Krstic uprvnik iz trstenika i Alimpijevic nisu mogli da budu delegati Skupsine LSS jer Krstic je UPRAVNIK LOVISTA a STRUCNA LICA NE MOGU DA BUDU U ORGANIMA UPRAVLJANJA a alimpijevic kao i Krstic nemaju odluku svoje Skupstine da budu delegati vec im je PREDSEDNIK UDRUZENJA POTPISAO OVLASCENJA za istu sto je protivzakonito???
Djordje Donic takodje nema odluku Skupstine u Plani da bude delegat!!!!Cacak je imao dva delegata a treba jednog prema broju lovaca,Kosovo tri delegata manje ,Vojvodina takodje bas 6 manje kako cujem ali Skupstina je odrzana i sta sad......Izgleda da prestoje NOVE TUZBE ODGOVORNIMA !????????????
Sta bi sa telegramima podrske??/Zasto Sanja Momcilovic nije jos uvek nista javno demantovala????
A mozda ono i nije greska?????
Verovatno cu pogresiti temu ali zbog informaticke nepismenosti, moram se negde oglasiti a admini to mogu prebaciti ili sankcionisati.
Danas je u vremenu od 12,00 do 16,00 odrzana konstitutivna sednica LU iz Vlasotinca. Odziv delegata preko 92%, sto je zaista iznenadjujuce ili zacudjujuce. Bas smo pricali i napricali se. Rezultati kao u vreme Miska. Nas clan Djosa69 pobedio na izborima za predsednika udruzenja sa podrskom od preko 99% (od 31 prisutnog, 30 za). Rezultat slabiji od pojedinih istorijskih od 104% ali u danasnjim okolnostima, kada su pojedine vise lovne asocijacije prinudjene da broje sve i svasta, zaista "zacudjujuci". Dragane (Sakicu) ocigledno je da nisi odradio u ovom udruzenju!!!!???
Prisustvovao sam i slusao ali nisam cuo a pokusavao sam , narocito prilikom usvajanja Finansijskog plana za 2013 godinu, da udenem i par stotina dinara po clanu udruzenja za nasu bracu iz vise lovne asocijacije (citaj LSS), ali mi to nije uspelo. Pokusavao sam da onako diskretno nabacim da nije u redu da pojedini, trenutno zaposleni ljudi u toj visoj lovnoj asocijaciji ostanu bez posla, ali sve te moje aktivnosti nisu naisle na razumevanje, jer (opravdano/neopravdano) su kao kontrargumenti navedeni da ni radnike iz bivsiih drustvenih firmi to nikada niko nije pitao, niti iste sagledao, niti pak imao sluha za egzistenciju njihove dece , odnosno zasto bi sada pravili razliku za tako nesto.
Ocekivao sam da ce se neko setiti vise lovne asocijacije i postaviti pitanje clanstva udruzenja u istom. Takvih pitanja nije bilo i sada sam u dilemi zasto takvih pitanja i nije bilo? Mislim, moguce je opstruirati i dovesti u zabludu par ljudi, ali citavu skupstinu LU, odnosno delegate koji predstavljaju skoro sve clanove udruzenja , ne verujem?????!!!!!
O cemu se radi ovde i u ovom delu juga Srbije. Nemoguce je da ovi juznjaci znaju sta im je u interesu a da to isto ne znaju njihova braca iz ostalog dela a narocito iz severne Srbije (citaj: Vojvodine), koji ce eto za razliku od ovih pomenutih, cija su davanja visim lovnim asocijacijama jednaka 0,00 dinara, za to isto zadovoljstvo ili glupost, davati 1200 dinara.
Ovom prilikom zelim da cestitam nasem clanu Djosi69 na ukazanom poverenju baze, a narocito inteligenciji vecine clanova udruzenja koji su shvatili sta je njihov interes!!!!!
Sve cestitke intelektu clanova LU iz Vlasotinca!!!!!!!!!
