I jos jedan podatak, iz Austrije, dok su ekonmske prilike u zemlji bile dobre nedozvoljeni lov se procenjivao na nivou 5-10% a kako je krenula kriza odmah skocio za duplo. Toliko o krizi indentiteta!--Dobar slagvort za mene...U Norveskoj bilo kriza ili ne nedozvoljeni lov je 0,00% toliko se procenjuje..Bas se pitam sto???To u prevodu kod nas u Srbiji znac..Ako nije kriza u onim lovistima koja su ocenjena kao pozitivna i LU koja su ocenjena kao domacinska nedozvoljeni lov se procenjuje na 30%do 50% jer tako???A kad je kriza nedozvoljeno lov ide do 70% jer tako???E..a sta je sa onim lovistima koja su ocenjena negativno i sa onim udruzenjima koja su ocenjena kao nedomacinska???Pitam se koliki je tu nedozvoljeni lov kad nije kriza i kad je kriza?????Ponavljam u zemlji SRBIJI je sve moguce...A koliki je udeo u tome LSS-a i strucnosti ljudi koji ga vode???Mozda ce neko pomisliti da jedno sa drugim nema veze,ali ako i malo pogledamo i zagrebemo povrsinu videcemo da sve sa svacim ima veze..Zar nije tako???
I svako sa svakim....povezani su svi ko sitna crevca....
Problem može da nastane samo oko podele nekog plena!
E, onda se uključuju lovci da "zanose muda u krivini"!
Eeee kad bi lovci znali šta su bili zahtevi LSS i LSV, vezano za Zakon o divljači i lovstvu, a koji su samo delimično usvojeni, i zašto je taj Zakon za LSS i LSV sada "tako loš"...
Ali...saznaće...vrlo brzo!;)
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Meni se smučilo da pišem i da čitam više, majke mi!
Kakve pecaljke se ovde zabacuju, a mi se pecamo kao šarančići.
O čemu smo ono počeli da pišemo? Jel može neko da se seti? I dodjosmo do Austrije i Norveške?!?
Ko je bre zamajavao lovce, da ljudi iz LSS i LSV nisu učestvovali u izradi nacrta zakona i pravilnika, a posle na sav glas kritikovali to isto? Ko je zamajavao lovce, da LSS nije dao saglasnost na Nacrt zakona? Ko je slao onakve predloge, ko je pola godine ili duže bio predsednik bez upisanog ovlašćenja za zastupanje saveza? Ko je lovcima pričao jedno, državnim organima drugo, a radio sasvim treće? Ko se kao predstavnik LSS zalagao da fizička lica mogu da na svom vlasništvu dobiju ustanovljeno lovište? Zbog čega je to radjeno? Ko je bre konkurisao za 11 projekata, iz Fonda koji je baš tim zakonom formiran? Principijelno kritikuje, maše sa brojem lovaca i skriva se iza njih, tradicija lovstva 115 godina, briga za divljač, briga za lovce, tralala...a istovremeno drugom rukom 'sitno pismo piše' da se u zakon ubaci štošta, ili da se finansira ovo ili ono?
Nemojte me zezati u mozak!
Nemojte da skrećemo temu, pomisliću da neko namerno minira.
Ono sto malo ljudi zna a Temudjin neka me ispravi ako gresim posle ostavke Zivoinovica Tomica i Ceranic su imali jedino deponovan potpis u LSS!!!
Dolazi Skupstina na kojoj se bira Popovic na mesto predsednika u FEBRUARU MESECU Tomica i Ceranic nastavljaju da potpisuju papire u LSS Tomica do AVGUSTA MESECA kada mu je vise dozlogrdilo jer je cak dokumenta dobijao u Kragujevcu preko Stojana vozaca kad nije isao za Beograd da ista potpise to je radio i Ceranic ne zna do kada , jer POPOVIC nije dobio zvanican papir i nije u tom periodu imao deponovan potpis jer je njegov izbor i upis u supu odradjeno tek u DECEMBRU posle Skupstine i upisa u APR na osnovu novog zakona o udruzenjima!!!
Postavlja se pitanje kako je POPOVIC potpisao sve gore navedene papire ako zvanicno nije na to imao pravo i u cije ime ???
U.O. LSS nije imao pojma cak do AVGUSTA meseca da POPOVICA nisu prihvatili kao zakonsko ovlasceno lice ispred LSS ali je isti potpisivao gore navedene dopise???
