|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| milos zoric |
Objavljen 29.06.2012. 10:15
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 05.10.2011. 19:36
|
Lalo mozda bi trebalo angazovati gradsku cistocu grada Smedereva?Da pojasnim mnogo je smeca nagomilano u LSS te bi isti trebalo odneti! |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 10:42
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Najvise posla ce imati sudovi!!!Tuzioci i advokati!!!!
Nemoguce je da niko nije odgovoran za citavu ovu zbrku i da sve prodje samo smenom POPOVICA na skupstini!!!!
Ja mislim da Popovic nema vecinu za vodjenje LSS vise sto ce se sutra jasno videti na samojskupstini LSS i da je u velikoj zabludi ako misli da ima vecinsku podrsku!!!
Sve se preslikalo sa nivoa udruzenja ,Drzave i u LSS i nista ocito nefuncionise onako kako bi trebalo!!! |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 29.06.2012. 14:09
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Na sajtu LSS objavljen skupštinski materijal!!
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 29.06.2012. 14:23
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Na vreme nema šta! Mislim da su se telefoni usijali sada je lobiranje i nagovaranje a verujem i pretnje u punom jeku.Sada će na videlo da izađu i njihovi pomoćnici i kompletna njihova kuhinja i sve ono što je do sada skrivano od raznih fingiranja do pokera i šaha.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 29.06.2012. 14:53
|

