"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Na snimku se jasno vidi, da je sa govornice predsednik LU Niš zahtevao utvrdjivanje kvoruma, i da je jasno rekao, da ako se ne utvrdi da postoji kvorum, on neće da učestvuje u ujdurmi, a ako se utvrdi da ima kvoruma, da je spreman da nastavi sa radom.
Predsedavajući Marko Tica je ignorisao legitiman i opravdan zahtev delegata za utvrdjenje kvoruma, a bio je dužan da utvrdi kvorum!
Sam pao, sam se ugruvao!
Jeremijin snimak je veoma važan, jer predstavlja dokaz u sporu. Neće vredeti Tici i Popoviću zapisnik, ako im slučajno padne na pamet da ga podešavaju - snimak postoji, i snimak treba sačuvati, makar ga u sef stavljali.
Nadam se da se neće desiti da snimak bude 'slučajno' obrisan, ili da na neki volšeban način nestane; dešava se da iznenada pukne hard disk, hoće i kompjuter da pregori, pa savetujem da se hitno napravi nekoliko kopija snimka: jednu kopiju za LSS, drugu za LSV, treću za LSCS, a može i četvrta kopija, za Srbijalov! Ne pitam šta košta!
Molim Vas da mi posaljete snimak supstine LSS kako bih po privatnoj tuzbi tuzio predsednika Marka Ticu za FARSU od vodjenja skupstine LSS na kojoj je 85 delegata sebi dalo za pravo da 2/3 lovaca iskljuci i ne uvazi odluke VECINE!!!LSV i LSCS kao LSK nedaju podrsku POPOVICU da vise radi to sto radi!!!Snimak ce biti dokaz na sudu!!!
tel 060 0 841 843 Slavoljub Stojadinovic Vidovdanska 14 11324 Staro Selo!!!
gardista kaže:
...58 gostiju u 6.20 ujutro...online clanova 2...
lalo -al ti je posecen sajat, svaka chast...
Druže, nije ovo Lalin sajt, ovo je naš sajt... Čak ni formalno nisam ja vlasnik sajta, jedino što sam apsolutni rekorder po broju upisa.
P.S.
Broj gostiju je trenutno 63!
Članova: 2!
U vezi sa posećenošću: gledajući snimak sa skupštine, u barem 5-6 diskusija sam prepoznao čitave rečenice koje su se pojavile po upisima ovde, jedan deo tih rečenica su i moje. Hajde da poverujem da je koincidencija.
Ja bih jako voleo, kada bi se na sajtu LSV danas, kako je najavljeno, pojavila kompletna reakcija LSV. Takodje bih voleo da se pojavi i reakcija onih LU, koja su delegirala ljude, koji su svojim radom ustalasali lovačku javnost i Vojvodine, a i šire. Tu mislim pre svega na Marka Ticu, o kome smo dosta pisali, ali na skupštini se eksponirao još jedan čovek - Petar Šušnjar, koji je svoje kolege koji ne prihvataju onakvo ponašanje Popovića i Tice, nazvao izdajnicima.
Ja umem oštro da pišem, i tek imam nameru, imam štošta da šapnem i u vezi LSV, ali nikad nisam nikog nazvao izdajnikom. A o Šušnjarovom dobacivanju o 'madjarizaciji' neka njegovo LU kaže šta ima, i neka se ogradi od takvog ponašanja.
Pokazuje se sada na delu, kako izvitopereno radi delegatski sistem, gde su lovci totalno neinformisani (greh za ovo neka ide na dušu naročito prethodnoj garnituri u LSV), i onda tako informisani nisu u stanju da po LU zauzmu neki stav, pa onda prepuštaju jednom čoveku ili nekolicini ljudi, da po skupštinama svih saveza ili ćute nezainteresovano i po inerciji i instrukcijama drugih glasaju, ili rade po svom ćefu - Šušnjar treba da objasni, čije stavove je tamo iznosio, i šta je mislio da kaže u svoje dve diskusije, a i mimo diskusija, dobacivanjem.
