Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
slavaplana
 Lalo da nisi ti falsifikovao ove papire???

Gde bi Popovic potpisao ovako nesto u ime lovaca !!!!

Djukicu jer ti verujes u sve ovo???

Miki iz Smedereva treba da vec pocne da pise diskusiju za sledecu skupstinu LSS gde ce da velica Popovica a na sve to Sladjan iz Gradista ce ponovo u zapaljivom govoru da brani lik i delo druga Zorana Popovica!!!!

Onda sledi obavezno neko ko ima preko 80god kao slag na tortu da kaze da je Zoran najbolji predsedni!!!

Posle toga ide Skobic koji kao predsednik N.O. jer on samo priznaje sud svoje partije trazi kao pro forme da se poslovanje ispita u LSS??

Samo sto neponudi revizore iz firme koja je do juce vodila knjige i poslovanje u LSS???

I tako sve u krug!!!

Jedino im smeta ovaj forum koji sve vise izlazi sa podacima koji nikako ne ide u prilog njihovoj prici i zalaganju pojedinaca!!!

Neka sada LSV i ovo sto je ostalo oko Beograda od udruzenja pokrene i smeni Popovica ako hoce!!!

Popovic je jedan od nazlasluznijih ljudi za formiranje LSCS!!!

Hvala mu na pomoci!!!

Lala
 Slavo, izvor ovih dokumenata, kada jednog dana (možda uskoro?) budem otkrio, šokiraće mnoge! Izvor je toliko zvaničan, da ne može biti zvaničniji, a nije Ministarstvo i nije neki pojedinac, a način dobijanja dokumenata legalan da legalniji ne može biti!!! Mada, možda će biti i onih koji bi me rado proglasili falsifikatorom, a ja jedva čekam, pa da im uzmem neke pare za tu tvrdnju.
Idemo dalje: evo jednog primera, kakva izmena Nacrta zakona je, izmedju ostalog, tražena od strane Zorana Popovića, još 10.03.2009. godine., u dopisu br. 156-10/2/09 koji je poslat Upravi za šume Ministarstva. Dokument je potpisao prof.dr. Zoran Popović, kao vanredni profesor predmeta 'Lovna privreda', i kao predsednik LSS. Nešto kasnije je, ako se ne varam, avanzovao u redovnog profesora.

Citiram pasus iz dokumenta:

'Odredbom člana 21. stav 2. utvrdjeno je da, na zahtev pravnog lica koje je vlasnik površine zemljišta koje ispunjava uslove propisane zakonom, ministar ustanovljava lovište.
Na ovaj način učinjena je diskriminacija u odnosu na fizička lica, koja su vlasnici zemljišta koje ispunjava uslove za ustanovljenje lovišta, za šta nema osnova.
Drugo je pitanje davanja lovišta na gazdovanje, odnosno davanja prava na obavljanje delatnosti od opšteg interesa ...'
(deo teksta sam ja naglasio)

Briga za lovce i lovačka udruženja? Čije interese je Zoran Popović, predsednik LSS, mislio da zastupa, kada je ovo napisao? Interese LU, ili pojedinaca-fizičkih lica? Da li su lovci znali za ovaj predlog, i ovaj dokument? Da podsetim: jedan od uslova za ustanovljenje otvorenog lovišta je neprekinuta površina od 2000 ha (sem riibnjaka)! Ništa ne aludiram, nego mislim da ovaj stav zahteva objašnjenje.
Važno: u vreme kada je potpisivao ove dokumente, Zoran Popović NIJE bio upisan u registar MUP, kao lice ovlašćeno za zastupanje LSS!!!

Evo jedne strane dopisa, na kojoj se vidi taj pasus; ceo dokument ima 7 strana, ovo je na strani 2.:
Lala priložio:
dopis_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Zoki koji se zalaze za TAJKUNE!!!!

gde su lovci i udruzenja??
LSS se zalaze da oni ponovo budu korisnici lovista i da skidaju kajmak a da LOVCI rade i odgovaraju pred zakonom???

Popovicu mali vraze sta li si jos lupao u dopisima ????

