Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Sremac75
 Onda neka bude Beuk....privremeno! Dragoljupe
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Nešto sam razmišljao (izgleda da ću stalno morati nositi kapu da mi svašta ne pada na pamet) da li bi pre izbora novog predsednika trebalo (obavezno) izabrati novog predsednika skupštine, pa razmotriti novi statut a u statutu navesti da predsednik LSS se bira od postojećih predsednika regionalnih saveza i samo na 2 ili 4 godine bez mogućnosti reizbora, nego se nakon mandata bira sledeći predsednik drugog regionalnog saveza sa mogućnošću ako neko samo počne da liči na Drp-a predsednici vanredno mogu da ga smene i poostave drugog. Da li sam pogodio raspored radnji ? ako neko ima drugu ideju neka kaže. I da ne zaboravim kada se situacija u lovstvu normalizuje - kada nestanu hibridi sadašnjeg rukovodstva da se ponovo uspostavi LSS ali bez regionalnih saveza, i da se osmisli jednostavniji način smenjivanja hibrida DrP-a bez ovakve agonije, što se takođe odnosi i na pernate.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 nije mi bitno ko će biti,ali mora da ispuni očekivanja,a to je da izredukuje broj zaposlenih i njihova primanja na normalne iznose,da rad koncentriše na predstavljanje i zastupanje lovaca,i na kraju krajeva da gleda kako da u LU vrati novce i unapredi lovstvo a ne da samo gleda kako što više uzme od njih.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Meni mozak više ne radi dalje. Zamršeno je do zla boga.
Ja bih pustio ovima koji su zamesili, da prvo raspetljaju zamešateljstvo u roku 48 h, da se povuku sve nestatutarne odluke i postupci, da se počne od ustanovljenja članstva skupštine (uključujući tu i prijem novoformiranih LU, nastalih deljenjem starih LU), pa tek kad se skupština unormali i kada se bude defintivno znalo ko čini skupštinu, onda ići dalje. A ko će dotle da rukovodi savezom? Nemam pojma!
Čini mi se da će smederevska skupština ili biti jako brzo gotova, ili će se njen rad odužiti! A da će mnogi morati da reteriraju u svojim stavovima, ili da ublaže neodmerene zahteve, to je neminovno.
Mislim da je puno koraka napravljeno pogrešnih (ne samo od zastupnika LSS Popovića, njegovih je najviše, doduše!), i sad sve to treba vratiti unatrag. Kako, ne znam!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

elko
 Teško je rečima prepričati događanja sa sastanka Centralnog lovnog regiona u Vrnjačkoj Banji.
oaj koji još uvek vodi LSS nije znao ni koga je pozvao, ko može da predstavlja udruženja jer je pozvao neke svoje satelite koji nisu predsednici LU već su stručni radnici.Od 10-ak koji su pozvani jer se on smilovao da im prihvati toliko koliko su uplatili bar sa polovinom je raskinuo onaj famozni Ugovor.Takve laši i nesposobnosti u životu nisam video.Zamislite situaciju da mu pojedini predstavnici trebaju na Savetu lovnog regiona a nije im upućen poziv za skupštinu - tamo mu ne trebaju.neke pošvao na skupštinu ali nisu po njemu članovi Savete regiona, pa onda treća grupa koji su malo ovde malo onde ali je sa njima raskinuo Ugovore.Jad i beda od čoveka, i sam ne mogu da shvatim ko još ima obraza da ga gleda na čelu jedne od najčasnijih organizacija, viteških a na čelu ni traga od ljudskosti a kamoli nešto više.Hteo je da predsedava regionom, da on nekome daje reč, umislio da je u Barajevu ili da smo mi njegovi učenici - jadni oni kada moraju od njega nešto da uče.Hteo je da on bira predsednika Saveta Centralnog l.regiona, da smeni mene kao člana NO LSS, da zameni članove UO LSS poslušnima sve je hteo samo nije mogao da pretpostavi kako će onakav da prođe u svojoj zamisli.Nadao se da će ponovo doći na sastanak samo njegovi upravnici i poslušnici kao u Svilajncu kada je sam pravio kvorum, predsedavao, tvrdio kako je uspostavio jedinstvo u C.regionu i tu se zabrojao jadničak.
Ne sećam se šta mu nisam rekao i to je čini mi se bilo malo.Da nismo lovci i časni moglo je da bude i kako nikada ne bi smelo a zaslužio je.
ona svraka užas.taj laže kako zine, taj je sramota za lovstvo zato što je kao čovek moralna karikatura.
Da imaju iole morala nikada ne bi došli na bilo koji sastanak gde ima i jedan lovac.Nikakav zaključak nije donešen, odluka, niko nije ruku na njegov predlog ni pomerio a kamoli da glasa.Otišao je jadan da se najede ceo crven, da se izjada kod par svojih koji rade to što rade ali neće dugo bar u našem regionu.
Treba u svakom slučaju pohvaliti domaćina, predsednika iz V.Banje, korektan je bio i sve je pozvao na večeru, lično sam mu se izvinuo na i neodlaskom na večeru jer sedeti sa onima bilo bi - ne umem da opišem.
Kolege lovci od njih nemojte da očekujete jednu reč istine to je sama lađž do laže, sakrivanje informacija ko je kojiko uplatio članarine, koga će da zovu na skupštinu,zašto zloupotrebljavaju funkcije, nije bilo ni odgovora zašto bure nije vraćeno.Sramota je ko vodi i predstavlja lovstvo i lovce Srbije.Ubuduće to moraju biti ljudske gromade, principijelni, jasni da imaju snage i morala da svakoga pogledaju u oči a ne neke moralne karikature.

