Strana 4. - meni najinteresantnija, rukom dopisana, sastavni deo zapisnika. Rukom su primedbe dopisali, šta mislite ko? (klik na sliku za uvećanje):
Svega mesec dana kasnije, 21.10.2009., još jedan sastanak, ovaj put u prisustvu tri državna sekretara, i dva direktora iz Ministarstva (Uprava za šume i Generalni inspektorat).
Zadnja rečenica zapisnika, pre potpisa prisutnih, glasi: 'U smislu navedenog, usaglašeni su stavovi predstavnika Ministarstva PŠV kao i predstavnika LSS i LSV, koji svojim potpisom to potvrdjuju.'
Ni celu godinu dana kasnije, Zakon je od tih istih predstavnika lovačkih saveza javno napadan i osporavan?!?
Evo kopija zapisnika:
Strana 2. redja neke članove koji se menjaju, da ne opterećujem sada, bitnija je strana 3., ona poslednja rečenica pre potpisa: 'U smislu navedenog, usaglašeni su stavovi predstavnika Ministarstva PŠV kao i predstavnika LSS i LSV, koji svojim potpisom to potvrdjuju.'
Na dokumentima stoje potpisi sledećih ljudi:
Dragan Injac, državni sekretar, prof.dr. Saša Orlović, direktor Uprave za šume, Miodrag Strnad, državni službenik u Upravi za šume, Violeta Andrić, iz Odseka za normativne poslove, a što se lovačke strane tiče, tu su se potpisali:
prof dr. Zoran Popović, predsednik LSS, Ferenc Irmenji, sekretar LSS (tadašnji), i prof.dr. Miloš Beuković, predsednik LSV (tadašnji).
Ko je ono posle napadao Zakon? Dobro se sećam javne tribine na Lorist sajmu, 30.09.2010. (dakle ni godinu dana posle usaglašavanja), kada je taj isti Zakon bio napadan kao nesprovodiv, upravo od strane jednog od potpisnika!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Članovi stručne grupe iz LOVAČKIH SAVEZA su insistirali da se njihova rešenja ugrade u radnu verziju koja će ići u dalju proceduru donošenja, i to u vezi sledećih zahteva LOVAČKIH SAVEZA :
1. Da se LOVAČKI SAVEZIoznače kao imaoci javnih ovlašćenja, kojima se mogu poveriti pojedini poslovi državne uprave
2. da se lovačka udruženja koja su UČLANJENA U LOVAČKE SAVEZE, kao i sami LOVAČKI SAVEZI, označe kao pravna lica kojima se može poveravati obavljanje delatnosti od opšteg interesa
3. da se radi zaštiteLOVAČKIH SAVEZA iz ponuđene radne verzije zakona izbriše Komora lovnih radnika i licence u lovstvu
4. da lovnu kartu štampaju, distribuiraju i NAPLAĆUJU LOVAČKI SAVEZI"
Stručna grupa je samo delimično ispunila ove zahteve, pa otuda verovatno nezadovoljstvo lovačkih saveza zakonom.
SRAM VAS BILO!
Jel i ovo bilo u interesu lovaca kojih su vam puna usta???
SRAM VAS BILO!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Uvek i vazda u interesu lovaca, nesebično se žrtvuju... Izgaraju na braniku lovstva, lovišta i divljači! Istih onih lovišta i divljači kojima je vlasnik država, i koje oni iz saveza valjda štite od vlasnika?
Ovo je sve nakaradno.
DakiNS kaže:
Jeste kolega temudjine , samo ima jedan problemčić a to je pitanje "koji" upravni odbor , da li ona grupa od koje ne videsmo neke vajde ili neki novi?
