Ne može od magarca da se napravi lovni radnik, izvinjavam se magarcima.
U trenutku kada sam video formulaciju u Zakonu koja je definisala pojam lovački savez bilo mi je jasno da se lovci uteruju u atar lovnih moćnika.
Kada sam predložio da se radi izmena Zakona u tom delu, rečeno mi je da se sačeka da će sve biti u redu .
Biće u redu formulacije kako su se dogovorili Beuković i Popović.
550 ljudi u Srbiji čekaju polaganje lovačkog ispita, pokušali smo sa LSV uz čvrsto obećanje da idemo u tom pravcu, dobijena su pozitivna mišljenja od strane Ministarstva poljoprivrede ali jače je bilo dogovaranje moćnika i jagnjetina .Ponovo isti dvojac. U redu.Nećemo to zaboraviti .
Zakazana su polaganja u organizaciji LSS, određeni termini, pa onda šlag na tortu - neće gospodin ( neću ni ime da mu napišem ) da potpiše rešenja o sastavu komisije a samo on je odlukom smederevskog UO lss ovlašćen za to.Otkazivanje ispita , blamaža i sve ostalo.Da su nam živi moćnici i u LSV i ovi u LSS.Neka lovci Srbije zavise od gospodina Miloša Beukovića i zorana popovića.Tako treba.
Organizovaćemo miting podrške Beukoviću, dovešćemo 550 lovaca u Novi Sad, spremi Lalo sendviče kao moj prijatelj.Ujedno će se organizivati polaganje lovačkih ispita.Bravo majstori, lovci, kuvari.Da ste sve radili na ovaj način, i da ste dosledno primenjivali sve Zakone do sada sve bi bilo drugačije.Prodajte za rad sebe sve oko sebe.Snaćićemo se Mi.Ničija ne svetli do zore.Ne moraju 550 lovaca da budu članovi ove godine.A šta će te Vi naredne.
Vi ste bili za ovakav Zakon.Znate i zašto ste bili.E pa drugovi i kolege veslajte ali neće biti do veka.
Lovstvo je doživelo da bude na dnu zahvaljujući baš vama, perjanicima lovstva Srbije koji ste toliko puta preveslali lovce Šumadije.Zahvaljuju se i Pažinu, i Beukoviću i svima koji su veoma slični i kojima je lovstvo u granicama njihovog atara .Shvatamo da moramo sami, i to ćemo morati a imamo i sa kime i vi to znate.Objasnićemo da smo bili ovce , da smo vam služili za podmirivanje , ali smo kasno shvatili da su magarci raritet Evrope a da mnogi misle da ih u ovom delu Srbije ima mnogo.
Da ne zaboravim u narednim upisima baviću se i vremenom koje je predhodilo ovom današnjem a u cilju da se pojasne uloge svih aktera, savremenika ovih dešavanja, - nije samo on kriv
Nisam ja za politiku, pa ni za lovnu.
Elko, ko, Miloš Beuković takav. Ma neeeeee, otkud da on bude takav.
Kum Vujica, Kuvar...svašta nešto nadimaka...Vukoman Šelmić, lovci Vojvodine, VL d.o.o...ma ne bi on to tako uradio. Ljudska gromada je to.
E moja lovačka Srbijo šta si ti dočekala. Umesto da te jahače apokalipse zauvek oduvamo iz lovstva, oni i dalje mrače i oblače.
Vidiš Elko kako Kum Vujica kumovski odrađuje posao. Uz ladnu jagnjetinu i prasitji.
Vidite li kolege drage kako se lovačka Srbija deli umesto da se množi. Ne mogu da shvatim kratkovidost ljudi iz LSV koji rade to što rade i da li je Pažin znao za to polaganje ili je Beuković nešto na svoju ruku preduzeo, jer je to po meni za neki disciplinski postupak.
