Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
DakiNS
 Au sada sam pročitao bajke, pa oni napisaše sve što ne rade pominju kodeks kojega se ne pridržavaju, zakone koje krše brate pa onaj đon što nose na licu je od starih vojničkih cokula. A onaj matori izlapeli čičica mnogo bre neinformisanConfused

U stvari u podnaslovu su dali odgovor.

Zašto biti član? Za ništa!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

saja rudnik
 Po onoj narodnoj,nicija nije gorela do zore,pa se nadam da i ovoj garnituri NECE.Po mom skromnom misljenju,svaki covek koji se prihvati nekog odgovornog posla,pa i rukovodstvo ili rukovodjenje LSS-om,mora biti spreman da to svoje mesto prepusti nekom drugom.U ovom nasem slucaju bi se moralo raditi ako ne o mladjim ili mladim ljudima,onda bar o strucnijim i to na polju ocigledno ekonomije i menadzmenta.Ocigledno je da je ova garnitura jedino u stanju da namice iskljucivo sebi privilegije a nadasve materijalnu korist.Ponavljam,da na celu nase krovne organizacije bi trebalo da je imucan covek koji bi svoju funkciju obavljao za prestiz i cast,a da bi mu se placalo samo onda kada nas savez reprezentuje u inostranstvu.Tako je barem u normalnim drzavama.Kod nas Leva Ruka Desni Dzep,pa ko koga vise zaCenzurisano.A sto se tice ovog SUPER DEKE LOVCA u glasilu LSS-a,da nije istinito bilo bi smesno.Postujem ja tog SUPER DEKU LOVCA kao Starijeg kolegu i lovca ali je takodje OCIGLEDNO da SUPER DEKA LOVAC zivi u nekim dalekim bajkovitim vremenima Druga Tita pa i Druga Slobe,lepim lovovima tih vremena i rukovodjenjem saveza i tim vremenima.Najbolje od svega je to sto SUPER DEKA LOVAC ocigledno duboko veruje i zivi za takav utopijsko komunisticko drpacki sistem.Nije vam to DRUGOVI tata kupio ili ostavio u amanet pa da mozete da se sirite i radite sta hocete..
Saja Rudnik

saja rudnik
 Kao svaki nadam se normalan ljubitelj prirode i lova,zapitao bih se takodje sta cu ostaviti onima iza sebe.Ovo nase rukovodstvo koje ce nadam se otici sto pre,nema obraza i lovackog morala OCIGLEDNO.Na kakav se oni Lovacki Kodeks pozivaju????Nisu ni videli taj kodeks a kamoli da se ponasaju prema njemu.Ako su krivicna dela kodeks lovaca Srbije i LSS-a,svaka cast.Bas nas dobri,posteni predstavljaju pred sopstvenim narodom i drzavom,a mogu zamisliti kako nas predstavljaju u svetu.O ovoj temi,mogu pisati do ujutru,ali se sto puta ujedem za jezik..Ne sto se plasim nekoga,nego sto se uvek nadam da ce se u ovu stvar ukljuciti umnije kolege od mene.Ali dokle god je ovakvo stanje,moji komentari ce izlaziti na ovoj tebi.Protiv ove halankurije,zaostalih komunisticko drpackih metoda rukovodjenja nasom krovnom organizacijom i putem koje lovstvo Srbije ide sa njima.
Saja Rudnik

saja rudnik
 Ovim putem se izvinjavam clanovima portala,gostima portala i nasim adminima zbog malo vise ostrog jezika.Ali sa ovim i ovakvima se mora ovako.Kada presuse sva sredstva iole normalnog dijaloga mora se na ovaj nacin saopstiti svoje misljenje.Vaistinu
Saja Rudnik

DakiNS
 Kolega što se tiče reči koje koristiš mislim da si i previše blag, ja se isto trudim da ne preteram iako bi im najrađeCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisanoCenzurisano

Gedza66
 Čitam ovo u Lovcu i pitanja naviru sama od sebe. Stvarno zašto biti član LSS???? Ma ja sa tim još prošle godine raskrstio, nego pitam Vas, moje kolege forumaše, koji ste ove lovne godine platili 500 ili 1400 dinara za određene iluzije da neko zastupa Vaše i interese lovačkih udruženja, objedinjava lovnu politiku i unapređuje lovstvo Srbije.

Kada se tvrdi da postoji većina i jedinstvo lovačkih udruženja u opredeljenju da LSS TREBA da zastupa interese lovačkih udruženja, da objedinjava lovnu politiku i unapređuje lovstvo, on potvrđuje da LSS to do sada nije činio, što se potvrdjuje ogromnim nezadovoljstvom lovačkih udruženja, koje se može dokazati brojem lovaca za koje je uplaćen članski doprinos LSS u ovoj godini.

Pa kadrovski osposobljena ustanovo, pogledajte evidenciju o uplati članskog doprinosa i zapitajte se zbog čega je to tako. Pa zašto to ne objaviti i napisati koju o tome?