Sta se posle desava preko gos.Irmenjija i njegovih poznastava u SPS-u nekako je sve to odradjeno da POPOVIC ipak moze da potpisuje ispred LSS zvanicno dokumenta prema informacijama koje ja imam!!!Mozda i nisu tacne a li ja taj podatak imam???
Popovic ne samo da nije mogao da da saglasnost na Zakon o divljaci i lovstvu vec nije mogao da potpisuje i ova dokumenta koja su objavljena i ova druga koja ce tek biti objavljena pa cak i da ucestvuje u konacnoj verziji na koju je dao saglasnost jer je tadasnji Ministar Dragin bio izricit da bez saglasnosti LSS Zakon nece uci u Skupstinu posle cega idu HVALOSPEVI DRAGINU U MEDIJIM APOPOVICA!!!
Ovde ima posla za nadlezne organe i to je sigurno!!!
Umesto da pita udruzenja i lovce sve su uradili ispod zita i sad je neko drugi kriv???
Kako stvari stoje krivicne prijave im ne ginu pa neka dokazuju na sudu ako nisu krivi kad se sve bude obavljeno i kad se sve bude saznalo!!!
Kad LSS ovako radi sta ostaje obicnim sekcijama ,udruzenjima i predsdnicima koja gazduju lovistem ???
MNOGI NEMAJU VEZE I VEZICE KOG NADLEZNIH!!!
Da je bilo kontrole iz nadleznih organa ovako se sigurno ne bi radilo!!
Politicke veze, poznastva su kao mnogo puta do sada sve smirile i postavile na svoje mesto bez trzavica sve do sada kada to sto je tada radjeno polako isplivava!!!
Ovo sto se objavljuje su autenticni dokumenti koji nikako ne idu Popovicu u prilog!!
Lazi oko Javne rasprave i ne znanja LSS ,ne ucestvovanju u donosenju istog padaju u vodu!!
Ovo sto sledi u narednom periodu pojasnice i ulogu LSV-a u citavoj ovoj prici i kako je tadasnje rukovodstvo bilo koperativno na donosenje Zakona o divlajci i lovstvu!!
Popovic umesto da sam ode ostace upamcen u istoriji LSS kao najgori predsednik koji je opstajanje LSS doveu u pitanje!!!
Ta krilatica da je tri udruzenja dovoljno da LSS opstane je pod velikim znakom pitanja sa sasdasnjim brojem udruzenja koja ga cine i pitanje je koga oni prestavljaju kao LSS???
Iz ove sad perspektive mogu samo da zamislim a bogami i da nagadjam sta se sve trazilo sta se nudilo sta je muceni i sta je zamucuvano oko novog zakona a mogu tek da zamislim nase drugove iz LSS-a...Samo im je falio jos drug Tito pa da zajedno se smeskaju,slikaju,aplaudiraju a nesumljam da je bilo i plus raznih djakonija redom..Ali tu smo..da isteramo neke stvari na cistac da pogledamo konacno sami sebe u ogledalo i da vidimo gde smo,sta ce mo i kud ce mo..
slavaplana kaže:
Ono sto malo ljudi zna a Temudjin neka me ispravi ako gresim posle ostavke Zivoinovica Tomica i Ceranic su imali jedino deponovan potpis u LSS!!!
.....
Postavlja se pitanje kako je POPOVIC potpisao sve gore navedene papire ako zvanicno nije na to imao pravo i u cije ime ???
U.O. LSS nije imao pojma cak do AVGUSTA meseca da POPOVICA nisu prihvatili kao zakonsko ovlasceno lice ispred LSS ali je isti potpisivao gore navedene dopise???
Šta je radio NO LSS? Ni oni nisu imali pojma? Ma hajde! Niko ništa nije znao? I ja treba da poverujem u to? Postoji papir koji govori da se o tome raspravljalo na UO LSS!
Zaista se iznerviram, kada se po sistemu 'nismo znali' opravdavaju brljotine! PA ZAŠTO NISTE ZNALI? TO VAM JE POSAO BIO DA ZNATE ŠTA SE DEŠAVA U SAVEZU, POBOGU!? Ako niste bili u stanju da saznate, onda se lepo zahvalite na funkciji, i dovidjons!!
Kako sam ja mogao da saznam štošta, bez funkcije ikakve, sa drndavim lap top računarom, kome se tastatura izlizala? Zato što sam hteo da saznam, bez ikakvog interesa ličnog, eto zato! Kladim se da bi ona gospoda u sekundi saznala ako bi im zafalila neka dnevnica, ili naknada, ili putni troškovi, tu bi se začas otkrili sve! A za ostalo nije tako važno.
