Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012
Sremac75

u indjiju ima djungla kaže:
U KONKURSU U TAČKI PET;STAV PET LEPO PIŠE DA UZ DOKUMENTACIJU MORA BITI I ODLUKA ORGANA UPRAVLJANJA ONOG KO KONKURIŠE....

To je u konkursu Ministarstva poljoprivrede!

U konkursu PSPŠV toga nema!
http://www.srbija...admore=328
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Cadara
 Fotolovac, problem najveći je u neinformisanju članstva, neinformisanju uprava itd.
na ovom forumu smo pisali nekoliko meseci pre nego što će konkurs izaći o tome da treba spremiti projekte i dokumentaciju, za Srbiju je konkurs izašao skoro mesec dana ranije pa se i odatle moglo znati da će uskoro biti objavljeno.
Slažem se da je dat mali rok, da je trebalo bar 30 dana minimum, jer mi koji smo znali ranije par meseci jedva smo uspeli pribaviti sve papire i projektnu dokumentaciju.
Za neke manje projekte se to može dosta brzo uraditi ali za na primer prostor za obradu divljači treba dosta vremena, dokumenata, projekata itd.
Pre konkursa bio je sastanak vrha LSV-a i Veterinarske isnpekcije PSPŠV a u vezi objekata za pregled odstreljene divljači, da se tačno preciziraju uslovi i izgled, oprema koju objekat mora da zadovolji da se ne bi ''bacale'' pare jer posle izgradnje treba objekat da bude odobren i registrovan od strane veterinarske inspekcije jer je prioritet dat upravo da se što više ovakvim mesta napravi da bi se mogao sprovoditi Zakon o lovi i Zakon o veterini.
Dobro je naš Cule (Cucuć će biti sasvim dovoljno) govorio da dolaze vremena gde treba dobro izabrati ljude koji će voditi udruženja, koji će pratiti sva dešavanja, shvatati u kom smeru kreće lovstvo i iskoristiti sve pružene šanse.
Jel treba Pažin ili čika Deja da vam dođu u udruženje i pišu projekte prihvatilišta za fazane, pojilišta, mesta za pregled odstreljene divljači, hranilišta čeka i ostalih lovnotehničkih objekata ili vi treba da vidite šta vam treba u lovištu, koliko para možete vi uložiti a koliko vam fali da vam država pripomogne. pa normalno je da treba da postoji valjana dokumentacija i planovi i specifikacija svega da ne bi neko sutra nenamenski potrošio silna sredstva.
Za vreme kada je LSS delio sredstva iz fondova tada je dobijao onaj ko je bio blizu vatre, to svi znamo a sada tu ulogu preuzima država, verovatno će biti i sada nekog dima negde ali daleko daleko manje, ja samo za ono što sam čuo ko je sve dobio sredstva, oduševljen, i nisam ni verovao da će država (odnosno ljudi iz PSPŠV) imati i razumevanja i volje i sprovesti neka obećanja koja su dali.
Ja im u to ime čestitam sa nadom da iduće godine i oni koji nisu stigli prikupiti sve potrebno konkurišu i imaju prednost pri dodeli sredstava.

