Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Joe the hunter

Lala kaže:

Miroslaw kaže:
kod nas u udruzenju buknula vest kako se sva lovista vracaju na upravljanje preko LSS i kako ce nova lovista biti formirana na nivou opstina...

Aktuelni Zakon važi, a priče su kružile i kružiće, ima tu dosta nekih 'probnih balona', ispipavanja pulsa, i raznih igara i igrica, naročito posle nekih personalnih promena u Ministarstvu. Ne treba svemu što se čuje verovati. Po važećim propisima, lovištem će do konačnog ustanovljenja i dodele lovišta, gazdovati sadašnji direktni korisnik, dakle LU, koliko ja razumem. Koplja se izgleda lome oko termina 'korisnik' i termina 'gazdovanje'; izgleda da LSS insistira na tome da je on korisnik, koji preko LU članica gazduje, i tu je moguć problem, koji treba da razreši državni organ - ne treba zaboraviti da je letos Popović 'vratio' državi četrdesetak lovišta u Srbiji, koja su uglavnom koristila LU iz sastava LSCS!

Što se tiče ustanovljenja lovišta na nivou opština, postojeći Zakon kao jedan od kriterijuma za ustanovljenje granica lovišta ima i katastarske granice. To nije ništa novo.

Mislim da su sve priče i sve igre koje se sada igraju samo uvertira pred godišnju skupštinu LSS, kao i pred mogući start procesa ustanovljenja i dodele lovišta u centralnoj Srbiji koji treba da započne Ministarstvo-Uprava za šume (zakonski rokovi su kanda već istekli), a u medjuvremenu je došlo do promene republičke vlasti, i do promena u Ministarstvu i Upravi - sad se zauzimaju nove pozicije u lovstvu, karte se mešaju, pa se može očekivati još raznih pričica, akcija, sklapanja i rasturanja 'saveza' izmedju raznih ljudi iz vrha lovstva Srbije, a naročito se može očekivati plasiranje glasina, radi zbunjivanja lovaca.
Kulminaciju dogadjaja u LSS ja očekujem za mesec-dva, u februaru ili martu, a posle toga će biti jasnije kuda sve ovo ide, i da li će LSS doživeti korenite promene ili će ostati učauren ovakav kakav jeste. Mislim da je svima koji malo prate ovu temu jasno da će način i termin ustanovljenja i dodele lovišta u dobroj meri uticati na dalju sudbinu LSS - nije daleko od pameti da će se 'sindrom LU Senta' ili 'sindrom LU Vlasotince' još ponegde dogoditi, a na koliko mesta, ostaje da se vidi. Pomenuta LU su ostali kao solo igrači, da ne kažem 'nesvrstani' (odličan termin!), a po nekim informacijama koje čujem, sasvim im dobro ide i bez nekog saveza.
Posle toga, mislim da će posle iscrpljujućih par godina znatno opasti interesovanje kako za ove 'vruće' teme na forumu (osim ako momci po savezima ne naprave nešto epohalno, pozitivno ili negativno), tako i interesovanje lovaca za članstvo u LU (kriza drma žestoko), pa i interesovanje LU za članstvo u savezima (sve češće se čuju pitanja koji je interes LU za članstvo, i šta to savez nudi za pare LU). To moje predvidjanje opadanja interesa će se takodje moći vrlo brzo proveriti, već prilikom uplata prve rate članarine lovaca po LU za 2013. lovnu godinu, a odmah potom i prilikom uplate članarine savezima. Ni u 2012. godini nije baš dobro išlo sa naplatom članarine, a složićemo se da je pre godinu dana bila bolja situacija nego danas, i ekonomska, i socijalna, a i situacija u savezima. Puno toga se u medjuvremenu pogoršalo.

Zato mislim da će u narednih par meseci biti vrlo aktuelno pitanje iz naslova ove teme 'Nestaje li LSS?', a sa njim i neki drugi savezi, uz moguće formiranje novih saveza, bilo regionalnih, opštinskih ili nekih drugih.
Ja lično mislim da LSS treba i mora da opstane, kao i LSV, kao i LS KiM, kao i LSCS, a svi oni, kao i neki eventualni novi savezi, treba da budu labavo povezani u LSS, naročito kada je predstavljanje lovaca Srbije u inostranstvu u pitanju.
Videćemo da li sam u pravu, već za koji mesec.

Hm, LALO poslednja dva pasusa su upravo kljucna.Mozda i treba da u Srbiji postoji 30-40 pa i vise LS ali se pitam kakav ce to imati efekat na razvoj lovstva i kakvu ce krajnju korist imati obican Srpski lovac.Dali to znaci da cemo mesto 10 dosadasnjih ljudi koji dobro zive (citaj bogate se) na racun skromnog Srpskog lovnog areala dobiti 300 i vise takvih ljudi koji ce u svojim malim lokalnim carstvima vrlo brzo zakljuciti da i oni imaju istu privilegiju dobrog zivota(citaj bogacenja).A gde je tu lovac onaj koji treba da brine o lovistu, da placa clanarinu, da lovi.....Svedoci smo urusavanja srpskog lovstva ali ne samo zbog loseg rukovodstva LSS ili LSV vec zbog nedomacinskog gazdovanja u mnogim lovackim udruzenjima.Mislim da ce komadanje lovnog areala Srbije dovesti do jos gore situacije i zatvaranja u male lokalpatriotske celine koje ,ako uzmemo primer raspada Jugoslavije ,vode ka istom.Imam dosta informacija o radu LSS i cudim se da niko od drzavnih organa ne reaguje.LSS mora da opstane (ali ne i trenutni ljudi u njemu) ako nista drugo zbog tradicije vece od 1 veka i kao punopravni clan u medjunarodnim lovackim organizacijama.Ili mozda neko misli da ce se tamo pojaviti 10 predstavnika mini LS.Ako nista drugo nemoramo OPET da se brukamo pred svetom

