Indjinanac, "Neka fala nije Mirko budala". Tjopavi Zagorac bi mogao tamo gde se i rodio, da se ja pitam. Zbog seni S. Kovacevica, Krcuna, Rankovica...bratstva i jedinstva u kojem su Srbi ispali najvece budale i dobili APV i AP KiM a npr. Hrvatsku nije delio na neke autonomne oblasti, kao ni Sloveniju...itd. Posle Brionskog plenuma 1966 i smene Rankovica niti jedan Srbin nikada nije više došao na čelo UDBE nego su to bili sve Slovenci i HRvati...Video si Kustin Underground kako počinje i ko je Švabe dočekivao raširenih ruku, u SLO i HR a kako je BGD prošao...sve je to Šepa Ledeni obrisao gumicom i izjednačio nas...tako da neka njega tu gde jeste, a bolje da ga mi ekspedujemo tamo gde se rodio....ne mogu dalje, bez veze odoh u off.
Tema je LSS i ajmo o tome ko Boga vas molim. Nemojte mi o ovome liku, dobijem odmah žgaravicu u stomaku.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
...evo ga jope..pa taj fićo je neumoran...
..različitog smo mišljenja, ali činjenica je da od nezavisnosti naših nacionalnih država evo prođe vala već 22 godine, i osim pojedinih delova duž linija fronta nije bilo većih rušenja (u odnosu na drugi svetski rat), a šta smo napravili do sada??.., nema Tite, ali ima sto malih parazita koje je on ili stvorio ili su oni isplivali kad je on otišao!!..i jedna misao ...NAJVEČE PLJAČKE I ZLOČINI SU RAENI UPRAVO U IME PATRIOTIZMA!! ..zato sve je isto samo njega nema!! Nije problem u režimu, već u moralnom kapacitetu naroda..pogledajmo Norvežane, Šveđane, itd..pa bili najcrnji varvari a danas ??? ...NEVALJA NAMA NIKO, DOK SAMI SE NEPOPRAVIMO!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Fico jel se ti secas tih vremena ili ti neko pricao o njima hehehehe. Nemoj ko boga te molim mlad si. Da sad nama svako kriv a nasu krivicu ne vidimo. Sve dok ne shvatimo gde su nase greske bile nemamo pravo da gledamo gde su drugi gresili i sta su radili. Pa sami smo skinuli Krcuna, Leku i sta ja znam i doveli Peru S i ostalu elitu politicko srpsku hehehe. Red ko ce da bude prvi do Tita je bio poveliki i guranja i izbacivanja svakodnevna. Secam se oca kad je jednom prilikom dosao sa aerodroma u cudu i kaze sreo je Peru Stambolica kako dolazi iz neke od zemalja. Kad je sisao i krenuo da se pozdravlja sa odborom za docek pa se u tom pozdravljanju okrenuo . Kad je video avion on pitao Jel smo posli ili smo dosli. E tog je smrt odvojila od funkcije pa jel nam i za njega Tito kriv ili smo mi sami kadrirali hehehe
Za propast lovstva kriv je ZDrP i ekipa ili svi mi kompletno sto smo birali i davali vetar u ledja takvima. Kako je cvorak dosao do pozicije ili recimo kako je dosao Sumar do svoje pozicije. Pa zna se kako. Izabrali ih lovci sto znaci lovci su krivi hehehehe.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
MOLIM UČESNIKE U DISKUSIJI, DA BATALE PRIČU O POLITICI!!!
Uz dužno uvažavanje svih, ali na forumu nema priče o politici, političarima (bivšim ili sadašnjim) - dovoljno ima problema u lovstvu i bez političara.
Možda bi bilo najbolje ovih par prethodnih upisa ukloniti, jer priča o politici za čas predje u sukob mišljenja o nečem, čemu u lovstvu nema mesta.
Tema je 'Nestaje li LSS?', vraćamo se na temu.
Lalo ....nema kako je čovek stariji sve je pametniji....jedino mu oslabi vid, skoči mu krvni pritisak, šećer, sve ono što netreba....
Chaki čitao sam jako puno iz različitih izvora jer su mnogi pametni ljudi iza sebe ostavili jako lepe i korisne tekstove.
Ali to sad nije bitno. Tema je LSS.
