Lov uz pomoć Vabilica
|
tomo vrbas |
Objavljen 04.05.2012. 11:54
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Jos je rano za vabljenje srndaca to tek kada pocne parenje,sto se tice vabilice sto si kupio najbolje na internetu nadji klipove sa vabljenjem i uz njih treniraj ja sam bar tako radio.Sraf treba da bude pritegnut pa ga polako otpustaj dok nedobijes piskav zvuk,a za ostatak malo prelistaj unazad ima dosta toga objasnjeno od starijih kolega!Dobar pogled i da uspesno savladas tehniku do pocetka parenja! |
|
|
|
Dalibor89 |
Objavljen 10.05.2012. 19:16
|

Stari član

Upisa: 293
Pristupio: 09.12.2010. 13:12
|
evo moje kolekcije po drugi put ovde ali sad sa malo vise vabilica. 
<script src='http://img843.imageshack.us/shareable/?i=100520122111.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript> |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 13.06.2012. 19:57
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
http://www.youtub...re=related
Ovo je klip kako se pravi dugme vabilica |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 26.06.2012. 22:41
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Svaka cast na kolekciji Dalibore. U koju bi mogao onako najvise da siguras?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 30.06.2012. 16:37
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Spremajte se polako, stizu mlade lisice, njih je lakse prevariti nego ove matore, sad one krecu u lov, to je prilika da ih prevarimo, rano jutro, ili predvece je odlicna prilika za to, detelina i cijuk misa kazu da je najbolja kombinacija, oprobacemo se jedno jutro.  |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.06.2012. 17:50
|

Lovčina

|
Meni je najbolja kombinacija, neki puteljak kroz sumu, lampa na pusci, i kmecanje zeca. Provereno dobro. I matore, i mlade.
|
|
|
|
car2 |
Objavljen 30.06.2012. 22:57
|

Član

Upisa: 76
Pristupio: 09.06.2012. 15:03
|
Vabilica samo kad se dobro koristi vredi,ako nezas da proizvedes zvuk kako treba sve zivo ce pobeci,evo jedne slke od pre sa vabilicom dovabio kunu, dotrcala ka meni cim sam pisnuio. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 04.08.2012. 21:22
|

Lovčina

|
Sinoc sam, cisto iz dosade, a i videvsi da je mesec taman gde treba, izasao malo da obnovim gradivo. Uzeo sam Hubertus, kombinacija zec-mis, jer mi je ona onako bila najefikasnija do sada. Nasao sam mesto, na jednoj okosenoj livadi, sakrio se uz kukuruz i krenuo. Prvo sa cijukanjem misa, na sta je posle 10 minuta dosla kuna, izasla na 20-ak metara, i pobegla, verovatno me je osetila. Onda je dosla macka(domaca) , prisla na 2 metra od mene, i kad sam ustao, kao opecena je pobegla. Niceg nije bilo onda, ceo sat mozda, a onda sam krenuo sa kmecanjem zeca, i za 2-3 minuta, sam video crnu siluetu preko susedne strnjike, a onda malo suskanje, i nista, posle nekoliko sekundi, u sred livade stajala je lisica, ja opet krrenem da vabim i ona pravo na mene, dosla je na nekoliko metara, i osetila me. Sacekao sam nekoliko minuta posle nje, i opet krenuo da vabim, za par minuta, opet kroz strnjiku pa pravo kroz livadu na mene, direktno, isla je lisica, samo duplo veca. Dosla na par metara, osetila me i pobegla. Do sada sam malo sumnjao u Hubertusovu, ali sinoc je pokazala da vredi svake pare. Jos samo da je bio sa mnom neko da ponese pusku, jer otac nije bio tu, bio bi dvostruki zicer. ;)
|
|
|
|
neno1971 |
Objavljen 13.08.2012. 13:51
|

