Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informator LSV broj 1 - septembar 2011.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informator LSV broj 1 - septembar 2011.
punisher
 Lalo slažem se sa tobom ali ako ćemo pravo LSV pa i LSS sami su krivi za ovoliki broj pitanja jer su svojim (ne)radom to toga i doveli. Navodi G. Beukovića da su podaci oko plata ljudi u LSV tajna po zakonu su zaista smešni. U ovoj zemlji svako ko se interesuje može da sazna kolika je plata Predsednika i Premijera naravno zvanična. Dovoljno je čitati zakone i znati malokako se obračunava plata koji su koeficijenti i gotovo. Gospoda iz LSV misle da su neka špijunska organizacija. Da rade za BIA pa su podaci o broju zaposlenih i njihova primanja ultra tajna. Pa to je bezobrazluk i šamar u lice svim poštenim lovcima. Eto pitanja za informator. Koliko je zaposlenih u LSV i VL i kolika su im mesečna neto primanja. Za početak.

Sremac75
 Brate Punisher...pa ti bi još i da ti zmija pokaže noge!No no no
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher

Sremac75 kaže:
Brate Punisher...pa ti bi još i da ti zmija pokaže noge!No no no

uro brate, pa ako se deklarišu kao poštenjačine i smatraju da ispravno i korektno rade onda neće biti problema da te podatke daju. Sa druge strane ako ne daju samo će potvrditi da su svo ovo vreme od nas pravili magarce. Idu izbori Gospodo. Mislite o tome.

Sremac75
 Brate Ilija...kakvi sad izbori?
Izbori u LSV su bili u maju 2011.!
Pa u LSV nema drugih izbora!
LSV ne učestvuje na izborima (ne daj bože onim političkim)...ili možda grešim?Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher

Sremac75 kaže:
Brate Ilija...kakvi sad izbori?
Pa LSV ne učestvuje na izborima...ili možda grešim?Hmmm

Brate uro
U ovom poslu postoji jedno sveto pravilo. Sve je drugačije od onoga što izgleda. Izbori u aprilu. Vidiš da vlast hapsi i zatvara i sudije i doktore samo da bi narod odobrovoljila da glasa za njih. Vode se istrage. Ko zna. Možda se neko i za brlje u LSV zainteresuje. Zarad glasova javnosti. I Lovaca.

Sremac75
 Ne smemo više o politici....Lala će biti zdravo ljut kada se probudi!Palica
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ma svestan sam ja, da u ovoj našoj državi maltene sve može da se podvuče pod politiku, samo naivac može da misli drugačije. Ali se trudim da politiku što je moguće više izbegavam, volim kad su stvari jasne, a u politici nikad ne znam da li je crno=crno, a belo=belo, dešavalo se ranije i nemoguća kombinacija da crno=belo, a ja se u takvim situacijama ne snalazim.
Ne mogu ja da se ljutim na vas, mogu samo da se ljutim što je situacija takva.
Batalimo politiku, hajde da probamo da lovačke probleme i teme odvojimo od politike, možda će biti lakše rešivi.
Znam da je nekima od vas upalo u oči, da nisam često ovde u komentarisanju Informatora, pomenuo Vojv. lovac. Namerno nisam, ne izbegavam tu temu, malo sam je pomerio u stranu jer je jedna od kontroverznijih i opširnijih, a možda i najinteresantnijih 'vrućih' tema. Oko te teme sam imao nameru da neka pojašnjenja zatražim od vodećih ljudi LSV, nakon sajma lova, i nisam je puno potencirao u razgovorima. Baš na tu temu imam nameru da iskoristim mogućnost koju su mi ostavili g.Pažin, g.Beuković i deda Deja, da dodjem u savez, i da na miru (bez sajamske buke i frke) pojasnimo neke stvari, ako je moguće.
Juče sam imao zadovoljstvo da na štandu LSV upoznam g.Tomicu Radosavljevića, predsednika LS CS. Na žalost nije bilo vremena i mogućnosti da malo porazgovaramo.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Pošto sam juče na sajmu bio u društvu sa mojim predsednikom sekcije, iskoristili smo priliku, i tražio sam savet i objašnjenje od g.Pažina u vezi osiguranja za štetu 'od' i 'na' divljači, i u vezi korišćenja te polise osiguranja kao garancije za početni fond divljači, pošto je po propisima garancija uslov za učešće na konkursu za dobijanje lovišta. Na žalost, po njegovim rečima situacija je trenutno takva, da još uvek nije jasno na koji način će, i da li će, ta polisa moći biti korišćena u te svrhe. Čak i sama zakonska odredba u vezi garancije je, po mom mišljenju, prilično diskvalifikujuća za mnoga LU. Kako će ovo biti rešeno, ostaje na nadležnima iz državnih organa, da osmisle, ja samo ovde mogu da podsetim, da vreme teče, da postoje zakonski rokovi za završetak nekih poslova, a da još uvek ima dosta otvorenih pitanja i nejasnoća.

