Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
slavaplana
 Iz Negotina preko Djordja Donica je dospela informacija u Velikoj Plani da svi koji ne budu clanovi LSS nece moci da love pa se u Starom Selu registruje novo udruzenje koje ce dati Popovicu podrsku jer ovo sto postoji podrzava LSCS i ne moze da bude u sastavu sadasnjeg Pomoravlje Plana????
Kad sam cuo da planiraju da tri udruzenja medjukojima je i ovo iz Starog Sela koje tek treba da se registruje treba da bude satavni deo Pomoralje Plana i da ce svako imati svoj racun i da ce samostalno odlucivati o svojim parama ..da ce svako za sebe da kupuje divljac....i da se tri sekcije koje cine po statutu sadasnje L.U. Pomoravlje Plana GASE i da ce biti tri pravna lica u pravnom licu smejao sam se 2 sata i jos uvek se smejem a to je vec uradila SEKCIJA VELIKA PLANA ciji je predsednik VELJA VP koji mi tvrdi da je moguce da se udruzenja udruzuju ...da svako ima svoj ziroracun .......da svako radi za sebe......i da ce mo svi biti clanovi POMORAVLJE PALNA ali kao pravna lica u pravnom licu!!??????????????

Kako oni tumace zakon postojece udruzenje ce u svoje okrivlje da promene statut i da pravna lica budu u pravnom licu????

Nije mi jasno ko je ovu glupost izmislio ali posto je sekcija VELIKA PLANA ZVANICNO PRESTALA DA POSTOJI od 28.11.2012god i o tome pismenim putem obavestila L.U. Pomoravlje Plana a to sam tek veceras video i na papiru postavlja se pitanje kako postojece udruzenje sa promenom u svom clastvu moze da gazduje lovistem ???

Samo miniraju pricu Starog Sela oko LSCS ali verujte mi ovo je elementarno nepoznavanje Zakona o uduzenjima i Zakona o divljaci i lovstvu?????

Smejao sam se kao lud !!

Veceras je ispalo da je PLANA U PRAVU I DA SAMO JA TVRDIM NESTO DRUGO!!!

Pitam se da li ovi ljudi citaju nesto o lovu makar i ELEKTRONSKI LOVAC???

Knjigovodja koja vodi knjige u udruzenju je obavestila pismenim putem sekciiju da svi imaju pravo uvida u poslovanje udruzenja ,N.O.,svi lovci sem SLAVOLJUBA STOJADINOVICA i to je javno procitano na sednici U.O. u Velikoj Plani kojoj je i VELJA bio prisutan kao i na sekciji u Starom Selu 28.12.2012god i to je uslo u zapisnik sa izvsnog odbora!!

Kada sam zatrazio taj papir isyti mi nije dat jer je posle toga NEKAKO ZAGUBLJEN????Obecao sam tuzbu udruzenju,knjigovodji i predsedniku sekcije Staro Selo a ja kad nesto obecam .....

Moracu svedocima da dokazujem narusavanje mojih prava na osnovu Zakona o udruzenjima a kaznu ce platiti lovci ako je bude bilo!!!A bice je sigurno!!

Vise nema oprastanja!!!

Posle cu ja da ispadnem jer prijavljujem i tuzakam udruzenja za sitnice!!!

Sve polako isplivava ali sad ce mo da se tuzimo i da trazimo odgovorne za sve propuste!!

Samo kad ih puknes preko dzepa mogu da shvate da su pogresili!!!!

LSS ovo sto pokusava da zabludama u Velikoj Plani minira direktno mene vratice Vam se kao bumerang!!!

Za ovo sto pokusavate kaznicu Vas sa manje clanarina u LSS sa 5 udruzenja iz moje okoline!!

Izgubili ste 1500clanarina u 2013-14god!!!To je kazna!!!

Budete li nastavii da igrate prljavo i da podrzavate Donica u Plani sledi nova kazna !!!

elko
 Svakom se o glavu obija ono što i kako radi.