E kada budete ono što TREBA da budete, lovci Srbije neće imati dilemu oko pitanja ZAŠTO BITI ČLAN LSS (LSV).

Do tada ćemo koristiti ovo što su pametni ljudi smislili i pretočili u ZODL.Kiss

Molim admine da otvore temu o korisnosti krpelja.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

Gedza66 kaže:
Pa kadrovski osposobljena ustanovo, pogledajte evidenciju o uplati članskog doprinosa i zapitajte se zbog čega je to tako. Pa zašto to ne objaviti i napisati koju o tome?

E kada budete ono što TREBA da budete, lovci Srbije neće imati dilemu oko pitanja ZAŠTO BITI ČLAN LSS (LSV).

Kad čovek pročita onaj tekst pod naslovom 'Zašto biti član', ostaje malo nejasnoća: da li je to tekst pisan pred onim čarobnim ogledalom, koje odgovara na pitanje 'ogledalce moje, reci mi najlepši na svetu ko je' ili sa realnim pogledom na svet? Čini mi se da u tom 'Lovcu' (ne samo u ovom tekstu) svako piše o sebi onako kako bi želeo da ga drugi vide.
Da li to ima neke veze sa realnošću, drugo je pitanje.
Autorima tekstova se valjda ovo ovako svidja, i tačka! A mi lovci naravno više verujemo glasilu LSS, nego rodjenim očima!Grin
Po običaju, ovima iz LSS je izlgeda za sve što ih snašlo kriv ZODL, njihove krivice nema, ni slučajno, a mi im verujemo da oni to tako doživljavaju.

Moj Gedžo, kada bi objavili pregled uplaćenih članarina, onda bi morali da razbiju čarobno ogledalo, pa im se slika ne bi dopala. Zašto ne negovati iluziju, pa nek traje dok traje! Mada, tu idiličnu sliku im pokvario Srbijalov, jer smo mi postavili pregled plaćenih članarina, i tražili potvrdu ili demanti tih podataka - nikakva reakcija iz LSS na naše pitanje! Ćute, a posle objave ovu 'madjiju' od teksta. Mislim da će taj tekst (i onaj sa Škobićem) biti povod za novu rundu prepucavanja na relaciji 'svako sa svakim', ali ovaj put uz učešće državnih organa (Ministarstva). Pominje se u tekstovima 'volja većine lovaca', pa bih voleo da znam kojom su to metodom došli do toga da imaju podršku većine lovaca, ili je u pitanju čista alhemijska metoda? Matematička izgleda nije!

A šta ćemo sa minusom u poslovanju, šta ćemo sa drastičnim padom članstva, šta ćemo sa Smederevom, šta ćemo uopšte ove nove lovne godine?!? Da nije ovaj članak pisan sa isključivim ciljem da privuče još neke članove (i članarine) koji bi radije da veruju, nego da progledaju?
Samokritika je izgleda cenzurisana reč u LSS!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Lalo sa celim upisom se slažem osim sa ovom poslednjom rečenicom:

Samokritika je izgleda cenzurisana reč u LSS!!

E to ti nije tačno ! Zato što pojedine reči isključuju jedna drugu.

Samo kritika je jedino što koriste LoSoSi. Samo kritikuju one koji neće da plaćaju a za uzvrat ništa ne dobiju, što neće da plaćaju porez na budale.Grin

Lala
 Ovi tekstovi iz časopisa 'Lovac' su mi dali povod da upotrebim Temudjinov način i stil pisanja, pa ću uz sav rizik da me kolege opletu, to i uraditi.
Evo jedne zgodne priče za gospodu iz LSS (ako im poenta priče nije jasna, imaju Temudjina da im objasni):

Nekada, sveštenici su koristili sanskrit jezik, a i danas ga još koriste. Sanskrit više niko ne razume, ali ga oni i dalje koriste jer je njihov posao da načine jaz, a ne most između njih i naroda. Ako obični ljudi ne mogu shvatiti, samo tako će njihov posao opstati. Kad bi ih obični ljudi razumeli, sveštenici bi bili izgubljeni, jer oni nikada, ni o čemu konkretno nisu ni govorili.

Jednom je Mula Nasrudin otišao kod lekara, koji je, kao i svi lekari, naučio trikove korišćenja sanskrita od sveštenika. Lekari su naučili da pišu i latinski i grčki, ali tako da to što napišu ni sami ponekad ne mogu razumeti.

Zato je Mula Nasrudin došao kod lekara i rekao: Slušajte, dajte mi precizan i jasan odgovor. Samo mi kažite činjenice. Nemojte koristiti ni latinski, ni grčki.

Lekar mu odgovori: Ako insistiraš i ako želiš da budem jasan, tebi nije ništa, ti nisi uopšte bolestan. Ti si samo beskrajno lenj.