Evodija
 JoeBravo 2 , treba rasterati to bagre što ima u dva saveza, a ne praviti stotine novih . Samo Palica i u Zatvor

slavaplana
 Ceranicu da li si juce poslao zvanican dopis Upravi za sume u kome u cetri tacke pljujes po KOMORI,po fondu za dodelu srestava i nacina kako je novac deljen udruzenjima,po kadrovima koji rade u Upravi....

Ako ti KOMORA ne odgovara zasto si clan iste????????????

Ako ja LSS davao vise para udruzenjima iz svojih srestava zasto si sada protiv fonda za razvoj ???Mozda zato sto pare vise ne idu preko LSS???A mozda si ljut jer proekti gde su nosioci ljudi iz LSS nisu prosli???Koliko proekata si ti licno bio nosilac???Za Popovica znam ali ti sam kazi ???

Kome je LSS sve davao pare???Ko je dobijao divljac godinama u nazad???PODOBNI MOZDA???

Licemerno je tvoje pozivanje mene da organizujes sastanak i meni objasnis neke stvari podseticu te da si mi pre 3 meseca spustio slusalicu????A ja sam tada bio za sastanak!!!Sada vise ne!!!

LSS treba pomoci da propadnete sto pre jer samo tako ce te svatiti gde ste gresili!!!

Obecao sam ti licno i javno da cu Vam pomoci da sada stvarno propadnete jer ne zasluzujete da prestavljate LOVCE!!!!Ovo nije pretnja vec cu argumentima koje imam ici do kraja dok vas lovci u potpunosti ne budu bojkotovali sa uplatama clanarine!!Cim nestane para nece vise biti ni Vas u LSS!!!VI VOLONTERSKI NISTE NAVIKLI DA RADITE!!!

Zalutali ste u LSS i samo gledate svoj interes!!!

Ako mislis da ce te iskoristiti promenu vlasti i vratiti LSS privilegije i staru slavu grdno se varas!!

Tatovic moze svaki dan da sedi kod svoga tece po citav dan ali politiku u lovstvu kreiraju i vode drugi ljudi koji su svesni sta je LSS radio i gde mu je mesto!!!

Drzava je JACA OD LSS i to moras da shvatis a LSS se ponasa suprotno!!!

Bilo bi lepo kad bi prestali da obmanjujete lovce kako ce se lovista ponovo deliti preko LSS??????

To je sada vec naucna fantastika i zasto bi Drzavi bio potreban POSREDNIK koji ce da skida kajmak udruzenjima kao do sada?????

Sve sto smo imali da kazemo jedan drugom rekli smo i zamolicu te javno da me vise ne zoves telefonom!!!!

Posle onog spustanja slusalice sve je receno!!!

Nisam zaboravio!!!

Zasluzio si da prodjes kao pojedinci iz LSS koji su imali i noz i pogacu u svojim rukama a podseticu te da procitas koje si sve ti nadleznosti imao kao sekretar u LSS i nije tacno da nista nisi mogao da preduzmes !!!Ta prica ne pije vodu!!!

Posto si poslao vise dopisa sto nezvanicnih sto zvanicnih ispred LSS bilo bi lepo da javno TI te iste papire OBJAVIS kako bi svi videli sta si to pisao i trazio???

Od tebe ocekujem da to uradis u tvom interesu jer ako ih JA budem objavio ispasces ponovo smesan jer tvrdis da isti dopisi NE POSTOJE i da TI nisi nista poslao???Razmisli malo sta radis i kako sam sebi kopas jamu iz koje veruj mi neces nikada izaci!!

Odradi nesto JAVNO a ne vise kako si navikao iza ledje i u svom interesu???

Sve se sazna jako brzo jer je ovo mala i kvarana sredina a ljudi jedva cekaju da nekome nesto napakoste kao sto je LSS to pokusao meni u Plani da uradi!!!

LSS u Plani podrzava gubitnike i presednike udruzenja koji imaju veci broj osudjujucih presuda placeno brdo kazni i podnetih bezbroj krivicnih prijava ali uredno podrzavaju Popovica !!!!

LSS nije ni prstom mrdnuo za nas obicne lovce koji samo kazne placaju a sve sam Vam dostavio pismenim putem i na vreme !!!

Meni LSS ne treba jer nije zastitio LOVCE kad je trebalo !!

Sad idem javno u medije i stampu sa dokazima i papirima koje imam pa JAVNOST neka sudi ko je bio u pravu!!!

2 meseca na ovoj temi nisam objavio ni jedan papir kako bi svi videli da je mnogo vise forumasa i posmatraca koji samo nesto pametuju a kad treba iznete neku cinjenicu niko nema takav podatak ili nema petlju za tako nesto jer najlakse je kritikovati i posmatrati sa visine !!!

Imali ste sansu ,niste je iskoristili i sada sledi kazna!!!!

Ono sto je jako bitno zatrazicu zvanicnim putem da se pokrene PREISPITIVANJE stecene imovine radnika LSS da vidimo sta je ko stekao i sta ko ima od malih i skromnih plata u LSS kako kazete!!!!