Ukoliko su ljudi iz LSV-a znali, to je po meni žešća blamaža za LSV i kamen spoticanja budućih odnosa između LSV i LSCS i da ne kažem "kumovski" nož u leđa Šumadincima i to od strane ljudi koji zajedno treba danas-sutra da rade na poboljšanju lovstva u Srbiji, a takve relikte "burazerske ekonomije" i "lapo-lapo" varijante pošalju u istoriju i to onu najgoru i najcrnju, da im se ime više ne pomene.
Elko čini mi se da znaš više od većine o trenutnim dešavanjima, i moram ti reći da mi je, ako si u pravu, jako žao, pa čak me je po malo i sramota zbog ponašanja rukovodstva LSV-a prema lovcima članovima i budućim članovima LSCS!
Ali znajte da nije stav lovaca Vojvodine da se bilo šta oprašta bilo kome od aktuelnih kabadahija iz LSS-a, o čemu svedoči i atmosfera i odluke Skupštine LSV u Futogu, tako da ako neko bude hteo da nastupa suprotno tim odlukama mora biti spreman i na posledice nepoštovanja apsolutne volje vojvođanskih lovaca.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Najgore je to što su svi kao nešto u fazonu bratstva i jedinstva, sloge...a onda dozvole takvim likovima kao što je da vode politiku, i ako on to niti može niti sme.
Odluke Skupštine, kao što kaže Sremac75 su amen za sve a naročito za pojedince u LSV koji su izgleda zaboravili kako je to bilo tamo u Futogu i kako su ljudi iz LSCS pristali na neke ustupke zarad opšteg interesa.
Zar sada nije opšti interes lovstva da 550 ljudi postanu lovci, da se lovstvo malo zanovi i da se lovačka populacija poveća.
Možda je među tih 550 ljudi neki budući predsednik LSS-a koji će danas-sutra raditi u interesu svih lovaca u Srbiji.
Najgore je to što ovakve nesmotrene igranke pojedinaca samo doprinose razdoru, a nikako jedinstvu u lovstvu.
Umesto da se takvim pojedincima jednom za svagda pokaže gde im je mesto u sistemu i "ko kosi a ko vodu nosi", dopuštaju im se takvi "intelektualni izleti" da je to za
Danas kad sam cuo da je PREDLOG ZORANA POPOVICA NA U.O. dobio JEDAN GLAS SVE MI JE JASNO!!!
Njegov predlog sa njegovim U.O. pa JEDAN GLAS???
SRAMOTA!!!!
Žao mi je što znam, a znam.
Žao mi je što postoji toliko budala koje kroje politiku lovstva Srbije a nisu vredni ni šake pasulja.
Znaju oni ko su.
Sramota me je kao čoveka što se deklarišu kao kolege: Laline, Sremčeve , Indjijanca, Dakija i mnogih drugih koji su lovci Vojvodine - Srbije.
Dokle pogadjanja, nagodbe, jagnjetina, dokle sramota kada pogledamo lovišta, dokle djukići, tice, škobići.
Koga oni predstavljaju, u čije ime govore i rade.
Evo crta - ponovo javna tribina - o mom trošku na bilo kom mestu - da vidimo o čemu je reč i ko je u pravu ( pravo je samo interes lovaca Srbije ).
Istina je, da je LSV ( pardon - personalci ) zbog pogodbe sa popovićem prodao LSCS i odustao da organizuje polaganje lovačkih ispita - nema veze neka love samo u Vojvodini mladi lovci.
Ak nisam u pravu neka LSV plati autobuse za 550 lovaca iz centralne Srbije do Novog Sada.
Kada ( ne daj bože ) bude obrnuto LSCS će to uraditi za lovce Vojvodine.
Mi smo ipak na istoj strani ali sa različitih pozicija.
Znamo ko je i kada prodavao interese lovaca Srbije sada vidimo i zašto.
LSS je aktivirao internet izdanje svog 'Lovca' (možda su ideju prepisali od LSCS, oni svoje glasilo od početka tako postavljaju, uz slanje štampanog izdanja lovcima).
Najjača mi je mogućnost komentarisanja tekstova objavljenih u e-Lovcu; bojim se da će morati da brišu dosta komentara!
