|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| DakiNS |
Objavljen 30.06.2012. 23:52
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Interesantan deo iz statuta LSS
- Skupština
Član 11.
Skupština je najviši organ Lovačkog saveza Srbije.
Skupština ima sledeće nadležnosti:
Usvaja Statut i njegove izmene i dopune, odlučuje o statusnim promenama i prestanku rada Lovačkog saveza Srbije, odlučuje o učlanjenju u asocijacije u zemlji i inostranstvu, odlučuje o sticanju i raspolaganju nepokretnom imovinom uključujući i stavljanje hipoteke na nepokretnosti. Odlučuje o usvajanju planova rada, Finasijskog plana, Godišnjeg finansijskog izveštaja sa stanjem na dan 31. decembra poslovne godine za koju se podnosi izveštaj i izveštaja o radu koje joj podnose drugi organi. Odlučuje i o drugim pitanjima, za koje ovim Statutom nije utvrđena nadležnost drugog organa.
Skupština razmatra i usvaja izveštaje o radu koje joj podnose: predsednik Lovačkog saveza Srbije, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.
Skupština bira i opoziva:
- Predsednika Skupštine;
- Predsednika Lovačkog saveza Srbije;
- Zamenika predsednika Lovackog saveza Srbije;
- Članove Upravnog odbora;
- Članove Nadzornog odbora;
- Članove Suda časti;
- Sekretara Lovačkog saveza Srbije;
- Komisije i druga radna tela radi obavljanja određenih poslova i zadataka.
Skupština donosi i:
- Poslovnik o radu, za mandatni period;
- Etički kodeks lovaca;
- Pravilnik o računovodstvu, kojim se naročito uređuje: vođenje poslovnih knjiga i računovodstvena politika, odgovorna lica i uslovi za lica koja vode ili im se ugovorom poverava vođenje poslovnih knjiga, kao i druga pitanja sastavljanja finansijskih izveštaja, za koja je propisano da se uređuju opštim aktom u skladu sa zakonom i profesionalnom regulativom;
- Pravilnik o lovačkim odlikovanjima i drugim priznanjima;
- Odluku o verifikaciji mandata članova Skupštine;
- Odluku o visini članarine i drugih finansijskih obaveza i doprinosa članova za ostvarivanje ciljeva Lovačkog saveza Srbije;
- Odluku o prijemu i prestanku članstva;
- Odluke o zaduženjima i ovlašćenjima Upravnog odbora za zaduženja Lovačkog saveza Srbije između dve Skupštine;
- Odluku o utvrđivanju grba i zastave.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| milos zoric |
Objavljen 30.06.2012. 23:58
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 05.10.2011. 19:36
|
Citam ovo i ne mogu da verujem sta su u stanju ovi iz lss popovic i tica da urade.Mada to se moglo i ocekivat od njih ali Susnjar...Morace mnogo toga da objasni nama iz Stepanoviceva u to budite sigurni.Koliko sutra obavesticu clanove upravnog odbora o njegovoj izjavi i traziti hitan sastanak ako bude potrebno i vanrednu skupstinu.Kao sto Lala rece prvo da pocistimo svoje dvoriste a za dalje cemo videti. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 01.07.2012. 00:03
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Rođo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 01.07.2012. 08:55
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Mislim da svim delegatima koji su ostali juče u Smederevu da rade bez kvoruma treba postaviti samo jedno pitanje:STA STE UOPŠTE RADILI BEZ KVORUMA?TO JE KRIVIČNO DELO!
To je ustvari pravljenje falsifikata u kome je učestvovalo skoro 90 ljudi  

|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 01.07.2012. 09:33
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Kad su juce radnici LSS sami kostatovali da se skupstina "siluje" da bi se odluke donele bez kvoruma sta dalje reci!!!
Bogu hvala pa imamo i snimak i slike tog kvoruma pa ce valjda neko to pogledati???? |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 01.07.2012. 09:37
|