Ako je sve ok nemate razloga za brigu!!!

temudjin
 Slavo, da li mislis na ovaj dopis, evo resavska skola radi!

Lovacki savez Srbije
Br.Službeno/12..................................Beograd, 09.10.2012. godine

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE

ministar Goran Knežević

PREDMET: Primedbe na nesavestan rad Uprave za šume

Poštovani gospodine,

želim da Vas upoznam sa najvažnijim informacijama na osnovu kojih se može doneti zaključak da je direktor Uprava za šume, u prethodnom periodu, nesavesno obavljao svoju funkciju:

1. odredbom člana 9. Zakona o divljači o lovstvu ("Službeni glasnik R.S." br. 18/10) propisano je osnivanje Lovačke komore kao profesionalne organizacije ali su zaposleni radnici Uprave za šume nezakonito delegirani u Skupštinu Lovačke komore a sama komora umesto strukovnog udruženja registrovana kao privredno društvo.

2. odrebom člana 7. Zakona o divljači o lovstvu ("Službeni glasnik R.S." br. 18/10) utvrđeno je da privredna društva obavljaju poslove distribucije lovnih karata.
Privredno društvo Jelen-LSS je shodno prethodnim razgovorima sa Upravom za šume, uputilo dopis za distribuciju lovnih karata. Umesto odgovora na obrazložen dopis, direktor Uprave za šume odlučuje da Uprava za šume (organ koji kontroliše poslove lovstva) vrši distribiciju lovnih karata.

3. odredbom člana 84. Zakona o divljači o lovstvu ("Službeni glasnik R.S." br. 18/10) ustanovljeno je da pravo na korišćenje podsticajnih sredstava (iz budžetskog fonda za razvoj lovstva) imaju korisnici lovišta i druga pravna lica koja se bave unapređenjem lovstva. Postavlja se pitanje na osnovu kojih kriterijuma je zaključen ugovor o korišćenju sredstava sa novoformiranim lovačkim udruženjem Podgora-Kosančić iz Bojnika (lovačko udruženje bez prava gazdovanja lovištem).

Sa lovačkim pozdravom Dobar pogled !

Sekretar Lovačkog saveza Srbije

p.s.

Obrati paznju na datum (pre 4 dana).

p.s.2

I dalje zelim razgovor, mozda tvoje informacije nisu tacne. Ko zna!!!

temudjin
 Sledi opet malo Resavske skole.

Lovacki savez Srbije
Broj: 232-2/12
Beograd
15.11.2012.

Republika Srbija
Ministarstvo finansija i privrede,

gospodinu Mladjanu Dinkiću
Kneza.Miloša.20
11000.Beograd

Predmet: Molba za izmenu i dopunu Uredbe o odredjivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase (Sl.gl. Rs br. 61/10 i dr.)
(prvobitni dopis je upucen Kabinetu predsednika Vlade 06.09.2012.)

....(sadrzaj dopisa je na cilirilici) ........

p.s.

Obratite paznju na datume.

p.s.2

I dalje zelim razgovor sa Slavaplanom, ovog puta u svojstvu urednika Srbijalova!!!

temudjin
 Nastavak Resavske skole.
...
Dopis Upravi za sume iz marta 2012. godine
....
Pitanje uskladjenosti godišnjeg plana gazdovanja lovištem sa lovnom osnovom
...
Korisnici lovišta, nakon utvrđivanja brojnog stanja divljači, donose godišnje planove u kojima se brojnost određenih vrsta divljači razlikuje od optimalne brojnosti prikazane u osnovnom planskom dokumentu - lovnoj osnovi lovišta.
Takođe se u godišnjim planovima pojavljuju sasvim normalno primenjuju različiti procenti prirasta i gubitaka.
U lovnoj osnovi se koriste periodični prosečni prirast i gubici. Na primeru zeca to izgleda ovako: prirast se planira 160,0% od broja ženki u osnovnom fondu, gubici se planiraju 30,0 % od fonda pred lov, odstrel se planira 26,0 % od osnovnog fonda.
U godišnjem planu gazdovanja se koriste godišnji realni prirast i gubici. Na primeru zeca to izgleda ovako: prirast se planira 140,0% od broja ženki u osnovnom fondu, gubici se planiraju 35,0 % od fonda pred lov, odstrel se planira 10,0 % od osnovnog fonda).
U dosadašnjoj praksi pokazala su se sledeća pravila:
1. na divlju svinju i fazana, zabranjen je lov, ukoliko se utvrdi da je osnovni fond divljači u lovištu manji od 30 % od optimalnog fonda divljači utvrđenog planskim dokumentom.
2. na jelena-evropskog, jelena-lopatara, muflona, divokozu, srnu i zeca, zabranjen je lov ukoliko se utvrdi da je osnovni fond divljači u lovištu manji od 50 % od optimalnog fonda divljači utvrđenog planskim dokumentom
3. na poljsku jarebicu je lov zabranjen ukoliko se utvrdi da je osnovni fond divljači u lovištu manji od 70 % od optimalnog fonda divljači utvrđenog planskim dokumentom.
Osnovna biološka pravila (IUCN) za sve vrste divljih životinja i naravno za divljač su :
-2 -1 0 +1 +2
Trend brojnosti i areala:
+2: nagli porast; cca + 51% i više
+1: umereni rast; cca + 26 50 %
0: bez uočljivih promena; cca +/- 25 %
-1: umereno opadanje; cca - 26 50 %
-2: naglo opadanje; cca -51% i više
Na primeru srne to izgleda ovako:
Vrsta: srna
Optimalna brojnost : 1.000 jedinki (od 750 do1.250 jedinki) - oznaka 0
Dozvoljeno odstupanje: 600 jedinki - oznaka -1
Dozvoljeno odstupanje: 1.400 jedinki - oznaka +1
Zabrana lova : 400 jedinki, brojnost ispod 500 jedinki. - oznaka -2

Molim da se dopis dostavi šumarsko-lovnim inspektorima u cilju prestanka traženja prepisivanja podataka iz lovne osnove u godišnji plan odnosno tumačenja da je to usklađivanje i da se zabranjuje lov ukoliko se pojavi razlika između godišnjeg plana i lovne osnove.

p.s.

