Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
slavaplana
 Navalice udruzenja da se javljaju samo tako na poziv za vojsku????Grin

Indjijanac
 [movie=youtube]Jtl_uVwX-H8[/movie]
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Da se uozbiljimo: tačno je, na sajtu LSS je Marko Tica postavio još jedno obaveštenje da se održava skupština, valjda smatra da jedno obaveštenje nije dovoljno, ili ipak imaju saznanja da škripi sa odzivom? Nešto jako ne štima, sva je prilika. Pa ne bi u nekoliko dana ponavljali poziv za skupštinu, da je sve u redu! Čujem da i telefoni itekako rade, da se zivkaju predsednici, da se urgira za dolazak, ali nisam siguran koliko to ima efekta. Može negde i da prodje, ali da li je to dovoljno?
Malo sam se raspitao, i po nekim podacima, broj članova Skupštine LSS je negde oko 235, ili približno tom broju (oko 20 LU je isključeno onomad, i te odluke su koliko znam osporene). To je izgleda neka relevantna cifra, tih oko 235. To znači da je kvorum potreban za početak rada skupštine najmanje 118 delegata!!! Naravno, nigde nije objavljeno koliko u stvari ima sada delegata u Skupštini LSS. To valjda znaju samo par ljudi u vrhu, a i to je pitanje, da li je ta cifra podložna promeni, u zavisnosti od situacije?
Da li će ovaj broj uopšte moći da bude dosegnut? Ako se ima u vidu da je u Smederevu bilo prisutno svega oko 85 delegata, onda je cifra od 118 delegata potrebnih za početak rada skupštine 16.03. vrlo daleka! A u medjuvremenu se još ponešto izdešavalo, pa meni sve liči na to da će vrlo teško biti izvesti akciju obezbedjenja kvoruma. A šta ako opet krenu sa snižavanjem broja članova skupštine, i na taj način i sa obaranjem kvoruma? Ko će to kontrolisati? Šta ako u zadnji momenat opet sevne 'ruka pravednička' Z. Popovića, i isključi jedno 30 LU, eto tako? Ne bi mu bilo prvi put... Kako izbeći tu opciju?
Hoće li biti obezbedjenja, i hoće li se deliti bedževi sa natpisima 'Delegat' i 'Gost'?
Videćemo da neko od naših članova ode tamo, pa da imamo iz prve ruke izveštaj, maltene kao direktni prenos.
Hoće li opet kvorum biti odredjivan odokativno, šacometrijski? 'Vidim da nas ima dovoljno', čuvena antologijska rečenica.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 [movie=youtube]yFRh9yzoWXE[/movie]

Lala
 Koje su uopšte moguće posledice, ako skupština LSS ne bude imala kvorum? Koji su dalji koraci? Da li ima osnova za priču koja je počela da kruži, da nemogućnost početka održavanja godišnje skupštine povlači za sobom i neke prilično nezgodne poteze, koje zakon predvidja? Nisam pravnik, i ne mogu da odgovorim na ovo pitanje. Nekih posledica sigurno da ima, ali kojih?
Kakva je priča, ukoliko uopšte ne počne zasedanje, u vezi izveštaja o radu organa, u vezi finansijskog izveštaja, kako ići u sledeću godinu bez finansijskog plana, kako uopšte ispoštovati ugovor o korišćenju lovišta koji LSS ima potpisan, ako je rad LSS u blokadi? Kako će reagovati država, nadležno ministarstvo? Kolika je članarina za LU i lovce? Kako će se uopšte finansirati LSS, po nekim privemenim ili prinudnim odlukama, ili prema prošlogodišnjim parametrima?
Nemam pojma, mogu samo da nagadjam. Nije ovo nimalo naivno.

Indjijanac
 svqa ova dešavanja u savezu su van predvidjenog protokola,tako da nas više ništa nemože iznenaditi.

elko
 Šta god i kako bude na zakazanoj sednici Skupštine LSS radi se o kršenju Statuta LSS, samovolji i zloupotrebama.To nije Skupština LSS već privatna skupština marka tice i zorana popovića.