Ideja kao ideja - OK! A sadržaj? Uffff... Na prvoj strani sve dragi likovi Tica, Popović, Škobić... Sadržaj tekstova u kojima iznose svoje stavove, već odavno poznat, ništa novo. Postavio sam vest i na naslovnoj strani. Evo link: http://www.e-lovac.rs/
'Ogledalce, ogledalce moje,
reci mi najlepši na svetu ko je?'
Istovremeno sa današnjim pokretanjem e-Lovca, u novosadskom Dnevniku danas je izašao intervju novinara Dušana Knežića sa Aleksandrom Ćeranićem, skretarom LSS, u kojem on iznosi svoje vidjenje rešenja krize u odnosima izmedju saveza, i ideju o načinu organizovanja saveza, koja je, po mom utisku, negde izmedju ideje 'savez saveza' i 'saveza LU'.
Možda bi vredelo razmisliti o ovoj ideji, jer uvodi neke novine koje bi možda zadovoljile težnje zagovornika obeju prethodno pomenutih ideja.
Pokušaću da u skoro vreme obezbedim postavljanje teksta tog intervjua ovde na portalu; oni koji imaju mogućnost, ne bi bilo loše da kupe Dnevnik i da pročitaju taj intervju. Ima tu štofa za razmišljanje i razradu, koliko ja mogu da ocenim.
Cestitam lovcima na upisima i ujedno podsecam na reci Dostojevskog - Najglavnije je, samom sebi ne lažite. Onaj koji sam sebe laže, i svoju rođenu laž sluša, taj dolazi dotle da nikakvu istinu ni u sebi, niti oko sebe ne razlikuje, nego dolazi, dakle, do nepoštovanja i prema sebi i prema drugima -.
Ma reko prvi podpredsednik da ce sve da hapsi samo nema vozila da pretera sve pohapsene.
Traze dokaze za politicke igrace a ovde dokaza koliko hoces i samo da odu i zavrse posao ali tu nema politickih poena ne vrednuje se kod naroda koji je zeljan senzacija. Da li je Nata dala ovome ili onome i koji je prvi kod Ane a koje je broj do sada prosla i da li je Severina krstila sina i u kojoj crkvi i zasto bas tako daleko kad je imala blizu crkvu.
ZAM- zabava za milione hehehehe
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Chaki svi jednom dođu na red.Kažu da ničija nije do zore gorela. Bez obzira na sve prepreke smatram da ćemo mi lovci ipak isterati na čistac ovu situaciju u LSS. Zayeban smo mi narod a inat je čudo kada se primeni za pravu stvar.
A što se tiče nekih pretpostavki vezanih za "možbit" dogovore smatram da je u ovoj situaciji suviše pametan da se ukrcava na brod koji tone. Nemojte se zamarati nije lud da si takav luksuz dozvoli.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki to sve moze u normalnim drzavama i normalnim narodima. TA sto gori pregori pre svitanja pa je opet mrak i tu se nista ne moze. Dok mi nekog u pamet mi cemo iz pameti. Sve je u njihovim rukama i tu je borba neravnopravna. Pa na prostorima Balkana nema jedna kompletna nacija. Kad kazem kompletna onda mislim na sve. U japanu zakasni voz 20 minuta ministar saobracaja se samoubije a ovde ukrades 10 miliona eura oni te puste da ukrades jos 2x toliko. Morala nigde postenja nigde nema konkretnih akcija i tek onda obavestenja vec se prvo obavestava da bi se narod zanimao a onda ako prodje bice i hapsenja. Mozda.
Koliko se meni cini ZDrP ce proci samo sa laksim traumama zbog gubitka funkcije ali ce se uz adekvatan odmor vrlo brzo vratiti i poceti neki drugi takodje dobro placen privatni posao. Nece taj videti celiju, ni amebu ni atom ni molekul. Taj ce se svima nasmejati kad jednoga dana bude citao sve ovo sto je pisano ovde.
nas narod kaze plase mecku sa reseto i mislim da je sad upravo to slucaj. Pa jel falila dlaka sa glave ZoZi koji je takodje imao neki veliki manjaka ZDrP je samo nastavio putem gde je ZoZi stao. ZZ je sad svoj covek gospodin koji se ne seca da je bio nekad funkcioner u LSS i uziva sve blagodeti ovog socijalistickog drustvenog uredjenja.
