"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala: "...Njegove kvalifikacije drugih ljudi govore više o njemu samom, nego o adminima i članovima, koje je onako kvalifikovao..."
U suštinu stvari Lalo. Upravo tako. Iz Gospodina Temuđina izbijaju tri karakterne osobine: sujeta, gordost i prezir. Nebitan je redosled, ali se da zaključiti iz njegovih upisa ogromna načitanost i znanje kojim raspolaže, ali ga ove tri osobine "vuku" na dno. One mu dođu kao neki balast.
Mi generalno treba da se manimo Temuđina i njegovih upisa i da obratimo pažnju na brlje LSS-a. A njega da totalno ignorišemo.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Lalo bitno je da se svi mi ovde slažemo da mora da dodje do promena i to iz korena i ako se uspe u tome zabole me uvo da li je zbog toga morao da se prizove duh Džingis kana. Nebih voleo da se moj predhodni upis pogrešno protumači voleo bih kada bih mogao i nekako konkretno da pomognem pa makar to bilo i sa tim vinom za koje me konstantno prozivate, već sam negde napisao javi te mesto i vreme da bih mogao da se organizujem i eto me ove godine sigurno
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
temudjin kaže:
Na zahtev clana foruma Indjijanca objavljuje se sledeci tekst:
Lovački savez Srbije, osnovan 26.10.1896. godine, je nacionalni savez lovačkih udruženja i drugih članova udruženih radi ostvarivanja ciljeva u oblasti lovstva i zaštite lovne faune. LSS je 2010. godine imao 85.000 lovaca neposredno učlanjenih u preko 210 lovačkih udruženja.
Lovački savez Vojvodine (LSV) i Lovački savez Kosova i Metohije (LSKiM) su statutarne organizacione celine LSS.
Članstvo u međunarodnim asocijacijama - LSS je član CIC-a od 1930. godine (clanstvo nasledjeno od LSJ) i FACE-a od 2003 godine.
LSS je od juna 2011. godine u organizacionoj krizi koja se prevazilazi usvajanjem novog Statuta i izborom relevantnog rukovodstva.
Sednica skupštine LSS održana u Smederevu 30.06.2012. godine je predmet kontrole Upravne inspekcije zbog sumnje u kvorum (u poslovniku o radu Skupštine LSS ukupan broj je 254 izabrana člana). LSS trenutno ima registrovano 46.000 članova (organizacioni deo LSV ima cca 17.000.), za 19 lovačkih udruženja postoji odluka o prestanku članstva (na osnovu Zakona o udruženjima pojedina lovačka udruženja su pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu pokrenula tužbu za ništavnost odluke.
LSS, trenutno, sa 139 lovačkih udruženja ima potpisan Ugovor o korišćenju lovišta (za 14 lovačkih udruženja istekao je preriod važnosti Ugovora ili nije potpisan) po odredbama prethodnog zakona koje su na snazi do ustanovljenja i dodele lovista po odredbama novog zakona.
U sluzbi saveza (po statutu nema odrednice stucna sluzba) trenutno je zaposleno 9 radnika po odredbama Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta 2 radna mesta nisu popunjena, predlozena je transformacija sluzbe i smanjenje broja zaposlenih na 5 uz povremeno dodatno angazovanje 2 radnika sa po maksimalno 10 sati nedeljno za potrebe odrzavanja zgrade i kancelarija, odrzavanje vozila itd, kao i advokatske kancelarije za zastupanje.
svašta se ispisalo od jutros na ovoj temi i ponovo kažem da je sve bacanje prašine u oči ,ovde sam zacrnio podatke o razlici u broju članova za samo 2 godine,ako ovako nastavimo za 2 godine nepostoji LSS,ako nebude lovaca članova LU kako će funkcionisati lovstvo u Srbiji i na kraju krajeva šta se dešava sa onim zbog čega smo svi i postali lovci a to je priroda i divljač?nisu problem bogata lovišta sa prirodnim uslovima,nego siromašna i ona sa minimalnim uslovima za održivost divljači.Da je savez lovcima potreban jeste,ali ne takav koji samo misli kako da što više izvuče od lovaca a za uzvrat da im neda ništa.
temudjin kaže:
Na zahtev clana foruma Indjijanca objavljuje se sledeci tekst:
Lovački savez Srbije, osnovan 26.10.1896. godine, je nacionalni savez lovačkih udruženja i drugih članova udruženih radi ostvarivanja ciljeva u oblasti lovstva i zaštite lovne faune. LSS je 2010. godine imao 85.000 lovaca neposredno učlanjenih u preko 210 lovačkih udruženja.