U pravu si da su ih lovci birali, ali se sada lovačka javnost polako okreće. Lovci se bore na svoj način. Kako ko zna i ume. Promene su neminovne. E sa što bi možda neko hteo da to bude brže, pa mu se čini da to nije dovoljno dobro i brzo, sa tim nemam ništa. Nit sam birao bilo koga, nit sam glasao za bilo koga i ne volim d me trpaju u isti koš i nabijaju kompleks neke kolektivne krivice.
Normalno je da lovci glasaju za nekoga da bi im bilo bolje.
Pa unatrag preko 20 godina ljudi su ovde glasali za neke političare da bi im bilo bolje. Šta je trebalo?
Da ne glasaju?
Kažeš lovci su glasali. Ok a da te pitam da li si ti znao ko je i kakav je Zdrp i do čega će da dovede.
Naravno da nisi kao i mnogi drugi. Jednostavno su verovali. I u skladu sa tim glasali.
Nemoj kriviti lovce zbog toga što su glasali za nekoga nego što su gluvi na potrebu promene tog nekog za koga su glasali a koji se pokazao kao loš.
Niko od njih nije bio loš u startu. Postao je to kasnije.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
da se nadovežem na ono što sam rekao: "Dobra prilika od svakoga čini lopova" kako kaže poslovica.
Sa druge strane za koga lovci da glasaju ako je npr. Dr. Popović bio jedini izbor, ili si imao još eventualno jednog kandidata o kojem takođe lovačka javnost malo zna.
I onda kada takav neko, bez obzira ko to bio u pogledu ličnosti, napravi to što napravi, lako je onda reći: lovci su krivi.
A ja pitam: a kakav su to pa izbor lovci u Srbiji imali da bi glasali za bolje?
Ako je jedini kandidat onda nije izbor to je svima jasno. Inace nije pao sa neba u LSS vec je pre toga bio funkcioner u Barajevu tj. Vranicu. Vidim i tada su cvetale ruze a kad je presao u LSS sve je i precvetalo i uvenulo.
U LUB je godinama jedan lik bio u svim mogucia kombinacijama za sve i svasta. Onda se skupila ekipa skinula ga na misice ali ga skinula i od tada ga nema nigde. Oni su jaki samo dok su na funkcijama
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Podržavam rečeno. Zato što tu funkciju maksimalno zloupotrebljavaju radi svoje lične koristi, a ne na opšte dobro. Slažem se i sa tim da kada je jedan čovek kandidat onda to i nije izbor.
Ali opet, zašto su lovci krivi i šta su tada po tebi trebali da urade. Da ne glasaju. Da parališu rad LSS koji je, koliko se ja sećam bio korisnik lovišta je je važio stari zakon ( ako ne grešim a čini mi se da ne grešim ). Šta bi onda bilo?
Ne zaboravi da je taj izbor bio posle afere "Živojinović" i da se tražio neki novi čovek. E sad, što nije bilo više kandidata to je opravdano pitanje za sve nas.
Ali opet ponavljam, nisu tu toliko lovci krivi oko samog izbora koliko zbog sadašnjeg zabijanja glave u pesak. pred realnim problemima pred kojima se našlo srpsko lovstvo.
Lovce bih mogao da krivim jedino u slučaju da se sada održe izbori za predsednika LSS i da bude više kandidata ( među kojima i Dr. Zoran Popović ) pa da se glasom delegata on ponovo odabere.
Dakle gospodo lovci imali ste mogućnost izbora, ponovili ste izbor, pa ko vam je kriv. Tražili ste gledajte.
Lovci po meni moguda budu krivi jer u svojim matičnim LU deluju anemično, bledo i nezainteresovano, što ih baš briga ko su im delegati u Skupštinama saveza, kako glasaju, koga podržavaju...
To je onaj Kustin "Underground" koji sam spominjao a predstavlja "Podrum" u kojem su nas zdušno držali razni likovi sa različitim funkcijama, pa i u lovstvu. Seti se Lovačkih novina, Lovca... i ostalih bezuspešnih lovačkih glasila u kojima je poslednjih 30 godina u lovstvu Srbije cvetalo cveće...e to je taj da kažem "medijski podrum srpskog lovstva" koji je kriv za sve ono što se danas događa.