I onda se šepure posle neka gospoda kao paunovi, ugledni lovni radnici, sve busajući se u grudi lovačke kako su doprineli ovo i ono za razvoj lovstva, polomili se da 'unapredjuju lovstvo', a lovstvo na najnižim granama!
Posle ide zajedničko slikanje, principijelno, jel'te, pa posle se upiše malo CIC-mic ulagivanje, pa posle se pred ikonom kune u prijateljstvo, pa svašta nešto.
Pun mi tavan kojekavih mediokriteta, lažnih autoriteta i dvoličnih ljudi, egocentrika i materijalista, upicanjenih u svečana lovačka odela, sa onim pertlama umesto kravate, i značkama na reverima.
A gde su vam blatnjave lovačke čizme? Kada ste poslednji put gospodo probijali teren kroz neko trnje? Ili to odradi neko drugi za vas, dok sedite u Ladi Nivi, ili nekom luksuznijem džipu? Jeste li skoro jurili neku preostalu jedinku divljači u lovištu, moleći Sv. Evstatija da je nadjete? Ili se računa samo Vorovo, Ristovača i neka druga lovišta 'za odabrane'?
'Glava glavi, a fukara može i rebara', kako reče na jednom ručku jedan lovni radnik, sve diveći se bajci od života?
Stvarno polako gubim živce od količine brljotina, i počinjem da besnim, a kad pobesnim, onda umem da napišem štošta nezgodno.
Pored tolikih drzavnih sluzbi, pored tolikih dnevnica clanova nadzornog odbora, istinu saznajemo uz pomoc izlizanog racunara?
Neverovatno ali izgleda istinito i ne znam zasto ali cu pokusati da nesto procitam i naucim o pojmu "peta kolona". Cini mi se da se tim pojmom mogu objasniti mnoga desavanja u delu lovstva Srbije.
Sekretar LSV (DedaDeja), sigurno zna šta je radio NO LSS. Pa i tamo je bio sekretar Odbora. Ili nezna ništa, kao što nezna ništa ni o tome šta se sada dešava u LSV.
Razmišlja samo čovek da okači koju (danas je kao domaćin okačio dve )
Znaćete vi vrlo brzo sve što ste trebali znati
da LALA ima nov LAP-TOP cuda bi tek izlazila!!
Imam neka saznanja da nam ADMIN u znak dobrog rada priprema za NOVU GODINU PAKETICE pa ako moze po jedan mali komjuter da ne vucem kuciste kad idem na teren ????
Tek ce da bude igranka kad dodjemo do glavnih papira koje jos nik nije video od lovaca a postoje!!!
Ja sam najavio SEX a nismo spremili VAZELIN a to zna malo i da zaboli!!
Kako cujem danas je u Futogu trazen neki clan foruma bilo ko da mu se od jednog gospodina objasni kakva smo mi banda ovde!!!
Kako cujem nedaj boze da se neko izjasnio kao clan foruma bilo bi svasta!!!
Ja ga pozivam da mi obezbedi dve nazimice ako moze kao sponzor da i ja krenem u proizvodnju zdrave hrane!!!
slavaplana kaže:
da LALA ima nov LAP-TOP cuda bi tek izlazila!!
Imam neka saznanja da nam ADMIN u znak dobrog rada priprema za NOVU GODINU PAKETICE pa ako moze po jedan mali komjuter da ne vucem kuciste kad idem na teren ????
Tek ce da bude igranka kad dodjemo do glavnih papira koje jos nik nije video od lovaca a postoje!!!
Ja sam najavio SEX a nismo spremili VAZELIN a to zna malo i da zaboli!!
Kako cujem danas je u Futogu trazen neki clan foruma bilo ko da mu se od jednog gospodina objasni kakva smo mi banda ovde!!!
Kako cujem nedaj boze da se neko izjasnio kao clan foruma bilo bi svasta!!!
Ja ga pozivam da mi obezbedi dve nazimice ako moze kao spozor da i ja krenem u proizvodnju zdrave hrane!!!
Jesam rekao da se necu ovde oglasavati iz vise razloga, ali Slavo moram da ti odgovorim, pa ja sam iz Futoga, ako to nisi ukapirao do sada, i ne znam za takav slucaj?