Postovani urednice Srbijalova, Slavaplano, da nije ovaj dopis.........

temudjin
 Resavska skola radi, samo zbog urednika Srbijalova, Slavaplane.
...
Lovacki savez Srbije
Br. Službeno Beograd, 19.01.2012. godine
...
g-din _________________________________
Član lovačkog udruženja ________________

Predmet: Članarina, lovna karta i akontacija za lov

Ukupna plaćanja lovca lovačkom udruženju su:
Primer I 8.000,0 RSD odnosno po kategorijama:
- Članarina 6.000,0 RSD, plaća se u više mesečnih rata (dec, jan, feb. i mart),
- Lovna karta 1.000,0 RSD, obaveza lovca, plaća se Ministarstvu,
- Akontacija za lov 1.000,0 RSD , obaveza iz godišnjeg plana, deo se plaća Ministarstvu,
- Dozvola za lov 0,0 RSD, ne plaća se,
- Lovna i radna akcija 1.000,0 RSD, posebna odluka o visini nadoknade za grabljivice,
- Starosni članovi, preko 65 godina, su oslobođeni akcija,
- Počasni član 3.000,0 RSD, oslobođen akcija, plaća još i akontaciju za lov.

Primer II 13.000,0 RSD odnosno po kategorijama:
- Članarina 9.000,0 RSD, plaća se u više mesečnih rata (dec, jan, feb. i mart),
- Akontacija za lov 3.000,0 RSD , obaveza iz godišnjeg plana, deo se plaća Ministarstvu,
- Dozvola za lov 0,0 RSD, ne plaća se,
- Lovna i radna akcija 1.500,0 RSD, posebna odluka o visini nadoknade za grabljivice,
- Starosni članovi, preko 65 godina, su oslobođeni akcija,
- Počasni član 4.000,0 RSD, u lov ide samo po pozivu.

Primer III 7.000,0 RSD odnosno po kategorijama:
(za lovačka udruženja koja imaju dodatne prihode od ugostiteljstva, lovnog turizma i sl.)
- Članarina 6.000,0 RSD, plaća se u više mesečnih rate, (dec, jan, februar),
- Akontacija za lov 0,0 RSD , obaveza iz godišnjeg plana, naplaćuje se
preko dozvole za lov,
- Dozvola za lov 200,0 RSD po lovcu. za grupni lov, sitna divljač i divlje svinje,
500,0 RSD po lovcu. za pojedinačni lov, krupna divljač,
- Lovna i radna akcija 1.000,0 RSD, posebna odluka o visini nadoknade za grabljivice,

Opšte pravilo za plaćenje na rate je da se članarina plati najkasnije do 31.03. tekuće godine.

Sekretar Lovačkog savez Srbije

p.s.
Ovo je bilo prosle godine, moze da posluzi kao modela za ovu godinu!

Resavska skola nastavlja dalje.

zoranp

temudjin kaže:
Nastavak Resavske skole.
...
Dopis Upravi za sume iz marta 2012. godine
....
Pitanje uskladjenosti godišnjeg plana gazdovanja lovištem sa lovnom osnovom
...
Korisnici lovišta, nakon utvrđivanja brojnog stanja divljači, donose godišnje planove u kojima se brojnost određenih vrsta divljači razlikuje od optimalne brojnosti prikazane u osnovnom planskom dokumentu - lovnoj osnovi lovišta.
Takođe se u godišnjim planovima pojavljuju sasvim normalno primenjuju različiti procenti prirasta i gubitaka.
U lovnoj osnovi se koriste periodični prosečni prirast i gubici. Na primeru zeca to izgleda ovako: prirast se planira 160,0% od broja ženki u osnovnom fondu, gubici se planiraju 30,0 % od fonda pred lov, odstrel se planira 26,0 % od osnovnog fonda.
U godišnjem planu gazdovanja se koriste godišnji realni prirast i gubici. Na primeru zeca to izgleda ovako: prirast se planira 140,0% od broja ženki u osnovnom fondu, gubici se planiraju 35,0 % od fonda pred lov, odstrel se planira 10,0 % od osnovnog fonda).
U dosadašnjoj praksi pokazala su se sledeća pravila:
1. na divlju svinju i fazana, zabranjen je lov, ukoliko se utvrdi da je osnovni fond divljači u lovištu manji od 30 % od optimalnog fonda divljači utvrđenog planskim dokumentom.
2. na jelena-evropskog, jelena-lopatara, muflona, divokozu, srnu i zeca, zabranjen je lov ukoliko se utvrdi da je osnovni fond divljači u lovištu manji od 50 % od optimalnog fonda divljači utvrđenog planskim dokumentom
3. na poljsku jarebicu je lov zabranjen ukoliko se utvrdi da je osnovni fond divljači u lovištu manji od 70 % od optimalnog fonda divljači utvrđenog planskim dokumentom.
Osnovna biološka pravila (IUCN) za sve vrste divljih životinja i naravno za divljač su :
-2 -1 0 +1 +2
Trend brojnosti i areala:
+2: nagli porast; cca + 51% i više
+1: umereni rast; cca + 26 50 %
0: bez uočljivih promena; cca +/- 25 %
-1: umereno opadanje; cca - 26 50 %
-2: naglo opadanje; cca -51% i više
Na primeru srne to izgleda ovako:
Vrsta: srna
Optimalna brojnost : 1.000 jedinki (od 750 do1.250 jedinki) - oznaka 0
Dozvoljeno odstupanje: 600 jedinki - oznaka -1
Dozvoljeno odstupanje: 1.400 jedinki - oznaka +1
Zabrana lova : 400 jedinki, brojnost ispod 500 jedinki. - oznaka -2