Šta i kako napisati posle obraćanja i izjave gospodina Perovića,posle laži marka tice, gluposti, laži i obmana kojima se služi samozvani predsednik NO LSS pero škobić, stručnog pojašnjavanja vezanog za članstvo u LSS gospodina koji je učestvovao u kriminalnim radnjama kojima je kasa i lovci Srbije olakšana za preko miliona dinara i koji je budzašto kupio vozilo LSS a posle kupovine isto popravljao o trošku LSS.
Ko je aleksandar pantelić.
Drug Ace Tucakovića koji ga i dalje promoviše kao ikonu Srpskog lovstva, Zooteku, stručnjaka i poznavaoca, moralni lik, poštovaoca lovačkog kodeksa.Zapravo osobu koja je učestvovala u zloupotrebama kojima je LSS oštećen za preko 20 milioona i protiv koga se po informaciji advokata LSS publikovanoj u skupštrinskom materijalu za februar 2012 i DALJE VODI KRIVIČNI POSTUPAK.Njegov lik oslikava i sadašnju situaciju u LSS.
pero škobić, pravna neznalica, dominantna ličnost koja ima čime da se pohvali ispod Srpskog neba, tutor LSS, mentor ili gazda zorana popovića, sa toliko pipaka da ih je teško prebrojati, samozvani predsednik LSS, LAŽOV jer se predstavlja suprotno odluci o njegovoj smeni.Njegov lik je i poslednja sednica ( prisutna 3 stara člana i jedan koji i nezna odakle se tu našao ) Nadzornog odbora, i sve što mu je rekao član koga nisu uspeli da smene u Smederevu Aca Sinđelić, častan i korektan lovac a sve je istina.Njegov lik i delo, poslednja sednica NO sa tri predstavnika Beogradskog lovnog regiona i Dejan Milkov smenjeni predstavnik u NO iz LSV.Ili nije On nije smenjen već Braca Ćirković.
Možda su moralni pojedini članovi UO LSS kojima je oduzeto oružje.Gde to beše Aranđelovac.Ima li tamo krivolova, krađe para od zabave i slično.Ako ima ne valja.Treba da se prekine ako nema OK.
Kolege lovci, nije LSS ovaj skup moralnih patuljaka, LSS će postojati ali bez njih samo bih voleo da okuse miris bajbokane što su i zaslužili.Glavni urednik glasila LSS je to izbegao zna on kako ali nikada nije kasno.
popović se više u LSS ne pita ništa, zavisi od Tečinog, pere, živka, ovog ili onog kriminalca.Znate li kako se postaje imućan zlatar.Jedan rat, Bosna, e našeg li jada.Pa onda UO LSS, pa mesto predsednika Saveta lovnog regiona.
A doktori kako lažu i mene je sramota ali je bitno da su nagrađeni mestom u UO koji popović ne zarezuje ni za suvu šljivu jer tako mu suflira čovek za koga kažu da ima najviše nekretnina u Bg.
Taj isti i ne zna ko je osnovao LSS, nije bio tu tada, HVALA BOGU JER DA JE I TADA BIO TU NE BI POSTOJALI NI oBRENOVIĆI NI KARAOREVIĆI SAMO škobići.E crni dane i crna sudbino, e lovstvo Srbije.
Broj članova LSS, LSV ili LSCS je srazmeran broju ukradenih kilovata u Titelu.
Hajde pitalica.Pokušajte da dobijete tel. broj svračića u LU u Titelu, spustiće Vam slušalicu kao da pitate za nešto najogavnije.Proverite.
Sve što pišu ovih dana je samo ropac, očajnički krik.Nema para od članarine za LSS, džabe pretite.Umrli ste samo što vas još nisu lovci Srbije sahranili.A oko toga nema dogovora i to niste zaslužili vi koje napomenuh predhodno ( normalno mimo uvaženog gospodina Perovića koji svojom gospodstvenom i moralnom pojavom možda budi nadu da nije sve otišlo kuda ne treba ) prosledićemo sve vaše tamo gde se ostaci spaljuju da od vas ne ostane ništa jer ništa niste ni ostavili osim jada, nejedinstva, svađa i zloupotreba.vi ste umrli neka zaživi LSS.

