Šta reći za ovog našeg Lalu. Kao Dok Holidej. Došao je tiho i ušao u legendu. .
Sam protiv svih. E sad da lu mu zameram i šta kažem na sve.
"Ništa. Lepo ništa. Umesto da nas pozove da se organizujemo. A neeeeee. On rešio da sam vodi rat protiv imperijalističke bande. Ma ima nas Čvorovića da razbucamo ta..."
Samo vi mene zezajte...
Pravićete vi Lalu od blata, i ne samo vi, pazite šta vam kažem... Lala je igrač za sve timove, ali uvek igram za običnog čoveka lovca, i igram pošteno, i fer.
Hajde se uozbiljimo malo... Čitaju naši rukovodioci ovo, pa će da pomisle da smo gomila neozbiljnih ljudi ili klinaca, a možda i 'elemenata'...
Tema je ozbiljna, ali slabo vidim da neko analizira informator. Ljudi se potrudili da ga naprave, takav kakav je, a vi u zezanje? Tražili smo informacije, nešto smo dobili, red je da ih i komentarišemo, kao što je red i da ono što nam nije jasno, tražimo da se pojasni.
Sremac75 kaže:
Na sednici UO LSV održanoj 09.06.2011. godine :
"A da bi se znalo ko je ko i šta je šta, UO je odlučio da pristupi štampanju članske karte Saveza, ćirilicom, prema usvojenom idejnom rešenju. Radi toga doneta je odluka da se kupi 40.000 kartica sa pripadajućom opremom za štampanje, a kao najpovoljniji prihvaćen je "Pro elite card" u Beogradu."
Široko nema šta......pa makr to bilo i zbog toga da se zna ko je ko i šta je šta!
Zašto je kupljeno 40.000 kartica ako je Članska karta štampana podeljena za nešto manje od 18.000 lovaca?
Kolika je bila ponuda "Pro elite card" u Beogradu?
Koliko je plaćeno za kartice i opremu?
Kolike su bile ostale ponude i ko je bio ponudilac?
Kako se pokazao kvalitet kupljenih kartica?
Zašto nema te stavke u Finansijskom izveštaju za period 01.01.2011.-30.06.2011. godine?
Ako ćemo zaista pričati o informisanju onda bi bio red da dobijem odgovore na ova pitanja!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"U privrednom društvu "Vojvođanski lovac" doo zaposlena su tri radnika sa visokom SS.
......
......
..... Poslovi koje će obavljati za LSV :
- Izrada elaborata za ustanovljenje lovišta????????????????????
- Pomoć pri evidentiranju članarine i distribuciji članskih karata?????????????
- korespodencija u zemlji i inostranstvu????????????????
- pomoć u pripremi materijala za sednice organa i tela Saveza???????????????????
- pomoć pri određivanju realnog prirasta zeca i davanje valjanih preporuka lovačkim organizacijama?????????????????
Poslovi koje će obavljati prelo LSV (za članiceLSV) :
- izrada lovnih osnova (orijentaciono 30% realne cene na tržištu)??????????????????????
- izrada GPGL (oko 50% realne cene)????????????????
- izrada projekata za podizanje remiza (oko 30% važeće cene)?????????
- izradaprojekata podizanja i izgradnje volijera i drugih lovno-tehničkih objekata
Da bi sve funkcionisalo kako treba napravljen je i predlog cena za obavljene poslove "Vojvođanskog lovca".
Tako će izrada lovne osnove lovnog područja koštati 500.000 dinara, a prema kriterijumu u novom Pravilniku. Lovna osnova lovišta prema kriterijumu u tom novom pravilniku koštaće 150.000 do 200.000 dinara. Za svaki lovni revir predviđeno je da se doda 15% pomenute cene.
GPGL prema kriterijumima u novom pravilniku koštaće 40.000 do 50.000 dinara, a za svaki lovni revir sledi dodatak-20% na cenu.
Projekat za remizu koštaće 15.000 dinara po hektaru, a projekat volijere 20.000 do 30.000 dinara.
U "Vojvođanskom lovcu" u toku je izrada sistematizacije za privredno društvo, ugovora o radu i ugovora ili sporazuma o poslovima koje će privredno društvo obavljati za potrebe LSV, kao i biznis plana za privredno društvo."
UO LSV je na sednici od 16.09.2011. godine usvojio Predlog poslova "Vojvođanskog lovca" sa cenovnikom usluga!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kolika je osigurana suma (suma koja se isplaćuje kada se desi osigurani slučaj)?