Molim da se dopis dostavi šumarsko-lovnim inspektorima u cilju prestanka traženja prepisivanja podataka iz lovne osnove u godišnji plan odnosno tumačenja da je to usklađivanje i da se zabranjuje lov ukoliko se pojavi razlika između godišnjeg plana i lovne osnove.

p.s.

Postovani urednice Srbijalova, Slavaplano, da nije ovaj dopis.........

....A DA OVAJ DOPIS NIJE MOŽDA KASNO POSLAN, ODNOSNO DALI BI GA I POSLAO DA NISTE U SITUACIJI U KOJOJ JESTE??..ZAR HOĆEŠ REĆI DA JE OVA POJAVA DO PROŠLE GODINE UOČLJIVA!!??.. AJ VIŠE NECenzurisano...MANIPULATORI!!!Sad..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

bturjane
 Pa Resavcu(temudjinu) da ti ja i odgovorim povodom odredjenog dela da ne lutas za odgovorima citiram:
"3. odredbom člana 84. Zakona o divljači o lovstvu ("Službeni glasnik R.S." br. 18/10) ustanovljeno je da pravo na korišćenje podsticajnih sredstava (iz budžetskog fonda za razvoj lovstva) imaju korisnici lovišta i druga pravna lica koja se bave unapređenjem lovstva. Postavlja se pitanje na osnovu kojih kriterijuma je zaključen ugovor o korišćenju sredstava sa novoformiranim lovačkim udruženjem Podgora-Kosančić iz Bojnika (lovačko udruženje bez prava gazdovanja lovištem).
Kad si vec naveo clan 84 procitaj ga i ako neznas da sam rastumacis obrati se nekom pravniku(Vladi) da ti nacrta sta u njemu pise i ko sve moze da konkurise i bude korisnik podsticajnih sredstava i po kom osnovu,mi smo uredno konkurisali kod ministarstva kao pravno lice (uredno registrovano udruzenje gradjana kod APRa)i kao takvi ispunili uslove proipisane konkursom ali i podneli validni dokumentaciju u smislu plana i projekta(nisu nam je pisali pojedini "strucnjaci" iz LSSa i slicni)i kao takvi prosli na konkursu i odobrena su nam sredstva u iznosu od 600 000 din cija je polovina tj.prva transa preneta na nas racun o cemu postoji dokumentacija a ista su iskoristena na planom propisan nacin odlukama UO i skupstine naseg novoformiranog LU.Sto se tice uslova ministarstva i clana 85 istog zakona i on je u redovnom roku ispostovan o cemu gle cuda isto postoji uredna dokumentacija a u prilog tome odredjeni veliki sultanov vezir je vec podneo prijavu za isto sto i tebe muci,a po prijavi je lovni inspektor vec obavio kontrolu i nije nadjena nijedna nepravilnost u radu i postupanju sa pomenutim sredstvima niti bilo koja druga nepravilnost u radu LUa.
Za sve dodatne info mozete mi se obratiti preko pp i vi i svi drugi kojima nesto nije jasno u vezi gore pomenutog
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

zoranp
 ..i da umalo da zaboravim....OD KUD TI SAD ODJEDNOM TA INFROMACIJA DA SE STANJE NA TERENU ZNATNO RAZLIKUJE OD ONOG U OSNOVI ILI PLANA I KAKO TEBI NEKO MOŽE DA SE PRAVDA NEKAKVIM "USKLAIVANJEM"???..ZAR TO NIJE PRIKRIVANJE I ČAK SAUČEŠNIŠTVO U OBMANI I KRIVOTVORENJU ZVANIČNIH IZVEŠTAJA!!!??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Interesantno....

Meni samo nije jasno da li si ti kao sekretar LSS-a prilikom pisanja ovih dopisa, posebno onih upućenim državnim organima, bio za to ovlašćen od strane nekog organa LSS-a (bilo bi poželjno da je legalan i legitiman) ili si nastupao samoinicijativno?