Nasrudin reče: U redu, hvala Vam. Sada mi to dajte napismeno na latinskom i grčkom kako bih mogao pokazati svojoj porodici!

Sveštenici su posrednici između naroda i Boga. Oni razumeju sve jezike. Oni postaju interpretatori - jezik naroda prenose Bogu jezikom koji narod ne zna.''

Zahvaljujem se jednom čestitom i pametnom čoveku, od kojeg sam ovu priču čuo, a prepoznaće se on sam, ako ovo nekad pročita.

temudjin
 Bravo Lalo, odlican tekst. Temudjin

Sremac75
 E konačno ste Vi Lalo i Vi Saša našli zajednički jezik!HaHaHa

Znao sam da će se to jednog dana desiti, izuzetno mi je drago zbog vas i novog poglavlja u vašoj vezi....HaHaHa

I uopšte mi nije žao što vas ništa ne razumem.... HaHaHa

;)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

temudjin
 Svaka dobra ideja može da se zloupotrebi tako i ideja elektronskog glasila. Sramota je kakvi se tekstovi objavljuju. Sramota i ljudska i (ne)stručna. Dosta je više ovakvih pamfleta koji su toliko loši da lošiji ne mogu biti!

Lala

Sremac75 kaže:
E konačno ste Vi Lalo i Vi Saša našli zajednički jezik!HaHaHa
Znao sam da će se to jednog dana desiti, izuzetno mi je drago zbog vas i novog poglavlja u vašoj vezi....HaHaHa
I uopšte mi nije žao što vas ništa ne razumem.... HaHaHa;)

Razumeš ti, još kako razumeš, samo se praviš Englez. A ako stvarno ne razumeš, Braca ti je u blizini, pa ga pitaj da ti pojasni! HaHaHa

Advokatska posla i marifetluci druga Sremca! Što si bre ljubomoran? Pfft

DakiNS

temudjin kaže:
Svaka dobra ideja može da se zloupotrebi tako i ideja elektronskog glasila. Sramota je kakvi se tekstovi objavljuju. Sramota i ljudska i (ne)stručna. Dosta je više ovakvih pamfleta koji su toliko loši da lošiji ne mogu biti!

Ne mogu da verujem da je u tom tekstu tolika doza omalovažavanja. Neverovatno koliko je ZdrP samoljubiv i koliko je ubeđen da su svi sem njega debili. Temudjine to je ne samo zloupotreba i sramota, po mom mišljenju to je već zrelo za kliničku dijagnozu.

Kosmajac
 Evo kako čovek od ugleda u CIC-u (gospodin Milorad Perović), komentariše (ne)rad aktuelnog predsednika Popovića. U najnovijem broju Predatora.

kempi
 Ovo su svi moji upisi na temi Nestaje li LSS? i necu vise pisati ovde da se neponavljam !!

Sledi kopija privatnih poruka Temudjina meni (usledecem broju)

19.03.2012.
Pitanje za Slavu : posto vidim iz upisa da znas mnogo na ovu temu reci mi ko ce sve moci da izradjuje planska dokumenta (planove razvoja lovnih podrucija, lovne osnove,planove gazdovanja)
I da li zbog tog posla mora postojati bilo koji savez?

19.03.2012.

Eto prosto ko samar! Samo ti jedna sitnica fali :tacno je da ce planska dokumenta moci raditi ljudi koji za to budu strucni i za to imaju odgovarajucu licencu ,ali zakon kaze "MORAJU BITI ZAPOSLENI KOD PRAVNOG LICA KOJA SU REGISTROVANA ZA OBAVLJANJE TAKVIH DELATNOSTI IZ OBLASTI LOVSTVA"
nema vise monopola sad bilo ko pa i pojedinac otvori firmu za to i radi samo da prsti najpopularniji ce biti oni koji budu cesto nosili gumene cizme i podatke za osnove uzimali direktno na terenu, jer tesko ce neko sad kao odgovorno lice potpisati za oredjenu brojnost divljaci a da to nije tako nema vise fingiranja sadce odjednom svi voditi racuna kao sto neko rece predsednici ce cuvati svakog srndaca po naosob.Sumnjam da sad nece uzeti vozilo ili ce biti manjak para za naftu ili benzin da se lovista obilaze i cuvaju, Da vidim da li ce sad onako bahato deliti odstrele ko me stignu itd.

31.03.2012.

