Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Sadržaj krivične prijave koju je podneo Dragan Guberinić, protiv Zorana Popovića, predsednika LSS, možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

http://www.srbijalov.com/articles.php...icle_id=44
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 BOJKOT!!!Odobreno

elko
 Otkuda tolika zlonamernost i protiv čega je uperena u pojedinim upisima ili komentarima?Da li smo zaboravni, neobavešteni,da li podmećemo, šta nam je važnije, lični interes i promocija ili sveukupno unapređenje lovstva?

Ko šta zaboravlja i zbog čega?

Da l je 2009 godina toliko daleka ili su pojedinci zaboravili da je Statut LSS ( u decembru 2009 ) donet na način koji je sve samo nije demokratski, statutaran i zakonit i za koji je sam predlagač, zoran popović izjavio da nije dobar i da odmah treba ući u njegove izmene !A gde je 2013 godina, kada je to odmah?
Koji to kumovi i vujice vladaju lovstvom, prodaju se ili profitiraju zaboravljajući sva dešavanja na Skupštini LSS, predloge i odluke.

KO JE I UZ KOLIKU JAVNU DISKUSIJU PODRŽAO ZAKON O DIVLJAČI I LOVSTVU, KOLIKO SU LOVAČKA UDRUŽENJA BILA UKLJUČENA I OBAVEŠTENA O PREDLOGU TEKSTA ZAKONA, ČIJI SU KUMOVI KUMOVALI SVEMU TOME.MOJI NISU I TO SVI ZNAJU KOJI HOĆE DA ZNAJU.

Kome je u interesu da se ponovo istina sakriva?

Ko je glasao, bez ijedne odluke organa LSS da je tekst ZoDiL po volji lovaca Srbije pa kasnije to porekao ( direktor Uprave za šume, gospodin Perica Grbić je u jednom razgovoru decidno izjavio da postoji dokument kojim je z.popović svojim potpisom dao saglasnost na tekst Zakona ), šta sad ne valja? Da nisu opet neki kumovi podmetnuli, prodali ili slično.Prodaje samo onaj koji ima, čij je potpis tamo gde se nalazi mimo volje i lovaca ali i organa LSS.

Ko je predložio da LSV plaća ( u prebijenom iznosu nakon ispostavljanja fakture od strane LSV ) 60,00 dinara članarine prema LSS a ostali 600,00 dinara a da imaju ista upravljačka prava u telima i organima LSS.Opet kumovi .

Da ne zaboravim, a nisam u strukturama odlučivanja u LSS 20 godina već od 2010 godine, da li se sećate da sam lično na Skupštini LSS 2011 godine predložio da LSV ne plaća ni dinara članarine LSS ali da njihovi predstavnici ne učestvuju na glasanju ili da svi učestvuju spram visine sredstava kojima su finansirali LSS.

Niko nije hteo da posluša, predstavnici Centralnog lovnog regiona su napustili Skupštinu LSS jer je predlogom takve članarine uspostavljen specifičan način glasanja i odlučivanja.

Koji kumovi su uticali na pomenuta dešavanja.

2010 godine sva udruženja su uplatila članarinu LSS, ko je mogao da očekuje i sa kakvim razlogom da to učine i 2011 godine uz uslov da LSV finansira LSS sa 10 % sredstava a da ima 100 % prava, delegata i predstavnika u upravljanju LSS.

Ko je očekivao da ima još ovaca, malo vune i ostalog uz to,se samo preračunao, slagali ga kumovi .
Nikada više i slovima nikada lovci Srbije ali i država Srbija neće dozvoliti da se članarinom prema LSS ( ne bi trebalo ni prema drugim savezima ) pune lični džepovi i da sredstva na taj način prikupljena služe ličnoj promociji, potrošnji, kupovini glasova.

Možda se to pojedincima dopada, u redu, i to je pojedinačno ili kolektivno pravo.Svako ima pravo da radi na način koji je smislio ili mu je isto potkrepljeno odlukom organa udruženja.