Lovčina

|
http://www.youtub...detailpage
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 01.07.2012. 13:19
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
ekstra organizovano i u pravo vreme....
posledice će mo videti, ovako nešto nije smelo da se dogodi, rukovodstvo očigledno ne razmišlja o scojim potezima,
ovakva skupština neće nikome dobro doneti, a lovstvu po najmanje,
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 01.07.2012. 13:57
|

Lovčina

|
Pokušao je gosp.Grdinić iz LSV da skrene pažnju na pravne greške,ali ga je predsednik skupštine više puta prekidao i pretio oduzimanjem reči ,isto se dogodilo i gosp.Pažinu kada je u obraćanju zatražio izglasavanje poverenja predsedniku skupštine,a zbog toga verovatno nije ni dobio reč drugi put kada je ispoštovao proceduru za diskusiju.Javljali su se delegat i jedan član suda časti , izvinjavam im se jer neznam imena,da im se objasni zašto nisu dobili poziveza skupštinu,ali neki su na skupštini izgleda imali jasan cilj,nedozvoliti delegatima iz LSCS da imaju glas,smanjiti broj Vojvodjanskih delegata i odbaciti delegate sa KiM i odstraniti sve nelojalne delegate,izvinjavam se što neznam tačno,ali znam da je delegat iz Uba izašao sa nama iz sale.
Ovo je prvi put u istoriji da se neko zvanično odriče svojih članova sa Kosova i Metohije.
|
| |
|
|
| PEZ |
Objavljen 01.07.2012. 14:44
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
[xhide]Kolege, jedna poslovica kaze " Zmiji se prilazi od repa" a taj rep u ovom slucaju su tih 84 delegata, koji iz ko zna kojih razloga(verujem da su u pitanju cisti licni interesi) podrzavaju ZDrP-a ,ne bi bilo lose da se kaze koji su to delegati odnosno LU pa ako nas obicne lovce(clanove tih istih LU) nije sramota da nas predstavljaju takvi ljudi i da nam kroje kapu po njihovom nahodjenju onda nek ide sve u "Pirot za Malter".
Ovo je bre sramota. [/xhide] |
| |
|
|
| antijajara |
Objavljen 01.07.2012. 15:54
|

Mlađi član

Upisa: 27
Pristupio: 07.02.2012. 11:27
|
Pa koja su to Lu???? |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 01.07.2012. 18:40
|

Lovčina

|
Iz sledećeg videa mogu de izvući mnoge pouke a neki mogu da se podsete nekih moralnih načela
[movie=youtube]LuoJZVFRuQk[/movie]
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 01.07.2012. 19:37
|