Pitanje svih pitanja ako je u 2012 godini prihod od članarine 18 miliona sa uplatama onih koji su isključeni, LSV preostaje da je možda oko 25.000 lovaca uplatilo članarinu LSS gde se dede 55.000 lovaca.

Koliko je to delegata Skupštine LSS, a da imaju podršku u Statutu LSS ( da su po usvojenom mišljenju statutarne komisije na smederevskoj Skupštini LSS ) po pitanju izmirenja obaveza, upravljačkim pravima i slično.

Kako god da bude, broj verifikovanih mandata uzimajući u obzir uplatu članarine za 2012 godinu ne bi mogao da pređe 70-80 i slovima toliko. Toliko i ni jedan više.A od toga polovina za odlučivanje 41 od kojih će po predlogu popovića i tice glasati većina znači 21 plus članovi njihovih familija i baba kojoj je izgleda vraćeno bure zbog kvoruma e to je podrška popoviću.
Sve ostalo je zloupotreba.

Ako u LSS nema Niša, Kruševca, Paraćina, Ćuprije, Kraljeva, Kragujevca, Ivanjice, Trstenika, Rekovca, Resavice, Rače, Knića, Sjenice, Guče, Vlasotinca, Knjaževca, Golupca, Ćićevca, Jagodine, Topole, Stragara, Požege, Arilja,Bunara, Aleksandrovca, Brusa, Raške, Baljevca,Rekovca i Belušića , S.Palanke čak Čačka i G.Milanovca koji se nalaze u nedoumici i konfuziji oko svega.

Ko je ostao i da li neko misli da ti podržavaju ovakav način rada popovića, tice i ostalih.

Nema LSS bez svih gore nabrojanih pa mislio i radio popović šta god hoće.

Postoji li Srbija bez ovih gradova a mnoge nisam ni nabrojao.A kako misli popović da se diči da je predstavnik nacionalne asocijacije bez 2/3 udruženja u Srbiji.
Ko će da ode na sednicu privatne skupštine popovića i tice jer to nije i ne može biti sednica Skupštine LSS, gde je LSV, LS KiM, da ne misli da će oni koje je prošli put isključio doći.

Da slažem se i sa Slavom, Temuđinom alijas Ćeranićem:

BOJKOT PRIVATNE SKUPŠTINE zorana popovića i marka tice.

A kada se zakaže Skupština LSS, a zna se i u kom sastavu onda ćemo otići svi i poneti matreijal za demokratski razlaz sa onima koji su pomislili da je LSS njihova prćija i da mogu sa njom da rade šta im je volja.

slavaplana
 Kako rade tako i prolaze!!!

LSS vise nije bitan i trebamo se okrenuti drugim temama koje direktno uticu na povecanje fondova divljaci ,trenutne situacije u udruzenjima koja jedva da ce igurati lovnu godinu jer imaju osipanje clastva ,kako dalje ......

Popovic i Tica po meni vise nisu bitni jer je njihova prica ispricana i samo treba da shvate da su PROPALI nacisto???AKo je cena da oni opstanu a da se LSS ugasi stvarno nemam nista protiv jer kad njih vise ne bude PRAVICEMO NOVI LSS onako kako nama bude odgovaralo???

pusticemo ih da propadnu do kraja ali u tome necemo da ucestvujemo!!!

Pokusali smo ,nisu slusali,sad ih pustamo niz vodu pa kako im bude!!!

Mozda je tako i najbolje za lovce???
Videce koliko ce clanarina da imaju u ovoj godini????

Gedza66

elko kaže:
Šta god i kako bude na zakazanoj sednici Skupštine LSS radi se o kršenju Statuta LSS, samovolji i zloupotrebama.To nije Skupština LSS već privatna skupština marka tice i zorana popovića.

Pitanje svih pitanja ako je u 2012 godini prihod od članarine 18 miliona sa uplatama onih koji su isključeni, LSV preostaje da je možda oko 25.000 lovaca uplatilo članarinu LSS gde se dede 55.000 lovaca.

Koliko je to delegata Skupštine LSS, a da imaju podršku u Statutu LSS ( da su po usvojenom mišljenju statutarne komisije na smederevskoj Skupštini LSS ) po pitanju izmirenja obaveza, upravljačkim pravima i slično.

