Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
DakiNS
 Tako je Slavo i baba je pitala kako se zove švaba što joj skriva stvari po kući!Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank
 Pišete na ovoj temi veoma opširno, trebalo bi mi godišnji odmor da sve ovo pročitam...
Slavo samo cepaj, valjda će se naći neko ko treba ovo da pročita...
a čitaju i oni...samo mudro ćute i smišljaju nove zavrzlame...Sad
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Indjijanac
 neko je skoro ovde dobro napisao"KONOBAR DONESITE VRATA DA NAPUSTIM LOKAL"ROFL
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Posle svega ispasce krivi i ljudi iz Ministarstva jer su se suprostavili LSS i njihovom neradu!!!

I pojedini potezi Ministarstva meni bar nisu jasni ali ima mnogo vise pozitivnih stvari koje su uradili od LSS koji samo kritikuje,nista ne rade pojedinci uz cast izuzecima iz strucne sluzbe,a love nema????

Gde su milioni dinara otisli iz LSS to ne zna niko!!!

Kupljena je divljac za udruzenja mozda???

Lovstvo u Srbiji je u dubokom mulju jos bar 100god kako stvari stoje sada!!!

Niko neradi nista zasta je placen ,udruzenja i ljudi koji ih vode a mali je broj nemaju pojma sta i gde rade samo da bi se zvali PREDSEDNICI i misle da je biti predsednik udruzenja isto sto i predsednik DRZAVE!!!

Indjijanac
 verovatno se iza svega ovoga i krije odgovor na jedno pitanje koje smo odavno postavljali:"šta je motiv tako grčevite borbe za vlast popovića i njegove svite?"Stidljiv
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Brzo su lovci zaboravili sve afere koje prate LSS i pojedince koji i dalje sede u tom istom LSS i pametuju nama postenim lovcima !!!!

Polovina da treba da izadje na teren bi se izgubila da nije onih kod kojih idu u gostinjske lovove koji znaju teren i koji im se uvalace u dupe gde god da odu !!!

slavaplana
 Sve je ovo otislo u bozju mater i ja ne vidim vise nacin da se ista u ovoj Drzavi promeni kad sudstvo,nadlezni organi i Drzava ne rade svoj posao ili ga rade pogresno !!!

Neko je lepo rekao da u Beogradu treba pod hitno uvesti tri javna vesala koja bi radila 24 h!!!

temudjin
 Lalo upravo ovaj dokument koji je objavio Slava je falsifikovanje sluzbene isprave jer je bio dogovor sa direktorom Uprave za sume da nacrt zakona ide u javnu raspravu pa tek usagasen tekst da se formulise kao predlog za Narodnu skupstinu. Da je uradjeno po dogovoru imali bi zakon ovako ima simulaciju zakona. Posebna sprdnja su Pravilnici koji su usledili kojima je uvedeno nepotrebno administriranje i ukinuta svaka zastita korisnika lovista po pitanju steta od divljaci, pasa i macaka lutalica, veterinarskih subpropisa itd...

DakiNS

temudjin kaže:

slavaplana kaže:
ikaSrbijalov

Lalo upravo ovo sto je objavio Slava je falsifikovanje sluzbene isprave jer je bio dogovor sa direktorom Uprave za sume da nacrt zakona ide u javnu raspravu pa tek onda da se formulise predlog za Narodnu skupstinu.

Kolega koliko sam video tamo piše da je to zapisnik sa sastanka, I ni jednom reči nije pomenuto da ide na javnu raspravu,nego piše da ste saglasni sa nacrtom zakona što ste i potpisali. Čak i da piše kolega kada je to išlo na javnu raspravu?ika

temudjin
 Kolega koliko sam video tamo piše da je to zapisnik sa sastanka, I ni jednom reči nije pomenuto da ide na javnu raspravu,nego piše da ste saglasni sa nacrtom zakona što ste i potpisali. Čak i da piše kolega kada je to išlo na javnu raspravu?ika[/quote]

Tako je postovani kolega, radi se o sastanku na kome je definisan nacrt ponavljam nacrt dokumenta. Nacrt ide na javnu raspravu te se formira predlog - na predlog dokumenta daju se misljenja ministarstava potom ide na Vladu pa u Narodnu skupstinu - rasprava u nacelu itd itd.... Sve ovo posle Nacrta je fingirano.... i da na kraju pomenutog dokumenta su potpisi 4 osobe bas me zanima kakvu to saglasnost su dale sve potpisane osobe ... ju ju da se ne radi
o pokusaju falsifikovanja sluzbene beleske sa radnog sastanka.. hm hm ma ne gde bi to radili ljudi iz uprave, nikako ... ili mozda...