Nece niko vise da placa clanarinu savezu a kamoli da dolazi naskupstinu , nerazumem kako to do sad tako inteligentni i uceni ljudi neukapirase da su obrisani ko sline sto valjda Slava rece :izgleda da im jos niko nije javio da nepostoje vise sem na papiru, postavite sebi pitanje gde su lovne karte za ovu godinu? Nema! A zasto ? Pa minnistarstvo uzima stvar u svoje ruke , svi iz lss trebada uzmu zakon u ruke i vide sta im je ostalo ciniti mislim na njihove ingirencije i u skladu sa tim nastaviti sa radom , napraviti skupstinu i izabrati ljude koji ce se adekvatno baviti poislovima koji su im povereni mislim na polaganje lovackog ispita i brigu o trofejima,
Tako mozda i animiraju clanstvo lu da im plate neku simbolicnu clanarinu a i da sami donesu neki novi pravilnik o polaganju lovackog ispita a i ofinasiranju tog istog polaganja, predavanja prakticnog rada sa kandidatima i sl. i eto normalnog dohotka za one koji su kao strucna sluzba ostali u savezu.E sad ako im je to malo para jbg-a lovcima se sad moze da im nedaju bas nista ako nece, neznam kako ce ih drugacije ubediti u njihove najbolje namere.

03.04.2012.

270 kaže:
Da je ovo normalna država i da ima uređeno lovstvo pravog lovca pa bio on nepismen ili dip.; dr.; mr.; prim. i ne bi trebalo ništa drugo da zanima osim samog lova!
Nažalost lovstvo u ovoj državi još vuče korene i ideologiju iz 1946-te pa mi razbijamo glavu ovakvim glupostima.
Kakvi bre savezi kakvi bakrači, kakva LU,LD, sekcije.
Da je ova država imala pameti i mooda sve bi to stavila lepo pod državnu svojinu, podelila lovišta po opštinskoj i regionalnoj nadležnosti, javnim konkursima zaposlila stručna odgovorna lica i lovočuvare a mi lovci bi lepo platili dozvole i lovili!
Ovako smo žrtve sitnih predsedničića i glomaznih i ne efikasnih kolektivnih organa upravljanja ovih LU, LD, sekcija pa se zamaramo ovakvim glupostima!!!

Bas tako ! Drzava i jeste uradila bas to samo vecina nemoze da se opasulji i ukapira o cemu se radi, ministarstvo je to koje ce da vedri i oblaci. Zakon, pravilnici, ispenktori, i strafta, ko nezna pravi stetu uzmu loviste uzmu zalozenu garanciju i idemo dalje. Dace drugom i to je to, sto se tice samog saveza nije mi jasno kako to vecina vas ovde pokusava da ga ostavi zivim a on i sa aparata iskljucen.Kako? Nigde nema zakonske obaveze da se bilo sta placa LSS-u, kako onda i ko to misli da animira lovce da placaju clanarinu savezu da bi on uopste i mogao postojati.
Mislim a jednom sam i vec rekao da ta neka sledeca skupstina prvenstveno treba biti radna , u smislu da se donesu novi pravilnici o pol;aganju lov. ispita da se isti maximalno uozbilji, i okrene oko sebeda vidi gde je.
Dok je to jos malo para na racunu saveza koji je uplacen od strane bas neobavestenih lovaca dotle ce i trajati ovaj cirkus vidicete posle kako gospoda napusta brod.
Neko rece NEPISMENI LOVCI!! Kamo srece da su oni bili u savezu bar nebi dug od 12000000 din napravili jer ako nista drugo ogromna vecina takvih je cestita i nebi te pare projebali tako lako kao ovi uceni koji nisu dupe oznojali da zarade ni jedan dinar od tih koji su i potrosili.

04.04.2012.

Samo se nadam, da nekom ne padne na pamet, da možda krene u ovoj situaciji, u raskid ugovora o gazdovanju lovištem izmedju LSS i LU - mislim da bi taj potez bio potez kamikaze! Tek to bi bila avantura.(Lalin post citat)

`Sto avantura kad je zakon jasan ? Do nove dodele lovista loviste ce koristiti korisnik koji se njime koristio i do tad. To je jedna od patki koji plasira savez oni ce kao uraditi ovo ili ono ako neko raskine ugovor sa njima raskinut je svaki onaj gde korisnik lovista nije uplatio clanarinu savezu a takvih je i prosle godine bilo mislim oko 40.000 i sta su im uradili uzeli im loviste ???? Boze Lalo kakva crna avantura kad za ovu godinu video si u obavestenju lovni ispektor daje saglasnost na pplan gazdovanja za ovu godinu, stupanjem na snagu novog zakona LSS je obrisan kao ingirentan za bilo sta sem one tri stavke koje je Elko naveo i predjasnjem njegovom postu.
Samo sto to nikom u savezu valjda jos nije javljeno!
Neko jos rece da Tatovic i Ceranic nisu polagali za licencu planera pa kako ce onda strucna sluzba saveza da napravi bilo koji plan i osnovu ??? I kome?
U LSCS_u koliko sam mogao videti strucnu sluzbu cine dvacoveka koja su obojica polagali za licencu i oni vec nesto i mogu raditi a sta ce nasi ??

ps . Lalo moza li broj moba na pp hvala unapred

04.04.2012.