Mislim da je posle ove skupštine, ljudima iz LSV jasno da su i oni u prilično nezgodnoj situaciji. Ja jesam podržavao Pažina i ostale, u ovoj priči oko LSS, jer mislim da su u pravu, i da se bore za bolji LSS, bez raspikuća i autokrata, tipa Popovića i Tice-protiv LSS nisam bio i neču ni biti. Ali nisam rukovodiocima LSV (pre svega iz prethodnih garnitura) zaboravio šta se sve radilo i u LSV, i još uvek se ponešto radi. I o tome smo pisali onoliko, a mislim da ćemo još pisati.
Mislim da bi Pažinu bilo dobro da izbaci čitavu hronologiju dogadjaja oko krize u LSS, bez prećutkivanja bilo čega. Znam dosta o tim dogadjajima, ali pošto nisam ja akter, nego posmatrač i komentator sa strane, onda ostavljam da akteri otvore SVE karte. A siguran sam da i Beuković ima svoje vidjenje. Mislim da je sada momenat da se OTVORENO i jasno kaže sve, uključujući i zakulisne dogadjaje, sastanke, dogovore i kršenje istih, i sve ostalo.
Otvoreno o svemu, jer ako to izostane, onda eto medju lovcima i po forumima gomile pitanja, nagadjanja (i pogadjanja), šta se i kako izdešavalo. Karte na sto, prihvatite i svoje greške, gospodo, više će se ceniti i više koristi će dati iskrenost nego pokušaji prekrajanja stvarnosti.
Treba imati u vidu, da se u lovstvu, ko hoće da prati, sve zna, jedino se još ne zna sa sigurnošću, šta je Pažin doručkovao, kad je Beuković popio kafu, i da li je Popović vratio babi bure! Čak neko misli da zna, kako čujem, i šta će Lala, Sremac, Slava i svi ostali pisati, i o čemu. To smatram komplimentom, jer pokazuje da ne menjamo stavove. Od lovaca se ne može ništa sakriti, ma koliko se trudili; treba se zahvaliti svim kolegama forumašima (a i onim mimo foruma) koji su javljali i javljaju (javno ili na PP, mail...) o dešavanjima - pomogli su da ovaj forum bude najaktuelniji u praćenju dogadjaja oko krize u lovstvu. Da ne budem neskroman, ali čini mi se da je Srbijalov postao neka vrsta lovačke savesti, korektivni faktor, o čijem pisanju svi koji nešto odlučuju u lovstvu, itekako vode računa.
U tom smislu, odgovornost forumaša i Admin Tima je postala poprilično velika - lična odgovornost, kada znate da će ono što pišete imati uticaja. Nemojte da izgubimo iz vida to, i da postanemo 'piskarala', kako je mene, eto, neodgovorno i ljubomorno nazvao jedan kolega admin sa drugog foruma.
Uzdržavam se još uvek, ostavljam vremena rukovodstvu LSV da iznese zvaničnu verziju dogadjaja. Očekujem da u njihovoj verziji bude izneto kompletno dešavanje, bez prećutkivanja.
Popovićevu i Ticinu verziju smo videli i čuli, a i pročitali na sajtu LSS. Tomicinu i Guberinićevu reakciju smo pročitali na sajtu LSCS.
Mislim, da bi rukovodstva svih saveza trebala, u interesu lovstva Srbije, da iznesu sve - ceo istorijat dogadjaja u zadnjih 2-3 godine, uključujući i one dogadjaje koji su bili skriveni od lovačke javnosti, a povremeno su isplivavali u tragovima, po zvaničnim dokumentima.
Istinu na videlo, kompletnu - inače, ode mast u propast. Ko je rekao rečenicu 'Ja rekoh i spasih se!'?
E pa neka rukovodioci, i bivši i sadašnji, otvore dušu, lakše će biti i njima i nama lovcima.
Za kolegu Jeremiju, uz pozdrav za snimak, kritika: zašto nije uzeo izjave od ljudi iz rukovodstva LSV? Bio mu je tamo i Pažin, i Beuković, i Irmenji, i još dosta uticajnih ljudi iz LSV! Veliki propust, i greška; novinar treba da omogući svim stranama da iznesu svoje vidjenje! Očekujem da Jeremija ispravi grešku, i makar naknadno zatraži izjave od nekog iz LSV - i da se okane možda teranja nekog inata.
