. 23:13
|

Lovčina

|
Pošto priča o plivanju za patkom siguran sam da je preskočio ovaj deo pravilnika
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 25.06.2012. 23:18
|

Lovčina

|
Kaže zakonski zastupnik: 'Danas je cilj da se savez razjedini!'!!!! Mila majko - pa što ne reče čiji je to cilj, pobogu!!! Mogu zlobnici da pomisle da je to cilj onog koji daje intervju!
Ko radi na razjedinjenju? Ko isključuje LU? Ko krši statut?
I onda glavno pitanje:
Ko nije vratio babi bure??!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 25.06.2012. 23:22
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Meni čovek ostao u lepom sećanju.Bio sam na jednom njegovom predavanju o Srnećoj divljači koje je bilo veoma poučno.Dali je tada preuzeo funkciju u LSS stvarno nebih znao.Mada to više i neće biti bitno posle subote.A nešto se priča da se bure rasušilo i okov da je istrunuo od rđe pa se traži pinter da poravi bure.E sad kad će se bure popraviti nezna se.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 25.06.2012. 23:27
|

Lovčina

|
Citat:
"Šta je problem? Pa pare su problem.Da ih ima bio bi savez jedinstven, sve bi bilo super, ne bi bilo problema apsolutno"
Pogodi čovek od prve,samo je pitanje gde su pare? Ma znamo i gde su, to jest kod koga su samo više netje da može tako
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 25.06.2012. 23:27
|

Lovčina

|
Na pitanje: 'Nadamo se da će ova skupština biti jedan preokret, odnosno povratak na staro?', zakonski zastupnik LSS je samo razrogačio oči, i zabezeknuo se, ali se brzo resetovao, i snašao! 
Pogledajte na 5:35 intervjua!!! Obratite pažnju na reakciju Popovića na ovako postavljeno pitanje
E i novinar ga je ubo sa pitanjem, stručno!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 25.06.2012. 23:45
|

