|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| ficha007 |
Objavljen 16.03.2013. 12:34
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Nadam se da nisu toliko ludi da "fingiraju" kvorum i na Skupštinu dovode babe, dede, daidže i amidže jer bez obzira kako stvari sporo idu u zemlji Srbiji mislim da ne bi bilo uputno da se igraju na taj način i ljude koji i dođu da im daju "podršku" guraju u krivična dela.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.03.2013. 17:11
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Završena je Skupština LSS.
Nezvanične informacije:
Pre skupštine održana sednica UO LSS. Skupština bila zakazana za 11:30.
Početak skupštine kasnio oko sat vremena, zbog nedostatka kvoruma, da bi se naknadno pojavilo još delegata, pa su verifikovani mandati još 28 delegata, a nije mi poznato odakle su ti delegati došli, i koja LU predstavljaju.
Nije usvojena ostavka A. Ćeranića na dužnost sekretara LSS, nego je razrešen, na predlog UO, navodno 'zbog sukoba interesa'. Prethodno je bilo nekih promena u dnevnom redu.
Marku Tici je verifikovan mandat kao delegatu iz Kosjerića?!? Čovek je 'kralj' majke mi!! Živela sloboda udruživanja! 
Nezvanično, na skupštini su bili delegati iz otprilike 7-8 vojvodjanskih LU (Pančevo, Kovačica, Kikinda, Idjoš, Sečanj...) većinom dakle banatska LU!!! Proveravam ove informacije.
Skupština LSS je usvojila izmene Statuta, u kojima izmedju ostalog piše da LU iz Vojvodine mogu da budu članovi LSS direktno, ili preko LSV.
IZGLASAN JE PREDLOG DA JE ČLANARINA ZA LSS 300 dinara!!! Pozdravljam ovu odluku (mislim da je to Ćeranićev raniji jedan predlog bio), mislim da je to mudra odluka!!
Tih 300 dinara podrazumeva osnovnu članarinu, a svim članovima je ostavljeno da sami odluče da li će dodatno plaćati novine, i izradu planskih dokumenata, to je kao opcija (za razliku od LSV, gde se MORA platiti ili sve ili ništa). Ovo je lepa kontra rukovodstvu vojvodjanskog saveza, koji su tvrdoglavo izglasali 1200 dinara! Kako će sad reagovati u LSV, ostaje da se vidi, ali ne verujem da će im biti prijatno. Još više ostaje da se vidi, kako će reagovati LU po Vojvodini, da li će sada možda masovnije da se učlanjuju u LSS, zbog daleko nižih obaveza, a sa sličnom ponudom u opciji?! Ne znam samo kako misle da može da se plati članarina za LSS preko LSV, kad je Popović rekao i napisao da je LSV sam sebe isključio iz LSS još 2010.?
Ostavljena je mogućnost, ako sam dobro informisan, i da LU iz Šumadije mogu biti članovi LSS ili direktno, ili preko LSCS?!? Tek ovo mi je nepoznanica, kako i otkud sad ovo?
Nije prošao predlog izmena poslovnika skupštine i ona odredba o kvorumu koji čini 1/3 delegata.
Nezvanično sam saznao da je za novog sekretara izabran/imenovan Dragan Sindjelić iz Uba. Mislim da je on bio i član radne grupe za izmenu statuta, a da je trenutno član UO LSS, nisam siguran.
Ima još nekih stvari, koje su izuzetno zanimljive, ali ne bih sada da pišem o tome.
Prilično iznenadjujući dogadjaji na skupštini LSS, barem za mene. Osnovno je da izgleda ima popuštanja u tvrdokornom stavu Popovića, ili je morao da popusti pred članovima skupštine?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 17:35
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Prikupljaju se informacije ali sve govori na manjak potrebne vecine za odlucivanje kako sam ja informisan???potezi ocajnika koji gubi tlo pod nogama???
odakle su 28 delegata koji su nahnadno verifikovali mandat nije jos uvek poznato???
LSV je sam sebi pucao ne u jednu vec u obe noge??BAJKA OD ZIVOTA .....
LSCS za 350 din radi BESPLATNO SVOJIM CLANOVIMA LOVNE OSNOVE I GODISNJI PLAN GAZDOVANJA KAO I SVA DOKUMENTA ZA KONKURSE KOD MINISTRASTVA ZA POSTICAJNA SRESTVA+4 broja novina lovci imaju gratis i deo ide za rad strucne sluzbe??
Sta daje LSS za 300din??
LSV za 1200din??? |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.03.2013. 19:35
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Baš me interesuje da li će objaviti spisak "verifikovanih " delegata . Ja sumnjam da je skupština imala kvorum. A sve mi se nešto čini da su brojali mnogo delegata nepostojećih LU.Samo pre ću dobiti na LOTOU nego taj spisak
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.03.2013. 19:59
|