slavaplana
 Ja sam misljenja da JUZNI region treba da da predsednika LSS!!Jug Srbije ima kvalitetne ljude koji bi mogli dobro i odgovorno to da rade!!!

Da se malo pomerimo od BEOGRADA i kadrova iz okoline dvojke!!!

Novi ljudi, mladi ljudi i REFORMA!!!!

Starim kadrovima ZABRANITI ULAZ U LSS na 5 godina!!!

Dzabe je promeniti predsednika LSS a ostaviti sve isto po organima i sta ce tu nov predsednik da promeni????

To je nauk i Popovicu koji je dobro krenuo ali su ga uhvatili pod svoje iskusni lisci!!!

DakiNS

elko kaže:
Teško je rečima prepričati događanja sa sastanka Centralnog lovnog regiona u Vrnjačkoj Banji.
oaj koji još uvek vodi LSS nije znao ni koga je pozvao, ko može da predstavlja udruženja jer je pozvao neke svoje satelite koji nisu predsednici LU već su stručni radnici.Od 10-ak koji su pozvani jer se on smilovao da im prihvati toliko koliko su uplatili bar sa polovinom je raskinuo onaj famozni Ugovor.Takve laši i nesposobnosti u životu nisam video.Zamislite situaciju da mu pojedini predstavnici trebaju na Savetu lovnog regiona a nije im upućen poziv za skupštinu - tamo mu ne trebaju.neke pošvao na skupštinu ali nisu po njemu članovi Savete regiona, pa onda treća grupa koji su malo ovde malo onde ali je sa njima raskinuo Ugovore.Jad i beda od čoveka, i sam ne mogu da shvatim ko još ima obraza da ga gleda na čelu jedne od najčasnijih organizacija, viteških a na čelu ni traga od ljudskosti a kamoli nešto više.Hteo je da predsedava regionom, da on nekome daje reč, umislio da je u Barajevu ili da smo mi njegovi učenici - jadni oni kada moraju od njega nešto da uče.Hteo je da on bira predsednika Saveta Centralnog l.regiona, da smeni mene kao člana NO LSS, da zameni članove UO LSS poslušnima sve je hteo samo nije mogao da pretpostavi kako će onakav da prođe u svojoj zamisli.Nadao se da će ponovo doći na sastanak samo njegovi upravnici i poslušnici kao u Svilajncu kada je sam pravio kvorum, predsedavao, tvrdio kako je uspostavio jedinstvo u C.regionu i tu se zabrojao jadničak.
Ne sećam se šta mu nisam rekao i to je čini mi se bilo malo.Da nismo lovci i časni moglo je da bude i kako nikada ne bi smelo a zaslužio je.
ona svraka užas.taj laže kako zine, taj je sramota za lovstvo zato što je kao čovek moralna karikatura.
Da imaju iole morala nikada ne bi došli na bilo koji sastanak gde ima i jedan lovac.Nikakav zaključak nije donešen, odluka, niko nije ruku na njegov predlog ni pomerio a kamoli da glasa.Otišao je jadan da se najede ceo crven, da se izjada kod par svojih koji rade to što rade ali neće dugo bar u našem regionu.
Treba u svakom slučaju pohvaliti domaćina, predsednika iz V.Banje, korektan je bio i sve je pozvao na večeru, lično sam mu se izvinuo na i neodlaskom na večeru jer sedeti sa onima bilo bi - ne umem da opišem.
Kolege lovci od njih nemojte da očekujete jednu reč istine to je sama lađž do laže, sakrivanje informacija ko je kojiko uplatio članarine, koga će da zovu na skupštinu,zašto zloupotrebljavaju funkcije, nije bilo ni odgovora zašto bure nije vraćeno.Sramota je ko vodi i predstavlja lovstvo i lovce Srbije.Ubuduće to moraju biti ljudske gromade, principijelni, jasni da imaju snage i morala da svakoga pogledaju u oči a ne neke moralne karikature.