Udruženja koja su se izjasnila za drugačiji odnos, rad i finansiranje, za drugačiji odnos službe Saveza i LU možda nisu u pravu ači to je njihova volja.
Hoće bolje a ne gore, hoće jeftinije a ne skuplje, hoće bliže a ne dalje, hoće racionalnije a ne ispunjeno bahatošću i neprimerenim trošenjem.Izgleda da nisu u pravu.Verovatno su pripadnici novog klana kum vujica .
Niti su Oni kumovi a niti je on ( sa malim slovima jer to zaslužuje ) kum i to sa svojim opusom ikada može da bude i postigne - a ne bi mu bilo loše još to da prikači svom imenu.

temudjin
 Poštovani članovi foruma,
kako se do današnjeg dana nisu stekli ni elementarni uslovi za održavanje sednice Skupštine Lovačkog saveza Srbije koja je zakazana za subotu 16.03.2013. godine, molim Vas da obavestite Vaša lovačka udruženja da je najbolje ODLOŽITI SEDNICU do usaglašvanja zajedničkih ciljeva daljeg rada Saveza.
Unapred zahvalan!

Indjijanac
 [movie=youtube]tvY9V6W8OsM[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Joooojjjj Temudjine, pa gde da sad odlažu?!? Pa opet da ne možeš ostavku da podneseš!?
Imam osećaj da tebe neko namerno minira u toj nameri, majke mi!
Zar ove godine nećemo imati prilike da pratimo bravure M. Tice?!? Optužbe za izdaju od Pere Šušnjara? Zamuckivanje i kolutanje očima Popovića?!?
Pa kako mislite da otvorite novu sezonu bez toga?? Bez toga ne ide!

Ja sam šokiran!
Umesto da se organizujete tamo u A.Nenadovića, pa da recimo štrajkujete gladju ispred saveza, ako nema skupštine, a lovci smederevci da vam naprave miting podrške! Pa da onda LSV organizuje kontramiting, sa sve transparentima (u skladu sa Statutom, poznati su po poštovanju tog akta), pa da se problem reši ljudski, kao u dobra stara vremena na Terazijama (ili na Slaviji, ili negde izmedju?)! A iz pravca Bubanj Potoka da nadiru šumadinci, a Elko da vozi bager!?!?! Na kraju krajeva, sama reč 'transparentnost u radu' nekim neupućenima može da zvuči kao da se mlate transparentima! Grin
Čuj, nisu se stekli uslovi?!? Pa uslova nema već skoro dve godine!!! Ali članarina ima...

Ja bih pod hitno, dok se još ovi drže nekako, angažovao neku TV sa nacionalnom frekvencijom, da snimi serijal radnog naslova npr. 'Opaj der', ili nekog adekvatnog, pa da se to uvrsti u obavezni deo lovačkog ispita, sa propitivanjem o citatima! Ili recimo, nije loš naslov 'Tumačenje Statuta, na sto načina', ili 'Vidi me mama, ja funkcioner!'. Može i naziv 'Kako sam pojeo samog sebe', ali na taj naslov već je neko uzeo autorska prava (Voki Kostić, kompozitor).
Ma ideje samo naviru.
Kako ću vikend provesti bez skupštine?!? Kako da zaboravim žmarce od uzbudjenja, šta će Tica da izvede. a šta će Škobić da rastumači? Ove godine bi Šušnjar mogao da predje na optužbe neke druge nacionalne manjine, prošle godine je nešto pominjao 'madjarizaciju', ove godine bi mogla na red da dodje 'bugarizacija', ali sam saznao da neće doći Tuta Bugarin, tako da to otpada.