DakiNS

temudjin kaže:
Kolega koliko sam video tamo piše da je to zapisnik sa sastanka, I ni jednom reči nije pomenuto da ide na javnu raspravu,nego piše da ste saglasni sa nacrtom zakona što ste i potpisali. Čak i da piše kolega kada je to išlo na javnu raspravu?ika

Tako je postovani kolega, radi se o sastanku na kome je definisan nacrt ponavljam nacrt dokumenta. Nacrt ide na javnu raspravu te se formira predlog - na predlog dokumenta daju se misljenja ministarstava potom ide na Vladu pa u Narodnu skupstinu - rasprava u nacelu itd itd.... Sve ovo posle Nacrta je fingirano.... i da na kraju pomenutog dokumenta su potpisi 4 osobe bas me zanima kakvu to saglasnost su dale sve potpisane osobe ... ju ju da se ne radi
o pokusaju falsifikovanja sluzbene beleske sa radnog sastanka.. hm hm ma ne gde bi to radili ljudi iz uprave, nikako ... ili mozda...[/quote]

Kolega hvala na delimičnom odgovoru. Ne pravdam ljude iz Uprave nego se interesujem, jer sam nacrt koliko mi se čini je u startu nepovoljan za lovce pa smatram da je izmene trebalo raditi još tada

DakiNS
 Pošto je poznato da javne rasprave nije bilo , kako je onda mogao predlog zakona da ide u skupštinu?

Lala
 Evo ovako ja vidim situaciju:

1. Postavljeno je pitanje 'kakvu to saglasnost su dale sve potpisane osobe' ; u potpisanom zapisniku sa sastanka piše: 'U toku stručnog uredjenja teksta Nacrta zakona o divljači i lovstvu, isti je usaglašen sa stavovima Lovačkog saveza po sledećim pitanjima:..../redjaju se članovi zakona/'
Na poslednjoj strani tog zapisnika, iznad potpisa, doslovce piše: 'Saglasni sa predloženim tekstom Nacrta zakona o divljači i lovstvu: /slede potpisi, Popovićev je prvi!/'; po meni, ovo ne može biti jasnije, okanite se priče o nekakvom falsifikovanju.
Gde je prikaz faksimila akta Ministarstva broj 63-1/10 od 26.1.2010., koji se pominje u Kuriru, gde navodno piše za Zorana Popovića: imenovani je istakao da su predstavnici LSS bili uključeni u postupak izrade Nacrta zakona o divljači i lovstvu, te da se radi o savremenom i kvalitetnom tekstu, izuzetno značajnom za budućnost lovstva u RS, kao i da je LSS upoznao svoje članove sa sadržinom nacrta. ??? Koje članove, kada i kako je to LSS upoznao sa Nacrtom?

2. Jasno je vidljivo da je ovaj Zapisnik što je Slava postavio, potpisao u svojstvu Predsednika LSS Zoran Popović. Ja bih voleo da znam, da li postoji neka odluka organa LSS, doneta posle neke procedure unutar LSS, kojim je Zoran Popović ovlašćen da ovo potpiše, ili je potpisao na svoju ruku, u ime saveza kojeg predstavlja? Da li je pribavljeno mišljenje lovaca članova LSS, organa i komisija LSS, kao i mišljenje LSV i LS KiM, o ovako važnom pitanju, ili je saglasnost data bez toga? Da li je Popović pitao one koje predstavlja, da potpiše ovo? Ja koliko znam, nije, i sad treba da snosi odgovornost, jer je on predsednik, pa kad potpisuje, onda treba da zna šta potpisuje. Zašto nije, pre stavljanja potpisa, konsultovao lovce članove i organe LSS?

3. Ćeranić je svoj potpis stavio u svojstvu stručnog savetnika, tada nije bio sekretar LSS, tako da njegov potpis mislim da se odnosi na stručna pitanja i rešenja u Nacrtu. Takodje mislim, da u ovom slučaju, njegov potpis nema ni približno takvu težinu, kao Popovićev. Ako je ovakav Nacrt zakona i usvojen, i ako nije bilo nekih suštinskih izmena, onda svaka kritika Zakona od strane ljudi iz LSS postaje bespredmetna. Potpisali ste, što niste gledali šta potpisujete?