Lovčina

|
U ponedeljak idu prijave Ministarstvu za lokalnu samoupravu -upravnoj ispekciji koja je nadlezna za rad udruzenja pa i LSS!!!
Vec su obavesteni sta se radi u LSS ali ova skupstina je ZAKOPALA POPOVICA I TICU 3 metra pod zemlju!!
Ne da nije bilo KVORUMA vec je na zahtev delegata da se isti utvrdi to ladno odbijeno ali hvala bogu postoje snimci i slike na kojima se vidi u jednom momentu 86 delegata !!!!Broj je opadao kako se skupstina privodila kraju!!
Nisam se javno zahvalio domacinu DJUKICU na lepim recima u uvodnom delu gde nas je pozdravio sve zajedno i zamolio da radimou skladu sa zakonom i da nepravimo probleme!!!
Ispostovali smo ga 100%!!!!
Nismo ni na rucak otisli jer nevolimo da jedemo i pijemo sa ljudima koji LAZU i krse zakone a prodaju se za dusebriznike!!!
Nisam stigao da pitam DJUKICA kako to da je UPLATIO SAMO 20 clanskih doprinosa i koga on prestavlja na skupstini LSS????
10.000din ja mogu koliko sutra da uplatim iz svog dzepa i da me preko veze ubace u U.O. LSS gde ce vise para DJUKIC uzeti na dnevnice,mobilni i putne troskove nekoliko stotina puta!!!
Vazno da je isti odrzao predavanje o moralu!!!!Nije mi jasno da on i Skobic veruju jos uvek da je TITO ziv????U to je valjda vremenom poverovao i TATOVIC i eto kombinacije!!!!
Ako se nista ne desi posle podnetih krivicnih ,prekrsajnih i prijava za zloupotrebu licno sam misljenja da se obratimo sudu u STRAZBURU sta se i kako radi u Srpskom lovstvu!!!
Ovo ako Drzava dozvoli i legalizuje ALAL VERA!!!!
Nadam se da ce se sve prijave izvaditi iz fioka i da ce se krenuti u ciscenje kriminala i korupcije i u LSS!!!!
Imam ja takve dusebriznike i u Velikoj Planii koji su nas do sada kostali oko 1.300.000din lovackih para!!!Cak nemaju ni odluku skupstine da budu delegati na skupstini LSS a VOLE I PODRZAVAJU POPOVICA STA SE TU MOZE??? |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 01.07.2012. 19:44
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Stvarno mislim da bi bilo dobro da lovci u Srbiji znaju kojih je to 80ak delegata ostalu da sedi u sali i fingira tzv. Skupštinu?
Iz kojil LU su delegirani?
Pa da proverimo da li članovi tih LU znaju kako su im se ponašali "delegati"!
Ima nas Čvorovića......
Što se tiče vojvođana, to su :
- MAKSIMOVIĆ DRAGAN iz Pančeva koji je na zahtev predsednika skupštineizabran u radno predsedništvo,
-BOJER TODOR iz Kovačice,
- PETROVIĆ STEVAN-EČIKA iz Bačkog Gradišta i
- PETAR ŠUŠNJAR iz LU Novi Sad
Ne želim ovim da ih etiketiram kao izdajnike vojvođanskih lovaca, i ljude koji su se ponašali suprotno odlukama i zaključcima skupštine LSV, nego samo želim da saznam da li su oni zastupali interese svojih LU ili svoje lične interese i čije su stavove zastupali?
Pozivam lovce iz ovih LU da se raspitaju da li su ovi delegati imali mandat da podrže Zorana Popovića i sve njegove odluke, a posebno onu da za članarinu LSS-u treba platiti 500 din što znači da lovci iz Vojvodine treba da doplate još 300 dinara? (a oni iz NS još po 500 pošto sam čuo da ni onih 200 (pardon, ni onih 1400) nisu uplatili LSV-u...možda grešim?)
Mislim da bi nam Temuđin mogao pomoći oko ovog spiska?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 01.07.2012. 19:49
|

Lovčina

|
Djordje Donic L.U. "Pomoravlje Plana"Velika Plana
Jova Golubovic L.U."Vozd-lov"Rakinac
Dragan Hadzic L.U. "Sumarice"Krnjevo
Sladjan Veliko Gradiste
Miki Smederevo
Djukic Smederevo
Mikica Cuvdin
Boban Pozarevac????
Darko Kucevo
ostale ne znam kako se ko zove ikoja udruzenja prestavljaju!!! |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 01.07.2012. 19:52
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Taj tvoj Donić nije ni delegiran po Statutu, zar ne?
A da li je održam bar UO LU koji je zauzeo stavove oko Skupštine LSS?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 01.07.2012. 19:56
|