Moderator

|
Mislim da će taj spisak ipak na neki način biti dostupan; koliko sam ja saznao, svaki od verifikovanih delegata se lično potpisivao prilikom verifikacije mandata. Ostaje samo da se vidi, koja LU su poslali svoje delegate.
Ne verujem da bi neko imao petlju, posle Smedereva, da se igra sa mandatima. Probaćemo narednih dana da saznamo više o tih 28 ljudi koji su naknadno došli, odakle su i koja LU su predstavljali.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 16.03.2013. 20:35
|

Lovčina

|
Ja sam mislio da su čelnici LSS-a "dunsteri" i da su u stanju da samo sebi daju golove, kad ono Popović i Tica ko Moša i Tirke.
Montevideo - Bog te video!!!
Da mi je da vidim šta nam rade gospoda iz LSV-a sada? Verujem da neki mucaju i ne mogu da dođu sebi od šoka.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 16.03.2013. 20:52
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Skupština bila zakazana za 11:30.
Početak skupštine kasnio oko sat vremena, zbog nedostatka kvoruma, da bi se naknadno pojavilo još delegata, pa su verifikovani mandati još 28 delegata,
verujem da svako od nas kad negde ima zakazano u 11 dodje ili malo ranije ili najkasnije u dogovoreno vreme,a neznam otkud da 28 delegata toliko zakasni ,možda su svi išli istim autobusom?
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 21:06
|

Lovčina

|
u Smederevu sam verovao svojim ocima !!
Ovo danas je smejurija i nastavak agonije???
Popovicu nije samo doneti clanarinu vec istu treba i naplatiti sto ce VOJVODJANIMA biti najveci problem???
300din???
Koliko ce kostati godisnji plan,lovna osnova???
L.U.Krilas je Tatovic za izradu lovne osnove uzeo ravno 1.000 eura i to na ruke kazu lovci iz udruzenja koji su sakupili taj novac???Goran upravnik se i savetovao sa pojedinim ljudima sta da radi???ovo se lako moze proveriti???tamo se ne zna ko sta naplacuje???Mikica bivsi predsednik sigurno ima ove podatke koji se kune u LSS???
nema poreza,ugovora o delu,ljudi sakupili i platili?????
Ljudi iz inostrastva ????
E to ce tako i dalje da ide.........
koga kako zakite i koliko se ko snadje za ispite ,ocenu trofeja i iradu dokumenata....
Svi ce oni da tezgare privatno tako da 300din je smejurija i clanarina koja obicnom lovcu znaci ali prostor za manipulacije je sada znatno veci!!!!
Ovo sto cu objaviti je zvanican cenovnik LSCS za udruzenja koja nisu nasi clanovi??
Ovde nema placanja na ruke....na dodjem ti....ili se kompezira rad lovovima na srnecu divljac.......!!!!
Cestitam na odrzanoj Skupstini???
Ja sam smeo da se kladim da vise od 70 udruzenja nece biti......jos uvek ne verujem da je 130 udruzenja doslo???kad budem video spisak udruzenja i delegate koji su bili promenicu mozda misljenje u verodostojnost informacija koje imam???
da se kladimo da tog Spiska kao i SKUPSTINSKOG MATERIJALA nece biti na Sajtu LSS??? |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.03.2013. 21:19
|

Moderator

|
Proveravam neke nezvanične informacije o novim kadrovskim rešenjima i imenovanjima za UO LSS: naime, izgleda da su razrešeni dosadašnji članovi UO iz LSV Grdinić i Šoškić, a da su imenovana druga dvojica ljudi iz Vojvodine; ako se ispostavi da je ono što sam načuo tačno, biće veoma veselo u Novom Sadu!
Ne bih za sada o imenima, dok ne dobijem potvrdu iz više izvora, makar to bilo nezvanično.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 21:20
|

