|
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
| Lala |
Objavljen 19.03.2013. 14:31
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ficho, ne bih se ja sada zaletao suviše, jer je moguće više scenarija sa tim telegramima:
1. Da su telegrame zaista poslali oni koji se pominju (ja bih bio debelo iznenadjen da je to tačno)
2. Da je neko drugi poslao telegrame potpisavši ih tudjim imenom (ne znam da li je ovo moguće učiniti na nekoj pošti, nisam siguran)
3. Da telegrama uopšte nije bilo, da su izmišljeni, a da su imena koja se pominju vrlo sračunato izabrana (to bi bilo jako loše po onog koji bi se usudio da to uradi)
Kako god, ne bih se zaletao i licitirao sa imenima ko je i da li je ovo pustio kao informaciju na zvaničnom sajtu LSS.
Ne treba zaboraviti da su od 4 imena koja se eksplicitno pominju, 3 imena na nekoj od funkcija u LSV, a da je stav skupštine LSV da predstavnici tog saveza ne učestvuju u radu organa LSS, dok se ne prevazidje kriza izmedju saveza.
Ovo je vrlo osetljiv problem, koji će morati da 'rasčivijaju' oni koji su direktno umešani i pominjani. Vrlo, vrlo nezgodna situacija, jer je u pitanju kredibilitet tih ljudi, i ljudski i profesionalni, a bogami i ugled u lovstvu, koliko ja vidim.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 19.03.2013. 15:14
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Lalo ništa lakše. Evo im stranice ovoga foruma pa neka demantuju ako je neka neistina izneta, što bih im i lično savetovao ako je zaista to odrađeno mimo njih, bez njihovog znanja i učešća.
Niko nema prava da se na taj način poigrava sa nečijim imenom i ugledom. Pod pretpostavkom naravno da je to sve neistina što je navedeno a vezano za ta pisma podrške.
A i ako ih je bilo opet je to nečiji lični stav i ako se ta neka osoba potpisala samo svojim imenom i prezimenom, bez pečata i potpisa svoga LU onda ne vidim u čemu je problem. Svako odgovara za svoje postupke. Odrasli smo ljudi.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 19.03.2013. 15:53
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
postavljanje sadržaja na stranicama zvaničnog sajta LSS je već bila tema još oko skupštinskih odluka Smederevske skupštine,nebi me iznenadilo da i ova obaveštenja budu prepravljena ukoliko nisu tačna,a ako su tačna ili delimično tačna onda su neki drugi odnosi u pitanju?
Očekujem brzu reakciju u medijima oko demantovanja postavljenog obaveštenju o telegramima ,bar od strane pomenutih ukoliko to nije istina!
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 19.03.2013. 17:32
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Lala kaže:
Ficho, ne bih se ja sada zaletao suviše, jer je moguće više scenarija sa tim telegramima:
1. Da su telegrame zaista poslali oni koji se pominju (ja bih bio debelo iznenadjen da je to tačno)
2. Da je neko drugi poslao telegrame potpisavši ih tudjim imenom (ne znam da li je ovo moguće učiniti na nekoj pošti, nisam siguran)
3. Da telegrama uopšte nije bilo, da su izmišljeni, a da su imena koja se pominju vrlo sračunato izabrana (to bi bilo jako loše po onog koji bi se usudio da to uradi)
Kad već daješ putokaz kako da se svi "izvade" ja ću da se napravim pametan, preduhitrim ih, i tipujem na "kompoziciju pod rednim brojem 2"!
Naravno da je moguće!
Jedni će reći da su telegrame primili i njima će mahati!
Drugi će reći da telegrame nisu oni poslali, nego da ih je neko drugi poslao u njihovo ime!
Šta će jedni drugima šaputati na uvce nikada nećemo saznati!
kako je lako sedeti na dve stolice, zar ne?
Malo me samo zbunjuje, kako neko nije u moje ime poslao telegram....ili u Lalino???
Nešto mi ekipa iz org.odbora Skupštine ne izgleda baš toliko pametna, pa da sve unapred pripremi!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 19.03.2013. 18:11
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ako je Sanja Momcilovic nas ADMINISTRATOR podnela zahtev za prijem Damskog kluba u LSS u koji je i zvanicno primljen ja sam misljenja da su telegrami zaista i otisli kao podrska??
Ako nekog kritikujes i javno i licno a trazis da budes primljen u taj isti LSS koji kritikujes na svakom mestu meni kao coveku mozda to nije bas normalno ali ovde se radi o nekim drugim interesima i druga pozadina je u pitanju??Sanja ce se oglasiti i svima Nama pojasniti dosta toga??/Toliko bar duguje kao ADMINISTRATOR ovog foruma ??