Lala
 Elko kad ga sašije, onda ga sašije!!
Svaka čast, majstore.

Čini mi se da se nešto 'iza brega valja': u svega nekoliko dana, par vrlo zanimljivih javnih obraćanja lovnih radnika i 'radnika' (Pažin, Škobić, Perović, Tica, neimenovan autor u 'Lovcu'...), tako da se zgusnulo puno novosti za kratko vreme, i poprilično diskutabilnih stavova u nekim od obraćanja.
Čekamo drugu epizodu, posle koje će biti malo jasnije, da li će Ljovisna da se zaljubi, i da li će Sulejman da razotkrije sve spletke... Grin

'Hleba' (čitaj: divljači) nedostaje svakako, pa dajte onda barem igara u izobilju!Sad
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 [movie=youtube]6WWBOiUT_7M[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Indjijanac
 [movie=youtube]acUXokvfqpc[/movie]

elko
 Hajde, ako neko zna a zna ko izvodi radove u prostorijama zgrade LSS.Ko plaća.Koja firma i pod kojim uslovima.
Pripazite se članovi UO LSS kome i pod kojim uslovima dajete u zakup našu imovinu.Ko kontroliše sve to da to nije samozvani predsednik NO.
Kako je održan poslednji NO i sa kakvim kvorumom.Zašto se ne oglase učesnici.
Opet risto isto.
Zaboravite popovića kao što sam i davno komentarisao i mislio nije on ovo smislio, on se samo malo ovajdio ključ je peki, naš pero, osnivač LSS, tata mu ga ostavio u nasledstvo.Verovatno ga u njegovom kraju dobro znaju.Hej ljudi otvorite upit sa njegovim podacima.Hobotnica je dečija igra.
Tečino dete neka se zabrine jer ga je on i doveo na mala vrata.
on, osnivač mi kao da nismo ni postojali, on sada raspolaže imovinom lovaca Srbije.prodao imanje u Kragujevcu, Nišu i Beogradu( nisam rekao da su ga Beograđani proterali- takav kadar, ma gnjidu )pa rešio da kupi LSS, popovića je to već odavno, dao tici neki dinar za struju, progledao zivkici i gligici, ponovo ih vratio u sedla sa doktorom i advokatom - novim.
Sve sam lažov do lažova upravlja i raspolaže imovinom lovaca Srbije.
Pazim kako pišem, ne sekirajte se.
Znam i što Mi ne valjamo, nismo dali da radite to što radite, nismo hteli da budemo ovce a za vas znam da vam je to osnovno zanimanje i poslovni domet, jedino što mi se ne dopada i što neće proći lako je to što ste pomislili da vam je livada imovina u A.Nenadovića.
Čuvajte se vi što aminujete, a dotle pogledajte se u ogledalo.
Nisu to tako drage domaće životinje to ste vi samo što su vas prerušili, doduše kako koga.
Jedino osta naš kosta i još poneko, za njih nema dovoljno materijala, ko da sašije novo runo za zooteku kada se kasa ispraznila a Dubajia ni za lek.
Nego koje pare traže dahije i kabadahije od lovaca Srbije i zašta.
Predlažem sačekajte izmene zakona da se vratite u sedla ( nisam zloban ali mislim da ćete se vratiti okrenuti naopačke ) pa da opet razvijate lovstvo Srbije preko pljački, beskamatnih kredita, povlastica koje kao ljudi ( pogreših ) nikada ne biste imali da nije onih likova u ogledalu.

slavaplana
 Popi malo vode..........ROFL

Kolce

Lala

elko kaže:
Hajde, ako neko zna ...