Kolika je premija osiguranja (obaveza plaćanja po svakom lovcu)?
Koji su osigurani slučajevi (smrt, invaliditet, troškovi lečenja, dnevna naknada.......)?
1. Koliko ima stalno zaposlenih u LSV?
2. Koliko ima zaposlenih u DOO Vojvođanski lovac Novi Sad (privredno društvo osnovano od strane LSV)?
3. Kolike su mesečne zarade (bruto i neto) zaposlenih u LSV i DOO Vojvođanski lovac Novi Sad?
4. Koliko su zaposleni u LSV i DOO Vojvođanski lovac Novi Sad naplatili na ime zarade i drugih primanja u poslednjih 6 meseci?
5. Na koji način je LSV-u, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu poverio posao snimanja granica lovišta u Vojvodini?
6. Koliko je LSV-u plaćeno za obavljanje tog posla od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu?
7. Na čega su navedena sredstva utrošena ili se troše?
Sremac75 kaže:
"A da bi se znalo ko je ko i šta je šta, UO je odlučio da pristupi štampanju članske karte Saveza, ćirilicom, prema usvojenom idejnom rešenju. Radi toga doneta je odluka da se kupi 40.000 kartica sa pripadajućom opremom za štampanje, a kao najpovoljniji prihvaćen je "Pro elite card" u Beogradu."
Široko nema šta......pa makr to bilo i zbog toga da se zna ko je ko i šta je šta!
Zašto je kupljeno 40.000 kartica ako je Članska karta štampana podeljena za nešto manje od 18.000 lovaca?
Zašto nema te stavke u Finansijskom izveštaju za period 01.01.2011.-30.06.2011. godine?
Ako ćemo zaista pričati o informisanju onda bi bio red da dobijem odgovore na ova pitanja!
Evo ovako: ovo pitanje je dobilo svoje objašnjenje od g.g. Pažina i Beukovića. Dakle, ovoliki broj kartica je naručen, jer su u toku formiranja novih LU, tako da ovogodišnje kartice, na kojima je navedeno ime i prezime lovca, ali i naziv LU u kojem je član, u dosta slučajeva će takve podeljene članske karte morati biti zamenjene novim članskim kartama sa novim podacima, kada budu formirana ta nova LU, odnosno, ukoliko stara LU promene ime.
Ovo je po meni logično objašnjene. Mada, možda se moglo sačekati još neko vreme, dok se ne iskristališe situacija oko LU, pa onda naručiti kartice.
Što se pojedinačne cene tiče, mislim da sam dobio objašnjenje da je jedna kartica 12 dinara, ako sam dobro zapamtio.
Kolike su ostale ponude, i drugi detalji o nabavci, nisu mogli da mi odgovore, ali papiri su kod sekretara LSV i mogu se dobiti.
Eto dobismo jedno pojašnjenje.
Kanda funkcioniše ovo, samo ne bih voleo da samo ja budem golub pismonoša.
Štand LSV je na sajmu, tamo su ljudi iz uprave, ako sam mogao ja da odem tamo, a nisu me pojeli, ko vas ostale sprečava da odete? Koliko sam ja video, a g.Pažin je to potvrdio i rečima i delom, nema smetnji za bilo kog lovca da ode na štand. Beuković jeste glasan, i hiperdinamičan, ali ne beži od pitanja, samo jako opširno odgovara i brzo govori, treba biti maksimalno koncentrisan da bi ga se moglo pratiti. Pažin je smireniji, i precizniji u odgovoru.
Uostalom, biće ovih dana prilike, da se neki ljudi sretnu i upoznaju. Samo da se sajam lova ne pretvori u vašar taštine!
Sve u svemu u Informatoru je izneto malo pravih informacija, ali da je dobar znak - JESTE!
I to samo iz razloga što je ovo bilo nezamislivo dok je g.Beuk bio predsednik!
I previše je hvalospeva, tipa "radilo se udarnički", "naš pokrajinski sekreterijat", "naš pokrajinski sekretar", "najlepši hobi, najlepše ime", imajući u vidu lovački stvarnost koju svi svakodnevno vidimo svojim očima!
Jedino bih kao svetli izuzetak izdvojio izveštaj Komisije za gajenje i zaštitu divljači na čijem je čelu prof.Ristić!
Taj tekst je pun istine i kritike vezane za dosadašnje gazdovanje i planiranje u lovištima!
