Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Koliko ja poznajem Slavu, on nikad ne priča napamet... Tako je i ovaj put, siguran sam da zna šta piše! B)
A da ima 'coyones', ima!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75

slavaplana kaže:
LSS se ponovo sluzi obmanjivanjem svog clanstva na nacin da isti zovu udruzenja i vrse pritisak da se Savezu plati pod hitno clanarina za ovu godinu plaseci udruzenja da ista ako nebudu clanovi LSS nece moci da dobiju licence za svoje radnike!!!
Vise udruzenja me je danas nazvalo da ovo proveri pitajuci da li je i tacna informacija iz biltena LSS da ko nebude clan LSS nece imati pravo popusta za ulovljenu divljac za svoje lovce???

Ovo su izgleda potezi očajnika.
Tačno je da oni mogu da ucenjuju sa cenom divljači, ali to je samo do okončanja postupka ustanovljenja i dodele lovišta. Oni sebe smatraju korisnikom svih lovišta pa otuda i njihov cennovnik kojih mraju da se pridržavaju svi njihovi članovi.
Ali kao što oni prete raskidima ugovora o korišćenju lovišta i oduzimanjem dosadašnjih lovišta, isto tako bi i država sa kojom su izgleda krenuli "na nož" mogla i njima da oduzme sva lovišta koja su im data na korišćenje.....I TO ODMAH!

[b][b]slavaplana kaže:
Zamolio bih sva udruzenja da ne nasedaju na jevtine trikove Saveza kojem po mojim podacima do sada jedva da je oko 22.000lovaca platilo clanarinu a isti i dalje imaju ogromne plate koje nisu ni za jedan jedini dinar smanjili a samo 3 odrzana upravna odbora u Savezu su kostala preko 700.000dinara do sada!!!
Da ne govorimo o putovanjima i dnevnicama !!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/b]

To je njima frka, nema članarine-nema rasipanja naših novaca-nema velikih plata-a nema ni drugih privilegija...kako mi se čini!

[b]slavaplana kaže:
Licence upravnicima i lovocuvarima kao i buducim planerima izdavace KOMORA protiv koje je savez podneo i tuzbu da je neustavno registrovana i osnovana pa se na rocistu slucajno pojavise Popovic,Ceranic,Tatovic i Vlada Pravnik kao slag na torti!!!

Ovo je tačno.
Savez nema nikakve veze sa izdavanjem licenci!

[b][b]slavaplana kaže:
Umesto da rade u interesu lovaca oni i dalje gledaju samo svoj interes a ja cu uskoro objaviti ko je isao na odmor sluzbenim autom Saveza i kome je savez platio bonove za gorivo za taj isti put!!!
Ko je dobio pozajmicu od 2.000eura iz saveza i ko je istu odpisao svojim drugarima da nemoraju nikad da je vrate!!!!!!!
Kome je Savez odplacivao Lizing za privatan auto!!!!!!!!!

Ko je vodio lekara na sluzbeni rucak a ceh je bio 120.000din?????

Ko je mimo troskova rada u savezu za dodatni rad naplatio 300.ooodin??????

Kako je primljen Boris Bajic u stalni radni odnos u savez i ko mu je kum,i kako je rad sa odredjenog prerastao u rad na neodredjeo i cijom "GRESKOM"??????????

Kako se LOVACKE pare trose na kupovinu odela za pojedince ciji je samo avans bio 400.000din i ko ga je potpisao ??????

EEEEEEE, ovo je interesantno.
Znao sam ja da se oni ne otmaju za džabe za funkcije, i da sigurno postoji razlog zašto se okružuju ljudima sumnjivih moralnih i ljudskih kvaliteta i postavljaju ih na funkcije u LU.
Eto razloga....ali da citiramo jednog našeg političara "Ja sam mislio da vi samo malo kraduckate, a vi....."

[b]Ima li koga u ovoj državi ko je dovoljno moćan da ovome stane u kraj????????

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

slavaplana kaže:
Umesto da rade u interesu lovaca oni i dalje gledaju samo svoj interes a ja cu uskoro objaviti ko je isao na odmor sluzbenim autom Saveza i kome je savez platio bonove za gorivo za taj isti put!!!
Ko je dobio pozajmicu od 2.000eura iz saveza i ko je istu odpisao svojim drugarima da nemoraju nikad da je vrate!!!!!!!
Kome je Savez odplacivao Lizing za privatan auto!!!!!!!!!

Ko je vodio lekara na sluzbeni rucak a ceh je bio 120.000din?????

Ko je mimo troskova rada u savezu za dodatni rad naplatio 300.ooodin??????

Kako je primljen Boris Bajic u stalni radni odnos u savez i ko mu je kum,i kako je rad sa odredjenog prerastao u rad na neodredjeo i cijom "GRESKOM"??????????

Kako se LOVACKE pare trose na kupovinu odela za pojedince ciji je samo avans bio 400.000din i ko ga je potpisao ??????