Ništa bez televizije - makar bila i Jeremijina! Taj je i pokopao svojim snimkom smederevce! A LSS mu nije odobrio 12000 mesečno - sad ćete morati da tražite nekog drugog, da bi mogli da se slikate! Grin
Kud nije snimao skupštinu LSV, ove godine... Jovića baš neće kamera, ja mislim da je on šansu video u skupštini LSS, a vi da odlažete?!? Ne može! Ima da se održi, makar sa 30% prisutnih, a ako treba, i manje!
Kvorum je kvorum, ne piše nigde da je to 10% ili 50%!!! A prečasni Tica će već da konstatuje 'vidim da nas ima dovoljno!' i rešen problem!
Da se okanem zezanja: imam predlog da se negde organizuje okrugli sto ili tribinu, gde će učesnici biti svi predsednici, podpredsednici i sekretari svih saveza, uz medijaciju državnih organa, ali da to bude javni dogadjaj! Pa da svako svakom saspe na astal šta ima! Ali da nema napuštanja okruglog stola, nego da se igra po sistemu 'ko duže izdrži!'. U pauzi, učesnicima treba dati kao okrepljenje čuveni 'Ćeranićev pasulj', i dodatno, po dve kesice sode bikarbone, iz zdravstvenih i ekoloških razloga (nadimanje stomaka i zagadjenje atmosfere gasovima).
U tom slučaju bi mogle da se naplaćuju i ulaznice za zainteresovane posmatrače, pa da se malo okrpi budžet saveza. Treba raditi, a ne još plaćati dnevnice!!!

Indjijanac
 Lalo,a da damo i predlog da im se vežu ruke ,da se nebi potukli za tim okruglim stolomudaranje

slavaplana
 KUPUJU VREME SAMO???/Dogovorilo se drustvo???

nemojte da ste naivni????

Mozda je BOJKOT DAO REZULTATE????Grin

trap
 Slavo brate, tebi je najbolje da ih sve roknes i da zavrsimo sa tim i pocnes da se bavis lovom i lovackim temamasrbijalov

slavaplana
 Sami ce oni da se roknu?lovac??A vec su sami sebi pucali u nogu OBMANJIVANJEM LOVACA DA ce LSS da IMA ULOGU PRI DODELI LOVISTAa od toga NEMA NISTA???Smean

Pitacu ih kako misle da svoje lazi opravdaju kod clastva ???Opameti se

LSS vise NIKAD nece imati stara ovlascenja ali oni jos uvek u to ne veruju???

Ali ima kad...mladi su ,shvatice ....narocito Djukic i Pantelic...zivot je pred njima?????Pilot??????????ROFL

Lala
 Po mojim nekim saznanjima, u proteklih nekoliko dana je bilo pokušaja da se rukovodstvo LSS urazumi, da ne insistira tvrdoglavo na vrlo diskutabilnim 'smederevskim' stavovima. Na žalost, izgleda opet bez rezultata.

Pokušali su da utiču neki vrlo uticajni ljudi i iz državnih organa, ali neću o imenima. Koliko znam, reč je o konstruktivnim namerama tih ljudi, da se sukobi u lovstvu na relaciji 'svako sa svakim' pokušaju rešiti na normalan način, da se prekine pat pozicija, i da se napravi prostor za normalan dijalog. Kažem 'svako sa svakim', jer je već evidentno da bukti sukob LSS-LSV, da ništa manji sukob nije na relaciji LSS-LSCS, a da itekako ima 'smetnji na vezama' u odnosu LSV-LSCS. Kad čovek sluša argumente svakog pojedinačno, može da izgleda da je svako pomalo u pravu, ali kada se sve to zajedno pomeša, dobije se rezultat kakav imamo.
Dodatno, svaki od saveza pokušava da zadrži svoju 'parohiju', i da izbegne mešanje drugog! Ušančeni su, štiteći svoje interese, a moj utisak je da u toj priči nekako najkorektnije i najpoštenije nastupaju šumadinci, jer barem ne 'deru' svoje članove enormnim ili neobjašnjivim članskim doprinosima.
Popoviću i ekipi izgleda najviše smetaju baš šumadinci, jer je pozamašan broj LU prepoznao svoj interes baš u članstvu u LSCS, i time otkinuo parče kolača zvani 'članarina' od LSS. Kao i uvek, stvar je u parama.
LSV je zacepio koliko god može, još pride dodao na lovačku grbaču i onu ćerku firmu 'Vojvodjanski lovac', ali se izgleda sad i vojvodjani suočavaju sa tihom pobunom u svojim redovima - jedan deo članstva izgleda ne želi da se oprosti od LSS, i to je njihovo legitimno pravo, koliko god se to ne dopadalo nekima u LSV! U tom smislu, delegatima po LU je LSV poslao 07.03. dopis u formi zaključka sa skupštine LSV, gde se preporučuje delegatima da ne idu na skupštinu LSS. Ono što je interesantno, je pitanje da li je skupština LSV usvojila baš takav zaključak, ili je usvojila zaključak da predstavnici LSV ne treba da učestvuju u radu organa LSS (pogledati predlog zaključaka iz skupštinskog materijala http://docviewer.yandex.com/?url=ya-d...mp;page=19, strane 19 i 20)? To, po meni, nisu iste stvari! Dopis koji je otišao je pečatiran, a nije potpisan, iako u dnu dopisa stoji napisano ime Ferenca Irmenjija predsednika skupštine LSV, ali bez njegovog potpisa?!? Jedini potpis koji se vidi jeste potpis sekretara LSV Dejana Milkova, za tačnost otpravka?!?
Zapisnik sa sednice skupštine LSV još nije objavljen javno, kao ni odluke koje je Skupština LSV donela. Da li je skupština LSV donela odluku da se preporučuje delegatima da ne idu na skupštinu, ili se odluka odnosila na učešće predstavnika LSV u organima i telima LSS? Nisam siguran; mada, i skupština LSS je organ tog saveza, ali ne mogu da garantujem da su vojvodjani pominjali delegate.
Da li je i LSCS doneo neku sličnu preporuku? Mislim da je njihov UO nešto raspravljao o tome.
Sve u svemu, tanki su izgledi da se nešto pozitivno desi, a kanda je i samo održavanje skupštine LSS pod velikim znakom pitanja - vrlo teško će skupiti kvorum da uopšte otpočnu rad, a ako ga otpočnu, onda će već izglasati šta god treba, pa i onu čuvenu izmenu poslovnika da je kvorum u krajnjon liniji 30% od broja delegata. Raritet! A hoće i Statut da menjaju...