4. Ne znam da li je bilo javne rasprave - ja nisam to video, možda je negde bilo. Ali to pitanje o javnoj raspravi je zamena teza; osnovno pitanje je potpisivanje stava, citiram 'Saglasni sa predloženim tekstom Nacrta zakona o divljači i lovstvu'! Koga je Popović pitao da ovo potpiše? Ili je opet reč o samovolji?
Ako ćemo već o javnoj raspravi, koliko ja znam, nije je bilo ni unutar LSS, o stavu lovaca i saveza povodom nacrta zakona, tako da bolje da ne diramo u tu temu. Lovce izgleda niko ništa tada nije pitao, po običaju, a sad se na sva usta kritikuje zakon, i u toj kritici se onaj koji je ovo potpisao, 'ladno poziva na lovce, kako lovcima zakon ne odgovara, itd., i sl. Kako je, npr. usvojen Statut LSV? Da li je bilo javne rasprave? Otkud znate da ovaj zakon lovcima ne odgovora? Kako ste to ustanovili, anketom, referendumom, kako? Kakav je to način, bre? Licemerno - potpišeš, pa se onda vadiš da to što si usaglasio i potpisao, ne valja?!? Pogledajte se prvo u ogledalo, pa onda gledajte druge.

Dakle, ja kao lovac jasno pravim razliku izmedju dela čelnika saveza, i njihovih istupa i stavova, u odnosu na dela ljudi iz Ministarstva. Ako je LSS istupao (a jeste) ispred 85000 lovaca Srbije (tada), onda je morao te lovce da pita šta da zastupa, a ne da predsednik LSS potpisuje ovako nešto, izgleda na svoju ruku, pa posle da se pokušava kritikom 'an general' opere. Ja nisam blesav, da to progutam, niko mi neće 'prodati ciglu'. Istovemeno, po tom istom Zakonu, taj isti čovek traži da koristi sredstva za čak 11 projekata iz Fonda za razvoj lovstva, koji je baš taj zakon ustanovio?!? Koliko para mu je odobreno, koliko uplaćeno? Koliko para je dobio, ako je dobio, LSS? Ne valja im zakon, ali valjaju pare koje dobiju po tom zakonu - pare koje se direktno prikupe od svih lovaca koji su kupili lovnu kartu i platili naknadu za divljač, kroz članski doprinos?!? Nemojte nikog vući za nos, i vredjati bilo čiju inteligenciju, molim vas!