Bravo za Panima !! nekima je ocigledno bolje nacrtati , Lalo zamenio si teze LSS je gazdovao i gazduje i sad vecinom lovista a KORISNICi lovista su lovacka udruzenja prema tome polako ti jos jednom procitaj sta je ko zasta ingirentan i odgovoran .
Jos jednom cu ti ponoviti da svi korisnici koji su to i do sad bili to i ostaju do nove dodele lovista na koriscenje !
Iz tvog bi upisa ovog zadnjeg neko zakljucio da mecku plasis resetom , jesu li Senti uzeli loviste? ili bilo kome drugom ko prosle godine nije uplatio clanarinu LSS-u?

04.04.2012.

Ma kakvo crno raspravljanje, gledam da budemo sto objektivniji i da ovi upisi nesto i nekome i znace.
Na kraju obavestenja iz ministarstva zahteva se da se potpise ovlasceno lice korisnika lovista , da li je ijedno potpisao bilo ko iz saveza ili ga potpisuje predsednik lu koje je korisnik? Sta ti mislis?
E sad evidentno je to sto ti kazes u nekom upisu da postoje paralelo strukture tj, da svako nesto tumaci kako njemu odgovara Savez na jedan nacin a Ministarstvo na drugi.
Mada postoji jos jedan primer od pre dve tri godine a da nepomisli neko da lupetam; zbog kadrovskih problema u LU ZEMUN i neimanja ovlascenog lica neko vreme inspektorat donese resenje o zabrani lova i naredi LSS da obezbedi strucnu sluzbu i cuvanje lovista da nebi doslo do steta na divljaci i od divljaci. Sta biva tad savez salje pismo inspektoratu gde se kaze da oni samo gazduju lovistima a da je LU ZEMUN korisnik i da LU ima svog zaposlenog lovocuvara te da oni nemaju obavezu da se o njemu brinu ,,,,ko je tacno potpisnik nemogu da se setim , ali eto od prilike do prilike tumaci kome se kako cefne

05.04.2012.

Mudro cutim neko vreme, ali nemogu vise, da sam kamen progovorio bih! Danas sam dobio informciju da je predsednik udruzenja Zemun dobio instrukcije iz saveza da ko god bi cepao udruzenje ili ti u okviru istih ljudi tj. clanova osnovao neko drugo mora biti izbacen iz ovog postojeceg.Ja sam bio prvi jos prosle godine kad sam javno rekao da je ostetio uduzenje za 400.00 din time sto je uplatio clanarinu savezu a nije morao.
Sto rece Slava (a sto duze vreme prolazi cini mi se da je u pravu svaku rec)
mnogo su se zaigrali ovi iz saveza.
Da li oni misle da smo mi retardirani, maloumni ili sta vec ja neznam. Da se sve ovo desavau Austriji recimo ni kuce im nebi zalegle za ovo hebanje naroda u zdrav mozak!

06.04.2012.

Vidis Lalo da sam bio u pravu koje korisnik a ko gazduje, mada mogu se oni zvati kako hoce muza je prestala jos samo da i krava ritne kantu i dragi gledaoci emisija je gotova!!

I jos da dodam za to sto kazes da je Popovic naredio da se raskidaju ugovori sa LU koja ne uplate clanarinu, e to ti je ono plasenje mecke resetom!!!

Ogroman je problem sto je vecina nasih kolega bez kompijutera i interneta inace da znaju svo sto i mi i da su svi obavesteni reforme lovstva u Srbiji bi trajale 10 dana ne duze. Ali tako sporo ide samo zato sto informacije idu od usta do usta i jbg-a

18.06.2012.

http://www.srbija...
Evo novog pravilnika za polaganje lov.ispita u kome se nigde nepominje lss, znaci da monopol nepostoji tj.da mora postojati lss.I prilozenog se vidi da svaki savez ima pravo na poverene mu poslove od strane ministarstva a to je da svaki moze vrsiti polaganje lov ispita. Kome onda i treba LSS pa samo njima Popovicu i slicnima da imaju honorarne prihode a da se ni neoznoje. Drzava treba da najuri sve te koji su se ogresili o zakon i procesuira ih. Takav bezobrazluk i bahatost je nezamisliv i bilo kojoj zemlji koja je pravna i ustavna!!
Vojvodjani imaju svoj savez i preko toga ljudi donesu odluku da se plati lss-u clanarina(a za nista) od 60 din po lovcu gospodinu malo!!! Ne treba mu ni to dati opet kazem za cega ??? I LSV moze organizovati polaganje lov ispita prema tome reci te mi sto bi im i zasto placali bilo sta. Neko je vec napisao ovde da ce sad poceti sa osnivanjem manjih cak i opstinskih saveza i treba jer tako mali mogu da rade i volonterski. I da im netrebaju vozaci kola odrzavanja naucni radovi i babe u boji izmisljeni troskovi i slicno.
Prekosutra uzimam obe licence i onda cu da se raspisem jer nisam smeo da talasam dok to nezavrsim bojao sam se da me nenameste za nesto i sruse ili u skoli ili za licencu. Otvaram temu o LU ZEMUN i svim mogucim mahinacijama sa i bez saveza da vidite samo kako se to i na koliko perfidan nacin radi!! DO tad
DOBAR POGLED!