Čestitke Djoši a i Gedži! I ne samo njima nego i celom Vlasotinačkom udruženju. Prvo mislim da bez pravovremenog informisanja od strane kompletnog rukovodstva LU Vlasotince ne bi došlo do ovakvih rezultata, druga stvar je njihova ličnost - poštena i neokaljana = Rezultat.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Gedza66 kaže:
Ocekivao sam da ce se neko setiti vise lovne asocijacije i postaviti pitanje clanstva udruzenja u istom. Takvih pitanja nije bilo i sada sam u dilemi zasto takvih pitanja i nije bilo?
Znači, za samo godinu dana, ste ih zaboravili kao da ih nikada nije ni bilo.
Toliko o nužnosti postojanja Saveza.....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Na žalost a u cilju informisanja putem ovog foruma i želje da niko ne prevodi moje komentare u kontekstu koji bi bilo ko mogao da dovede u situaciju negativnog odnosa prema lovcima koji žive na prostoru KiM sa moje strane, moram da pojasnim neke stvari i dešavanja oko verifikacije mandata delegatima poslednje Skupštine LSS.
Pozivnice su poslate od strane LSS na adrese pojedinih lovaca sa saznanjem da ne mogu biti članovi Skupštine LSS po više osnova:
- jedan je osnov da ni jedno udruženje koje ima manje od 700 lovaca može imati 2 predstavnika u Skupštini LSS pa ni LU Kopaonik iz Leposavića gde su verifikovani mandati Goranu Baraću i Zoranu Boškoviću, ili LU Čačak iz Čačka gde su verifikovani mandati Bratislavu Bojoviću i Slavu Milutinoviću- kolko god to nekome odgovaralo ili ne.
- ni jedno udruženje ne može imati predstavnika u Skupštini LSS ukoliko nije registrovano u APR-u, ( inače tumačenje zorana popovića na Skupštini LSS u Smederevu kada je konstatovano da iz tih razloga LS KiM nije član LSS ), pa se po analogiji to odnosi i na LU sa prostora KiM odnosno na verifikaciju mandata lovaca Miluna Radića i Dejana Kostića
- nijednom predstavniku udruženja ne može biti verifikovan mandat člana Skupštine bez odluke Skupštine udruženja ili mimo odredbi Statuta udruženja - po Limunovoj informaciji po statutu LU iz Trstenika zaposleno lice ne može biti birano u organe upravljanja - slučaj sa upravnikom LU iz Trstenika Ljubišom.
Krstićem
- po usvojenom stavu statutarnog odbora LSS iznetom i usvojenom na Skupštini u Smederevu niko ko ne izmiri svoje obaveze do 31.03.tekuće godine ne ostvaruje upravljačka prava u LSS a takvih je na Skupštini LSS bilo više od 30.
- niko ko nije prisustvovao lično Skupštini LSS neje mogao imati verifikovan mandat.
Ovo su samo neke bitne povrede u verifikaciji mandata poslednje Skupštine LSS i o tome će se izjašnjavati nadležne institucije.
Dalje se postavlja pitanje validnosti učešća i glasanja na organima LSS svih predstavnika LSV od dana usvajanja Statuta LSV ( 2010 = godine od kada po pisanoj tvrdnji LSV nije bio član LSS jer je navodno Statut LSV u suprotnosti sa Statutom LSS, kao i validnosti učešća i glasanja predstavnika iz LS KiM iz razloga što opet po tvrdnji zorana popovića LS KiM nije bio registrovan u APR-u.
- u čijem je bilo interesu da u radu i glasanju na Skupštini LSS učestvuje član NO LSS kada Statut LSS to izričito zabranjuje - slučaj Dejana Kostića člana NO.
Ovo su detalji zloupotrebe Skupštine LSS, kršenja Statuta LSS, dnevno-političke zloupotrebe predstavnika Saveza i udruženja u svrhe ostvarenja lične promocije i ciljeva a ne u dobrobit lovstva ili LSS.
