|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| Podunavac |
Objavljen 23.11.2012. 21:12
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Lala kaže:
Juče je u LSS održana konferencija za štampu LSS i NAOS (nacionalna asocijacija za oružje Srbije).
[/b]Naveo bih pozitivne primere iz našeg okruženja, gde važi pravilo da nema nošenja oružja, ako niste član nacionalne lovačke organizacije, kao što je u Hrvatskoj. [b]
E Temudjine, mislim da je ovo već udarac ispod pojasa!
Prvo, ne mogu da verujem da se NAOS upustio u ovakve marifetluke sa LSS-om. Svi vlasnici oružja u Srbiji su se nadali da će NAOS da pomogne uvođenju novih zakona koji bi bili povoljniji za lovce i vlasnike oružja uopšte. A kad tamo i oni vuku vodu na nečiju vodenicu. Ili sam ja to nešta pogrešno shvatio?
Drugo, nije istina da se u HR nošenje oružje (za lovce) uslovljava članstvom u HLS-u (hrvatskiom lovačkom savezu). Ja nisam član saveza, kao ni većina lovaca u mom LD-u. Članovi smo LU-a i preko njega plaćamo dadžbine. Niko nas ne sili da budemo članovi HLS-a, niti nam brani nošenje oružja po toj osnovi. Čista izmišljotina. A može i obratno. U HR lovac ne mora da bude član LU-a ili LD-a. Može da bude samo član HLS-a, i da ima pravo da lovi na celoj teritoriji RH (kao gost ili u komercijali), kao i da poseduje oružni list za držanje i nošenje oružja.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 23.11.2012. 21:15
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ovi Somovi ni ne zinu a već slažu. Rođo zaboraviše da imamo članove sa svih kontinenata.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 23.11.2012. 21:23
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pa kad nemate kvalitetan rukovodeći kadar kao mi. Kod nas bre general predsednik saveza. Pa nije general mala stvar.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 23.11.2012. 21:31
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Da ne bude da je ova izjava istrgnuta iz konteksta: preneo sam ovde i citirao kompletnu Ćeranićevu izjavu koja je uokvirena na sajtu LSS, u vesti o konferenciji za štampu.
Da ne bude da kudimo sve, na konferenciji je iznet po meni dobar predlog da se ubuduće pre nabavke oružja svako ko želi da nabavku obavezno podvrgne lekarskom pregledu.
Ono što bih ja dodao, je eventualno i periodični lekarski pregled dosadašnjih vlasnika, naročito pregled kod psihologa (kao što se to radi za vozačke dozvole), kako do oružja ne bi mogli da dodju i da ga imaju potencijalno agresivni i nasilni ljudi, kao i ljudi sa psihičkim smetnjama.
A za ovu izjavu Ćeranića stvarno mislim da je nepromišljena i ishitrena, ili ne daj Bože možda baš promišljena i sračunata kako bi se nedovoljno upućeni lovci naveli da se učlanjuju u LSS.
Nepotrebna izjava, u svakom slučaju: gde to ima da o pravu na nošenje oružja odlučuje i daje potvrdu neko udruženje gradjana? Možda u Hrvatskoj, kako reče Ćeranić, navodeći to kao 'pozitivan primer'?!?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 23.11.2012. 21:34
|

Moderator

|
Podunavac kaže:
Prvo, ne mogu da verujem da se NAOS upustio u ovakve marifetluke sa LSS-om. Svi vlasnici oružja u Srbiji su se nadali da će NAOS da pomogne uvođenju novih zakona koji bi bili povoljniji za lovce i vlasnike oružja uopšte. A kad tamo i oni vuku vodu na nečiju vodenicu. Ili sam ja to nešta pogrešno shvatio?
Drugo, nije istina da se u HR nošenje oružje (za lovce) uslovljava članstvom u HLS-u (hrvatskiom lovačkom savezu). Ja nisam član saveza, kao ni većina lovaca u mom LD-u. Članovi smo LU-a i preko njega plaćamo dadžbine. Niko nas ne sili da budemo članovi HLS-a, niti nam brani nošenje oružja po toj osnovi. Čista izmišljotina. A može i obratno. U HR lovac ne mora da bude član LU-a ili LD-a. Može da bude samo član HLS-a, i da ima pravo da lovi na celoj teritoriji RH (kao gost ili u komercijali), kao i da poseduje oružni list za držanje i nošenje oružja.
Ovo je upis našeg kolege koji je lovac u Hrvatskoj!
Gde se izgubio onaj hrvatski 'pozitivni primer'??
Opet, po ko zna koji put ponavljam: ne potcenjujte, gospodo, lovce forumaše, mnogo brzo reaguju, i mnogo stvari znaju. I nisu mutawi i blentawi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 23.11.2012. 22:04
|