Sam Zakon, to sam već davno pisao, ima svojih mana, nije savršen. Takodje i Pravilnici, koji su proistekli iz toga. Ali i oko pravilnika je učestvovao LSS! Pogledajte link: http://www.lovacki-savez-srbije.com/S...a_akta.pdf
I šta sad? Ne valja ni ono što su dogovorili i prihvatili?
Sam Zakon ima nekoliko epohalno dobrih stvari, koje se ne bi trebale menjati (pisao sam već o tome: 'lovišta direktno korisnicima'; 'fond za razvoj lovstva'; 'licencirana stručna služba i Komora' ). Najveći problem koji ja sad vidim jeste što se taj Zakon u praksi ne sporovodi kako je zamišljeno, nego se izvitoperuje, a ponegde još uvek ne sprovodi uopšte. I niko ne mrda prstom?!? Nedostatak kontrole i prečest izostanak sankcija čak i tamo gde je barem meni kristalno jasno sve (da pomenem slučaj u V.Plani, pa u Bojniku, ili u Indjiji, ili B.Palanka, da ne redjam, ima još), minira dobre strane zakona, i degradira ga. Da li to neko svesno ili nesvesno, radeći na svoju ruku, hoće da ruši ovaj zakon? Izostanak sankcija i nesprovodjenje zakona može da demorališe mnoge ljude, koji čestito rade, da dignu ruke od svega što se tiče lovstva, a možda je upravo to i nečija namera. Da li jedna formalna-neformalna grupa ljudi (bilo u savezu ili na lokalu) koji su već godinama u lovstvu, koristi svoj formalni i naročito neformalni uticaj u društvu i lovstvu, da opstruira zakon, zakonodavca, i izvršne organe države? Nemojte da se zezamo sa time!! Za*ebite sistem 'sad ću da zovnem Peru ili Djuru, da mi odradi i završi pos'o', ili sistem 'ruka ruku mije, lice obadvije'! Setimo se samo smederevske ujdurme oko kvoruma i tzv. 'odluka' - da li je iko do sada snosio bilo kakve posledice? Setimo se nemušte priče (da ne kažem neistina ili poluistina) koje je Tica - 'titelski Tesla' iznosio u Futogu, ili na konferenciji za medije? Da li je snosio posledice, unutar saveza barem, da ne pominjem zakonske? Pa nije savez magnetić, da ga lepiš kojekuda!!!
LSS, i svi ostali savezi (naročito LSV) bi morali da prestanu sa ovakvim kritikama zakona, sa mogućom opstrukcijom ili čak izigravanjem, da ne kažem kršenjem važećeg zakona, a i toga izgleda ima, ponekad možda u sprezi sa onima koji bi trebali prvi da se staraju o sprovodjenju tog istog zakona. Ja ne predstavljam nikoga osim sebe, i imam slobodu da iznesem svoje mišljenje (zbog ove slobode sam odbijao i odbijam bilo kakve funkcije), a oni koji su izabrani na funkcije u LU i savezima, imaju obavezu i čast da predstavljaju druge, a ne sebe, i treba da prenose mišljenje onih koje predstavljaju, a ne svoje!
Neki izgleda često zaboravljaju na to!!! Da li zbog lične afirmacije, da li zbog korišćenja sredstava koja su im na raspolaganju, da li možda i zbog lične koristi, ili su jednostavno inficirani virusom vlastoljublja, ne znam. Mislim da je u većini slučajeva u pitanju sve od navedenog, pa i ponešto još, pride.
Zbog takvog načina rada, treba što ćešće podsećati izabrane u savezima, da im nije doope priraslo za fotelju ili sedište u Škodi Octaviji, i da su smenjivi. Pa ako treba, i na delu im pokazati da jesu smenjivi, i da niko ne sme i nema pravo da pobrka lončiće u glavi i počne da misli 'Savez, to sam JA'! A mislim da trenutno u savezima (množina) postoji barem dvojica, možda trojica ljudi, koji se, čini mi se, upravo tako ponašaju. Prepoznaće se oni sami, a prepoznaju i kolege, na koga mislim.

Pozdravljam brojne goste, koji su od juče non stop prisutni na ovoj temi, samo se smenjuju, i kao neregistrovani čitaju upise. Ulogujte se, recite vaše mišljenje!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

elko
 Dobro jutro forumaši i dobro nam Bog dao.

Kako mnogi ne bi ostali uskraćeni za istinu a kako se ne bi krivica za stanje u lovstvu Srbije prebacivala u tuđe dvorište pojasniću neka dešavanja na kojima sam bio učesnik ili pak posmatrač.

popović, zlo koje se desilo svima nama, predstavlja primer lošeg, nestručnog, nesavesnog vođenja jedne časne organizacije.
Pomenutom je bilo do dobrog ZoDiL koliko i brige za lanjski sneg.

Evo nekih dešavanja koja na najbolji mogući način pojašnjavaju pojedine glumce i njihove uloge.

