Temudjine s moje strane imate jedan zato što se JEDINI od zvaničnika LSS-a pričali sa nama lovcima i koliko toliko pomogli da dobijemo neki uvid u rad saveza..zato bi mi bilo žao da napustite sve, jer ste eminentan stručnjak, čije znanje nije nimalo upitno, čak šta više!!...a opet možda je i bolje da se klonite od govna, da ves ne uhvati smrad zajedno sa njima
...ako je čovek čist, netreba da se valja sa svinjama, a ako se i jednom valjao, pa se oprao, netreba opet to da čini..najbolje znate što vam je činiti, pa to i činite!! Pozdrav!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
punisher kaže:
Gospodine Temuđine,
Dakle ne vređajte Gospodine Temuđine lovce-volontere koji su se vama iz saveza udostojili suprotstaviti, makar i na ovom i na drugim forumima, jer su takođe postojali i lovci-volonteri ( na primer iz BAP-a ) koji su se kunuli u Vas i dizali Vas u nebesa, da ne kažem ostale članove raznoraznih saveza i smatrali vas sve malim Bogovima i dizali vam svima spomenike za života samo da bi se slikali sa vama.
Tako da me manite te jeftine retorike.
Mali jača revizorska kuća "oduvala" bi LSS kao kulu od karata.
Postovani gospodine, izgleda da obozavate da izvlacite reci iz konteksta - rec volonteri se odnosila na funkcije predsednika LSS i predsednika skupstine LSS a ne na lovce koji su samo lovci bez odrednice volonteri ili amateri (siguran sam da znate termin profesionalni lovac).
Ostavku mogu da podnesem zato sto je i funkcija sekretara volonterska funkcija a u savezu sam zaposlen po drugom pravnom osnovu. Rec jeftina se bolje pise kao jevtina retorika i da u svom radu imam reference tako da mi ne treba nikakvo pravdanje ni pred Bogom ni pred ljudima.
Sto se tice revizije eto da kazem po koju:
Od 1996. godine imam staus racunovodje amatera a od 1993. godine postao sam revizor doduse ponovo amater-revizor. Pa da evo referenci da budem na nekoj funkciji u Savezu racunovodja i revizora eto barem na mestu clana Nadzornog odbora.
Postovani gospodine,
ne samo da sam dobio odgovore vec su pojedinci iz ministarstva vec trazili da se Upravni odbor LSS izjasni o mom radu i po mogucstvu da se nekako udaljim moze da bude otkaz a ne mora. Sto se tice odlaska iz Saveza on ce uslediti vrlo brzo ali tek posle novog Statuta i ujedno dolaska novih ljudi u LSS za koje verujem da ce izvuci savez iz teske teske krize...
Ono sto treba znati je da kao u lovu treba sacekati jer je pao prvi sneg i zverka svaka ce pokazati trag.
Na kraju evo javno dajem ostavku na funkciju sekretara LSS i u statusu VD cekam skupstinu da me razresi ove more zvane srpsko (krivo)lovstvo.
Sto bi rekli Topalovci "Ko je svama (volonterima) ziveo i radio ni pakao mu nece tesko pasti"
KOLEGA po više relacija,i ti i ja smo lovci,i ti i ja smo sekretari u udruženjima gradjana,ti za to primaš naknadu i ide ti radni staž,znači radiš profesionalno,ja sam volonter i radim amaterski,zajedno gledamo mnoge nepravilnosti za koje smo dužni da na vreme upozorimo i sprečimo njihovo sprovodjenje...ali ima i razlika medju nama ,dali si i koliko puta javno skrenuo pažnju na iste nepravilnosti i to uneo u zapisnike sa sastanaka?Dali si ikada izdvojio svoje mišljenje za neke postupke i to zapisnički konstatovao?Dali si zbog neke nepravilnosti obavestio i jednu nadležnu instituciju? No kao što kaže poslovica nikad nije kasno.