Moderator

|
Lala kaže:
Juče je u LSS održana konferencija za štampu LSS i NAOS (nacionalna asocijacija za oružje Srbije).
Kako prenosi sajt LSS, tamo je izmedju ostalog rečeno i sledeće (citat sa sajta LSS):
Lovstvo
U komercijalnom lovu, ako lovac poseduje lovnu kartu i dozvolu za lov, ima pravo nošenja oružja koje važi samo u terminu naznačenom u dozvoli za lov.Kao član nacionalne lovačke organizacije, što se dokazuje potvrdom LSS na osnovu evidencije o članstvu LSS, lovac stiče pravo nošenja oružja, kao aktivan i punopravan član lovačkog udruženja, odnosno lovišta kojim udruženje gazduje, gde je u obavezi da učestvuje u nizu radnih i lovnih akcija koje se ne mogu obavljati bez lovačkog oružja, kao alata i sredstva za obavljanje niza planiranih poslova i sprovođenje lovne osnove. Lovac stiče pravo nošenja oružja na godišnjem nivou, obnavljanjem članstva u lovačkom udruženju i u nacionalnoj lovačkoj organizaciji LSS. Naveo bih pozitivne primere iz našeg okruženja, gde važi pravilo da nema nošenja oružja, ako niste član nacionalne lovačke organizacije, kao što je u Hrvatskoj. Lovački savez Srbije će se zalagati da se ovi stavovi uvrste u tekst budućeg zakona, rekao je Aleksandar Ćeranić, sekretar Lovačkog saveza Srbije. (delove teksta sam ja naglasio)
Za kompletno saopštenje sa konferencije kliknite na sledeći link:
http://www.ecolss.com/press_konferenc...s_2012.htm
Kako bi ste vi kolege ocenili ovu izjavu? Kao pomoć lovcima, ili kao navodjenje vodenice na svoju vodu, tj. u korist LSS? I ko kaže da je to 'pozitivan primer', uslovljavanje lovca vlasnika oružja, da mora da bude član negde?
Čemu ovakve izjave? Mislim da je pravo nošenja oružja u lovištu regulisano statusom lovca, a ne statusom članstva u nekom udruženju gradjana, makar to bio i LSS! A gde su ostali savezi? Gde su lovci koji ne žele da budu članovi ni jednog udruženja? Zbog čega ograničavati jedno pravo samo jednoj grupi ljudi, a drugoj grupi to omogućiti? Da ne liči ovo na indirektnu kupovinu zakonskog prava?
Bzvz izjava! Opet se kanda hoće na mala vrata terati lovci da se učlanjuju; posle ukidanja monopola na lovišta, ovo mi liči na uvodjenje monopola na pravo nošenja oružja!
Da li je LSS pitao ikada svoje članove lovce, kakve primedbe imaju na važeći Zakon o oružju i municiji, i kakve predloge imaju kako da se reše neki problemi? Odakle sekretaru LSS ideja da zastupa ovaj stav u ime LSS i njegovih članova? Ko se ono bunio oko javne rasprave, i pominjao obavezu iste? I zar nije A. Ćeranić podneo ostavku na mesto sekretara, kada ga evo LSS i dalje naziva sekretarom?
E Temudjine, mislim da je ovo već udarac duboko ispod pojasa!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| kempi |
Objavljen 23.11.2012. 22:08
|

Stari član

Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Sta rade ?? Pa trpaju se ko gace u dupe ! Nebili i dalje muzli pare i parazitirali na novcu svih nas. A sto je neko vec rekao clanarina za njih od 1400 ili vec koliko nije mnogo jer je oni nedaju nego uzimaju!! E u tome je razlika, ja znam vec par izuzetno dobrih lovaca i cestitih ljudi koji su zbog oove krize morali odustati od lova. Vec par p[uta sam obrisao i do pola napisane upise koji su u sustini bili odgovori na Temudjinove cinicne pod***ancije, treba da ga je sramota pored svega dosad samo nam fali da nas jos ***be u zdrav mozak.Sramota... |
| |
|
|
| temudjin |
Objavljen 23.11.2012. 22:24
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
Postovana gospodo forumaši, kao prvo vrlo mi je drago zbog iskazanog mišljenja o meni i isto podržavam ali ima jedno ali... sva sreća da je konferencija za štampu otvorena i sa brojnim ljudima tako da se tačno zna šta je ko rekao i kada (moje su reči bile uvodne pre početka konferencije za štampu) ali ni to sada nije važno. Meni je indikativno da su reči koje nisam izgovorio potpisane kao moje. Mogu recimo da posumnjam sledeće, da je urednik Lovca rešio da malo promeša karte. Hvala gospodo i zbogom. |
| |
|
|
| paninm |
Objavljen 23.11.2012. 22:30
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
neverovatno, drzava je uzela i predala lovista pravim korisnicima(Lovackim Udruzenjima), i preuzela izdavanja dozvola za lov, a sada sa ovim predlogom LSS opet pokusava da preuzme kontrolu nad lovistima, njih jednostavno nije uopste briga za lovce vec za novce.
Umesto da imaju ideje za unapredjenje lovstva,oni smisljaju ideje kako da nateraju lovce da budu clanovi LSS. Prisilan nacin uvek daje kontraefekte. |
| |
|
|
| puricbb |
Objavljen 23.11.2012. 22:39
|

