Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
temudjin

bturjane kaže:
sta lupas opet si izgubio naocare ili stvarno zivis u imaginarnom svetu sta li si ti sve nosio uciteljici .....

Naocare, jos uvek ne nosim, takodje nisam nista nosio uciteljici, samo konkretno prijatelju.....!!!.
Ope.t hvala na recenici >sta lupas< koja jos vise govori o piscu!!!

Naočare nisu problem, jednostavno je rešivo! B)
Srbijalov Admin Tim

Lala
 Baš bi bilo lepo kada bi u istom upisu mogao da postavim Popovićevu pisanu odluku o isključenju vojvodjanskih LU iz LSS od proletos, i ovaj njegov najnoviji dopis vojvodjanskim LU, gde traži pare od njih, uz pozivanje, na dva mesta, na tradiciju!!
Lepo se kroz te i slične dopise može pratiti evolucija razmišljanja - nužda zakon menja!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

temudjin
 Naočare nisu problem, jednostavno je rešivo!
Srbijalov Admin Tim
[/quote]

Hvala Srbijalov Admin Timu na recenici >jednostavno je resivo< ..... dobro, da citiram C.G.Junga:
>Sve sto nam se u drugih ne svidja,
moze nas dovesti do boljeg poznavanja nas samih<

bturjane
 Pa ima organi u ovoj drzavi koji konkretno istrazuju i konkrektno zatvaraju svakog ko je pokusavao da izigra drzavne novce na bilo koji nacin,Cenzurisanoa kad smo vec kod novaca njih vise nema a nece ih ni biti to prenesi i onom tvom Cenzurisanosefa pa moze on da pise i piskara sta i kako i koliko hoce papir trpi svakojake skrabotine ali lovackih para vise NEMANo no no

Ne može uvredljiv sadržaj, spuštajte loptu!
Srbijalov Admin Tim

ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Lala

temudjin kaže:
Naočare nisu problem, jednostavno je rešivo!
Srbijalov Admin Tim

Hvala Srbijalov Admin Timu na recenici >jednostavno je resivo< ..... dobro, da citiram C.G.Junga:
>Sve sto nam se u drugih ne svidja,
moze nas dovesti do boljeg poznavanja nas samih<

Komentar se odnosio na mene i na moju struku - nisi daleko, Temudjine, od godina u kojima po prirodi sleduju cvikeri - govorim iz iskustva! B)

temudjin

bturjane kaže:
Pa ima organi u ovoj drzavi koji konkretno istrazuju i konkrektno zatvaraju svakog ko je pokusavao da izigra drzavne novce na bilo koji nacin,Cenzurisanoa kad smo vec kod novaca njih vise nema a nece ih ni biti to prenesi i onom tvom Cenzurisanosefa pa moze on da pise i piskara sta i kako i koliko hoce papir trpi svakojake skrabotine ali lovackih para vise NEMANo no no

Ne može uvredljiv sadržaj, spuštajte loptu!
Srbijalov Admin Tim

Bturjane, nisam shvatio upis no svejedno, sto kaze Lala, koji da podsetim shvata terminolosku salu vezanu za serenadu, Sretna Nova Godina.
Da pozelim u Novoj 2013-oj da svi rade posao za koji su nadlezni i naravno i da odgovaraju za uradjeno.....!!!!

kempi
 Ipak bih ja da probudimo Slavu ! A?

Lala

kempi kaže:

Shock

bturjane
 Pa trazio si konkretno

samo konkretno prijatelju.....!!!.

konkretno istrazuju i konkrektno zatvaraju

ali lovackih para vise NEMA

ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

temudjin

bturjane kaže:
Pa trazio si konkretno

samo konkretno prijatelju.....!!!.

konkretno istrazuju i konkrektno zatvaraju

ali lovackih para vise NEMA

>Istinite se reci uvek cine
paradoksalnima
ali ih nijedan drugi oblik
proucavanja ne moze zameniti<.....
Lao Tse

temudjin

Lala kaže:

kempi kaže:

Shock

Bravo 2

DakiNS
 Razmišljam da li da temudjinov prvi upis shvatim kao sarkazam ili žal za prošlim vremenima. Da li da njegove postupke shvatim kao postupak pacova kad brod tone ili konačno raščišćavanje sa katastrofalnim radom. Ne mogu , to jest teško mi da se opredelim. Sam temudjin se izjašnjava u sivoj boji , ni crno ni belo , sve mi se nešto čini da na kraju ma kakav on bio uvek će moći da kaže : Rekao sam vam.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Da nije ovaj sa slike bio u poseti LSS-u, vidi kako je očerupan? Grin

Indjijanac

temudjin kaže:

Lala kaže:
Može biti i da serendam, ali ne mora da znači! Grin
Može mi se i da serendam, ja nisam funkcioner saveza, pa da moje mišljenje ima direktne posledice na rad saveza!
Ja govorim generalno o jednom načinu i stilu rada; za konkretne optužbe su potrebni dokazi, a ja nisam istražni organ - ima već ko to treba da radi, to znamo obadvojica!