punisher
 Evo pošto sam sam sebi obećao jedan objektivan upis, da krenem.
Već sam rekao da mi je ok da famozni Informator izlazi. I treba da izlazi. Vreme mu je bilo. Da li je moglo ranije - moglo je, ali poklonjenom konju u zube se ne gleda.
Ono što je tom Informatoru potrebno je, manje slika ekipe oko kotlića i blic vesti tipa" U Negotinu palo 10 DS", "Vreme i lovačka sreća poslužili lovce u Bajmoku"... Pustite me tih blic vesti. Informator mora pre svega da bude edukativnog karaktera. Da sadrži kvalitetne tekstove o divljači, balistici, oružiju, načinima lova, ali i o pravilnicima u primeni i onima koji se očekuju.
Pominjano je ovde i LU "Srem". Evo predloga. Dajte jedan tekst kako loše rukovodstvo može da upropasti rad LU i dovede ga do bankrota.
I naravno što više informacija o radu LSV. Ko su zaposleni, kolike su im plate, šta i koje poslove obavljaju. Neće meni biti žao i da takav informator dodatno platim, dakle ne mora on za mene biti besplatan ( u okviru članarine ) već ga mogu i platiti, pa i pretplatiti se na njega ako treba i ako je kvalitetan. Ne čine njega ljudi koji ga pišu nego kvalitet tekstova i informacije.
Treba učiti iz negativnih primera ( Lovačke novine i Lovac ) koji su sve samo ne primer pravog informisanja lovaca.
Mrzim hvalospeve tipa "U Srbiji cveta cveće". Hoću realnost. Eeee ali realnost onda znači da neko mora da odgovara. Onda je bolje pisati tekstove o sretnoj ekipi pored kotlića, lovačkom doručku...itd. Onda mi takav informator i ne treba.
Zbog čega je ovaj forum popularan. Pa upravo zbog toga što nema nikakve šminke i što realno oslikava sliku lovstva u Srbiji. Komentarišu se zakoni i pravilnici, napadaju se pogrešne odluke naših dičnih rukovodilaca, ali i pozdravljaju dobre ( kojih je zaista malo )
Ovaj forum treba da posluži ljudima iz LSV kao primer kako bi trebao njihov Informator da izgleda. On je izraz objektivnosti i objektivnog pisanja i objektivne slike lovstva u Srbiji.
Zbog čega je LSV toliko zatvoren. Nije on, kao što sam rekao, nikakva obaveštajna služba pa da se podaci o njegovom radu ne mogu komentarisati. Gospodo, sami ste se prihvatili javne funkcije, pa onda budite spremni na nemilosrdnost javnosti.
Čemu ljutnja. Ne videh da se bilo ko od vas obratio preko ovoga foruma u temi koja je za vas otvorena. Koga se to bojite. Ljudi. Savesti. E pa onda lepo "kupite igračke i 'ajd iz peska" ako ne znate da se igrate.
Ovamo bi ste da primate astronomske zarade, a hteli bi da to, ako može nekako, prođe bez objave. Radite šta hoćete i kako hoćete, nikoga za ništa ne pitate i još se ljutite i prozivate one koji iz dobre namere ukazuju na vaše pogrešne poteze.
Da se razumemo, nisam ni za to da nekome leti glava zbog par pogrešnih poteza, jer onaj ko radi taj i greši, a onaj ko ne radi ne može da pogreši. Ali kod vas često nešto te greške. Imajte na umu, kako sam rekao, da ste plaćeni za posao koji obavljate od mojih para i para ostalih lovaca. I pored navodnog smanjenja plata o kojem pričate, sumnjam da su one za pojedince manje od 60.000 dinara neto. Imajte na umu da su to plate jednog predsednika opštine, a da profesori i doktori koji leče ljude primaju i manje.
Zbog čega da se onda ne piše i o tome. Pa naravno jer postoji strah da neko ne priupita: Druže šta si ti za te novce u LSV uradio za lovstvo. Odgovor bi bio verovatno poražavajući. Pa odakle vam pravo da se onda ljutite i kao vi nekog nešto prozivate i budete besni.
Možeš misliti, kao G-din Beuković je temperamentan. Trt Milojka. Pa ja sam sto puta gori nego on. Jel to sad znači da treba ja da odem na sajam, pa pravo na stand LSV i da tamo napravim takav kermes o kojem će pesme da se pišu.
Prijatelju moj pa Vi ste tu gde jeste, i gde ste bili, upravo zbog mene i nas Lovaca koji smo Vam ukazali poverenje. A Vi to poverenje nemilice trošite iz dana u dan. I još se kao ljutite.
Osnovni problem kod ljudi u LSV je što su se opasno, po meni, istripovali na te svoje funkcije. Kao da su oni Bogom dani. Umesto da svi zajednički radimo na revitalizaciji lovstva, i da ovaj Informator bude upravo ta spona koja će povezati lovce i ljude iz LSV, plašim se da, ako čelni ljudi iz LSV ne shvate pravo stanje stvari, neće biti dobro.
Evo na primer još jedne teme za pisanje u Informatoru. Šakal. Ja ne videh da je iko o tome u Informatoru pisao. A generalno je veliki problem i biće problem u budućnosti. O tome pišite. Gde ga ima u Vojvodini, kako se protiv njega boriti, šta da LU rade, da li da vam u LSV dostavljaju podatke...itd. A ne da lovci o njemu saznaju na osnovu napisa preko interneta.
Želite li dobar Informator gospodo iz LSV - KOPIRAJTE ONDA NAČIN RADA OVOGA FORUMA SA SVE TEKSTOVIMA I TEMAMA!!!
I imaćete najbolji informator u Srbiji. Ja ću se prvi sa zadovoljstvom pretplatiti na takav informator, pa makar cena bila 500 dinara.