Voli bi svi da sve sve to lepo procesuira ali gospodo nema od toga ni mojega sto bi rekli ovi s'juga. Najvise ce da nastradaju neki sto su nicim izazvani reagovali i iznosili stvari koje nisu trebali da iznose jer ih se nije ticalo. Iscekivanje hapsenja i odlaska u zatvro se pretvorilo u veliki dogadjaj sa pevanjem i pucanjem i kao da se jedva ceka.
kao prilog mojim tvrdnjama da od svega toga nema nista jer se to sve ovde desava ide i ovaj tekst http://www.kurir-...nak-456994
Olimpijada je bila pre 3 meseca i ovaj u zatvoru zbog falsifikovanih karata. Ovde se falsifkuju zapisnici, ugovori o poslovanju finasijski izvestaji kupuju se fimre nepostojecim parama i preprodaju za neke MNOGO velike pare i treba po 10 godina da se krene sa mrtve tacke a o nekom postupku nema ni govora. Sve je moji drugari lovci ono tresla se gora....
Chaki možda će sve biti kao što si napisao a možda i neće.Međutim moja lična statisfakcija je da sam barem pokušao da učinim nešto za dobro ovog našeg lovstva. Po meni manji su krivci oni koji su činili od onih koji su to gledali a nisu reagovali. Na žalost godinama su naši lovcu učeni da ne pitaju i ne diraju ništa i nikoga jer su to "važne" ličnosti koje podržavaju još "važnije " ličnosti a naredba je od "znaš već koga".Smatram da kada jedna "važna " ličnost poljubi patos ili udari dupetom o ledinu da će krenuti padanje kao domine. Važno je srušiti prvu dominu, zato da lovci otvore oči i shvate da se domine lako ruše.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Postavljam pitanje, da li je sledeći tekst deo prijave koja je podneta inspekcijskim službama za vanrednu kontrolu rada LSS, ili nije deo prijave? I da li je takva prijava podneta ili nije?
Identitet autora ovog teksta ovaj put nije bitan, bitniji je sadržaj i navodi. Podsećam još jednom, da je, po zakonu, rad svakog udruženja gradjana javan!
Evo materijala za čitanje, poprilično je interesantan, vredi pročitati:
'III. Sprečavanje promena i prestanak rada organa saveza.
1. Blokiran je rad izabranih organa saveza i oni su prestali sa radom.
Kao da se ništa nije promenilo, u sedištu saveza nastavljeno je da se radi po starom. I dalje je na delu upravljanje savezom otuđeno od članstva; utvrđivanje poslovne politike i upravljanje poslovanjem mimo izabranih organa saveza; upražnjavanje starih navika visokog materijalnog standarda; kao i praksa korišćenja novčanih i materijalnih resursa saveza bez odluka i nadzora njegovih izabranih organa. Sva energija se troši na očuvanje statusnog, organizacionog i finansijskog položaja koji su u Savezu imali služba saveza, kao i privilegovani pojedinci, pre promene zakona.
2. Sprečavaju se reforme. Ignorišu se zahtevi većine članova da se Lovački savez Srbije reformiše i uskladi sa novim propisima i potrebama svog članstva u lovstvu. Sprečava se svaki pokušaj da se otvori javna rasprava u lovačkoj javnosti o tome kakav nacionalni savez treba lovcima Srbije; koje ciljeve i oblike delovanja treba da ima; nova organizacija i finansiranje, u skladu sa mogućnostima i potrebama članstva.