U brate pa neki su veća mizerija nego što sam pretpostavljao, iskreno njima ne bih dao da čuvaju ni DVE NACRTANE OVCELovac 3

elko
 U cilju informisanja lovaca prosleđujem dva dopisa upućena Sekretaru LSS g.Ćeraniću u kojim ga molim da mi dostavi određene podatke kao članu NO.Odgovore nisam dobio do dana današnjeg.takođe prosleđujem razloge zbog kojih sam tražio odgovore a koje ću proslediti malo dopunjene i stilizovanije Javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave jer smatram da ima puno elemenata zloupotrebe najodgovornijih u LSS.

PRVI DOPIS

Gospodine Ćeraniću !

Obraćam Vam se kao član Nadzornog odbora Lovačkog saveza Strbije izabran Skupštinskom odlukom a na predlog Centralnog lovnog regiona u skladu sa Statutom LSS a koga Skupština LSS još uvek nije razrešila, smenila ili mu na drugi način onemogućila učevstvovanje u radu NO LSS.

Kako sam došao do saznanja da 4 kola Šumadijske lige u smislu troškova za pehare i medalje iznose svega 17.000,00 dinara za 2012/2013 lovnu godinu to kao savestan član NO LSS na osnovu uvida u Skupštinski materijal koji su svi članovi Skupštine, NO i UO imali prilike da sagledaju izražavam sumnju u visinu troškova za 20111/2012 koji se tiču upravo troškova za medalje i pehare knjižene i prikazane u izveštaju na kontu:

H 5396 troškovi pehara i medalja 934.095,91
K 5396 troškovi pehara i medalja 320.850,34

Kako bih otklonio svoje sumnje molim Vas da mi putem e-maila koji imate dostavite na koji se broj pehara i medalja odnose gore navedene cifre, odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javne nabavke male vrednosti, naziv isporučioca kao i kome su sve dodeljeni pehari i medalje.
Pretpostavljam da u LSS postoje podaci koje mi možete proslediti u što kraćem roku.

Takođe na poslednjoj sednici NO čuo sam informaciju da je cena knjigovodstvenih usluga smanjena za duplo u odnosu na predhodni period pa Vas molim da mi dostavite ugovore iz predhodnog perioda i novi ugovor sa smanjenom cenom i podatke o knjigovodstvenoj agenciji izabranoj na osnovu odluke UO kao najpovoljnije ( takođe Vas molim da mi dostavite i tu odluku UO ).

Kao član NO molim Vas da mi pozitivno odgovorite kao lice koje je odgovorno za rad stručne službe LSS kako ne bih sebe doveo u situaciju da podgrevam sopstvenu sumnju i odgovore potražim u interesu lovaca i lovstva Srbije kod drugih organa uz prosleđivanje ovog pisma i negativnog odgovora sredstvima javnog informisanja, a Vas doživim kao nekog kome istina nije svosstvena što do sada nikada nije bio slučaj ili ne daj Bože nekog ko sakriva podatke od interesa za lov, lovstvo i same lovce.

Pozdravljam Vas uz Dobar pogled

Dragan Guberinić, član Nadzornog odbora

DRUGI DOPS

Lovački savez Srbije

Za sekretara gospodina Ćeranića

Poštovani !

Obraćam Vam se kao član Nadzornog odbora, izabran kao predstavnik Centralnog lovnog regiona, odlukom Skupštine Lovačkog saveza Srbije.
Podsećam Vas na predlog i usvojenu Odluku o osnovama za izbor članova upravnog odbora LSS broj 126-6/10 tačka IV kojom su jasno definisani načini predlaganja i predstavljanja u organima i telima LSS od preko i od strane lovnih regiona.
Takođe, bez obzira na tumačenja pojedinaca i struktura o trajanju mandata izabranih predstavnika u organima LSS o svemu krajnju reč mora dati Skupština LSS na isti način kao što su predtavnici u organima i birani.

