Meni Falkonov upis više deluje kao savet. Kada bismo bili dovoljno složni pa da u nekom roku od mesec dana svi podnesemo prijave , zbog gomile prijava za isto delo od različitih osoba iz različitih krajeva skrenuli bismo pažnju organa gonjenja i pravosuđa na probleme i naterali ih da nešto urade.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
E, pa, kolega (forumaški) White falcon, baš lepo od tebe što si postavio ovakav upis! Prosto iznenadjuje toplinom i iskrenošću, a naročito kolegijalnošću, onaj deo koji glasi: 'Ali ne bih više o ovom prepucavanju i istraživanju ličnosti, kao i lingvističkom razmatranju reči u rečenicama, dakle ne želim da mi pojedini postanu predmet interesovanja, a u njihovom je dobrobitu da tako ostane jer ipak je ovo otvorena prepiska i podložna sudu javnosti u svakom dobu dana i godine.'!
Eto, ta podebljana rečenica pokazuje najbolje, zbog čega sve ono što predlažeš u ostatku svog upisa ostaje samo kao teorija. Dokle god se nekom u pretećem tonu napiše 'nemoj da se ja zainteresujem za tebe', dotle ovde nema 'leba!
Nit' znam ko si, nit' znam šta si, niti me se nešto specijalno tiče, a u predstavljanjima sam se nagledao svakojakih izmišljotina, počev od 'posmatrača ptica na Ratnom ostrvu', pa na dalje, tako da ne verujem a priori onom što neko o sebi napiše.
Ono što ti predlažeš u ostataku upisa (podvučeno) je normalan put ka procesuiranju marifetluka u bilo kojoj sferi, pa i u lovstvu, u nekoj NORMALNOJ državi.
Praksa je do sada u Srbiji nebrojeno puta pokazala da se razilazi sa teorijom!
I još jedna primedba: ako već tako dobro znaš šta valja činiti, zašto ti lično ne presaviješ tabak, i podneseš tu čuvenu prijavu, ako veruješ da će biti uzeta u postupak? Ili i ti sam pomalo sumnjaš u efikasnost i objektivnost organa gonjenja i pravosudja u Srbiji? Pa kod nas su se ljudi 'ladno izvlačili i za mnogo krupnije stvari od lova! Uostalom, zar nije obaveza onih kojima je posao da sprečavaju nezakonite radnje, da reaguju na svako saznanje o tim radnjama, pa makar bilo i indirektno? Šta je uradila Upravna inspekcija nakon prijava podnetih posle Smedereva? Odgovor je bio da se vrši 'indirektan nadzor', ma šta to značilo! Šta je uradjeno po mnogim prijavama za sve i svašta protiv uprava LU po Srbiji? Neko je ostao bez oružja, ali bez funkcije NIJE!!! I kome ti onda savetuješ da ulazi u priču sa podnošenjem prijava? Pitaj Slavu, kako je prošao i kako prolazi, a podneo je čovek nekoliko prijava sa dokazima, podneo je i lovni inspektor nekoliko po službenoj dužnosti, pa opet nije ništa uradjeno - prijave ili čame u nekoj fioci, ili su odbačene u tužilaštvu (a dokazi uklonjeni iz predmeta?), pa sad Slava piše prigovore, i ponovo dostavlja dokaze... Pitaj i Sremca, kako su prošle tri krivične prijave protiv jednog predsednika LD u B.Palanci (jedna po službenoj dužnosti), koje je tužilaštvo prihvatilo, pa onda evo već tri godine se 'prikupljaju informacije' u vezi tih prijava, a gospodin koji se pominje u prijavama 'ladno šefuje i dalje, pa se čak i na skupštini LSV bezobrazno obraća tom istom Sremcu i pokušava da ga omalovaži... Pogledaj samo, čoveče, zaključke sa skupštine LSS, aman bre, tamo se otvoreno nudi 'trgovina' da se povuku već podnete tužbe protiv LSS, pa onda LSS neće tužiti podnosioce?!? Eeee kolega cenjeni, toliko samo o skupštini LSS koju ti pominješ, eto šta zaključi... Koliko ima takvih primera nepreduzimanja, ili odbacivanja prijava? Ja ih znam barem 7-8, pa kad ljudi to vide, šta misliš da li neko želi da ulazi u tu tvoju priču sa prijavama, pa da ispadne budala? Ovaj forum je jedno od malobrojnih mesta na kojem se može izneti štošta, ali i to se čini oprezno, jer svaka šuša može danas da ti podnese prijavu po KZ da mu je 'povredjen ugled i čast', da je 'oklevetan', itd., pa čak i u onim slučajevima gde se ugled i čast mere mikronima, a dokazi veliki k'o vrata o brljotinama, džaba, neko se oseti 'iznenadjenim i uvredjenim', pa se ti posle njakaj na sudu, cinculiraj se sa advokatima, gubi dane i energiju na gluposti... Ili ti i ja živimo u različitim državama? Na primer: koliko ljudi iz 'organa' je lovilo za DŽ po lovištima, koliko je 'vidjenijih' ljudi išlo u lov muftakis, i još bilo ugošćeno gala? Usluga za uslugu, kad zatreba da se zažmuri na jedno ili oba oka, kad dodje do gustog, onda podsetimo 'uglednog' i 'vidjenijeg' na njegov boravak u lovištu... Ma šta ja sve pričam, bolje da ćutim, kao da ti to ne znaš, kako se u praksi radi?