Ma koliko se to nekom ne dopadalo pa se bavi neumesnim i zlonamernim podmetanjima korišćenjem retorike koja je sve samo ne lovačka čak uplićući te zloupotrebe u kontekst teške životne situacije ljudi na KiM i odnosa prema lovcima sa tih prostora ovde se samo radi o ZLOUPOTREBAMA I KRŠENJU STSTUTA LSS ZARAD LIČNIH INTERESA.
Drugog ničeg nema niti će biti bez obzira na želje pojedinaca da podmetanjima opravdaju i svoje ali i ponašanje popovića i tice ili sličnih.
Niko ne može biti aboliran od odgovornosti za ponašanja koje predstavljaju zloupotrebe i kršenje akata.
Umesto da je neko ko štiti interese lovstva i lovaca , pa i onih sa KiM, postavio ijedno pitanje kako je marko tica mogao predsedavati Skupštinom LSS , zakazati je i predstavljati se kao njen predsednik bez mandata člana te iste Skupštine ti su glasali za njegovu verifikaciju mandatana samoj skupštini.Da nije smešno bilo bi žalosno.
Pravdanje svojih postupaka načinom da se neko omalovaži pokazuje samo nedostatak valjanog odgovora onima koji su ga izabrali da ih predstavlja i biranje puta zametanja sopstvenih grešaka i nelovačkog ponašanja a podmetanjem drugima na neodmeren i loš način nečega što ne postoji niti je ikada postojalo.
Možda nije pravi naziv teme ili treba otvoriti drugi sa naslovom:
Nestaju li lovci Srbije i sa njima njihov moral?
Apsolutno se slažem sa jednim Lalinim komentarom, možda nisu krivi popovići , tice, škobići, guberinić ili drugi .Šta je sa delegatima, članovima NO, članovima UO, proverenim lovnim radnicima ?
U čije ime i radi čijeg interesa neko učestvuje u radu organa bilo kog Saveza time što glasa, daje kvorum, ne pita ništa a onda se k...i kako je tamo neki u tamo nekom organu Saveza.
Pita tamo gde to nije mesto, ispira usta nakon svog nesrećnog pojavljivanja tamo negde.
Ma jad i beda.
Bio sam u situaciji da prisustvujem sednicama Skupštine LSS u par navrata i da sagledam sva pogađanja, ugađanja, poniznost i malicioznost mnogih.
Sa malim izuzecima nikada nisam čuo diskusiju kako dalje racionalnije, bolje nadasve jedinstvenije.
Mnogima je bio važniji pasulj od pravca u kome se ide zahvaljujući i njihovom ponašanju i naravno glasanju.
Ispada da je neko drugi u njihovo ime uradio ovo ili ono a da su oni kao upućeni predstavnici svog udruženja ili saveza čisti ( kao one sobarice)
Svuda k......e samo smo mi pošteni.
Kada je neko dostavio izveštaj šta je i kako radio, kako je glasao i po čijem nalogu na organima viših saveza svom udruženju onom koje ga je delegiralo da štiti interese udruženja.
Gulaš, paprikaš, malo pasulja, poneko tapšanje po ramenu uz obećanje - doćiću da vam podignem rejting, i eto našeg rezultata i našeg odnosa prema lovstvu.
Sami lovci, predstavnici u organima LSS i ostalim Savezima, krše Statute, niko ih ne opominje jer ih niko ne dira, zloupotrebljavaju poverenje sredine pa još izigravaju mučenike i svece.
Na ovom forumu se upišu 4 puta za skoro 2 godine, maca im pojede jezik kada treba nešto da progovore , ali ništa, samo da dobiju blagonaklonjen pogled popovića, tice, škobića i sličnih i neki dinar za hajkicu i malo pasulja nakon dugih i mukotrpnih sednica organa Saveza.Sledeći put se kolege lovci spremite još bolje - ide leto, ne treba toliko garderobe namestite se, glasajte i ne pitajte, isključujte pobratime, drugove sunarodnike ,Nema veze, VI na to imate pravo.
elko kaže:
...........................
