CCCCC evo nam opet prašina u oči. Rekoh davno u jednom upisu da temudjin treba d otvori specijalnu školu za političare. Mnogo priča a ništa ne kaže , na svako pitanje odgovara sa drugom temom , kada treba konkretno da odgovori onda kao u turskim serijama pušta reklamice, a posle reklamica recitacije, Ili potpuno ignoriše pitanje. Mnogo bi ovi novopečeni ili turbo političari naučili od njega
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
PA KO ĆE MENI SAD ODGOVORITI NA PITANJA?
MORA DA 4WD SEKRETAR TRAŽI ODGOVORE PO STARIM NOVINAMA?
MA IMAO IH JE NEGDE NEGO IH STAVILI PRE PAR DANA ISPOD PILIĆA!!!
Cim pronadjem odgovor po starim novinama napisacu. Molim za strpljenje!
Kuku majko, jadni mi sa vama iz LSS-a.
Pa to tamo sve Resavac ko led...
Ko li je onu priču sa majmunima napisao da mi je znati...gde li je ona iskopana...da nije iz serijala "Opstanak" od Dejvida Belamija možda
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ima jedna uzrecica novokompotovanih bizmismena i pripadnika dzek-seta APP (AKO PRODJE PRODJE) to je izgleda vodilja vodece garniture u LSSu
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
Sta reci? cinik. 100%. do sad je potpisivao ove filozofe koje je citirao. verovatno da mu je promaklo . kad se samo setim onog gostovanja kod Jeremije.Kakav kameleon.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
temudjin kaže:
Bravo Lalo, bravo naravno da je preneto jer proveri isti upis je bez potpisa. No opet tvoj upis govori o tebi.. hvala na upisu samo ne znam kako sam to prepisivao jer se iza svojih originalnih tekstova potpisujem. Ha ha ha resavac
p.s.
tekst sam preneo zbog pojedinih upisa koji cak mogu biti shvaceni kao preteci i fotografije Deda Mraza sa nepristojnim tekstom.
"
temudjin
#933 Štampaj upis
Objavljen 21.01.2011. 20:38
Stari član
Upisa: 343
Pristupio: 21.01.11
Status: Online
Pozdrav svim clanovima. Zovem se Boban i trenutno sam zapolen kao cuvar rezervata prirode ratno ostrvo. Clan sam udruzenja Lovaca iz Zemuna i uglavnom se bavim osmatranjem ptica.
Dobro dosao na Forum Cool.
Srbijalov Admin Tim."
"Bobane " temuđine ili resavac kako se potpisuješ ispod "tvojih "tekstova?Moj je predlog ipak "resavac "zvuči bolje nego temuđin i pamtlivije je , narodno iz Srbije .
Indjijanac kaže:
u zadnjem pasusu prethodnog upisa govoriš o pljuvanju vlasti,kad se već hvataš za svaki zarez,onda bi trebao da nam objasniš razliku izmedju vlasti i rukovodstva saveza?
Nema razlike, vlast je vlast, prema tome i rukovodstvo saveza je vlast!
Sremac vraćamo se na temu
WD sekretar LSS tvrdi da je rukovodstvo saveza vlast,upravo centar teme Nestaje li LSS?
Član temudjin je BANovan zbog stalnih provokacija, skretanja sa teme i besmislenih upisa!
Očigledno je da mu treba malo hlađenja, tako da je BAN isključivo u njegovom interesu!
Pravo da učestvuje na forumu će mu biti vraćeno kada se ohladi!
PS
A i mene više mrzi da brišem!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
TEMUINE, pročito sam te i hteo da pomognem.
Ali nemogu. Neće mi više dozvoliti novu temu "TEMUINOVE KOLUMNE"
Neće više ni ovi sa tobom u "oktaviju".Proverio sam.
Što kaže SREMAC nemaš ti više šta da kažeš na ovoj temi,idi ti
Dobro je što nisi ceo tekst prepisao brzo bi te našli, ovako jok.
Ovu kolumnu B. Jašović je pisao "iz kornera", a ti u šesnaestercu na visoku loptu krenuo rukom,umesto glavom i za.ro akciju.
Taman te krenulo (ko Kardelja u vicu) a Lala buć "crveni" karton.
Dobro je samo što te je sramota,
temudjin kaže:
Bravo Lalo, bravo naravno da je preneto jer proveri isti upis je bez potpisa. No opet tvoj upis govori o tebi.. hvala na upisu samo ne znam kako sam to prepisivao jer se iza svojih originalnih tekstova potpisujem. Ha ha ha resavac
p.s.
tekst sam preneo zbog pojedinih upisa koji cak mogu biti shvaceni kao preteci i fotografije Deda Mraza sa nepristojnim tekstom.