Ja lekcije nikad nikom nisam delio; ono što sam delio sa drugima su neke od mojih informacija koje saznam ovako ili onako, a koje su neki put poprilično inkriminišuće, a vrlo često i pokrivene dokazima (papirima). Forumašima ostavljam da sami formiraju svoje mišljenje.
Nemoj se suviše opterećivati forumašima, barem onim aktivnijim, jer, koliko ja znam, tu nećeš naći nešto što bi bi bilo interesantno 'drugovima organima'! Ako već nešto možeš da učiniš, učini, dobro došao, verujem da će ti obični lovci biti zahvalni.
Mada, posle one tvoje nazovi 'pretnje', nisam siguran u tvoju dobronamernost. Molim te, nemoj barem meni onakve rečenice pisati, pretili su meni već dovoljno, istresali se, pretražili su mi sve živo što su mogli, od porodice pa do posla, pokušavali da mi nameste neke igre, svašta nešto se radilo, tako da sam već oguglao na bilo koji vid pretnji. Ali ima ovde mnogo ljudi koji čitaju, ima i mladih i neiskusnih, koji žele dobro lovstvu, a tvoja rečenica ih ubija u pojam, veruj mi, ako imalo poznaješ psihologiju, biće ti jasno šta hoću da kažem.
Malo sam odreagovao oštrije u pisanju prema interesovanju drugih i želeo bih da se iskreno pardoniram i da kao takav upis više nikada neće ići sa moje strane bez obzira kako se prema meni bude ophodilo i pisalo . Nevolim Sudove pa ma kakvi bili a i za ostale organe vlasti nisam nešto naročito zainteresovan , osim u meri potrebnoj svakom normalnom čoveku.
Moram kao neko ko iskreno želi dobro svojim naraštajima da Vama ovde i sada iznesem dogadjanja koja se dešavaju sada i ovih dana, ono što se narodski kaže,, iza brda šta se valja''.
Traže se, medjusobno i organizuju pojedinci, a ima i grupica već, u sprezi rukovodećih u LSS i LU i pojedinim opštinskim rukovodstvima kao i iz Srbijašuma i još kojekakvim vodećim institucijama, da se krene u privatizaciju ( da se private) kompleksa za lovnu tematiku i lovni posao. Pošto im ovih dana je ponestalo para a nemaju svojih dovoljno ( ili ne žele da načinju iz slamarica) da udju u priču otkupa površina sa kojim bi oni pravili poslove , traže se na nekoliko strana podobni i potkovani lovom da sa njima udju u priču. A na drugu stranu u medjuvremenu da se preko LSS i drugih stanje dovede do ivice izdržljivosti i normalnosti kako bi se oni pojavili kao spasioci situacije i obraza nacije. Sa površinama koje su pod ingerencijom Srbijašuma to će ići dosta lako ali im ostaju površine gde ne gazduje država a interesantne su im zbog same populacije divljači, ali ne lezi vraže, se tu javlja problem privatnog poseda i tako to što ide uz to, a i pojedine opštine kao administrativne celine ne žele a još i nemogu, da udju u priču privatnog lovišta.
