Zaista jedna divna prezentacija naših eksperata...onaj moj imenjak i prezimenjak nezna ni šta hoće da kaže ni na kojoj stranici slajda se to nalazi, a ovaj bajni ekspert veli da se neisplati prodavati žive zečeve, već ih je bolje odstreliti u redovniom lovovima...a jel zna za onu priču od zimus 13000 do 16000 dinđi za tri zekana i resto "perja" u desetak izlazaka , a zabran vrvi od domoljuba u slobodnom lovu!!??...možda je ipak govornik u pravu kada kaže, Mađari, Rusini i Slovaci naplaćuju sve svakome(kako i treba), a kod Srba može blatobran..onako po rodbinsko-domoljubnoj liniji!!???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ja nisam ,,ekspert"kao ovi nasi,ali znam da lov na jarebicu nije isto sto i selektivni lov na srndaca gde se iz lovista uklanja skart i tako odrzava dobra trofejna vrednost divljaci.Lov na jarebicu kod nas na jugu se odvija tako sto se podigne jato i isto potamani od strane inostranih klijenata.Gde je tu planski odstrel,planiranje istog itd?To je cisto unistavanje jedne vrste.Da se ne ponavljam,vec sam jednom pisao o delu terena u mom lovistu,gde se vrsi(la) ,,obuka"pasa pticara,a kasnije na tom istom terenu i lov za ino lovce preko jedne agencije.Inace,taj deo lovista je zakupio Italijan,ali preko naseg coveka,Srbina,kako bi zakon bio ispostovan.Tu jarebica ima u izobilju ali se i vrsi najveci odstrel,te sam i ja licno prilikom poseta Uprave za sume stalno molio ljude da nekako zastite jarebicu na nasim terenima,jer,po mom misljenju,moguce je,uz strucnu pomoc i logistiku Uprave,sa tog terena hvatati ptice i naseljavati ona lovista u zemlji gde je nekada i bilo.Protivnik sam lova jarebice iz dva razloga i to kao prvo,polako ali sigurno ce nestati sa ovih prostora,a kao drugo,velika je laz da se udruzenja finansiraju tj.odrzavaju zahvaljujuci novcu od odstrela jarebice!Odrzavaju se i to dobro,par ljudi koji debelo zaradjuju na tome,ali lovci nemaju neke koristi,kao ni drzava.O tome koliko vodimo racuna o jarebici postoji i zapisnik lovnog inspektora u kome stoji da je ...odstreljeno ukupno 67 jarebica,od cega su lovci turisti odneli 27 a ostalih 40 je pojedeno na lovackoj slavi jedne sekcije,gde je bilo prisutno ne vise od petnaestak ,,lovaca"!Da ne znate o kom udruzenju je rec,mislili bi ste da ovde tece med i mleko,a ono?Pojedene jarebice,pojedeni dokazi!Nema lesa,nema dela!Uprkos nadljudskim naporima da sa pribavljenih slika pomenute ,,slave"identifikujem bar jedan skelet jarebice,nije mi poslo za rukom.Te veceri bio je na meniju svinjski gulas!
Meni je neshvatljivo da ministarstvo nema snage da to očisti. Da li je moguće da nemaju snage ili duvaju u istu tikvu sa ZdrP-em i Zootekom , baš sam mislio da će promena u vrhu vlasti doneti i nama neku novu zoru
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Zaista je enigma Daki kako to da nadležno ministarstvo ćuti na ovde kako napisane tako i dokazane nezakonitosti.
Zašto ćuti Uprava za šume i odgovorni u njoj? Dokle će nadležno ministarstvo da dozvoljava ovakve vrste blamaža od strane dva najodgovornija čoveka, alfe i omege lovstva u Srbiji i Vojvodini. Šta još treba da se uradi, šta još da se napiše pa da bi nadležni u ministarstvu bar obavestili nekog u MUP-u ili u upravnoj inspekciji o radu po savezima.
Na temi "LSV" i "Vojvođanski lovac" ima toliko materijala da bi se u ozbiljnim državama već dobrano pozabavili tim burazersko-političko-lovnim marifetlucima koji, kako se vidi, vuku korene do Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu u kojem sedi zna se čiji tatko!!!
Sramota je nekoga pozivati i prozivati da poštuje zakone ove zemlje, pre svega običnoga, malog i jadnog čoveka, a kada treba neki "glavonja" da ga poštuje ili bar da odgovara za nepoštovanje istog onda to ne vredi.