Mislim da im ne treba dati priliku da to urade, jer će onda problem biti daleko veći.
Kako god okrenem u razmišljanju, mislim da je jedino država ima neke poluge, kojima može da urazumi rukovodstvo LSS, da ne srlja dublje, a da i ostalima jasno stavi do znanja da ovako dalje ne može. Čini mi se da i vojvodjanski savez počinje da kopira beogradjane u samovolji ili u nekim problematičnim ponašanjima u radu, vezano pre svega za sprovodjenje skupštinskih odluka, ili rada koji nije baš sasvim po statutu (pisali smo o tome na temi 'Šta se dešava u LSV' ).
Opet mi ostaje utisak, da država ne čini sve što može, da se unormali stanje u lovstvu! Tu ne mislim samo na Upravu za šume, oni su možda još i nešto pokušavali, nego mislim i na druge organe i institucije. Kao da nema instrumenta kojim bi država, vlasnik lovišta i divljači, uticala na rad onih koji ne rade kako valja?!?

Indjijanac
 ko može da utiče na rad uprave udruženja gradjana? NIKO!!

ukoliko pojedinci imaju dovoljno usijane glave ili interes niko nemože da utiče na to koliko smešne i loše odluke mogu da donesu i kakve poteze mogu da naprave.U ovakvom sistemu nema instrumenata da se takvi urazume.Cry

To je istina i voleo bi da može neko da me razuveri.Izvolte

DakiNS
 Po meni ukoliko su državni organi pokušali da urazume LoSoSe i LoSoVe pa nije uspelo , najlakši i najbrži korak je ubrzati istražne radnje u vezi krivičnih prijava i to za početak onih koji za sobom vuku zatvorske kazna , pa odrediti pritvor za one za koje se opravdano sumnja da su povredili zakon , na taj način ih onemoguće da utiču na potencijalne svedoke, automatski bi se morala sazvati vanredna skupština koja bi normalizovala rad i rešen problem.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