Član 63. Statuta LSS-a

Sekretar:
- obezbeđuje stručno, kvalitetno i efikasno obavljanje poslova u službi;
- kao direktor organizuje i rukovodi radom i poslovima zaposlenih;
- obezbeđuje izvršenje odluka organa Lovačkog saveza Srbije vezanih za rad službe;
- obezbeđuje izvršenje Finansijskog plana u okviru nadležnosti, prava i obaveza službe i raspolaže novčanim sredstvima Lovačkog saveza Srbije u skladu sa Finansijskom planom u okviru navedenih nadležnosti;
- obezbeđuje pripremanje nacrta i predloga dokumenata za Skupštinu, Upravni odbor i druge organe Lovačkog saveza Srbije, u okviru svojih nadležnosti:
- sarađuje sa Predsednikom Skupštine u pripremama sednica Skupštine i predsednikom Lovačkog saveza Srbije u pripremama sednica Upravnog odbora;
- obavlja i druge poslove koje mu poveri Skupština, Upravni odbor i drugi organi, u skladu sa ovim Statutom i drugim aktima Lovačkog saveza Srbije.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Ceranicu ti sebi dajes za pravo zasto se poslovanje vise ne evidentira preko FISKALNIH KAS????

Odakle ti pravo i smelost da prvo zatrazis uvodjenje fiskalnih kasa u udruzenjima pre par godina kada si se licno obratio Ministarstvu za finasije bez icijeg znanja???

Kako sebi dajes za pravo da nesto sto je u interesu udruzenja i lovaca TI sam na licni zahtev trazis da se ponovo uvede kao NAMET i veliki trosak udruzenjima u vidu Fiskalnih kasa i placanja koriscenja tih usluga na mesecnom nivou kad je resorno Ministarstvo finasija to obustavilo????

Da nisi trazio u prvom dopisu UDRUZENJA ne bi morala da svoja poslovanja evidentiraju niti da kupuju fiskalne kase???

Zasto nisi trazio da se placanje lovackog istita evidentira preko fiskalne kase u LSS nego sto udruzenja daju clanovima komisije LSS pare na ruke ili isti novac uplacuju na PRIVATNE RACUNE RADNIKA LSS na ciji iznos se ugovorom o delu placa porez Drzavi???

Sto to nisi trazio ????

Zasto ne objavis svoje privatne meilove koje si poslao nadleznima u predhodna 10 dana???

Podseticu te da si pisao Drzavnom sekretaru Golubovicu,Direktoru Grbicu ili je to mozda pogresna informacija koju imam????

Znas da na osnovu Zakona o dostupnosti informacija sve tvoje prepiske i dopise mogu da zatrazim sluzbenim putem???

Po cijem ovlascenju i po cijoj odluci si slao dopise nadleznima???Da li Popovic zna za iste,U.O.???

Otrgo si se kontroli i mesto VD SEKRETARA ZLOUPOTREBLJAVAS!!!!

To nije tvoj posao???

Zasto kao sekretar nisi reagovao dopisima oko Velike Plane???

LSS gazduje tim lovistem jos uvek???Nista nisi preduzeo ???

I ja sam kao i ti gurao nos u razne stvari koje me se nisu ticale i posle nekog vremena sam shvatio da to nije moj posao sto ti jos uvek nisi!!!

Svoju poziciju koju si imao si samo vremenom srozavao i sam si sebe napravio smesnim jer si u LSS znatno pre trebao da podignes svoj glas a ne da cekas kraj sedeci u LSS i gledajuci kako propada!!

Lako je posle bitke biti general????

temudjin
 Slavaplana: Ceranicu da li si juce poslao zvanican dopis Upravi za sume u kome u cetri tacke pljujes po KOMORI,po fondu za dodelu srestava i nacina kako je novac deljen udruzenjima,po kadrovima koji rade u Upravi....
Ceranic: Informacija nije tacna.

Slavaplana: Ako ti KOMORA ne odgovara zasto si clan iste????????????
Ceranic: Clanstvo u komori je obavezujuce po zakonu, nacin formiranja i registrovanja komore je problematican jer je komora registovana kao privredno drustvo na ne kao strukovna organizacija.

Slavaplana: Ako ja LSS davao vise para udruzenjima iz svojih srestava zasto si sada protiv fonda za razvoj ???Mozda zato sto pare vise ne idu preko LSS???A mozda si ljut jer proekti gde su nosioci ljudi iz LSS nisu prosli???Koliko proekata si ti licno bio nosilac???Za Popovica znam ali ti sam kazi ???
Ceranic: Nosilac sam jednog projekta vezanog za planiranje, projekat je uredno odradjen, javno publikovan ali trenutno nije isplacen u celosti.

Slavaplana:Kome je LSS sve davao pare???Ko je dobijao divljac godinama u nazad???PODOBNI MOZDA???
Ceranic: Pare su godinam dobijala uglavnom ista udruzenja, direktno ili indirektno za fazane i to :
Kragujevac, Kraljevo, Guca, Arilje, Pozega.....(nadam se da vidis sablon..)

Slavaplana: Licemerno je tvoje pozivanje mene da organizujes sastanak i meni objasnis neke stvari podseticu te da si mi pre 3 meseca spustio slusalicu????A ja sam tada bio za sastanak!!!Sada vise ne!!!
Ceranic: Slusalica je spustena zbog neprimerenih upisa koje si objavio na forumu.

Slavaplana: LSS treba pomoci da propadnete sto pre jer samo tako ce te svatiti gde ste gresili!!!
Ceranic: Kenguru !!! (ne razumem).

Slavaplana; Obecao sam ti licno i javno da cu Vam pomoci da sada stvarno propadnete jer ne zasluzujete da prestavljate LOVCE!!!!Ovo nije pretnja vec cu argumentima koje imam ici do kraja dok vas lovci u potpunosti ne budu bojkotovali sa uplatama clanarine!!Cim nestane para nece vise biti ni Vas u LSS!!!VI VOLONTERSKI NISTE NAVIKLI DA RADITE!!!
Ceranic: Opet neroverena tvrdnja, za pocetak recimo sledece - volonterski sam odradio dve lovne osnove za LU Kraljevo, volonterski sam na funkciji sekretara i svakodnevno pomazem lovcima i LU sve lako proverljivo.