Jao, jao, male plate pa nema ni za gorivo za službeni auo na privatnom putovanju!!!!Angry

Kakva crna pozajmica, pa još i otpisana????
2000 EUR....malo li je na ovu skupoću!
Hoću i ja takvu pozajmicu....al da mi je otpišu!Angry

Kome smo mi to plaćali lizing za privatan auto????
Opet mala plata...nema se za ratu!Angry

Hoću ja i na večeru od 120.000 dinara!
Pa šta su jeli majke im ga......prepeličjeg mleka!Angry

A ovo sa radnim odnosom...jel to onaj slučaj kada se zaključi ugovor o radu na određeno vreme, pa kada istekne ako zaposleni ostane da radi još 5 radnih dana smatra se da je zasnovao radni odnos na neodređeno vreme?
JBG, nije to tako strašno, neko je zakasnio samo 5 dana....možda je bio na godišnjem odmoru sa službenim automobilom, sa rezervoarom punim goriva na službene bonove, sa 2000 EUR pozajmice u novčaniku....nije čoveku zameriti što je bio malo zaboravan!Angry

Slavo Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 KolceAdmin Power

slavaplana
 Za ovo sto sam napisao imam dokaze i ljude koji ce sutra na sudu da posvedoce ako treba sta se radilo i sta se radi i dalje!papiri postoj hvala bogu a i datumi na njima pa da vidimo sta ko ima da kaze!!!!!SRAMOTA VISE OVAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sniper Hunter
 Slavo Brate svaka ti cast bez dlake na jezikuB) samo po njima istinom pa makar ih bolela!

zoranp
 SLAVOOOOO AALLLLEEEEE!!!!!!!KolceKalanjikovTri prsta...TO KOLEGA, DAJ JOŠ MALO PRLJAVOG VEŠA IZ NAŠE MALE LOVAČKE RADIONICE!!!CryCry

VALJDA ĆE JEDNOM SLEPI PROGLEDATI, I GLUVI ČUTI!!!Molitva

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Izgleda mi da su neka neproverena govorkanja i šuškanja u zadnjih godinu dana, ipak možda bila po onoj narodnoj 'gde ima dima, ima i vatre'.
Mislim da se neko od ljudi iz LSS preigrao, kada je podneta tužba za način osnivanja komore. Koliko je ta tužba sa pokrićem ili ne, to će odlučiti sud. Ali mi se čini da je to bila kap koja je prevršila čašu - sad je na potezu država (ministarstvo), koja je i dala ranije lovišta na korišćenje LSS-u. Posle svih pokušaja saradnje izmedju Ministarstva i LSS, izgleda da je došlo do tačke koja je pre ili kasnije morala biti dotaknuta, pa će se stvari rasčistiti: da li lovstvom Srbije i prirodnim bogatstvom (lovišta i divljač) upravlja savez(i), ili država (ministarstvo)? Novi ZODL je precizan po tom pitanju, a izgleda da nije svima po volji.
Čini mi se da su odnosi na relaciji LSS - MPTŠV imali oscilacije u uspešnosti, od naznaka saradnje (na pisanju novog zakona, izrada nekih pravilnika), do latentnog sukoba i obrnuto. Na saradnju je počelo da liči, i posle davanja distribucije lovnih karata savezu (savezima), ali mislim da je savez to pokušao da iskoristi kao sredstvo za uterivanje naplate članarine od LU i zadržavanje starih ingerencija (koje im ne sleduju po novom zakonu - davanje lovne karte nema veze sa uplatom članarine). Nisu možda hteli da shvate da niko više NE MORA da bude član nekog saveza i da plaća članarinu savezu. Ali, država (ministarstvo) je to (potez pokušaja uslovljavanja LU lovnim kartama od strane LSS) anuliralo otvaranjem mogućnosti kupovine lovnih karata preko lovnih inspektora. Tako je savez isteran na čistac po ovom pitanju, a osnivanjem LSCS i praktičnim (iako ne i formalnim) osamostaljivanjem LSV, ostali su i bez najvećeg dela prihoda od članarine. Medjutim, izgleda mi da se stare navike u LSS teško menjaju, a apetiti ostaju isti, a ni para nema, kao što je bilo!
Sve ostalo što Slava napisa, spada u domen nekih drugih organa. Mi možemo samo da u komentarima pretpostavljamo šta je i kako radjeno.

Treba imati na umu, da nečiji postupci i odluke mogu biti zakonite i pokrivene papirima, ali to ne znači da su i moralno održive! A moralna odgovornost nije isto što i zakonska.

Naravno, da je bilo pravovremenih i celovitih informacija, možda bi se i ranije reagovalo. A i da su cenjeni delegati u skupštini LSS malo pažljivije čitali materijale, ili da su tražili dodatne info, kao što izgleda nisu, možda bi organi LSS (skupština, NO, i drugi) reagovali na eventualne nepravilnosti, ili na olako trošenje. Kao članovi LSS (barem tako piše u mojoj članskoj karti mog LU), možemo i imamo pravo, da i na ovaj način medjusobno komentarišemo.