Lebac ti ljubim, ovo je sad već i za moja merila žestoko! Teška artiljerija!!! Komandant Elko, plotunom, PALI!!!
Šta se to zaista dešava sada u LSS? Kakvi su ovo istupi u zadnjih par nedelja, odjednom? Tica, Škobić, Pantelić...Temudjin WD se ogradjuje... Teča ne reaguje...Ne raguje ni jedan organ države na podnesene prijave... Ex potpredsednik CIC opleo po (još uvek) aktuelnom predsedniku LSS... Počinje da se pominje imovina saveza...
Šta se ovo sad dešava, ja zaista nisam pametan da pohvatam konce, i pored toga što mislim da imam daleko više informacija i da sam upućeniji nego prosečan lovac!
Kakvi radovi na zgradi, kad je kasa prazna, a minus u poslovanju pozamašan? Jel se to radi na 'dodjem ti', ili uz garanciju plaćanja preko hipoteke možda, ili o čemu je reč, stvarno ne znam, a jako bih voleo da se kaže!?
Predlozi izmena statuta samo izleću kao na traci, a ni jedan još nije pušten na javn raspravu, ili jeste pušten, a ja to ne znam? Legalno-nelegalni organi se 'kao' sastaju, ali niko nikog više ne zarezuje, počev od skupštine, pa na dalje, a vaskrsavaju neki ad hoc organi u kojima figuriraju bivši, smenjeni, osumnjičeni... Čitam impresum u onom glasilu LSS koje plasira onakve pamflete od tekstova, pa se hvatam za glavu kad vidim neka od imena tamo u tom impresumu... Te uredjivački kolegijum, te redakcija, te gl. odg. urednik, te izdavač, te stručni saradnici i dopisnici, njih jedno 30, a nisu u stanju d naprave ništa čestitije od ongo što su napravili?!? A medju tim imenima i neki ljudi koje poznajem, i za koje nisam siguran da li znaju da su tamo, ili ako znaju, a ne reaguju, onda time indirektno daju pokriće za onakve tekstove i pamflete koji se objavljuju? Posle se može neko začuditi...
Za to vreme, u Vojvodini lagano raste temperatura, kao u ekspres loncu, a ekipa iz LSV čini mi se da pokušava da se izvuče iz nebranog groždja u koje se svojim potezima uvalila.
Šumadinci gundjaju i pokušavaju da održe kompaktnost LSCS, uz onako nisku članarinu, što pomalo liči na poduhvat koji bi i Hudini teško izveo.
LSKiM je zabavljen o svom jadu, njima ne trebaju dodatni problemi...

A lovci? Da li iko razmišlja kako običan lovac gleda na sve ovo, i kako se većini verovatno stomak uvrće, kad pogledaju ko šta radi, i kako radi?
Lovišta? Ma ko još da brine o lovištima i divljači, samo još retki entuzijasti nešto pokušavaju, kad država nije imala volju da poštuje rokove koje je sama zacrtala i ne čuva svoju imovinu (lovišta i divljač), pa da je ustanovila i dodelila lovišta na vreme po ZODL - nisam siguran da postoji opravdanje za to! U Vojvodini je to uradjeno preko PSPŠV (preko LSV a uz pomoć Vojv. lovca), ali bolje da ne komentarišem kako je uradjeno - o tome se već pisalo i govorilo, a govori se sve glasnije i u samoj Vojvodini, tu će tek biti veselo, čini mi se, samo ako se malo zagrebe!
Fond za razvoj lovstva? Gde su podaci kome je, koliko, i za koje namene odobreno, i koliko je isplaćeno iz fonda? NEMA PODATAKA! Jedino što se saznalo da je iz FOnda za razvoj lovstva najmanje milionče, ako ne i više, dato za glasilo 'Lovac', koje onda plasira onakve stvari, a sve uz pomoć lovačkih para koje su se slile u Fond, a Ministarstvo prosledilo LSS-u da bi ih ovi što bolje opleli i da bi što sladje širili nebuloze medju lovcima!!! Apsurd!!! Pa koliko se divljači moglo uneti u lovišta sa tim parama, pa da lovci barem vide fazansko krilo u lovištu, a ne da gledaju i čitaju Pantelićeve, Škobićeve, Popovićeve ili Ticine bravure u glasilu LSS!!! ZODL JE KRIV ZA SVE, kanda, pa čak i za moju zaglavljenu pušku!!!lovac