1. Postavio sam pitanje o prepisivanju testova, tačno, a iz konteksta je jasno da se odnosi na upise na Srbijalov, a ne na tvoje autorske i stručne tekstove;
2. Meni pojedini upisi, koje ti možda shvataš kao preteće, mogu da deluju duhovito, provokativno, ili bilo kako drugačije, to je stvar ličnog utiska i percepcije svakog pojedinca - slanje na put u Kandahar nije pretnja, nego lepa želja temudjinu za povratak u postojbinu;
3. Slika očerupanog pijanog Deda Mraza je samo bezazlena šala skinuta sa YouTube, sa mojom aluzijom na članarinu i trošenje para, i nema ništa nepristojno u tome - ne ulazim u to kako si ti to shvatio, i šta si nepristojno video u tome, stvarno nemam ideju;
4. Naravno da moji upisi govore o meni, kao što tvoji govore o tebi, uz napomenu da ni jedan moj upis nije 'copy/paste', nego je sve i jedan pisan iz glave;
5. Najmanje deset puta sam napisao na raznim temama da niko ne treba da potcenjuje lovce forumaše, ali izgleda da nisam shvaćen dovoljno ozbiljno;
6. Ovo tvoje 'Bravo, Lalo' sa početka tvog upisa shvatam kao odavanje priznanja za moje pisanje, i zahvaljujem! Lepo je kad se ljudi razumeju.
7. Ja sam mogao onaj tekst o pljuvanju koji si postavio (prepisao) da shvatim uvredljivo, jer bilo čije pisanje na forumu čak i u aluziji nazvati pljuvačinom nije daleko od onog izraza 'serendanje', a i jedno i drugo može biti shvaćeno kao uvreda, a može da govori i o sličnosti dva karaktera i stila različitih osoba iz vrha lovstva Srbije.
Omalovažavanje bilo koga ovde na forumu se ne toleriše, e sad, što se namestilo da mi je ovaj prepisani tekst iz 'Danasa' ostao negde u sećanju, to je valjda Božja ruka, znam da je malo nezgodna situacija, ali šta da ti radim, možda sam ja sada, a sutra neko drugi, malo načitaniji od proseka, pa onda bolje ne isprobavati sistem APP?
Dvosmislenosti u tvojim upisima, 'tajanstvene' aluzije, zen budizam i starokineske mudrosti i slične stvari iz mladalačkih dana naše generacije mogu da deluju mudro, ali ne donose boljitak lovstvu Srbije, kao što ne doprinose kvalitetu ovog foruma. Korišćenje metode zbunjivanja oponenata je poznato kao relativno uspešno u skretanju teme sa osnovnih stvari i problema (političarska veština) . Takodje mislim, bez uvrede, da bi mogao da malo razmisliš o sebi na temu prepotentnosti i lažne ili prave intelektualne, obrazovne, stručne, profesionalne i bilo koje druge superiornosti u odnosu na neke druge ljude, i tvog odnosa sa drugima, u vezi toga. Prave veličine nikad ne nastupaju sa visine! Ne bih više da se na taj način, u tim relacijama i na tom nivou komunicira ovde na forumu, bolje za sve da se vratimo na normalu, bez traktata o nekakvom pljuvanju i sličnih stvari, jer se može desiti i ovo:
Lala kaže:
Kad smo kod pljuvanja, autoru ovog mini eseja o pljuvanju zameram što nije dobro postavio stvari: nije vlast 'gore', a narod 'dole'; trebalo bi da je upravo obrnuto u jednoj demokratskoj zemlji!!!
Pošto 'vlast' (ovaj put govorim o lovačkoj) po difoltu odgovara narodu (ovde se misli na lovačku populaciju), onda ne može biti govora ni o kakvom pljuvanju, a najmanje o 'pljuvanju odozdo na gore' tj. na 'vlast'; ja bih pre rekao da lovačka 'vlast' umišlja da je 'gore', i da ponekad dobije želju da pljucne 'dole' po lovcima, ne shvatajući da pljucka u vis; sila zemljine teže obavezno učini da se sadržaj pljucnutog vrati u lice onom koji pokuša da pljucka po narodu!
Sjajan primer dejstva sile gravitacije na pljuvačku može se videti u filmu 'Rane' Srdjana Dragojevića, vrlo poučan insert (aluzije na učesnike ovog foruma su lični doživljaji i tumačenja inserta):
[movie=youtube]MxpbM0GVX0E[/movie]
Ban će ti, Temudjine, biti skinut posle isteka 24 h, na moju želju, Sremac se složio (admini se ne mešaju jedan drugom u odluke)!
Gde ono stadosmo sa temom 'Nestaje li LSS?', da nastavimo...
kod nas u udruzenju buknula vest kako se sva lovista vracaju na upravljanje preko LSS i kako ce nova lovista biti formirana na nivou opstina) Obzirom da nas predsednik gaji ljubav sa doticnom gospodom iz LSS istog trenutka mi bese sve sumnjivo kad ono slali dopise hmm a verujem da ce nase LU garant uplatiti clanarinu LSS nema da omane. Veliki problem je neinformisanost lovaca koju doticni zestoko iskoriscavaju, valja u ovo rasvetljavanje ukljuciti medije kako bi sto vise lovaca vladalo tacnim informacijama. A dok se to ne desi narod nece da shvati:
miroslave ovaj govornik sa karikature ima dva izlaza,ili da proceni koliko još ima onih koji ga drže da neupadne u provaliju i da sidje sa govornice dok je vreme ili da čeka da se svi izmaknu i onda naglavačke u provaliju
svaka sličnost sa stvarnim ličnostima je slučajna!!!