Ko god zeli da na delu vidi kako se domacinski gazduje lovistem, neka svrati do Futoga i uveri se da ima i pozitivnih primera. Naravno nije nam nista palo s neba, vec se kolege moje mnogo radi i ulaze u loviste, a o rukovodstvu....pitajte druge clanove, nije lepo da ja o tome pisem.
Pored tolikih drzavnih sluzbi, pored tolikih dnevnica clanova nadzornog odbora, istinu saznajemo uz pomoc izlizanog racunara?
Neverovatno ali izgleda istinito i ne znam zasto ali cu pokusati da nesto procitam i naucim o pojmu "peta kolona". Cini mi se da se tim pojmom mogu objasniti mnoga desavanja u delu lovstva Srbije.
Pa nabavite i vi neke razdrndane računare, možda još štogod izadje na videlo? Ovi novi računari možda ne rade kako valja...
Nije se Deja raspitivao ko je sa foruma, Toto, pogrešno si ukapirao.
Naravno da se domaćinski radi u Futogu, eto, svako malo pa se u vašem restoranu nešto organizuje - drugi nisu toliki domaćini, nemate vi konkurenciju, u ovim okolnostima.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evodija kaže:
Sekretar LSV (DedaDeja), sigurno zna šta je radio NO LSS. Pa i tamo je bio sekretar Odbora. Ili nezna ništa, kao što nezna ništa ni o tome šta se sada dešava u LSV.
Razmišlja samo čovek da okači koju (danas je kao domaćin okačio dve )
Znaćete vi vrlo brzo sve što ste trebali znati
Evodija, znam da boli, smenuli te sa svih mogucih funkcija pa ajde da pljujemo malo, ali vidi druze, cetiri zivota da zivis neces doprineti lovstvu toliko, koliko Deda Deja doprinese za jedan dan, ako neko to zna, znam ja. O kome pises najbolje govori podatak da je pet mandata je predsednik LD i nikome u drustvu ne pada na pamet da ga menja(sta ti genije mislis zasto), a jedini koji je trazio od njega da se okane funkcija sam ja. Prvo se raspitas o nekome, pa onda pises, ja jesam i bas sam se dobro nasmejao.
Kad sve znas, aj nam odgovori, koliko dugo je bio u NO LSS i kada i zasto je smenjen( koji su pravi razlozi, ne formalni)?
Siguran sam da elko i Lala znaju o cemu pricam, a voleo bih da mogu i da vam odgovorim, ali zaista bi bilo neukusno da ja o tome pisem. Nastavice Lala, zna on o celoj materiji mnogo, i u najvecem delu upisa je potpuno u pravu, pogotovo u delu gde spominje informisanje, sto i argumentuje za razliku od mnogih clanova foruma, koji zastanu na ovoj temi samo da bi pljunuli, pa nastave dalje. Svako ko radi moze da gresi, to je ok, ok je i da se sa necijim nacinom rada ne slazu svi, ali vredjati bez argumenata je cist bezobrazluk.
Takav vid komunikacije je meni nepoznat i ne bih da ucestvujem u takvim raspravama.
Uffff... ja bih sad tako slatko odgovorio, ali neću, jer će opet Deja da se žali na mene!
Mislim da je bolje ostati u šemi 'znam te, znaš me!'.
O ostalim stvarima možemo na temi 'LSV', ali polako, ne mogu sve odjednom, ima i tamo bisera.
Nema žurbe.
Lala kaže:
Nije se Deja raspitivao ko je sa foruma, Toto, pogrešno si ukapirao.
Naravno da se domaćinski radi u Futogu, eto, svako malo pa se u vašem restoranu nešto organizuje - drugi nisu toliki domaćini, nemate vi konkurenciju.
Ma i da jeste no big deal, sta ko radi njegova stvar, samo sam hteo da podsetim da sam iz Futoga i da sam se na ovom forumu predstavio imenom i prezimenom, jer nemam sta da krijem, naprotiv, mogu samo da se hvalim svojim udruzenjem i ljudima koji ga vode. Da ne bude zabune ja zbog obaveza ne stizem da se ukljucim ni u jedan ozbiljan posao oko upravljanja LU i LD, pricam o nekim sasvim drugim ljudima. Ako se pitate kako, pa lako mnogo ljudi je ukljuceno u upravljanje kroz komisije, i mnogo, mnogo se radi.
Lalo poziv je jos otvoren, voleo bih da vidis i jedan pozitivan primer gazdovanja, javi samo malo ranije
Restoran, vrlo prosto, 10km od Novog Sada, a duplo jeftinije, gde bi ti drzao sastanak?