Slavaplana: Zalutali ste u LSS i samo gledate svoj interes!!!
Ako mislis da ce te iskoristiti promenu vlasti i vratiti LSS privilegije i staru slavu grdno se varas!!
Tatovic moze svaki dan da sedi kod svoga tece po citav dan ali politiku u lovstvu kreiraju i vode drugi ljudi koji su svesni sta je LSS radio i gde mu je mesto!!!
Drzava je JACA OD LSS i to moras da shvatis a LSS se ponasa suprotno!!!
Bilo bi lepo kad bi prestali da obmanjujete lovce kako ce se lovista ponovo deliti preko LSS??????
To je sada vec naucna fantastika i zasto bi Drzavi bio potreban POSREDNIK koji ce da skida kajmak udruzenjima kao do sada?????

Slavaplana: Sve sto smo imali da kazemo jedan drugom rekli smo i zamolicu te javno da me vise ne zoves telefonom!!!!
Posle onog spustanja slusalice sve je receno!!!
Nisam zaboravio!!!
Zasluzio si da prodjes kao pojedinci iz LSS koji su imali i noz i pogacu u svojim rukama a podseticu te da procitas koje si sve ti nadleznosti imao kao sekretar u LSS i nije tacno da nista nisi mogao da preduzmes !!!Ta prica ne pije vodu!!!
Posto si poslao vise dopisa sto nezvanicnih sto zvanicnih ispred LSS bilo bi lepo da javno TI te iste papire OBJAVIS kako bi svi videli sta si to pisao i trazio???
Od tebe ocekujem da to uradis u tvom interesu jer ako ih JA budem objavio ispasces ponovo smesan jer tvrdis da isti dopisi NE POSTOJE i da TI nisi nista poslao???Razmisli malo sta radis i kako sam sebi kopas jamu iz koje veruj mi neces nikada izaci!!
Odradi nesto JAVNO a ne vise kako si navikao iza ledje i u svom interesu???
Sve se sazna jako brzo jer je ovo mala i kvarana sredina a ljudi jedva cekaju da nekome nesto napakoste kao sto je LSS to pokusao meni u Plani da uradi!!!
LSS u Plani podrzava gubitnike i presednike udruzenja koji imaju veci broj osudjujucih presuda placeno brdo kazni i podnetih bezbroj krivicnih prijava ali uredno podrzavaju Popovica !!!!
LSS nije ni prstom mrdnuo za nas obicne lovce koji samo kazne placaju a sve sam Vam dostavio pismenim putem i na vreme !!!
Meni LSS ne treba jer nije zastitio LOVCE kad je trebalo !!
Sad idem javno u medije i stampu sa dokazima i papirima koje imam pa JAVNOST neka sudi ko je bio u pravu!!!
2 meseca na ovoj temi nisam objavio ni jedan papir kako bi svi videli da je mnogo vise forumasa i posmatraca koji samo nesto pametuju a kad treba iznete neku cinjenicu niko nema takav podatak ili nema petlju za tako nesto jer najlakse je kritikovati i posmatrati sa visine !!!
Imali ste sansu ,niste je iskoristili i sada sledi kazna!!!!
Ono sto je jakobitno zatrazicu zvanicnim putem da se pokrene PREISPITIVANJE stecene imovine radnika LSS da vidimo sta je ko stekao i sta ko ima od malih i skromnih plata u LSS kako kazete!!!!
Ako je sve ok nemate razloga za brigu!!!

temudjin

slavaplana kaže:
Ceranicu ti sebi dajes za pravo zasto se poslovanje vise ne evidentira preko FISKALNIH KAS????

Odakle ti pravo i smelost da prvo zatrazis uvodjenje fiskalnih kasa u udruzenjima pre par godina kada si se licno obratio Ministarstvu za finasije bez icijeg znanja???

Kako sebi dajes za pravo da nesto sto je u interesu udruzenja i lovaca TI sam na licni zahtev trazis da se ponovo uvede kao NAMET i veliki trosak udruzenjima u vidu Fiskalnih kasa i placanja koriscenja tih usluga na mesecnom nivou kad je resorno Ministarstvo finasija to obustavilo????

Da nisi trazio u prvom dopisu UDRUZENJA ne bi morala da svoja poslovanja evidentiraju niti da kupuju fiskalne kase???

Zasto nisi trazio da se placanje lovackog istita evidentira preko fiskalne kase u LSS nego sto udruzenja daju clanovima komisije LSS pare na ruke ili isti novac uplacuju na PRIVATNE RACUNE RADNIKA LSS na ciji iznos se ugovorom o delu placa porez Drzavi???

Sto to nisi trazio ????

Zasto ne objavis svoje privatne meilove koje si poslao nadleznima u predhodna 10 dana???

Podseticu te da si pisao Drzavnom sekretaru Golubovicu,Direktoru Grbicu ili je to mozda pogresna informacija koju imam????

Znas da na osnovu Zakona o dostupnosti informacija sve tvoje prepiske i dopise mogu da zatrazim sluzbenim putem???

Po cijem ovlascenju i po cijoj odluci si slao dopise nadleznima???Da li Popovic zna za iste,U.O.???

Otrgo si se kontroli i mesto VD SEKRETARA ZLOUPOTREBLJAVAS!!!!