U svakom slučaju, na TV vremenskoj prognozi čujem da će ovaj juli mesec 2011. godine, biti poprilično vruć. A i meseci koji dolaze iza jula. U avgustu počinje lov na prepelice...A za 3 meseca glavna sezona.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 E kada bi se i gospodin Dacic malo petljao u svoj posao pale bi tu i mnoge krivicne prijave kao za proneveru, zloupotrebu sluzbenog polozaja i jos mnogo toga to bi mogao Sremac bolje da nabroji
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 Vruce leto-68 i 011B)

chaki
 I ja kazem da bi Dacic trebao da krene na teren hehehehe.

Daki ozbiljan si covek ali takve poslove obavljaju ljudi ispod njega. U zemlji sa ovoliko kriminala ne zna se sta ima prednost. Polako ljudi i lov ce doci na red.

Kao i sve i za sredjivanje stanja u lovstvu potrebna je prvo politicka volja pa kad se to desi sredice se za kratko vreme.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

DakiNS

chaki kaže:
I ja kazem da bi Dacic trebao da krene na teren hehehehe.

Daki ozbiljan si covek ali takve poslove obavljaju ljudi ispod njega. U zemlji sa ovoliko kriminala ne zna se sta ima prednost. Polako ljudi i lov ce doci na red.

Kao i sve i za sredjivanje stanja u lovstvu potrebna je prvo politicka volja pa kad se to desi sredice se za kratko vreme.
Ma znam ali on izdaje naredbe od toga nece oslabiti, a lovstvo je sve slabije i slabije

chaki
 tesko da i naredbe izdaje Daki jer i to rade drugi on je covek za kamere za obavestenja i sve ono sto nema veze sa policijom a inace pored tajkuna i obracuna sa velikom kolicinom love koja je sad prioritet gde da se bavi sa lovcima i problemima lovstva.

Svojevremeno se povela diskusija za probleme u ribolovu koja je imala slican tok. Jednostavno pustaju se da stvari idu svojm tokom dok se ne stvore uslovi ( dodju na red) i to ce se resiti. Jednostavno kao sto se riba krade a krade se ( a lovce recimo bole kita sto se krade riba ) tako se krade i divljac na veliko ( a ribolovce bole kita sto se krade divljac) a recimo ja se borim i kao lovac i kao ribolovac i da znate na koje probleme sve nailazimo vi svi i se cudili.

Pocela je akcija poribljavanja mladicom reke Drine. Trebalo je obezbediti lovu strucnjake projekat i ljude koji ce sve to da isprate. Jedan moj dobra drugar inace istaknuti sportista je zalozio svoj obraz cak i svoj novac uloozio da projekat krene i da se pomeri sa mrtve tackke i da se uradi nesto prvi put posle 20 godina. Saplicu ga na svakom koraku i miniraju. Svasta pricaju i vredjaju svakodnevno i to ljudi koji su moralne i ljudske NULE.

'Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

Reko covek pre mnogo godina a ispade istina kad pogledamo ovo nase vreme u kojem zivimo.

Ajd u zdravlje
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

slavaplana
 Ja sam mislio da je Zoran Zivoinovic upropastio savez!!!
On je proneverio 20.000.000 miliona svi znamo zbog cega i kako ali STRUCNA SLUZBA je na ime plata potrosila oko 25.000.000miliona na plate te godine pa ako umemo da su u proseku imali oko 240.000na dnevnice,platu i sve sto ide iz to a evro je tada bio oko 60din izracunajte sami koliko su pojedinci imali!!

40.000 EURA GODISNJE!!!!!

AAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
Koeficient 1 prema 6!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malo li je!!!!!!!!!!Na ovu krizu!!!!!
Boris Bajic je kao pripravnik primio prvu platu 160.000din!!!!!!!!

Gde su ostali sa platama sada????????????

slavaplana
 Cujem da Savez daje beskamatne kredite za stanove do 40.000eura !
Pa to je bolje nego Drzava !!!!!

Jaci su od Srbije zajedno sa Vojvodinom i Kosovom!!!!!!!!!!

DakiNS
 OCU I JA DA BUDEM U LSS BAR DVA TRI MESECA DA SE IZVUCEM IZ KRIZEEEEEEEEE

DakiNS
 Slavo majke ti koga su to zavrnuli pa propevo

slavaplana
 Mene nece ni da delegiraju u Savez da nedaj boze udjem u neki odbor jer sam tamo persona non grata!!!!!!

Sniper Hunter
 JBO Svajcarsku savez je HIT!!!

slavaplana
 E da sam samo malo u nadzornom odboru?????????????????

MALCICE!!!!!!!!!!!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,766,473 posete www.srbijalov.com