Lala kaže:
Uffff... ja bih sad tako slatko odgovorio, ali neću, jer će opet Deja da se žali na mene!
Mislim da je bolje ostati u šemi 'znam te, znaš me!'.
O ostalim stvarima možemo na temi 'LSV', ali polako, ne mogu sve odjednom, ima i tamo bisera.
Nema žurbe.
Ma nece Lalo, ali ljudi prosto ne shvataju da jedan ili dva coveka ne mogu da promene nista, a za pricu o nadleznostima je potrebna cela nova tema da bi raspravili. Ja znam samo jedno, da su se mnogi u Beogradu pokajali kada su videli ko je usao u NO LSS i poceo da postavlja pitanja o statutu, o trosenju,.....opaaa odjednom smena, odjednom sukob izmedju saveza,...........pa stavite malo prst na celo, ne smem vise da pisem zalice se i na mene
E zato mi smeta kad se pojave ovakvi likovi i pocnu da pljuju bez ijednog argumenta po nekome, a pojma nemaju.
ko kaže da LSS nestaje,vidite da se ljudi angažuju!
samo da zeleni opet ne ulete sa pitanjem kako se tranžiraju zecovi za paprikaš,ako nisu sečeni na daski za meso ili se seku sa tupim nožem,nije humano
još nisu čuli da postoji manifestacija rakijada u pranjanima pa bi mogli i tu da se ubace u organizaciju
[movie=youtube]Lhhr-DA6z84[/movie]
toto kaže:
Ja znam samo jedno, da su se mnogi u Beogradu pokajali kada su videli ko je usao u NO LSS i poceo da postavlja pitanja o statutu, o trosenju,.....opaaa odjednom smena, odjednom sukob izmedju saveza,...........pa stavite malo prst na celo, ne smem vise da pisem zalice se i na mene
E zato mi smeta kad se pojave ovakvi likovi i pocnu da pljuju bez ijednog argumenta po nekome, a pojma nemaju.
Ja znam da je Deja kao član NO LSS u 'Lovcu' jednom prilikom pre godinu i kusur dana, dao izjavu o prekomernom trošenju u LSS i izrekao upozorenje da će to odvesti u dubiozu. To radi istine. Ali isti Deja nije ni jednom prilikom izneo u javnost ni jedan dokument, ni činjenicu, kojom bi obezbedio podršku lovaca da se na vreme spreči haos koji je nastao u LSS! Kao što ni u LSV ni ono malo od informisanja koje je začeto u prvoj polovini 2011. godine, ne postoji. Eno im sajt, pogledaj na šta liči! Ne liči ni na šta. Glasilo LSV je, po mom mišljenju, još gore. Ni sa LSS nje ništa bolje, mada oni tu i tamo ponešto i objave na sajtu. O glasilu LSS bolje da ne pričam.
Čuveni restoran LU Futog ima prednost što je 10 km od NS? Da, ta činjenica puno znači nekom iz, npr. Kikinde, ili Subotice, kako da ne, da Futog nije 10 km od NS, oni bi bili razočarani... A niskih cena ima u mnogim lovačkim restoranima. Da se ne farbamo, od kad je Deja sekretar LSV, 'krenula je karta' i restoranu LU u Futogu, niko nije blesav. Nemam ja ništa protiv da se sastanci i sednice održavaju u futoškom restoranu, ali ne samo tamo! Napravite skupštinu ili sastanak/predavanje Komore i u nekom drugom LU koje ima restoran i salu, ima ih hvala Bogu, pa im popravite promet malo, pomozite i drugima, a ne samo Futogu! Po čemu je Futog privilegovan? Po tome što je predsednik LU ujedno i sekretar LSV? Manite se.
Kad smo već kod informisanja, voleo bih da LSS objavi zaključke Skupštine LSS iz 2010. godine, a koji se tiču Srbijalov! Naime, vrlo malo ljudi zna da je jedna tačka dnevnog reda Skupštine LSS 2010. bila vezana za pisanje nas lovaca-forumaša na Srbijalov - predlagač te tačke je bio Ćeranić, ako me sećanje ne vara! Još onda smo bili 'trn u oku! Nigde nisam našao šta je Skupština zaključila povodom toga - nema informacija. Čak ni Elko, koji je tada bio u NO LSS, pojma nije imao da se Skupština LSS, kao najviši organ saveza, bavila Srbijalovom!?! Zinuo čovek, kad sam ga pitao. Da li Deja zna nešto, ako zna, zašto lovci ne znaju? Ćeranić zna, ali ne govori o tome?