Međutim sa razvojem interneta dostupnost raznih informacija i različitih mišljenja sve više dolazi do izražaja i ne može se očekivati da više lovci budu "ovce za svoje novce".
Problem informisanja nije od juče, i jeste jedan od ključnih problema - lako je raditi šta hoćeš, ako se za to ne zna, ako se ne zna - niko i ne postavlja nezgodna pitanja! Pa jel vidite da čak i posle onolikog pritiska koji smo napravili, i posle prvih rezultata na polju informisanja, kada su počele da isplivavaju raznorazne brljotine, sada smo opet u fazi kada LSS (a ne samo on, nego i LSV po istom obrascu, isti su po ovom putanju) jednostavno ne objavljuje šta se dešava. Mene lično zaista vredja taj način rada, skoro potpuno ignorisanje informisanja lovaca, ako ne računam naručene tekstove u novinama saveza.
Žalosno je pogledati sajtove saveza, u praksi se pobiše za sve pare, a ako bi se neko informisao samo preko sajta, mislio bi da je med i mleko svuda, ili da se apsolutno ništa ne dešava! Još žalosnije je, što pročitah neki dan članak u hrvatskom lovačkom časopisu 'Dobra kob', broj za avgust, o dešavanjima u lovstvu Srbije (uz dosta nepreciznosti i nejasnoća, pa i netačnih informacija), sa sve slikom Zorana Popovića, nadnaslovom 'Bura na istoku' i naslovom-tvrdnjom 'Vojvodina izašla iz LS Srbije'?!?! Odakle sad ovo, o čemu se ovde radi?!? Dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje? Kakva je sad ovo prezentacija i vidjenje dogadjaja u lovstvu Srbije, iz koje kuhinje ovo dolazi, da li je to neko servirao priču novinaru, a ovaj primio to 'zdravo za gotovo'? Da li to, ne daj Bože, hrvati znaju nešto što mi ne znamo? Molio bih gospodu iz oba saveza (LSS i LSV) da hitno ili potvrde, ili demantuju ovakav, po meni blesav naslov, i neprecizan i nejasan članak!!! Jel se to neko zajebava, ili ima nekog vraga u ovome? Kakav je stav države (nadležnog ministarstva) o ovome, obzirom da važeći propisi definišu LSV i LSKiM, kao neodvojive delove LSS??? Da ne pričam, da mislim da velika većina lovaca smatra da se LSS mora sačuvati, kao nacionalni savez, a da sadašnja garnitura nije više u situaciji da ima legitimitet.
Niko ovde od zvaničnika (mislim na lovstvo Srbije) izgleda nema petlju da otvoreno napiše svoje vidjenje aktuelnih problema, naročito ne u ovom turbulentnom vremenu. Ali zato u razgovorima u 4 oka, možeš da čuješ od upućenih ljudi štošta, uz obaveznu napomenu 'nemoj da pišeš o ovome', ili 'ovo ti ja nisam rekao'... Kada bih lanuo ovde na forumu šta sam sve čuo u diskretnim razgovorima, verovatno bih popio gomilu tužbi i ko zna kakve pritiske, jer nemam svedoke ili dokaze za nešto što je rečeno u razgovoru 'jedan na jedan'. Verujte mi, da je sve ovo o čemu smo pisali u zadnjih par godina samo vrh ledenog brega brljotina u lovstvu - mi smo, uz sav trud, jedva uspeli da malo zagrebemo po žabokrečini bare marifetluka! I to je nešto, ali, po meni, nedovoljno. I dalje se lovci (većina) ponašaju kao da se to njih ne tiče, većina i dalje samo gleda kako će da 'zvekne' nešto od divljači, legalno ili nelegalno, nije važno. Znaju i lovci, da ih 'ovi odozgo' neće juriti, sve po šablonu 'ne diram te, ne diraj me', i po logici 'znam te, znaš me!', možda i uz upozorenje 'nemoj da ja zinem!'; zataškava se sve i svašta, samo da tikva ne pukne. Ne možeš, brate, razbiti vrzino kolo, koje počinje sitnim lopinjanjem po lovištu, a završava krupnim marifetlucima. Što je nivo višlji, marifetluci su veći, logično.
Kada bi lovci saznali šta se sve, i na koji način, plaća lovačkim parama, možda bi se u mnogim glavama javila misao, da sistem 'katran i perje' i nije bio tako loš! Ne prizivam, daleko bilo...
