Onda se kaze Slavo da pojedina udruzenja na jugu su problematicna a ne ceo jug i da se prozvao i generalizuje. Problemi postoje svuda pa se kao sto se pise o Bojniku moze otvoriti tema i o tim problematicnim udruzenjima ako postoje. Cisto da se udruzenja poput Niskog ne stavljaju u isti kos.
Da ne bude posle dzabe ste KRECILI mislim to sa krecenjem LSS.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Vecina udruzenja posebno na Jugu Srbije jako lose radi i poslovanje je na ivici opstanka+losi kadrovi koji su doprineli da Jug Srbije bude najlosije oganizovan po pitanju poslovanja udruzenja !
Pusti Nis jer oni preko 20.000eura imaju prihode od utakmica i obuke pasa u svom lovistu!!
Novica to vodi domacinski i Nis nikako ne moze biti primer rada na Jugu Srbije jer su odstali daleko pozadi i ne mogu ni kako da pariraju ovako jakom udruzenju!!!
onda se navede koje LU posluje na ivici opstanka i to imenom i prezimenom. Mozda je tako najbolje da se nabroje sva LU u Srbiji gde postoje problemi.
Lakse je navesti ona koja rade !!!
Manje ih ima i to znatno!!!
Clanarine su na ivici opstanka jer je i tako niska koju placa ju ljudi jedva dovela do finasiske odrzivosti udruzenja!!Niko ne radi nemaju ljudi primanja a situacija je sve teza kao u LSS!!
Kad nema para svadje i podele su neminovne!!!
Jug srbije je DIVLJI ZAPAD i tamo love ljudi na potvrde,bez dozvola,bez divljaci u svojim lovistima,bez ikakve kontrole !!
Oni najvise u zadnjih 20 god podrzavaju LSS i to su sigurni glasovi!!!
Slavo, Slavo
Pa ugledaj se malo na našeg Lalu, koji i pored svih svojih privatnih obaveza a naročito godina, stigne da svoje upise (pre entera) pet puta pročita, kako istim ne bi nikoga neosnovano prozvao, oklevetao ili uvredio.
Jug Srbije je širok pojam i na osnovu uočenih nepravilnosti kod nekoliko udruženja sa ovog prostora, ne treba to generalizovati na sva udruženja. Naprotiv tu ima i takvih od kojih mnoga a naročito tvoje udruženje može mnogo toga da nauči i primeni.
Uz tvoje podrazumevano izvinjenje, ja sam ti evo već oprostio, mada bi korišćenje emocija prilikom pisanja trebao da svedeš na najmanju moguću meru.
Ajd malo kao "baron i potparol Uprave za šume", pokreni javnu raspravu oko nacrta ili predloga Statuta.
Cekaj da vidimo hoce li predlagaci da prezive sutrasnji dan u LSS kad ceranic pokrene pitanja oko dokumenata na sajtu LSS i Pantelica??
Da li ce ststuti ugledati svetlo dana jos nije poznato!!
necemo sva tri ststuta da komentarisemo i da radimo i sredjujemo tudj posao neka nesto i predlagaci urade !!
Dosta smo delelili besplatne savete !!
neka zarade svoje plate!!
Ima vremena za analizu!!
polako!!
Sad je bitno ko je sta kome stavio u usta a da se to nije videlo dok nismo Mi reagovali kako bi se na sajtu LSS nasla izmena koferecije za stampu!!
Sada treba da se utvrdi da li je Pantelic manipulisao izjavama i ako jeste da ga lepo pozdravimo kako valja!!
kao prvo slavo imas dupliran post pa jedan brisi ( admin si pa mozes) akao drugo ne odgovaras na pitanja kao ZdrP a to nije lepo da se ne odgovara na primedbe koje su ti upucene
slavaplana kaže:
Vecina udruzenja posebno na Jugu Srbije jako lose radi i poslovanje je na ivici opstanka+losi kadrovi koji su doprineli da Jug Srbije bude najlosije oganizovan po pitanju poslovanja udruzenja !
Pusti Nis jer oni preko 20.000eura imaju prihode od utakmica i obuke pasa u svom lovistu!!
Novica to vodi domacinski i Nis nikako ne moze biti primer rada na Jugu Srbije jer su odstali daleko pozadi i ne mogu ni kako da pariraju ovako jakom udruzenju!!!