Lala kaže:
Treba imati u vidu, da se u lovstvu, ko hoće da prati, sve zna, jedino se još ne zna sa sigurnošću, šta je Pažin doručkovao, kad je Beuković popio kafu, i da li je Popović vratio babi bure
Verujem i da je Pažin ddoručkovao i da je Beuković popio kafu,al neverujem da je popović vratio babi bure!
Usput zna li neko čija je ta agencija koja vodi knjige LSS-u za male pare mesečno?
Da li je moguće da je nekog od funkcionera,i da služi za pranje novca?ajde da pogadjamo čija bi mogla biti
Popovićeva mislim da nije jer to nije njegov fah,a i sitna je lova.
Indjijanac ja mislim da su se oni podelili, pa jedni uzimaju krupan zalogaj a drugi više sitnih što mu na kraju dođe isto. A to bure što stalno pominjete kao i babu, da to nije ista ona baba kojoj dadoše 800 000 dinara a ne zna se zašto
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
...
Mislim, da bi rukovodstva svih saveza trebala, u interesu lovstva Srbije, da iznesu sve - ceo istorijat dogadjaja u zadnjih 2-3 godine, uključujući i one dogadjaje koji su bili skriveni od lovačke javnosti, a povremeno su isplivavali u tragovima, po zvaničnim dokumentima.
Istinu na videlo, kompletnu - inače, ode mast u propast. Ko je rekao rečenicu 'Ja rekoh i spasih se!'?
E pa neka rukovodioci, i bivši i sadašnji, otvore dušu, lakše će biti i njima i nama lovcima.
Ti Lalo kao Ilija Čvorović.
Da ti se ispovede, a sve što kažu ovde ili na svojim sajtovima ostaće među ova četiri zida...aaa čekaj idi i iskljujči magnetofon koji si krišom uključio....
Ovakva Skupština i ovakvo ponašanje pojedinaca samo pojačavaju opravdane razloge za odluku LU iz Sente i LU iz Vlasotinca, da svoju sreću u lovstvu traže u samostalnosti u odnosu na više lovne asocijacije.
Iako sam ponekada i imao dilemu u vezi takve odluke, u čijem donošenju sam značajno učestvovao i značajno doprineo, snimak ove Skupštine potvrdjuje ispravnost takve odluke, mada iskreno nisam najsrećniji zbog toga. Naprotiv.
Zašto ima toliko razlike među lovcima Srbije? Šta to ne valja lovcima Vlasotinca u radu LSS a na drugoj strani je to očigledno dobro lovcima Grdelice, Vladičinog Hana, Lebana, Medveđe,Vranja, Babušnice a radi se o susednim lovačkim udruženjima i susednim lovištima? Takvih primera ima na svim stranama Srbije.
Možda lovci Vlasotinca pogrešno razmišljaju i pogrešno smatraju smisao i ciljeve udruživanja u više lovne asocijacije? Možda su njihova očekivanja bila nerealna za svojih 75.000 evra koje su kao članski doprinos uplatili LSS u periodu od 1995-2011.
Možda je normalno da LSS za hranu i piće troši 3.500.000 dinara godišnje, 3.500.000 za putne troškove, 600.000 za knjigovodstvene usluge, 600.000 za nekorisne i neprimenjive naučne radove. Možda je normalno da većina zapošljenih u LSS ima veća primanja od predsednika ili premijera Srbije, pravo na beskamatne pozajmice itd?
Možda je normalno da LSS kao generalni korisnik svih lovišta Srbije a naročito odgovorno lice LSS, nema nikakve odgovornosti u gazdovanju nad istim? Možda je normalno da zbog nedostataka u planskoj dokumentaciji, koju su stručnjaci LSS izrađivali pojedinim udruženjima, budu kažnjena samo lovačka udruženja i odgovorna lica istih a u rešenju stoji lovište se daje na gazdovanje LSS. !?