Ma sve mi se čini da će ovde neko nekog razjuriti: ili će lovci razjuriti bandu, ili će banda razjuriti lovce, i pokupiti plen!
Da li iko razmišlja o tome, da nikom ne trebaju lovišta bez lovaca? Eno vam ih, otimači, pa šetajte po njima sami, dok ne uništite sve! Sutra kad krivolovci i lovokradice pomlate sve što vredi, hoće li i onda biti kriv ZODL? Ili treba da bude kriva neodlučna lovna politika države, neefikasna kontrola i jezivo sporo i inertno sudstvo?
Koliko ja vidim, sistem lovstva koji se do sada oslanjao na lovačke saveze je pred raspadom, a niko još ni prstom da mrdne!
DRŽAVOOOOOO, IIIIMMMAAAAA LIIII TEEEE????

DakiNS
 Ja sve nešto mislim da je LSS potonuo još dublje, da li sa kormilarom ili bez ne znam , ali mi liči na već pominjanu mogućnost mućke sa imovinom LSS.Ima tu još jedna stvar koja me kopka. Ako je izmenom zakona imovina (nekretnina) LU pripala koliko se sećam lokalnoj upravi , da se nije nešto slično smuvalo i sa imovinom LSS?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bogoljub
 Zato je novi zakon o udruženjima i napravljen.Da država prisvoji društvenu imovinu.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Indjijanac
 samo da nebude ovako

[movie=youtube]3UKNbn3m0Hc[/movie]

Indjijanac
 [movie=youtube]O6uakMBaM40[/movie]

slavaplana
 Pre teksta u elektronskom lovcu zakazan je sastanam u Ministarstvu kog gos.Grbica novog direktora Uprave za sume i popovic Zorana zakonskog zastupnika LSS!!Posto Grbic podrzava LSS svim srcem ko zna sta je obecao LSS i kako ce sastanak da tece!!!Posto je ipak on Tatovicev teca glupo je da ne da podsku LSS bar zbog rodbinskih veza koje ih povezuju!!
Smejurija sto preko 40.000lovaca nevidi zasto bi se LSS vracale stare nadleznosti i zahto bi pri dodeli lovista udruzenja imala posrednika????

LSS mora da ostane sa 1-3 zaposlena da ima skromna primanja od clanarine koje bi isle REGIONALNIM SAVEZIMA a sve druge poslove lovci i udruzenja moraju da rade preko REGIONALNIH saveza koji bi na manjem broju udruzenja radili operativnije i bolje sigurno 10 puta!!

U ovo sam se licno uverio jer Marko iz Kragujevca ima vremena da obice vozilom sva udruzenja jednom mesecno,da uradi sve potrebne papire za konkurse,godisnje planove i ako treba lovne osnove za udruzenja kojima ona istice I TO ZA PLATU OD 45.000din!!

NAPOMENUO BI DA SE SVE OVO RADI U RADNO VREME OD 8 sati!!!!

Popovic igra na kartu GRBICA ali misljenja sam da je DRZAVNA POLITIKA GOLUBOVICA,MINISTRA,i ostalih koji su na vreme videli sta zapravo hoce LSS zarad svojih interesa samo produbljuje postojecu krizu medju ostalim SAVEZIMa koji vise ne podrzavaju LSS!!!
Umesto da ode sa mesta predsednika LSS kao gospodin covek i da vidi da njegov rad vise nema osnova Popovic pokusava da preuzimanjem i promenom Zakona LSS distribuira lovne karte kako bi ucenjivao udruzenja da moraju da budu clanovi LSS i da ce LSS imati prednost pri dodeli lovista i ko ne bude clan LSS nece imati prednost pri dodeli istog.

Slican scenario je odradjen u Vojvodini !!!

Imali smo situaciju da je udruzenje gradjana LSV dobio od Drzave da neri i da pravi lovista a ovi su tu kao poveren posao prepustili VOJVODJANSKOM LOVCU?????