Lala
 Cadara, u vezi ovih objekata, i uloge LSV u tome: na sajmu Lorist sam bio u par navrata na štandu LSV, i izmedju ostalog, bilo je reči i o tome, da će LSV napraviti tipsku projektnu dokumentaciju za LU svoje članove, a u skladu sa kriterijumima veterinara (ako se dobro sećam, to je pominjao M.Kunovac i još neko od prisutnih). Od tog plana, koliko ja znam, nije bilo ništa. Drugo, kada pominješ informisanje, pa čija je uloga da informiše? Da li to treba da radi LSV za svoje članove, ili treba da lovce informiše Sremac, Lala, Cadara, ili bilo ko drugi sa ovog portala? Sam si napisao, da je ljude iz str. službe LUG ZR, predsednik obavestio dosta ranije, da će biti konkursa - što nije obavestio i ostala LU? Ili je pravo na blagovremenu informaciju postala privilegija?
Treće, kako da očekuješ od nekog, ko je isključen iz relativno uskog kruga koji odlučuju, da sazna nešto na vreme, ako onaj koji odlučuje ili onaj koji utiče na odlučivanje, ne pošalje informaciju? Očigledan je primer i sada, sama informacija o podeli sredstava, kome je i koliko podeljeno, nije dostupna. Da li ima LU koja su konkurisala, a da nisu dobila ni dinar? Ne znam. Uostalom, da je objavljeno negde, ko je i koliko dobio sredstava, i ko nije i zašto nije, onda bi možda osim konstatacija bilo i komentara. (koliko puta sam u ovom pasusu upotrebio reč 'informacija'?).
I četvrto, meni lično je bilo zadovoljstvo da upoznam g.Pažina, i da razgovaram sa njim, gospodin čovek sa ugladjenim manirima, vrlo upućen u lovstvo, što nije ni čudo, i donekle otvoren. I bio sam optimista, da će čovek moći da nešto pokrene na bolje, što mu je po njegovim rečima i bila namera, pa i obećanje predizborno! Medjutim, kako vreme odmiče, nisam više optimista. A informisanje je maltene isto kao što je bilo: nikakvo! Gde je problem, ne znam, naslućujem, ali ne mogu da tvrdim. Napisao sam o tome jedan upis na temi o LSV, pa pročitaj.
Doza cinizma (a ima ga) u mom upisu je posledica mog nepoverenja u korektan način rada, i nije namera da bilo koga uvredim.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

fotolovac
 Lalo potpuno se slažem, da bi sve bilo transparentno do kraja, tebalo bi da se objavi lista kandidata kojima su sredstva odobrena i u kom iznosu.

Cadara, i dalje ostajem pri tome, da ako hoće poštenu igru konkurse moraju mnogo ranije objavljivati, nije opravdanje "pa čuli ste na sajmu, po raznim kuloarima, ili na nekom forumu" u pitanju nisu žvake već pravi novac poreskih obveznika koji se ne može tek tako krčmiti, kao što je do sada bila praksa. Ako hoće poštenu igru do kraja, imaju svoj sajt gde mogu najaviti šta se sprema i planira, jer je i ovde ispalo da je prvi čuo i sve spremio onaj ko je bio bliže vatri.

Konkretno kod PSP http://www.psp.vo...na.gov.rs/ nije bio u pitanju samo konkurs za lovstvo, već za mnogo drugih delatnosti od kojih ljudi žive. Lično sam spremao 3 konkursa za vatrogasne domove, vinarije i rekonstrukciju salaša, rasturili smo se od posla dok nismo sve skupili i naravno zakasnili smo sa predajom zahvaljujući sporošću istih državnih službi....

Indjijanac
 http://www.youtub...detailpage
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, sumarstva i poljoprivrede na osnovu clana 79. Zakona o divljaci i lovstvu, raspisuje konkurs za raspodelu sredstava Budzetskog fonda za razvoj lovstva Republike Srbije u lovnoj 2012/13 godini.

Raspisuje se konkurs za sledece programe, odnosno projekte:

1.Izradu programa razvoja lovnih podrucja ustanovljenih Uredbom o ustanovljavanju lovnih podrucja na teritoriji Republike Srbije

2.Ostale projekte i programe od znacaja za razvoj lovstva Republike Srbije.

Zahtev za dodelu sredstava za radove pod rednim brojem 1 mogu podneti pravna lica sa podrucja Republike Srbije, koja su registrovana za obavljanje poslova planiranja u lovstvu i koja imaju zaposleno lice sa licencom za izradu planskih dokumenata u oblasti lovstva .

Zahtev za radove pod brojem 2 mogu podneti pravna lica sa podrucja Republike Srbije koja se bave unapredjenjem lovstva.