Setimo se davanja članskog doprinosa LSS do 2011 godine u iznosu i do 25 evra po lovcu godišnje.
Kolika su obavezna davanja po lovcu ove godine? 1000 dinara za lovnu kartu i u proseku do 500 dinara naknade za odstrel. Šta smo dobili zauzvrat? Fond za razvoj lovstva od 90.000.000 godišnje. Mogućnost da nam se uloženo i vrati, normalno uz ispravno razmišljanje, koje treba pretočiti u ideju i projekte.
Zašto toga nije bilo do 2011. godine? Zato što je bilo nenormalnih primanja, nenormalnih pozajmica, nenormalnih garancija pozajmica, nenormalnog i nekorisnog trošenja po raznim osnovima itd!?
Ovakve dileme su preovladale u stavu lovaca Vlasotinca da više ne bude član LSS, što je gosn. Tica usmeno i konstatovao na ovoj sednici.
Naravno, stav većine lovaca Vlasotinca ne mora biti ispravan ali kontrargumenata nema i nismo ih čuli od strane ovih 81-86 koji su učestvovali u istorijskoj sednici Skupštine LSS u Smederevu.
Molim sve pristalice opcije ovih 81-86 predstavnika, koji su članovi ovog foruma, da na istom, lovcima Vlasotinca daju kotrargumente da je njihovo razmišljanje pogrešno i da trebaju biti članovi LSS sa godišnjim davanjima od 500 dinara po članu-lovcu.
Odgovor na jednostavno pitanje zašto i za čega 500 dinara!?
SKOBIC je lepo predlozio da se uradi revizija poslovanja za vreme ZIVOINOVICEVOG i POPOVICEVOG mandata!!!
Jedino sto nije rekao da li ce UDRUZENJE REVIZORa ciji je on vlasnik ili njegov sin RADITI tu reviziju i koliko ce to kostati LOVCE???Knjigovostvene usluge su naplacivali 600EURA mesecno pa kad se citava stvar otkrila to je AUTOMACKI palo na 300EURA????E sad bi SKOBIC da radi reviziju ne zbog lovaca i ciste savesti vec ako moze i tu dase uzme neki dinar a POPOVICA DA POSALJE POD LED KAKO BI ON ISPLIVAO KAO BUDUCI PREDSEDNIK LSS!!!Popovica imaju u saci jer je sigurno vremenom brljao u LSS e sad REVIZIJA!!!!
Ja se slazem da je bude ali da SKOBICEVA firma NERADI NIKAKO REVIZIJU!!!
Dosta je SKOBIC POMOGAO LSS !!!!
I onkao VOLONTER NEUZIMADINARA ZADNEVNICE I PUTNE TROSKOVE ali je kroz knjigovodstvene usluge UKALKULISAO SVE to pa to do skoro ispade 600eura MESECNO!!!!
Mislim da je cela istorija oko LSCS uglavnom napisana i objavljena.Ako izuzmemo ponašanje pojedinaca iz LSS uglavnom da nema nekih ozbiljnih problema u radu Saveza.Oko nebuloza koje vidim da su se pominjale na Sm.skupštini džip.auto i sl.i ja bih voleo da ima istine.Istina je da svako koristi svoj auto i kadkada ostvari pravo kada je sastanak van Kragujevca da sipa gorivo u visini potrošnje.Niko iz rukovodstva nikada nije naplatio dnevnicu, putne troškove, putarinu, parking ili slično ama baš niko.Mene i u mom društvu prati glas da sam cicija kada su lovačke pare u pitanju za moje nažalost nisam.Ovo nije samoreklamiranje, ako je neprimereno izvinite.