verovatno ce reci i stav L.U.Becej ciji je podpredsednik???
Sacekamo nju i sta ce ona reci??? |
| |
|
|
| Gedza66 |
Objavljen 19.03.2013. 18:14
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
3419 clanova na forumu a par ljudi pise o kruncijalnim problemima lovstva Srbije. Zaista pokusavam da nadjem nesto sto je protiv logike tih ljudi ali mi nikako ne uspeva.!!!Koristeci zdravu logiku, zakljucujem da je nemoguce da 5-6 ljudi dezavuise ostalih 3414 clanova ovog foruma, bez ikakvog kontrargumetna????
Stvarno mi nije jasno kako se odrzala sednica skupstine LSS a da nisu reseni glavni problemi, uz resavanje sporednih i manje bitnih??? Koga mi to lazemo??? Evropu ili sami sebe???
Stvarno mi nije jasno da je LU iz Vlasotinca tokom 2012 godine ucestvovalo svojim davanjem Fondu za razvoj lovstva Srbije sa nekih 608.000,- dinara, proste 2012 godine a da dva projekta kojim je apliciralo za povracaj dela tih sredstva, nisu prosla, a prosli su projekti pojedinih subjekata koji i nisu fakticki subjekti lovastva Srbije??? Pa ako neko ima (bar moralno) pravo da trosi sredstva iz tog fonda, mora i da ucestvuje u stvaranju istog??? LSS, LSV i Javna preduzeca su iskoristila najveci ili znacajan deo sredstava iz tog fonda!!! Sa kojim pravom, odnosno kolika su njihova davanja u stvaranju istog i naravno, kakvi su efekti po razvoj lovstva Srbije postignuti koriscenjem tih sredstava od strane ovih subjekata, na ovaj nacin i ove namene i naravno pitanje, dokle cemo se lagati?????????????????
Razumem pojedince iz visih lovackih asocijacija, kao i njihovo "legitimono" pravo da koriscenjem ove mogucnoti svoj zivot ucine jos ili odrze kvalitetnijim, ali ne razumem sve nas a narocito pojedince iz nadleznih drzavnih sluzbi ili organa sto to neosnovano, ponekad i protivpravno, omogucavaju !!!!????
Mozda i gresim sa ovakvim razmisljanjima ali hteo bih da cujem gde ce nas sve to odvesti i kako ce izgledati kraj ovakvim desavanjima????
Ako se slazete, da odvojimo jos jedno 1.300.000,- dinara i od "strucnih" (popovic i kompani) zatrazimo jedno "strucno" misljenje o tome????????????   
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 19.03.2013. 19:30
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Danas sam dobio informaciju da su moje LU na skupštini predstavljali podpredsednik, koji inače nije delegat ali je išao kao zamena i upravnik za koga neznam šta je tražio tamo jer nema pravo glasa a samim tim ne može ni da učestvuje u radu, ne bi me začudilo da je i njegov glas brojan tamo. Da, obadvoica su žestoki zagovornici članstva u LSS.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 19.03.2013. 19:33
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
geđo dobro zboriš , pa zar nema nikoga iz tog Kosijerića ili odakle već, pa da se javi i pita odkuda sada Tica delegat tog LU???!!!
Zeremski je već godinama i varen i pečen u Bečeju, pa se nesme puno divaniti o LSV,VL i LSS..ujedno ni jedan protukanditat kojeg pobedi naša koleginica na izborima, nije dobio niti jednu funkciju u novom sazivu, ALI NI ONI DA SE OGLASE ??!!
...zašto...E ZATO ŠTO SVI DRŽE JEDNI DRUGE ZA MUDA, ZA KOJU KILU MESA MULE..ONAKO DA SE IMA ZA KUMOVE, DOKTORE, ITD...
DOBRI LALA JE JOŠ DAVNO NAPISAO....LOVCI SRBIJE IMAJU RUKOVODSTVO I SAVEZE, BAŠ ONAKVE KAKVE I ZASLUŽUJU..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Srem |
Objavljen 19.03.2013. 19:48
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Nova poslovica u našem narodu mogla bi da bude : Po telegramu se dan poznaje ....
Setih se serije " I ja volim nerandže no trpim ....
Ako se sećate radnje o Crnogorcima u Biogradu iz tamo nekog sela na važnim položajima , pa kada nekome zaškripi i drma mu se fotelja odmah iz sela šilju telegrame podrške drugovima ... Nije važno o čemu je reč , bitno je da se šilju telegrami podrške ....Što više to bolje , baza šalje podršku ...
Da nije neko možda gledao skoro seriju , baš nešto razmišljam ...
Scenario je izgleda za sva vremena ... |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 19.03.2013. 20:17
|