DakiNS
 Kolega Punisher informator nisu ni novine ni revija nego jednostavo da kazem na 6 listova suvoparno ispisani tekstovi u vidu izvestaja o radu LSV, ynaci nema tekstova o ulovima i slicno, nego finansijski izvestaj,spiskovi razlicitih komisija, izvestaji o radu i slicno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher

DakiNS kaže:
Kolega Punisher informator nisu ni novine ni revija nego jednostavo da kazem na 6 listova suvoparno ispisani tekstovi u vidu izvestaja o radu LSV, ynaci nema tekstova o ulovima i slicno, nego finansijski izvestaj,spiskovi razlicitih komisija, izvestaji o radu i slicno

Ajoooj. Pa to je onda gore nego "Lovac" i "Lovačke novine" zajedno. Jedno veliko "trla baba lan da joj prođe dan". Pa oni ako hoće da informišu lovce ne treba im da štampaju informator i da nečijoj štampariji nameste posao. Dovoljno je da samo reše sajt, i to okače na sajt. Pod uslovom da nađu administratora koji će da radi za platu od jedno 100.000 dinara, jerbo je to jakooo teškooo i nemaaaa se vremenaaaa. Verovatno od premeravanja lovišta i izrade planske dokumentacije za "sitne" pare.
Brate Lalo i ostali Admini, jeste li vi razmišljali o "štampanoj reči" možda, jer vidim ja da od ovih silnih Informatora i kojekakvih "Lovaca" i "Lovačkih novina" vajde nema.
Sutra dolazim na sajam da vidim to čudo od "Informatora".