20.06.2012.

Uopste u lovstvu nece biti bolje dok takvu jednu garnituru nepohapse pa lepo krivicna istraga, pa koliko zloupotrebe sluzbenog polozaja, pa koliko manje para sa racuna , pa koliko samovolje, pa im lepo uzmes privatnu imovinu da namiris stetu i gotova emisija! Ovo bre postaje smesno svi znaju sta i kako rade samo nase pravosudje nezna?! Dokle????

20.06.2012.

http://www.youtub...

eto sta nama treba covek je u pravu sto posto !! ogroman je problem i u tome sto mi ljudi koji posedujemo oruzje smo ljudi i gradjani drugog reda sto oni vise j### mi bolje cutimo ili te nameste zacas i ode oruzije!!

13.09.2012.

slavaplana kaže:
Ostojic je i sam akter tih lovova ????Siguran sam da nijedan od njih nije platio ni dinara!!!Ode negde u lov na rucak i napise nesto o samom udruzenju ili o pojedincima!!!Tako to funkcionise!!!
Stalno je u drustvu celnih ljudi iz LSS koji ga vodaju po lovovima i gostovanjima kao cirkus!!!!

Ja sam Ostojica zvao licno i pitao ga da li veruje u sve to sto je napisao o LU ZEMUN a on ce meni ako su lagali mene i ja lazem vas. U svakom slucaju dobar nacin za gostvanje koje kude za minimalnu cenu ssta ga kosta da napise koji diktat o tom LU gde gostuje.

20.09.2012.

DakiNS kaže:
slavaplana kaže:
Da je Zoran Popovic izgubio svaki kredibilitet govori i cinjenica da na dan kada se otvara SAJAM LOVA I RIBOLOVA u Novom Sadu on ce da drzi predavanje i tribinu u Novom Selu a pred.LSS bi bar trebalo da se pojavi na otvaranju ovako bitnog skupa gde se uvek sakupe lovni radnici i prestavnici lovstva!!!

Izgleda da vise za njega i jos neke mesta nema na ovako bitnim manifestacijama a mozda je i tako bolje!!!!Ostaje mu da prica price NEOBAVESTENIM lovcima iz unutrasnjosti i da pokusa da sakipi jos neki dinar na ime clanarine u LSS!!!

Ko zna možda će neki držati tribine i predavanja u Mitrovici, Požarevcu ili Padinskoj Skeli

ja se najiskrenije nadam da ce bas tako biti!

23.11.2012.

Sta rade ?? Pa trpaju se ko gace u dupe ! Nebili i dalje muzli pare i parazitirali na novcu svih nas. A sto je neko vec rekao clanarina za njih od 1400 ili vec koliko nije mnogo jer je oni nedaju nego uzimaju!! E u tome je razlika, ja znam vec par izuzetno dobrih lovaca i cestitih ljudi koji su zbog oove krize morali odustati od lova. Vec par p[uta sam obrisao i do pola napisane upise koji su u sustini bili odgovori na Temudjinove cinicne pod***ancije, treba da ga je sramota pored svega dosad samo nam fali da nas jos ***be u zdrav mozak.Sramota...

24.11.2012.

Ko sme da se opkladi da ce iduce godine u ovo vreme biti vise clanova ovde na forumu nego clanova LSS-a???

Kad bolje razmislim sad mi je i jasno ono cemu sam se cudio kad sam bio mali dok sam gledao partizanske filmove. Kako je dvojica svaba uvek uspevalo da odvede 100 Srba na streljanje????
Pa ispocetka su vatali na naivnost a posle na naviku i eto kako glupi izgibosmo.

Takav je i slucaj ovde mene izbacise iz LU zato sto sam javno kritikovao predsednika udruzenja sto uplacuje clanarinu LSS u zadnje tri godine jer to nemora nije u obavezi ETO STA JE NAVIKA!!!

A clanstvo cuti placa i cuti a da i sami neznaju sta???

28.11.2012.

Sta ce biti sad ?
" Isti svinjac ! Samo druge svinje"

ili

"Iste svinje! Samo drugi svinjac"

13.12.2012.

Dok god ima ko da im d..a u dupe nikad nece nestati! Kako sama tema kaze!
http://www.facebo...

05.01.2012.

Samo da predocim kako se najlakse moze dobiti sut karta iz clanstva ako ti je predsednik i vecina upravnog odbora naklonjena savezu. Cim pomenes uplatu clanarine savezu napolje iz clanstva. Copipestiracu pismo koje sam poslao komori jos polovinom 2011.godine gde se jasno vidi apel da netreba uplacivati clanarinu LSS-u. A samo da kupim stampac obecavam vam da cu otvoriti temu LU"ZEMUN" samoda vidite sta je to u ovoj nasi zemlji moguce!!