Kako god da bude, broj verifikovanih mandata uzimajući u obzir uplatu članarine za 2012 godinu ne bi mogao da pređe 70-80 i slovima toliko. Toliko i ni jedan više.A od toga polovina za odlučivanje 41 od kojih će po predlogu popovića i tice glasati većina znači 21 plus članovi njihovih familija i baba kojoj je izgleda vraćeno bure zbog kvoruma e to je podrška popoviću.
Sve ostalo je zloupotreba.

Ako u LSS nema Niša, Kruševca, Paraćina, Ćuprije, Kraljeva, Kragujevca, Ivanjice, Trstenika, Rekovca, Resavice, Rače, Knića, Sjenice, Guče, Vlasotinca, Knjaževca, Golupca, Ćićevca, Jagodine, Topole, Stragara, Požege, Arilja,Bunara, Aleksandrovca, Brusa, Raške, Baljevca,Rekovca i Belušića , S.Palanke čak Čačka i G.Milanovca koji se nalaze u nedoumici i konfuziji oko svega.

Ko je ostao i da li neko misli da ti podržavaju ovakav način rada popovića, tice i ostalih.

Nema LSS bez svih gore nabrojanih pa mislio i radio popović šta god hoće.

Postoji li Srbija bez ovih gradova a mnoge nisam ni nabrojao.A kako misli popović da se diči da je predstavnik nacionalne asocijacije bez 2/3 udruženja u Srbiji.
Ko će da ode na sednicu privatne skupštine popovića i tice jer to nije i ne može biti sednica Skupštine LSS, gde je LSV, LS KiM, da ne misli da će oni koje je prošli put isključio doći.

Da slažem se i sa Slavom, Temuđinom alijas Ćeranićem:

BOJKOT PRIVATNE SKUPŠTINE zorana popovića i marka tice.

A kada se zakaže Skupština LSS, a zna se i u kom sastavu onda ćemo otići svi i poneti matreijal za demokratski razlaz sa onima koji su pomislili da je LSS njihova prćija i da mogu sa njom da rade šta im je volja.

Gde je granica ljudske gluposti???

Zasto tico zakazujes sednicu skupstine tek 16.marta? Pa zasto je bre tico to LSV uradio 28. februara!!!???

Zato ticice, sto je dostava finansijskih izvestaja o poslovanju, valjda vezana za rokove predaje nadleznima!!!??? APR-u se to valjda dostavlja do 28. februara, a poreskim organima valjda do 11. marta!!!!! Pa zar taj ( do skoro preterano preskupi knjigovodja a sada umereno ali jos uvek nepodnosljivo skupi knjigovodja), to ne zna ili zna ali nije hteo da vas o tome na vreme obavesti (pridrzavajuci se one narodne: "j.bi magarce dok se koprcaju u blatu"(????

Pa valjda je takav izvestaj trebao biti prvo razmatran na upravnom odboru, sa predlogom odluke o ne/usvajanju a tek nakon toga bio predat nadleznima!!!???

Pa imate li ticice odluku organa upravljanja o nacinu trosenja dobiti (cuj mene blentavog), odnosno odluku organa upravaljanja o nacinu pokrivanja iskazanih gubitaka u poslovanju, godine proste 2012-te ili nemate i sta ako se neko doseti i zatrazi takvu odluku????

O tome obavesti srpsku lovacku javnost kao i o realnim razlozima koji su doveli do toga, ako zelis da vam se veruje i ukaze poverenje u buducem periodu!? Izleda da je dosao kraj lazima i da je doslo vreme jedine istine i suocavanja sa surovom realnoscu!!! Nazalost bolnom, koju cemo na kraju ipak platiti mi obicni lovacki smrtnici. I treba, jer smo svojim dosadasnjim necinjenjem indirektno doprineli tome???

Najlakse je dici ruke od svega i vratiti se medju obicne lovacke smrtnike ali onaj clan 25. Zakona o udruzenjima (autoru se ruka pozlatila a tastatura vecno trajala), je bas za eskiviranje, pa i po cenu falsifikovanja narodne (lovaca) volje i naravno sluzbenih isprava, kao sredstva za opravdavanje cilja???? I treba, jer kazu da je najvrednija svoja koza!!!??? Razumem ali ne podrzavam, kao sto to nece podrzati ni savesni lovci, kojih je, na vasu zalost sve vise a za kratko vreme , koliko sutra, bice ih "kamara"!!!!