Ne elko, lovaca Srbije ce biti, nestace ovi drugi ali nazalost tek nakon nepotrebnih steta koje cemo svi snositi.
Danas sam imao prilike da upoznam jednog mladog lovnog radnika, cije znanje i posvecenost poslu navodi na osnovani zakljucak da lovstvo Srbije nece propasti i da ima buducnost.
Vrlo brzo (ne duze od godinu dana) ce vecina lovaca Srbije shvatiti sta je u njihovom interesu, jer smo zaista "doterali cara do duvara"!!!
iz gedžinog upisa 5364 se vidi da ima svesnih ljudi koji jednostavno iskalkulišu koliko novaca zašta da daju,a verovatno se tako ponašaju jer su ih zmije izujedale,setite se samo njihove lade nive,pa mogli su za te novce da kupe novog pajera.
elko kaže:
Ne elko, lovaca Srbije ce biti, nestace ovi drugi ali nazalost tek nakon nepotrebnih steta koje cemo svi snositi.
Danas sam imao prilike da upoznam jednog mladog lovnog radnika, cije znanje i posvecenost poslu navodi na osnovani zakljucak da lovstvo Srbije nece propasti i da ima buducnost.
Vrlo brzo (ne duze od godinu dana) ce vecina lovaca Srbije shvatiti sta je u njihovom interesu, jer smo zaista "doterali cara do duvara"!!!
Druže, potpisujem ove tvoje poslednje reči. I ja sam sve ubeđeniji da je tako i da je pitanje vremena kad će lovci progledati. Sve je više pojedinaca koji polako postaju svesni da su godinama omogućavali jednoj grupi ljudi, nezavisno od toga kako se zovu i prezivaju, da lepo i lagodno živi i da se troškari. To vreme polako ali neumitno prolazi.
Nesreća je npr. što Komora nije bolje i čvršće organizovana da ona bude stožer struke i glas razuma koji će da sluša Zakonodavac prilikom donošenja zakonskih i podzakonskih akata koji se odnose na lovstvo. Gde bi nam kraj bio...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Pa, ako je Popović tražio da se izbriše ta odredba iz Statuta LSCS, onda je analogno morao da traži to isto, sa istim obrazloženjem, da se briše iz Statuta mnogih novonastalih LU u Vojvodini, koja su nastala deljenjem starih LU!
Naime, dobar deo tih LU je za svoj statut preuzelo/prepisalo onaj ogledni primerak statuta LU koji je objavljen na sajtu LSS ( http://ecolss.com/ogledni_primerak_st...tinica.doc ) na strani 12., član 52, gde je LSS predlagao da u statutima LU piše da je udruženje član LSS!?!
Pa šta sad ovo znači? Prvo predlažu i preporučuju, pa posle traže poništavanje?!? Ili primenjuju dvostruke aršine, ad hoc, kako im dune?
Principijelno, pošteno i otvoreno! CVRC! Opet muljanje.
Po spisku uplaćenih članarina prema LSS zaključno do 15.03..2013 godine a u skladu sa tumačenjima samog popovića i njegove grupe situacija je sledeća:
1. Pravo da punovažno odlučuju na Skupštini LSS od 16.03.2013 g. od svih 130 verifikovanih mandata ostvarilo je nešto oko 50 predstavnika udruženja ( udruženja koja su izmirila obaveze prema LSS ili su blizu).
2. Od ukupno 130 verifikovanih mandata po osnovu uplate članarine u iznosu koji je za 50% manji od broja članova udruženja, ili pak imaju manje od 700 članova a verifikovana su dva mandata broj nepravilno i nestatutarno verifikovanih mandata
iznosi 32.
U cifru od 32 nepravilno verifikovana mandata nisu ušli nepravilno verifikovani mandati predstavnika sa KiM i Vojvodine a nakon čega se dolazi do cifre od 40 i više nepravilno verifikovana mandata.
Sa područja LSV samo je 7 (sedam) udruženja uplatilo samostalno članarinu LSS.