Kao sekretar imao si ovlašćenja i dužnost da reaguješ u mnogo situacija gde bi tvoja reakcija bila verovatno presudna za donošenje nekih odluka,a možda i za sudbinu LSS
punisher kaže:
Gospodine Temuđine,
Dakle ne vređajte Gospodine Temuđine lovce-volontere koji su se vama iz saveza udostojili suprotstaviti, makar i na ovom i na drugim forumima, jer su takođe postojali i lovci-volonteri ( na primer iz BAP-a ) koji su se kunuli u Vas i dizali Vas u nebesa, da ne kažem ostale članove raznoraznih saveza i smatrali vas sve malim Bogovima i dizali vam svima spomenike za života samo da bi se slikali sa vama.
Tako da me manite te jeftine retorike.
Mali jača revizorska kuća "oduvala" bi LSS kao kulu od karata.
Postovani gospodine, izgleda da obozavate da izvlacite reci iz konteksta - rec volonteri se odnosila na funkcije predsednika LSS i predsednika skupstine LSS a ne na lovce koji su samo lovci bez odrednice volonteri ili amateri (siguran sam da znate termin profesionalni lovac).
Ostavku mogu da podnesem zato sto je i funkcija sekretara volonterska funkcija a u savezu sam zaposlen po drugom pravnom osnovu. Rec jeftina se bolje pise kao jevtina retorika i da u svom radu imam reference tako da mi ne treba nikakvo pravdanje ni pred Bogom ni pred ljudima.
Sto se tice revizije eto da kazem po koju:
Od 1996. godine imam staus racunovodje amatera a od 1993. godine postao sam revizor doduse ponovo amater-revizor. Pa da evo referenci da budem na nekoj funkciji u Savezu racunovodja i revizora eto barem na mestu clana Nadzornog odbora.
Pretpostavljam da će Pero Škobić biti oduševljen ovom idejom!
Indjijanac kaže:
KOLEGA po više relacija,i ti i ja smo lovci,i ti i ja smo sekretari u udruženjima gradjana,ti za to primaš naknadu i ide ti radni staž,znači radiš profesionalno,ja sam volonter i radim amaterski,zajedno gledamo mnoge nepravilnosti za koje smo dužni da na vreme upozorimo i sprečimo njihovo sprovodjenje...ali ima i razlika medju nama ,dali si i koliko puta javno skrenuo pažnju na iste nepravilnosti i to uneo u zapisnike sa sastanaka?Dali si ikada izdvojio svoje mišljenje za neke postupke i to zapisnički konstatovao?Dali si zbog neke nepravilnosti obavestio i jednu nadležnu instituciju? No kao što kaže poslovica nikad nije kasno.
Kao sekretar imao si ovlašćenja i dužnost da reaguješ u mnogo situacija gde bi tvoja reakcija bila verovatno presudna za donošenje nekih odluka,a možda i za sudbinu LSS
Kolega dragi, odgovor na Vase pitanje je dat u prethodnom upisu no da dodam i oko izdvajanja misljenja i obavestavanja nadleznih organa (ok) pojasnite na koga mislite recimo na upravu kriminalisticke policije, Euripol, Sudsku policiju Madjarske, kako bese Corpo forestele del Stato (Italijani), mozda mislite na sudska vestacenja ili na sluzbene beleske (nisam clan Upravnog odobora LSS da izdvajam misljenje u zapisniku) da odgovorim tacno ne mogu jer ne znam ali mogu da ocenim mnogo dragi kolega mnogo puta sam pokretao......
Popovic ce se preseliti u LSS i niko ga sem Policije nece moci iseliti do pravosnaznosti presude !!!Djukic i Zivko ce mu biti cimeri u LSS a za pravna pitanja agazovace Gligorijevica!!!
Cim vidite da se kreveti ubacuju u LSS zovite POLICIJU i nas sa SRBIJALOVA da izbacamo stvari kroz prozor!!!
Ja bih Temudjina za administratora stavio, ozbiljno! Ne pitam šta košta, ali da kao admin svoju arhivu učini dostupnom za Srbijalov!?
Eee, kad bi to bilo, mislim da bi onda stvarno 'Djura morao da blokira aerodrom'!
Lepo se zakuvalo i bez qwara....
Malo mi je trebalo vremena da sve isčitam, pa da i ja lanem koju!