Admini, gde nam je Evodija? Od kako se odrza poslednja sednica skupstine LSV, dosta interesantnih pitanja a njega nema ? Da nije banovan ili.....................?Pilot
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

White falcon
 Ako se do juče zalagalo, da se prisutnost Skupštini poveća u cilju da se kako tako nešto i reši , Zašto? se sada okreće ćurak i diže galama za ,, BOJKOT,,?

Neka se to objasni racionalno kako i sami traže objašnjenja ?

Zar brojnost i prisutnost Skupštini nije uslov da se vidi šta se uopšte želi sa Našim Lovstvom ?

Nemožemo menjati odžak na kući dok su zidovi i temelji urušeni a kuća samo što se nije srušila !

Rukovodstvo Saveza, kakvo je takvo je, došlo je preko redovne Skupštine LSS-a i kao takvo samo može i da ode, to ako nije jasno neka se malo prodje kroz Statut LSS-a.

Koliko znam za održavanje sednice Skupštine nije potrebna nadpolovična većina, nego više od jedne trećine pozvanih delegata iz LU u Srbiji i da na tolikoj prisutnosti može se tražiti ,, POVERENJE RUKOVODSTVU,, , a samim tim to je dovoljno da se izvrši glasanje !!!!

Kome u Srbiji ne odgovara postojanje LSS-a on će praviti drugo ili se neće učlanjivati u postojeće , i to mu je to.

A posle ćemo videti dokle ćemo dogurati !
FIK

Lala

White falcon kaže:
Ako se do juče zalagalo, da se prisutnost Skupštini poveća u cilju da se kako tako nešto i reši , Zašto? se sada okreće ćurak i diže galama za ,, BOJKOT,,?
....
Koliko znam za održavanje sednice Skupštine nije potrebna nadpolovična većina, nego više od jedne trećine pozvanih delegata iz LU u Srbiji i da na tolikoj prisutnosti može se tražiti ,, POVERENJE RUKOVODSTVU,, , a samim tim to je dovoljno da se izvrši glasanje !!!!

Kome u Srbiji ne odgovara postojanje LSS-a on će praviti drugo ili se neće učlanjivati u postojeće , i to mu je to.
FIK

Paa, ovde neke stvari nisu baš dobro iznete, kolega!
Kao prvo, pokušano je da se utiče na to da se održi NORMALNA skupština LSS, ali je usledilo, seti se, isključenje kosovara, vojvodjana i šumadinaca iz LSS. U Smederevu nije bilo kvoruma, a donete su neke kapitalne odluke, koje su osporene u upravnim postupcima, a i neke prijave su podnete sudu. Dakle, o tome se radi, i zato se u preporukama LSV i LSCS pominje da ne bi trebali učešćem da se daje legitimitet sporim smederevskim odlukama, ja to tako shvatio.

Ne znam odakle ti podatak da je za održavanje Skupštine LSS potrebno da bude jedna trećina, gde si to pročitao? Ili si nešto načuo, pa pišeš malo napamet? Istina je da je za 16.03. u dnevnom redu predvijdena izmena poslovnika o radu Skupštine, u kojoj se kaže da ako nema 50% + 1 delegat, onda se čeka pola sata, pa je dovoljno 1/3?!? To je specijalitet koji je pripremljen u nekoj kuhinji, i koji zaista nema sa čime da se uporedi. Dakle, da bi skupština uopšte počela rad, mora da bude polovina od broja delegata, a taj broj je trenutno oko 235, po jednim tumačenjima, ili 238 po drugim. Dakle ako se skupi oko 120 delegata koji verifikuju mandat, onda mogu uopšte da počnu da rade. Pre toga mogu samo da popiju kafu, jer nikakve odluke, pa ni izmene poslovnika, statuta i bilo šta drugo ne mogu da donesu! A ako se skupi toliko delegata, onda mogu i da promene poslovnik, pa da bude dovoljna 1/3, ili koliko god - dok se to ne promeni, važe pravila koja kažu 50% + 1!!! Sve drugo je proizvoljno tumačenje! Kao što je potpuno proizvoljno utvrdjivanje kvoruma rečenicom 'vidim da nas ima dovoljno'!!!
Mislim da je svakom normalnom lovcu jasno da LSS treba da postoji, i da retko ko ima nešto protiv postojanja LSS. Ali mnogima smeta ovakav LSS, odnosno, rukovodeća garnitura, koja je u više navrata pokazala da se ne snalazi kako valja, pa čak i da izgleda krši statut, a možda i neke druge propise - to ostaje da utvrde nadležni organi (Upravna inspekcija, MUP i Tužilaštvo) kojima su podnete prijave, koliko znam, i koji rade na tim predmetima.