Ovaj presedan se nikako nesme dozvoliti u Srbiji jer LSS nije taj koji treba da neri i da usranovljava lovista jer nisu strucni a ni registrovani za tako nesto!!
Da nece mozda JELEN D.O.O da to radi kao poveren posao???

Jedno sigurno znam da su lovci LJUTI I BESNi na DRZAVU koja ima zakon a LOVISTA JOS UVEK NE DELI PO NJEMU??

Svi jedva cekaju da se odkace LSS samo se UIDURMA produzava na stetu UDRUZENJA!!!

Politika igra ponovo ulogu gde samo lovista trpe!!

Lovista su prazna u vecini slucajeva sto LSS nikad nije ni interesovalo!!!
Cizme se nikada nisu kupovale za radnike strucne sluzbe jer isti neznaju sem lovak kad negde idu kao gosti kako teren i sta pojedina lovista imaju ili nemaju!!
DRZAVA mora da nedozvoli vracanje starih nadleznosti i prednost pri dodeli lovista LSS jer ce UDRUZENJA napraviti takav haos i proteste u Beogradu da Drzavni organi nisu svesni kakvu ce lancanu reakciju da izazovu!!
LSS je pijavica koja je svo ovo vreme samo isisavala novac udruzenjima a za isti nista nisu radili na povecanju fondova divljaci,trofejne vrednosti,edukaciji lovaca!!!

Nadam se da Drzavni organi i Ministarstvo nece nasesti na pricu POPOVICA i GRBICA koji kako cujem ima malo do penzije i misljenja sam da mu ne treba blamaza i demostracije u Beogradu nezadovoljnog clastva iz centralne Srbije ,Vojvodine i Kosova i Metohije...nemojte se iznenaditi jer do protesta ce sigurno doci ..Ko misli da ce lovce vise da lazu i obmanjuju i da ce LSS 30.000.000dinara da trosi na 10 radnika kako hoce vise nece moci!!!
Plate na nivou Drzavne uprave ni dinara vise pa ko hoce da radi HOCE ko nece neka radi privatno za vece pare!!!

Ako ima bolje neka se snalaze a da u LSS dodju mladi ljudi koji hoce da rade!!

Lala
 Jednu stvar sam siguran, a to je da su svi nadležni u Ministarstvu i u Upravi za šume dobro obavešteni o svim dešavanjima vezano kako za LSS, tako i za LSV, a posebno sa pričom oko ustanovljenja i dodele lovišta u Vojvodini, i da ne verujem da bi neko sebi dozvolio takav luksuz, da se poigrava sa poslovima od javnog značaja, ili sa strpljenjem lovaca. A naročito ne u momentu kada vladajuća garnitura ovoliku energiju troši na borbu protiv korupcije i sličnih marifetluka (što je za pohvalu, naravno). Dakle, niko ne može da kaže da ne znaju šta se dešava; postavlja se samo pitanje, da li i koliko uvažavaju realnost i potrebe lovaca?
Igranje na kartu rodbinskih/porodičnih veza nije priča u koju bih ja poverovao, tim pre što lovci nisu više u totalnom neznanju i neinformisani, možda zahvaljujući i Srbijalov portalu, izmedju ostalog. Malo su ljudi ipak naučili neke stvari, i ne može više da ih neko prevodi žedne preko vode. Da li neko ima do penzije dve ili dvadeset godina, da li je teča ili ujak, to nije i ne sme da bude bitno u priči oko odnosa država-savezi, ili još bolje, u trouglu država - lovački savezi - lovci, a jo manje sa zakonskim rešenjima! Naprotiv, ako je neko nekom rod, to samo predstavlja dodatnu obavezu, jer će fokus lovačke javnosti biti usmeren baš u tom pravcu.
Priča oko lovačkog protesta je bila pominjana i onomad kada se posao oko ZODL privodio kraju, pa se ispostavilo da je lovačko nezadovoljstvo izgleda bilo zloupotrebljeno da bi se trgovalo ingerencijama saveza i možda interesima jedne grupe ljudi, a ne svih lovaca. Pa su čak i onda naši vajni predstavnici prvo čestitali sebi i drugima na donošenju ZODL, da bi ga ubrzo napali kao najveće zlo, što nikako nije! Dugogodišnje garniture po savezima, koji su samo sebi stvorila kadrovsku vrtešku, nije dovoljno sagledala sve aspekte ZODL, naročito kada je korisnik lovišta u pitanju, pa su se preračunali, uljuljkani dugogodišnjom 'hladovinom' i ciframa koje su prikupljali od lovaca. Kada su ukapirali gde će sve da ode, bilo je kasno - e sad su i lovci ukapirali da kad dobiju direktno lovišta na upravljanje, i kad uredno kupe lovnu kartu od Ministarstva, onda ne ostaje puno toga što bi neki savez mogao da im ponudi! Ostaje samo pitanje planskih dokumenata, ali i to je na tankom kanapu da bi se LU i lovci mogli držati u šaci, kao ranije.
Na kraju krajeva, zar nije jedan vid protesta i ovo pisanje po forumu?
Mislim da je LSCS ipak od svih saveza najbliži realnosti, kada je trenutna uloga saveza u pitanju, i da je njihova postavka od svih saveza najpribližnija interesima lovaca: što više muzike, za što manje para! Kao dokaz tome, postavio bih samo pitanje: koliko LU članova LSCS bi prihvatilo da bude član LSV, pod uslovima koji su važili prošle godine za članstvo? Kladim se da bi odgovor bio: NULA!
Najveći problem LSCS jeste što je ZODL 'zakucao' broj lovačkih saveza na tri - LSS, LSV i LSKiM (to je ozbiljan problem zakonodavca), i što LSCS ne mogu samostalno da organizuju polaganje lovačkih ispita. Kada to bude sistemski rešeno, a moraće biti, šumadinci će dobiti krila, pazite šta kažem! Pa baš iz tog razloga, po mom mišljenju, Popović & co, kao i neki iz LSV, onako postupaju prema LSCS - niko ne voli konkurenciju!