Nis ti je trenutno prijatelju primer gazdovanja i organizacije za celu Srbiju a ne za jug Srbije!!!
Pored lovne inspekcije, gresku su trazile veterinarska inspekcija, trzisna inspekcija pa cak i privredni kriminal!
Sve to po prijavi "dobrodusnih" i zavidnih...
Oces neces mora da se radi sve po PS-u!!!
Posto znam da dosta udruzenja, pocevsi od Velike plane, pa nadalje imaju problem oko organizacije i gazdovanja, nudim razmenu iskustva, tj. organizovacemo predavanje na tu temu, gde ce domacini iz LU Nis dati primer kako se radi na JUGU SRBIJE!
Svuda postoje problemi u funkcionisanju rada lovačkih udruženja.Uglavnom su isti ili slični.Dopustio bih sebi da ih podelim u samo dve grupe:
- one koji su izazvani teškom ekonomskom situacijom koja se ogleda kroz visinu članskih doprinosa, broj zaposlenih, ostale troškove a čiji je rezultat sve manji unos divljači i posledicu bitne smanjenosti fondova divljači.
Da bi se situacija preokrenula,jasno je svima da mora doći do povećanja prihoda a smanjenja ili racionalizacije troškova.Usitnjavanje lovačkih udruženja, lovišta, koja neminovno uvećavaju troškove zaposlenih i njihov broj a smanjuju broj lovaca i ukupne prihode ne idu na ruku boljitku u LU.Teško se posluje u LU koja imaju manje od 350-400 lovaca a dosta nisku članarinu.
- u drugu grupu su problemi ( koji ometaju normalno funkcionisanje rada LU ), vezani za lošu upravljačku politiku koja je najčešće plod bahatosti, samovolje, loše unutrašnje pravne regulative i postupanja po njoj što kao posledicu redovno ima unutrašnje podele, tabore, grupe i slično iz samo jednog razloga.U takvoj se atmosferi lakše manipuliše i krade od lovaca i njihove crkavice.
Prve je u ovoj ekonomskoj situaciji jako teško rešiti, druge jedino metlom - napolje sa onima koji zloupotrebljavaju tuđe pare iz bilo kojih razloga.
Sada oko nacrta novih Statuta - dobar je predlog da se krene u javnu raspravu.
Pitanje svih pitanja je kakav nacionalni savez želimo i sa koliko zaposlenih - poslovi su definisani ZoDiL, deo nadležnosti može da se prenese ili interno ili izmenama Zakona na niže Saveze i dođe do broja zaposlenih.
Pojedine poslove vezane za pomoć oko izrade planskih dokumenata, pripreme projekata, praćenja njihove realizacije i sl trebalo bi prebaciti na privredno društvo ( ili prevedeno, na tržišne principe pa ko voli nek izvoli ).Lovci bi trebalo da se opredele da li žele organe upravljanja koji su glomazni, nefunkcionalni, jako skupi ili operativna tela koja bi po meni bila svrsishodnija a dosta jeftinija.Do sada glomazne Skupštine, UO, Komisije nisu dale očekivane rezultate pa na tome ne treba ni insistirati.
Članarina za Nacionalni savez jedinstvena, u visini koja je neophodna, a izražava interese svih članova, članica.
Predstavljanje sa nivoa regionalnih saveza ukoliko su registrovani, ili lovnih regiona ukoliko još nisu registrovani u APR, u odnosu na ukupan broj lovaca koji su u njima učlanjeni, uz rad na nihovom zaživljavanju kao nižih Saveza što ne treba biti moranje.Svako ima pravo da se opredeli hoće li ili neće regionalni savez, i koji mu je interes.
Prestati sa glomaznim aparatom upravljanja, službom, monopolom i ucenama, sa kvazi stručnjacima koji bi se izdizali iznad UO, NO i sl.Kakvi Statutarni odbori, kada zaškripi formira se povodom jasnog pitanja i tumačenja i gotovo a ne sve sami ekspertski timovi a tu smo gde smo.
Lako je doći do Statuta koji bi bio prihvatljiv ako imamo jasne ciljeve kako će mo svi zajedno.I lako će se postići dogovor u interesu svih lovaca samo bez ovih ili onih koji su doveli dovde.