Marko Pavlović stručni radnik LSCS, pojedini ste imali prilike da ga upoznate vozi svoj Jugo i kada ga koristi u svrhe Saveza ima pravo na gorivo.Plata 39000,00 a adm.stručnom saradniku 29.000,00 dinara.Imaju pravo na refundiranje troškova dolaska na posao u visini aut.karte.Postoje obećanja da dobijemo auto na korišćenje, videćemo.Prostorije, oko 120 m2 dobili smo od grada bez obaveze plaćanja.Toliko ako postoji još nepoznanica.Oko sastava u organima i telima LSCS se i Slava oglašavao - više od polovine nikada nije bilo uključeno u organe LSS u predhodnom periodu i ta polovina je ispod 40 godina starosti.Kao i mnogi upoznavanjem z.popovića i ja sam u jednom trenutku pomislio da će biti dtugačije, i ja sam kao i mnogi naseo na naivan izgled.Stvarnu sliku sam stvorio kada nije bio spreman da prihvati inicijativu drugačijeg odnosa lovaca u donošenju ZODiL već je sve sam radio a kako smo prošli znamo svi.Pogotovu je prekretnica u njegovom prepoznavanju kao nečeg zlog u lovstvu Srbije bila skupština i način donošenja Statuta LSS.Slično Smederevu, već je tada imao izgrađen mehanizam uticaja i glasanja.I tada je gajio nedolična ponašanja (dobacivanja pojedinaca - svojih istomišljenika članovima skupštine koji njemu nisu bili po volji ).
Vremena su teška, nikada teža i treba ih prevazići na najbolji način.Možda nije dobro vraćati se u prošlost i otvarati stare rane - nisam deo te prošlosti, sigurno je svega bilo a svi smo pomalo ili više krivi.Treba se uspraviti i odupreti ovoj pošasti oličenoj u imenu - bravo Daki na umesnom nadimku, zoranDrp.Šteta je nemerljiva po bilo kom osnovu najviše na diskreditaciji LSS, urušenim međulovačkim odnosima i td.i td.
Lala je u pravu, Daki, Indjijanac, Punisher, ali kako nas ne čuju, zar je slepilo i gluvoća postala moderna pojava kod lovaca ( izvinjavam se što ih takve, zovem časnim imenom).Moraju lovci da budu agilniji prvo u svom LU, da ne budu poslušnici.
Oko nastavka Sm.skupštine ( šalim se ) nastavak je na sudovima,tužilaštvu i Inspekcijskom nadzoru .
Upravo se stilizuju tužbe koje če danas biti prosleđene udruženjima na potpisivanje i slanje.
Ako je istina to za reviziju pa to su baš bitange.U izveštaju NO koji je radio nakon živojinovića stoji da je reviziju radila agencija kojoj nisu stavljani na uvid pojedini dokumenti i da je rad bio opstruiran od strane stručne službe.Neka se oglasi Dragan Konstadinović.Hoće ponovo da uzmu pare.
Tacno je to da ljudima koji su radili reviziju poslovanja ZIVOINOVICA strucna sluzba NIJE HTELA da stavi sve podatke na raspolaganje!!!!Valjda nisu hteli da vide da je Aca Pantelic u 2008 god. imao platu preko 250.ooodin kao i ostali iz strucne sluzbe kad je euro bio oko 70 din!!O dnevnicama i putnim troskovima ,telefonima necu ni da pricam!!!!
od 365 dana pojedinci su imali preko 400dnevnica????Kako???
TOMICA JE KAO V.D. SMANJIO DUPLO PLATE ALI GA JE VLADA PRAVNIK TADA OPOMENUO DA ONI IMAJU KOLEKTIVAN UGOVOR I DA ON NEMA PRAVO DA SMANJUJE NJIMA PLATE!!!
Nemoj da očekuješ odgovor Smederevske većine a oprosti im ne znaju šta rade .
Na upisu čista 10 ( DESETKA ).
Da u ovoj i ovakvoj Srbiji postoji barem po 10 po udruženju koji razmišljaju na isti ili sličan način druge i drugačije bi se pesme pevale.
Da dodam na tvoj upis par pitanja smederevcima širom Srbije.
- kolika je plata vašem upravniku, lovočuvaru i kakvi su im rezultati.
- imate li faks, e-mail adresu, web prezentaciju
- ko vam je radio planska dokumenta i koliko vas je to koštalo ( iskreno )
- da li je vaš ili susedni upravnik naplaćivao polaganje lovačkih ispita i zašto ako mu je matično LU redovno isplaćivalo platu
- odstreljujete li srneću divljač kao štetočine kao pojedini članovi UO LSS.