Sekretare, pa trebalo je dopise slati i na adrese LU, pa ih obavezati da proslede primedbe lovcima, pa da se lovci izjasne, i da ako je potrebno dignu svoj glas protiv loših rešenja iz zakona.
Koliko je kriva država zbog odsustva javne rasprava, toliko je kriv i LSS pa i ti kao njegov sekretar, a posebno predsednik koji je pisao hvalospeve o novom zakonu.
Nije zakon taj koji je doveo do problema u LSS i ne treba zamenjivati teze!
Zakon jeste napravio probleme lovcima i mi se sa tim susrećemo svaki dan, ali mi teško možemo da utičemo na zakonodavca.
Pa mi ne možemo ni da počistimo one koje plaćamo svojim parama na mnogo direktniji način nego što finansiramo državu!
Zašto sekretare skrećeš pažnju na zakon kao jedinu lošu stvar u našoj današnjici?
Šta je sa upropašćenim lovištima o kojima si ti kao neko ko je na čelu stručne službe LSS morao voditi računa?
Zašto je briga o lovištima poverena lokalnim kabadahijama?
Nemoj mi samo reći da su njih lovci sami birali...pa zašto niste zadržali neki mehanizam da sprečite da makar ko bude na čelu direktnih korisnika vaših lovišta?
Šta je sa arčenjem lovačkih para o čemu si i ti kao dugogodišnji lovni funkcioner morao imati saznanja iz prve ruke?
Šta je sa mojim pritužbama na Bracu Piškaća koji se krio i krije iza teba kao njegovog prijatelja "odozgo"...šta si učinio da to demantuješ?
Znaš li ti koliko takvih Piškaća ima danas u lovstvu Srbije i u kakvoj je to vezi sa stanjem u lovačkoj organizaciji i u lovištima?
Mani se sekretare samo zakona, on je samo šlag na gorkoj lovačkoj torti (a i ne primenjuje se baš u potpunosti na terenu)!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Temuđine, utoliko gore, ako tvrdite da ste revizor - amater...itd.
Sa druge strane da ja vama postavim jedno pitanje. Kratko i jasno i nadam se po Vas razumljivo: Za šta i zbog čega su to lovci iz Srbije Vas lično plaćali.
Osim što ste Sekretar LSS-a, pa ste malo u CIC-u, pa ste malo revizor-amater...pa malo ovo, pa malo ono...
Da ja Vas lepo pitam, a Vi mi jasno i razumljivo odgovorite, šta ste Vi konkretno odradili za platu koja Vam je bila davana svih ovih godina ( o dnevnicama i ostalim privilegijama da ne govorimo )?
Ukoliko mislite da ste u odnosu na nekog sa ovoga foruma intelektualno superiorniji, grdno se varate.
Iz Vaših upisa proizilazi određena doza cinizma i poruge što se mešate sa običnim "barbarima" i "seljacima", da ne kažem "prostim pukom" sa tamo nekog foruma, a što opet svedoči o veličini odnosno odnosu svakog od nas pojedinaca prema drugim ljudima.
Gordost je veoma loša karakterna osobina dragi kolega i ne priliči čoveku Vaših intelektualnih dometa, jer se može veoma lako dogoditi da se sa te visine jednoga dana tresne o majčicu zemlju među obične ljude što se Vama lično, ako se ne varam, dogodilo jedne godine na hajci u V. Plani kod našeg kolege Slave.
Ali vidim da slabo primate ta nova znanja, valjda niste dovoljno sunđerasti pa ne "upijate" dovoljno primere ličnog iskustva. Žalosno.
LSS je bio meka godinama sa beneficijama koje nije imao ni predsednik Drzave a ni priblizna primanja kao pojedinci!!!
Lepo se zivelo,siroko,a niko ih godinama nije kontrolisao kao udruzenje gradjana sta i kako rade,kakvi su fondovi divljaci na pocetku i na kraju isteka ugovora o dodeli lovista udruzenjima preko njih itd.Lepe je bilo raditi u LSS nego biti ambasador u EVROPI!!!
Nikom nisu podnosili racune a svuda su bili videni gosti..!!
Docekivani su kao MINISTRI ma i sa vecim postovanjem !!!
