Čujem da se zaposlenima u LSS pominje svodjenje zarada na minimalac?!?
Izgleda dogorela sveća u finansijama, a slab priliv novca?
Šta da se radi, kriza je, ali kako za koga!
Neki na minimalac, a neki ne izlaze iz službene 'Škode'!!!
A neko možda i na safari?!?
Samo za zaposlene u LSS, stigla nam je jedna muzička želja, jedna pesma! Molba za ovu pesmu nam je stigla iz dalekog inostranstva, takoreći iz privremene dijaspore, od anonimnog gosta Srbijalov portala.
Pesma ima vrlo aktuelan naslov, i prigodan tekst!
[movie=youtube]ydQgp51lHBs[/movie]
Sad mi pade na pamet: kako li će odlazak predsednika i sekretara LSS u Afriku primiti njihove pokrajinske kolege iz LSV? Kako li će uzvratiti na ovaj jak potez LSS-ovaca?
Predlažem da LSV-ovci razmotre kontra potez u kontra smeru: da odu na daleki severoistok, u Sibir recimo, da love one egzotične životinje tamo!
Evo ja jedan predlog za ime projekta: "kako sacuvati nesrecne lovce na uzici"
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Lovacki Savez Afrike je izvsio reformu tako da i Popovic po istom principu planira da uvede novine u rad LSS ......
Zamolicu Popovica da Tici i Djukicu kupi nesto od dnevnice LSS koju ima sigurno da ljudi osete makar malo cari afrike.....luk i strelu pa da zavse onako drugarski.............
jadne te zivitinje ........kad krene Z6 i poluatomatski karabin ...tj pehar i medalja.............zing..............zing.............zing....a divljac u bezaniju da ne strada od ruke iskusnog lovca i profesora............
Kakve su vesti iz afrike. jesu li zirafe polomile vratove istezuci ih da vide ko im dosao u goste. kod brace nesvrstanih ima svega sad ce projektanti da se razmasu idejama i naukom
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Nisam baš vičan u postavljanju video klipova a i star sam da učim ali ponekad stvarno imaju smisla kao video komentar na aktuelna dešavanja i njihove aktere.
Povodom putešestvija u Južnoafričku republiku , po izjavi tice, učesnici su popović, sekretar i neki safir ( možda je to zlatar ) to mu je nadimak.
Svrha se ne zna, ali možda se radi u uvođenju novih lovnih vrsta u lovišta Srbije, pominju se i nosorozi jer samo oni mogu da pojedu toliko hrane koliko je izdvojeno sredstava po naučnim projektima za ishranu srne koji još traju i za koje niko ne zna kakvi su konkretni rezultati, gde se srneća divqač hrani, koliko je pojela, i kakvi su rezultati i do kada projekat traje.
Po nezvaničnim informacijama uoči istorijskog puta prebačeno je 300.000,00 dinara na ime projekta valjda nekom fakultetu i mislim da to nema veze sa pomenutim putešestvijem.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sta kaze Tica i kakvi su mu utisci sa sastanka koji je trebalo da se odrzi u Despotovcu sa LSCS,LSS i Pericom Grbicem???
Sta kaze Tica zasto Popovica nije bilo i kako je prosao Tica???Jer je umeo sa VOZACEM LSS koji je otisao za njega u TITEL,vozao ga i vrati ga kuci naravno o troslu LSS ?/Da li je Tica dobio dnevnicu??
Grbic je imao sta da kaze TICI??
Jer Vas nije sve zajedno sramota iz LSS sta radite i kako se ponasate???
Ja ne znam da li sam ja lud pa neke stvari ne shvatam ili su to ovi ljudi iz LSS-a ali tako se ponašati predma nadležnim državnim organima i ne doći ili poslati nekog tamo "6. otpravnika ambasade" da prisustvuje sastanku sa državom o čijim se dobrima radi.
U pravu je Sremac. Kad im je država to omogućila tako joj i treba. Zato je divljači sve manje pa i u predelima gde gazduju udruženja pod patronatom LSS-a a čelne ljude iz LSS-a baš briga da se pojave na sastanku sa nadležnim državnim institucijama.
Zakon o javnoj svojini lepo je kazao šta su dobra od opšteg interesa i dobra u opštoj upotrebi. ZODL je to samo razradio i pokazao "ko je gazda u kući". Ako nadležno ministarstvo, Upravu za šume, nadležni pok. sekretarijat baš briga šta se i kako radi onda je ovo stvano jadno i žalosno.
Nemilice se arči bogatstvo ove zemlje. I to počev od 90-ih godina i prokletih ratova, pa sam misli da će posle 2000. godine da se stanje bar malo popravi, ali je ovo strašno. Samo se nastavlja. Dok su nekad "drugovi" mogli da peglaju jelene odjenom su to mogli i obični radnici ( mislim na krivolov ) i kada su jednom brane pukle niko to izgleda nije mogao da zaustavi.
Lov je postao oblast za najprljavije trgovine i igre između novokomponovanih bogataša i alavih političara, sudija, tužilaca, policajaca, lokalnih biznismena i funkcionera.
Pa i sada uhapšeni bivši ministar je bio strastveni lovac koji je viđan na prostorima LU Srem dok je predsednik LU bio Borislav Bogunović.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ficho po meni ZdrP samo pokazuje ovima u ministarstvu i u Upravi za šume ko je Babo . A Da jeste on pravi gazda - jeste pa koliko to nama bilo drago ili ne. Ovaj postupak samo dokazuje koliko je nedodirljiv i kolika mu je zleđina. A vi ministri , direktori ili zajedničkim imenom nazivani VLAST možete samo da se pokrijete ušima i da sačekate ZdrP-a da se vrati sa turneje pa da ga zamolite da vas ako slučajno ima vremena sasluša ili primi ,da mu odnesete raport o vlastitim namerama. Kukala nam majka pored takve vlasti i države.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.