Lovački savez Vojvodine (LSV) i Lovački savez Kosova i Metohije (LSKiM) su statutarne organizacione celine LSS.
Članstvo u međunarodnim asocijacijama - LSS je član CIC-a od 1930. godine (clanstvo nasledjeno od LSJ) i FACE-a od 2003 godine.
LSS je od juna 2011. godine u organizacionoj krizi koja se prevazilazi usvajanjem novog Statuta i izborom relevantnog rukovodstva.
Sednica skupštine LSS održana u Smederevu 30.06.2012. godine je predmet kontrole Upravne inspekcije zbog sumnje u kvorum (u poslovniku o radu Skupštine LSS ukupan broj je 254 izabrana člana). LSS trenutno ima registrovano 46.000 članova (organizacioni deo LSV ima cca 17.000.), za 19 lovačkih udruženja postoji odluka o prestanku članstva (na osnovu Zakona o udruženjima pojedina lovačka udruženja su pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu pokrenula tužbu za ništavnost odluke.
LSS, trenutno, sa 139 lovačkih udruženja ima potpisan Ugovor o korišćenju lovišta (za 14 lovačkih udruženja istekao je preriod važnosti Ugovora ili nije potpisan) po odredbama prethodnog zakona koje su na snazi do ustanovljenja i dodele lovista po odredbama novog zakona.
U sluzbi saveza (po statutu nema odrednice stucna sluzba) trenutno je zaposleno 9 radnika po odredbama Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta 2 radna mesta nisu popunjena, predlozena je transformacija sluzbe i smanjenje broja zaposlenih na 5 uz povremeno dodatno angazovanje 2 radnika sa po maksimalno 10 sati nedeljno za potrebe odrzavanja zgrade i kancelarija, odrzavanje vozila itd, kao i advokatske kancelarije za zastupanje.
svašta se ispisalo od jutros na ovoj temi i ponovo kažem da je sve bacanje prašine u oči ,ovde sam zacrnio podatke o razlici u broju članova za samo 2 godine,ako ovako nastavimo za 2 godine nepostoji LSS,ako nebude lovaca članova LU kako će funkcionisati lovstvo u Srbiji i na kraju krajeva šta se dešava sa onim zbog čega smo svi i postali lovci a to je priroda i divljač?nisu problem bogata lovišta sa prirodnim uslovima,nego siromašna i ona sa minimalnim uslovima za održivost divljači.Da je savez lovcima potreban jeste,ali ne takav koji samo misli kako da što više izvuče od lovaca a za uzvrat da im neda ništa.
mada zdrp na ednici UO LSS u zapisniku kaže:
Do sada oko 26.000 uplatilo članarinu, na kraju godine očekujem da će to biti oko 35.000, prošle godine je bilo oko 46.000.
pa zar se niko odgovoran nije zapitao zašto??
temudjin kaže:
[quote]Sremac75 kaže:[b]Molio bih te da ne širiš neistine na forumu! quote]
Da kanda(har) citiram poslovicu -Ako koza laže rog ne laže-
Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ORGANIZACIJI I NADLEŽNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG KRIMINALA
........
Član 3. menja se i glasi:
"Pod organizovanom kriminalnom grupom iz člana 2. ovog zakona podrazumeva se grupa od tri i više lica, koja postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela za koja je predviđena kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja, posredno ili neposredno, finansijske ili druge materijalne koristi.
Pod drugom organizovanom grupom iz člana 2. ovog zakona podrazumeva se grupa koja nije obrazovana u cilju neposrednog vršenja krivičnih dela, niti ima tako razvijenu organizacionu strukturu, definisane uloge i kontinuitet članstva svojih pripadnika, ali je u funkciji organizovanog kriminala."
........
Posle člana 15. dodaje se nova glava IIa, koja glasi:
"IIa POSEBNA OVLAŠĆENJA NADLEŽNIH DRŽAVNIH ORGANA U KRIVIČNOM POSTUPKU ZA KRIVIČNA DELA ORGANIZOVANOG KRIMINALA......
itd itd.....
Temudjin
Temuđine Ćeraniću, nemoj sa babom o uštipcima!