- prijavljujete li odstrel div.svinja ispod 80 kg.
- da li se nekada desilo da je iko došao iz LSS a da je odbio ručak ili večeru a često i sipanje goriva.
- da li vas je iko ikada iz LSS pitao, obratio vam se ili slično u smislu pomoći ili pitanja možete li kolege lovci.
- da li je iko ikada predložio vašem LU predlog mera za povećanje fondova divljači i da li vas je iko upitao zašto je u toj i toj godini tako mali odstrel.
- znate li kolege smederevci gde je Vlasotince i zašto niste pročitali Lovački kodeks.
- na koje adrese po imenu i prezimenu da vam pošaljemo pozivnice da objasnite našim lovcima gde smo mi to pogrešili da nas i oni smene što nećemo ne možemo i ne smemo da tolerišemo zloupotrebe, prekomerno trošenje, življenje na račun onih koji mnogo manje imaju od onih koji stoje iza vas.Što ne tolerišemo pljačku na očigled celokupne lovačke javnosti.
elko kaže:
... nastavak je na sudovima,tužilaštvu i Inspekcijskom nadzoru .
Upravo se stilizuju tužbe koje če danas biti prosleđene udruženjima na potpisivanje i slanje.
U ovom momentu jedini ispravan put.
I otvaranje očiju ljudima po LU da ne moraju i ne smeju biti članovi ovakvog i ovakvih saveza koji na prvo mesto stavljaju sebe i svoje lične interese, a ponajmanje interese lovaca koji ih plaćaju.
Dakle drugovi, gospodo, braćo lovci...od sledeće godine ne dajte vašim lovačkim udruženjima da im plaćaju članarine, nemojte biti članovi ovih i ovakvih loših saveza nego "u se i u svoje kljuse".
Samim tim isključiće vaša LU iz svoga članstva, poizbacivaće vaše delegate iz Skupštine i to je jednio zlo koje može da vas zadesi.
Vi im se na tome lepo zahvalite, što su bili toliko uviđajni i oči vam otvorili. Pa potom formirajte vaše stručne službe, neka vam one rade planska dokumenta, forsirajte ih i pritiskajte da polože za licence i da budu članovi Komore ( a možete im to postaviti kao uslov kod zasnivanja radnog odnosa ), a ako smatrate da nisu dovoljno stručni za izradu planske dokumentacije, poverite izradu nekom JP koje se tim poslom odavno bavi... što je bolje i jeftinije nego da stručnjacima iz "Lovca" i "Jelena" punite džepove za nešto što su oni bili dužni da rade dok ste bili članovi tih saveza i to da vam rade besplatno.
A kako su pojedinci radili znate vi drugovi, gospodo, braćo lovci najbolje.
Kao sto sam i rekao odrzan je sastanak upravnog odbora l.d Stepanovicevo na kome sam izvestio clanove o desavanjima u lss i izjavama Pere Susnjara. U.O je zauzeo stav da se ogradjuje od svih izjava gore pomenutog gospodina,i da lu Novi Sad preduzme dalje korake posto su ga oni delegirali.Ja sam licno sokiran izjavom gospodina Susnjara i sve sto je rekao za skupstinskom govornicom i dobacivanja sa mesta na kome je sedeo je njegov licni stav.
milos zoric kaže:
Kao sto sam i rekao odrzan je sastanak upravnog odbora l.d Stepanovicevo ... .Ja sam licno sokiran izjavom gospodina Susnjara i sve sto je rekao za skupstinskom govornicom i dobacivanja sa mesta na kome je sedeo je njegov licni stav.
Svaka čast ljudima u LD Stepanovićevo, i Milošu Zoriću, koji javlja ovu vest!
Ne treba ćutati. Ono što je najbolje u svemu, jeste da su lovci iz njegovog LD sami reagovali, i osetili potrebu da se ograde od Šušnjarevih stavova i diskusije!
Na potezu je LU Novi Sad, videćemo kako će oni reagovati.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.