Naravno da se odnosi na postojecu grupaciju a Jelen je napravljen prvenstveno za distribuciju lovne karte i prikupljanje podataka kao posledica odredbi novog zakona. Neophodan je novi Upravni odbor a za to novi Statut itd... Na kraju ce ispasti da ce se promeniti i zakon i pravilnici a ista "mala grupa pe.era" ce uraditi sve samo da ostane na funkcijama. No sto kaze poslovica jutro je pametnije od veceri da sacekamo .....
OOOOO Temudjine pa ne reče nam kada će svanuti to pametno jutro?
Ili si možda i ovde na forumu dao ostavku koja još nije razmatrana i prihvaćene a kada će ? Ne znamo!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Mene samo jedna stvar zanima: zbog čega ovi dokumenti koje sam ja postavio ovde, nisu bili javno objavljeni onda kada se 'lomilo' sve ovo oko zakona, nego je trebao da se pojavi Srbijalov i par desetina zaludjenika-volontera, da pokažu sav sjaj i bedu lovstva?
Ko je taj koji je mislio da je bolje da ovo ostane van domašaja lovačke, a i ostale javnosti?
O ponašanju predstavnika lovaca, tj. rukovodstava oba saveza, nemam reči - mogu jedino da se divim 'farbarskom' umeću, kako su elegantno uspevali da lovcima pričaju jedno, a da rade ovo što se vidi iz dokumenata da su radili.
I dan danas, ti isti ljudi pokušavaju da drmaju lovstvom, ne obazirući se na to što je lovstvo u Srbiji verovatno na najnižim granama u poslednjim decenijama.
I opet niko iz državnih organa nema petlju da lupi šakom o sto, i preseče ovo? Pa na taj način samo se duva u jedra ovakvom ponašanju i načinu rada po savezima.
Sve je nakaradno, sve je postavljeno naglavačke. A svi se deklarativno zalažu za boljitak lovstva i interese lovaca. Svi čekaju nekog 'lovačkog Mesiju' koji će da reši sve probleme! A isti ljudi se već duže vreme samo rotiraju na funkcijama, dok lovačka raja psuje u praznim lovištima, i plaća sve skuplji danak svojoj strasti i ljubavi prema lovu.
Tako nam i treba, i bolje nismo ni zaslužili.
I što je najgore, upseva im donekle!!
Zahvaljujući neobaveštenim, neukim, neupućenim i indiferentnim lovcima, eto zbog toga.
Jedini bedem na kome se brani lovstvo Srbije je izgleda forum Srbijalov.
Ne bih pomenuo LSCS iz subjektivnih razloga ali moram.
Na svim sastancima UO, Skupštine LSS svi predstavnici Centralnog lovnog regiona - sada LSCS su nedvosmisleno tvrdili da je ZoDiL prihvaćen i potpisan od strane rukovodstva LSS bez znanja i odluke bilo kog organa LSS.Predstavnici ostalih regiona i saveza su preko toga prelazili kao da je to nešto najnevažnije, toliko su bili nezainteresovani ili instruirani da je bolelo.
Sada kukaju, kasno je.
Iz priloženih dokumenata se jasno vidi da popoviću, beukoviću i ostalima nije bilo stalo da zaštite lovce, udruženja već zapravo Saveze kako bi mogli da rade ono na šta su godinama navikli.
Da je LSV trgovao jeste.Trgovao je kod usvajanja Statuta, izbora popovića i Irmenjija, kod izbora popovića i tice, kod usvajaja članarine 60 : 600 i još mnogo toga.
Da je popović pritiskao LSV da odustane od organizovanja polaganja lovačkih ispita za kandidate sa područja LSCS jeste i to direktnom pretnjom Beukoviću.Sada se hvali kako je u LSV napravio diverziju po tom pitanju.
Taj popović, mrsko mi je i da ga pomenem ne može da prežali što smo ga preveslali oko polaganja lovačkih ispita a Iliji Elezoviću će to pamtiti do kraja života.Iliji još jednom hvala i ne trebaju mu
prijatelji poput popovića.