To nije tvoj posao???

Zasto kao sekretar nisi reagovao dopisima oko Velike Plane???

LSS gazduje tim lovistem jos uvek???Nista nisi preduzeo ???

I ja sam kao i ti gurao nos u razne stvari koje me se nisu ticale i posle nekog vremena sam shvatio da to nije moj posao sto ti jos uvek nisi!!!

Svoju poziciju koju si imao si samo vremenom srozavao i sam si sebe napravio smesnim jer si u LSS znatno pre trebao da podignes svoj glas a ne da cekas kraj sedeci u LSS i gledajuci kako propada!!

Lako je posle bitke biti general????

Ceranic: Slobodno trazi ali od onih kojima su dopisi poslati!!!

Molim Glavnog administratora Srbijalova da reaguje na neprimerene upise Slavaplane!!!!
Dopis oko fiskalnih kasa je upucen na molbu preko 100 lovackih udruzenja.

temudjin

zoranp kaže:
....A DA OVAJ DOPIS NIJE MOŽDA KASNO POSLAN, ODNOSNO DALI BI GA I POSLAO DA NISTE U SITUACIJI U KOJOJ JESTE??..ZAR HOĆEŠ REĆI DA JE OVA POJAVA DO PROŠLE GODINE UOČLJIVA!!??.. AJ VIŠE NECenzurisano...MANIPULATORI!!!Sad..

Dopise slicne sadrzine saljem vec 18 godina i to svake godine. Lako proverljivo. Pozdrav!

temudjin

Sremac75 kaže:
Interesantno....

Meni samo nije jasno da li si ti kao sekretar LSS-a prilikom pisanja ovih dopisa, posebno onih upućenim državnim organima, bio za to ovlašćen od strane nekog organa LSS-a (bilo bi poželjno da je legalan i legitiman) ili si nastupao samoinicijativno?

Član 63. Statuta LSS-a

Sekretar:
- obezbeđuje stručno, kvalitetno i efikasno obavljanje poslova u službi;
- kao direktor organizuje i rukovodi radom i poslovima zaposlenih;
- obezbeđuje izvršenje odluka organa Lovačkog saveza Srbije vezanih za rad službe;
- obezbeđuje izvršenje Finansijskog plana u okviru nadležnosti, prava i obaveza službe i raspolaže novčanim sredstvima Lovačkog saveza Srbije u skladu sa Finansijskom planom u okviru navedenih nadležnosti;
- obezbeđuje pripremanje nacrta i predloga dokumenata za Skupštinu, Upravni odbor i druge organe Lovačkog saveza Srbije, u okviru svojih nadležnosti:
- sarađuje sa Predsednikom Skupštine u pripremama sednica Skupštine i predsednikom Lovačkog saveza Srbije u pripremama sednica Upravnog odbora;
- obavlja i druge poslove koje mu poveri Skupština, Upravni odbor i drugi organi, u skladu sa ovim Statutom i drugim aktima Lovačkog saveza Srbije.

Kod postavljanja pitanja, dao si i odgovor. Hvala na brizi oko legalnosti !!!!!
Citiraj clan 64, 65 i 66. Moze i 67. Jos jednom hvala!

Sremac75

temudjin kaže:
Molim Glavnog administratora Srbijalova da reaguje na neprimerene upise Slavaplane!!!!

Ne postoji glavni administrator Srbijalova, a ja nisam u citiranim upisima video ništa neprimereno!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Temudjine, molim te bez zajedljivosti, nisam je ničim izazvao!

Na lepo postavljeno pitanje očekujem isti takav odgovor?
A posle toga možemo o legalnosti!

Upozoravam te da si na tankom ledu, a ako ponovo "propadneš" ni Lala ti neće pomoći!
PraviloPraviloPravilo
Palica

slavaplana
 Hoces da kazes da su L.U. SAMA TRAZILA DA IM SE UVEDU FISKLANE KASE???

Jer imas ti to napismeno????OBJAVI te dopise za bar 5 udruzenja koja su to od tebe trazila???

Samo da te podsetim da je L.U.KRALJEVO svake godine preko 2.000.000din uplacivalo LSS???Jer stvarno mislis da je povracaj od 200-300.000din za fazane normalan????
Koliko je Djukicevo udruzenje sa placenih 20 clanarina LSS dobijalo povracaj srestava???

Koliko je udruzenje pobratima Popovica gde je Janic predsednik dobijalo povracaj novca i kome je LSS oprostio neplacane lovne karte pa iste provukao kroz odluku za prehodnu godinu????

Radili ste sta ste hteli e sad se svode racuni!!!!

Ne zelim vise da trosim vreme na obasnjenja i pojasnjenja oko rada LSS!!!

Sto se mene tice zasluzio si da prodjes kao Popovic i malo gore ako se ja pitam jer si daleko jaci uticaj imao na udruzenja i ovencan starom slavom coveka od ugleda i znanja koji nisi iskoristio !!!

Pozdravljam te i zelim ti dug i sretan zivot!!!!

temudjin

Sremac75 kaže:
Temudjine, molim te bez zajedljivosti, nisam je ničim izazvao!

Na lepo postavljeno pitanje očekujem isti takav odgovor?
A posle toga možemo o legalnosti!

Upozoravam te da si na tankom ledu, a ako ponovo "propadneš" ni Lala ti neće pomoći!

Kakva sada zajedljivost. U kom upisu!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,055,848 posete www.srbijalov.com