Ukupno je zaključno sa 15.03.2013 godine LSS uplaćeno 31.993 članarine sa područja cele Srbije, što je 40 % (nešto malo manje) u odnosu na uplatu članarine 2010 godine.
Ako izuzmemo udruženja iz LSCS ( po marku tici 6000 ) i LSV ponovo nedostaje skoro 25000 lovaca koji nisu uplatili članarinu LSS a stvarno i faktički 50.000 se ne nalaze u sistemu LSS niti tamo uplaćuju članarinu.
Podaci o uplaćenim članarinama prema LSS su katastrofalni što samo pokazuje kako popović i tica rade sa saradnicima i nažalost kuda vode LSS
Ima dosta zanimljivosti pa je sada jasno i što je marku tici verifikovan mandat u LU iz Kosjerića - ljudi koji vode pomenuto udruženje uspeli su da smanje broj članova udruženja sa 327 iz 2009 godine na 260 u 2012 godini pa pošto su zauzeti radom u UO LSS na isti način kao u svom udruženju, pozvan je tica da dovrši započeti posao ili podelom udruženja ili načinom rada koji će sam po sebi toliko smanjiti broj lovaca da neće moći da se finansira iz članarine već će preći na budžet LSS.
Oko uplate iz Južnog regiona jasno se vidi da im je LSS, ovakav kako ga ovi vode, dozlogrdio počevši od Niša pa nadalje.
Narevnosnija su udruženja iz Beogradskog regiona a imaju i zašto, dali su predsednika UO, eks predsednika NO, Statutarnu komisiju, najveći broj svih predsednika, sekretara pre, pa još pre i sada.Ne zavidim kolegama iz Beograda i okoline ni malo ako vole neka im je sretno.
Pa , kolega Elko nisam bas presrecan sto je moje LU clan LSS, ali nisam u situaciji da mogu birati gde da lovim . Situacija u LU je takva da mnogo podseca na stanje u LSS , samovolja nepostovanje osnovnih prava lovaca . Voleo bih da se nesto promeni a nadam se da hoce , pokusavamo , trudimo se ali jako tesko ide .
Čitajući napise na ovom i drugim medijima u predhodnih par dana nisam mogao da se otmem utisku da su neki generalno zreli za remont, jer se njihovo zalaganje i borba za Lovstvo uglavnom svodi na prazne priče i zamlaćivanja a i zaludjivanje mnogobrojnih kolega koji bi samo da statiraju i da ih uglavnom ne diraju. U ovu grupu se svrstavaju svi oni koji su bili ili su i dalje članovi kojekakvih Upravnih odbora, Nadzornih odbora, svakojakih odbora i komisija a lično ih ne bi stavio ni u o..r, prema svom zalaganju i želji da se nešto kod nas uopšte popravi.
Pošto sam pojedinim interesantan nečim što njih žulja a u želji da se o meni podrobno informišu upućujem ih na deo ,, predstavite se''.
Ali ne bih više o ovom prepucavanju i istraživanju ličnosti, kao i lingvističkom razmatranju reči u rečenicama, dakle ne želim da mi pojedini postanu predmet interesovanja, a u njihovom je dobrobitu da tako ostane jer ipak je ovo otvorena prepiska i podložna sudu javnosti u svakom dobu dana i godine.
Upućivao sam na ispravan put kod sazvane Skupštine LSS-a koji bi dao rezultat , medjutim kao da se nije želelo ili nije htelo išta po tom pitanju učiniti, a možda se nije ni verovalo, rezultat toga je vidljiv iz samog aviona.
Riba kažu smrdi od glave ali se čisti od strane repa, barem se tako kaže.
Dalje, ono što sledi u narednim mesecima jeste dosta rada na analiziranju i procesuiranju LSS-a , zatim pojedinačnih lovačkih udruženja kao i utuženja istih kako bih se makar do dela pravde uspelo stići, ovde se misli samo na pojedinačnu borbu i zalaganje da se stvar itekako reši, ako je podrška od strane celokupnog udruženja onda je stvar mnogo lakša.