Pogađali su se i oko izbora škobića na mesto predsednika NO, znaju to svi članovi i verovatno se sećaju kako je protekao konstituivni sastanak.
Šta reći i raditi posle svega.
Da ne propustim, stavovi LSV u radnoj grupi koja je pripremala predlog novog Statuta LSS su bili izuzetno korektni i siguran sam u cilju očuvanja LSS i jedinstva u lovstvu.
Siguran sam da su i najodgovorniji u LSV svesni grešaka i pravog lica onih sa kojima su trgovali, ako smo svi nešto naučili na greškama onda i dalje postoji potencijal za smenu popovića i tice - a sa njima ide i cela njihova kamarila ( mislim da je to osnovni problem i prepreka da se ne daju ostavke ).
Da lovstvo mora biti drugačije mora i tu nema pogađanja.
Zamerali su LSCS na niskoj članarini, čime sada potkrepljuju predlog LSS - 300 dinara za LSS, 100 za osiguranje lovaca i 100 za informisanje.Kud se dedoše oni planovi i troškovi kada je članarina bila ( 2010 godine ) 1000 dinara.
I tada su preglasali članove Skupštine iz Centralnog lovnog regiona.
Da nismo ništa postigli ( LSCS ) a jesmo , barem to mnogi tvrde, uspeli smo da prepolovimo članarinu prema lSS i da ih nateramo da se stave u pamet kada je u pitanju trošenje lovačkih para.
Drago mi je što se objavljuju dokumenti koji pojašnjavaju uloge svih u donošenju ZoDiL.Opet smo bili u pravu.
Umoran sam, pomalo razočaran, a imam i godina iza sebe.
Pamtim dosta i na žalost bio sam savremenik mnogih zbivanja, na moju sreću ne i saučesnik.
Sve bude i prođe, dođu i teška vremena, ali ovakva vremena i ovakvi, odnosno onakvi ljudi, nisu mogli ni da se sanjaju.
Patološka mržnja i strah gospodina popovića, na žalost predsednka LSS, prema LSCS prevazilazi sve granice normalnog, razložnog i bilo čime utemeljenog.
Nema para koje bi dotični gospodin dao ( normalno, jer je tako navikao, još da nisu njegove ) da ne postoji LSCS.Hoće dotični jednoumlje, aplauze, da bude neko na tuđoj grbači, da se pita, da postane gospodin uvaženi lovac.
Ne ide to tako, nije ni lako.
Može čovek da obuče bilo koje odelo, džabe, spolja gladac a unutra jadac.Mogu pojedini članovi da mu daju i zlatno lančence, da okiti optiku ili karabin, džabe, popović se i dalje piše malim slovima.
Ne može, ne treba i ne sme tako mali čovek u duši da stoji na čelo najstarije i najčasnije organizacije na ovim prostorima.
Šta to njega čini malim ?
To, što je zloupotrebio poverenje lovaca, što je uzurpirao ingerencije Upravnog odbora, što je pokušao da bude veći nego što ikada može da bude, to što je ostao u istim onim pantalonama u kojima je i došao u Beograd.
Istina koju ne može da promeni ni on ni ovi njegovi je samo istina na koju nemaju odgovor a da taj odgovor ne bude priznanje zloupotreba, nemoći, želje da se bude veliki na tuđoj grbači.
Predložio sam nedavno, sve bi moglo da se reši sučeljavanjem, odgovorima na sva pitanja, iskrenošću na koju on i njegovi nisu spremni.Ja jesam.
Odgovoriću na sva pitanja, i zašto je osnovan LSCS, i zbog čega, i zašto nećemo da platimo njihovu članarinu, i šta sam i gde rekao, i zbog čega.
Odgovoriću i od kada sam lovni radnik, i koji auto vozim, kojim karabinom pucam, koju optiku koristim.Priznaću i da nisam bogat, osim u srcu i prema broju drugova i prijatelja.