elko
 Kolega Beli Soko!

I pored sve želje da shvatim sve upise i želje za iznalaženje puta koji bi rezultirao nečem boljem nisi mi jasan.

Otvorio sam Tvoje predhdne upise gde si navodio da je obraćanje u smislu pisanja prijava jedini način da se razreši situacija - nakon toga si to negirao.
Šta je u pitanju?
Povodom predstojeće Skupštine LSS imaš veoma nedefinisan odnos koji nije srazmeran tvom po predstavljanju dugogodišnjem lovačkom i aktivnom stažu.
Šta je u pitanju, ili možda držiš stranu podelama i nejedinstvu, prenebregavaš postojeću situaciju i realnost.
Da li znaš ko je Temuđin?
Da li znaš a forum je to bjavio šta je V.Mladenović kao bivši pravnik LSS napisao i javno objavio povodom aktuelnih dešavanja.

Možda Ti imaš informacije po kom ključu je sazvana Skupština LSS u Smederevu i po kom ključu je sazvana ova naredna.
Ako to opravdavaš molim Te argumentuj i pojasni da je svima jasno.

Koju svrhu imaju Tvoji upisi i šta želiš njima da postigneš.
Svaku Tvoju otvorenost smatraću dobronamernom u suprotnom čini mi se da si daleko od toga.
Sve i slovima sve što iko može da objavi a ima veze sa aktuelnim dešavanjima uz podršku validni dokaza smatram da je u interesu razrešenja postojeće situacije.
Upisi koji idu u prilog višeg zamršenja, opstrukcije i sličog smatram da su instruisani i plod nekakvih ličnih interesa.
posebno bih voleo da javno pojasniš tvoj upis povodom krivične prijave protiv popovića sa PRAVNE strane i zašta se Ti zalažeš.

elko
 Ko koga predstavlja i koliko para to košta predstavnike ?

Ko želi popovića i sve što ide sa njim neka mu je srećno uz uslov da ima podršku onih koji su ga izabrali.

Ko smatra da je nacionalna asocijacija moguća sa 25.000 lovaca taj nije normalan.
Ko smatra da je bez 2/3 gradova u Srbiji moguće njih predstavljati po nečijoj drugoj odluci taj je za posmatranje u nekoj ustanovi ( Toponica, Kovin, ili slično - izvinjavam se žiteljima gradova ali bolest je svačija )

Ko aplaudira i povlađuje takvom ponašanju taj ima lične interese i sa takvima će obračun biti priličan njihovom ponašanju.

Lala
 Nezvanična informacija koju sam saznao, jeste da je i dolazak kosovara pod velikim znakom pitanja, tačnije, da je skoro izvesno da ne dolaze na skupštinu. Informacija je taze, od pre sat-dva vremena.
Nemojte me držati za reč, ali izvor od kojeg sam saznao ovo je prilično pouzdan.
Možda neko od članova foruma sa Kosova može da ovu info potvrdi ili demantuje?

Kako je krenulo, biće izgleda lakše nabrojati ko će uopšte da dodje, nego redjati one koji neće da dodju!