Ovo iznosim jer se ovo ovako valja iz pozadine celog slučaja, kontaktiranja su prema meni već bila i znaju kakav su odgovor dobili.
Ne morate u ovo biti ubedjeni ali se plašim da će se ovo odslikavati vrlo brzo , počev od juna-jula meseca kao i da se želi zaokružiti prihvatizacija do početka nove lovne sezone.
Po pitanju prijave prema stanju u lovu već je odradjena i promenjeno kompletno rukovodstvo LU za koje sam zainteresovan, ono je smenjeno na način na koji sam vam izneo , a sada su procesuirani prema isto takom redosledu stvari svi koji su ikad bili u rukovodećoj strukturi ,za sve ono što su činili ( blago rečeno) u poslednjih deset i više godina,pa tako će bez obzira kako se situacija sa LSS dovede do kraja godine mi ćemo prema svom guberu se pružati i odrediti se prema savezu ako ga uopšte bude i bilo. Da ne zaboravim LU je u Zapadnoj Srbiji, opština Ljubovija. Trenutno se češlja sva komunikacija izmedju LU i Saveza u proteklih dest godina, a koja je ukrivana i medjusobno pokrivana za sve svoje marifetluke. Jer sve dosada što su u LU radili su radili uz navodnu saglasnost Saveza i odakle su sve direktive stizale. Mada ima dosta odluka donešenih na svoju ruku , što bi se reklo.
Za iskrenu saradnju i da se iz ove agonije izvučemo ponajbolje za sve nas u ovoj nam državi , ma kakva nam bila.
Najpre informacija.
Juče je delegacija LSCS bila u radnoj poseti LS Republike Srpske, ponajpre da se informišemo o načinu kaveznog i poligonskog uzgoja divljeg zeca ali i da vidimo kako se radi na veštačkom uzgoju fazanske divljači na tim prostorima.
U Republici Srpskoj u B.Šamcu ( ili samo Šamcu ) se radi kavezni izgoj zeca, kapacitet je trenutno 40 parova sa prosečnim godišnjim okotom 5,5 zečića po jednom paru.
Vlasnik je istovremeno i lovac, izuzetno posvećen poslu i nadasve izuzetan domaćin koji ni jednog trenutka nije oklevao da prenese svoja ne tako mala iskustva a predusretljivost i domaćinski doček kao kod pobratima ili kuma.
U Doboju imaju veoma dobru fazaneriju koja proizvede oko 22000 mladih fazana veoma dobrog kvaliteta ( rade sa fizički odvojenim porodicama odnosa 1:8 )
I u jednom i u drugom slučaju je plasman osiguran preko LS Republike Srpske.
Izuzetan prijem predsednika LS Republike Srpske gospodina Vukašina Vojinovića, njegovih saradnika, načelnika Šamca, predsednika LU z Doboja za svaku pohvalu.Stvarno primer kako i ko treba da se nalazi na čelu lovačkih organizacija.
Ovakav uvod je morao a razlog je jednostavan i zapravo predstavlja pitanje i odgovor zašto ovakav kakav je i sa ovim rukovodstvom LSS mora da nestane.
Ponajpre, moraju na čelo časne organizacije da stanu časni ljudi, pravi domaćini, prepoznatljivi u svom okruženju i koji nemaju za jedini cilj da zloupotrebljavaju lovačke pare i sredstva Saveza i da grade ličnu promociju na tuđim leđima.
Nejasno je, a postavlja se otvoreno pitanje kuda odoše slne pare od članarine lovaca Srbije, koji i kakvi su rezultati silnih naučnih radova i projekata kada su lovišta sve praznija.
Zečja populacija je u proseku jadna, čak, ove godine brojni kupci nisu mogli da podmire svoje potrebe za živim zecom sa područja Vojvodine jer ga ni tamo nije bilo.
Mnoge fazanerije se zatvaraju zbog nerentabilne proizvodnje ili lošeg plasmana ili proizvodnih rezultata.
Dolazimo u situaciju da je i fazanske divljači sve manje.
Gde smo išli godinama, šta smo finansirali, i koga, i kako nam je uzvraćeno.
Niko u ovom delu Srbije ne poseduje konkretne podatke šta ostaje u lovištima nakon ispuštanja fazana iz veštačkog uzgoja i koliko zapravo košta ona jedinka koja preživi i aklimatizuje se u divlljini, isto je i sa zecom, o jarebici da i ne govorimo.