Lala
 Uffff, nemoj Punisheru, da kopiraju Srbijalov, molim te! Daš im ideju, pa da pravimo sami sebi konkurenciju?!? Grin
Šalu na stranu: punisher je oštar, ali ima nečega u tome što je napisao. Najteže je svakom čoveku, da počne sa samokritikom. Ali je najbolje.
Šta je problem, reći 'ljudi, zeznuli smo se tu-i-tu', zabrljali smo... Mislim da postoji volja, da se greške ispravljaju, i niko nikog ne razapinje na krst, zbog grešaka, ali ako se pogrešni potezi brane po svaku cenu, onda je to konkretno meni (a izgleda i mnogim drugim), kao crvena marama biku! I onda se izvrću teze, pa se kaže'Srbijalov i forumaši napadaju ovog ili onog', a ne vidi se uzrok, nego se priča o reakciji. Dobar način, da se izbegne konkretan odgovor, o greškama. A da ih je bilo, bilo ih je, i ima ih i sada, dosta nas je pisalo o tome. A daleko, daleko više ljudi o tome priča izmedju sebe, ali iz nekih svojih razloga ne istupaju javno (strah od revanšizma, sopstveni puter na glavi, nezainteresovanost). E tu ja osudjujem kolege, koji ćute i sakrivaju se, okreću glavu i izbegavaju izjašnjavanje - onda ćete imati baš ono što zaslužite takvim ponašanjem. Nemojte posle kriviti drugog! Niko vam neće doneti ništa na tacni, kolege lovci, imate svoja LU i savez(e), imate oči i uši i mozak, na Srbijalov imate mogućnost da kažete ono o čemu šuškate po kuloarima i za kafanskim stolom, ili uz lovački doručak. E, ali treba prelomiti u glavi, samog sebe staviti u poziciju da pogledaš prvo gde si ti sam, pa onda da prozoveš drugog.
Moje kolege lovci u mom LU, koji me poznaju privatno, znaju ko sam i kakav sam, i moja prozivka nekog drugog ima upravo onoliku težinu, koja je srazmerna mom moralu. Ne moram ja biti neki funkcioner, nemam nikakvu ambiciju u tom pravcu, ali kao lovac pešadinac-prašinar, imam slobodu, i pravo da kažem bez bojazni ono što mislim, pa i da poradim na tome da i drugi svoje greške uvide, i da prestanu sa brljotinama, počev od mojih kolega lovaca u grupi, preko sekcije, LU, pa na gore. Ja sam izabrao da to radim ovde, preko Srbijalov foruma.
Odoh daleko u priči, tema je Informator. I meni je zasmetao stil u Informatoru, koji je povukao na aplaudiranje samom sebi. Razumem ja da će svako od nas (pošteno rečeno) uvek o sebi govoriti sve najbolje, pa tako i vidim tekstove u Informatoru. A tako bih voleo, da recimo pročitam u tom istom Informatoru, recimo otvorene tekstove, koji će jednom zauvek razjasniti barem neka od otvorenih pitanja koja su bila ili su još uvek aktuelna. Evo, na primer, tema dešavanja u LD Jelen, LU Bačka Palanka? Da li se oglasio LSV po tom pitanju? Da li je dao tumačenje na pismeno obraćanje članova tog LD javnosti, a i direktno LSV-u? Kakav je uopšte stav LSV oko potpuno nezakonitog isključenja nekih lovaca iz LD, samo zato što su članovi u drugom LD!? I kako je moguće, da čovek protiv koga je podignuta kriv. prijava od strane lovnog inspektora, i koja je u predkrivičnom postupku (policija prikuplja informacije, izjave i dokaze), i dalje bude lovac, i član UO tamo u BAP, i još, da taj čovek bude predsednik komisije LSV za streljaštvo? Nemojte samo da odgovor bude, da se savez ne meša u rad LU. Da li je moralno, tako se postaviti? Bez obzira na lična poznanstva i kontakte nekih ljudi, red bi bio da se LSV izjasni o tome, a ne da odabere ćutanje po ovom pitanju.

Sremac75
 Komisija za gajenje i zaštitu divljači i naučnoistraživački rad :

"....u narednom periodu posebnu pažnju moramo obratitit na našu (autohtonu) najugroženiju vrstu, a to je poljska jarebica, čije se brojno stanje za nepune tri decenije višestruko smanjilo i sada je dostiglo kritičnu brojnost od svega pedesetak hiljada jedinki u Vojvodini. Primera radi pre samo tri decenije lovljeno je između 20.000 i 25.000 jarebica.

Danas, očigledno je, ne vladamo situacijom kada je u pitanju proizvodnja divljači u Vojvodini....
O ovm predlogu biće rasprave , ali ovde više govorimo o tome da ne znamo, ne vladamo situacijom, šta se naseljava u naša lovišta, koja količina i koji uzrast, već se barata ciframa koje nisu potkrepljene pravim činjenicama.

