Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
DakiNS
 CCCCC evo nam opet prašina u oči. Rekoh davno u jednom upisu da temudjin treba d otvori specijalnu školu za političare. Mnogo priča a ništa ne kaže , na svako pitanje odgovara sa drugom temom , kada treba konkretno da odgovori onda kao u turskim serijama pušta reklamice, a posle reklamica recitacije, Ili potpuno ignoriše pitanje. Mnogo bi ovi novopečeni ili turbo političari naučili od njega
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

temudjin

Indjijanac kaže:

CryCryCry PA KO ĆE MENI SAD ODGOVORITI NA PITANJA?
MORA DA 4WD SEKRETAR TRAŽI ODGOVORE PO STARIM NOVINAMA?Cry
MA IMAO IH JE NEGDE NEGO IH STAVILI PRE PAR DANA ISPOD PILIĆA!!!Smeko

Cim pronadjem odgovor po starim novinama napisacu. Molim za strpljenje!

bturjane
 Novine
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

ficha007
 Kuku majko, jadni mi sa vama iz LSS-a.
Pa to tamo sve Resavac ko led...ROFL
Ko li je onu priču sa majmunima napisao da mi je znati...gde li je ona iskopana...da nije iz serijala "Opstanak" od Dejvida Belamija moždaROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 Tema je "NESTAJE LI LSS?"....
Nazad na temu

Zaebite više i temudjina i njegove provokacije....

On svaki komentar na svoje nebulozne upise i svako napušavanje doživljava kao svoju pobedu!
Jbg, taki je čoek, .... mazohista!
Nazad na temu
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

bturjane
 Ima jedna uzrecica novokompotovanih bizmismena i pripadnika dzek-seta APP (AKO PRODJE PRODJE) to je izgleda vodilja vodece garniture u LSSu Njanjanja2
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

kelt
 Sta reci? cinik. 100%. do sad je potpisivao ove filozofe koje je citirao. verovatno da mu je promaklo Trt Milojka. kad se samo setim onog gostovanja kod JeremijeGrin.Kakav kameleon.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter

temudjin kaže:
Bravo Lalo, bravo naravno da je preneto jer proveri isti upis je bez potpisa. No opet tvoj upis govori o tebi.. hvala na upisu samo ne znam kako sam to prepisivao jer se iza svojih originalnih tekstova potpisujem. Ha ha ha resavac

p.s.
tekst sam preneo zbog pojedinih upisa koji cak mogu biti shvaceni kao preteci i fotografije Deda Mraza sa nepristojnim tekstom.

"
temudjin
#933 Štampaj upis
Objavljen 21.01.2011. 20:38
Stari član

Upisa: 343
Pristupio: 21.01.11
Status: Online

Pozdrav svim clanovima. Zovem se Boban i trenutno sam zapolen kao cuvar rezervata prirode ratno ostrvo. Clan sam udruzenja Lovaca iz Zemuna i uglavnom se bavim osmatranjem ptica.

Dobro dosao na Forum Cool.
Srbijalov Admin Tim."

"Bobane " temuđine ili resavac kako se potpisuješ ispod "tvojih "tekstova?Moj je predlog ipak "resavac "zvuči bolje nego temuđin i pamtlivije je , narodno iz Srbije .

Indjijanac

temudjin kaže:

Indjijanac kaže:
u zadnjem pasusu prethodnog upisa govoriš o pljuvanju vlasti,kad se već hvataš za svaki zarez,onda bi trebao da nam objasniš razliku izmedju vlasti i rukovodstva saveza?

Nema razlike, vlast je vlast, prema tome i rukovodstvo saveza je vlast!

Sremac vraćamo se na temu
WD sekretar LSS tvrdi da je rukovodstvo saveza vlast,upravo centar teme Nestaje li LSS?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

temudjin

Sremac75 kaže:
Tema je "NESTAJE LI LSS?"....
Nazad na temu

Zaebite više i temudjina i njegove provokacije....

On svaki komentar na svoje nebulozne upise i svako napušavanje doživljava kao svoju pobedu!
Jbg, taki je čoek, .... mazohista!
Nazad na temu

Tekst je prenet zbog pojedinih upisa koji cak mogu biti shvaceni kao preteci i fotografije Deda Mraza sa nepristojnim tekstom. Hvala!