Već sam Vam se obraćao u smislu dostave određenih informacija koje su bitne za moje dalje postupanje kao člana Nadzornog odbora pa Vas još jednom molim da mi odgovorite a u skladu sa Statutom LSS.
Sada Vas molim da mi dostavite informaciju o sveukupno uplaćenim članskim doprinosima po udruženjima, kako je i predviđeno Statutom LSS, kako bih definisao svoje postupanje kod organa koji su definisani kao nadzorni u primeni i nadzoru Zakona o udruženjima.
Kako na želim da svojim činjenjem ili nečinjenjem nanosim štetu Lovačkom savezu Srbije i ukoliko od Vas ne dobijem pozitivan odgovor biću prinuđen da u skladu sa Statutom LSS, Zakonom o udruženjima i Krivičnim Zakonom RS odgovore potražim kod nadležnih organa podnošenjem prijave za zloupotrebe i nepoštovanja Zakona i akata LSS.
Molio bih Vas da moje obraćanje shvatite dobronamerno i u cilju postupanja po statutu LSS i kao lice koje nema razloga da sakriva informacije od značaja za lovce i lovačka udruženja.
Ukoliko smatrate da nemate razloga za postupanje po mojoj molbi tražene informacije možete objaviti i na sajtu LSS kao informacije od značaja za selektivno postupanje pojedinaca kojima se krši Statut LSS i ulazi u ozbiljnu zloupotrebu ovlašćenja.

Dana 25.06.2012 godine
Dragan Guberinić

RAZLOZI KOJI SU PREDHODILI DOPISIMA

Kao primer zloupotrebe možda i pljačke lovaca Srbije navodim samo deo brega mahinacija i zloupotreba a krajnju bi reč trebalo da daju nadležni državni organi.

- godinama LSS plaća knjigovodstvene usluge ( bez obzira što je postojala osoba u LSS koja je bitan deo tih poslova odrađivala, uz instaliran knjigovodstveni program koji nije jeftino plaćen ) 500 - 600 eura mesečno a prosečna cena za taj obim i vrstu poslova je 200 eura pa se postavlja pitanje zašto je neko i zbog čijih interesa oštetio LSS za blizu 15.000 eura ( od 07.02.2009 izbor novog rukovodstva do 07.02.2012 ). Napomena nakon intervencije člana NO Bratislava Ćirkovića cena je smanjena na 300 eura što je i dalje previše.
Napominjem da ne postoji odluka o izboru najpovoljnije ponude za vođenje knjigovodstva LSS predviđena Statutom LSS kao delokrug rada UO.
Nikada, bez obzira na primedbe članova NO, ovo pitanje nije stavljeno na dnevni red niti NO niti UO voljom Z.Popovića i P.Škobića opet pod šturim objašnjenjem da je to predviđeno fin.planom i da se to tiče zastupnika LSS.

- samo u 2011 godini za pehare i medalje potrošeno je cca 1.250.000,00
ponovo bez adekvatne odluke Upravnog odbora LSS ( napomena 4 kola Šumadijske lige za 2012 godinu koštaju svega 17.000,00 dinara, LSCS po pitanju svih medalja, plaketa, zahvalnica i pehara. ). Kome je i po kojoj odluci predsednik Zoran Popović LSS uručio tolike pehare, zašto ne postoji Odluka o nabavci male vrednosti od strane UO a po predlogu Komisije koja je trebalo da sprovode postupak nabavke.Da li je normalno da se tako velika suma potroši bez postupanja na valjan i domaćinski način.
Nikada ni za ovu stavku rashoda nije dobijen detaljan izveštaj bilo Komisije ili predsednika LSS obzirom da je svojim postupanjem Komisije stavio u zapećak i marginu aktuelnih zbivanja.

- Upravni odbor LSS nikada ili skoro nikada nije imao prilike da usvoji bilo koji izveštaj svojih Komisija i šta su one radile i u čijem je interesu bilo da ti izveštaji ne budu obelodanjeni ukoliko su postojali a rad Komisija UO razmatran i ocenjivan.

- Suprotno Statutu LSS je predsednik LSS Zoran Popović dodeljivao priznanja LSS, bez ijednog sastanka Komisije za priznanja ili adekvatne odluke Upravnog odbora.

- Pojedini troškovi privatnih ili poluprivatnih ručkova predsednika LSS Zorana Popovića i njegove svite i prijatelja knjiženi su kao troškovi sastanaka Saveta lovnih regiona ( izveštaj NO ). U čije ime je trošio pare lovaca Srbije i zašto o tome nije informisan UO LSS.

- Predsednik LSS Zoran Popović je protivno odluci UO od 19.10.2011
godini pokrenuo raskide Ugovora o međusobnim pravima i obavezama u pogledu gazdovanja lovištima sa LU koja odbijaju da plate članarinu LSS, bolje reći njima koji je nemoralno troše i zloupotrebljavaju.O ovom pitanju odluku nije donela ni Skupština LSS po njegovom predlogu
( skupština od 25.02.2012 godine ).
Verovatno nije razlog neuplaćivanje članarine već obračun sa onima koji mu ne aplaudiraju na zloupotrebama, koji predstavljaju opoziciju takvima i takvom ponašanju.