Lovčina

|
ima svega,nelogičnosti puno,ono što bode oči je podatak iz finansijskog plana a vezano za broj lovaca od kojih se planira naplata članarine.Neuskladjene su i 2 i 3 tačka dnevnog reda,nije definisano ko glasa a ko ne,i na kraju krajeva za usvajanje svega vezanog za 2011/12 lovnu godinu treba da se pitaju delegati koji su te godine bili članovi.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.06.2012. 15:24
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Posle našeg pisanja na forumu, danas sam dobio obaveštenje od sekretara LSS Ćeranića, u vezi pitanja koje smo postavili, oko priča o obezbedjenju zasedanja skupštine, i oko zahteva da se na sajt LSS postavi skupštinski materijal.
U vezi obezbedjenja zasedanja skupštine, dobio sam objašnjenje da se sednica skupštine LSS održava u sali zgrade SO Smederevo; sama zgrada ima svoje obezbedjenje, pa je time objašnjeno kolanje priča o obezbedjenju. Nisam dobio objašnjenje zbog čega se baš u Smederevu zakazuje zasedanje, ali mislim da to nije toliko bitno.
U vezi postavljanja skupštinskog materijala na sajt, posle našeg insistiranja, zaključili su da je potrebno postaviti. To su mogli da i sami zaključe, a ne da ih konstantno podsećamo na obavezu informisanja i javnosti rada LSS.
Eto, da znate, i da vidite da vredi pisati, i vredi zahtevati i insistirati. Jasno je da se redovno prati sve što pišemo, a od nas forumaša, i delom od našeg pritiska, zavisi koliko će nas čuti.
Skupštinski materijal možete pogledati ako kliknete na sledeći link:
http://www.lovacki-savez-srbije.com/s...12_god.pdf
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 29.06.2012. 16:38
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Moram da konstatujem i pohvalim službe LSS a naročito službu za skupštinske poslove, za blagovremenost informisanja članstva o dnevnom redu predstojeće skupštine.  
Kako nije za pohvalu? Pa o tome su mogli da obaveste članstvo i sutra negde oko 10 izjutra, a ljudi obavešteni na skoro 24 sata pre održavanja sednice. Pa tako je valjda i predviđeno Poslovnikom o radu Skupštine ili Statutom. Nije bitno, važno je da je to blagovremeno urađeno.
Dnevni red, onako na oko, bogat, puno je iskucano ali meni kao i svakom Gedži "sa južne pruge", nešto tu nije jasno, pa da pitam?
Tačka 2. Dnevnog reda:"Donošenje Odluke o kontinuitetu članstva za lovačka udruženja koja su izvršila uplatu članarine posle konstatacije predsednika o prestanku članstva".
Ako je tačno da je LU iz Leskovca uplatilo akontaciju članarine LSS do negde 29.06.2012. godine, u ukupnom iznosu od 6.000.- dinara, to jest, za 10 članova od mogućih 500, imaju li bre oni legalitet da njihov predstavnik učestvuje u donošenju odluka na predstojećoj sednici, odnosno da li odluke predstojeće Skupštine LSS mogu biti legalne ako u njihovom donošenju učestvuju predstavnici od najviše 25% ukupnog broja članova lovačkih udurženja, kao što je ovo pomenuto iz Leskovca?
Mislim da svi znamo šta je polovina članstva nekog udruženja i mislim da svi to možemo izbrojati ili utvrditi, naročito u eri računara i ažurnih evidencija članova udruženja, potkrepljenih blagajničkim dnevnicima ili izvodima banaka sa tekućih računa lovačkih udruženja.
Ovako, da odluke Skupštine LSS budu legalne a u njihovom donošenju učestvuju predstavnici 10 ili 20% članstva prisutnih udruženja, neće moći da pije vodu! Naročito kod Jelka Kacina i grupaciji koja ga plaća da radi to što radi.
Čini mi se da većina upisa ne konstatuje jednu veoma bitnu činjenicu koja glasi; Srbija je juče dobila novog mandatara i sasvim izvesno novog Ministra poljoprivrede šv.... i sa pravom se treba upitati da li će trenutni ZODL ostati na snazi u nepromenjenom obliku ili će biti ukinut ili značajno izmenjen ili dopunjen.
Gledajući i slušajući medije, pada mi na pamet da bi to ministarstvo pripalo Velji Iliću. Šta ako Velja kaže, ma ovaj zakon ne valja, ukidamo ga i vraćamo na snagu onaj prethodni i kakva bre lovačka udruženja, LSS je car i sva će lovišta ponovo pripasti njemu i mom Barajevcu. Zašto? Zato što se u tom LSS "samo kraduckalo a nije se kralo" a kraduckanje je nešto što se podrazumeva, zar ne? A sve to potvrdi stameni Mrka, rečima: "Tako je Veljo i sva lovišta ćemo išpartati asfaltom, benzinskim pumpama i restoranima".
Srbija je bre ovo, zemlja nepredviđenih ili neočekivanih mogućnosti?
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.06.2012. 16:56
|

Moderator

|
Video sam predlog odluke skupštine LSS, gde kaže da se svim LU, koja su posle donošenja Popovićeve odluke o isključenju, ako su izvršila uplatu članarine, omogući nastavak članstva u kontinuitetu. Kaže se da je spisak tih LU sastavni deo materijala, ali SPISAK NIJE OBJAVLJEN!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 29.06.2012. 17:13
|

Lovčina

|
Kanda tica stavlja neke blanko odluke u materijal.Ako nema spiska u materijalu onda je donošenje odluke sa 3 strane materijala za skupštinu isto što i potpis na dnu praznog papira tako da može da se na njemu napiše šta ko hoće.
DA NIJE ŽALOSNO BILO BI SMEŠNO!!
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 19:30
|