slavaplana
 Posle 4874 upisa lovaca i clanova foruna voleo bih da mi neko kaze da je LSS pohvaljen u vise od 50???Ako lovci iz citave Srbije svojim komentarima vise ne vide LSS kao sto je on sada zasto pojedinci iz LSS i Drzavnih organa siluju i namecu resenja koja nisu nikako odrziva i koja ce izazvati kontra reakciju jer je svima sve vec preko glave od loseg zivota,praznih lovista i velikih clanarina i samo im treba jos LSS koji trosi milione a rezultata nema???

Takav LSS nam nije potreban sa ovim ljudima i oni moraju da odu ili da budu najureni !!
Bilo kako bilo lovci ce reci kakav LSS treba da bude jer je LSS napravljen i osnovan za LOVCE a ne za pojedince koji su u njemu vide sansu da mesetare!!
nesto sto postoji 117god i u kome stalno nesto malo malo ukrade kad - tad mora da bude osudjeno na propast!!!

slavaplana
 Nije ista clanarina od 1.400din,500din i 300din????

Pitanje je sta se za istu dobija i ko tu ima korist i ko zbog koga postoji LOVCI ZBOG SAVEZA ILI SAVEZI ZBOG LOVACA??

Osnivac je postao rob....koji placa ...i nista neodlucuje...

to nije bio cilj formiranja Saveza???

Lala
 A Vojvodjanksi lovac doo?!?

Interes lovaca?

VERTIKALA!?!?! Prvo im platiš kroz članarinu izradu planskih dokumenata (koje ne odrade sve), pa ih onda angažuješ po 'toploj preporuci saveza' da obavljaju poslove upravnika lovišta u velikom broju LU, i to dodatno platiš još oko 200 hiljadarki po lovištu, bez obzira na činjenicu da je površina u hektarima po jednom stručnom licu ograničena, mislim na 60 000 ha!?!?! Da li je premašena max. dozvoljena površina? Sve po zakonu i propisima?!? I to isto znaju nadležni u Ministarstvu-Uprava za šume, i ne reaguju?
Fingira se izgleda poštovanje propisa, izvrgava se ruglu sve ono što je predvidjeno Zakonom i pravilnicima, i što je kao POVEREN posao ustupljen nekom? I niko ne odgovara, sve u redu, samo se od običnih lovaca traži da budu 'andjeli'?
A onda, istovremeno, drvlje i kamenje kako ZODL ne valja, i to od strane onih koji su podržali donošenje tog Zakona? Pa neće biti da ZODL baš ne valja toliko: ne valja primena ZODL i kontrola primene!!!
Mada, ruku na srce, ima i ZODL i nekih slabih mesta, ali mislim da bi se kroz izmene pravilnika to dalo popraviti.
Ala će posle ovih upisa da me dodatno 'obožavaju' po savezima, mogu misliti! Smile