Lovčina

|
NE!!! |
| |
|
|
| PEZ |
Objavljen 01.07.2012. 21:07
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
[quote]slavaplana kaže:
postoje snimci i slike na kojima se vidi u jednom momentu 86 delegata !
Neka neko postavi slike, svako ce od nas prepoznati svog Brankovica. |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 01.07.2012. 21:40
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Na sajtu LSS, na početnoj strani ide sledeći tekst:
"Lovački savez Srbije je osnovan 26.10.1896. godine
Tradicija duga 115 godina ------ 85.000 lovaca za očuvanje prirode u Srbiji"
Možda bi trebalo da što pre promene ova tekst, i da postave novi: "----15.000 lovaca za očuvanje Zorana Popovića na funkciji".
Adekvatnije je, i bliže stvarnosti.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 01.07.2012. 21:41
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Dosta pažljivo sam pratio upise na ovoj i srodnoj temi o LSV.
Veoma će biti interesantno kada u prvi plan isplivaju imena tih famoznih 80-ak delegata koji predstavljaju otprilike 20.000 lovaca i koji su ne samo uzeli sebi za pravo da odlučuju u ime većine, nego su svojim ovakvim radom prekršili odredbe, pre svega važećeg Statuta i Poslovniak o radu, a potom i odredbe Zakona o udruženjima i Zakona o opštem upravnom postupku.
Popović je tih 80-ak ljudi stavio u vrlo neugodan položaj da svoje poslove, položaje, funkcije, imena i ugled koji uživaju u svojim sredinama rizikuju i dovedu u pitanje da im se ima ljaga i povlači po novinama i forumima.
A evo i zbog čega.
Ako je tačno ono što se piše o prijavama upravnim inspekcijama, MUP-u RS, Ministarstvu poljoprivdede..., a vidimo da je bilo puno nezakonitosti i nepravilnosti u radu ove Skupštine, pa i onih ranijih, pa potom i samog LSS-a, opravdano se postavlja pitanje, odnosno ja bih da sam bio među tih 80-ak delegata sam sebi postavio pitanje: A šta ako sve ovo što se priča i piše predstavlja istinu i ja sam kao delegat tamo nekog LU učestvovao u nezakonitostima i nepravilnostima, ja sam omogućio svojim glasom da se to sve dogodi?
Šta će biti sa mojim redovnim poslom, imenom, ugledom, položajem i funkcijom kada nadležni državni organi te nepravilnosti utvrde? Da li ću moći i dalje da obavljam svoje funkcije, svoj privatni posao...? Da li će neka krivična prijava protiv mene dovesti da moram da "abdiciram", da mi neko preporuči da se sklonim sa položaja, da me razmesti na neko drugo, niže radno mesto?
Šta meni sve ovo treba?- nadam se da se pitaju akteri jučerašnje Skupštine i da pri tome razmišljaju o svojim redovnim poslovima i životu.
Ako je tačno da će LSCS da pokrene lavinu, a sada vidim da bi i LSV mogao to isto da uradi, ipak je to glas od 45.000 lovaca, pa se postavlja pitanje da li će državni organi moći da ignorišu glas 45.000 ljudi. |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 01.07.2012. 22:21
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Punisher, mislim da nije dobro kako razmišljaš. Ne treba nikog i nikad ugrožavati u njegovom poslu, ili funkciji, zbog stavova o lovstvu.
Osnovno pitanje jeste: da li su ti delegati iznosili svoj lični stav, ili su prenosili stav svog LU? I da li imaju odluke organa svog LU, kakav stav da zastupaju?
Ako se eventualno neki od tih ljudi zastupali svoje stavove, i možda razmišljali u stilu 'glasam za aktuelnog, dobijem nešto (funkciju, položaj, nemam pojma šta) za uzvrat', onda je problem ogroman, a moralni pad nevidjen.
Ne bih isključio i tu mogućnost, trgovine glasovima, makar po cenu da neko dodje u situaciju da svojim lovcima u LU mora da objašnjava šta je to uradio. Delegati su problem, i sistem koji ne radi - da li je neko od delegata doneo pismene stavove svog LU? Da li su po LU održani sastanci, i zauzeti stavovi, ili nisu? Bilo bi lepo videti zapisnike sa tih sastanaka ako ih je bilo.
U vezi toga, sutra ću da malo analiziram pisanje 'Lovca' (koji je LSS preuzeo od novosadskog 'Dnevnika', i koji sad uredjuje Aca Pantelić) o sastancima po lovnim regionima. Postaviću citate tekstova sutra, pa očekujem da ljudi koji su prisustvovali tim sastancima kažu da li je bilo tako kako piše ili nije.
Naročito će biti interesantno pogledati koliko predstavnika LU je prisustvovalo sastancima po lovnim regionima. Slična priča kao i sa skupštinom LSS!!!
Videćete sutra!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|