Ko dodje na skupštinu, ima kao nagradu gratis da odsluša izlaganje Pera Šušnjara, u skraćenoj verziji, počev samo od 1804. godine pa nadalje! A ako bude uspešno, onda sledi izlaganje o brojnosti jarebice u novosadskom ataru, sa osvrtom na moguću prenaseljenost iste, a i ostale divljači u tom staništu!Smile

White falcon
 Da pojasnim neke svoje stavove od pre a i sada koje zastupam.
Dakle , zalažem se da bar jedan od delegata na predstojećoj sednici podigne ruku i zatraži ,, IZGLASAVANJE POVERENJA RUKOVODSTVU,,.
To očekujem kao ozeblo sunce, kako kod da se zavrsi ova Skupština neće se ostati na istom, to garantujem i lično i personalno.
Sva LU u Srbiji su dobila poziv za Skupštinu i materijal, to proverite kod svojih predsednika ili koga vec u udruženju.
Nismo mi LSS pravili u šumi pa ga necemo preko šume ni menjati , postoje redovni tokovi a i vanredni kad za to dodje vreme ili se tako stvari nameste.
Pozdrav do po nedelji kad cemo imati neku sliku naslikanu.
KoTuKogaPismo

White falcon
 ops upis dole ide po difoltu , pardon

Gedza66

White falcon kaže:

Neka se to objasni racionalno kako i sami traže objašnjenja ?

Zar brojnost i prisutnost Skupštini nije uslov da se vidi šta se uopšte želi sa Našim Lovstvom ?

Nemožemo menjati odžak na kući dok su zidovi i temelji urušeni a kuća samo što se nije srušila !

Rukovodstvo Saveza, kakvo je takvo je, došlo je preko redovne Skupštine LSS-a i kao takvo samo može i da ode, to ako nije jasno neka se malo prodje kroz Statut LSS-a.

A posle ćemo videti dokle ćemo dogurati !
FIK

SOKOLE BELI, zasto dilema (?) kada je to reseno vazecim statutom LSS (ako nije derogiran i zeljom pojedinaca proglasen nevazecim u tom delu, a da ti ili mi o tome nismo obavesteni)??? Pa ako Statut LSS u clanu 14. u stavu 4. kaze: "Skupština može punovažno da radi i odlučuje kada joj pristvuje više od polovine ukupnog broja članova", ti mislis (a prema upisima se da zakljucirti i da si ubedjen), da ticica to moze promeniti nekim novim poslovnikom????

Pa upravo se o tome i radi ili uzroke opravdanog nezdovoljstva lovaca Srbije treba traziti u tome!!! Pa ne moze ticica iz Titela, uz svo uvazavanje njegovih pretpostavljenih znanja iz oblasti elektromagnetizma, da to steceno znanje, iskustvo, praksu ili korist, primenjuje i na oblast lovstva!!!??? Alo, kakve veze ima neki magnet (koji usporuje rad na elektrobrojilu), sa lovstvom???? Pa zar ti hoces da kazes da je neko ili nekada, postavio neki elektromagnet iznad glava lovaca, sa ocekivanjem da razum istih kasni nekih 10 godina??? Ne razumem i ako si mozda argumentovano ubedjen u to, daj iznesi te argumente i cinjenicno ih potkrepi!!!??? Mozda, ali pisi o argumentima i mozda ti ovi "debili" sa Srbijalova i poveruju u to???? Naravno da ce "idioti" sa Srbijalova poverovati u sve to, ako se za argumente navedu "evritji" i to u kolicinima koje je tesko odbiti???? Nece im biti svejedno ali ako pored ovih cinjenica postoje i dokazi o socijalnoj potrebi (sitna deca, mlada zena, itd), ma opravdace potrebu za sva ne/dela koja slucajno pojedinci ucine protivnim onim propisanim u krivicnom zakoniku!!!???

Kome u Srbiji ne odgovara postojanje LSS-a???? LSCS, LSIS, LSJS, pojedincima sa ovog foruma, pojedincima iz nadleznog ministarstva, lovcima Srbije ili........???? BELI SOKOLE priznajem da ja verovatno imam razmisljanje jednog neobrazovanog seljaka sa juga Srbije (sa svim karakteristikama ovog pojma), ali daj neke argumente, na nacin da ih ja kao zatucani juznjacki srbin razumem i shvatim??? Daj brate argumente, zasto da ja na zboru moje lovne sekcije glasam i podrzim clanstvo (uslovljeno paprenim godisnjim placanjem za imaginarne usluge), mog udruzenja u LSS ili LSV???