Svako, ali bukvalno svako u savezima, počev od LSS, igra neku svoju ličnu igru. Svi kalkulišu, merkaju, svi uglavnom gledaju sebe i svoje dupe, a deklarativne priče o brizi za lovce i lovište u većini slučajeva padaju u vodu prvom prilikom, kada se negde pojavi šansa za dobar honorar, beneficiju, pa čak i samo gratis odstrel. A o vlastoljublju i poziciji 'ko sam, šta sam, vidi me mama', što kaže Chaki, da ne pričam. I to traje sve dok nekog takvog ne skloniš, onda vidiš mizeriju, kada postanu bivši, onda budu svedeni na svoju pravu ljudsku meru - moralni patuljci!
Da li sve ovo važi samo u lovstvu? Mislim da ne, i da je ovo slika i prilika moralnog posrnuća kompletnog društva - kriterijumi su srozani na dno dna.
Ne bih voleo da sam u pravu, i da trenutni dogadjaji na relaciji LSS-LSV (silno posećivanje ljudi iz LSS štandu LSV na sajmu), i dosadašnje držanje po strani državniih organa, uz muke u LSCS u traženju svog mesta u lovstvu, budu uvod u neko novo mešanje i podelu karata, gde će opet isti likovi, za čijeg je vakta došlo do sadašnjeg stanja u lovstvu, i dalje biti u vrhu, sa donekle izmenjenim pozicijama, ali sa uticajem; pa onda opet za par godina 'kao' nešto se promeni, ali kozmetički, pa iz njihove ekipe opet neko od njih zasedne, a suštinski sve ostaje isto, ringišpil se i dalje vrti. Uprošćeno: valjda neće opet istrgovati nešto, a da ceh po običaju plate lovci-zaludjenici u lov? Otišle su krivične prijave, otišle su prijave inspekcijama (upravna inspekcija, lovna), ali sad i državni organi ne reaguju, uvek ima opravdanje (te formira se nova vlast, te godišnji odmori, te ovo-ono), a problem stoji, i čeka se valjda da neko drugi reši? U tom smislu osveženje je bila izjava drž. sekretara Golubovića, upućena savezima, da nadju zajedničko rešenje, ali mislim da je ta izjava/upozorenje poslata na pogrešnu adresu: da su hteli da se dogovore i da su mogli, uradili bi to još prošle godine, pa ne bi bilo ovog cirkusa u lovstvu sada. I još kao vrhunac cinizma, iz tih istih saveza lagano kreću zahtevi za izmenu zakona o lovstvu, jer, Bože moj, sve bi bilo idealno, hoće ovi 'saveznici' da rade, ali ih eto ZODL sprečava?!? Ma hajde? Uz sve mane zakona, koje se mogu ispeglati pravilnicima, jedna stvar je kapitalna, i ne sme se menjati, po meni, a to je da su lovišta i divljač data direktno na upravljanje korisnicima, bez posrednika (saveza), i da članstvo u savezima nije obavezno; takodje, vrlo bitno je da Fond za razvoj lovstva zaista vraća pare u lovstvo - dok su pare išle samo savezu, koliko para je vraćeno?! Izvolite, gospodo iz saveza, napravite atraktivnu ponudu kojom ćete privući članstvo, a ne razjurivati, ili kao do sada, da zbog lovišta neko LU mora biti član saveza.
Na terenu se rezultati rada vide, a kakvi su ti rezultati, mogu lovci da kažu sami. Sačuvaj Bože, kada bi se realno prebrojala divljač - mislim da bi bilo hvatanja za glavu i po LU, a naročito po savezima i ministarstvu. Najgore od svega je, mislim, to što mi se čini da su toga svesni svi redom, ali zavera ćutanja u i o lovstvu, nalik na omertu (mafijaški zavet ćutanja), je prejaka - suviše ljudi je upetljano. Možda jednog dana vaskrsne neki insajder, ili zaštićeni svedok, pa da iznese ono što zna, šta se radilo i ko je šta radio, naročito na planu onih neformalnih i nezvaničnih dogovora tipa 'ruka ruku mije, lice obadvije', koji kasnije u praksi ostavljaju teške posledice.
