DakiNS kaže:
Meni to sve nekako liči na strateški manevar da bi se produžila agonija i dobilo na vremenu. temudjin i dalje ostaje sekretar WD i direktor PIVA ,lepo će da proradi PIVO (da ne reklamiram Jelen) kada se PIVO razradi taman može da se napravi vanredna skupština ili da i ostali daju ostavke i pređu na PIVO.Gde će da zasnuju radni odnos i niko ih ne može oterati , a oni će lepo da budu upravnici po lovištima prave kojekakve godišnje planove, premeravaju lovišta bave se lovnim turizmom (ono ubiranje harača kroz proviziju) i ubiru poene za neku kasniju skupštinu, pa da se na velika vrata opet vrate, kada nastupi povoljan momenat. E moje kolege oni su mnogo opasniji od virusa HIV
Daki btare ova tvoje teorija , definitivno pije najviše vode..da nekažem piva..tako je i onaj postao najbezbrižniji vojvođanski lovac, a sve sa grbače ostali derana!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ajd da kazemo da je ovo pomak ali mali sa mrtve tacke.Covek je da ostavku.Znaci da su i pisanja na ovom forumu dala neke rezultate-mozda opet male ali ih ima.Da li je sad ostavka Druga Temudjina moralni cin ili bacanje prasine u oci i zavaravanje tragova-vreme ce pokazati.Mozda covek jednostavno brod koji tome i propusta vodu na sve strane.Ne zeli da potone zajedno sa brodom..Naravno to je opet stvar izbora.Sto se tice drzave i njenog uplitanja u ovu nasu lovacku zavrzlamu-CISTO SUMLJAM.I do sada je mogla milion puta da reaguje na dogadja u lovstvu ali nije.STO?Svaki od nasih DRAGIH nam rukovodioca u LSS-u ima nekog GUZONJU u ovoj ili onoj stranci koji ga stiti.To se naravno placalo parama ali bogami i raznim vecerama,lovovima u najboljim lovistima za dzabaka.U svoj ovoj zavrzlami ce nastradati neka sitna boranija kao po obicaju dok ce se glavni akteri naravno izvuci a neki ce verovatno avanzovati i na neki veci polozaj..Tako je to u zemlji Srbiji i tako ce to i biti.Silazak KURTE da uzjasi MURTA.Drugo ne mogu da ocekujem.Nadao sam se i nadam se boljim ljudima i boljem LSS-u ali kada bi na njegovo celo dosli iskreni ljudi a ne kvazi strucnjaci i politicki mesetari i caristi.Vreme ce pokazati.SAMO VAS POSMATRAM..
A. Ćerenić kaže: "U zelji da sacuvam Savez upustio sam se u ljuti boj sa Upravom za sume, pojedinim administratorima Srbijalova..."
Meni se ova rečenica uopšte ne sviđa, možda i zato što je ne razumem!
Koji su to od administratora (množina) ovog foruma bio protiv očuvanja saveza, pa je sa njima trebalo voditi ljuti boj?
Da ne ispadne da je neko odavde rušio Savez!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
saja rudnik kaže:
Ajd da kazemo da je ovo pomak ali mali sa mrtve tacke.Covek je da ostavku.Znaci da su i pisanja na ovom forumu dala neke rezultate-mozda opet male ali ih ima.Da li je sad ostavka Druga Temudjina moralni cin ili bacanje prasine u oci i zavaravanje tragova-vreme ce pokazati.Mozda covek jednostavno brod koji tome i propusta vodu na sve strane.Ne zeli da potone zajedno sa brodom..Naravno to je opet stvar izbora.Sto se tice drzave i njenog uplitanja u ovu nasu lovacku zavrzlamu-CISTO SUMLJAM.I do sada je mogla milion puta da reaguje na dogadja u lovstvu ali nije.STO?Svaki od nasih DRAGIH nam rukovodioca u LSS-u ima nekog GUZONJU u ovoj ili onoj stranci koji ga stiti.To se naravno placalo parama ali bogami i raznim vecerama,lovovima u najboljim lovistima za dzabaka.U svoj ovoj zavrzlami ce nastradati neka sitna boranija kao po obicaju dok ce se glavni akteri naravno izvuci a neki ce verovatno avanzovati i na neki veci polozaj..Tako je to u zemlji Srbiji i tako ce to i biti.Silazak KURTE da uzjasi MURTA.Drugo ne mogu da ocekujem.Nadao sam se i nadam se boljim ljudima i boljem LSS-u ali kada bi na njegovo celo dosli iskreni ljudi a ne kvazi strucnjaci i politicki mesetari i caristi.Vreme ce pokazati.SAMO VAS POSMATRAM..