Kakvu poruku pružate lovcima gospodo nadležni - da je u zemlju Srbiji sve dozvoljeno. Pa kada niko od glavonja ne odgovara za lovačke brlje onda možete i vi u vašim LU da "plevite" do mile volje.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ficho nisam mogao da verujem da su toliko politički jaki na svim nivoima vlasti i bez obzira ko je trenutno u vladi. Neverovatno je da ni uprava za šume ni ministarstvo , a ni MUP nema petlju da pošalju inspektore da se malo prekontroliše rad LSS I LSV .
I dok "Vojvodjanski lovac" muku muci oko sakrivanja detalja o trosenju para, beogradski "" DOO je tokom 2012. godine proradio a direktor Temudjin o tome ni reci na forumu. Kazu da je pored 2.000.000.- "tatinih para" (LSS) uplacenih 30. marta 2012. godine, imao i poslovne prihode od cak 345.000,- dinara???? Trosenje para nepoznato a finansijski izvestaj niko da potrazi???? Poslovni dobitak/gubitak identican, odnosno 0,00 dinara??? Cudno ali tako kazu.
Seca li se neko da je LSS prikazao ovih dva miliona u rashodovnoj strani svog finansijskog izvestaja za 2012. godinu???
Sediste ovog privrednog drustva je u Alekse Nenadovica 19-23 ali nije poznato u cijem poslovnom prostoru??? U poslovnom prostoru LSS, LSJ ili LU "Beograd".
U tom gradjevinskom objektu ukupne korisne povrsine 2440,47 m2 ima vise poslovnih prostora sa vise vlasnika. Kazu da LSS ima u svojini (oblik svojine: drustvena ???) 1/2 poslovnog prostora od 76,00 m2 i 1/2 poslovnog prostora od 395,80 m2. Vlasnik druge polovine ovih poslovnih prostora je pokojni Lovacki savez Jugoslavije sa "nepoznatim" naslednicima. LU Beograd je vlasnik (oblik svojine: privatna) cak dva poslovna prostora i to od 373,34 m2 i 103,00 m2.
Koja li je trzisna vrednost ovih poslovnih prostora u svojini LSS i da li ce stici da se pokrpe sva dugovanja iz poslovanja u ovoj i par narednih godina, jer kakve su uplate clanskih doprinosa za ocekivati je najgore, zar ne???
Gde su Beukovic i Popovic bili zajedno ???
Mozda u Bugarskoj..............???
Sta su sve tamo pricali ...................????
Da li rade svako u svom SAVEZU sta hoce i kako hoce...............???
Da li je LSS i LSV napravio PAKT O NE NAPADANJU.......?????
KOLIKO PARA OVA DVOICA PODELE GODISNJE KROZ NAUCNO-ISTRAZIVACKI RAD...??
A lovci BUDALE rade i cute a pare se prelivaju u privatne dzepove iz LSS i LSV-a ?????????????
Zato se nikom i ne podnosi ostavka dok iole bude i malo para u savezima za njih ...................da se pokriju osnovni troskovi pa je vajdica................a ide i leto..........treba se spremiti za letovanja i odmore...............neka kane koliko kane ..............
Slavo da tebi kane koliko njih dvojica pokupe za nevidljive naučne radove godišnje, bilo bi to barem 5 tvojih godišnjih plata prosvetnog radnika
slavaplana kaže:
Gde su Beukovic i Popovic bili zajedno ???
Mozda u Bugarskoj..............???
Sta su sve tamo pricali ...................????
Da li rade svako u svom SAVEZU sta hoce i kako hoce...............???
Da li je LSS i LSV napravio PAKT O NE NAPADANJU.......?????
KOLIKO PARA OVA DVOICA PODELE GODISNJE KROZ NAUCNO-ISTRAZIVACKI RAD...??
A lovci BUDALE rade i cute a pare se prelivaju u privatne dzepove iz LSS i LSV-a ?????????????
Zato se nikom i ne podnosi ostavka dok iole bude i malo para u savezima za njih ...................da se pokriju osnovni troskovi pa je vajdica................a ide i leto..........treba se spremiti za letovanja i odmore...............neka kane koliko kane ..............
Pa njih dvojica u tandemu organizuju onaj lovački simpozijum... Prošle godine bio u Beogradu, a ove godine će u Novom Sadu.
Samo prave predstavu za narod, a izdelili su parohije, jedan drugom se ne mešaju u pos'o! Beuković čak nije hteo ni polaganje lovačkih ispita da obavi za preko 500 lovaca iz Šumadije!!!