Lovčina

|
Lalo mislim da si ovaj interviju stavio na pogrešnu temu trebalo je ići u svaštaru- Malo smeha nije na odmet....
|
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 25.06.2012. 23:49
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
slavaplana kaže:
Da su u LSS dvostruki arsini izmedju VOJVODINE i CENTRALNE SRBIJE govore i podaci da Zoran DR. Popovic NECE DOZVOLITI I PRIHVATITI UCESCE DELEGATA IZ LSCS I POSLE UPLACENE AKONTACIJE CLANARINE!!!
Jedan od nezadovoljstva LSCS je polozaj VOJVODINE koja je uvek manje finasirala LSS a odlucivala sa brojem delegata koji je bio veci od lovaca CS!!!!
Zbog toga sto nije bilo sluha LSCS je i napravljen!!!!
Slavoplano, dvostrukih aršina, kako ti kažeš, bilo je i ranije i o tome je trebalo voditi računa i 2010, 2009, 2008......! Ko je o tome trebao da vodi računa?
Pa sama lovačka udruženja preko svojih predstavnika u Skupštini i Upravnom odboru LSS. Zašto toga nije bilo? Zbog pasulja, kupus salate, ribljih i specijaliteta sa roštilja ili crnogorskog crnog vina?
Ko je bio potpredsednik ili zamenik predsednika LSS, ko su bili članovi i predsednik Nadzornog odbora, kada su Zoki Živojinović i ostali činili to što "ljudi" kažu da su isti činili?
Moramo biti realni i pogledati istini u oči. Naknadna pamet je uvek naknadna pamet a ista nikada nije rešila ni jedan problem.
Od kada postoji ovakva disproporcija u davanju i odlučivanju u LSS? Od prošle ili pretprošle godine? Nije nego?
Moramo biti svesni i realni da LSV i LSkiM imaju i treba da imaju određenu autonomiju i ta autonomija se mora odraziti i na visinu davanja. Kada uporedimo trenutno davanje našeg brata lovca iz Vojvodine, sa davanjima lovca iz uže Srbije, da se videti da oni daju puno više a dobijaju isto ili ništa. "Besplatnu" plansku dokumentaciju, baziranu na odokativnim podacima je veoma lako izraditi ali kako je sprovesti?
Trebamo samo definisati šta hoćemo, da li nam je to neophodno i kolika je najmanja cena toga što nam je trenutno i u skoroj budućnosti neophodno.
Ono što nam je sada preko potrebno je jedinstvo. Jedinstvo u definisanju problema, jedinstvo u predlogu za rešenje problema i jedinstvo u sprovođenju opšteprihvaćenog predloga rešenja problema.
I ja sam imao par upisa sa "bockanjem" braće iz Vojvodine u vezi razlike u davanjima, međutim više sam hteo da izazovem razmišljanja na temu: zašto bre mi 1400 dinara, kad braća iz uže Srbije 200 ili 500 dinara.
Inače Lovačko udruženje iz Vlasotinca čiji sam član, je o "dilemi" zvanoj članstvo u višim lovačkim asocijacijama, donelo odluku još pretprošle 2010 godine. Sami, pa šta nam bog da.
Onoga trenutka kada u višim lovačkim asocijacijam prepoznamo kvalitet, tu "dilemu" više nećemo imati. Od kada nismo faktički a od skora i formalni članovi LSS, nešto ne primećujemo da nam nedostaje LSS i da smo nešto u gubitku, naprotiv, komotnoji smo za 200-300 hiljada godišnje. Malo li je?
Mišljenja sam i da je diskutabilno, da Statut LSS za članove iz lovačkih udruženja, koja su od prošle godine i članovi LSCS, predviđa da se sa članarinom od 60 dinara po lovcu, može smatrati redovnim članom LSS i pravima u odlučivanju koji taj status podrazumeva. Možda zbog toga Popović dr. Zoran i planira da predstavnicima lovačkih udruženja, koja su članovi LSCS uskrati pravo na učešće u radu predstojeće Skupštine LSS. Mada se i to može tumačiti na razne načine.
Veoma mi je drago, da je moj virutelni prijatelj Lala sve bliži razmišljanju Todorovića i lovaca iz Sente.
Ma biće kako mora i treba da bude! 
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 26.06.2012. 06:18
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Gedza66 kaže:
"Besplatnu" plansku dokumentaciju, baziranu na odokativnim podacima je veoma lako izraditi ali kako je sprovesti?
E brate ova je po meni ključna stvar zbog koje se koplja lome, a i tek će se lomiti, jer sa takvim radom smo i dovedeni u ovu situaciju!! ....papir sve trpi, ali je na terenu puno drugačije, a šta ako neko ode na teren i postavi pitanje stručnjacima...daj Bože da dođe i taj dan !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 26.06.2012. 08:51
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Gedza66 kaže:
I ja sam imao par upisa sa "bockanjem" braće iz Vojvodine u vezi razlike u davanjima, međutim više sam hteo da izazovem razmišljanja na temu: zašto bre mi 1400 dinara, kad braća iz uže Srbije 200 ili 500 dinara.
To pitanje je davno postavljeno!
I ponovo će doći na dnevni red.....!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 26.06.2012. 08:58
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
sve me nešto zanima oće li posle utvrdjivanja broja delegata na skupštini u Smederevu ,prvo biti izglasavanje poverenja presedniku skupštine?!?
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 26.06.2012. 09:20
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Smatram da je to logično. Ne mogu tačno da se setim gde je ona zadnja sednica prekinuta, ali se nekako zaključak sam nameće da bi bilo nelogično bilo šta usvajati dok se ta osnovna, da ne kažem krucijalna pitanja ne reše.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 26.06.2012. 09:23
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
LSS je neko debelo ZLOUPOTREBIO na stetu 80.000lovaca!!!
Popovic nikako da kaze kojesu to stete platili umesto udruzenja????
To su price za malu decu!!
LSS nikada nije odgovarao za stete koje su se desile u UDRUZENJIMA!!!
Mozda se desoloda UDRUZENJE TRENUTNOnema para pa je MOZDA LSS platio neku stetu koja ce mu biti vracena u dogledno vreme!!!
Ovo sto Popovic pominje ja nemam te informacije??
Pominje Smederevsku Palanku a nekaze da je udruzenju koje zvanicno nikad nije primljeno na skupstini LSS dao papir da su clanovi LSS kako bi seodradio anek ugovora za loviste na osnovu kojeg je MINISTARSTVO dalo saglasnost za tu dodelu !!!
Obmanuli suDrzavu i sadmu je neko kriv??Zato je dobio KRIVICNU PRIJAVU!!!! |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 26.06.2012. 09:46
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
ficha007 kaže:
Smatram da je to logično. Ne mogu tačno da se setim gde je ona zadnja sednica prekinuta, ali se nekako zaključak sam nameće da bi bilo nelogično bilo šta usvajati dok se ta osnovna, da ne kažem krucijalna pitanja ne reše.
Mislim da posle izrečenog na skupštini u Futogu tica nema više poverenje delegata iz Vojvodine,a ni delegata iz LSCS,možda i još mnogih drugih
|
| |
|
|
| ROE |
Objavljen 26.06.2012. 10:29
|