Mlađi član

Upisa: 36
Pristupio: 17.02.2011. 08:40
|
Hm, pretpostavljajući pozadinu i inicijativu, da nije žalosno bilo bi veoma smešno. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 23.11.2012. 22:39
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
temudjin kaže:
Postovana gospodo forumaši, kao prvo vrlo mi je drago zbog iskazanog mišljenja o meni i isto podržavam ali ima jedno ali... sva sreća da je konferencija za štampu otvorena i sa brojnim ljudima tako da se tačno zna šta je ko rekao i kada (moje su reči bile uvodne pre početka konferencije za štampu) ali ni to sada nije važno. Meni je indikativno da su reči koje nisam izgovorio potpisane kao moje. Mogu recimo da posumnjam sledeće, da je urednik Lovca rešio da malo promeša karte. Hvala gospodo i zbogom.
Temudjine pa to je objavljeno na sajtu LoSoSa. Niko od nas nije ništa izmislio , a koliko znam vi ste sekretar( u ostavci) pa ako vi ne znate šta je objavljeno , kako mi to možemo znati? Kome da verujemo? Svojim očima ili vama?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 23.11.2012. 22:53
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ja verujem Temudjinu!!!!!!!
Jer nosim NAOCARE!!!
SAM SEBI SI PUCAO U OBE NOGE!!!!!!!!!!!!!!!! |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 23.11.2012. 22:54
|

Moderator

|
temudjin kaže:
Postovana gospodo forumaši, kao prvo vrlo mi je drago zbog iskazanog mišljenja o meni i isto podržavam ali ima jedno ali... sva sreća da je konferencija za štampu otvorena i sa brojnim ljudima tako da se tačno zna šta je ko rekao i kada (moje su reči bile uvodne pre početka konferencije za štampu) ali ni to sada nije važno. Meni je indikativno da su reči koje nisam izgovorio potpisane kao moje. Mogu recimo da posumnjam sledeće, da je urednik Lovca rešio da malo promeša karte. Hvala gospodo i zbogom.
Sve i da je tačno, da je neko drugi potpisao tebe ispod ove izjave, ti, kao šef stručne službe i kao lice koje ima pristup sajtu LSS, i koji može da odobri ili ne odobri postavljanje neke informacije, trebao si da znaš i bio si u obavezi da znaš šta se postavlja na zvanični sajt LSS! Tvoj propust, i tvoja greška, što je ovo objavljeno! A ako je neko fabrikovao tvoju navodnu izjavu, oderi ga za odštetu, i svečano mu uruči otkaz zbog teške povrede radne discipline - ti to možeš, jer si nadredjeni! Uostalom, to je već vaša stvar unutar službe LSS, šta me se tiče.
Ispod članka/vesti koja je objavljena kao zvanična, stoji potpis LSS Press. Ukoliko ovo što je objavljeno na zvaničnom sajtu LSS nije tačno, izvoli pa objavi DEMANTI. Ovu stranicu sajta LSS ću sačuvati u .html verziji, za svaki slučaj, ako budete bez demantija i objašnjenja menjali stranicu!
Ako je neko zaista stavio tudje reči, a potpisao tebe, onda je taj debelo uprskao stvar, i time i ono malo kredibiliteta LSS temeljno potkopao. Ja više nemam nikakvih iluzija u pogledu LSS i u pogledu budućnosti saveza - ako se i ovo može desiti, i ako je moguće da neki u stručnoj (?) službi saveza ne prezaju ni od ovakvih stvari, kako insinuiraš, onda razmislite šta vam je činiti. Ne znam kako mislite da radite dalje zajedno, ako imate ovakve medjusobne sumnje!
Rasčistite prvo unutar saveza šta vam je činiti, i ko kome tamo 'jamu kopa', i šta ko i za koga radi, pa tek onda držite moralne pridike drugima.
Sram vas bilo sve tamo u LSS!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| temudjin |
Objavljen 23.11.2012. 22:59
|

