Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala

temudjin kaže:

Lala kaže:
U današnjem broju dnevnog lista Kurir objavljen je tekst Redakcije Predatora, u kojem se iznose odgovori dobijeni na novinarska pitanja ekipe Predatora od pre mesec dana, a koja se tiču rada LSS, odnosno njegovih čelnih ljudi. Iz resornog Ministarstva je dobijen pisani odgovor na pitanja novinara, javno izneta pre mesec dana. ..... Šta smo mi ono pisali ovde na forumu svo ovo vreme? Šta još treba da se desi, da i 'plavušama bude jasno'?

Lalo, sada se desila jos jedna tragicna stvar a to je falsifikovanje sluzbene isprave od strane radnika Uprave za sume i davanje pogresnih informacija prema kabinetu ministra. Za ovakve stvari se brzo urucuje radna knjizica. Ovo nije prvi put da predstavnici Uprave za sume iznose fabrikovane informacije. Za tekst zakona o divljaci o lovstvu se odmah po donosenju (a znaju se idejni tvorci) vi.delo da je neprimenjiv.
Sto se tice predsednika LSS javno iznosim cinjenicu (koju su indirektno izneli i ostali clanovi foruma) da je lovno neobrazovan i da su Projekti koje radi protivni razvoju lovstva i zastiti divljaci.
Jedini izlaz za organizaciju, od lovne grupe do vrha saveza, je smena nesposobnih i amoralnih ljudi (ovo se odnosi na radnike Uprave za sume koji su sproveli staru Latinsku izreku u delo - zavadi pa vladaj- ).

Temudjine, drago mi je da si se uključio u diskusiju povodom ovog današnjeg članka. Ali mi nije drago da se nastavlja sa napadom na Upravu za šume, a evo i zašto to kažem: kao što se može videti u faksimilu dopisa iz Ministarstva, u zaglavlju se nigde ne pominje Uprava za šume (pogledaj i uveri se), a u potpisu se kao ovlašćeno lice pojavljuje Marko Sekulić, bez navodjenja funkcije koju vrši u Ministarstvu. Dakle, ne vidim razlog za napad na Upravu za šume, odnosno, ne razumem tvoju reakciju, bolje rečeno. A šta ako nije to reakcija Uprave za šume, nego neke višlje instance u Ministarstvu?
Kao što sam već napisao, u ovom odgovoru, po mom mišljenju, nedostaje faksimil tog akta na koji se Ministarstvo poziva, pa da vidimo šta tačno piše, i šta je to Popović tačno potpisao. Ja se sećam, da je na TV bio emitovan snimak sa tadašnjim ministrom Draginom, posle nekog sastanka, a šta je tamo bilo dogovoreno, mogu samo da nagadjam. Takodje, nedostaje podatak o iznosu koji je odobren za Popovićevih 11 projekata, koji su projekti, u kom roku projekti treba da budu završeni, i za koji period je odobreno tih 11 projekata. Znam samo da postoji onaj već čuveni projekat o ishrani srneće divljači, koji traje koliko ja znam već nekoliko godina, ali nema podataka o rezultatima tog projekta, niti koliko para je potrošeno u te svrhe.
Od LSS i LSV bih voleo, a mislim i ostali lovci, da čujem da li su savezi finansirali neke projekte, u kom iznosu, koliko i kakvih projekata, ko su bili nosioci, i kakvi su rezultati. Nije se još stišala bura u javnosti oko onog uzorkovanja očiju zečeva, a sad kad malo mućnem glavom, sve mi se čini da je i tu u pitanju neki projekat za koji su možda legle pare, pa sad lovci Srbije treba da odrade deo posla na terenu, za Popovića ili nekog drugog!! To je, mislim, osnovni razlog pobune lovaca protiv onakvog načina rada; nisu lovci budale, da ne kapiraju kada ih neko hoće iskoristiti, samo neki put ćute, a neki put se, kao sada, pobune, i to onda zvoni daleko!