Sremac75
 Ups
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Evo dokaza za tvrdnju, da Zoran Popović u vreme pisanja dokumenata, nije bio upisan kao lice ovlašćeno za zastupanje LSS, iako se potpisivao kao predsednik LSS!
Lala priložio:
001_11.jpg

punisher
 Auuu, pa šta je bre ovo Zoki????!!!!!

Kako je lice koje nije bilo ovlašćeno za zastupanje moglo bilo koga da predstavlja, a naročito LSS i sve lovce Srbije?

Šta reći osim:

Falsifikovanje isprave

Član 355.

(1) Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili neistinitu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe,

kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona,

učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(3) Za pokušaj dela iz stava 1. ovog člana kazniće se.

Posebni slučajevi falsifikovanja isprave

Član 356.

Smatraće se da čini delo falsifikovanja isprave i kazniće se po članu 355. ovog zakonika:

1) ko hartiju, blanket ili drugi predmet na kojem je neko lice stavilo svoj potpis neovlašćeno popuni izjavom koja ima vrednost za pravne odnose;

2) ko drugog obmane o sadržaju isprave i ovaj stavi svoj potpis na tu ispravu, smatrajući da se potpisuje pod drugu ispravu ili pod drugi sadržaj;

3) ko ispravu izda u ime drugog lica bez njegovog ovlašćenja ili u ime lica koje ne postoji;

4) ko kao izdavalac isprave uz svoj potpis stavi da ima položaj ili čin ili zvanje iako nema takav položaj, čin ili zvanje, a ovo ima bitni uticaj na dokaznu snagu isprave;

5) ko ispravu načini na taj način što neovlašćeno upotrebi pravi pečat ili znak.

...pa dobro bre ljudi dokle više, ako Boga znate!!!!!

Ovo je samo još jedno u nizu krivičnih dela čelnih ljudi LSS-a koje ga totalno diskvalifikuje ne samo u očima lovačke javnosti, nego i u očima cele akademske i naučne javnosti kojoj pripada po zvanju.

Ako se još niste opametili, posle ovoga bih voleo da se opametite i sklonite u stranu jer tonete sve dublje i dublje gospodo iz LSS i LSV.

Iz dana u dan se sve više otkriva uloga pojedinih perjanica srpskog lovstva u prethodnom periodu i sve više razotkriva ko su ti ljudi bili i za šta su se svo ovo vreme borili.

Sramota!!!!!

punisher
 Sramota je da ljudi poput ZdrP-a, Tice, Beuka i ostalih još uvek i posle svega drmaju lovstvom Srbije kao da se ništa nije dogodilo, kao da oni nisu činili to što su činili...

Zaista je vreme došlo da se takvi likovi totalno distanciraju i izopšte iz lovačke javnosti, a posle svega što su uradili upitan je po meni i njihov angažman na fakultetitma na kojima su ranije radili ili rade.

Koga će oni i čemu da nauče kada su godinama obmanjivali lovce, lagali ih pa malo i "kraduckali" i ostavili silne manjkove u budžetima institucija koje su trebali da predstavljaju.

Lala
 Ja molim kolege lovce, da se uzdrže, pošto ima još ponečega, ali kao što rekoh, polako i dozirano.
Ima tu, što se tiče zastupanja saveza, i vrlo veliko pitanje što se tiče državnih organa: kako su oni prihvatili da u izradi zakona učestvuje ispred lovaca i LSS neko, ko nije bio ovlašćen u tom momentu? To nije problem nas lovaca, to je problem državnih organa, a mene više zanima LSS. Zbog čega su ćutali i drugi iz saveza, i LSS i LSV? Pretpostavljam da su znali za problem!
Šte je radio Nadzorni odbor LSS, pošto je ovo pitanje bilo na UO LSS, pa je nemoguće da NO LSS nije znao za ovaj problem? Ili je predsednik NO znao, ali nije ga bilo briga?
A šta kaže u onom jednom dokumentu: blagovrmeno obavestiti lovce o svemu (ili tako nekako)? E jeste nas obavestili...
Trubimo ovde o problemu informisanja evo već treća godina, i ništa se veliko ne dogadja u smislu poboljšanja. Valjda će ovo što sad radimo imati efekta, pa će rukovodstva saveza shvatiti da je bolje da informišu na vreme, nego da lovci sami otkrivaju istinu!

slavaplana
 Popovicu vidi se sada zasto je Tica predsednik Skupstine???
Covek sa iskustvom oko sticanja diploma je sigurno imao sta da ti kaze i da te uputi oko LSS i kako da bez ovlascenja radis??????