Nego, stižu li LSS-u pare od vojvodjanskih lovaca, posle Popovićevog dopisa vojvodjanskim LU? Hoće li i to doprineti oporavku LSS? Koga su vojvodjanska LU poslušala - Popovića ili Pažina, jer je i on uputio kontra-dopis?

Lalo, pre nego sto nesto napises procitaj Statut LSS, tamo jasno pise ko su funkcioneri itd...

Temudjine,vrlo korektno napisano,samo me interesuje dali se stalno tako izjašnjava pa čak i kad vas negde u unutrašnjosti pred lovcima neko nazove funkcionerom LSS?
Dali lokalnim lovcima objašnjavate da pročitaju statut i vide ko je funkcioner,a možda usput vide i koje su ingerencije LSS?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Onaj ko nema obraza da nesto uradi javno i kaze pojedincima u lice sta misli to radi tajno saljuci dopise ministru i Upravi za sume,novom direktoru koji je Tatovicev teca kako cujem i koji ne izlazi iz Uprave za sume!!

Treba skupiti hrabrost i reci svima u lice !!!

To ti Ceranicu nikada nisi imao petlju da kazes a u pisanju si vest !!
Uvek si se prilagodjavao situaciji u LSS gledajuci samo svoje interese !!!

Tvoj polednji dopis samo govori o tebi i kako si u sustini ipak mali covek zeljan revasizma i vlasti!!

Licno cu se zalagati da u novoj podeli karata ,funkcija,i rekostrukcije LSS ti dobijes zasluzeno mesto !!!

Tonete svi polako i tako treba jer nahnadna pamet kad je sve propalo ne pije vodu!!

Ako ti nije jasno na koji dopis mislim vrlo rado cu ga zatraziti od Uprave za sume sluzbenim putem i objavicemo ga javno da svi vide!!

Pljujuci po pojedincima nikao neces isplivati na zeljeno mesto na koje pucas!!

Vremenom ,kao i ja, samo stvaras vise neprijatelja a to ce te kao i mene kostati kad-tad!!!!

Igras prljavo i ocekuj da ti se takva igra obije o glavu!!!

SRETNA TI NOVA GODINA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evodija
 TAPŠEŠ TEMUINE da probude Slavu.Bravo 2
Tera te đavo,tera.
sad kad je tu možeš da muneš kapicu onom Lalinom deda mrazu pa bež u Kandahar.HaHaHa

temudjin

Indjijanac kaže:

temudjin kaže:

Lala kaže:
Može biti i da serendam, ali ne mora da znači! Grin
Može mi se i da serendam, ja nisam funkcioner saveza, pa da moje mišljenje ima direktne posledice na rad saveza!
Ja govorim generalno o jednom načinu i stilu rada; za konkretne optužbe su potrebni dokazi, a ja nisam istražni organ - ima već ko to treba da radi, to znamo obadvojica!

Nego, stižu li LSS-u pare od vojvodjanskih lovaca, posle Popovićevog dopisa vojvodjanskim LU? Hoće li i to doprineti oporavku LSS? Koga su vojvodjanska LU poslušala - Popovića ili Pažina, jer je i on uputio kontra-dopis?

Lalo, pre nego sto nesto napises procitaj Statut LSS, tamo jasno pise ko su funkcioneri itd...

Temudjine,vrlo korektno napisano,samo me interesuje dali se stalno tako izjašnjava pa čak i kad vas negde u unutrašnjosti pred lovcima neko nazove funkcionerom LSS?
Dali lokalnim lovcima objašnjavate da pročitaju statut i vide ko je funkcioner,a možda usput vide i koje su ingerencije LSS?

Odgovor je DA!

temudjin

slavaplana kaže:
Onaj ko nema obraza da nesto uradi javno i kaze pojedincima u lice sta misli to radi tajno saljuci dopise ministru i Upravi za sume,novom direktoru koji je Tatovicev teca kako cujem i koji ne izlazi iz Uprave za sume!!

Treba skupiti hrabrost i reci svima u lice !!!

To ti Ceranicu nikada nisi imao petlju da kazes a u pisanju si vest !!
Uvek si se prilagodjavao situaciji u LSS gledajuci samo svoje interese !!!

Tvoj polednji dopis samo govori o tebi i kako si u sustini ipak mali covek zeljan revasizma i vlasti!!

Licno cu se zalagati da u novoj podeli karata ,funkcija,i rekostrukcije LSS ti dobijes zasluzeno mesto !!!