Najvažnija pitanja koja ostaju bez odgovora godinama, bez obzira na ogromne fondove kojima je raspolagao LSS i pojedinci koji su ga vodili ili sada vode.
Stručnjacima naučnim radnicima , njima sličnima je bilo sve važnije od sagledavanja konkretne situacije sa fondovima divljači i predlaganja konkretnih mera kako unaprediti lovstvo u smislu povećanja fondova divljači i adekvatnijeg gazdovanja.
Najveći projekat LSS ( ne računam ove nove o kojima niko neće da kaže ni reči u smislu ko je uključen, kakvi su rezultati i ko je koliko sredstava povukao ) a koji se tiče ishrane srneće divljači obavijen je velom tajne , niko ne zna prave i stvarne rezultate, troškove i koji su sve naučnici uključeni u projekat i što je najvažnije koliko se u te svrhe do sada potrošilo lovačkih i para građana Srbije.
Da se neko ne naljuti, potrebna je i nauka ali primenjena i primenljiva u suprotnom stiče se utisak šti više naučnika i projekata sa njihove strane lovišta su sve praznija i jadnija.
Da su odgovorni, od udruženja pa preko Saveza više brinuli o tome a manje kako da zloupotrebe kvorume, verifikacije, organe upravljanja a sa ciljem da sebi obezbede kakve takve privilegije, lovišta bi bila punija, rad udruženja svrsishodniji i usklađeniji sa zakom a jedinstvo svih lovaca na nivou koji to i zaslužuju.
Sramota, dokle ide bezobrazluk pojedinaca a ponajpre zorana popovića i njemu sličnih.
Pa zar misli da je izvodljivo i da će neko ćutati na njegove pokušaje da ponovo drži monopol i ucenjuje.
Dovoljno je pogledati uplaćene članarine prema LSS onih udruženja čijim su predstavnicima verifikovani mandati na predhodnoj Skupštini LSS a koji se kreću u granicama 20,30,50 ili 80 članarina, odnosno ni 1/4 od broja članova udruženja , pa da svima bude jasno ko njemu smeta i zašto je selektivno isključio samo udruženja koja više nisu htela da ćute na sve zloupotrebe i lopovluke a kojih je najviše u LSCS.
Bolje da objavi šta je sve radio, koliko je lovačkih para lično potrošio, koliko je puta prekršio Statut LSS, kolijo je para strpao u džepove od projekata koji su bili naslovljeni i odobreni LSS, kome je i kada od organa LSS pokazao bilo koji izveštaj o projektu ishrane srna.
Svoje zloupotrebe ne pojašnjava, i dalje se bavi razbijanjem LSS. podmetanjem drugima onog što je njemu svojstveno.
Toliko je utabao put nejedinstva i podela da se u tome i pogubio.
Valjda mu je neko obećao monopol u distribuciji lovnih karata pa je pristao na članarinu od 300 dinara koja nije dovoljna samo za njega.
Doduše sada i sekretar koristi službeni auto, tek toliko i o njegovom moralu koji je i u poslednjih godinu dana ozbiljno načet ili nije morao ni da se načinje.
Još jedna informacija za koju sam siguran da je verodostojna.
Niko iz Ministarstva ne razmišlja da distribuciju lovnih karata ustupi bilo kom Savezu.
Taj posao mogu obavljati samo privredna društva i u svim razgovorima pa i sa gospodinom Grbićem, direktorom Uprave za šume izričito je naglašeno da niko neće biti povlašćen ili imati monopol ako se uđe u takvu priču i nema razloga da mu se ne veruje.
A ako je popović na tome insistirao to je samo još jedna njegova obmana ili zabluda a ne verujem da je bilo ko od nadležnih stao iza toga niti će podržati njegov nebulozni predlog.
Takođe bez obzira na popovićeve pretnje o oduzimanju lovišta ovom ili onom gospodin Grbić je bio veoma jasan i nedvosmislen da niko ama baš niko ne razmišlja u tom pravcu bez obzira na vrstu pritisaka ili želja.
Takođe bez obzira na popovićeve pretnje o oduzimanju lovišta ovom ili onom gospodin Grbić je bio veoma jasan i nedvosmislen da niko ama baš niko ne razmišlja u tom pravcu bez obzira na vrstu pritisaka ili želja.