elko
 Bez obzira na sve podele, sve različitosti rešenje može da se nađe samo u dogovorima.
Ponuda koja je stigla od strane Direktora Uprave za šume, gospodina Perice Grbića, da On bude domaćin tih razgovora na sastanku od 11.03.2013 godine u prostorijama LSS a kome su prisustvovali i predstavnici pojedinih udruženja Beogradskog lovnog regiona
( pretpostavljam Oni koji su pozvani od strane z.popovića ) nije prihvaćena od strane popovića.
Slažem se a složiće se i mnogi drugi da sa njim nema dogovora..
Dogovori i razgovori da ali ne sa popovićem, ticom i ostalima - oni znaju i zašto, a zato, da bi znali i ostali, jer su u poslednjih par godina sve dogovore pogazili, pogrešno interpretirali, dosta često lagali sve koje su mogli i uspevali.
Da svima bude jasno, a to je i stav LSCS definisan u Statutu LSCS, poruka svih relevantnih državnih činilaca sa kojima je u poslednjih mesec dana održano mnogo sastanaka, susreta i razgovora, LSS treba i mora da opstane kao nacionalna asocijacija svih lovaca Srbije, kao predstavnik pred međunarodnim činiocima i reprezent lovaca na nivou Srbije.
Odnos prema pojedincima koji sada, nažalost , predstavljaju LSS nije i ne može se poistovetiti sa odnosom prema LSS.
Svi nesporazumi i razmimoilaženja imaju i svoje poreklo i genezu i pred stvarnim činjenicama ne treba sklapati oči i praviti se toša .
Lično, podržao bih gospodina Temuđina jer je krajnje vreme da se prekine sa smaranjem i zamajavanjem lovačke javnosti, sa održavanjem Skupština LSS koje nemaju legitimitet ( kao ona u Smederevu za koju ni Zapisnik nisu mogli da isfriziraju skoro pola godine ) sa produbljivanjem podela i nejedinstva.

Potvrdio bih Slavine navode da bez obzira na zahteve popovića i njemu bliskih niko od relevantnih činilaca u Srbiji ne razmišlja da izmene postojećeg ZoDiL mogu ići u pravcu davanja monopola bilo kom Savezu, vraćanje predhodnih ingerencija Savezima je samo u bajkama a nedvosmislena je želja da država čak proširi nastojanja da se ojačavanjem službi koje bi vršile kontrolu načina korišćenja i gazdovanja javnim dobrima dođe do adekvatnije primene Zakona i Pravilnika u skladu sa planskim dokumentima.
Da će biti izmena - biće.
Da će one biti transparentne - obećanje je da će biti, a ne kao sa predhodnim ZoDiL kada je popović javnu raspravu zatvorio u svoj vilajet a posle to negirao i obmanjivao one koje predstavlja.
Potvrđeno je pisanje da postoji dokumenat, u Ministarstvu, o saglasnosti popovića na predhodni ZoDiL.
Postoji obećanje da bi u 2013 godini svi poslovi i sama dodela lovišta na korišćenje trebalo da bude završeni i to direktnim ugovaranjem sa državom bez posrednika, da izvine popović i oni koji rekoše drugačije.
Postoji mogućnost distribucije lovnih karata ide preko privrednih društava ( ne Saveza ) ali je verovatnija mogućnost da će i ove godine to ići preko lovnih inspekcija.

JASNO JE STAVLJENO DO ZNANJA DA NIKOME PRE DODELE LOVIŠTA NA KORIŠĆENJE PO NOVOM ZAKONU NEĆE BITI ODUZIMANO PRAVO KORIŠĆENJA, OBUSTAVLJAN LOV I SLIČNO - jedino ako se u postupcima kontrole ustanovi situacija da se lošim načinom gazdovanja i korišćenja dovodi do situacije da se ugrožava sama divljač i njena populacija.

Na svim sastancima kojima sam prisustvovao u poslednje vreme stekao sam utisak da su predstavnici države itekako upoznati sa svim dešavanjima u lovstvu Srbije, da ima i inertnosti u postupanju pojedinih državnih organa ali se to pravda nagomilanim problemima na drugim stranama.

Definitivno moraju uslediti razgovori svih ako se želi jak i jedinstven LSS i u tom pravcu još jednom podržavam upis Temuđina i neodlazak na zakazanu Skupštinu LSS u predviđenom terminu a nikome jasnom sastavu.
Kako kaže Slava: BOJKOT jer je to bojkot i načina rada i ponašanja sadašnjeg rukovodstva LSS koje je i sam Ćeranić pozvao da podnesu ostavke.