Evo ja sad pitam šta je tada zaključeno po toj tački, da li je bilo diskusije, ko je bio diskutant, i šta je rečeno. Ne samo da pitam, nego zahtevam da se odgovori! Neće me niko vući za nos, i praviti se kao da ničeg nije bilo. To što smo nas nekoliko još onda prognozirali u kom pravcu sve ovo ide, i time izazvali gnev nekih umišljenih lovačkih 'bogova', i što smo bili u pravu, ne raduje me suviše.
Nego, ko je ono zamajavao lovce članove LSS ovih par godina? Ko je učestvovao u pisanju ZODL, ko je šta tražio, ko je razbio LSS, ko je igrao dvostruke i trostruke igre, ko je davao sagalsnost na ZODL, pa posle pričao najgore o tom zakonu, ko je uskladjivao Pravilnike pa posle vrištao na iste, ko je stalno napadao Ministarstvo, ali istovremeno od tog istog Ministarstva tražio pare za koječega? Ko je napravio šemu i ko je dozvolio da u zemlji Srbiji lovci sa severa i lovci sa juga love pod različitim uslovima (po meni to je prapočetak raspada LSS - odmah su došli drugi koji su rekli 'kad mogu oni, možemo i mi' ), ko je kao korisnik tolerisao nerad po lovištima? Ko je, istupajući u ime lovaca, provlačio svoje lične interese ili interese nekog drugog? Što se mene tiče, svi koji su tada bili u upravljačkoj ili kontrolnoj garnituri oba saveza (LSS i LSV) su debelo upetljani i krivi, jedni zato što su radili to što su radili, a drugi zato što su svojim nečinjenjem dozvolili da do toga dodje. Treći zato što ništa nisu radili, zato što ih baš briga bilo šta se dešava, nego su gledali da smeste svoje doope i namlate što više dnevnica, naknada, i koječega, da obezbede finansiranje 'projekata' iz fondova saveza ili države, dakle, da se okoriste. A niko nije malo zagrebao po tome šta se radi i kuda sve ide, 'nek laje dok traje'; pa čak i ako neko nije dobijao informacije koje je morao da dobije kao član organa LSS (bilo je izgleda i toga), trebao je da se distancira od toga i javno istupi. Nije opravdanje 'jedan ili dva čoveka nisu mogli'. Mogli su, da su hteli i da su se angažovali. Bez lažne skromnosti, uzmi primer nekolicine ljudi sa foruma: jesmo li promenili nešto? Jesmo li pokrenuli nešto? Da li je to što smo pokrenuli dobro za lovstvo? Sve radimo bez ličnog interesa, i to je ono što boli bukvalno sve one u LSS i LSV - ne mogu da nam nadju puter na glavi, niti da nas 'kupe', ili da 'kupe' naše ćutanje. 'Serendam po internetu'? 'Okupljam i organizujem elemente'? Da dodam da možda 'delujem destruktivno', da sam možda 'strani plaćenik' bez para? 'Izdajnik lovaca'? Da sam 'izneverio tradiciju'? Da 'ubacujem klipove u točkove ovakvog razvoja lovstva i miniram samopregorni rad rukovodstava saveza'? Da unosim 'pometnju u njihove redove', oooo daaaa, sa zadovoljstvom ovo poslednje radim, priznajem!
Jedini, koliko znam, svetao primer prave reakcije je Bane iz Žagubice: čovek je dao ostavku na mesto u UO LSS, posle svega pola godine valjda, verovatno revoltiran načinom rada, i onim što je video tamo. Uradio je to, i što se mene tiče, sačuvao svoj lični i profesionalni integritet. Za ostale, diskutabilno je kako će iz svega izaći. Ako već znaju da nešto ne valja, a znaju dobro, šta su preduzeli da ne bude tako? Slikali se?
Stvar samo politicke volje kad je sredjivanje stanja u pitanju. Jedan masovni potez a ne ovakvi pojedinacni slucajevi tj upisi bi mozda nesto pokrenuli.
Naravno upisi sa sto manje emocija jer oni jako dobro osecaju kada su postigli cilj.
Potpisi pa direkt u ministarstvo i policiju sa svim dokazima. Sve ostalo je lov sa corcima a divljaci na sve strane ili ti kao hunting unlimited igrica. Lovis pucas a prazan ranac.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.