Rok za dostavljanje zahteva po ovom konkursu je 15 dana od dana objavljivanja u Sluzbenom glasniku R. Srbije (objavljeno u broju 69 od 20. jula 2012 god.)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Gedza66

DakiNS kaže:
Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, sumarstva i poljoprivrede na osnovu clana 79. Zakona o divljaci i lovstvu, raspisuje konkurs za raspodelu sredstava Budzetskog fonda za razvoj lovstva Republike Srbije u lovnoj 2012/13 godini.

Raspisuje se konkurs za sledece programe, odnosno projekte:

1.Izradu programa razvoja lovnih podrucja ustanovljenih Uredbom o ustanovljavanju lovnih podrucja na teritoriji Republike Srbije

2.Ostale projekte i programe od znacaja za razvoj lovstva Republike Srbije.

Zahtev za dodelu sredstava za radove pod rednim brojem 1 mogu podneti pravna lica sa podrucja Republike Srbije, koja su registrovana za obavljanje poslova planiranja u lovstvu i koja imaju zaposleno lice sa licencom za izradu planskih dokumenata u oblasti lovstva .

Zahtev za radove pod brojem 2 mogu podneti pravna lica sa podrucja Republike Srbije koja se bave unapredjenjem lovstva.

Rok za dostavljanje zahteva po ovom konkursu je 15 dana od dana objavljivanja u Sluzbenom glasniku R. Srbije (objavljeno u broju 69 od 20. jula 2012 god.)

Daki, čini mi se da Konkursa nema na sajtu ministarstva a nisam imao prilike da pročitam navedeni "Sl. glasnik RS", pa me interesuje ima li nekih objašnjenja ili uputstava oko potrebne dokumentacije za konkurisanje i koliki je maksimalni iznos sredstava po jednom projektu ili programu.

Ima li i preciznih određenja šta se podrazumeva pod "projektom ili programom od značaja za razvoj lovstva Republike Srbije" i da li se za lovačko udruženje podrazumeva da je pravno lice koje se bavi unapređenjem lovstva ili se tu misli na druga pravna (i privredna) lica i možda na više lovačke asocijacije (naročito onih kojima su neophodna sredstva za pokrivanje gubitaka u poslovanju).

Rok za konkurisanje je izuzetno kratak, tako da će konkurisati samo pravna lica koja su unapred znala kada će doći do raspisivanja ovog konkursa.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

DakiNS
 Službeni Glasnik RS br 69 strana 94
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 izašao je novi konkurs za raspodelu sredstava,piše da mogu da se traže sredstva za opremu za lovočuvara,neznam dali može da se traži i za školovanje ?Stidljiv
http://www.psp.vo...q=node/142

Sremac75
 Daju se sredstva za opremu...treba se opremiti i diplomom, tako da se može tražiti i za školovanje!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac
 naš "lovočuvar" ima zvanje šumarski tehnicar diploma iz Šabačke tehničke škole,a sad je upisao i III stepen za šumara u Sremskoj Mitrovici da ipak poboljša znanje kako bi nam bio više od koristi,pa reko možda tim sredstvima da mu malo pomognemo oko školovanjaTri prsta

Indjijanac
 na zvaničnom sajtu LSV postavljeno je obaveštenje o isteku roka za pravdanje sedstava dobijenih na konkursu
http://www.lovack...odine.com/

Lala
 Da li to važi i za Vojvodjanski lovac, koji je dobio 1,6 miliona za edukaciju lovaca? Ili oni ne moraju da pravdaju utrošak sredstava, valjda tata veruje sinu na reč?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Ma boli njih patka i za više od 1,6 MILIONA!

Lovci zaslužuju baš ovakvo rukovodstvo kakvo imaju!Stari
PraviloPraviloPravilo
Palica

Vuki
 https://lovcirs.c...-20181.pdf

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,770,765 posete www.srbijalov.com