Jedino je propušteno da se kaže i to da velika odgovornost leži i na stručnoj službi LSV koja je morala bolje raditi svoj posao, posebno kada se zna da su zaposleni u stručnoj službi bili formalni upravnici većine lovišta u Vojvodini i da su aktivno učestvovali u "brojanju divljači" i izradi planskih dokumenata!
Kada budem imao vremena prekucaću najznačajnije delove, a može to i neko drugi....neću se ljutiti!
Sremac75 kaže:
Evo ovako: ovo pitanje je dobilo svoje objašnjenje od g.g. Pažina i Beukovića. Dakle, ovoliki broj kartica je naručen, jer su u toku formiranja novih LU, tako da ovogodišnje kartice, na kojima je navedeno ime i prezime lovca, ali i naziv LU u kojem je član. U dosta slučajeva će podeljene članske karte morati biti zamenjene novim članskim kartama, kada budu formirana ta nova LU, odnosno, ukoliko stara LU promene ime.
Ovo je po meni logično objašnjene. Mada, možda se moglo sačekati još neko vreme, dok se ne iskristališe situacija oko LU, pa onda naručiti kartice.
Što se pojedinačne cene tiče, mislim da sam dobio objašnjenje da je jedna kartica 12 dinara, ako sam dobro zapamtio.
Na toj kartici je na prvom mestu za markicu napisano 2012., što znači da će ista biti aktuelna tek za lovnu 2012-2013........nije bilo potrebe štampati je sada i očekivati da će veliki broj morati biti zamenjen već sledeće godine!
Idemo dalje, evo još jednog objašnjenja iz LSV, vezano za objavljivanje visine zarada zaposlenih u stručnoj službi LSV:
dakle, po mišljenju g.Beukovića koje je meni izneo, zakonom je zabranjeno objavljivanje poimenice ličnih primanja zaposlenih. Nisam se složio sa tim, iz prostog razloga što smatram da to nije tačno. Pa i LSS je izneo poimenice u skupštinskom materijalu visinu primanja zaposlenih, zar ne? Drugo, ako su smatrali da nije u redu navesti da osoba XY prima toliko-i-toliko, mogli su navesti zarade koje su isplaćivane po pojedinim sistematizovanim radnim mestima! Pa su mogli napisati 'zarada za 6 meseci je iznosila za stručnog saradnika 100 novaca', 'zarada daktilografa 60 novaca', itd. Sve se može, kad se hoće. Ili, kao što narod kaže: 'kada nešto hoćeš, uvek nadješ način KAKO; a kad nešto nećeš, uvek nadješ razlog ZAŠTO'!!!
Mislite o tome
Evo ovako. Ideja oko Informatora je dobra pod uslovom da isti ne bude u maniru Lovačkih novina i Lovca. Dakle da ga ne uređuje Hans Kristijan Andersen, da se u njemu ne pišu bajke i hvalospevi o lovstvu u Srbiji nego da se lovcima predoči čista, gola istina i samo istina o stanju lovstva u Vojvodini. Sve ono što moj brat ura (Sremac) pita interesuje vaskoliku lovačku javnost. Dosta je bre više zahebavanja nego odgovore na sunce. Jedan broj tog Informatora morao bi da sadrži odgovore na ta pitanja. Dobro verovatno bi bio trobroj jer je pitanja puno. I to gospodo iz LSV jako realnih pitanja. Dužni ste da onima koji vas finansiraju i hlebom hrane date odgovore. U protivnom ću biti prvi koji će vas bojkotovati i rovati na sve moguće načine da LU kojem sam pripadao ne bude više u sistemu LSV. Ali da ga pri tom ne dere ni VL oko izrade planske dokumentacije. Sve što radite plaćeno je članarinom lovaca koji zadnji dinar odvajaju u ovoj krizi da bi vaša d....a lepo živela. Odgovore na sunce. Ako ne, postoji Zakon o dostupnosti informacija pa ćete milom ili silom te podatke dati. Informator me raduje samo ako je realan. U protivnom će poslužiti kao potpala i ništa više.
LJudi, ja moram na spavanje, budim se svako jutro rano, a ceo dan sam aktivan (naročito ove nedelje), duša mi u nosu.
Hajde da probamo ovako: pošto mi je potvrdjeno da se ovaj forum svakodnevno čita, evo lepo postavite nekoliko pitanja o pojedinim temama, ali ne rafalno, gomilu odjednom, nego dajte jednu po jednu temu, iz informatora. Pa da skratimo put od pitanja do odgovora, da ne naklapamo jedno te isto. Efikasnije će biti na ovaj način.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6