Pa, bih stoga hteo da uputim mnogobrojne kojima je ,, pukao film'' i nemogu da gledaju više sramotna dešavanja u i okolo Lovstva u Srbiji.
Da se pojedinačno ili kao grupa ne bih izlagali troškovima , potrebno je PRVO, da se na osnovu svih dokumenata kao postojanih i vidnih činjenica a i ne moraju da budu kao takve materijalizovane, može i na osnovu čiste sumnje u kriminalne radnje da se podnese ,, Prijava'' nadležnom inspektoru za privredni kriminal u mesno nadležnoj policijskoj upravi. Ako nema , nekim slučajem takvog inspektora, prijava se predaje Načelniku policijske uprave i koji lično po službenoj dužnosti mora da se zauzme ili nekoga odredi da prijavu procesuira. U slučaju da se stekne utisak kod predaje prijave da će to samo vetar da nosi, odmah obavestiti višu instancu o inicijativi i prijavi, šta će se dalje dešavati , ne želite da znate.
Dalje stvar ide prema službenoj dužnosti uz patroniranje i procesuiranje kroz nadležno tužilaštvo a dalje na osnovu uvida, prikupljenih i dokazanih činjenica u malverzacija se otvara predmet u nadležnom Sudu. Dalje je sve lakše raditi ako je sud nezavisan u rešavanju dotičnog predmeta, a ako i nije nezavisan onda će sa njim da se pozabavi viša instanca.
U ovakve stvari se ide hladne glave i vrelog srca, i bez ikakve nervoze, neka se nerviraju oni protiv kojih se ide.Ovo sam izneo da se mnogo ne luta , jer sam i sam bio načelnik organa vlasti nekadašnje Vlade RS.
Svim borcima za vraćanje Lova u Srbiji u normalne tokove želim da dam punu podršku u ovoj za nas mutnoj i jedinstvenoj situaciji.
White falcon kaže:
Čitajući napise na ovom i drugim medijima u predhodnih par dana nisam mogao da se otmem utisku da su neki generalno zreli za remont, jer se njihovo zalaganje i borba za Lovstvo uglavnom svodi na prazne priče i zamlaćivanja a i zaludjivanje mnogobrojnih kolega koji bi samo da statiraju i da ih uglavnom ne diraju. U ovu grupu se svrstavaju svi oni koji su bili ili su i dalje članovi kojekakvih Upravnih odbora, Nadzornih odbora, svakojakih odbora i komisija a lično ih ne bi stavio ni u o..r, prema svom zalaganju i želji da se nešto kod nas uopšte popravi.
Pošto sam pojedinim interesantan nečim što njih žulja a u želji da se o meni podrobno informišu upućujem ih na deo ,, predstavite se''.
Ali ne bih više o ovom prepucavanju i istraživanju ličnosti, kao i lingvističkom razmatranju reči u rečenicama, dakle ne želim da mi pojedini postanu predmet interesovanja, a u njihovom je dobrobitu da tako ostane jer ipak je ovo otvorena prepiska i podložna sudu javnosti u svakom dobu dana i godine.
Upućivao sam na ispravan put kod sazvane Skupštine LSS-a koji bi dao rezultat , medjutim kao da se nije želelo ili nije htelo išta po tom pitanju učiniti, a možda se nije ni verovalo, rezultat toga je vidljiv iz samog aviona.
Riba kažu smrdi od glave ali se čisti od strane repa, barem se tako kaže.
...
U ovakve stvari se ide hladne glave i vrelog srca, i bez ikakve nervoze, neka se nerviraju oni protiv kojih se ide.[/u]Ovo sam izneo da se mnogo ne luta , jer sam i sam bio načelnik organa vlasti nekadašnje Vlade RS.
Svim borcima za vraćanje Lova u Srbiji u normalne tokove želim da dam punu podršku u ovoj za nas mutnoj i jedinstvenoj situaciji.
ovaj podebljani deo upisa jel to neka pretnja?
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.