3. U odnosima sa institucijama države, od početka sprovođenja novog zakona, bez znanja i saglasnosti izabranih organa upravljanja, pojedinci iz aparata saveza ulaze na konfliktan način u odnose sa državnim organima koji sprovode zakon. Odbija se učešće u aktivnostima kojima se grade nove institucije lovstva Srbije (kao što je napr.: Lovačka komora). Stalno je prisutno osporavanje i loša komunikacija sa nadležnim državnim organima koji sprovode novi zakon. Urušavaju se odnosi i ponaša na način kao da je savez ostao i dalje povlašćeni monopolista u lovstvu Srbije umesto da se traže mogućnosti za razvijanje saradnje, razumevanje, nove oblike delovanja i uspostavljanja dijaloga, sa ciljem da se pomogne lovcima i lovačkim udruženjima u poslovima usklađivanja sa novim propisima u lovstvu. Mada je na Upravnom odboru više puta traženo od strane pojedinih članova odbora da se prekine sa tom praksom i uspostavi saradnja, nastavljeno je i dalje po starom. U postupku ustanovljenja i dodele lovišta, saradnja saveza sa ministarstvom i zajedničkom delovanje mogli bi biti od neprocenjivog značaja za članove saveza, ali se na to ne obraća pažnja.
4. Upravni odbor ne upravlja poslovanjem, nema uvid u finansijsko poslovanje saveza, a predsednik saveza prestao je da ga saziva. I pored stalnih zahteva i protesta većine njegovih članova upućivanih predsedniku i službi saveza najvažnije finansijske informacije i odluke u upravljanju savezom drže se najvećim delom van uvida i kontrole Upravnog i Nadzornog odbora. O pojedinim ugovorima, finansijskim odlukama, nabavkama, visini zarada zaposlenih, korišćenju imovine saveza, stanju dugovanja i potraživanja, stanju na računima i drugim odlukama iz poslovanja do sada se odlučivalo na nekom drugom mestu. Odluke Upravnog odbora koje zbog nečega nisu odgovarale jednostavno nisu izvršavane, ili nije bilo povratnih informacija o njihovom izvršenju.
Od maja meseca 2012. godine Upravni odbor je faktički prestao sa radom. Nakon neuspele sednice sazvane telefonom, na koju su pozvani jedni članovi Upravnog odbora a drugi nisu, i gde je bez poziva i materijala traženo da se donose odluke sa organizacionim i materijalnim posledicama, predsednik saveza prestao je da saziva sednice Upravnog odbora.
5. Nadzorni odbor nije imao mogućnosti da kontroliše poslovanje u skladu sa svojim zadacima i ovlašćenjima iz statuta. Pojedine odluke Nadzornog odbora kojima je, kao nezavisni organ skupštine, tražio podatke i mogućnost da izvrši uvid u kontrolu finansijskog poslovanja, jednostavno su ignorisane. Nakon stalnih i bezuspešnih pokušaja da dobije na uvid tražene podatke iz poslovanja i radi svoj posao, nastala je konfliktna situacija u kojoj je Nadzorni odbor smenio svog predsednika zbog neizvršenja obaveza i naturanja pitanja i aktivnosti koja nisu u nadležnosti Nadzornog odbora. Posle toga odbor se više nije sastajao.
6. Skupštinska Radna grupa koju je samoinicijativno formirala skupština na svojoj sednici 27. 02. 2011. godine, sa zadatkom da u roku od dva meseca izradi novi statut, do danas nije mogla da izvrši odluku skupštine. Neprestano opstruisana ( nesazivanjem sednica, nedostavljanjem materijala, nagovaranjem da se kao njeni prihvate neki nacrti statuta napisani u aparatu saveza, ubeđivanja da se prihvate neka rešenja ili odustane od koncepta koji je radna grupa utvrdila odmah na početku svog rada i dr.) I kada je izradila radni materijal statuta, sprečen je ( otkazivanjem sednice i njenim nesazivanjem do danas) njen dalji rad i stavljanje na javnu raspravu statuta koji je izradila u skladu sa skupštinskom odlukom. Taj tekst nikada nije stigao do skupštine, članova saveza i suda lovačke javnosti. Time je praktično sprečeno i usaglašavanje statuta sa Zakonom o udruženjima, Zakonom o divljači i lovstvu i Zakonom o sportu.