Isplivava sve polako a tebi je bolje da podneses ostavku jer si u glibu do guse!!!!

LSv je takodje ucestvovao aktivno u donosenju zakona ali bice vremena i za njih da se pokazu na delu sta su i kako radili!!!
Rekao je cika doktor po 2 dokumenta da se ne pretera sa dozom!!!

Lala
 A tako je lepo mogao, pre Smedereva, da se zahvali i ode... i on i 'The Bird'!Confused

slavaplana
 Lepo se smesakaju svi u Ceskoj na zajednickoj fotografiji!!

Lepe su i dnevnice za dzeparac!!!

Sigurno nisu isli kao volonteri da ih jos kosta!!!

Jos malo i nece biti vise para ni za komunalije a kamoli za plate!!

otanjilo se pa samo sto ne pukne!!!

A bilo je lepo................dok je trajalo............a nece jos dugo???

Jer Vam zao?????

Meni jeste????Smean

mrwa22250

Lala kaže:
A tako je lepo mogao, pre Smedereva, da se zahvali i ode... i on i 'The Bird'!Confused

mrwa22250
 malo im se osladilo a i plan nije do kraja odradjen.setite se samo kako su prosle poljoprivredne zadruge.bojim se da ce lovista proci jos gore.prva ce se na udaru naci lovista kojima se najbolje gazduje iz prostog razloga sto iz istih moze najvise da se izvuce za kratko vreme(njih ce oteti najveci tajkuni),a onda sva do poslednjeg.obicni smrtnici ce biti kerovodje,pogonici,nosaci a gospoda ce da ocisti lovista za par godina pa ce ih takva vratiti drzavi

slavaplana
 Drzavi nije u interesu da od udruzenja koja gazduju na domacinski nacin oduzima lovista!!!

Ima mnogo udruzenja koja ne gazduju i ne ulazu u lovista a za to je kriv LSS koji im je poverio lovista da gazduju preko LSS a nisa nikada nije kontrolisao sta i kako rade dok placaju uredno clanarinu!!!

Ko je lud da nekom ko ima privredne prestupe,malo clanova,nezakonit rad,nestrucna lica i losu lovocuvarsku slubu bilo sta poveri na 10god da necim gazduje???

To su smesne stvari a ne tajkunizacija kojoj se svi nadaju!!

Ko ima rezultate neka ne brine za lovista a ko je muljao ti neka se zabrinu kako ce i sta ce za lovista!!!

saja rudnik
 Ja se samo plasim da ce biti po onoj narodnoj Pojeo vuk Magarca.puj pike vise ne vazi...DaCE OVAJ OSTAVKU I EKIPA OKO NJEGA,dace al kad ce ne znamo...Posle dva tri meseca ce se sve zaboraviti posto nas narod ima vrlo kratko pamcenje..setimo se Druga Zivojinovica-sta je bilo stim slucajem???Uka buka neki mesec i sve lepo..Onda nam dodje Profa...Uka buka dobar,vredan,radan,mlad,strucan-Ko da ga centralni komitet birao...i pojedini drugovi lovci na vrlo vaznim funkcijama itd...Sta ce biti sa svim pokradenim parama i novcem koji je nestrucno i ko zna u kakve jos sve svrhe trosen???Koliko se za taj novac moglo uneti divljaci,kupiti prihrane i poboljsati stanje u lovistima????Sta ce mo sa katastofalnim fondom divljaci u nasim lovistima????Sta ce mo sa jos mnogim pitanjima???pitanjima i pitanjima???Jer i za to treba Pojeo Vuk Magarca....Nadam se da ovaJ put NE,NE i NE..Teske gubitke u novcu i divljaci su nam doneli i strucnjak iz Mladenovca i ovaj strucan Profesor i ko zna koji ce jos STRUCNJAK da nam dolazi glave..Ovo sto se zove LSS ili PPZK-Privatna Prcija Za Kradju netreba da postoji ili treba da se izbrise iz postojanja.Dokle god to bude postojalo bice STRUCNJAKA koji ce nam derati kozu sa ledja a najvise ce tu po obicaju stradati divljac...to se zna..Glavu o zid
Saja Rudnik