TEXT pisma koje sam poslao komori

Prijava-pismo ili sta vec

Prvo da se predstavim ! Zovem se Blagjevic Goran lovac sam vec 21.god i clan sam u LU Zemun, U nadi da ce te nam pomoci obracam se vama uz duzno postovanje za pomoc.
Okolnosti koje se desavaju trenutno u udruzenju Zemun su totalno haoticne tako da se nadam da ce te razumeti nameru sto vam se javljam.Neznam da li cu bas pogoditi hronolski
kako su se desavale greske i opaske ali potrudicu se .
Pre par dana sam dobio opomenu u pisanom obliku od strane upravnog odbora udruzenja da mi je clanstvo prekinuto zato sto sam zakasnio sa uplatom trece rate clanarine za samo jedan dan jer je trebalo da se plati do 05.06.2011.Nisam bio u mogucnosti jer 05. je bio nedelja pa sam uplatio ratu sestog u ponedeljak znaci zakasnio sam samo jedan dan.Opomena me je jako naljutila i izrevoltirala! Nisam rekao da sam sumarski tehnicar i da sam na pola zavrsene specijalizacije lovstva u S.Mitrovici i da kao takav misliim da sam kompetentan da odem
i predsedniku udruzenja ukazem na greske koje uporno pravi.Odlazim na sastanak upravnog odbora 27.06.2011.da bi mu skrenuo paznju ali bezuspesno.
Samovoljom predsednika Mihalj Pavela neznanjem i nepoznavanjem zakona instrukcija, statuta, pravilnika pravi iznudjene greske koje ce prvo kostati nas clanove a posle i njega samog
kao i bivseg predsednika Bozanic Djordja(oko 1,000.000 din) Gresaka ima dosta a pokusacu redom da ih napisem;

1.Skupstina LU donosi odluku o visini clanarine i dinamiku placanja koja je podeljena na cetiri rate a da nigde nije navedena i obracunata akontacija za odstrel sitne divljaci.
2.U clanstvo prima Milenu Jovanovic a da ona nema oruzni list i pravo na nosenje oruzja.
3.Skupstina istu postavlja na mesto sekretara i u isto vreme je zaposljavaju kao strucno lice tj. upravnika lovista sto nije u skladu ni sa nasim statutom ni zakonom!!
4.Predsednik je dao sebi za pravo da novac koji je uplacen kao prva rata do 31.03.2011.god u iznosu od 2.000 din po lovcu uplati LSS(neznam u kom iznosu ali sumnjam da je vise od 1.000 din koliko iznosi cena lovne karte) a ne ministarstvu te da lovne karte lovci dobijaju tek 21.04.2011. sto je od dozvoljenog zakonskog roka od sedam dana mnogo duze .Te nas tako uskrati za 14 odnosno 21 dan lova.
5.U udruzenje ni do sad nije doneseno sluzbeno oruzje iz sup-a te lovocuvar nemoze adekvatno obavljati svoj posao i cuvanje lovista.
6.Licno je sugerisao da dozvolu za lov div.svinja izdaje upravnica lovista i to samo onoliko koliko ima visokih ceka u njegovom reviru (mislim na Boljevce) cetiri kom. mada je zakonom dozvoljen lov cekanjem i sa zemlje.
7.Da je za izradu plana gazdovanja i lovne osnove angazovao ugovorom bivseg upravnika lovista Mrmos Petra a da mi vec imamo zaposleno lice za obavljanje strucnih poslova u lovistu
tj.Milenu Jovanovic.
8.Da svojom neazurnoscu neresava nanosenje stete nomadskom ispasom stoke u lovistu u reviru Becmen.
9.Mislim da realno sticem utisak da predsednik zeli da otera iz clanstva 170-180 clanova kojima je vec poslao opomenu da su iskljuceni a ako misle da se vrate u clanstvo da moraju da uplate po 5.000 din kazne tj. neke kvazi upisnine!!

Propusta i samovolje ima jos dosta ali trenutno nemogu da se setim a kad se setim javicu vam se opet, i to samo sa jednim razlogom a to je da zastitim svoja prava i prava svih lovaca i oboixcnih i sirotih smrtnika kakav sam i sam.Unapred hvala i nadam se a cu vam se vec sledeci put javiti kao specijalista za lovstvo a ne samo kao clan i u nekom pozitvnijem kontekstu.
Pokusao sam vam pismeno predociti situaciju ali znam da bi usmeno mnogo bolje ako vas bilo sta decidnije interesuje pozovite me i doci cu bilo kad i bilo gde 063/87-17-855

Pojedini clanovi su sami vec preuzeli inicijativu da da se skupe potpisi jedna trecina clanstva i da se predsednik smeni i sazove skupstina na kojoj ce biti izabran novi predsednik koji ce stiti interese svih lovaca !! Ali ja od vas kao institucije ocekujem da ce te odreagovati mnogo brze i adekvatnije!!

hvala unapred na pomoci

sa lovackim pozdravom dobar pogled

Blagojevic Goran Dobanovci

ako je upis ogroman obradi te ga ili obrisite.

slavaplana
 Ako Drzava ovo ne bude demantovala jasno je svima da ce se politika prema LSS menjati na stetu lovaca a u korist LSS!!Ne sedi dzabe Tatovic kod tece cesto u kabinetu!!