Lovčina

|
Ja mislim da ovi zezaju lovce u zdrav mozak!!!!
Uvezala se banda i misli da moze da radi sta hoce!!!
Imaju dilemu oko KVORUMA hoce li ga biti???
Pa smanjuju udruzenja kako bi navukli KVORUM????
KVORUM SE UTVRDJUJE PREMA POSLEDNJOJ EVIDENCIJI ATO JE OKO 250 DELEGATA!!!!!!
Sami izracunajte koliko je to !!!!!
Sve manje od tog broja je KRSENJE STATUTA LSS I PRAVILNIKA o radu SKUPSTINE!!!!
Najsmesnije su tacka 2 i 3 ???
Magupi su ponovo izmislili toplu vodu!!!!
PRVA TaCKA VERIFIKACIJA MANDATA I VRACANJE U CLANSTVO SVIH ISKLJUCENIH UDRUZENJA BEZ ODLUKE SKUPSTINE I DOPUNA DNEVNOG REDA SMENA POPOVICA TICE I OSTALIH ZASLUZNIH KOJI SU LSS DOVELI TU GDE JESTE!!!
POVERENJE DA SE ISPITA SA PUNIM CLANSTVOM A NE DA DEO DELEGATA USVAJA ZELJE TICE!!!Smesno!!!
TO STO STE URADILI KOSTACE VAS SMENE IZ LSS I PODNETIH TUZBI ZA SAMOVOLJU!!
Kako se sete samo da preveslaju sve delegate i ostanu tu gde jesu da potrose 6 radnika 25 miliona pa jer nije malo mnogo????Raspitajte se kolika je plata u Srbiji????
I koliko ljudi NERADI NIGDE???? |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 19:51
|

Lovčina

|
Ovaj predlog finasiskog poslovanja kazu regioni su prihvatili kao i okoizbora clanova koje menjaju a ni jedan region nije imao kvorum za odlucivanje???Opet smesno sta se radi !!Da nije ISTOCNI I CENTRALNI LOVNI REGION IMAO KVRORUM ZAODLUKE????NEMOJTE SE IGRATI DA NEKO NEDOBIJE KRIVICNE PRIJAVE???
ISTOCNI LOVNI REGION 18 od 43 ili vise DELEGATA!!!!CENTRALNI BEZ JEDNE ODLUKE JUG DAJE 200din za LSS i kakvi regioni vise???
KOGA LAZETE?????
SEBE???? |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 19:54
|

Lovčina

|
Videcemo kako ce Djordje Donic da bude delegat ispred Pomoravlje Plana kad nema validnu odluku skupstine udruzenja vec odluku koja seodnosi na zastupanje udruzenja kao predsednik istog????Niko po automatizmu nije delegat ako skupstina nedonese posebnu odluku shodno statutu!!! |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.06.2012. 20:40
|