Lovčina

|
Vojvodjani CESTITAM NA CLANARINI OD 1.200din?????
1:0 Popovic-Beukovic????
IGRA SE JOS JEDNO POLUVREME????
Pazin je rezerva i sprema se da udje u igru????
Lovci iz Vojvodine ce se zapitati valjda ko je u U.O.LSS ???
SUSNJARU javite da je TITO UMRO a Sanji Momcilovic cestitam na izboru njenog predsednika iz Beceja na mesto clana u U.O.L.S.S?????Jer covek uopste i zna da je izabran???Neka mu neko javi????
Dvojica mladih i perspektivnih ljudi???? |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 21:22
|

Lovčina

|
Ima jedna ireka koja kaze"Ko ne plati na mostu platice LSS na CUPRIJI"
malo modifikovana ali odgovara....... |
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 16.03.2013. 21:23
|

Lovčina

|
šta bi sa našim dobrim Temudjinom?
Lepo smo mu govorili da se nepetlja i da da ostavku što je čak i objavio u vestima,medjutim on je izgleda sve obavestio o ostavci sem onog ko je nadležan da je primi.po meni ako je istina da mu nisu prihvatili ostavku ,a da su ga razrešili dužnosti zbog sukoba interesa onda je to stvarno iživljavanje na najnižem nivou.
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 21:23
|

Lovčina

|
glupo je vise i pisati ...............valjda ce LSCS i ljudi u vrhu svatiti sta nam je ciniti??? |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.03.2013. 21:43
|

Moderator

|
Indjijanac kaže:
šta bi sa našim dobrim Temudjinom?
Lepo smo mu govorili da se nepetlja i da da ostavku što je čak i objavio u vestima,medjutim on je izgleda sve obavestio o ostavci sem onog ko je nadležan da je primi.po meni ako je istina da mu nisu prihvatili ostavku ,a da su ga razrešili dužnosti zbog sukoba interesa onda je to stvarno iživljavanje na najnižem nivou.
Tačno, ako je istina da su promenili redosled tačaka dnevnog reda samo da bi ga razrešili, i da mu ne bi dali priliku da podnese ostavku, a time ujedno i da otvori raspravu o odgovornosti Popovića i Tice za činjenje i nečinjenje, onda je to vrlo nisko, da ne upotrebim neki drugi izraz! Nisam Ćeranićev advokat (mnogo puta smo imali žestoke rasprave oko koječega), ali da ga na ovaj način sklanjaju, to se graniči sa prostaklukom. Ako ništa drugo, u poslednjih godinu-dve je upravo Ćeranić u nekim situacijama bio glas razuma, koji je poštedeo savez daleko većih blamaža nego što su već imali. Ružno je prema bilo kome, a kamoli prema dosadašnjem sekretaru, koji je na vreme nagovestio svoju ostavku, da ga 'degažiraju' na takav način.
TO neka ide na obraz onima koji su režirali celu predstavu, samo da bi čoveka koji je već odlazio svojom voljom, dodatno gurnuli u ledja! Sramno - to je najmanje što mogu da kažem. Nadam se da će i oni koji su ovo smislili, doživeti vrlo brzo istu takvu ili još lošiju sudbinu.
Ćeranić je svojim postupkom oko blagovremene najave ostavke, i pravljenjem prostora da se na vreme izabere novi sekretar i da se primopredaja dunosti obavi valjano, ispao korektan prema savezu u kojem je radio. Ovi koji su ga pod odjednom izmišljenim izgovorom 'sukoba interesa' razrešili, umesto da raspravljaju o ostavci, su ispali kalkulanti i kukavice koje nemaju snage da se suoče u raspravi, oni koji su time u stvari pokazali inferiornost u odnosu na onog koga su razrešili.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 16.03.2013. 21:55
|

Lovčina

|
VOLONTERI?!?!?!
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 16.03.2013. 22:06
|