- Sredstva dobijena od strane Ministarstva po projektima kojima bi se
razvijalo lovstvo u Srbije iz Fonda za razvoj divljači i lovstva predsednik LSS Zoran Popović nije usmerio prema privrednom društvu Jelen kako bi se rad privrednog društva aktivirao već je sredstva zadržao pod svojim okriljem kako bi najveći deo sredstava On sam kontrolisao sa svojim prijateljima naučnim radnicima a deo od članarine u iznosu od 2.000.000, 00 dinara prebacio na račun privrednog društva, koje još uvek ne funkcioniše opet njegovom zaslugom.

.

Predsednik LSS Zoran Popović blokirao je reorganizaciju LSS - 15 meseci od donošenja Skupštinske odluke o formiranju Radne grupe za izmenu Statuta LSS nije bilo dovoljno da tekst izmena Statuta LSS uđe u javnu raspravu a sve u cilju njegovog obračuna sa neposlušnima i nastavka započetog posla na štetu lovaca i lovstva Srbije a njegovu ličnu korist.

DakiNS
 Baš me interesuje da li temudjin ima odgovor na ove upise , i ima li petlju da odgovori. Kolega temudjine znače li ovi upisi potvrdu narodne poslovice da niko nije med nosio a da nije prste polizao.Lovac 3

ficha007
 ...aaaa Daki ne kaže se nosio nego "vrcao".Grin
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

temudjin
 Ne laje kera radi sela
..nego sebe radi.
Narodna mudrost kojom se opisuje karakter i stepen poverenja pojedinaca.

temudjin
 Ili i u originalu Vuka S. Karadžića:
>Ne laje kuja radi sela, nego radi sebe!<

Sniper Hunter
 Sve same mudrosti!! Da nije žalosno bilo bi smešno , a slika našeg lovstva -milina Shock

ficha007

temudjin kaže:
Ne laje kera radi sela
..nego sebe radi.
Narodna mudrost kojom se opisuje karakter i stepen poverenja pojedinaca.

...e sad da li "laje" sebe radi ili drugih radi ne znam, ali znam da je veoma interesantno sročen tekst kolege Elka.

A nekog bi mogla ta kera i da ujede, a neke ljude iz državnih organa i zainteresuje kako se to pojedinci ponašaju, a do juče su im lovišta bila poverena na upravljanje.

Kako to odjednom toliko nezadovoljstvo sa nekim u koga je država do juče bezgranično verovala, čak mu je i svoja lovišta poverila na upravu.

Pa šta je to onda ta "uprava" radila kad ima toliko nezadovoljnih i broj im se iz dana u dan uvećava?

I što je najgore, "uprava" ne benda nikog ni 5% već i dalje tvrdoglavo tera po svome, prekraja i tumači Statut kako njoj odgovara, bahati se...

Nemam reči. Prosto priželjkujem da se nadležni organi što pre uključe u rad ove i ovakve "uprave" pa da malo razne upravne inspekcije i fin.policije pročešljaju rad te "uprave" pa da se vidi ko gde i kako stoji.Angry

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

temudjin
 Sniper Hunter kaže: Sve sme mudrosti!! Da nije žalosno bilo bi smešno ,slika našeg lovstva -milina.
Odgovor:
Bolje je nešto ne znati nego naopako i zlo znati!

ficha007
 odnosno što bi narod rekao ( a u duhu kolege Temuđina ): Čija majka crnu vunu prede!!!!

temudjin
 Narodna mudrost:
Ko se tuđem zlu veseli, nek se svome nada!

Sniper Hunter
 Kolega temuđine bolje bi bilo da se pozabavite pitanjima od kolege elka nego da prosipate narodne poslovice ,poslovice poznajem vrlo dobro ,ali je poslovanje LSS obavijeno velovima tajni čini mi se ,narodski rečeno "A disu pare????"

ficha007
 pa da i ja dodam nešto:

"Ako hoćeš da vidiš kakav je neko, podaj mu vlast" što se u slučaju čelnih ljudi po savezima ( a Boga mi i njihovih stručnih službi ) pokazalo

ficha007
 ili još bolje "Navika je jedna muka, a odvika stotinu muka dobri moj Temuđine.

Naviklo se izgleda po savezima lepo živeti od lovačkih para, a kada je para presahlo "Nesta para, nesta prijatelja"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,936,627 posete www.srbijalov.com