Sremac75
 Član temudjin je BANovan zbog stalnih provokacija, skretanja sa teme i besmislenih upisa!
Očigledno je da mu treba malo hlađenja, tako da je BAN isključivo u njegovom interesu!
Pravo da učestvuje na forumu će mu biti vraćeno kada se ohladi!

PS
A i mene više mrzi da brišem!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Šteta a baš nas je lepo zamajavao
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 A baš se lepo bio zakoprcao ko riba na suvom brate Sremac gde će ti duša?GrinGrin

Evodija
 TEMUINE, pročito sam te i hteo da pomognem.
Ali nemogu. Neće mi više dozvoliti novu temu "TEMUINOVE KOLUMNE"
Iznenadjen
Neće više ni ovi sa tobom u "oktaviju".Proverio sam.Dragoljupe
Što kaže SREMAC nemaš ti više šta da kažeš na ovoj temi,idi tiPilot
Dobro je što nisi ceo tekst prepisao brzo bi te našli, ovako jok.ROFL
Ovu kolumnu B. Jašović je pisao "iz kornera", a ti u šesnaestercu na visoku loptu krenuo rukom,umesto glavom i za.ro akciju.
Taman te krenulo (ko Kardelja u vicu) a Lala buć "crveni" karton.
Dobro je samo što te je sramota,JaoooNjanjanja2Smean

Lala

temudjin kaže:
Bravo Lalo, bravo naravno da je preneto jer proveri isti upis je bez potpisa. No opet tvoj upis govori o tebi.. hvala na upisu samo ne znam kako sam to prepisivao jer se iza svojih originalnih tekstova potpisujem. Ha ha ha resavac

p.s.
tekst sam preneo zbog pojedinih upisa koji cak mogu biti shvaceni kao preteci i fotografije Deda Mraza sa nepristojnim tekstom.

1. Postavio sam pitanje o prepisivanju testova, tačno, a iz konteksta je jasno da se odnosi na upise na Srbijalov, a ne na tvoje autorske i stručne tekstove;
2. Meni pojedini upisi, koje ti možda shvataš kao preteće, mogu da deluju duhovito, provokativno, ili bilo kako drugačije, to je stvar ličnog utiska i percepcije svakog pojedinca - slanje na put u Kandahar nije pretnja, nego lepa želja temudjinu za povratak u postojbinu;
3. Slika očerupanog pijanog Deda Mraza je samo bezazlena šala skinuta sa YouTube, sa mojom aluzijom na članarinu i trošenje para, i nema ništa nepristojno u tome - ne ulazim u to kako si ti to shvatio, i šta si nepristojno video u tome, stvarno nemam ideju;
4. Naravno da moji upisi govore o meni, kao što tvoji govore o tebi, uz napomenu da ni jedan moj upis nije 'copy/paste', nego je sve i jedan pisan iz glave;
5. Najmanje deset puta sam napisao na raznim temama da niko ne treba da potcenjuje lovce forumaše, ali izgleda da nisam shvaćen dovoljno ozbiljno;
6. Ovo tvoje 'Bravo, Lalo' sa početka tvog upisa shvatam kao odavanje priznanja za moje pisanje, i zahvaljujem! Lepo je kad se ljudi razumeju.
7. Ja sam mogao onaj tekst o pljuvanju koji si postavio (prepisao) da shvatim uvredljivo, jer bilo čije pisanje na forumu čak i u aluziji nazvati pljuvačinom nije daleko od onog izraza 'serendanje', a i jedno i drugo može biti shvaćeno kao uvreda, a može da govori i o sličnosti dva karaktera i stila različitih osoba iz vrha lovstva Srbije.