Ni jednom mišljenju ne treba ( pa ni ovom ) dati prednost ali treba otvoreno razgovarati.
Ovi ili Oni napolje, privremeni Organ, široka i jasna a nadasve javna rasprava i gotovo.Da je neko od ovih sada hteo bolji i reformisani LSS imalo se puno vremena, ovako ne verujem da sa njima može išta da se počne a kamoli završi osim da bude njima bolje, udobnije a pod plaštom - to želi većina lovaca Srbije.Takav stav neminovno urušava organizovano lovstvo u celoj Srbiji, što se polako pokazuje svuda i u svim Savezima.
temudjin kaže:
Da dopunim vec izreceno pardon napisano: "Pod organizovanom grupom ............... podrazumeva se grupa koja nije obrazovana u cilju neposrednog vrsenja krivicnih dela, niti ima tako razvijenu organizacionu strukturu, definisane uloge i kontinuitet clanstva svojih pripadnika, ali je u funkciji organizovanog kriminala."
Tek toliko!
Temudjin
Molio bih te da ne širiš neistine na forumu!
Ja mislim da većina forumaša nije emotivno i intelektualno nezrela!
"Organizovana grupa" o kojoj ti govoriš sa definicijom koju ti daješ, ne postoji u krivično-pravnom zakonodavstvu R.Srbije.
Krivični zakonik RS ("Sl. glasnik RS", br. 85/2005, 88/2005 - ispr., 107/2005 - ispr., 72/2009 i 111/2009) prepoznaje pojmove "GRUPA" i "ORGANIZOVANA KRIMINALNA GRUPA" i to u u sledećim odredbama :
Glava dvanaesta
ZNAČENJE IZRAZA
Značenje izraza u ovom zakoniku
Član 112
...
...
...
(22) Grupa je najmanje tri lica povezanih radi trajnog ili povremenog vršenja krivičnih dela koja ne mora da ima definisane uloge svojih članova, kontinuitet članstva ili razvijenu strukturu.
...
...
...
(35) Organizovana kriminalna grupa je grupa od tri ili više lica, koja postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela za koja je propisana kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi neposrednog ili posrednog sticanja finansijske ili druge koristi.
Član 3
Organizovani kriminal u smislu ovog zakona predstavlja vršenje krivičnih dela od strane organizovane kriminalne grupe ili njenih pripadnika.
Pod organizovanom kriminalnom grupom iz stava 1. ovog člana podrazumeva se grupa od tri ili više lica, koja postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela za koja je propisana kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja, posredno ili neposredno, finansijske ili druge koristi.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ajd da prozborim i ja koju mada bojim se da će neko ovaj moj upis protumačiti kao intelektualno nezreo ali rizikovaću pa šta bude. Elem, Tamudjine ok si ti lik, rekao bih i strašno dobar političar, odavno pratim sve tvoje upise i rekao bih da sve ovo tvoje pisanje vodi na jednu stranu a to je strana koja će ti obezbediti što bolju poziciju za budućnost. Veoma vešto koristiš ovaj forum za svoju promociju a ujedno i za svoje iskupljenje zbog takvog stanja u LSS-u. Mislim da imaš debelu pomoć nekih admina odavde i to veoma vešto radite, mada kažem to je samo moje mišljenje ne mora da bude tačno, vreme će, nadam se, pokazati da li sam bio u pravu ili ne. Kako god vreme je sazrelo već odavno za promene od samog vrha pa mislim nije bitno kako će to biti izvedeno jer cilj opravdava sretstva zar ne ;)...
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Kada je jug Srbije u pitanju, ne treba smetnuti sa uma da je u Smederevu upravo Novica iz Niša javno izašao za govornicu i postavio pitanje kvoruma, i osudio onakav način vodjenja skupštine, a da je Braca iz Niša (član NO LSS) pokrenuo pitanje smene Pera Škobića sa mesta predsednika NO LSS! Dakle, što se mene tiče, nišlijama kapa dole!
Koliko sam čuo i pročitao, izgleda da i vlasotinčani dobro rade, i da polako skidaju hipoteku zvanu 'južni sindrom' sa svog imena.
Oko Bojnika je već pisano dosta na forumu, nešto su se ućutali.