Dokle god ne budemo imali precizne podatke o ovome, i od Ministarstva i od Saveza, ostaje nam da nagadjamo, a oni koji budu pogodjeni nagadjanjima i špekulacijama, sami su krivi, jer nisu informisali lovačku javnost o tome. Da ne ispadne da se oko ovih projekata 'kola lome' samo na Popoviću, smeo bih da se kladim da ima još sličnih kandidata koji su dobijali sredstva bilo od Ministarstva, bilo od PSPŠ Vojvodine. Te ljude u nedostatku boljeg izraza, nazivam 'PROJEKTANTI', a tvrdim da je velika greška što, koliko znam, ni Ministarstvo ni PSPŠV nigde nisu objavili pregled odobrenih sredstava, sa nosiocima projekata i ostalim informacijama. Verujem da bi bilo veoma zanimljivo videti ko je sve, i za čega, dobijao novac iz Fonda za razvoj lovstva. Ko će vršiti kontrolu namenski dodeljenih sredstava?
U celoj ovoj priči se provlači nešto što do sada nismo apostrofirali, a to je navod iz dopisa Ministarstva, da je izgleda praktično ubuduće ukinut Fond za razvoj lovstva, ako ja dobro razumem, i da nema više finansiranja projekata iz tog Fonda, nego iz budžeta PREKO Fonda za lovstvo, a da se sredstva koja se slivaju po osnovu naknade za divljač (10%) i od lovnih karata, itd., ubuduće tretiraju kao redovni prihodi Republičkog Budžeta, a ne kao do sada, namenskog budžetskog Fonda. E to je jako loše, i ne dopada mi se, ali mogu da razumem da u ovakvoj krizi i u situaciji u kojoj je država, budžet, pa i blokada Ministarstva, nema para za lovce, ili ima u nekoj meri, ali se mora stati u red, pa ako bude.
Maksimu 'divide et impera' (zavadi pa vladaj) koliko ja vidim, primenjuju na svim nivoima u lovstvu, i u Savezima (jedni druge miniraju, dele 'parohije', sitnim sredstvima kupujući lojalnost), i u LU, tako da to nije specijalitet i ekskluzivitet Uprave za šume, mada ne vidim gde si ti to našao Upravu za šume, ali možda ti vidiš bolje od mene. Šta je sledeće, da ne počne od strane nekog primena maksime 'cilj opravdava sredstvo'??
Podsetiću te na izjavu državnog sekretara Golubovića na sajmu Lorist u N.Sadu, kada je, prema pisanju štampe, insistirao na sredjivanju situacije izmedju saveza, da ne bi država morala da interveniše, ako sam dobro shvatio. Po mom mišljenju, za nejedinstvo lovaca Srbije najveću odgovornost nosi predsednik LSS, i svojim činjenjem i svojom funkcijom, ali nije on mogao sam; imao je on svoje pandane i po nekim drugim savezima, naročito u LSV ima jedan koji bi mogao biti ekspert za tu delatnost 'zavadi pa vladaj', i dva oka u glavi da zavadi. Pitaj šumadince ko bi to mogao biti.
Znam samo da sam se ja koliko god sam mogao, ako mene uopšte neko pita nešto, do zadnjeg momenta, zalagao i na forumu, a i u razgovorima uživo, za smirivanje strasti; kap je prevršila čašu u momentu kada je Popović dozvolio sebi da uzme pravo da svojom odlukom isključuje nepodobna LU, pa čak i sva LU iz Vojvodine, i sa KiM! Džaba posle reteriranja, niko nije mazohista da trpi i toleriše nečiju non stop uzurpaciju ovlašćenja! Mleko je prosuto, i jedini način je bio da posle toga, kada je uvideo da se zaleteo, Popović podnese ostavku. O Marku Tici da i ne govorim, tu nema šta da se kaže. Ali jok, mrcvarenje je nastavljeno, a Smederevo će, mislim, ostati kao debela mrlja u istoriji LSS.
Samo bih te molio, da ako možeš, pojasniš malo svoj stav o falsifikovanju i fabrikovanju nečega. Ko je šta falsifikovao i fabrikovao, precizno, ako može, a ne paušalno? To je poprilično teška kvalifikacija, a još je teža, imajući u vidu od koga dolazi. Znam da u tekstu dopisa iz Ministarstva stoji onaj navod 'NE GOVORI ISTINU'; ti tvrdiš da je nešto falsifikat - imamo zvaničan stav državnog organa, i tvoju reč, jedno protiv drugog. Šta ima veću težinu? Ja ovo sve posmatram sa strane, i skloniji sam uverenju da je Popović igrao pogrešno, a da su napadi na Upravu za šume možda usmereni da bi se savezi vratili na one grane na kojima su bili pre par godina, i po uticaju, i po količini para koje su ubirali, i po platama, i po svim drugim beneficijama. To, mislim, neće da može da se vrne!