Moderator

|
Mislim da će o tim telegramima podrške tek biti reči u narednim danima. Dotle savetujem zaista oprez u komentarisanju.
Za sada imamo samo zvanično da je napisano na sajtu LSS da je bilo nekih telegrama. Ja mislim da će možda već i sutra biti nešto jasnija situacija.
Kako god da bude, mislim da je greška što nije odmah reagovano - to otvara prostor za sve moguće špekulacije i razznorazna tumačenja. Ali nije moje da nešto tu mudrujem, oni čija su imena pomenuta i oni koji su to objavili, za sada ćute. Nezvanično, postoji sumnja da je to baš tako kako piše.
Videćemo.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| elko |
Objavljen 19.03.2013. 21:29
|

Stari član

Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
U vezi Limunovog upisa!
Po odredbama Statuta LSS delegat u skupštini LSS može biti samo predstavnik udruženja koga je izabrala Skupština LU, ne Upravni odbor, Predsednik ili ma ko drugi i da bi se verifikovao mandat potrebna je odluka Skupštine udruženja sa potpisom predsednika Skupštine i pečatom LU.
Ključ kojim se određuje broj delegata je nedvosmislen: do 700 članova 1 delegat preko 700 dva delegata a pokazatelj je broj uplaćenih članskih doprinosa u predhodnoj godini prema LSS.
Na Skupštinu LSS su kao delegati sa verifikovanim mandatima ispred Lu Trstenik bili prisutni ( zvanična informacija ) bili Alempijević i Krstić.
Pretpostavljam da postoji odluka Skupštine udruženja.
Problema ima u verifikovanom sastavu mnogo, radi se na sređivanju spiskova i njihove manjkavosti kako zbog nepravilnosti u pogledu broja delegata ispred udruženja, verifikacije mandata predstavnicima LU koja nisu registrovana u APR, verifikacije mandata predstavnicima koji nisu imali adekvatne odluke Skupštine udruženja.
U svakom slučaju biće dosta toga a biće objavljeno radi informisanja lovačke javnnosti ko ih i na koji način predstavlja.
Poučen informacijom sa sajta LSS povodom sastanka koji je organizovan od strane Nacionalne asocijacije za oružje u prostorijama LSS gde je objavljena lažna informacija - sećate se, sklon sam da se saglasim da je isti čovek opet umešao prste. |
| |
|
|
| elko |
Objavljen 19.03.2013. 21:40
|

Stari član

|
Postoji informacija da LSS poseduje spisak uplaćenih lovnih karata Ministarstvu, bilo bi jako zanimljivo da se isti objavi sa uporednim predlogom uplaćenih članarina prema LSS.
Biće jako teško objasniti kršenje Statuta i dozvoljavanje upravljačkih prava pojedinim udruženjima koja su uplatila za 2012 godinu manje od 50 % članarina u odnosu na broj preuzetih lovnih karata ( isti osnov zbog kojih je 19 - nepodobnih udruženja isključeno iz mogućnosti upravljanja LSS).
Da ne zaboravim, pretnje oko polaganja lovačkih ispita u organizaciji LS KiM u saradnji sa LSCS može se vratiti kao bumerang obzirom na neka ne tako davna polaganja i način na koji je to urađeno.A svaka kontrola polaganja lov.ispita biće dobrodošla i to u svim Savezima, da se vidi i ko je i kako radio a pogotovu ko kakvu evidenciju ima.
Za početak uverenje ( obrazac ) koje izdaje LSS nije u skladu sa Pravilnikom o lovačkim ispitima. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.03.2013. 21:41
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
DakiNS kaže:
Bilo bi dobro kada bi se pre utvrđivanja kvoruma konstatovalo ko je stvarni a ko lažni delegat (nepostujećaLU) , zatim onaj ko je delegat (ako je) da se utvrdi da li je njegovo LU uplatilo članarinu u LSS i za koliko članova. Mislim da se posle ovakvih provera ne bi nakupio kvorum ni za UO a kamoli za skupštinu pa taman da svi glasaju po ZdrPevoj komandi 