7. Skupština saveza je prestala je da funkcioniše u februaru 2012. godine. Članovi saveza su dva puta bojkotovali Skupštinu. Prvi put napuštanjem sednice, a drugi put nedolaskom na sazvanu sednicu. Treća sednica (30. juna u Smederevu) organizovana je i održana bezobzirnim kršenjem ustava, zakona i statuta.
Redovna sednica godišnje skupštine u februaru, raspala se na drugoj tački dnevnog reda prilikom razmatranja Godišnjeg finansijskog plana i donošenja odluke o članarini za lovnu 2012/ 2013. godinu, jer je većina članova revoltirano napustila sednicu. Vanredna sednica sa istim dnevnim redom, sazvana u aprilu nije se mogla održati zbog bojkota članstva, a vanredna sednica u Smederevu 30.06. 2011. godine, pripremana je i sprovedena uz teške povrede zakona i statuta koje njene odluke čine ništavim.
7. Sednica u Smederevu održana je bez kvoruma. Odluke donete na sednici nezakonite su i ništave jer su prilikom njihovog donošenja prekršeni statut saveza i zakon. Organizacija skupštine je očigledno imala za cilj da se uspostavi većina na čiju podršku se još može računati, a zatim nesmetano donesu željene odluke. Većina na skupštini je uspostavljena prethodno sprovedenom akcijom isključenja iz članstva, neupućivanjem poziva za sednicu i na druge načine ( naprimer: na skupštini su neposredno menjane odredbe Poslovnika o radu skupštine bitne za utvrđivanje kvoruma; jednom broju punopravnih članova skupštine nije dozvoljeno da uđu u salu gde se održavala sednica dok nisu prihvatili status gosta - bez prava glasa; pojedincima je osporeno članstvo u skupštini i nije im dozvoljeno da prisustvuju sednici; obaveštenje jedan dana pred sednicu da Lovački savez Vojvodine može imati samo 42. člana skupštine; uvođenje spiskova na osnovu koji su zaposleni u savezu razvrstavali članove saveza dodelom bedževa; dovođenje fizičkog obezbeđenja koje kontroliše ko može ući u salu gde se održava sednica, itd.) Sve to je stvorilo atmosferu koja je na kraju dovela do protesta, a zatim i do napuštanja skupštine od strane članstva.
PREDMET
INSPEKCIJSKOG NADZORA
Predlažemo da inspekcija, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izvrši neposredni uvid u poslovanje Lovačkog saveza Srbije; rad njegovih organa i ovlašćenih lica, opšta akta i odluke, kao i primenu zakona i drugih propisa u savezu.
Predlažemo da se inspekcijskim nadzorom obuhvate: isključivanje članstva; kršenje zakona i statuta; nezakonito određivanje kvoruma; nezakonitost i ništavost donetih odluka na skupštini saveza u Smederevu; zloupotreba javnih ovlašćenja i druge nepravilnosti u radu saveza.
I. Isključivanje članstva; kršenje zakona i statuta;
ništavost donetih odluka; prekršaj;
ispunjenost statutarnih razloga za opoziv.
1.) U maju mesecu 2012. godine nezakonito je isključen veliki broj članova Lovačkog saveza Srbije kršenjem člana 12., člana 22., člana 23. stav 3. Zakona o udruženjima i člana 49. stav 3. Statuta Lovačkog saveza Srbije.
2.) Donete odluke o isključenju su ništave.
3.) Učinjen je prekršaj iz člana 73. stav 1. tačka 1. Zakona o udruženjima.