Sajo svaka ti je na mestu, sva ta i takva dešavanja sa raznoraznim guzonjama se iz LSS preselila i na LU pa i tamo raznorazni nazovi predsednici i upravnici imaju neke guzonje iza sebe i sve dok bude tako DžABE KREČIMO BRE. Kake vajde ima i da pozoveš lovonog inspektora u kontrolu i predočiš mu sve relevantne dokaze kad glavonja iz LU pozove svog guzonju, ovaj pozove nadležnog od inspektora i ovaj prodje ko onaj jadnik iz filma "Majstori majstori"! Ja stvarno neznam šta treba da napisem ovde ,pa ako neko od nadležnih čita sve ovo stvarno, nadje sluha pa da mi se javi na PP makar i raspita se. Nema bre ljudi vajde sve dok glavonja ima guzonju nema nama pomoći!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Sremac75 kaže:
Da ne ispadne da je neko odavde rušio Savez!!!!
odavde, sacuvaj boze. upravo ovde su svi nedvosmisleno porucili o potrebi da postoji jedinstven savez , ali samo sa novim ljudima jer su ovi pokazali koliko vrede. nazalost oni izmedju svojih fotelja i saveza stavljaju duze vreme znak jednakosti pa kad se neko odvazi da im nesto kaze, oni normalno udare po uptuzbama kako Srbijalov ili neki administratori urusavaju savez. ono po sistemu DRZTE LOPOVA pa nismo mi vise male bebe, pelene su nam davno skinuli, ali gace ne damo
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Dvosmislenost je odlika političara, ako se neko seća baš sam na ovoj temi odavno napisao da drug temudjin treba da se bavi politikom ili da otvori elitnu školu za političare.Upravo dvosmislenost daje mogućnosti manevara koji služe da se dođe do željenog cilja. A i nedorečenost, ili izostavljanje interpunkcije da bi se promenio sadržaj . Setite se proroka a i političari se trude da budu proroci (LoSoSi i LoSoVi od lovnih neradnika prešli u lovačke političare) .Da se podsetimo istorije:
Prva proročica u Delfima bila je Sibila koja je postala poznata po proročanstvu danom bogatom lidijskom kralju Krezu koji je nakon odluke da napadne Perziju navratio ovamo po savjet. Sibila mu je zagonetno rekla: Ako to učiniš, uništit ćeš veliko carstvo. Siguran da će uspjeti, Krez je krenuo u rat i izgubio ga. U nečem je ipak uspio ispuniti proročanstvo, a to je da je uništio jedno veliko carstvo. Nažalost svoje
Antički su Grci duboko vjerovali u proročanstva pa su po njih često odlazili u svoje hramove nadajući se izbjeći zlu sudbinu. Tamo se ne bi puno usrećili jer bi većinom dobili neodređene i nerazumljive odgovore, koje najbolje ilustrira odgovor proročice Pitije jednome ratniku koji se spremao u ljuti boj. Ovisno o tome gdje bi po svom izboru odredio upisati zareze, dobio bi i drugačiji odgovor. U ovome slučaju rečeno mu je da će ići, vratiti se i da neće poginuti u ratu. Ali što je s drugačijom postavom zareza? Moglo bi značiti da će ići, vratiti se neće, poginut će u ratu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki evo da i ja tebi proreknem, druze ziveces vise od 100 godina ako te smrt ne pretekne
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
DakiNS kaže:
Dvosmislenost je odlika političara, ako se neko seća baš sam na ovoj temi odavno napisao da drug temudjin treba da se bavi politikom ili da otvori elitnu školu za političare.Upravo dvosmislenost daje mogućnosti manevara koji služe da se dođe do željenog cilja. A i nedorečenost, ili izostavljanje interpunkcije da bi se promenio sadržaj . Setite se proroka a i političari se trude da budu proroci (LoSoSi i LoSoVi od lovnih neradnika prešli u lovačke političare) .Da se podsetimo istorije:
Prva proročica u Delfima bila je Sibila koja je postala poznata po proročanstvu danom bogatom lidijskom kralju Krezu koji je nakon odluke da napadne Perziju navratio ovamo po savjet. Sibila mu je zagonetno rekla: Ako to učiniš, uništit ćeš veliko carstvo. Siguran da će uspjeti, Krez je krenuo u rat i izgubio ga. U nečem je ipak uspio ispuniti proročanstvo, a to je da je uništio jedno veliko carstvo. Nažalost svoje
Antički su Grci duboko vjerovali u proročanstva pa su po njih često odlazili u svoje hramove nadajući se izbjeći zlu sudbinu. Tamo se ne bi puno usrećili jer bi većinom dobili neodređene i nerazumljive odgovore, koje najbolje ilustrira odgovor proročice Pitije jednome ratniku koji se spremao u ljuti boj. Ovisno o tome gdje bi po svom izboru odredio upisati zareze, dobio bi i drugačiji odgovor. U ovome slučaju rečeno mu je da će ići, vratiti se i da neće poginuti u ratu. Ali što je s drugačijom postavom zareza? Moglo bi značiti da će ići, vratiti se neće, poginut će u ratu.