Po običaju, što je tema 'vrućija', to je moj upis duži. Izvinjavam se, ali pazim da dobro odmerim reči, i da jasno napišem svoj stav.
P.S.
Kada će izaći na svetlo dana predlog novog Statuta LSS, na javnu raspravu?

Over & out!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Neka je on ziv i zdrav!!!

Imala je pravo BABA !!!

Ni bure nije vratio a kamoli neki dinar u lovstvo od projekata!!!HaHaHa

BABA kune Stojan vozac crveni a POPOVIC i saradnici podnose projekte kao zakonski zastupnici LSS ali iskljucivo zarad svojih interesa gde nema a ma bas nikakve vajde za lovce koji su ih tu i birali!!!

Samo licni interesi po sistemu dok traje traje!!!

To je odlika MALIH LJUDI koji misle samo na sebe!!!

DakiNS
 Kolega temudjine da li je ovaj tvoj upis trebao biti " KOSKA " ? Mislim da nas potcenjueš.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 ika

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 Drutvo

slavaplana
 ikaSrbijalov

DakiNS
 Slavo pa to je bilo još pre tri (3) godine pa ko će to sve popamtiti, a naš kolega izgleda ima problema sa onim švabom Alchajmerom.HaHaHa

Lala
 Auuuuuu, bre Slavo!!!!
Ovo se zove 'UBACIVANJE JEŽA U GAĆE'!!!!

Da li je ovo bila poslednja izmena NACRTA Zakona, ili je bilo još nekih kasnijih?? Moram da skrenem pažnju, da postoji razlika izmedju pojma NACRT i pojma PREDLOG Zakona! Nacrt nekog zakona ide na javnu raspravu, da bi se uobličio, a predlog nekog zakona ide pred Skupštinu na usvajanje, i podložan je izmenama tokom skupštinske rasprave.
Nacrt je, koliko vidim usaglašen sa LSS, i potpisan. Kasnije je taj nacrt kao predlog otišao u skupštinsku proceduru i usvojen je, ako nije bilo dodatnih izmena nacrta! Šta ćemo sad?

Ne znam, da li posle ovoga vredi uopšte bilo šta dalje komentarisati? Loptica je u dvorištu LSS.

Ne mogu da se otmem utisku, da deo kolega ne razume dovoljno važnost ovoga što se danas dogodilo, i upravo dogadja. Ili shvataju, pa su 'zablokirali' kada se vidi šta se dešava!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Upravo je registrovan hitan čarter let za Kandahar poleteo je još jučeHaHaHa

slavaplana
 Ispasce posle TOMICA kriv za razbijanje LSS i Sumadinci!!!!

Ne vidim Tomicin potpis nigde?????

Amnezija je opasna stvar i cim se primeti da covek boluje od iste treba otici u penziju i maci se iz lovstva pod hitno ????

slavaplana
 Zakonski zastupnik Popovic se neseca pomenutog dogadjaja pa da ga malo podsetim sta je potpisivao u ime lovaca!!!

Samo proekte nije potpisivao u interesu lovaca vec iskljucivo zarad sebe i svojih drugara na isti!!!

Kolika je cifra za 11 proekata????OBAJAVI JAVNO AKO SMES???

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,064,887 posete www.srbijalov.com