Na sastanku Saveta Centralnog lovnog regiona održanog čini mi se krajem novembra ili sam početak decembra 2009 godine povodom usvajanja novog Statuta LSS usklađenog sa Zakonom o udruženjima usvojen je zaključak kao predlog, da rukovodstvo LSS
organizuje potpisivanje peticije svih lovaca Srbije, članova porodice i zainteresovanih, kojom bi se zaustavio proces usvajanja ZoDiL mimo volje i saglasnosti lovaca ( odnosno LSS ) Srbije.
Protiv tog zaključka je bio popović ( prisutni su bili popović, Hadžicenić, Irmenji ) koji nikada to nije stavio na dnevni red UO LSS.U tom periodu je pomenutom bilo samo do funkcije predsednika LSS, da mu novi zakon omogući što veći uticaj na LU u smislu ucena i redovnih uplata članarine koju bi on trošio na svoj prepoznatljiv način.Takođe jedan od zaključaka je bio da se ne podrži predlog Statuta već da se produži javna rasprava.
Na Skupštini LSS kada je usvojen novi Statut ( svi znaju kako je usvojen ) skoro da nije bilo reči oko novog Zakona osim brojnih primedbi da popović bez mandata i daleko od očiju lovačke javnosti učestvuje, potpisuje i ko zna šta radi povodom teksta Zakona.O kojoj javnoj raspravi se priča kada je Statut LSS usvojen sa tekstom za koji je sam popović odmah nakon usvajanja rekao da treba da se menja.Istina je da su osnivanju Lovačke komore kumovali predstavnici LSS ( čak se pominjalo i da će sedište Komore biti u prostorijama LSS ) i da su mnogi očekivali da se na taj način uhlebe i zajašu lovce.
U periodu 2009, 2010, niko iz resornog ministarstva nije bio uključen u bilo koje aktivnosti vezane za budući LSCS razgovore u LSS, sastanke Saveta lovnih regiona i sl, tako da tvrdnja da je nas posvađao neko drugi, treći i slično nije istinita.na svim Skupštinama počev od statutarne, preko izborne pa nadalje aktivnosti popovića oko usvajanja ZoDiL su bile skoro tajna zatvorena u jedan uzan krug ljudi iz vrha.Nikada nije nijednom odlukom UO ili pak Skupštine LSS formirana radna grupa koja bi se posvetila novom predlogu Zakona ili dat iscrpan i detaljan izveštaj dokle se stiglo i kojie su nesuglasice.popović je doveo u zabludu sve lovce Srbije da je maltene njegovom zaslugom izmenjen tekst Zakona u korist LU i da je skoro sve u redu.Na brojne kritike se nije ni osvrtao a nijedno LU nikada nije dobilo ni jedno obaveštenje o primedbama, dopisima i predstavkama LSS radnoj grupi za izradu Zakona - toliko o transparntnosti i javnost odnosno javnoj raspravi po LU Srbije.Na mnoga pitanja da objasni svoju ulogu i potpis na Zakon ( ili nacrt ) tvrdio je da on nije ništa potpisao.Mnogo važnije je pomenutom bilo da stvori oko sebe glasačku mašinu koja bi podržala to što o radi i u tome je uspeo a sve aktivnosti oko Zakona i pratećih Pravilnika su se svodile na pokušaje stvaranja monopolističkog uticaja LSS na LU odnosno finansiranje LSS.Do promena je došlo nakon usvajanja Pravilnika o ustanovljenju lovnih područja ( koji je kasnije promenjen zahvaljujući inicijativama iz LSCS u meri koliko se moglo ) i budući Pravilnici su usaglašeni sa predstavnicima LSS u najvećoj meri kako su sami predstavnici LSS izjavljivali.
Ako sve ovo nije tačno molim da se objave zapisnici, izjave, predstavke, obaveštenja LU da daju svoje primedbe i sl.
Nije dobro paušalno izjavljivati da je neko treći uneo razdor u LSS kada i Temuđin dobro zna ko je ( a to je popović ) blokirao rad Radne grupe Skupštine LSS, ko je lagao da je posvećen reorganizaciji LSS, ko je na npr. tri sastanka po Srbiji iznosio pet različitih stavova.
Došlo je do čega je došlo.
Pravilnici se veoma lako menjaju ako ima sugestija i saradnje a ponajviše jedinstva.Država hoće principijelne predstavnike lovaca Srbije a ne šarlatane koji samo gledaju svoj lični interes.I sam Temuđin nije ni pretpostavio u šta će se pretvoriti ( iako je zapravo uvek bio isti ) popović i kako će urušiti LSS i uopšte lovstvo.
Pošto je imenovanog javno prozvao da da ostavku svima je valjda jasno gde se nalazi LSS sa popovićem na čelu.
Nada postoji, treba sesti, korektno i principijelno, dogovoriti se i poštovati dogovor.Bez laži kojima je sklon popović i njegovi sateliti.Mesta za uspostavljanjem jedinstva ima ali bez popovića, tice, škobića možda bez mene.Ko smo mi da rušimo jednu od najstarijih organizacija Srbije.
Temuđin dobro zna kako treba, a treba preći sa reči na dela.popović mora da se onemogući da pravi sve veće zlo.To je svima jasno.

elko
 Nikada ni jedno LU širom Srbije nije dalo ni jednu sugestiju oko novog Zakona niti je to od njih tražio niko od najodgovornijih iz LSS.
Ni jednom odlukom ni jednog organa LSS popović nije bio ovlašćen da potpiše Nacrt Zakona niti je bilo koji organ LSS obavešten da je to učinjeno

Temuđin zna da je to istina.