BELA PTICO, da li si se nekada upitao o razlozima koji navode gosn. Cakica (predsednika Lovackog saveza juzne Srbije-vidi pretragu sajta APR), da sada na nekoliko dana pre odrzavanja sednice (sastanka) Skupstine LSS, nema jasno izgradjen stav o tome, njegovu ociglednu dilemu, da li treba biti protiv odrzavanja skupstine LSS ili treba sve to bojkotovati, a koliko do juce je bio na stanovistu da to nije dobro??? Mozda trebamo upitati ljude iz LSCS, ko je taj Cakic, sta je do skora i "za koga radio "(formirao LU u Pirotu, Krusevcu i ko zna gde jos)?, odnosno sta trenutno radi po ovom pitanju (a mozda se treba upitati i narocito traziti cinjenice koje ce dokazati njegovu motivaciju) i naravno zatraziti misljenje merodavnih iz oblasti psihijatrije, da li je njegovo ponasanje normalno, tj. da li se takvo ponasanje moze okvalifikovati ili okarakterisati kao ponasanje normalnog coveka???

Priznajem da u davanju tih odgovora nisam merodavan ili kvalifikovan da pricam pa ako ima strucnih na ovom forumu a i sire, molim da otvore strucnu dusu o tome!!!???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

White falcon kaže:
Dakle , zalažem se da bar jedan od delegata na predstojećoj sednici podigne ruku i zatraži ,, IZGLASAVANJE POVERENJA RUKOVODSTVU,,.
To očekujem kao ozeblo sunce, kako kod da se zavrsi ova Skupština neće se ostati na istom, to garantujem i lično i personalno.
Sva LU u Srbiji su dobila poziv za Skupštinu i materijal, to proverite kod svojih predsednika ili koga vec u udruženju.
Nismo mi LSS pravili u šumi pa ga necemo preko šume ni menjati , postoje redovni tokovi a i vanredni kad za to dodje vreme ili se tako stvari nameste.

Čime ti to garantuješ, života ti? Časnom reči? Lupa
Uopšte nije bitno ko je dobio poziv za skupštinu, bitno je ko će moći da glasa! Poučeni Smederevom, ljudi više ne veruju sadašnjem rukovodstvu LSS. Rukovodstvo je zapetljalo sve do te mere, da jedini način da se preseče gordijev čvor, jeste da oni SAMI podnesu ostavke, kao prva tačka dnevnog reda! Pa da vidiš onda koliki će biti odziv na skupštinu!
Materijal su dobili delegati, a nije javno objavljen, pa smo morali mi sa Srbijalov da vam miniramo konspiraciju, i objavimo ga. Toliko o javnosti rada LSS.
Niste VI uopšte pravili LSS, pravile su ga neke čestite čike, pre 115 godina, koji se možda sada prevrću u grobu, kad vide kako se radi!

I za kraj, krucijalno pitanje: KO SI TI, WHTE FALCON, kad ovako pišeš? Prema upisima, i prema izletanju u izjavama, mogao bi čak da budeš i Marko Tica lično, što bi mi bilo veoma drago!
U tom slučaju, ako jesi Marko, onda ne može da se uvaži garancija koja je vezana za časnu reč.

DakiNS

Lala kaže:

U tom slučaju, ako jesi Marko, onda ne može da se uvaži garancija koja je vezana za časnu reč.

SmileGrinSmeanROFLHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac

White falcon kaže:

pa jedno je sigurno ako iko zatraži u nedelju izglasavanje poverenja,ono će i biti izglasano jer će doći na skupštinu samo delegati od poverenja.

dali su sva LU u Srbiji dobila poziv_?dali tu ubrajaš i vojvodjanska LU stara koja se još uvek pozivaju iako više nefunkcionišu i nisu korisnici lovišta,a nova nisu pozvana.?Hmmm

jel tica i dalje predstavlja lu koje ga nepriznaje za delegata?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,052,911 posete www.srbijalov.com