Lovuckalo se,pisale su se dnevnice i kad se islo na lovacke zabave,izdava se su se knjigice,lepo se zivelo!!!
punisher kaže:
Temuđine, utoliko gore, ako tvrdite da ste revizor - amater...itd.
Sa druge strane da ja vama postavim jedno pitanje. Kratko i jasno i nadam se po Vas razumljivo: Za šta i zbog čega su to lovci iz Srbije Vas lično plaćali.
Osim što ste Sekretar LSS-a, pa ste malo u CIC-u, pa ste malo revizor-amater...pa malo ovo, pa malo ono...
Da ja Vas lepo pitam, a Vi mi jasno i razumljivo odgovorite, šta ste Vi konkretno odradili za platu koja Vam je bila davana svih ovih godina ( o dnevnicama i ostalim privilegijama da ne govorimo )?
Ukoliko mislite da ste u odnosu na nekog sa ovoga foruma intelektualno superiorniji, grdno se varate.
Iz Vaših upisa proizilazi određena doza cinizma i poruge što se mešate sa običnim "barbarima" i "seljacima", da ne kažem "prostim pukom" sa tamo nekog foruma, a što opet svedoči o veličini odnosno odnosu svakog od nas pojedinaca prema drugim ljudima.
Gordost je veoma loša karakterna osobina dragi kolega i ne priliči čoveku Vaših intelektualnih dometa, jer se može veoma lako dogoditi da se sa te visine jednoga dana tresne o majčicu zemlju među obične ljude što se Vama lično, ako se ne varam, dogodilo jedne godine na hajci u V. Plani kod našeg kolege Slave.
Ali vidim da slabo primate ta nova znanja, valjda niste dovoljno sunđerasti pa ne "upijate" dovoljno primere ličnog iskustva. Žalosno.
Od čoveka Vaših kvalifikacija više sam očekivao.
Da odogovorim kratko, poslacu vam adresar korisnika lovista te mozete isto pitanje postaviti njima sto se tice drugih konstatacija moram da priznam da ste delimicno u pravu, cinizma ima ,ali ne ni gordosti ni predrasuda. Molim za podsetnik sta se to desilo u Veikoj Plani. Uostalom priznajem da sam lupez i da za razumevanje mojih postupaka preporucujem knjige Gurdjijeva i Uspenskog.
Citiram:
Mnogi od nas koji su posvetili malo više analitičke pažnje samom sebi i okolini postaju već
frustrirani jer primećuju kako mnoge stvari u realnosti u kojoj živimo nisu onakve kakvim
nam se one na prvi pogled čine a pogotovo kako nam ih drugi prezentuju. Postajemo
svesni stvari koje do sada nismo bili u stanju da vidimo, mada su one uvek bile tu, pa
nam je samo to stvorilo jedan nelagodan osećaj iz kojega proizilazi pitanje, koliko još ima
takvih stvari koje su bitne a mi ih još uvek nismo u stanju videti?
Istovremeno, često nas frustrira i to što mnogi oko nas ne primećuju ni deo onoga što je
nama već odavno postalo očigledno?!?
Kako bi objektivna realnost uopšte mogla da izgleda? U filmu Matriks, glavni junak Neo,
mada je prethodno već dugo sumnjao u koncenzus realitet u kome je živeo, ipak se nije
mogao suzdržati da ne povrati, kada se suočio sa objektivnom realnošću. Šta ako
objektivna stvarno realnost izgleda tako da ukoliko bi je uspeli videti a da prethodno
nismo proširili svoju svest u tolikoj meri da smo u stanju i da prihvatimo ono što bi
videli, većina nas ne samo da bi povratila, nego doživela i neku vrstu nervnog sloma,
nakon kojeg ne bi bili u stanju više normalno da funkcionišemo!?!
Gurdjijev kaže kako većina ljudi celi svoj život provede u snu, neki se u tom svom snu
bave i naukom, a neki čak pišu i knjige. Mi, opet, i ako smo čuli za ovako nešto, imamo
tendenciju da odmah pomislimo - ako je tako nešto moguće, onda se tu sigurno radi o
tamo nekim drugima, a nikako o nama samima.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.