Javna rasprava po LU nije odgovarala popoviću jer se nadao da će kroz Zakon provući sebe i svoje a najviše bi mu odgovaralo da je Zakonom imenovan kao prvi lovac Srbije i zakoniti vlasnik lovstva Srbije.
Kao najsposobniji projektant u oblasti lova i lovstva se dokazao.
Objavi popoviću ( može i bilo ko ako zna ) vrednost izrade 11 projekata.
Molim ministrastvo, da u cilju informisanja lovačke javnosti, objavi koji su projekti u pitanju i kolika su odobrena sredstva.

elko
 Opet ja, malo sam dosadan ali moram, ne daju mi živci da mirujem.

Temuđine, druže moj, znaš Ti kako treba.
Sedite Vi iz stručne službe, okrenite telefone, ( neće bit prvi put ) i pozdravite se sa popovićem.
Znaš da ima mesta dogovoru, sto puta smo pričali, znaš da imamo dosta zajedničkih stavova, znaš da smo obojica kao i mnogi drugi - verujem većina, protiv zloupotreba i ovakvog načina rada.Ostaje Ti samo da upotrebiš svoj rejting i poverenje koje imaš kod lovaca širom Srbije.
Svako kadkad greši, ne treba čekati da popović upropasti sve.
U Tvojim, Vašim, je rukama i nož i pogača, pa to iskoristite ako ste za drugačije u lovstvu.
Nemoj da aminuješ da se vraća Lada Niva da bi neko lobirao protiv LSCS.Od toga nema ništa, a nema ni potrebe.LSCS uvek može da bude konstruktivan faktor ali sa drugim ljudima i poštenim odnosom prema sveukupnim odnosima u lovstvu.Istorija nikada ne ide unazad a LSCS nikada nije i neće biti pandan LSS već naprotiv samo regionalni deo nacionalne asocijacije.Ako smo za reforme, drugačiji odnos, racionalnije postupanje i trošenje, nismo protiv LSS a na politiku LSCS može uticati samo naša Skupština ( niko drugi sa strane nije nikada ni pokušavao ) i osnivači koji inače nikada nisu bili protiv LSS ali jesu protiv ovog načina rada i ljudi koji urušavaju LSS.

slavaplana
 Popovic jeste konkurisao kao nosilac projekata kod nadleznog Ministarstva ali za te projekte nije bilo PARA i isti nije dobio novac za sprovodjenje istih !!!

Umesto da se fokusira na rad LSS on je sebi dao za pravo da ispred Barajeva gde je nesto malo radio kao upravnik lovista sebi da za pravo da sa proektom o prihvatilistu za ssrnecu divljac konkurise za novac Ministarstva!!!Na novac Drzave nisu gadljivi iz LSS a kritikuju upravu za sume od koje traze novac za svoje prekte???

Gde je tu logika????

Po dva ako je neko predsednik LSS on treba da gradi i unapredjuje LSS a ne proekte koji nemaju veze sa lovcima vec iskljucivo promociju svog dela ,naucnog rada i toboze informisanju lovaca koji umesto da DZABE dobijaju lovacke novine jer je Drzava za taj prekat izdvojila 1.500.000din LSS naplacuje PREPLATU ???

Vecito Vam je bilo malo koliko god da ste dobijali para ali situacija se promenila!!

Nema vise priliva kao ranije ,sa Ministarstvom ste u dobrim odnosima samo kad trazite novac a kritikujete sve na sva zvona!!

Dobro je da je na vreme drzavni sekretar Golubovic upoznat sa radom LSS tako da covek ima pravu sliku u sta je upao a verujte covek nije imao pojma u sta se upusta i sta je sve tacno sta se radilo u predhodnom periodu!!!

Javne rasprave oko Zakona je bilo i o tome postoje takodje zapisnici na kome je bilo prisutno preko 30 prestavnika udruzenja,LSS,Nevladinih organizacija i to su cinjenice!!!

Zasto LSS nije sproveo raspravu po udruzenjima , a za to je imao vremena to je pitanje za Popovica???