...A DA GOSPODIN GRBIĆ JAVNO ODGOVORI NA NOVINAROVA, JAVNO POSTAVLJENA PITANJA????
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Apsoluto podržavam upis zoranp oko potrebe da se odgovori na sva pitanja sredstava javnog informisanja posebno lista Kurir il Kurir Predator.
Na žalost izgleda da istina nikog ne interesuje u meri u kojoj bi to moralo a Kurir vezano za lov i lovstvo ostade jedini svetionik na širim prostorima.
Mnogi bi trebalo da odgovore i po napisima, prijavama i mnogo toga ali izgleda da je lov i lovstvo u zapećku.
U svakom slučaju svaka čast novinarima i Uredniku Kurira i Predatora kako na pisanju tako i na hrabrosti da se uhvate u koštac sa svim negativnostima.
Ne bih se zaletao suviše oko ovog članka, jer je zasnovan na nezvaničnim saznanjima, bez ijedne zvanične potvrde ni od strane Golubovića, ni Grbića, niti nekog iz LSS.
Nije tajna da LSS žarko želi distribuciju lovnih karata kako bi dobio prostor za uticaj na LU, a time indirektno i na naplatu članarine uz moguća uslovaljavanja. Ali isto tako, ne treba gubiti iz vida ni firme 'Jelen LSS' i 'Vojvodjanski lovac', koji po zakonu MOGU da rade distribuciju, a to bi bilo uvodjenje uticaja saveza na mala vrata.
Da nije ovaj članak samo probni balon? Da ne bude da smo 'terali vuka, a isterali lisicu', a da rezultat bude isti po lovce - vraćanje makar indiriektno, ogromnog uticaja saveza (preko ćerki firmi) pomoću lovnih karata!? Jasno je na čega ciljam, u ovom upisu.
Informacije iznete u članku mogu biti tačne, ali ono što je izneto je dosta nejasno, oko mehanizma i pitanja da li je bilo ZVANIČNOG predloga direktora Uprave oko distribucije, ili je sve zasnovano na usmenim informacijama ('procurelo iz LSS' )?
Takodje, informacija o parama predvidjenim za izradu programa razvoja lovnih područja je prilično tačna i podudara se sa nekim mojim saznanjima, ali mislim da je iznet samo deo onoga što kruži po interesnim krugovima u lovstvu. Na cifre koje se pominju bacili su oko mnogi igrači.
Ne treba se zaletati ni sa osudama, a ni sa čestitkama. Ovo je sada tek uvertira za borbu za pare, i za zauzimanje pozicija. Nadam se da će urednici Kurir-Predatora prepoznati to, i da neće dozvoliti da budu orudje u nečijim rukama, nego da objektivno sagledaju SVE aspekte neke informacije.
Pokušajte da razmislite, ko bi sve mogao biti zainteresovan da dobije posao (i pare) za izradu tih planskih dokumenata? Da li će se i tom prilikom deliti poslovi po regionalnom principu (po ključu), ili će se uzimati u obzir odnos referenca (kvalitet)/ cena / rok izrade?
Da ne bude opet priča sa poništavanjem nekih konkursa, koji su već dva puta bili raspisivani, a dodela lovšta stoji, ili je uradjena onako nakaradno kao u Vojvodini npr.?
Lalo, oduvek je bilo najbolje pratiti trag novca i on će te sigurno odvesti do zainteresovanih strana.
Dakle samo treba gledati ko sve ima koristi ( pre svega materijalne ) od ovakvih poteza.
Ono što je za mene interesantno je da malo, malo negde iskrsne u nekom novoformiranom LU naš i vaš drug Aca Zooteka koji je izgleda "čovek sa misijom" LSS-a i zadatkom da pokuša da poveća broj članova LSS-a pa ga ima izgleda ovih dana dosta po lovačkim udruženjima širom Srbije.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Prenosim deo OBAVEŠTENJA sa sajta LSS povodom predloga za učešće -angažovanje LSS u postupku distribucije, dostave lovnih karata za 2013/2014 godinu.