Sa tim u vezi, bilo bi jako lepo, kada bi, za početak, nadležno Ministarstvo objavilo rezultate konkursa za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva, i ne samo to, nego i to kome je koliko para davano iz budžeta, (a mislim da jeste), za razne 'projekte'; bre, kada bi se saznalo koliko ima 'projektanata' u lovstvu... Takodje bi bilo dobro da se uradi analiza utroška podeljenih para, i da se vidi da li su korišćena namenski. Koliko ja znam, nije bilo takve kontrole! Uostalom, te informacije podležu onoj zakonskoj obavezi o dostupnosti informacija, pa nije isključeno da nekom padne na pamet da se pozove na taj zakon...
ŠTAMPAJ!
Andrić je zaista kralj, sa onom rečenicom: 'dodju tako vremena, kada pametni zaćute, budale progovore, a fukara se obogati...'. Kako nas čovek objasni, u jednoj rečenici! Zato je valjda i dobio Nobelovu nagradu.
Evo slike onog pominjanog kontroverznog članka iz hrvatskog lovačkog časopisa 'Dobra kob'; ukoliko želite, mogu da prekucam sadržaj iz teksta, nije problem. Članak je potpisao novinar Ivor Fuka (klik na sliku, za uvećanje)
Ne koristim računar vikendom ( možda bih trebao ) pa nisam stigao da se osvrnem na pojedine upise, između ostalih na upis kolega Punishera čije upise inače uvažavam ali koristim priliku da iznesem svoje viđenje organizacije lovstva i lovaca u Srbiji.
Povlašćivanje jedne asocijacije od strane države u odnosu na bilo koju drugu stvara imperativ članstva koji nas je i doveo do ove situacije.Možda su i sadašnja personalna rešenja uveliko doprinela ovome ali šta je tu je.Videćemo.
Podsetiću da su ne tako davno LU lovištima gazdovala na osnovu lokalnih - opštinskih propisa i starog Zakona o lovstvu, da su postojala Savezna udruženja koja su zatvarala otprilike jedan okrug, da je sa LSS potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obavezama u pogledu gazdovanja lovištima samo jednom ( nikada pre i nikada neće biti posle )i to na početku drugog mandata Z.Živojinovića, između države , LSS i LU.
I tim starim Zakonom o lovstvu je bilo predviđeno direktno sklapanje Ugovora između LU i države a kao mogućnost je navedeno i da se ugovor MOŽE sklopiti i sa savezom ili drugim pravnim subjektima ( privrednim društvima ).Tu odredbu je iskoristio tada LSS da ojača svoju vlast nad LU i da radi to što radi a gazduje kako gazduje.
Da li Savez saveza, ko je ingerencije će imati ko i koliko, na koji način će se rešiti unutrašnja organizacije nije političko pitanje već pragmatično, to je pitanje racionalnosti i uzajamne korisnosti između članova i onih koji ih predstavljaju na višim nivoima.
Sigurno da svođenje LSS na reprezent lovstva Srbije sa ingerencijama koje su date u ZoDiL ( koje su inače već kamen spoticanja ) već uvodi LSS kao asocijaciju koja ima malo zaposlenih, kao racionalnu i ne kao gazdu već servis lovaca, udruženja ili saveza.
Sam Zakon je ispred svih stavio LU i tu nema dileme, svi ostali moraju da traže svoje mesto ali u skladu prvo sa Ustavom,Zakona o udruženjima pa tek onda ZoDiL koji uglavnom reguliše lovstvo i lov a ne i unutrašnju organizaciju.Članstvo u CIC-u je nešto što je na unutrašnjem Srpskom nivou bez ikakvog uticaja i ne treba da stoji u Zakonu.Zamislite da Pravni fakultet može davati diplome samo ako je član neke univerzitetske asocijacije iz Evrope - obična glupost.Organizovanjem polaganja lovačkih ispita treba da se bavi onaj subjekt koji zadovoljava obrazovne standarde a ne koji je član ove ili one asocijacije ( član CiC-a može biti inače i pojedinac i bilo koja asocijacija po Statutu te organizacije ).