temudjin

slavaplana kaže:
Drzavi nije u interesu da od udruzenja koja gazduju na domacinski nacin oduzima lovista!!!

Ima mnogo udruzenja koja ne gazduju i ne ulazu u lovista a za to je kriv LSS koji im je poverio lovista da gazduju preko LSS a nisa nikada nije kontrolisao sta i kako rade dok placaju uredno clanarinu!!!

Ko je lud da nekom ko ima privredne prestupe,malo clanova,nezakonit rad,nestrucna lica i losu lovocuvarsku slubu bilo sta poveri na 10god da necim gazduje???

To su smesne stvari a ne tajkunizacija kojoj se svi nadaju!!

Ko ima rezultate neka ne brine za lovista a ko je muljao ti neka se zabrinu kako ce i sta ce za lovista!!!

Radi istinosti informisanja po odredbama prethodnog zakona o lovstvu ministar je ustanovljavao lovista i ista su su dodeljivana putem konkursa od strane ministarstva. Zakonska je formulacija bila da se loviste daje na gazdovanje Lovackom savezu Srbije koji lovistem gazduje preko lovackog udruzenja organizovanog na teritoriji ustanovljenog lovista uz uslov da je njegov clan.
Lovacki savez Srbije je potpisao Ugovor o koriscenju lovista sa lovackim udruzenjem i na taj Ugovor saglasnost je davao Ministar.
Rezultati gazdovanja, i ocene od 1 do 5 za sva lovacka udruzenja su blagovremeno prosledjeni Upravi za sume.
Prema tim podacima tacno se zna ko u Srbiji gazduje domacinski a ko ne (da nabrojimo udruzenja koja nisu gazdovala domacinski: Sjenica, Kraljevo, Arilje, Aleksandrovac, Brus, Krusevac, Paracin, Smederevska Palanka....... nagradno pitanje je sta povezuje navedena udruzenja,
Da nabrojim lovacka udruzenja koja su pozitivno ocenjena (Lapovo, Topola, Natalinci, Sedlare, Veliki Popovic..... opet nagradno pitanje sta povezuje navedena udruzenja.
Takodje je zakonom regulisano da inspekcijski nadzor rade sumarsko-lovni inspektori.
Kako je sve povezano i nista ne koze postojati samo za sebe i lovstvo treba posmatrati kroz prizmu drustvene stvarnosti u Srbiji.
Pitanje svih pitanja je da li se s(r)tanje moze popraviti samo promenom ljudi a odgovor je ne jer je to samo privremeno resenje, mora se raditi na uspostavljanju mehanizma zastite lovaca, divljaci i stanista a to moze samo rendzerska sluzba po uzoru na Gorsku sluzbu spasavanja.
I jos jedan podatak, iz Austrije, dok su ekonmske prilike u zemlji bile dobre nedozvoljeni lov se procenjivao na nivou 5-10% a kako je krenula kriza odmah skocio za duplo. Toliko o krizi indentiteta!