Jedina svetla tacka do nekle mi je Drzavni sekretar Golubovic koji polako uvidja sta je ko radio i za sta se ko zalaze ali LSS gleda samo sebe i kako da vrati distribuciju lovne karte kako bi njome ucenjivao udruzenja da moraju da budu njihovi clanovi!!Pa Popovic se vise zalagao da LSS radi planska dokumenta i da LSS ima pravo da radi naucna istrazivanja kako bi sebi i svojim drugarima omogucio siguran priliv para a za lovce i udruzenja njih sve bas briga!!

Samo dajte pare i ako moze ne pitajte nista!!!

Ovo sto sada rade je silovanje necega sto mora da pukne to je sigurno jer vise ne moze nikako ovako!!

Ove godine LSS ima preko 6.000.000din manjka u kasi????jer se zapitao neko sta ti ljudi rade sa nasim parama???

Prosle godine 13.000.000din???

Sta treba jos Popovic da uradi da lovci shvate da je GROBAR LOVSTVA U SRBIJI????

Gedza66

DakiNS kaže:

temudjin kaže:

Ne mogu da verujem da je u tom tekstu tolika doza omalovažavanja. Neverovatno koliko je ZdrP samoljubiv i koliko je ubeđen da su svi sem njega debili. Temudjine to je ne samo zloupotreba i sramota, po mom mišljenju to je već zrelo za kliničku dijagnozu.

Daki, očigledno je da su skrenuli!!!???Pilot

Kažu da je to prvi uslov za zadržavanje radi lečenja u psihijatrijskim zdavstvenim ustanovama.

Takvima treba pomoći i zato Vas molim, da dodatnim pojašnjenjima, pa čak i ponavljanjem upisa, pokušamo bar neke da vratimo u "vagres", jer nisu valjda baš svi beznadežni slučajevi. Krsti
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana

Gedza66 kaže:

DakiNS kaže:

temudjin kaže:

Daki, očigledno je da su skrenuli!!!???Pilot

Kažu da je to prvi uslov za zadržavanje radi lečenja u psihijatrijskim zdavstvenim ustanovama.

Takvima treba pomoći i zato Vas molim, da dodatnim pojašnjenjima, pa čak i ponavljanjem upisa, pokušamo bar neke da vratimo u "vagres", jer nisu valjda baš svi beznadežni slučajevi. Krsti

Lepsi i zdraviji umiru svaki dan!!!Dijagnoza je jasna samo dajte da vidimo da se preko veze ljudi smeste tamo gde im je mesto!!!

Vredjaju inteligenciju lovaca !!!

Indjijanac
 KEMPI NEPADAJ U OČAJ I NEMOJ DA GUBIŠ NADU!
Samo uporni i dosledni ostaju do kraja i postižu željeni cilj.
Mnogo je u današnjm lovstvu nepravde,nezakonitosti i prljavštine koja isplivava svakodnevno na površinu.

nadam se iskreno da će polako sve ovo početi da ide u pravom smeru jer mnogo je onih koji su sagoreli na pola puta do pravde i digli ruke od svega.najlakše je odustati i preći u pecaroše.
Cry
druže meni danas nije bilo dobro kada sam zastao pored fazanerije u Indjiji,kad sam video u kakvom su stanju fazani koji bi u ovo vreme trebali da budu kao sa slike,zbog loše ishrane jedva da mogu da polete,već nekoliko lovova svi se žale da nemogu poleteti,a zbog lošeg održavanja higijene u volijerama koje su izgradjene tako da ima pad na jednu stranu,na toj strani gde treba voda da otiče su gomile djubra od slame i stabljika trave koje nedozvoljavaju vodi da oteče i prave mulj,pored fazana strada i žica na volijeri koja je trenutno potopljena u blato u nekoj visini od 10-15 cm .matično jato treba da počne za nekih 40-50 dana da nosi jaja,a trenutno je u jadnoj kondiciji tako da je i proizvodnja za ovu godinu dovedena u pitanje?trenutno par ljudi koji misle da sve znaju vode politiku društva ,bolje bi im bilo da su malo konsultovali nekog stručnog u vezi ishrane fazana.Skoro sam na jednom skupu slušao izlaganje jednog doktora o ishrani divljači i mogu reći da sam dosta novih stvari naučio,ali kad je nekima problem da saslušaju nekog ko nešto zna.Glavu o zid

ali šta da radim do skupštine? neznam više kome se nisam obratio za pomoć
Nazad na temu
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,054,986 posete www.srbijalov.com