Miroslaw kaže:
kod nas u udruzenju buknula vest kako se sva lovista vracaju na upravljanje preko LSS i kako ce nova lovista biti formirana na nivou opstina...
Aktuelni Zakon važi, a priče su kružile i kružiće, ima tu dosta nekih 'probnih balona', ispipavanja pulsa, i raznih igara i igrica, naročito posle nekih personalnih promena u Ministarstvu. Ne treba svemu što se čuje verovati. Po važećim propisima, lovištem će do konačnog ustanovljenja i dodele lovišta, gazdovati sadašnji direktni korisnik, dakle LU, koliko ja razumem. Koplja se izgleda lome oko termina 'korisnik' i termina 'gazdovanje'; izgleda da LSS insistira na tome da je on korisnik, koji preko LU članica gazduje, i tu je moguć problem, koji treba da razreši državni organ - ne treba zaboraviti da je letos Popović 'vratio' državi četrdesetak lovišta u Srbiji, koja su uglavnom koristila LU iz sastava LSCS!
Što se tiče ustanovljenja lovišta na nivou opština, postojeći Zakon kao jedan od kriterijuma za ustanovljenje granica lovišta ima i katastarske granice. To nije ništa novo.
Mislim da su sve priče i sve igre koje se sada igraju samo uvertira pred godišnju skupštinu LSS, kao i pred mogući start procesa ustanovljenja i dodele lovišta u centralnoj Srbiji koji treba da započne Ministarstvo-Uprava za šume (zakonski rokovi su kanda već istekli), a u medjuvremenu je došlo do promene republičke vlasti, i do promena u Ministarstvu i Upravi - sad se zauzimaju nove pozicije u lovstvu, karte se mešaju, pa se može očekivati još raznih pričica, akcija, sklapanja i rasturanja 'saveza' izmedju raznih ljudi iz vrha lovstva Srbije, a naročito se može očekivati plasiranje glasina, radi zbunjivanja lovaca.
Kulminaciju dogadjaja u LSS ja očekujem za mesec-dva, u februaru ili martu, a posle toga će biti jasnije kuda sve ovo ide, i da li će LSS doživeti korenite promene ili će ostati učauren ovakav kakav jeste. Mislim da je svima koji malo prate ovu temu jasno da će način i termin ustanovljenja i dodele lovišta u dobroj meri uticati na dalju sudbinu LSS - nije daleko od pameti da će se 'sindrom LU Senta' ili 'sindrom LU Vlasotince' još ponegde dogoditi, a na koliko mesta, ostaje da se vidi. Pomenuta LU su ostali kao solo igrači, da ne kažem 'nesvrstani' (odličan termin!), a po nekim informacijama koje čujem, sasvim im dobro ide i bez nekog saveza.
Posle toga, mislim da će posle iscrpljujućih par godina znatno opasti interesovanje kako za ove 'vruće' teme na forumu (osim ako momci po savezima ne naprave nešto epohalno, pozitivno ili negativno), tako i interesovanje lovaca za članstvo u LU (kriza drma žestoko), pa i interesovanje LU za članstvo u savezima (sve češće se čuju pitanja koji je interes LU za članstvo, i šta to savez nudi za pare LU). To moje predvidjanje opadanja interesa će se takodje moći vrlo brzo proveriti, već prilikom uplata prve rate članarine lovaca po LU za 2013. lovnu godinu, a odmah potom i prilikom uplate članarine savezima. Ni u 2012. godini nije baš dobro išlo sa naplatom članarine, a složićemo se da je pre godinu dana bila bolja situacija nego danas, i ekonomska, i socijalna, a i situacija u savezima. Puno toga se u medjuvremenu pogoršalo.
Zato mislim da će u narednih par meseci biti vrlo aktuelno pitanje iz naslova ove teme 'Nestaje li LSS?', a sa njim i neki drugi savezi, uz moguće formiranje novih saveza, bilo regionalnih, opštinskih ili nekih drugih.
Ja lično mislim da LSS treba i mora da opstane, kao i LSV, kao i LS KiM, kao i LSCS, a svi oni, kao i neki eventualni novi savezi, treba da budu labavo povezani u LSS, naročito kada je predstavljanje lovaca Srbije u inostranstvu u pitanju.
Videćemo da li sam u pravu, već za koji mesec.
P.S.
Članu foruma Temudjinu je skinut ban, očekujem konstruktivan pa i edukativan doprinos razmeni mišljenja na ovoj i drugim temama.
Hteo bih da izbegavamo neprimerene reči, ili dvosmislene upise, provokacije i sl., sa bilo čije strane.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.