Član

Upisa: 99
Pristupio: 28.03.2012. 09:51
|
Aj'te ljudi da se radi. Nema od ovoga 'leba. Mora brzo: Tica dovidjenja, Popovicu dovidjenja, ostala bando iz LSS takodje, napraviti (ma prvo ga izraditi do kraja) Statut koji ce biti na javnoj raspravi... Pa onda...ili jedan jedini neokrnjeni LSS sa ispostavama po regionima (iliti lovnim oblastima)-npr. LSS-Juzna Srbija, LSS-Vojvodina...ali ne moze...pa nisu Vojvodjani dzabe autonomna pokrajina i nisu dzabe stigli do toga da se i u CIC samostalno uclanjuju... Znaci, nesto drugo...Jedan krovni savez sa potsavezima po regionima-u sustini rade sve isto kao i ispostave LSS-a...pije vodu, ali LSS ne da da svi placaju kao Vojvodina prosle godine! Pa, bre, neka kazu koliko hoce od SVAKOG lovca iz Srbije i od svakog ce toliko i da dobiju, ali da nema podele na drugove i kumove, regione, brda i ravnicu!
Kad malo bolje pogledam, taj LSS nas je i podelio na dva saveza i budale koje ce da placaju. A kada budale podignu glavu i osnuju treci savez koji zeli, ali, eto, ne moze da bude ravnopravan, onda je taj savez uzurpator LSS-a! Nije posteno. Nije posteno ni sto je LSCS uplatio vise novca od Vojvodine kao akontaciju LSS-u, a udruzenja mu nisu pozvana na skupstinu. A ko to radi?
I na kraju, nije uopste bitno kolika je clanarina po regionalnim savezima. Svako odredjuje clanarinu takvu da moze da posluje bez gubitaka. Ono sto je bitno je da svi podjednako placaju LSS-u, ili da uopste i ne postoje, pa da udruzenja placaju direktno LSS-u, zasto da ne? Ali ne moze se vise ocekivati da (kao sto je u privredi Vojvodina bila krava muzara) da uza Srbija u lovstvu bude vise krava muzara. Po cenu, vidite, totalne lovacke anarhije u trajanju od 2 godine!
A da je LSCS hteo da se potpuno osamostali, da potpuno urusi LSS, to bi bilo vrlo lako uciniti, verujte, ali to nikome nije u interesu! |
| |
|
|
| ROE |
Objavljen 26.06.2012. 10:36
|

Član

Upisa: 99
Pristupio: 28.03.2012. 09:51
|
Ili, ako je diskutabilna buducnost bilo kog lovackog saveza kao orgaizacije, neka ostane samo LSS da zastupa lovce Srbije i radi sve ono sto mu je ZODL dozvoljeno, ali sa 3, max 4 zaposlena, a struku urediti putem privrednih drustava koja ce biti zastupljena po regionima i koja ce vrsiti strucnu, naucnu, savetodavnu itd. delatnost preko licenciranih lica, ali koja ce konacno nesto raditi u lovstvu, ravnomerno na teritoriji cele Srbije i koja ce za to biti placana direktno od strane korisnika lovista i...pesma. Ali to znaci da ce se sadasnji volonteri lovni radnici, kao i "lovni radnici", lovni politicari, kao i licemeri svakakve vrste koji plivaju u mulju lovstva Srbije dobrano precistiti.
Ovde se vidi kome to ne odgovara, pa svi u njima trazite krivce, a ne u onima koji zele nesto da rade na poboljsanju lovstva Srbije, a ja sam siguran da je to veliki broj ljudi "funkcionera" iz LSCS. Za ostale ne znam, te ne mogu da garantujem! |
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 26.06.2012. 11:53
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Ova skupština ima veliki preduslov da propadne,počinje u 11 časova i ima pauzu za ručak.Trebalo je prvo fruštuk a onda sednica bez pauze.Ovako su male šanse za uspešan završetak sednice.I samo da za ručak nebude pasulj inače .........
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 26.06.2012. 14:25
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Za sutra je zakazan sastanak Centralnog lovnog regiona u Vrnjackoj Banji ciji je predsednik Tomica jos uvek koji nije ni obavesten zvanicno da vise neprecedava sednicama ovog regiona!!kako cujem Postar iz Natalinaca je novi predsednik Centralnog lovnog regiona!!!Dugogodisnji neprijatelj i kriticar LSS se sada sprijateljio i avazovao na brzinu!!Dobijes 300.000din za hladnjacu od LSS par takmicenja da budes domacin i LSS je NAJBOLJI na svetu!!!Tako to ide kod nas!!! |
| |
|
|
| paninm |
Objavljen 26.06.2012. 15:01
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
I na kraju, nije uopste bitno kolika je clanarina po regionalnim savezima. Svako odredjuje clanarinu takvu da moze da posluje bez gubitaka.
e to bi bilo lepo kada bi bilo moguce,nazalost nista od toga nema.
Kad neko poveca clanarinu,nepada mu napamet da je spusta,tako da sledece godine mozemo ocekivati jos vecu clanarinu.
Onoga trenutka kada u višim lovačkim asocijacijam prepoznamo kvalitet, tu "dilemu" više nećemo imati. Od kada nismo faktički a od skora i formalni članovi LSS, nešto ne primećujemo da nam nedostaje LSS i da smo nešto u gubitku, naprotiv, komotnoji smo za 200-300 hiljada godišnje. Malo li je?
Dobro kazes 
Najveci je problem sto ovde stalno potenciramo na LSS a interese LU postavljamo na zadnje mesto. Meni je interes mog LU na prvom mestu a s obzirom, da se izgleda interesi Saveza i LU ne poklapaju, e u tom grmu lezi zec. Savez je zato i stvoren, da bi ostvarivao interese Lovackih Udruzenja, ali smo mi dosli u situaciju da je interes Saveza iznad interesa LU.
A kad se interesi ne poklapaju,tu nema sanse za saradnju.
Videcemo i taj 30 jun. |
| |
|