Moderator

|
Stvarno su smešni predlozi odluka.
Kažu, da će regionalni lovački savezi (koji?) plaćati 200 din. članarinu, a rok za uplatu je 31.03.2012., koji je već istekao!!! A u slučaju prekoračenja roka, iznos od 200 din. se uvećava za još 330 din., dakle, morali bi plaćati 530 din!!! CVRC!
Pa zar ovo nije uvreda za bilo čiju inteligenciju, ovako šibicarski pokušati da se utera duplo i više para u kasu LSS? Čija je ovo genijalna ideja, da odluke važe retroaktivno??? Koji um je ovo smislio - pa zar neko misli da su lovci stvarno budale? I koji to postoje lovački savezi (osim LSCS)? Kada su registrovani? Ko ih sačinjava?
Još genijalnija je zamisao, da se članovi regionalnih saveza obavezuju da preuzmu po jednog radnika stručne službe!!! Ko može da uslovljava bilo koga zaposlenjem nekog lica? Ovo mi miriše na ujdurmu stručne službe, da se udome prekobrojni po svaku cenu. Brigo moja, predji na drugoga!
Regionalni ili bilo koji drugi savezi su osnovani na principu slobode udruživanja i zajedničkih interesa i ciljeva. Nikakva uslovljavanja ne piju vodu! Da neće možda da isključe nekog, ako ne preuzme radnika stručne službe? Pazi bogati!
Predlažu se kadrovske promene u svim organima LSS - poziva se na neke odluke sa lovnih regiona - pa jesu li tamo bili prisutni ljudi, koji mogu da posvedoče da li je nešto usvojeno, i šta je usvojeno, ili su možda 'frizirani' zapisnici? Da li iko ima meru i granicu, u pokušaju da delegate prevesla žedne preko vode!!! KO je pisao zapisnike i potpisao iste? Jesu li ljudi svesni na čega su stavili potpis?
Da li je nekom poznat izraz iz pravne terminologije 'overa neistinitog sadržaja', ili drugi pojam 'zloupotreba ovlašćenja', ili treći pojam 'falsifikovanje isprave'?
Predlog promena ljudi u UO, u NO... Svi da se menjaju, samo Popović i Tica, da ostanu! Ma kako da ne, sve promenite, zbog svojih naopakih ideja! Kršite Statut, a možda i neke zakone, samo da se fotelja ne zaljulja.
Vidim da se fin. planom predvidja-barata cifrom od 65000 lovaca.
Prošle godine, ako se ne varam, bilo je 80 000 lovaca! Dakle, iz članstva je, po tim podacima, istupilo oko 15 000 lovaca!
Nigde u materijalu ne vidim, da se neko nešto zabrinuo, zbog konstantnog pada broja članova LSS. Niko se nije zapitao, da li je samo ekonomska kriza uzrok tome, ili i pad ugleda saveza, i način trošenja lovačkog novca?
A propo: na vanrednoj skupštini LSV su bili predstavnici vojvodjanskih LU, kao i LU iz drugih delova Srbije. Neko je pominjao, da je tada, u Futogu, na skupštini, bilo predstavnika oko 40 000 lovaca. I više diskutanata van Vojvodine je podržalo zaključke sa te sednice.
Čisto da se ima na umu!
Ne želim dalje da analiziram ovaj skupštinski materijal - mislim da je već ovo što je izneto, dovoljno da ukaže na pokušaj manipulacije sa predlozima odluka. Pokušaj, da se na mala vrata zahvati još više novca od lovaca, po svaku cenu!
Drugi da preuzme višak zaposlenih, a oni da krckaju 26 miliona po starim navikama - da ne bude malo mnogo?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 29.06.2012. 20:46
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
http://sulejmanve...gspot.com/
njihovi divani su veoma kratko trajali, baš mi se dopada, šteta što je pauza....
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 29.06.2012. 21:03
|

Lovčina

|
Zar stvarno neko misli da se sutra nece nista promeniti u LSS???
Gde zive ovi ljudi ????
Ovo je igranka koja je planirana ali problem je KVORUM koga sutra gotovo NECE BITI jer ljudi vide kuda ovo vodi!!
Zato se smanjuje kvorum na perfidan nacin !!!
Jer znate sta radite??? |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.06.2012. 21:47
|

Moderator

|
Ma ni igre oko kvoruma neće pomoći.
Mislim da je propuštena šansa, da se uz minimalne gubitke, vladajuća garnitura povuče elegantno iz zapetljancije, koju su sami napravili.
Posle sutrašnjeg dana, ništa neće biti isto, na ovaj ili onaj način. Daj Bože, da LSS preživi ovaj pokušaj eksperimenta 'in vivo'.
Čini mi se da ovi lovački 'maratonci' iz LSS zaista 'trče počasni krug'!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 29.06.2012. 21:53
|

Lovčina

|
A oće li biti nešto da se jede?
[movie=youtube]ge7KoJxSgSc[/movie]
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 29.06.2012. 21:54
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ja sam načuo da je privatno obezbeđenje otkazalo učešće na skupštini s obzirom da do danas u 17h nije izvršena tražena uplata za uslugu obezbeđenja.
Izgleda da je ZdrP pokušao da angažuje obezbeđenje "na crtu" ili "na dođem ti"!
Ali su ga ovi mangupi pročitali.....

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 29.06.2012. 22:39
|

Lovčina

|
[movie=youtube]Hm19xgvxOTU[/movie]
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 30.06.2012. 09:11
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
B)

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|