Nema nacionalne asocijacije koja ne okuplja sve lovce Srbije a svi koji misle drugačije nisu dobrodošli u lovstvu Srbije.
Ko je proćerdao ono što je zatekao ( od para, odnosa preko broja članova ) tome nije mesto u lovstvu Srbije pa ma koje objašnjenje imao.Sve da je i u pravu a nije, jasno je pokazao da nije umeo i znao da sačuva povereno.

Indjijanac
 nema od tog ništa,dok se to nedesi mnogim lovcima će se zgaditi lov i dići će ruke od svega,isto kao što sam i ja odlučio da nebudem više lovac u Indjiji gde je stepen kriminala premašio svaku granicu tolerancije.Indjijanac
kako će tada izgledati sistem lovstva u Srbiji?Confused,a sve zarad želje za vlašću pojedinaca!

elko
 Dok sam pisao nisam video upise Laline, Dakijeva i Inđijančeve a sve ih podržavam posebno Dakijev a siguran sam da mnogo i to mnogo ima prostora za delovanje državnih organa kako to On vidi i predlaže.
Na UO LSCS ( objavljeno je na sajtu ) usvojen je zaključak da se predloži svim članovima LSCS koji su dobili pozive da se ne odazovu pozivima dok god se manipuliše sastavom Skupštine LSS.
Ispalo je da sam pojasnio Lalin upis da je pokušano da se utiče na popovića ali bezuspešno.
Da ne ispadne da ćutim a nešto slično sam i upisao kada je održana sednica Skupštine LSV mora se doći do drugačije konstrukcije članarine u svim Savezima.Jedno je članarina za rad isključivo Saveza i adekvatnog broja ljudi koji rade u Savezu a sasvim drugo je finansiranje servisa i naplaćivanje znanjai usluga.Ko nema, ne može ne ume taj neka i plati onome ko mu je najeftiniji, najbliži, najoptimalniji.
Ko hoće osiguranje, a potrebno je sigurno neka se izjasni na svojoj skupštini.Pitanje novina je posebno pitanje i o tome ima mesta za lično izjašnjavanje po udruženjima pa neka i to bude jasno definisano.
Možda se, kažem možda jer o tome treba uspostaviti jedinstven obrazac, stiču uslovi za članarinu prema Savezima na drugi način - po udruženju a ne po broju lovaca, možda preko sredstava budžetskog fonda ( onda bi došlo do uravnoteženja broja zaposlenih, visine primanja i visine sredstava za rad Saveza ) .
Ima dosta ideja koja bi napravila reda i u plaćanju i u trošenju a uvažila i pomirila želje i mogućnosti lovaca.
I sadašnje šarenilo nije dobro jer može biti različito protumačeno.
Ono što predstavnici LSCS zameraju LSS kao nacionalnoj asocijaciji ne bi bilo moralno da neguju u svojoj sredini i odnosima sa svojim članovima.
Ako je Savez servis, reprezent, organizam koji živi od tuđih para - kojih je sve manje, neka se i ponaša spram toga.Uvek će postojati razlike jer smo i svi različiti ali to su samo mala odstupanja oko kojih nikada neće biti pretpostavljam polemike i zameranja.

Razlozi svih razloga i na temi nestaje li LSS su pare, sredstva, odnos prema poverenim sredstvima i članovima, racionalnost rada.Pa hajde da se oko toga zabavimo svuda od udruženja do Saveza ako hoćemo drugačije i bolje.
Tri godine , one prošle ne računam, se zamajavamo svime i svačim samo ne u dovoljnoj meri lovstvom, divljači, fondovima boljom organizacijom.

Da li postoji lovac u Srbiji kome nije jasno ko je kriv.