Slavo, ako je tačna informacija o zakazanom sastanku Popovića kod direktora Uprave za šume, mislim da bi posle tog sastanka nadležni u Upravi trebali da objave saopštenje, obzirom na delikatnost momenta, a naročito posle onih tekstova u 'Lovcu', 'Dnevniku' i 'Predatoru'! Ozbiljna prašina se podigla.

slavaplana
 Sastanak je zakazan znatno ranije i nema nikakve veze sa natpisima u elektronskom lovcu a ja se iskreno nadam da ce Popovica primiti i Drzavni sekretar Golubovic koji je vec jednom javno demantovao izjave ljudi u Novom Selu na tribini udruzenja Vozd-Lov Rakinac!!!

Siguran sam da Drzava nece reagovati jer se LSS postavlja iznad DRZAVNIH ORGANA KOJE PLJUJE NA SVAKOM MESTU a od istih tih ocekuje da ima se da vece parce kolaca da i dalje mesetare i rade sta hoce!!

Ko je lud da prihvati tako nesto???

Lovci budno prate svaki potez i dogorelo je do nokata!!!

Indjijanac
 verovatno će pokušati da ih šarmira tim kako je on zakonski predstavnik KROVNE ORGANIZACIJE LOVACA SRBIJE,stvarno lepo zvuči,samo neznam kako će da objasni broj članova u savezu i zbog čega je došlo do osipanja članstva,a uz to su se još bavili i izbacivanjem iz članstva.
prvi u Srbiji su izbacili članstvo sa KiM !!!!samo da se nezaboraviPravilo

elko
 Voleo bih da vidim bilo koga ko pomišlja da preko bilo kojih veza ( političko rođačkih ) može da utiče na dešavanja u lovstvu Srbije posebno u LSS na način koji će zanemariti sve prijave i zabašuriti sve zloupotrebe odgovornih u LSS.
Mnogi se zaboravljaju ko je gde i odakle je.
Zaboravlja se preko 40.000 lovaca Srbije.Takvu moć i snagu nema niko pa ni rođaci pojedinih iz LSS.
Istina i pravda su na strani lovaca i od toga se ne može pobeći samo se može dublje potonuti.
ja sam siguran i odgovorno tvrdim da je put koji je trasiran u LSCS pravi put u izgrađivanu odnosa na relaciji Savez LU.
Sledi još puno iznenađenja ali to će uslediti krajem 2013 godine a radi se o načinu finansiranja Saveza i promeni do sada ustaljenog modela.
Ko kako radi tako i neka dočeka a mi iz LSCS znamo da je i pravo i pravda na našoj strani, ne trebaju nam rođaci ali ako zatreba setićemo se ponekog rođaka koji na žalost pojedinaca stanuje blizu.
Ako bilo ko utvrdi da je naš put i pravac ostvarivanja zacrtanih zadataka bio pogrešan snosićemo sve konsekvence i javno se izvinuti lovcima Srbije što očekujemo i u suprotnom.
Treba otvoriti širok front u lovstvu Srbije a na čelu Srbijalov kao kolektiv onih koji ne priznaju marifetluke i zloupotrebe pod plaštom upravljanja u nečije ime ili interese kojima pojedinci pune sopstvene džepove.
Krenuli smo i nema povratke na stero nigde a ne samo u LSS.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,054,987 posete www.srbijalov.com