Unutrašnja organizacija LSS, koji apsolutno mora da postoji, i oko toga nema dilema, treba da bude lišena mogućnosti da dođe do majorizacije, preglasavanja, nametanja volje bilo kome od bilo koga pa i pod plaštom demokratije( jer urušava istog trenutka potrebu i volju člana za članstvom u toj organizaciji ) treba da bude lišena preglomazne Skupštine, Upravnog odbora i silnih a nepotrebnih Komisija.Čemu takav vid upravljanja kada faktički nema oko čega da se dogovara ( i sada je to slučaj samo se prećutkuje ) osim kolika će biti članarina i kako da je najbolje pojedini potroše.
Sve argumente na sto, jasno reći kako i kuda i šta to donosi a koje su mane.Ne polaziti od toga da se sačuva postojeće stanje ali i benefiti pojedinaca.Pogledati kuda idu pare i treba li sve to.
Prošlo je vreme spavanja na mekom dušeku od lovačkih para koja tendencija i sada postoji a bilo koje rešenje mora uvažavati volju svakog subjekta koji tačno mora da zna šta kojim rešenjem dobija a šta gubi.Bez prisile, ucena, pritisaka. To nas je i dovelo tu gde smo.
Da je LSS gazdovao kao domaćin što mu je bila obaveza ne bi Srpsko lovstvo bilo tu gde je i ne bismo polemisali oko svega ovoga.
Iako ne mogu da pročitam tekst (sitno bre Lalo) primećujem u naslovu i podnaslovu dozu politike i zluradosti .Što po meni bi trebalo da bude ispod časti pravom lovcu iako (bez uvrede) se tome ne čudim od strane novinara. To je samo dokaz naše muke i bede . Ne volim da pozivam na linč i nije pametno ali mislim da smo na takav korak okasnili i to dobrano, jer do kraja agonije zvane ptičiji ZdrP još će uspeti mnogo toga da upropaste, nažalost.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Vrhunska glupost i nepoznavanje materije dotičnog novinara, ili možda želja da se komšiji napakosti, ili "crkne krava".
Ako ne usledi demant iz LSV-a neko bi pomislio da je to istina. Ili jeste???
Šta znače one posete ljudi iz LSS-a ka LSV-u? Ima li nešto što treba da se zna a ne zna se?
Mislim da neke stvari nisu dobre i opet se stiče utisak da se opet nešto "iza brda valja".
Po meni LSS mora i treba da ostane. Ne može da bude savez saveza, ali njegovo postojanje mora da bude utkano u ZODL, doduše znatno preciznije i bolje. Svi ostali savezi su, karikiram, firme u formi udruženja, zasnovane na principu tržišne ekonomije i dobrovoljnosti pristupa LU koja su jedina nosioci prava korišćenja lovišta po osnovu ugovora sa Ministarstvom.
Očigledno da naša međusobna trvenja služe za podsmeh. Niko nama nije kriv osim nas samih za sva naša međusobna trvenja, klanja, pljuvanja i da više ne nabrajam. Ima li izlaza? Naravno da ima, kada ''čelnici'' (koji pre svega sami sebe vide kao čelnike) budu ostali bez novca neće više imati oko čega da se svađaju. Kasa će biti prazna i moći će samo da ridaju oko nje. I vrapcima je jasno da prosečnog srpskog lovca boli uvo za dešavanja u savezima. Prosečan lovac danas želi da za novac koji je izdvojio neometano lovi i to mu je imperativ, a da li je Popović pljuno Tomicu, Beuković popljuvao obojicu, za to u ovom momentu manje više 90% lovaca baš briga. Savezi će opstati pod uslovom da opserviraju potrebe lovaca na kvalitetan način. Ko to bude radio najkvalitetnije imaće i članova. Ostali su osuđeni na propast. Savršeno je jasno da po aktuelnom zakonu o lovstvu nema više zakonske uslovljenosti za članstvo krajnjeg korisnika lovišta u bilo kom savezu. Prema tome kada bi gospoda ''čelnici'' malo oladili verovatno bi bilo svima bolje, ponašajući se kao jarci na brvnu jasno je kako će se sve završiti.
Mudro zboriš, Suvodolac, samo što ovi naši 'čelnici' kanda nemaju nameru da bilo šta promene, dokle god ima i jedan dinar od članarine ili iz budžeta! Tu je problem.
Mislim da bi bilo interesantno saznati koliko je novca LSS dobio ove godine od Ministarstva, i za koje namene.
Uvek će biti nekog priliva, oko čega će se moći gložiti.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.