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 19.03.2013. 21:48
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
elko kaže:
Postoji informacija da LSS poseduje spisak uplaćenih lovnih karata Ministarstvu, bilo bi jako zanimljivo da se isti objavi sa uporednim predlogom uplaćenih članarina prema LSS.
Biće jako teško objasniti kršenje Statuta i dozvoljavanje upravljačkih prava pojedinim udruženjima koja su uplatila za 2012 godinu manje od 50 % članarina u odnosu na broj preuzetih lovnih karata ( isti osnov zbog kojih je 19 - nepodobnih udruženja isključeno iz mogućnosti upravljanja LSS).
Da ne zaboravim, pretnje oko polaganja lovačkih ispita u organizaciji LS KiM u saradnji sa LSCS može se vratiti kao bumerang obzirom na neka ne tako davna polaganja i način na koji je to urađeno.A svaka kontrola polaganja lov.ispita biće dobrodošla i to u svim Savezima, da se vidi i ko je i kako radio a pogotovu ko kakvu evidenciju ima.
Za početak uverenje ( obrazac ) koje izdaje LSS nije u skladu sa Pravilnikom o lovačkim ispitima.
distribucija lovnih karata preko korisnika lovišta(LU) znači izdavanje lovnih karata licima koji nisu članovi,a postupak trebovanja i izdavanja lovne karte je isti kao i za članove,tako da spisak kupljenih lk od ministarstva nemože da oslika koliko u kom LU ima članova.
|
| |
|
|
| elko |
Objavljen 19.03.2013. 21:53
|

Stari član

|
12 predstavnika LU iz Vojvodine je sa verifikovanim mandatima prisustvovalo sednici Skupštine lSS, po prvim sagledavanjima barem 3 nisu imali pravo na verifikaciju.
Od 4 verifikovana mandata udruženja sa KiM samo jedan može biti validan i to slovima jedan.
Preko 30 udruženja nisu ostvarila upravljačko pravo po usvojenom mišljenju Statutarne komisije ( usvojen zaključak sa smederevske skupštine )
Par udruženja je predstavljeno u Skupštini LSS većim brojem od broja članova- uplaćenih članskih doprinosa.
Ima i onih koji su ili falsifikovali odluke sopstvene skupštine o određivanju predstavnika u Skupštini LSS, udruženja ili im to nije ni traženo.
Ako pažljivo budemo brojali i analizirali doći ćemo do broja koji je daleko od potrebnog kvoruma.
Poseban problem je sa predsednikom Skupštine LSS i njegovim statusom pre verifikacije mandata kao člana LU iz Kosjerića. |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 19.03.2013. 22:07
|

Moderator

|
Izgleda da ima osnova za sumnju u validnost nekih verifikovanih mandata. Ostaje pitanje na koji način izvršiti proveru?
Magična reč kvorum je izgleda toliko primamljiva, da je nekima jako stalo da je po svaku cenu dosegnu - smederevski sindrom je sve više prisutan! A na žalost, ni taj slučaj sa smederevskom skupštinom još nema epilog, a evo otvara se novi.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 19.03.2013. 22:30
|

Lovčina

|
Po broju uplaćenih članarina LSS-u moje udruženje je imalo pravo na samo 1 delegata, Ljubiša Krstić ne može biti delegat u Skupštini LSS jer kod nas radi kao plaćeno lice upravnik je lovišta i samim tim ne učestvuje u organima upravljanja, njegov mandat delegata u Skupstini Lss nije validan!

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 19.03.2013. 22:54
|

Lovčina

|
ma moze Krstic sve a da ti to nisi svesan?????
Sposoban je to kadar???LSS place za takvima???
Imate upravnika za primer???? |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 19.03.2013. 23:00
|

Lovčina

|
Da malo pojasnim clanovima foruma i poslamtracima kako se doslo do scenaraija koji je sproveden na ovoj Skupsttini LSS??
LSS je pozvao veci broj gostiju nego obicno???
To je stvorilo sliku u AFITEATRU da ima dovoljan broj delegata ali izgleda da nije bilo tako jer su i kurta i murta racunati u potrebnu vecinu???
Neka LSS OBJAVI SPISKOVE SA POTPISIMA DELEGATA KOJIMA JE MANDAT ZA SKUPSTINU PRIHVACEN???
Da vidimo tih 130 DELEGATA KO SU I ODAKLE SU???
Sve dok to ne vidim svojim ocima imam pravo da sumnjam u KVORUM???
Vecine siguran sam nije bilo u broju delegata i opet su mangupi napravili prestavu na foru GOSTIJU koje su pozivali pre same skupstine ??
Proverice se sve ali ovo je uspeo scenario oko delegata????
GDE JE SPISAK ISTIH SA POTPISIMA NA SAJTU LSS????
Da vidimo ko je to prestavljao lovce i iz kojih udruzenja???? |
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 19.03.2013. 23:08
|

Lovčina

|
Slavo Krletu je LSS prva ljubav a prva ljubav zaborava nema! Rusvaj ću da napravim sutra kod njega u kancelariji zbog ovoga, ni 3 bensendina mu neće biti dovoljna.

Khalil Gibran
|
| |
|