Iste odgovore očekujem i od njega, prihvatiću da umesto njega odgovori i njegov zastupnik ( možda ga ima ali lovci Srbije to ne znaju ).
U želji da mu pomognem, da bude spreman, neka odgovori lovcima Srbije:
- Zašto je, lovce Srbije, UO LSS, Skupštinu LSS, lagao da nije dao saglasnost na ZoDiL i zašto je potpisao to što je potpisao bez odluke ijednog organa LSS.
- zašto je LSS plaćao knjigovodstvene usluge u iznosu koji je više od duplo veći od cene sličnih usluga u Beogradu i ko je na njega uticao u tom pogledu.
- zašto je uveo dvojak način plaćanja članarine prema LSS ( LSV 60 dinara svi ostali 600 dinara u 2011 godini ) a sada odustaje od toga.
- zašto je delio odlikovanja i priznanja mimo Komisije za dodelu priznanja i bez ijedne odluke UO koja bi to verifikovala.
- kako su to troškovi po predhodnom za godinu dana bili duplo veći, i zašti UO LSS nikada nije dobio informaciju o broju odlikovanja, priznanja, pehara i medalja, dobavljaču i cenama.
- zašto UO lSS nije nikada imao ponudu za predhodno a radi se o troškovima koji prelaze MILION dinara.
- zašto je slagao Radnu grupu, formiranu odlukom Skupštine LSS,ostale prisutne, da će uložiti sve svoje mogućnosti i uticaj da se predlog Statuta Radne grupe što pre nađe na javnoj diskusiji.
- zašto je slagao Skupštinu LSS u Smederevu da se članovi UO, NO i Suda časti zamenjuju i novi biraju na predlog Saveta lovnih regiona.
- Zašto stalno krši Statut LSS.
-Zašto je troškove svojih privatnih ručkova prikazivao kao troškove sastanaka Južnog lovnog regiona.
- Zašto je pokušao da oduzme pravo na lov lovcima čija su LU članovi LSCS.
- Zašto je pokušao da onemogući polaganje lovačkih ispita za više od 500 kandidata, budućih lovaca, mladih ljudi samo zato što je inicijator bio LSCS.
- Zašto mrzi LSCS i njegove predstavnike i je li to po lovačkom kodeksu.
- Zašto je ucenom i pretnjama sprečio da LSV organizuje polaganje lovačkih ispita na teritoriji LU koja su članovi LSCS i zašto je Iliju Elezovića nazvao Vukom Brankovićem.
- Na kraju da li oseća ikakvu grižu savesti zato što je u lovstvo Srbije uneo zlo, nejedinstvo, podele, zlu krv, što nas je posvađao zbog ispunjenja ličnih želja, sitnih para i lične sujete.
Ako sam pomogao da pripremi odgovore biće mi drago.Ja sam spreman ( možda nisam vredan njegove titule i pažnje ), da odgovorim na sva pitanja bez pripreme.
Pošto je tema: Nestaje li LSS.
Ne i neće ali nestaće oni kojima nije mesto u njemu, koji nemaju ni časti ni obraza već su samo sitne duše kojima je stalo do tuđih para i lične promcije.
Elko pokušaću da dam moguće odgovore po pitanjima.
elko kaže:
U želji da mu pomognem, da bude spreman, neka odgovori lovcima Srbije:
- Zašto je, lovce Srbije, UO LSS, Skupštinu LSS, lagao da nije dao saglasnost na ZoDiL i zašto je potpisao to što je potpisao bez odluke ijednog organa LSS.
Sujeta
- zašto je LSS plaćao knjigovodstvene usluge u iznosu koji je više od duplo veći od cene sličnih usluga u Beogradu i ko je na njega uticao u tom pogledu.
lapo-lapo
- zašto je uveo dvojak način plaćanja članarine prema LSS ( LSV 60 dinara svi ostali 600 dinara u 2011 godini ) a sada odustaje od toga.
da uzme , pa makar i 60 dinara
- zašto je delio odlikovanja i priznanja mimo Komisije za dodelu priznanja i bez ijedne odluke UO koja bi to verifikovala.