saja rudnik
 A sto se tice drzave...ha..ha drzave..i njenog uplitanja u pitanjima u vezi lova,korisnika lovista,vlasnika zemlje na kojoj se lovi i divljaci koja se lovi-uvecanju i samo uvecanju fonda divljaci-da bi imalo sta da se lovi-..HA..HA..HA..Pare,pare i samo su pare bitne ovoj bivsoj i sadasnjoj komunistickoj deci koja je samo naucena da krade i drpa ovaj narod koliko god je to moguce..nista i ponavljam nista se nece promeniti dokle god mi sami ne promenimo svoju svest i shvatanja o lovstvu.od lopova nemozes da ocekujes pomoc tako da od drzave,zakona koje propisuje drzava po pitanju lovstva ne ocekujem nista,samo jos vecu kradju i zaludjivanja nas lovaca i tako u nedogled.LSS ce nekako preziveti uplitanjem bivse i sadasnje konunisticke dece koja ce i ovaj put uhlebiti nekog svog,verovatno mu nece biti dosta sto mu je deda krao,otac krao pa sad malo i on.Bez pravog domacina ciji su potomci godinama u nazad domacini nema stuba i prosperiteta jedne porodice tako i bez dobrog DOMACINA u nasoj lovackoj porodici i lovackom bratstvu nece biti napretka.
Saja Rudnik

Sremac75
 E ovo je Saja kojeg ja pamtim!
Već sam se uplaći da mu je Norveška zima otupila oštar jezik!

Sajo iveli...borba traje!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

saja rudnik
 Da..Lovista koja su ocenjena pozitivno i Lovacka Udruzenja koja su ocenjena kao Domacinska su uistinu bila tada i Lapovo i Topola i Natalininci pa i Raca,pa i Gornji Milanovac tu je negde bila i Batocina pa Smederevska Palanka pa i jos neka jer tako???Posle 2-3god.ta veoma dorbo i pozitivno ocenjena Lovista i Lovacka Udruzenja su u svakom pogledu na ivici propasti.Po pitanju finansija,a narocito po titanju divljaci.Znaci lepo odete malo u lov i tako nekazete ko ste i sta ste pa popricate malo sa obicnim lovcima da vam kazu kako je stanje u lovistu a narocito stanje divljaci.To nema veze sa vezom-zvanicni podaci i stanje na terenu..To dobro znam kako ide i kako je islo ko se kome slihtao koje dobio karabin i jos sto sta,ko je dobio da odstreli koliko DS i koliko srnece divljaci..id..Opet vam ponavljam da papir sve trpi a da stvarnost i realno stanje na terenu nemaju veze sa mozgom.Podatak-Jedno to vase gazdinsko loviste sa pozitivnom ocenom-Planiran odstrel zeca za 2013-860-kom-Lov poceo 20.oktobra do sad 4.izlaska na zeca ostao jos jedan.Do sad odstreljeno 78-kom.Planiran odstrel fazanske divljaci za 2013.god-1370.kom.lov poceo 20.oktobra jos dva izlaska na fazana-odstreljeno do sada374-kom.To vam situacija u jednom od domacinskih lovista u Sumadiji i Srbiji-pozitivno ocenjeno kao domacinsko-Ali potrudicu se da nabavim podatke za ta jos 4.domacinska..KoTuKoga
Saja Rudnik

punisher

temudjin kaže:

"...Kako je sve povezano i nista ne koze postojati samo za sebe i lovstvo treba posmatrati kroz prizmu drustvene stvarnosti u Srbiji.
Pitanje svih pitanja je da li se s(r)tanje moze popraviti samo promenom ljudi a odgovor je ne jer je to samo privremeno resenje, mora se raditi na uspostavljanju mehanizma zastite lovaca, divljaci i stanista a to moze samo rendzerska sluzba po uzoru na Gorsku sluzbu spasavanja.
I jos jedan podatak, iz Austrije, dok su ekonmske prilike u zemlji bile dobre nedozvoljeni lov se procenjivao na nivou 5-10% a kako je krenula kriza odmah skocio za duplo. Toliko o krizi indentiteta!

Temuđine Bravo 2 za upis pogotovo ono podebljano.
Sada se polako dolazi do onoga što se ovde nekada govorilo u raznoraznim temama ovde na forumu.
Rendžeri koje će delimično finansirati Min.poljoprivrede a delimično opštine.
Oblast delovanja: lovočuvarska, ribočuvarska, poljočuvarska...uz saradnju sa šumarima pri "Vojvodinašumama" i "Srbijašumama" i šumarsko-lovnom inspekcijom krug bi bio zatvoren.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,063,325 posete www.srbijalov.com