Omalovažavanje bilo koga ovde na forumu se ne toleriše, e sad, što se namestilo da mi je ovaj prepisani tekst iz 'Danasa' ostao negde u sećanju, to je valjda Božja ruka, znam da je malo nezgodna situacija, ali šta da ti radim, možda sam ja sada, a sutra neko drugi, malo načitaniji od proseka, pa onda bolje ne isprobavati sistem APP? ConfusedGrin

Dvosmislenosti u tvojim upisima, 'tajanstvene' aluzije, zen budizam i starokineske mudrosti i slične stvari iz mladalačkih dana naše generacije mogu da deluju mudro, ali ne donose boljitak lovstvu Srbije, kao što ne doprinose kvalitetu ovog foruma. Korišćenje metode zbunjivanja oponenata je poznato kao relativno uspešno u skretanju teme sa osnovnih stvari i problema (političarska veština) . Takodje mislim, bez uvrede, da bi mogao da malo razmisliš o sebi na temu prepotentnosti i lažne ili prave intelektualne, obrazovne, stručne, profesionalne i bilo koje druge superiornosti u odnosu na neke druge ljude, i tvog odnosa sa drugima, u vezi toga. Prave veličine nikad ne nastupaju sa visine! Ne bih više da se na taj način, u tim relacijama i na tom nivou komunicira ovde na forumu, bolje za sve da se vratimo na normalu, bez traktata o nekakvom pljuvanju i sličnih stvari, jer se može desiti i ovo:

Lala kaže:
Kad smo kod pljuvanja, autoru ovog mini eseja o pljuvanju zameram što nije dobro postavio stvari: nije vlast 'gore', a narod 'dole'; trebalo bi da je upravo obrnuto u jednoj demokratskoj zemlji!!!
Pošto 'vlast' (ovaj put govorim o lovačkoj) po difoltu odgovara narodu (ovde se misli na lovačku populaciju), onda ne može biti govora ni o kakvom pljuvanju, a najmanje o 'pljuvanju odozdo na gore' tj. na 'vlast'; ja bih pre rekao da lovačka 'vlast' umišlja da je 'gore', i da ponekad dobije želju da pljucne 'dole' po lovcima, ne shvatajući da pljucka u vis; sila zemljine teže obavezno učini da se sadržaj pljucnutog vrati u lice onom koji pokuša da pljucka po narodu!

Sjajan primer dejstva sile gravitacije na pljuvačku može se videti u filmu 'Rane' Srdjana Dragojevića, vrlo poučan insert (aluzije na učesnike ovog foruma su lični doživljaji i tumačenja inserta):
[movie=youtube]MxpbM0GVX0E[/movie]

Ban će ti, Temudjine, biti skinut posle isteka 24 h, na moju želju, Sremac se složio (admini se ne mešaju jedan drugom u odluke)!
Gde ono stadosmo sa temom 'Nestaje li LSS?', da nastavimo...Nazad na temu
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Miroslaw
 kod nas u udruzenju buknula vest kako se sva lovista vracaju na upravljanje preko LSS i kako ce nova lovista biti formirana na nivou opstinaSmile) Obzirom da nas predsednik gaji ljubav sa doticnom gospodom iz LSS istog trenutka mi bese sve sumnjivo kad ono slali dopise hmm a verujem da ce nase LU garant uplatiti clanarinu LSS nema da omane. Veliki problem je neinformisanost lovaca koju doticni zestoko iskoriscavaju, valja u ovo rasvetljavanje ukljuciti medije kako bi sto vise lovaca vladalo tacnim informacijama. A dok se to ne desi narod nece da shvati:

slavaplana
 Comp

Indjijanac
 miroslave ovaj govornik sa karikature ima dva izlaza,ili da proceni koliko još ima onih koji ga drže da neupadne u provaliju i da sidje sa govornice dok je vreme ili da čeka da se svi izmaknu i onda naglavačke u provaliju

svaka sličnost sa stvarnim ličnostima je slučajna!!!
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Miroslaw

Indjijanac kaže:
svaka sličnost sa stvarnim ličnostima je slučajna!!!
upravo tako!!!

Lala

Miroslaw kaže:
kod nas u udruzenju buknula vest kako se sva lovista vracaju na upravljanje preko LSS i kako ce nova lovista biti formirana na nivou opstina...