Kupovao podrepaše
- kako su to troškovi po predhodnom za godinu dana bili duplo veći, i zašti UO LSS nikada nije dobio informaciju o broju odlikovanja, priznanja, pehara i medalja, dobavljaču i cenama.
lapo-lapo
- zašto UO lSS nije nikada imao ponudu za predhodno a radi se o troškovima koji prelaze MILION dinara.
isto kao prethodni
- zašto je slagao Radnu grupu, formiranu odlukom Skupštine LSS,ostale prisutne, da će uložiti sve svoje mogućnosti i uticaj da se predlog Statuta Radne grupe što pre nađe na javnoj diskusiji.
to nije slagao jer nema ni mogućnosti ni uticaja
- zašto je slagao Skupštinu LSS u Smederevu da se članovi UO, NO i Suda časti zamenjuju i novi biraju na predlog Saveta lovnih regiona.
Inače bi zajedno sa kokoškom letio
- Zašto stalno krši Statut LSS.
Novci
-Zašto je troškove svojih privatnih ručkova prikazivao kao troškove sastanaka Južnog lovnog regiona.
Da mu ne padne ručak teško na džep
- Zašto je pokušao da oduzme pravo na lov lovcima čija su LU članovi LSCS.
Da pokaže ko je "baja"
- Zašto je pokušao da onemogući polaganje lovačkih ispita za više od 500 kandidata, budućih lovaca, mladih ljudi samo zato što je inicijator bio LSCS.
osveta zbog para
- Zašto mrzi LSCS i njegove predstavnike i je li to po lovačkom kodeksu.
Prvo mu treba objasniti šta je kodeks , obraz i poštenje
- Zašto je ucenom i pretnjama sprečio da LSV organizuje polaganje lovačkih ispita na teritoriji LU koja su članovi LSCS i zašto je Iliju Elezovića nazvao Vukom Brankovićem.
osveta sitne duše
- Na kraju da li oseća ikakvu grižu savesti zato što je u lovstvo Srbije uneo zlo, nejedinstvo, podele, zlu krv, što nas je posvađao zbog ispunjenja ličnih želja, sitnih para i lične sujete.
Ne ni najmanje inače to ne bi nikada ni uradio
Ako sam pomogao da pripremi odgovore biće mi drago.Ja sam spreman ( možda nisam vredan njegove titule i pažnje ), da odgovorim na sva pitanja bez pripreme.
Pošto je tema: Nestaje li LSS.
Ne i neće ali nestaće oni kojima nije mesto u njemu, koji nemaju ni časti ni obraza već su samo sitne duše kojima je stalo do tuđih para i lične promcije.
Nadam se da sam u ovom kvizu izneo sve tačne odgovore
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
avo mi ne da mira.
Mislim da DrPić nije baš normalan, ali nisam siguran šta je u pitanju
Ima li neki doktor na forumu, ja ću da opišem simptome, a on da pomogne oko dijagnoze.
- mnogo voli pare ( ali naše ) i ne može da se kontroliše kada su one u pitanju.
- puno laže ali isključivo iz ličnih razloga i koristi.
- razboli se naprasno kada sve ne ide po njegovom planu, čak ni na proslave ne može da ode.
- druži se sve sa sebi sličnima ( malo oko struje, malo oko diplome, malo sa ulizicama i podrepašima, malo sa pojedinima koji kradu pare od lovačke zabave- kako su lepi na slici uo, malo sa časnim ljudima koji su lovačke pare prebacivali na račun firme svoje žene a ko kaže da brak nije svetinja,
- voli skupe i kvalitetne stvarčice i uvek uspe da ih kupi a da ne potroši ni jedan dinar iz svog džepa
- izuzetno voli da ga slušaju, da dominira ( pošto u svom selu i okolini to nije imao nikada prilike ) a neopisivo se ljuti kada mu inicijativa izmakne iz ruku - kao kada ga ne pitaju koga će da pozovu na proslavu recimo 90 godina postojanja.