Utalili su se oni odavno - setite se kako je Popović izabran, i uz čije glasove?
jel to po onoj narodnoj , ja tebi vojvodo a ti meni serdare... ej kukala nam majka
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Gedza66 kaže:
I dok "Vojvodjanski lovac" muku muci oko sakrivanja detalja o trosenju para, beogradski "" DOO je tokom 2012. godine proradio a direktor Temudjin o tome ni reci na forumu. Kazu da je pored 2.000.000.- "tatinih para" (LSS) uplacenih 30. marta 2012. godine, imao i poslovne prihode od cak 345.000,- dinara???? Trosenje para nepoznato a finansijski izvestaj niko da potrazi???? Poslovni dobitak/gubitak identican, odnosno 0,00 dinara??? Cudno ali tako kazu.
Seca li se neko da je LSS prikazao ovih dva miliona u rashodovnoj strani svog finansijskog izvestaja za 2012. godinu???
Sediste ovog privrednog drustva je u Alekse Nenadovica 19-23 ali nije poznato u cijem poslovnom prostoru??? U poslovnom prostoru LSS, LSJ ili LU "Beograd".
U tom gradjevinskom objektu ukupne korisne povrsine 2440,47 m2 ima vise poslovnih prostora sa vise vlasnika. Kazu da LSS ima u svojini (oblik svojine: drustvena ???) 1/2 poslovnog prostora od 76,00 m2 i 1/2 poslovnog prostora od 395,80 m2. Vlasnik druge polovine ovih poslovnih prostora je pokojni Lovacki savez Jugoslavije sa "nepoznatim" naslednicima. LU Beograd je vlasnik (oblik svojine: privatna) cak dva poslovna prostora i to od 373,34 m2 i 103,00 m2.
Koja li je trzisna vrednost ovih poslovnih prostora u svojini LSS i da li ce stici da se pokrpe sva dugovanja iz poslovanja u ovoj i par narednih godina, jer kakve su uplate clanskih doprinosa za ocekivati je najgore, zar ne???
ZNAČI NAŠAO I TEMUDJIN "MEKU", PA ZATO NI NEPISKARA VIŠE NIŠTA PO FORUMU. NAŠLI SU MU CENU!!!...CCCCCC...MOJ TEMUDJINE...DOBRO NAROD KAŽE " VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD NIKADA"!!!! ...IPAK SI TI STARI
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Svako, ali svako ko pogleda ovaj klip moci ce tacno da vidi nacin na koji se trose pare svih nas, i to ne samo u oblasti lovstva, vec u svim oblastima naseg drustva. Dakle, kad jedan policajac, inspektor privrednog kriminala, moze da ovako bahato ,,da svojim ljudima da potrose,, i to u malom Bojniku gde para nema ni za lek, sta li se tek desava u LSS, ili u LSV gde novac pristize, tj pristizao je sa svih strana, a kontrola trosenja istog ne postoji.
Mislim da imamo dva puta (od izvora). Ili cemo da pokrenemo sve legitimne institucije da ispitaju poslovanje svih pravnih lica u oblasti lovstva (ovog puta), i da svakog ko se ogresio o zakon ove drzave kazne takodje prema zakonu iste, ili cemo da sacekamo ( ne jos puno ) da pojede vuk magarca, i da se svi razidju sami od sebe jer jednostavno nece postojati interes da budu u lovackim organizacijama tj. raspasce se celokupan savez i udruzenja jer svi oni odavno ne mogu od svojih prihoda da izdrzavaju sami sebe. Mene licno jako pogadja sve to, jer je ta ista drzava, prema meni, kao i prema svim preduzetnicima tj privatnicima, bila britka sablja, i svi inspektori, kontrolori, ministri, cinovnici, su bili i te kako revnosni kad je primena zakona prema nama privatnicima bila u pitanju. A kada je u pitanju ,,drzavna ili drustvena imovina,, onda polako, brajko, pa te ovo te ono.
Na kraju krajeva, molim vas da pogledate ovaj klip pa cemo dalje da komentrarisemo.
I jos nesto. Naravno da je LU Bojnik bilo clan LSS, i naravno da zestoko ucestvuje u muckama tipa lovaca 100 a lovnih karti 5, tj drzava neka ceka za pare, a ,,,moji ljudi,,. ne.