Isključivanje iz članstva: predsednik saveza je u maju 2012. godine ličnom odlukom isključio iz Lovačkog saveza Srbije više od 90 lovačkih udruženja u Srbiji. Ta udruženja okupljaju između 35. i 40.000 lovaca, što je više od polovine ukupnog broja lovaca koji čine savez. Zna se je da je taj broj veći (samo iz Vojvodine i centralne Srbije isključeno je zajedno 84 udruženja; a sa Kosova i Metohije isključeno je 6 lovačkih udruženja, što zajedno čini broj od 90 udruženja), ali se podaci o ukupnom broju isključenih udruženja iz ostalih krajeva Srbije ne mogu dobiti od službe saveza.
Kršenje zakona i statuta: sve odluke o isključenju donete su od strane neovlašćenog organa i prekoračenjem ovlašćenja protivno odredbama člana 21. i člana 49. stav 3. Statuta Lovačkog saveza Srbije, kao i kršenjem odredbi članova 12., 22. i 23. stav 3. Zakona o udruženjima, zbog čega su ništave .
Odluke je doneo neovlašćeni organ: jer je skupština saveza, a ne predsednik, ovlašćena članom 49. stav 3. statuta da donosi odluke u vezi sa prestankom članstva u Lovačkom savezu Srbije.
Ovlašćenja su prekoračena: jer u članu 21. statuta kojim se određuju nadležnosti predsednika Lovačkog saveza Srbije, nema nijedne odredbe o njegovoj nadležnosti u oblasti prava, obaveza i odgovornosti članova saveza.
Statut Lovačkog saveza Srbije je prekršen: u članu 49. stav 3. Statuta, kojim se propisuje da odluke o prijemu u članstvo i prestanku članstva donosi Skupština saveza.
Zakon je prekršen: u članovima 12., 22. i 23. stav 3. Zakona o udruženjima kojima se propisuje da je skupština najviši organ a statut osnovni akt i da su ništavi svi akti doneti suprotno statutu.
Učinjen je prekršaj: iz člana 73. stav 1. tačka 1. Zakona o udruženjima kojim se utvrđuje kao prekršaj ostvarivanje aktivnosti suprotno zakonu, statutu drugim opštim aktima.
Iz gore navedenih razloga, sve odluke predsednika kojima je utvrđivao prestanak članstva članovima Lovačkog saveza Srbije: ništave su i ne proizvode pravno dejstvo.
Donetim odlukama, predsednik Lovačkog saveza Srbije je prekršio svoju statutarnu obavezu iz člana 21. statuta i zakonsku obavezu iz člana 23. stav 3. Zakona o udruženjima:
- da obezbeđuje da rad Lovačkog saveza Srbije bude u skladu sa ustavom, zakonom, drugim propisima, statutom i drugim aktima Lovačkog saveza Srbije;
- da je dužan da izvršava i obezbeđuje sprovođenje odluka i zaključaka Upravnog odbora ( a Upravni odbor je tri puta doneo odluku da se niko ne sme isključivati iz saveza bez skupštine);
- i da mu je kao zastupniku Zakonom o udruženjima stavljeno u dužnost da se pridržava ovlašćenja određenih statutom i odlukoma nadležnih organa.
Gore navedenim delovanjem, predsednik je kao ovlašćeno lice i zastupnik saveza doveo Lovački savez Srbije u situaciju da krši zakon, svoj statut i prekršajno odgovara, čime su ispunjeni uslovi za pokretanje postupka njegovog opoziva iz člana 32. Statuta Lovačkog saveza Srbije.'
elko kaže:
Organizovaćemo miting podrške Beukoviću, dovešćemo 550 lovaca u Novi Sad, spremi Lalo sendviče kao moj prijatelj.Ujedno će se organizivati polaganje lovačkih ispita.
Nije problem; naći će se nešto kobasica (kupovnih, 'beš ga) i 'leba, a i piće za dobrodošlicu ćemo već nekako nabaviti; ako dolazite, javite. Znam kako sam ja bio dočekan u Šumadiji, kod Slave, pa je red i da se dobro dobrim uzvrati.
Forumaši su uvek bili maksimalno solidarni, malo više mi držimo do kolegijalnosti i lovačkog kodeksa - nismo mi kao neki drugi!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.