- oseća se inferioran u odnosu na pojedince iz nekih šahovskih klubova tamo negde iz Šumadije
- veoma je osetljiv na neka sredstva informisanja iako mu oni i u ličnom kontaktu prenose glasine o njegovom ODNOSU sa znate kim.
A možda i nije u pitanju bolest, možda je nešto drugo.
Kada se pogleda ponašanje predsednika LSS Zorana Popovića u vezi davanja saglasnosti na ZODL i kasnijih izjava u vezi toga, i nekih drugih izjava i postupaka, a imajući u vidu neka od dokumenata koja su objavljena u javnosti (Odgovor Ministarstva listu 'Predator' ), kao i na ovom forumu u upisima pojedinaca, mislim da ima osnova da se pokrene postupak pred Sudom časti LSS, zbog kršenja Lovačkog kodeksa, koji kaže sledeće:
'Član 29.
Lovci su obavezni da poštuju i štite svoju lovačku organizaciju.
Lovci treba da jačaju ugled, čast i dostojanstvo lovstva, i da izbegavaju radnje zbog kojih bi se u javnosti smanjio ugled lovstva. U svom ophođenju, lovac mora voditi računa o ličnom ponašanju u skladu sa načelima etike i Kodeksa lovaca Srbije, tako da jača ugled lovaca i lovačke organizacije.
Lovci treba da budu otvorenog srca i dobronamerni. Ne treba da zlonamerno kritikuju mišljenja drugih lovaca. Informacije na osnovu kojih lovci odlučuju ili čine, treba da budu istinite, a izjave ne smeju biti lažne i zavaravajuće.
Ako se pokaže da su se ponašali pogrešno, treba da se uvređenom i javnosti izvine.'
Ja imam ovakvo mišljenje, voleo bih da čujem i ostale kolege, šta misle. Takodje mislim, da bi i protiv Marka Tice takodje bilo osnova za pokretanje postupka pred Sudom časti LSS, kako po ovom članu Kodeksa, tako možda i po nekim drugim članovima.
Tako ja mislim, možda grešim?
Nekako mi je glupo da p(r)ozivamo državu i njene organe oko rešavanja problema u savezu, a da pre toga nismo iskoristili sve mogućnosti za rešenja i utvrdjivanje istine unutar lovačke organizacije.
Lala kaže:
Kada se pogleda ponašanje predsednika LSS Zorana Popovića u vezi davanja saglasnosti na ZODL i kasnijih izjava u vezi toga, i nekih drugih izjava i postupaka, a imajući u vidu neka od dokumenata koja su objavljena u javnosti (Odgovor Ministarstva listu 'Predator' ), kao i na ovom forumu u upisima pojedinaca, mislim da ima osnova da se pokrene postupak pred Sudom časti LSS, zbog kršenja Lovačkog kodeksa, koji kaže sledeće:
'Član 29.
Lovci treba da jačaju ugled, čast i dostojanstvo lovstva, i da izbegavaju radnje zbog kojih bi se u javnosti smanjio ugled lovstva. U svom ophođenju, lovac mora voditi računa o ličnom ponašanju u skladu sa načelima etike i Kodeksa lovaca Srbije, tako da jača ugled lovaca i lovačke organizacije.
Lovci treba da budu otvorenog srca i dobronamerni. Ne treba da zlonamerno kritikuju mišljenja drugih lovaca. Informacije na osnovu kojih lovci odlučuju ili čine, treba da budu istinite, a izjave ne smeju biti lažne i zavaravajuće.
Ako se pokaže da su se ponašali pogrešno, treba da se uvređenom i javnosti izvine.'