Lovački savez Srbije je poslove distribucije lovne karte obavljao godinama, formirane su odgovarajuće evidencije, izrađeni određeni programi, tako da je ovaj posao uspešno i kvalitetno obavljan u skladu sa standardima. Potsećamo da je Lovački savez Srbije uvek bio kooperativan kada je u pitanju sadržajna i konstruktivna saradnja sa državnim organima i da je uspešno obavljao i mnoge druge poverene poslove kao javna ovlašćenja koja su mu zakonom opredeljena na dobrobit razvoja lovstva. Ova rešenja su za državne organe uvek bila racionalna, i u pogledu angažovanih finansijskih sredstava na ovaj način su postizane brojne uštede.
Da nije smešno bilo bi jadno.
LSS se obraća Ministarstvu u ime preduzeća Jelen LSS kao da to preduzeće postoji samo fiktivno, kao da nema direktora, a UO LSS preuzima ingerencije zastupnika preduzeća.Da li to pokazuje da je popoviću žao što i u preduzeću nije predsednik ili želi da ponizi one koji rade u tom preduzeću pa i samog direktora.
LSS, kao ni jedan drugi Savez nema pravo distribucije lovnih karata i to pravo je regulisano ZoDiL-u i odnosi sa samo na PRIVREDNA DRUŠTVA REGISTROVANA ZA OBAVLJANJE ZADATAKA U SKLADU SA ČLANOM 3.ZAKONA, IZUZETAK SU LOVIŠTA POSEBNE NAMENE GDE DISTRIBUCIJU OBAVLJA JAVNO PREDUZEĆE.
Upis privredne delatnosti u udruženju ( Savezu) nije isto što i privredno društvo - čak to privredno društvo ne mora biti osnovano od strane Saveza.
Centralna baza podataka vodi se u Ministrastvu, pa obraćanje u smislu da se to ne radi dobro - DAJTE MENI I MOM UO deluje neumesno.Kritikuješ nekoga da svoje poslove radi loše a tražiš od istog da taj posao prenese u tvoju nadležnost nezakonito.
Preko svega pomenuto obaveštenje je puno laži ( zato sam objavio deo sadržaja ).
Naime, LSS u predhodnom periodu nije nikada vršio distribuciju lovne karte već je izdavao lovnu kartu koju je debelo naplaćivao, pare zadržavao za sebe ( setite se koliko je to para bilo i koliko je vraćano u lovište ), po tom osnovu gazdovao i doveo lovišta do sadašnjeg stanja.
Kukanje i molbe da se vrati na predhodno uz obećanje da će to raditi besplatno samo su još jedna laž i vapaj onog koji se davi u sopstvenim .......
Kada LSS ima evidenciju neka objavi pravo stanje svog članstva a to je obaveza svakog udruženja, ako već tvrdi da su lovci članovi LSS neka objave koliko imaju članova, kako ostvaruju svoja prava, po kom ključu, ko ih predstavlja, i što je najvažnije zašto manipuliše svojim članovima, ima različite aršine u pogledu predstavljanja, isključenja, učešća u upravljanju LSS.
Dosta je više laži i obmana a ni pozivi i pretnje POPOVIĆA kontratužbama ako se ne povuku krivične prijave protiv njega neće uroditi plodom - TO MU JE JASNO I GLASNO REČENO I OD STRANE ONIH GDE JE TO POKUŠAO.
Neka svi lovci stave prst na čelo i dobro se zamisle kome uplaćuju članarinu ali neka predhodno znaju da jedna agencija, bilo čija , jedino da je po volji popovića a koja uplaćuje 30.000,00 dinara članarine ima isto članova u Skupštini LSS kao i udruženje LU Sele Jevtić iz Šapca koje je uplatilo 683 članarine za 2012 godinu ili u parama skoro 350.000,00 dinara.
E MOJI LOVCI ISTI GLAS SA 30.000,00 DINARA I 350.000,00 DINARA.
E zato i hoće distribuciju lovne karte da i dalje ucenjuju, imaju monopol, da i taj posao obavljaju kao ostale poverene poslove - setite se pokušaja da baci pod noge LSCS opstrukcijom organizovanja polaganja lovačkih ispita u udruženjima koja su članovi LSCS kada je decidno izjavio - DA SVI PRIJAVLJENI, NJIH 600 I VIŠE SAČEKAJU DA SE on ( JOJ KAKO JE MALI I SLADAK ) VRATI IZ BUGARSKE DOK on RAZMISLI ALI I DA SE NAKON POVRATKA SVI njemu LIČNO JAVE A NE PREKO NEPODOBNIH LOVAČKIH UDRUŽENJA.