Oko Lebana, suvišno je govoriti - sve je manje-više poznato.
Kako je u Leskovcu? Niko od tamošnjih lovaca neće da napiše ništa, a zašto neće, to valjda oni sami znaju. Vranje? Pa objavili smo na nekoj od tema, neke dogadjaje tamo, a i bilo je ponešto u medijima. O Bujanovcu, Preševu i tom graničnom delu, ne znam da li u sadašnjoj situaciji ima smisla govoriti o organizovanom lovstvu - imaju oni većih problema.
Treba praviti razliku izmedju LU sa juga - ima onih koji rade dobro, solidno, u uslovima kada je socijalna slika juga Srbije izuzetno loša. A ima i onih, o nekima se pisalo na forumu, koji rade upravo onako kako je Slava napisao.
Ne treba nikad generalizovati ni udruženja ni pojedince. Svaka budala ima ime i prezime!
Što se novog statuta tiče, mislim da opcija 'savez saveza' ne pije vodu, nego samo komplikuje. Ako neki savez zastupa interese svojih članova i obavlja poslove predvidjene zakonom za svoje članove, šta će nam savez saveza koji bi zastupao opet te iste interese, i koji bi takodje radio te iste poslove? Obaška što Zakon o udruženjima ne poznaje savez saveza, nego samo kaže da nekoliko udruženja gradjana može formirati savez! Dakle, otpada opcija 'savez saveza', to je po mom mišljenju samo silovanje zakona.
Mislim, bez obzira na aktuelni sukob izmedju mene i Ćeranića oko onog teksta, da njegov predlog Statuta ima najviše elemenata koji se mogu razraditi, i koji, da kažem, najpoštenije od tri predloga tretira i pitanje članarine, i pitanje predstavljanja i odlučivanja. Uvodi i novi termin 'lovački klubovi', koji predstavljaju osnov za labavo povezivanje 'slobodnih strelaca', lovaca koji neće da budu članovi nigde, nego da kupuju samo lovnu kartu i love u različitim lovištima. Ja sam još prošle godine bio rešio da ne produžavam članstvo u LU, ali zbog ovog foruma, i zbog par ljudi sa kojima sam lovio nekoliko godina, produžio sam članstvo. Sada je sigurno da od sledeće godine nemam nameru da plaćam članarinu za šetanje gvoždjurije u praznom lovištu, i da kroz članarinu finansiram ovakav način rada kakav je u savezima. Šta sam ja to dobio od saveza, kao lovac? Dobio sam samo povišen pritisak u nekim situacijama, kada me iznerviraju svojim potezima.
Mislim da će biti sve više 'slobodnih strelaca', a da će članarina u LU biti povećavana do te mere, da se ljudima neće isplatiti da se učlane. LSS i ostali savezi imaju vrlo malo prostora da se tu ubace, i ja očekujem još kojekakvih predloga i pokušaja da se na neki način uzmu pare od lovaca. Nisu u savezima blesavi, da ne vide trend koji nije samo od ove godine.
Moje mišljenje je sledeće:
LSS, LSV, LS KiM, LSCS treba očuvati, i ostaviti prostor za neke nove saveze.
Savez saveza ne treba praviti. Ko hoće da bude član u svim savezima, neka to i plati, pa neka se savezi utrkuju ko će imati bolju ponudu!
Razraditi predlog statuta koji otvara mogućnost i pojedincima i organizacijama i udruženjima da budu članovi, sa više 'paketa ponuda' (da li hoće obuku za trofeje, da li hoće polaganje lovačkih ispita, da li hoće pravnu pomoć, da li hoće ovo ili ono...).
Svaki pojedinac ili LU treba da ima pravo da bira gde će. Čini mi se da je država na putu da stvori iste uslove za svakog, a batrganje LSS da očuva monopol na zakonom predvidjene poslove je samo odlaganje neminovnog. Samo neka se oni opiru, za to vreme drugi ljudi i drugi savezi će shvatiti u kom pravcu treba da idu, realnost će ih naterati na to.
Ne treba zaboraviti primer Sente... Pošujem hrabrost Todorovića iz Sente, da prvi krene u samostalni rad. Imao je osnovu (dobro lovište i dobro gazdovanje), i iskoristio je tu prednost. Pitanje vremena kada će druga jaka LU poći tim putem.