Ko je zatekao punu kasu na tekućem računu LSS, 80.000 lovaca od kojih je većina 2010 godine uplatila članski doprinos od 1000 dinara po lovcu, jedinstvo i jednakost a ko je doveo da se već 2011 godine sve to uruši i zbog čega.
Para nema i neće ih biti ni kao 2012 godine već mnogo manje, članova LSS nema ni trećina koju je popović i svita zatekao i koji su sve do 2011 godine plaćali uredno članarinu ili bar većina, podele nikada nisu bile izraženije, nejedinstvo nikada veće.
A popović i dalje glumi velikog domaćina i čuvaoca LSS.LSS prvo treba da čuva od sebe i sebi sličnima pa tek onda od drugih.
Prvo treba da prepozna šta je sam uradio da dođe ili ne dođe do ove situacije pa tek onda da drugima implementira nebuloze u koje ni on sam ne veruje.Kada kaže UAA LOPOVI i separatisti neka se prvo dobro zamisli i pogleda u ogledalo ispred sebe i zapita se šta i koga vidi.

Indjijanac
 da li ima neka zvanična cifra koliko je sada lovaca članova saveza,ipak je sramota da 80000 lovaca nema sviju krovnu organizaciju,da je samo nekolicina član a ostali da idu i love a nepomažu održavanju lovištaConfused

Gedza66
 Koristim priliku da iskazem nezadovoljstvo poredjenjem koje je premijer Dacic dao ili izjavio (preneo Informer od 13.03.2013), kojim je navodno izjavio: "da niko nije lud da prihvati da Zajednica srpskih opstina bude Crveni krst ili lovacko udruzenje koje ima zadatak da stampa publikacije i organizuje tribine " (dodao bih i dodelu pehara i ordenja).

U pravu ste gosn. premijeru ali ne lovacka udruzenja, vec Lovacki savezi Srbije i Vojvodine!!! Zasto???? Pa bar su ti razlozi podlozni kontroli i na osnovu iste, donosenju osnovanih i logicnih zakljucaka ili odluka!

Ako sam vec tu, zasto da ne iskoristim priliku i kazem, odnosno napisem da ni trenutka nisam sumnjao da braca NISLIJE nece napraviti najbolji izbor. Nekada smo za primer kvaliteta gazdovanja lovistima upirali poglede severno od Dunava ali sav taj kvalitet ocigledno nestaje (razlozi vise nego poznati) i za isti vise ne treba kriviti siju prema severu, vec se isti moze videti i na jugu. Zahvaljujuci entuzijastima iz Nisa i ostalih iz blize okoline.

Sve cestitke Braci, Nidzi i ostalima iz ekipe, kao i Novici, koji je ocigledno pored ulaganja u loviste, ulagao i u mlade i nadasve strucne i postene kadrove.

Lovci vlasotinacke opstine ce 24.03.2013. godine, imati prilike da biraju ljude koji ce ih predvoditi u naredne 4 godine. Medju prvima su u Srbiji shvatili pogubnost proslih i sadasnjih aktivnosti pojedinaca iz visih lovackih asocijacija, tako da sam ubedjen da nece pogresiti i da ce napraviti najbolji izbor. Po prvi put se izbori sprovode na statutom predvidjeni nacin i po prvi put se to cini bez ikakvih "sugestiija sa strane".

Da porucim i pojedincima, pa makar oni bili i predsednici lovackog saveza juzne srbije (gosn. Cakic iz Krusevca), da u Vlasotincu ne mogu da zamute vodu, jer su vlasotincani na vreme nabavili ozon akcelerator, koji veoma uspesno odvaja prljavstinu od zdrave pijace vode. Cakicu zasto to radis i gde ce ti dusa????

Srecu i zdravlje Braci, Nidzi i ostalima iz Niske ekipe, sa nadom da ce doci do pravog regionalnog povezivanja i konkretnih i opipljivih pozitivnih rezultata o tome, koji ce se prepoznati po ozarenim i zadovoljnim licima lovaca u periodu koji nam prdstoji .iveli 4
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Indjijanac
 na sajtu LSS postavljen novi dokument u vezi skupštineConfused

http://www.ecolss...

slavaplana
 Ja cu OPRAVDANO BITI ODSUTAN!!!!Grin

Tico IZVINI ali ne mogu vise da slusam LAZI??Sad??Za BAJKE sam veliki!!!Stari

Srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,053,173 posete www.srbijalov.com