Član

Upisa: 105
Pristupio: 24.02.2010. 13:43
|
ja sam kolege napravio nesto "uradi sam" po ugledu na snimak sa youtube tako da cu danas da je isprobam, pa zdravlje videcemo sta ce biti.
nebojsa savkovic
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 15.08.2012. 22:10
|

Stari član

|
Mlade uveliko love, prosle nedelje mi je bio drugar iz Crne Gore, clan je i ovog foruma, isli smo malo da vabimo, da okusamo srecu, izasli oko 7.30h. Postavili se na rub sume, ispred nas ogromna livada, a na 50 metara od kraja livade su jame od lisica, krenuli sa cijukom misa, nema nicega, predjemo na Acme Warbler, vabilica koja mi je poslata iz Hrvatske, ona je Engleske proizvodnje, posle 5 minuta iza nas nesto ide, cuje se pucketanje lisca, i sve je blize i blize, medjutim ne izlazi na cistinu, duvam ja i dalje u vabilicu, kad ispred nas na 40m cuje se ogromna lomljava u sumi, prestajem sa vabljenje u roku od 5 sekundi iskace lisica na livadu, gledam je i ne pomeram se, drugar takodje, iako smo bili razdvojeni na nekih 30m imamo neki vid komunikacije, pricamo PMR stanicama, lisica iskace iz sume uz ogromnu buku i staje na pocetku livade, ja sedim i gledam je ne pomicem se, razmisljam da li da vabim i dalje da je privucem, jer ne znam da li je drugar video, stojim tako dobrih 5 minuta, ona seda, i gleda u mene, pa dole gde je drugar i odjednom ode, skoci i ode u sumu, nastavljam da vabim da pokusam da je vratim, i u tom trenutku na zvuk vabilice krece jos jedna, mislimo da je druga, i krece uz livadu i bezi kad putu, kao da pokusava da udje u vetar, ali nije uspela, lisica je pojavila oko 8.10h, sve u svemu jedno lepo iskustvo, krupne su bas lisice, ali ja mislim da je ono bila mlada, jer je bas brzo reagovala na vabilicu i uopste nije razmisljala, ali to nam ostaje samo da nagadjamo.... |
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 22.08.2012. 10:08
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
Dalibore dali koristis sve vabilice koje su na slici sa uspehom... imam istu vabilicu tzv. dugme za vabljenje predatora i jako sam zadovoljan... |
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 25.10.2012. 21:01
|

Član

Pristupio: 04.09.2012. 23:29
|
Ja sam, pre neki dan, napravio vabilicu limenu sa rupicama i odmah otisao da je isprobam. Bilo je oko pola 5 kad sam stigao na mesto gde sam mislio da ce biti lisica. Par minuta posto sam poceo da vabim doleteo je kobac i kruzio mi iznad glave nekoliko minuta i otisao. Pomerio sam se posle nekog vremena jedno 500 metara dalje i opet ista prica samo sto su doletela 2 kobca sad. Od lije ni traga ni glasa. Mislim da je za prvi put dobar rezultat
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 27.10.2012. 00:00
|

Stari član

|
Bajkela kaže:
Ja sam, pre neki dan, napravio vabilicu limenu sa rupicama i odmah otisao da je isprobam. Bilo je oko pola 5 kad sam stigao na mesto gde sam mislio da ce biti lisica. Par minuta posto sam poceo da vabim doleteo je kobac i kruzio mi iznad glave nekoliko minuta i otisao. Pomerio sam se posle nekog vremena jedno 500 metara dalje i opet ista prica samo sto su doletela 2 kobca sad. Od lije ni traga ni glasa. Mislim da je za prvi put dobar rezultat 
Drago mi je da tema nije zamrla i da ima jos ljudi koji se bave ovim vidom lova, ja nisam bio od letos, ne stizem zbog skole ,a sada krece i lov na fazana i zeca, pa cu malo sacekati zimu, da zverka pokaze staze kojima se krece, pa da se oprobamo. Bajkela, to je odlican znak da dobro vabis, samo tako nastavi bice i lije ;) |
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 27.10.2012. 16:31
|