Nešto razmišljam kako bi bilo kada bi se recimo predstavljanje u nekom savezu vezalo npr. za nezavisno ustanovljen broj srnećih grla po jedinici površine? Kako bi za godinu-dve porastao fond te divljači!! Ovo nije ozbiljan predlog, nego indirektna replika na neke upise od danas!
Svako neka ima priliku da pronadje sebe u nekoj od opcija. Tim putem treba ići, inače ode LSS u vraga, a bogami i ostali, mada ne tako brzo.
Po meni, svi savezi sem LSS-a su regionalni i kao takvi treba da ostanu uz eventualne izmene ZODL u tom pravcu.
LSS po meni ne treba da bude savez saveza nego samo nacionalna lovačka asocijacija koja je kao takva prepoznata u svetu, sa svojom istorijom i tradicijom. Nisam za to da pojedine regionalne asocijacije budu članovi CIC jer mi to nekako liči na razbijanje ove naše zemlje.
Član CIC-a može da bude samo LSS i niko drugi.
Ostali mogu da budu savez LU na jednom Ustavom RS priznatom područiju ( Vojvodina, Kosovo ) ili da budu osnovani kao savez udruženja jednog regiona ( LSCS )...itd.
LSS maksimalno par zaposlenih: Predsednik, Potpredsednik, čistačica i šofer. Kao nacionalna asocijacija finansiraće se iz budžeta RS. Zaposleni će imati fiksne plate, i neće se baviti privrednom delatnošću nego samo predstavljanjem R. Srbije u lovačkim institucijama u Evropi i svetu.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
a sto sofer jel ne zanju da voze? More ne trab im sofer nikako vec jedan auto i samo kad je potreba uz maksimalnu kontrolu troskova a ne da idu i da se svrckaju sa kolima. Kancelarija da bude u min PVS i d aih tamo kontrolisu ili da kad zatreba da koriste automobile iz ministarsvta sto znaci da im i auto ne treba.
Sta ce im kola kad ne rade nista a da se voze za to valjda imaju privatna.
Sta je sa LS juzne Srbije? Koliko sam cuo i on je pred ili je mozda cak i osnovan?
i jos nesto politika vise ne prolazi. Ne treba napadati generalno sva LU vec nabrojati problematicna a dobra hvaliti. Naravno ljude koji rade isticati jer samo tako mze da se sazna za ljude koji rade i koji su korisni lovstvu i lovcima.
[quote]Sremac75 kaže: [b]Molio bih te da ne širiš neistine na forumu! quote]
Da kanda(har) citiram poslovicu -Ako koza laže rog ne laže-
Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ORGANIZACIJI I NADLEŽNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG KRIMINALA
........
Član 3. menja se i glasi:
"Pod organizovanom kriminalnom grupom iz člana 2. ovog zakona podrazumeva se grupa od tri i više lica, koja postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela za koja je predviđena kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja, posredno ili neposredno, finansijske ili druge materijalne koristi.
Pod drugom organizovanom grupom iz člana 2. ovog zakona podrazumeva se grupa koja nije obrazovana u cilju neposrednog vršenja krivičnih dela, niti ima tako razvijenu organizacionu strukturu, definisane uloge i kontinuitet članstva svojih pripadnika, ali je u funkciji organizovanog kriminala."
........
Posle člana 15. dodaje se nova glava IIa, koja glasi:
"IIa POSEBNA OVLAŠĆENJA NADLEŽNIH DRŽAVNIH ORGANA U KRIVIČNOM POSTUPKU ZA KRIVIČNA DELA ORGANIZOVANOG KRIMINALA......
itd itd.....
Chaki a šta ako se zapiju negde... šta će onda. Šalu na stranu što manje zaposlenih je neka moja ideja, i što manje ovlašćenja. Više da LSS ima protokolarne funkcije. Regionalni savezi su osnova, odnosno sama LU i to tako treba da ostane. Pa ko želi u saveze neka se udružuje ako ima interesa.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
temudjin kaže:
[quote]Sremac75 kaže:[b]Molio bih te da ne širiš neistine na forumu! quote]
Da kanda(har) citiram poslovicu -Ako koza laže rog ne laže-
Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ORGANIZACIJI I NADLEŽNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG KRIMINALA
........