Aktuelni Zakon važi, a priče su kružile i kružiće, ima tu dosta nekih 'probnih balona', ispipavanja pulsa, i raznih igara i igrica, naročito posle nekih personalnih promena u Ministarstvu. Ne treba svemu što se čuje verovati. Po važećim propisima, lovištem će do konačnog ustanovljenja i dodele lovišta, gazdovati sadašnji direktni korisnik, dakle LU, koliko ja razumem. Koplja se izgleda lome oko termina 'korisnik' i termina 'gazdovanje'; izgleda da LSS insistira na tome da je on korisnik, koji preko LU članica gazduje, i tu je moguć problem, koji treba da razreši državni organ - ne treba zaboraviti da je letos Popović 'vratio' državi četrdesetak lovišta u Srbiji, koja su uglavnom koristila LU iz sastava LSCS!

Što se tiče ustanovljenja lovišta na nivou opština, postojeći Zakon kao jedan od kriterijuma za ustanovljenje granica lovišta ima i katastarske granice. To nije ništa novo.

Mislim da su sve priče i sve igre koje se sada igraju samo uvertira pred godišnju skupštinu LSS, kao i pred mogući start procesa ustanovljenja i dodele lovišta u centralnoj Srbiji koji treba da započne Ministarstvo-Uprava za šume (zakonski rokovi su kanda već istekli), a u medjuvremenu je došlo do promene republičke vlasti, i do promena u Ministarstvu i Upravi - sad se zauzimaju nove pozicije u lovstvu, karte se mešaju, pa se može očekivati još raznih pričica, akcija, sklapanja i rasturanja 'saveza' izmedju raznih ljudi iz vrha lovstva Srbije, a naročito se može očekivati plasiranje glasina, radi zbunjivanja lovaca.
Kulminaciju dogadjaja u LSS ja očekujem za mesec-dva, u februaru ili martu, a posle toga će biti jasnije kuda sve ovo ide, i da li će LSS doživeti korenite promene ili će ostati učauren ovakav kakav jeste. Mislim da je svima koji malo prate ovu temu jasno da će način i termin ustanovljenja i dodele lovišta u dobroj meri uticati na dalju sudbinu LSS - nije daleko od pameti da će se 'sindrom LU Senta' ili 'sindrom LU Vlasotince' još ponegde dogoditi, a na koliko mesta, ostaje da se vidi. Pomenuta LU su ostali kao solo igrači, da ne kažem 'nesvrstani' (odličan termin!), a po nekim informacijama koje čujem, sasvim im dobro ide i bez nekog saveza.
Posle toga, mislim da će posle iscrpljujućih par godina znatno opasti interesovanje kako za ove 'vruće' teme na forumu (osim ako momci po savezima ne naprave nešto epohalno, pozitivno ili negativno), tako i interesovanje lovaca za članstvo u LU (kriza drma žestoko), pa i interesovanje LU za članstvo u savezima (sve češće se čuju pitanja koji je interes LU za članstvo, i šta to savez nudi za pare LU). To moje predvidjanje opadanja interesa će se takodje moći vrlo brzo proveriti, već prilikom uplata prve rate članarine lovaca po LU za 2013. lovnu godinu, a odmah potom i prilikom uplate članarine savezima. Ni u 2012. godini nije baš dobro išlo sa naplatom članarine, a složićemo se da je pre godinu dana bila bolja situacija nego danas, i ekonomska, i socijalna, a i situacija u savezima. Puno toga se u medjuvremenu pogoršalo.

Zato mislim da će u narednih par meseci biti vrlo aktuelno pitanje iz naslova ove teme 'Nestaje li LSS?', a sa njim i neki drugi savezi, uz moguće formiranje novih saveza, bilo regionalnih, opštinskih ili nekih drugih.
Ja lično mislim da LSS treba i mora da opstane, kao i LSV, kao i LS KiM, kao i LSCS, a svi oni, kao i neki eventualni novi savezi, treba da budu labavo povezani u LSS, naročito kada je predstavljanje lovaca Srbije u inostranstvu u pitanju.
Videćemo da li sam u pravu, već za koji mesec.

P.S.
Članu foruma Temudjinu je skinut ban, očekujem konstruktivan pa i edukativan doprinos razmeni mišljenja na ovoj i drugim temama.
Hteo bih da izbegavamo neprimerene reči, ili dvosmislene upise, provokacije i sl., sa bilo čije strane.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,055,843 posete www.srbijalov.com