Član

|
Ja imam slobodnog vremena pa idem skoro svakoi dan. Posto sam jos pripravnik za sad samo vezbam da vabim . Zimi je svakako bolje loviti. Jos malo treba da vezbam. treba da napravim jednu pravu, ozbiljnu vabilicu, ovu sto imam sam sklepao za 2 minuta od poklopca od konzerve.
|
|
|
|
Bajkela |
Objavljen 30.10.2012. 13:30
|

Član

|
Nasao sam na Youtubu kako se pravi vabilica od 2 prazne caure 12 cal. Ima isti zvuka kao i Ry vabilica, uporedjivao sam sa snimkom na Youtubu . Da li je neko mozda pokusavao ovo da napravi i jeli imao uspeha sa njom? Nisam jos isprobao ovu vabilicu ali planiram da odem predvece.
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 01.11.2012. 23:24
|

Stari član

|
Bajkela kaže:
Nasao sam na Youtubu kako se pravi vabilica od 2 prazne caure 12 cal. Ima isti zvuka kao i Ry vabilica, uporedjivao sam sa snimkom na Youtubu . Da li je neko mozda pokusavao ovo da napravi i jeli imao uspeha sa njom? Nisam jos isprobao ovu vabilicu ali planiram da odem predvece.
Nisam je do sada koristio, pokusao sam da je napravim, ali nmg da izvucem plastiku iz patrona, zagrevam i kad pokusam da je izvucem one se odvoji malo i ni da mrdne dalje, moracu jedan dan da pokusam sa brenerom, mora iz patrona da se izvadi onaj deo gde ulazi kapisla, mora da ostane samo mesingana caura, napravicu je do zime, zagrejacu brenerom polako i napraviti, pa javljam sta sam uradio Ajde Bajkela da dignemo malo temu, zamrla je totalno, ide zima, sad ce i lisice  |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 01.11.2012. 23:27
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
lakistrike95 kaže:
....... moracu jedan dan da pokusam sa brenerom, mora iz patrona da se izvadi onaj deo gde ulazi kapisla, mora da ostane samo mesingana caura, napravicu je do zime, zagrejacu brenerom polako i napraviti, pa javljam sta sam uradio .......
Mogao bi Lala da vam pomogne oko ovoga!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 02.11.2012. 11:04
|

Stari član

Upisa: 224
Pristupio: 11.06.2010. 08:48
|
Moje iskustvo sa vabilicama je vrlo malo.2010.god sam dobio od druga iz Nemacke komplet od 3.drvene vabilice,jedna za srndaca,jedna za lisicu i jedna za patke.Probao sam sve tri ali ocigledno je da sam bio neiskusan a izgleda mi da sam i sad.Tako da sam ceo komplet dao svom tastu koji je lovac preko 35.god.i on mi je rekao da su vabilice korektne.
Saja Rudnik
|
|
|
|
janjicazanja |
Objavljen 02.11.2012. 12:52
|

Mlađi član

Upisa: 46
Pristupio: 16.02.2011. 20:18
|
pozdrav kolege , ja sam napravio tu vabilicu jos prosle zimealinisam imao uspeha basu lovu sa njom . inace ja redovno idem na cekanje kada je sneg nema veceri da nisam na ceki,imam razne vabilice ali najcesce lovim sa hubertusovom i to cijuk misa i imam mnogo uspeha |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 02.11.2012. 14:38
|

Stari član

|
janjicazanja kaže:
pozdrav kolege , ja sam napravio tu vabilicu jos prosle zimealinisam imao uspeha basu lovu sa njom . inace ja redovno idem na cekanje kada je sneg nema veceri da nisam na ceki,imam razne vabilice ali najcesce lovim sa hubertusovom i to cijuk misa i imam mnogo uspeha
Sa cijukom misa nemam nekog iskustva, obicno su mi dolazile na kmecanje zeca i onu Englesku limenu Slicna je Australijskoj  |
|
|