Član 3. menja se i glasi:
"Pod organizovanom kriminalnom grupom iz člana 2. ovog zakona podrazumeva se grupa od tri i više lica, koja postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela za koja je predviđena kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja, posredno ili neposredno, finansijske ili druge materijalne koristi.
Pod drugom organizovanom grupom iz člana 2. ovog zakona podrazumeva se grupa koja nije obrazovana u cilju neposrednog vršenja krivičnih dela, niti ima tako razvijenu organizacionu strukturu, definisane uloge i kontinuitet članstva svojih pripadnika, ali je u funkciji organizovanog kriminala."
........
Posle člana 15. dodaje se nova glava IIa, koja glasi:
"IIa POSEBNA OVLAŠĆENJA NADLEŽNIH DRŽAVNIH ORGANA U KRIVIČNOM POSTUPKU ZA KRIVIČNA DELA ORGANIZOVANOG KRIMINALA......
itd itd.....
Temudjin
Temuđine Ćeraniću, nemoj sa babom o uštipcima!
Uz opasnost da se ponovo radi o diverziji i pokušaju skretanja sa teme, moram ponovo da ti kažem :
NEMOJ DA ŠIRIŠ NEISTINE PO FORUMU da te ne bi emotivno i intelektualno nezreli tipovi uzeli zdravo za gotovo!
Ja i dalje odgovorno tvrdim da gore navedenim upisom obmanjuješ članove foruma, ali ne znam zašto to radiš!
Da dokažeš da jedan Sremac75 ne poznaje pravo iako mu je to posao?
Da ne želiš slučajno da me diskredituješ u očima mojih prijatelja sa ovog foruma?
Sram te bilo!
A pričaš kako administratori "muljaju" i manipulišu sa članovima foruma.
Nemoj to više da radiš jer ćeš biti banovan!
Nego, da vidimo mi šta ćemo ... KOZA I DALJE LAŽE!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Druze Temudjin, razbijam glavu a i vise puta sam na ovom forumu postavljao pitanje: sta dobijamo ja i moji vlasotincani od LoSoSa za 500 dinara po clanu ili ukupno 250.000 dinara godisnje?
Ocigledo da moja, kao i emotivna i intelektualna nezrelost clanova ovog foruma, sprecava da dam(o) odgovor na ovo pitanje.
Nemoj samo ono, CIC, FACE (jevtinije je da se tamo pojedinacno uclanimo), lovacki ispiti, cuvanje trofeja, itd.
Konkretno brate, kao kod kurve: koliko lutko-50 evrica-sta se nudi za te pare, koliko vremena i kraj http://www.srbija... . Kratko i jasno.
Nego, u kom glasilu i kada je objavljen ovaj Zakon o izmenama i dopunama zakona o organizaciji i nadleznosti drzavnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala?
Kao prvo ja nisam pravnik nego sam zdravstveni radnik,a radiologija mi je specijalnost.Koliko ja kao neuk totalno po pitanju prava mogu da razumem,svako LU je udruzenje gradjana,vise udruzenja cine SAVEZ..Smatram da svaki clan LU ima pravo na uvid svaki vid informacije i dokumenata svog udruzenja.Jer cim placas iz svog dzepa nesto,hoces da imas uvid u to zasta dajes pare.Tako je bar u Normalnim zemljama.Tako da i svaki clan saveza ima pravo da ima uvid u rad saveza i zasta se trose njegova sredstva koja ulaze u taj savez.To takodje nije slucaj kod nas.Takodje u normalnim zemljama makar u onim u kojima sam ja lovio,nije slucaj da se friziraju izvestaji i pravo stanje u lovistu.Takodje nije normalno da taj savez koji mu pripadu pravi razne mahinacije na stetu onih koji daju svoje novce u taj savez.Nemogu da se slozim sa Slavom da skoro svako LU u Srbiji posluje tako ali dobar deo oko 85%njih sam siguran da radi tako.Rad SAVEZA ili ti LSS-a je tesko recima opisati sem recima Kneza Milosa-Mnogo je lepih vrbaka od Rudnika do Topole a jos lepsih Srpskih glava da vise na njima...
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.