Sigurno ćeš dobiti popoviću ono što tražiš i što si tražio i to po zasluzi samo ako bude pravne države i pravde i ako se bude radilo po Zakonu o udruženjima na koji si se sad setio da se pozivaš a koji izgleda ne važi kada treba da se primenjuje Statut LSS.
Izgleda da su LoSoSi pronašli pravi recept za šišanje u nedogled. Koliko se svi mučili i trudili da se obelodane svi marifetluci , oni prave sve novije i veće , i na kraju sam shvatio , nismo mi toliko uporni kao oni. Mene je odavno počelo smarati čitanje svih onih bljuvotina što pišu i rade , ali oni ne odustaju i dalje sve bezobraznije i upornije haraju. Da li su shvatili da su nedodirljivi ili ima i nešto u upisu Falkona, koji je samo proširio i ponovio što smo , a i ja sam davno napisali na ovoj temi oko privatizacije. I ne samo privatizacije nego i oko tajkunizacije lovstva. Postepeno na mala vrata ulaze bogati ljudi u lovstvo investirajući u njega, s vremenom postaju gazde u senci, i sve dok obični smrtnici mogu da ulove i ponesu jednog fazana iz lova kući do tada će ići samo hvale. A videće se ko je pravi gazda lovišta tek ako se lovac usudi da pita ili se pobuni. Možda je to i cilj nekoga u politici ali se ne ide javno nego se puštaju tipovi kao što su "istaknuti" da harače sve dok sve ne upropaste. Ili ponovo ću biti paranoičan je cilj i to primarni da se razoružaju lovci ali na "dobrovoljnoj bazi"
upravo se to desilo i sa zemljoradnickim zadrugama i kombinatima.generacije su stvarale a onda dolazi ekipa nedodirljivih rukovodilaca koji su ih bez obzira na mnogobrojne prijave nadleznim organima oterali u likvidaciju odakle ih nje krem naseg drustva kupio za saku pirinca.posle su ih sve po zakonu preprodali(nekad i sami sebi) i gotovo,pojeo vuk magarca.da li se i lovistima smesi isti scenario ili ja stvarno imam pogresne informacije pokazace vreme i to vrlo brzo.
Ovo poredjenje sa zemljoradničkim zadrugama i njihovom sudbinom u vreme tranzicije mi se čini vrlo odgovarajućim, sa onim što se dešava u lovstvu.
Evo, neka ostane zapisano, da se kladim u večeru i piće, da će prvo da 'fijuknu' lovišta u podunavskom delu Bačke, koja u lovnoj osnovi imaju krupnu divljač, pre svega jelensku! Uz odgovarajuću dobru brojnost divlje svinje, ona su i najzanimljivija za neki vid poludivlje privatizacije ili privatizacije na mala vrata.
Ne smem da licitiram rokovima, ali ne mislim da će to da bude duže od par godina, ako ostane sve ovako kako jeste sada.
pa naravno ovo je srbija,prvi ce ati oni koji su najbolje gazdovali ili nisu a imaju dobre uslove.nema elita vremena da sama formira loviste,vise im odgovaraju ona koja odmah donose profit(cementare,pivare i td).ko je danas lud da kupi neko opustoseno loviste u dugovima pa da od takvog za pet ili deset godina napravi nesto.u opasnosti su najkvalitetnija lovista koja ce biti najskuplja ali pare nisu problem.postoji verovatnoca da ih zakupe bez prebijene pare pa da ih otplacuju parama od odstrela.igre bez granica se nastavljajuko je lud a ko zbunjen pokazace vreme ,ali za svaki slucaj lovci okrenite ledja zidu
Nama je tuđa pamet uvek bolja od vlastite pa po svoje mišljenje idemo kod drugih. E tako mi izgleda ovaj projekat. Nekako mi se čini da je upravo to i cilj i da smo na ovom forumu prozreli sve igre i procenili kakve ko ima karte čak i u rukavu. Pogledajte kakvu nam "SVETLU" budućnost žele i pripremaju.http://www.forestryprojectserbia.org....tacija.pdf
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.