E Daki i ja sam to odavno primetio, skorije sam i napisao ali činimi se da je upis nestao ka koleteralna šteta posle one ujdurme od pre neki dan. Elem stvarno izgleda žalosno kad neko, ima i admina, krene u polemiku sa Temudjinom, a nije mu dorastao.
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Eto čovek je opet uspeo u svoj nameri, mi ponovo celo veče provedosmo razglabajući o tipu iz Kandahara, a posle ostavke je i dalje to isto što je bio do daljnjeg, a to daljnje može da potraje... A da, tema je Nestajeli LSS...
Nemoj se čuditi on je do daljnjeg sastavni deo LoSoSa ,tako da smo u okviru teme.
Nego kako ti se čini moje viđenje budućeg scenarija?
DakiNS kaže:
Meni to sve nekako liči na strateški manevar da bi se produžila agonija i dobilo na vremenu. temudjin i dalje ostaje sekretar WD i direktor PIVA ,lepo će da proradi PIVO (da ne reklamiram Jelen) kada se PIVO razradi taman može da se napravi vanredna skupština ili da i ostali daju ostavke i pređu na PIVO.Gde će da zasnuju radni odnos i niko ih ne može oterati , a oni će lepo da budu upravnici po lovištima prave kojekakve godišnje planove, premeravaju lovišta bave se lovnim turizmom (ono ubiranje harača kroz proviziju) i ubiru poene za neku kasniju skupštinu, pa da se na velika vrata opet vrate, kada nastupi povoljan momenat.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kempi jako si blizu istine, barem po mom mišljenju!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
A. Ćerenić kaže: "U zelji da sacuvam Savez upustio sam se u ljuti boj sa Upravom za sume, pojedinim administratorima Srbijalova..."
Meni se ova rečenica uopšte ne sviđa, možda i zato što je ne razumem!
Koji su to od administratora (množina) ovog foruma bio protiv očuvanja saveza, pa je sa njima trebalo voditi ljuti boj?
Kolege mislim da je svakako većini ljudi koji lično neprate forum Srbijalov, predočeno da je isti protiv saveza i svega što je "dobro" u našem lovstvu!! Tako da i taj Ćerinić verovatno govori isto to gde god stigne, ali baš zato smatram da je isti dobio i previše prostora na ovom forumu i da netreba više da bude tema rasprava, nego treba da se prati njegov daljnji rad i razvoj u industriji piva, kojoj sigurno teži u budućnosti, jer tamo leži dobra šuška!!..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
U komentaru na naslovnoj strani, u vezi zvanične izjave 'ljutog bojovnika' Ćeranića, juče ujutro sam napisao sledeće:
'Sukob Ćeranića sa nekim od admina odavde nije po strateškom pitanju DA ili NE LSS, nego po pitanju koncepcije i funkcionalnosti - kakav treba da bude Savez, šta i kako da radi! Koliko sam ja razumeo, prema upisima, ogromna većina članova portala Srbijalov je bila za očuvanje LSS, i sada je, ali ni slučajno ovakvog kakav je sada, sa ovom garniturom i načinom rada.
Ono što sam očekivao da vidim, a ne vidim u izjavi, je barem neka doza samokritike. Niko nije bezgrešan. Kao što ne vidim ni jednu reč na račun pojedinaca-zaposlenih iz stručne službe saveza, a njihova uloga nije zanemarljiva u celoj priči - ko je solio i dosoljavao?
Pošto vidim da se Smederevo pojavljuje kao neka prelomna tačka, da podsetim da je prema anketi na našem portalu, čak 67% anketiranih izjavilo da je u Smederevu kršen statut LSS, dok je još dodatnih 20% reklo da ih to ne zanima uopšte!! Toliko o 'smederevcima' i o onima koji su isforsirali takav način rada. A sada još i sekretar LSS u svojoj ostavci u prvoj rečenici pominje Smederevo, i distancira se od te skupštine.'
Apsolutno je navažno šta piše u Statutu LSS povodom ostavke sekretara LSS ili bilo koje druge osravke.
Statut je takav kakav je a nikakav je ( to smo rekli još davne 2009 godine ali niko nije hteo da sluša ).
I ovakav kakav je ne poštuju ga oni kojima je to najveća obaveza kao najodgovornijima u LSS.