Uz opasnost da se ponovo radi o diverziji i pokušaju skretanja sa teme, moram ponovo da ti kažem :
NEMOJ DA ŠIRIŠ NEISTINE PO FORUMU da te ne bi emotivno i intelektualno nezreli tipovi uzeli zdravo za gotovo!
Ja i dalje odgovorno tvrdim da gore navedenim upisom obmanjuješ članove foruma, ali ne znam zašto to radiš!
Da dokažeš da jedan Sremac75 ne poznaje pravo iako mu je to posao?
Da ne želiš slučajno da me diskredituješ u očima mojih prijatelja sa ovog foruma?
Sram te bilo!
A pričaš kako administratori "muljaju" i manipulišu sa članovima foruma.
Nemoj to više da radiš jer ćeš biti banovan!
Nego, da vidimo mi šta ćemo ... KOZA I DALJE LAŽE!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Brate Sremac strašno mi je žao što ste dopustili da Temudjin na kraju napravi sprdačinu od svega! Začudio sam se da posle onakvih stvari koje je napisao o članovima ovog foruma on ostane ne kažnjen jer bez obzira šta je on u LSS-u ovde je član ko i svi mi i ne dozvoljavam da neko onako piše ma ko da je. Vi kao admini umesto da to sankcionišete ste se upustili sa njim u raspravu, a pojedinci mu nisu baš dorasli pa je na kraju ispao džumbus iz kog se on vešto izvuko i večeras verovatno slatko smejao svemu. Eto toliko od jednog emotivno i intelektualno nezrelog člana! JOS JEDNOM HVALA!
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Zvrrrrrrr. Zvrrrrrr.... "Lovački savez srbije izvolite"
E: - "Ovde Evodija šta ima novo sa UO LSS?????"
LSS:- "Ćeranić podneo ostavku na mesto sekretara LSS"
E: - "To me ne interesuje. To javite Sremcu, šta ima drugo novo za nas lovce iz LSV?" dali su bili naši delegati sa drugom SEKRET AGOM.
LSS:- sEKRET AGA nije bio, ali ostale smo dočekali kao "goste" LSV nije izmirio svoje obaveze prema LSS i sam je sebe isključio!!!
E:- prekidam razgovor sa vama, ljut sam jer sam ja uplatio svoje obaveze prema vama, neko je sklonio usput pare, zovem moje omiljene LoSoVe. DI SU NAŠI NOVCI!!!????!!!????
Pa da sad će Ćera da nam se pridruži i svojim znanjem doprinese da se reše stvari u LSS... hehehe Dzingis kana za precednika! ccccccc
Evodija kaže:
Zvrrrrrrr. Zvrrrrrr.... "Lovački savez srbije izvolite"
E: - "Ovde Evodija šta ima novo sa UO LSS?????"
LSS:- "Ćeranić podneo ostavku na mesto sekretara LSS"
E: - "To me ne interesuje. To javite Sremcu, šta ima drugo novo za nas lovce iz LSV?" dali su bili naši delegati sa drugom SEKRET AGOM.
LSS:- sEKRET AGA nije bio, ali ostale smo dočekali kao "goste" LSV nije izmirio svoje obaveze prema LSS i sam je sebe isključio!!!
E:- prekidam razgovor sa vama, ljut sam jer sam ja uplatio svoje obaveze prema vama, neko je sklonio usput pare, zovem moje omiljene LoSoVe. DI SU NAŠI NOVCI!!!????!!!????
Iz ovoga upisa ne znam da li se Evodija šali ili istinu zbori pa se nadam da će nam temudjin dati objašnjenje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Sremac75 kaže:
Temuđine ostalo ti je još malo vremena da ozbiljno odgovoriš na pitanja koja su ti postavljena!
Oko stanja u LSS, odgovornosti, ......
I naravno oko Zakona.... Koza i dalje laže!
Dobro, da pokusam.... stanje u LSS je posledica loseg rada rukovodstva narocito predsednika Saveza i Skupstine i odlaganje transformacije Republickog u Nacionalni savez.stop Odgovornost velika stop Ostavka podneta stop Zakon je los stop Predlazem da zakopamo ratne sekire stop pogresna infrormacija oko veza sa D.Pajkicem i S.Draginom stop Javno se izvinjavam zbog iskazanog animoziteta koji je posledica vocnjaka stop za salu spreman stop Koza je kaznjena zbog lazi i zamenjena za ovcu stop ovca zamenjena za sarplaninca stop zakon se menja stop Funkcija se odricem stop za kralja i otadzbinu stop stop menjam sarplaninca za carobni stapic stop stop stop
Hehehe evo ga oglasio se WD Temudjin!!!