Tonete svi polako i tako treba jer nahnadna pamet kad je sve propalo ne pije vodu!!

Ako ti nije jasno na koji dopis mislim vrlo rado cu ga zatraziti od Uprave za sume sluzbenim putem i objavicemo ga javno da svi vide!!

Pljujuci po pojedincima nikao neces isplivati na zeljeno mesto na koje pucas!!

Vremenom ,kao i ja, samo stvaras vise neprijatelja a to ce te kao i mene kostati kad-tad!!!!

Igras prljavo i ocekuj da ti se takva igra obije o glavu!!!

SRETNA TI NOVA GODINA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala na prelepim recima, zeljama i zalaganju!
Srecna Nova Godina
Temudjin
p.s.
Samo napred!

temudjin

Evodija kaže:
TAPŠEŠ TEMUINE da probude Slavu.Bravo 2
Tera te đavo,tera.
sad kad je tu možeš da muneš kapicu onom Lalinom deda mrazu pa bež u Kandahar.HaHaHa

Evo begam u Kandahar no red je da se pozdravim, pomocicu jadnom coveku sa slike da stane na noge i gle i on zeli u Kandahar jer ni jedan clan foruma nije hteo da mu pomogne!

temudjin
 Kod nas je pljuvanje, u bukvalnom i prenesenom značenju, odavno postalo deo tradicije. Postoji više vrsta pljuvačkih praksi od kojih je pljuvanje na javnim mestima (ulično pljuvanje),odnosno pljuvanje po nečijem liku i delu (istorijsko pljuvanje) ubedljivo najzastupljeniji oblik. Od ostalih oblika treba spomenuti pljuvanje u šake pre kakvog manuelnog posla te pljuvanje na staklenu površinu u cilju postizanja visokog stepena sjaja. Nekada, pre pojave Fejsbuka, klinci su ubijali vreme pljuvanjem udalj, dok je omiljena lihvarska maksima onda kao i sada glasila: Pljuni pare (ili život).

Da Srbi o pljuvanju nemaju loše mišljenje govori situacija u kojoj ponosni roditelj izjavljuje: Moje dete je pljunuti ja. Slično je i kada treba dokazati istinitost vlastitog iskaza: Pljuni me ako lažem,odnosno kada nekoga treba podstaći na priču: Ispljuni to što imaš da kažeš. Čuveni Norbert Elijas se u Procesu civilizacije podrobno bavio fenomenom pljuvanja kao uostalom i evolucijom brisanja nosa. Tako nas Elijas podseća da je pljuvanje u srednjem veku predstavljalo opštenarodnu potrebu i da je jedino pravilo glasilo da se ne pljuje preko stola već ispod njega.

S druge strane, ukoliko se pljuvanje postavi u širi društveni kontekst samo će ga korak deliti od poistovećivanja sa oblikom kritičke svesti. Nije li još Habermas pisao da je kritička javnost postepeno nastajala u zapadnoevropskim kafanama počev od sredine 17. veka kada je kočijaš jednog levantskog trgovca otvorio prvu krčmu u Londonu. Jer uz zamagljenu kriglu svetlog piva glas naroda daleko se (bolje) čuje. I kod nas su disidentske ideje bujale upravo u zadimljenim kafanama (bifeima), na astalima prekrivenim kockastim mušemama uz rakiju, meze i poj klimakteričnih pevaljki u somotskim minićima. Šta ti preostaje nego da uveče izađeš,zalepiš se za šank i piješ pivčugu kazuju Pankrti u pesmi Anarhist. Možda su upravo zbog optužbe da su legla kritičke (pljuvačke) javnosti kafane sistematski uništavane kod nas. Masovno su ih zamenjivali kafići koji su postajali rasadnici pljuvačkog mejnstrima.

Bilo kako bilo, neukusno je izjednačavati glas naroda sa kritičkim pljuvanjem po vlasti, mada je pljuvanje u ovom smislu odvajkada predstavljalo sigurnosni ventil kroz koji je narod ispuštao nagomilano socijalno nezadovoljstvo ciljajući ka maglovitim vrhovima društvene hijerarhije. Jer skučena je definicija po kojoj se pljuvanje (u žargonu) tretira kao kritika koju podvlašćeni (masa, narod, raja) upućuju vlasti (eliti, političkoj klasi, vlasti). Naime, treba praviti razliku između bezvrednog kritizerstva (pljuvanja bez pokrića) i kritičkog mišljenja (argumentovanog pljuvanja). Sasvim je drugo pitanje da li kritička pljuvačina odozdo prema gore (dakle, od naroda prema vlasti) ima bilo kakvog efekta.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,056,126 posete www.srbijalov.com