Astorija, samo je bitno da vidite da li je zaista tačno da je Tužilaštvo odbacilo prijavu inspektora kao neosnovanu. Ali tada možda ima elemenata krivičnog dela prevare ( 208. KZ RS ) koje je počinilo odgovorno lice u LU s obzirom da je pare od članarina koju su lovci uplatili i u koju je ulazio i deo za LSS svesno zadržao i nije uplatio LSS-u, dakle prevario je lovce članove svoga LU.
Možda ima i nekog drugog dela iz KZ RS-a i to bi trebalo videti.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
(1) Ko zastupajući imovinske interese nekog lica ili starajući se o njegovoj imovini zloupotrebi data mu ovlašćenja u nameri da time sebi ili drugom pribavi imovinsku korist ili da ošteti lice čije imovinske interese zastupa ili o čijoj se imovini stara,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist ili prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do šest godina.
(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist ili prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
(4) Ako delo iz st. 1. do 3. ovog člana učini staralac ili advokat,
kazniće se za delo iz stava 1. zatvorom od šest meseci do pet godina, za delo iz stava 2. zatvorom od jedne do osam godina, a za delo iz stava 3. zatvorom od dve do deset godina.
Radnja izvršenja ovog krivičnog dela jeste zloupotreba datog ovlašćenja u
zastupanju imovinskih interesa nekog lica ili staranju o njegovoj imovini u
nameri da time sebi ili drugom pribavi protiv pravnu imovinsku korist.
Kao izvršilac se pojavljuje lice koje je dužno na osnovu zakona ili ugovora da se stara o imovinskim interesima zastupanog lica.
Postoje dva teža oblika ovog krivičnog dela, s obzirom na iznos pribavljenekoristi ili prouzrokovane štete, a ako delo učini sta ralac ili advokat propisana je najteža kazna.
Zloupotreba položaja odgovornog lica
Član 234.
(1) Odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja koje svesno krši zakone, druge propise ili opšte akte o poslovanju ili očigledno nesavesno posluje i time iz nehata tom preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja prouzrokuje štetu koja prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana nastupila šteta koja prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara ili je pokrenut postupak prinudnog poravnanja ili stečaja,
učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(1) Odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog ovlašćenja ili nevršenjem svoje dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu protivpravnu imovinsku korist ili drugom nanese imovinsku štetu,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.
(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četiristo pedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.
Svako, ali svako ko pogleda ovaj klip moci ce tacno da vidi nacin na koji se trose pare svih nas, i to ne samo u oblasti lovstva, vec u svim oblastima naseg drustva. Dakle, kad jedan policajac, inspektor privrednog kriminala, moze da ovako bahato ,,da svojim ljudima da potrose,, i to u malom Bojniku gde para nema ni za lek, sta li se tek desava u LSS, ili u LSV gde novac pristize, tj pristizao je sa svih strana, a kontrola trosenja istog ne postoji.
Mislim da imamo dva puta (od izvora). Ili cemo da pokrenemo sve legitimne institucije da ispitaju poslovanje svih pravnih lica u oblasti lovstva (ovog puta), i da svakog ko se ogresio o zakon ove drzave kazne takodje prema zakonu iste, ili cemo da sacekamo ( ne jos puno ) da pojede vuk magarca, i da se svi razidju sami od sebe jer jednostavno nece postojati interes da budu u lovackim organizacijama tj. raspasce se celokupan savez i udruzenja jer svi oni odavno ne mogu od svojih prihoda da izdrzavaju sami sebe. Mene licno jako pogadja sve to, jer je ta ista drzava, prema meni, kao i prema svim preduzetnicima tj privatnicima, bila britka sablja, i svi inspektori, kontrolori, ministri, cinovnici, su bili i te kako revnosni kad je primena zakona prema nama privatnicima bila u pitanju. A kada je u pitanju ,,drzavna ili drustvena imovina,, onda polako, brajko, pa te ovo te ono.
Na kraju krajeva, molim vas da pogledate ovaj klip pa cemo dalje da komentrarisemo.
ma šta bre da se šalju pare za Beograd,kad ima gde da se potroše i u Bojniku
Supovci sede u U.O. ,bivsi supovci predsednici udruzenja,tuzioci vole da love...............sudije isto ......advokati vole lov i brane okrivljene a svi su povezani medjusobno i ko ce tu koga da kaznjava i da goni.........SMEJURIJA................!!!!
Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?
INTERMAKER OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42
Podunavac
Podunavac Offline
· 17.11.2025. 20:08
Поздрав другари. Дуго ме није било.
krilas Offline
· 25.07.2025. 13:27
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!