Dakle, za neupućene, da budem direktan sa informacijom:
Sekretar LSS (istovremeno i direktor stručne službe LSS) Aleksandar Ćeranić je danas na UO LSS podneo ostavku na dužnost sekretara LSS, a time automatski i na položaj direktora.
Mislim da je Ćeranić (alijas Temudjin WD) povukao pravi potez, ali sa zakašnjenjem; bolje ikad nego nikad.
Posledice?
Mislim da bi trebalo pogledati u Statut LSS, i videti da li postoji rok u kojem se ima sazvati vanredna Skupština LSS, pošto je Skupština ta koja je birala sekretara LSS, i jedino ona može i da ga razreši.
Koliko dugo može da traje V.D. stanje?
O stvarnim posledicama koje će tek nastupiti u relativno kratkom roku ćemo malo kasnije.
WD, dobrodošao medju intelektualno i emotivno nezrele, barem se možemo dobro zahebavati, kad smo nezreli. Da je to Pantelić uradio, njega ne bi smo primili!
Možda je Pantelija prezauzet pisanjem potvrda za nošenje oružja, i učlanjivanjem lovaca u lovišta, pa ne vidi šta se dešava? Nemoj samo da neko pravi aluzije na večna lovišta, molim!!!
Možda uči za licencu? Neka pita Borisa Bajića, da mu bude mentor!
Dobro, da pokusam.... stanje u LSS je posledica loseg rada rukovodstva narocito predsednika Saveza i Skupstine i odlaganje transformacije Republickog u Nacionalni savez.stop Odgovornost velika stop Ostavka podneta stop Zakon je los stop Predlazem da zakopamo ratne sekire stop pogresna infrormacija oko veza sa D.Pajkicem i S.Draginom stop Javno se izvinjavam zbog iskazanog animoziteta koji je posledica vocnjaka stop za salu spreman stop Koza je kaznjena zbog lazi i zamenjena za ovcu stop ovca zamenjena za sarplaninca stop zakon se menja stop Funkcija se odricem stop za kralja i otadzbinu stop stop menjam sarplaninca za carobni stapic stop stop stop
Da li da žalimo ili da se radujemo. Komplikovano pitanje. Ne znam da li je temudjinu prekipelo ili da shvatim da je brod počeo da tone? Brate dugo ste kusali iz iste šerpe. Temudjin najbolje zna dokle je kome da kažem došlo "blato". Neko samo ugazio a nekome još samo nos viri. Temudjine jedan si od retkih koji zna stvari iz prve ruke. Ajde da te čujemo"čitamo". .
Tipujem da je Pantelić sledeći da se učlani na Srbijalov!!!
On, kao član lovišta i nosilac Potvrde sa zlatnim potpisom, sigurno će na vreme osetiti vlagu oko djonova... Dal' od vode kad brod tone, ili od suza koje lije?
Jel video neko Pepu75 skoro?
Još malo pa će pola stručne službe da se učlanjuje ovde!
Jedini problem nam je količina mesinga za pločice, tu nisam pametan šta da uradim?!
Samo da ne krenu ovi iz LSV da se učlanjuju, e onda smo tek u problemu!
Lala kaže:
Tipujem da je Pantelić sledeći da se učlani na Srbijalov!!!
On, kao član lovišta i nosilac Potvrde sa zlatnim potpisom, sigurno će na vreme osetiti vlagu oko djonova... Dal' od vode kad brod tone, ili od suza koje lije?
Jel video neko Pepu75 skoro?
Još malo pa će pola stručne službe da se učlanjuje ovde!
Jedini problem nam je količina mesinga za pločice, tu nisam pametan šta da uradim?!
Samo da ne krenu ovi iz LSV da se učlanjuju, e onda smo tek u problemu!
Lalo pa nije članstvo kod nas kao kod LoSoSa, prvo oni srećni da se neko učlani , a mi biramo članstvo, sledeće oni uzimaju novce a kod nas je članstvo besplatno, sledeće oni kada nemaju koga da zayebu onda zayebu sami sebe ,a mi se ovde družimo i radujemo svakom zajedničkom lovu i druženju. Iskreno ne bih dao jedno naše druženje zasve njihove funkcije zajedno .Ne prodajem se tako lako a obraz nikako.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.