Ja imam ovakvo mišljenje, voleo bih da čujem i ostale kolege, šta misle. Takodje mislim, da bi i protiv Marka Tice takodje bilo osnova za pokretanje postupka pred Sudom časti LSS, kako po ovom članu Kodeksa, tako možda i po nekim drugim članovima.
Nekako mi je glupo da p(r)ozivamo državu i njene organe oko rešavanja problema u savezu, a da pre toga nismo iskoristili sve mogućnosti za rešenja i utvrdjivanje istine unutar lovačke organizacije.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Lala kaže:
'Član 29.
Da se samo malo korigujem: napisao sam kolokvijalno 'Lovački kodeks', precizno je 'Etički kodeks lovaca Srbije'.
Inače, svo ovo pisanje naše ovde na ovoj i sličnim temama je, koliko ja vidim, potpuno u skladu sa navedenim našim kodeksom, imajući u vidu sledeće:
'Član 30.
Lovci su dužni da brane čast, ponos i plemenitu lovačku tradiciju. Bez oklevanja treba sami da razotkriju nezakonitosti ili nemoralno ponašanje svojih drugova i drugih lica, ako se stvar odnosi na divljač, zaštitu prirode ili lovstvo. Lovac ne treba da se povezuje i podržava osobe ili postupke koji su suprotni moralnim standardima ili zakonu, koji mogu ugroziti prirodu, divljač, genetsku raznovrsnost, ekološku ravnotežu ili su predmet drugih interesa, koji nisu plemeniti i u skladu sa strukom...'
U smislu ovog člana 30. i prethodnog člana 29., svako ko bi pomislio da lovcima uskraćuje ili ograničava informacije, ili ko pokuša da neblagovremenim ili nepotpunim informacijama da lovce drži u zabludi ili neizvesnosti, takodje mislim da bi mogao biti prozvan da krši Kodeks.
Imamo mogućnost, zašto ne bi pokušali? Dakle, ne mislim da je Zoran Popović jedini koji bi mogao da se pojavi pred Sudom časti.
Ionako ne znam da je Sud časti LSS uopšte nešto radio, u poslednje vreme, pa što ne bi radili ono za čega su izabrani?
'Član 30.
Lovci su dužni da brane čast, ponos i plemenitu lovačku tradiciju. Bez oklevanja treba sami da razotkriju nezakonitosti ili nemoralno ponašanje svojih drugova i drugih lica, ako se stvar odnosi na divljač, zaštitu prirode ili lovstvo. Lovac ne treba da se povezuje i podržava osobe ili postupke koji su suprotni moralnim standardima ili zakonu, koji mogu ugroziti prirodu, divljač, genetsku raznovrsnost, ekološku ravnotežu ili su predmet drugih interesa, koji nisu plemeniti i u skladu sa strukom...'
Sada će neko reći da smo u stvari drukare!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
[i]'Član 30.
Lovci su dužni da brane čast, ponos i plemenitu lovačku tradiciju. Bez oklevanja treba sami da razotkriju nezakonitosti ili nemoralno ponašanje svojih drugova i drugih lica, ako se stvar odnosi na divljač, zaštitu prirode ili lovstvo. Lovac ne treba da se povezuje i podržava osobe ili postupke koji su suprotni moralnim standardima ili zakonu, koji mogu ugroziti prirodu, divljač, genetsku raznovrsnost, ekološku ravnotežu ili su predmet drugih interesa, koji nisu plemeniti i u skladu sa strukom..?
i onda neko tome ko je učinio nezakonitu radnju obezbedi kredibilitet time što tu nepravilnost razvodni i neprida joj važnost,kada sve prodje negatiavac se još više osili,naprimer indjijski kvazilovočuvar koji je sebi dozvolio da jednom počasnom članu do daljeg zabrani lov zato što mu je pas otišao predaleko.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.