Sve je isplivalo na povsinu i svi mogu da vide ko je LAGAo a ko govorio istinu i tu stavljam tacku!!!

LSS nikada vise nece biti u poziciji da vrati stare nadleznosti jer nikad vise nece biti iznad DRZAVE i organa koji su za to nadlezni!!!

Zakon je moguce promeniti u malom delu jer isti ima mnogo vise dobrih strana nego losih ali vece nadleznosti LSS NIKADA VISE NECE BITI!!!

Kaznene odredbe koje nedostaju za pojedina dela u Zakonu ce se resiti na drugi nacin ali korenite izmene ili nedaj boze stavljanja zakona van snage NIKADA NECE BITI i to je realnost!!!

Dzabe ocekuju pojedinci da se stara slava vrati!!!

Popovic ce pod hitno biti smenjen i na celo LSS ce doci covek koji ce biti spona izmedju loaca i Drzavnih organa i koji ce da radi u interesu svog clastva a ne zarad licne koristi!!!

Cistke ce biti vrlo brzo jer je i Drzavi dosta vise nerada i totalno pogresne funkcije koju sada ima LSS!!!

Lovista su prazna,udruzenja nepismena da vode poslove koji su im overena,DIVLJAC JE DRZAVNO VLASNISTVO????Pa ko je lud da Drzavna doba poveri nekom nepismenom predsedniku udruzenja ili Saveza koji ce za par godina da Drzavi vrati prazno loviste ????

To su ozbiljne stvari koje ce u narednom periodu zaziveti svidelo se to nekome ili ne!!!

Novi ljudi,nova politika ,na zdravim osnovama i zajednicki cilj i Drzave i ostalih lovackih saveza koji su realnost!!!

Postoje jos 2 zapisnika sa javne rasprave oko Zakona o divljaci i lovstvu??

Mozda neko sunja a mozda ce neko i to da dematuje???

Dragin nikada ne bi pustio ovakav zakon bez saglasnosti Popovica i LSS !!!!

Sve ostalo je laz!!!

Lala
 Tu smo gde smo, zavaljujući kratkovidosti i sujeti vodećih ljudi.
Da nije ovog portala, i ovog foruma, koji prati i na kojem se piše o svemu što se dogadja u savezima, možda bii dan danas jedan mig nekog iz saveza bio dovoljan da se forumašima zapuše usta. Na svu sreću, to nije slučaj. Ne biva toga više.
Mogu samo da zamislim, šta se sve krije po arhivama svih saveza; koliko tu ima dokumenata koji svedoče o jednom načinu rada koji je lovstvo doveo do ove situacije. Kada mi forumaši na osnovu šturih informacija do kojih dodjemo na sve moguće načine, podignemo popriličnu galamu i izazovemo efekte koje izazovemo, ne smem ni da pomislim šta bi bilo kada bi imali uvid u SVE dokumente i informacije, koje prate rad svih saveza, a naročito u beleške vodećih ljudi.
Oni koji se profesionalno svakodnevno bave lovstvom, imaju prednost samo utoliko, što su im dostupne sve ili skoro sve informacije. A forumaši-obični lovci mogu samo da se šokiraju, kad povremeno nešto izadje na videlo.
Ćeranić ima znanje i stručnost, po ocenama njegovih kolega, u čemu odskače od drugih. Najmanje repova se vuče za njim, nije ni on bezgrešan, ali mi se čini da može da shvati gde je grešio, i da svoje greške pokuša da ispravi. I da smiri svoj temperament, kada ode u minus fazu. I naravno, da sa funkcije na kojoj je učini ono što je potrebno da bi pomogao da se LSS spasi i poštedi ovakvih blamaža, kao što je zaredjalo u poslednje vreme, sa Popovićem.
Nema više mesta ni za čiju sujetu, a naročito ne za Popovićevu!

Da blam bude još veći, izgleda da i CIC gundja, i prikuplja informacije o dogadjajim oko saveza u Srbiji, barem takve neproverene priče kruže. Samo bi to još falilo, da se dodatno blamiramo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Odobreno

slavaplana
 U Ceskoj je bila smejurija !!!Smeju nam se svi !!!

Popovic neodustaje od svog kursa koji LSS vodi u propast jos dublje ali neka TAKO TREBA!!!!!makar ga doveo do kraja !!Ostali neka samo cute i neka slepo slusaju vodju !!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,064,457 posete www.srbijalov.com