Prekršen je bezbroj puta pa ništa, članovi UO inače naše kolege lovci, da sam zlurad rekao bih na žalost, ni prstom da mrdnu, osim pojedinaca koji su časni i pošteni ( Boba , Šole ...).
Čutali su kada je popović delio medalje, pehare, ordenje bez ijednog sastanka Komisije kojoj je to bio posao poveren Statutom, zna se i zašto je to tako rađeno, ćutali su i povodom troškova vođenja knjigovodstva LSS koja je bila duplo veća od stvarne cene za taj obim i vrstu knjiženja, ćute i ćutali su kada je sazivana Skupština LSS bez utvrđivanja dnevnog reda mimo njih, ćute na laži i obmane oko izglasavanja članarine za 2012 godinu a sam predsednik LSS u listu Lovac iznosi da je odluka malo kontradiktorna - šta to znači ne zna niko, ćute na selektivno pozivanje na smed.skupštinu iako ispred sebe imaju podatke o uplatama članarine za poslednje 4 godine.Ćute i na nestatutaran način zamene, smene ili čega već članova UO, NO Suda časti na osnovu lažnih predloga Saveta lovnih regiona .Ćute i što se osipa članstvo.Nima je dosta samo da budu tu gde su i da malo rucke da ne smršaju od silne odgovornost i teških odluka.
U listu Lovac broj 2. sve podmetanja i laži od onih koji su i doveli do ovoga, pa još očekuju da neko laži, i ličnu promociju plaća 70 dinara po broju.
Ne pitaju se članovi UO,kako je sada dovoljno 300 dinara za rad LSS a 2010 nije bilo dovoljno 700 ( predlog Centralnog lovnog regiona ) pa su usvojili 1000 dinara.Tri puta više od tri puta manje uplata za iste troškove, UO,NO,Skupštinu, Šta se promenilo.Znači li to da više nije u modi Browing, Swarowski, da neće biti podmetanja računa, da su pojeftinile knjigovodstvene usluge, pehari, medalje, da se neće službeni auto koristiti u privatne svrhe, da je kupljeno Babino bure i da više nema takvih investicija.Možda neće biti 970.000 hiljada dinara ostalih dnevnica i službenih troškova ( da sam zlurad pitao bih da to nisu troškovi seobe ptičurina ali neću ).Šta se promenilo kolege iz UO.Vidim na slici sa sastanka UO neka lica poznata po organizovanju zabava u svojim LU, verovatno im takav kadar i nedostaje.
Čujem i za biser nad biserima da ovaj LS KiM, čiji je status u mirovanju po izjavi iz Lovca poštenog i čestitog marka nije onaj iz ZoDiL a koji ima pravo na organizovanje polaganja lovačkih ispita ( al ga savetuju svaka im čast ) već je ovaj sada ( izašao iz mirovanja ) neki drugi koji su inače probali da kupe i prozvali izdajnikom.
Kako vas kolege iz UO nije sramota da ceo UO od početka prećutite, šta ste i kome dužni.Pitajte, makar pogrešno, predložite, izjavite šta nije bilo u redu sa vašim koegama iz ovog dela Srbije, šta su pogrešili, ili su vas operisali od savesti i sećanja.Zar ste zaboravili kako je sve počelo, i ko je počeo.
Ako ništa drugo drago nam je što smo svojim aktivnostima skinuli jaram sa lovačkog vrata i što sada predlažete ovaj iznos članarine. A ako Bog da biće još manja čim vas ne bude bilo tu gde ste zaseli.
Svako se pamti po nečemu vas će upamtiti ( čast izuzecima ) po tome što ste prespavali 4 godine i urušili LSS, što ste nastavili tamo gde je stao živojinović i pantelić.
Ako se malo promeni Zakon a hoće setićete se vi svega i gde ste pogrešili.A ako država bude radila svoj posao, ni po babu ni po stričevima, možda će imati i kolektivne odgovornosti.Pojedina dela se čine i činjenjem i nečinjenjem.
Jedan predlog za moje, nadam se drugove, iako ih sve ne poznajem, administratore.
Nemojte da brojite upise već broj reči, inače ja ( a nisam mlad ) ostadoh bez pločice , o ordenu bilo koje vrste ili reda i ne razmišljam ( uglavnom nisam nikome previše mio ).Pa čime Drugovi da se pohvalim.
Malo šale u ovim sumornim lovačkim danima.
Molim administratore da objave da se 08.12.2012 godine obeležava 90 godina postojanja Lovačkog saveza Kosova i Metohoje.
Početak svečanosti je 08.12.2012 godine u 14 časova dočekom gostiju.
Čestitam lovcima Kosova i Metohije jubilej vredan pažnje uz želje da prvi naredni dočekaju u boljoj atmosferi.
DOBAR POGLED!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.