Lovčina

|
Lepo ja rekoh da su "Moša i Tirke" mnogima danas zabili gol. Jedan od njih je i sada već bivši sekretar koji je otišao na jedan neprimeren način, jer mu je ovaj dvojac onemogućio da kaže ono što mu na srcu leži uplašivši se upravo toga što bi Ćeranić i mogao da kaže. Bez obzira na sve njegovo mišljenje se ceni u lovačkim krugovima kako kod nas tako i u inostranstvu.
Ovako su ga gurnuli napolje i dali mu mogućnost ili da ćuti ili da se preko medija bori za istinu, što je po meni Sizifov posao jer svi znamo za rad medija i njihovo interesovanje za lovstvo u Srbiji.
Dakle teret dokazivanja sada je na Ćeraniću ali van prostorija saveza što mu samo dodatno otežava posao.
Bilo kako bilo čovek je zaslužio da kaže ono što misli i da mu se to omogući a ne da mu se prljavim trikovima i smicalicama onemogući da govori za skupštinskom govornicom.
Ali ovo je realan život koji ponajmanje ima veze sa čašću, moralom i kodeksima kako pisanim tako i nepisanim. Prljavi igraju prljavo i toga svako mora da bude svestan. Čak i bivši sekretar koji je morao da zna sa kim se hvata u koštac i šta bi eventualno moglo da se dogodi.
Čini mi se da ovaj potez Ćeranić nije očekivao i da je ovo klasična udarac ispod pojasa kome se nije nadao.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 16.03.2013. 22:17
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Po meni su ZdrP i svita napravili veliku grešku. Koliko su dobro smislili kvorum i udarac ispod pojasa Temudjinu, toliko su se zahebali jer zaboraviše da su do jutros bili u isto čamcu. Dali su Temudjnu moralno pravo da im odgovori punom merom. Njegovo iskustvo u radu LSS je specifično pošto je upoznat sa svim marifetlucima koji su se dešavali u LSS , tako da može dati mnoge informacije o lošim radnjama, osim ako time ne bi i sam sebe optuživao.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 16.03.2013. 22:26
|

Moderator

|
Može svako o Ćeraniću da misli šta god hoće, da je ovo ili ono, šta god. Ali jednu stvar mu niko ne može osporiti, a to je stručnost.
Svako ko se na ovakav način rešava vrhunskog stručnjaka, radi samo u korist svoje štete. Odlazak Ćeranića sa mesta sekretara jeste velika šteta za savez. Njegov naslednik će imati težak zadatak.
Kad samo premotam upise na ovoj temi od pre par godina, onda vidim koliko se Ćeranić borio da zaštiti savez i ljude u savezu, čak i onda kada je to bilo neopravdano. Držao čovek do lojalnosti. Ja to poštujem.
Interesantno, raspisasmo se o Ćeraniću, iako ima još ohoho današnjih odluka skupštine. Ja mislim, posle svega, da Ćeranić još nije rekao svoju poslednju reč.
Živi bili, pa videli.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 16.03.2013. 22:37
|

Lovčina

|
Ceranic je pokusao...nije islo....kad ne ide...spakuje se i odes..ili te smene sami...a kad ga budu zvali.......iskljucis telefon???
Tatovic vodi glavnu rec i u narednom periodu malo cu se vise pozabaviti odnosom MINISTARSTVO - LSS i dogovoru oko izrade plana razvoja za 23 lovna podrucja ko je planiran da zaradi laku lovu na brzinu,preko koje firme ,i ko je sve ukljucen u njen rad na posredan ili neposredan nacin....ko se svadja a ko radi zajednicki?
radi se o cifri od 350.000eura???
Da malo prodrmamo i ovu stvar koju je neko STOPIRAO OD NADLEZNIH IZ MINISTARSTVA PA SAD NE ZNAJU STA DA KAZU???
Bice veselo u narednom periodu............ |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 17.03.2013. 11:05
|

Lovčina

|
LSS se resio SEKRETARA ali se nije resio problema i balasta koji ima???
Statut je promenjen ali se isti ne moze odmah primenjivati dok se to ne ozvanici kod nadleznih u APR-u???
Popovic je izbegao IZBORNU SKUPSTINU i sada je sve jasnije da 300din koje je Skupstina donela nikako ne idu u prilog Popovicu i tatovicu koji su ostali bez teksta posle iste???
LSS i sa vecom clanarinom ne bi uspeo da opstane i pokrije minuse u kasi a sacuvan novac iz predhodnog perioda se polako topi??
Kad se isti bude istopio istopice se i LSS kao mehur od sapunice???
LSS je prica koja je ispricana i sad dolazi vreme kada ce maske pasti,videce se ko se za sta zalagao ali ova Skupstina je dokaz da LSS i glasanje na istoj jasno pokazuje da nesto nije u redu???
Ja necu biti clan LSS i necu vise savetima pomagati rad LSS jer sam misljenja da ih treba pustiti da DOSTOJASTVENO propadnu do kraja!!!!
SAMI su sve zamsili neka sami i snose posledice propadanja??!!!!
Promenjeni Statut su odmah primenjivali a da na to nisu imali pravo???
Ali to je prica za druge organe u Drzavi koji odbijaju da rade svoj posao...
LSS je vise nebitan u citavoj prici oko Zakona i Ministarstva jer vise nije faktor koji se nesto pita i koji ce se nesto pitati u narednom periodu??!!! |
| |
|