Stari član

|
Dobro, gospodo forumasi, jos jednom da se zahvalim na iskazanim brigama i komentarima. Ponavljam sva sreća da se lako ustanovi ko je šta rekao i kada.
Sledi tekst urednika internet izdanja LoSoSa.
Izvinjavamo se zbog načinjene tehničke greške. Dalje sledi ispravljen tekst.
Aleksandar Ćeranić se obratio prisutnima u uvodnom delu konferencije, sledećim rečima: "Lovački savez Srbije kao institucija i lovačka udruženja imaju problem što nije razdvojeno držanje oružja od nošenja oružja i predlažem da se u novom zakonu razdvoji držanje od nošenja oružja i da nošenje bude uz lovnu kartu ministarstva."
Izjava Aleksandra Pantelića: "U komercijalnom lovu, ako lovac poseduje lovnu kartu i dozvolu za lov, ima pravo nošenja oružja koje važi samo u terminu naznačenom u dozvoli za lov.Kao član nacionalne lovačke organizacije, što se dokazuje potvrdom LSS na osnovu evidencije o članstvu LSS, lovac stiče pravo nošenja oružja, kao aktivan i punopravan član lovačkog udruženja, odnosno lovišta kojim udruženje gazduje, gde je u obavezi da učestvuje u nizu radnih i lovnih akcija koje se ne mogu obavljati bez lovačkog oružja, kao alata i sredstva za obavljanje niza planirani+''žh poslova i sprovođenje lovne osnove. Lovac stiče pravo nošenja oružja na godišnjem nivou, obnavljanjem članstva u lovačkom udruženju i u nacionalnoj lovačkoj organizaciji LSS. Naveo bih pozitivne primere iz našeg okruženja, gde važi pravilo da nema nošenja oružja, ako niste član nacionalne lovačke organizacije, kao što je u Hrvatskoj. Lovački savez Srbije će se zalagati da se ovi stavovi uvrste u tekst budućeg zakona.

Ali ponavljam sve ovo više nije važno jer je forum Srbijalova izgubio prijatelja. |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 23.11.2012. 23:02
|

Lovčina

|
Temudjine mali vraze???????
Treba da menjas posao pod hitno!!!!
Pa ti si ovom izjavom pokusao da vratis MONOPOLSKI polozaj LSS za koji sve svi mi ovde borimo da se vise nikad ne desi!!!
Ova izjava ako si je izjavio te je pokopala tri metra pod zemlju i lovci ovako nesto sigurno ti nece oprostiti!!!
Bices primereno kaznjen na nekim izborima u LSS da svatis da si gresio!!!
Sve sto si pozitivno uradio sada pada u vodu!!!
Misljenja sam da krenes da pises BASNE????
A to je rekao ZOOTEKA?????
E to menja celu pricu!!!!!!!!!?????????
On je covek u godinama i za banju a on Vam uredjuje NOVINE????Jadni li ste svi Vi u LSS kad on uredjuje novine??? |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 23.11.2012. 23:03
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
A možda je to rekao A.Ćeranić koji je sekretar LSS-a, a ne temuđin koji je JAVNO putem foruma Srbijalov podneo ostavku na mesto sekretara LSS-a!
Možda temuđin nije Ćeranić?
[movie=youtube]cMpKvXPHJps[/movie]

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| temudjin |
Objavljen 23.11.2012. 23:06
|

Stari član

|
slavaplana kaže:
Temudjine mali vraze??????? 
Treba da menjas posao po hitno!!!!
Pa ti si ovom izjavom pokusao da vratis MONOPOLSI polozaj LSS za koji sve svi mi ovde borimo da se vise nikad ne desi!!!
Ova izjava ako si je izjavio te je pokopala tri metra pod zemlju i lovci ovako nesto sigurno ti nece oprostiti!!!
Bices primereno kaznjen na nekim izborima u LSS da svatis da si gresio!!! 
Sve sto si pozitivno uradio sada pada u vodu!!! 
Misljenja sam da krenes da pises BASNE???? 
Tačno Slavo jer primenjujem pravilo da se čovek veže za reč a stoka za ular! |
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 23.11.2012. 23:07
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Zamalo da neosnovano nazovem Temudjina licemerom u ostavci, kad ono Zooteka. Priznajem da mi je drago zbog toga, jer ipak to Ćera ne bi izjavio a bilo bi i kotradiktorno njegovoj uvodnoj izjavi.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| chaki |
Objavljen 23.11.2012. 23:09
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
pa jel da te vezemo za rec Ceranicu na osnovu svega izgovorenog ovde i tamo. Vodi racuna jer ovaj drugi nacin je mnogo los
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 23.11.2012. 23:09
|

Lovčina

|
Ako covek ovo nije rekao salu na stranu sacekajmo da TEMUDJIN na sajtu LSS ovo dematuje kako lici??? |
| |
|