Kada je u pitanju srneća divljač, evidentno je da se dešavaju čudne stvari - primera radi, pri baratanju brojem da imamo u lovištima Vojvodine oko 35.000 do 40.000 grla, za naše uslove lovišta utvrđen je realni prirast od 31% na ukupan fond, odnosno 0,65 lanadi po srni starijoj od 2 godine. na osnovu iznetih parametara, godišnji prirast u lovištima Vojvodine svake godine iznosi između 10.000 i 12.000 grla, a zvanično se odstreli svega nekoliko hiljada. Međutim imamo apsurdnu situaciju da naredne godine nema povećanja fonda, te se iz ovoga izvlači zaključak da se dosta grla lovi ali se ne evidentira.
......
Kada je u pitanju starosna struktura, i ovde je evidentno da se odstreljuju trofejno mlađe jedinke. Ne poštuje se gazdinska starost od 7 godina, koliko je utvrđeno da je optimalna starost i na osnovu toga odstrel "zrelih" srndaća. Da ne govorimo o uvreženom i pogrešnom terminu kji se koristi kod nas, a to je "škart" srndaći, a gde se odstreljuju srndaći stari dve, tri ili četiri godine a biološki je nemoguće da ta grla imaju 110 ili 120 poena, već mogu imati 80,90, ili 100 poena, ili manje.....

O lovu DS treba govoriti otvoreno, jer smo svi svedoci da je do sada bilo da se evidentira u odstrelu svako drugo ili svako peto grlo, odnosno da evidentirana njihova brojnost i prikazani odstreli nisu bili prikaz stvarnog stanja ove divljači u lovištu.

Umesto zaključka, Komisija nema nameru da osporava nečiji dosadašnji rad, ali je cilj da se u narednom periodu isprave greške, napravi drugačiji pristup predloženoj problematici, a sve radi povećavanja fondova gajenih vrsta divljači do postizanja propisanog optimalnog kapaciteta."

PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Posle ovog teksta, moraću da ponovo odem na sajam, i da čestitam ljudima iz te Komisije. Direktno u srž problema. Samo se nešto plašim, da je realno stanje na terenu možda još lošije, nego što je prikazano.
Jedna zamerka je, da nisu predložene mere, kojima bi se stanje promenilo.
Dakle, anamneza i dijagnoza potpuno tačna, ali nedostaje terapija!

punisher
 O tim stvarima pričam Lalo i Sremče. Upravo ta dva zadnja vaša upisa udaraju suštinu onoga o čemu razmišljam.
Dakle poteban je jedan kvalitetan presek stanja. Sa izborom G-dina Pažina na primer. Pa se onda od njegovog izbora gleda u budućnost lovstva u Vojvodini i šta nam je svima zajedno činiti da stanje u lovstvu popravimo.
Vreme pre njegovog izbora je prošlo vreme. Videti šta je tu bilo loše, krivci neka snose odgovornost. Svakom dakle prema zasluzi. A mogu i da odu iz lovstva. Pa se lepo učlane u neko LU pa ispočetka krenu. Pod uslovom da neko LU hoće da ih primi.
Izbor G-dina Pažina sam proizvoljno dao jer je najlakše da od njegovog izbora svi mi lovci damo pošteno šansu čoveku da se pokaže. Svuda u svetu daje se prelazni period vladi da pokaže šta zna. Hajde da damo simboličnih 100 dana novopostavljenoj ekipi ( osim starosedeoca ) da pokažu šta znaju i umeju. A vi gospodo pamet u glavu.
Samo vas gledamo.

Sremac75

Lala kaže:
.............
A tako bih voleo, da recimo pročitam u tom istom Informatoru, recimo otvorene tekstove, koji će jednom zauvek razjasniti barem neka od otvorenih pitanja koja su bila ili su još uvek aktuelna. Evo, na primer, tema dešavanja u LD Jelen, LU Bačka Palanka? Da li se oglasio LSV po tom pitanju? Da li je dao tumačenje na pismeno obraćanje članova tog LD javnosti, a i direktno LSV-u? Kakav je uopšte stav LSV oko potpuno nezakonitog isključenja nekih lovaca iz LD, samo zato što su članovi u drugom LD!? I kako je moguće, da čovek protiv koga je podignuta kriv. prijava od strane lovnog inspektora, i koja je u predkrivičnom postupku (policija prikuplja informacije, izjave i dokaze), i dalje bude lovac, i član UO tamo u BAP, i još, da taj čovek bude predsednik komisije LSV za streljaštvo? Nemojte samo da odgovor bude, da se savez ne meša u rad LU. Da li je moralno, tako se postaviti? Bez obzira na lična poznanstva i kontakte nekih ljudi, red bi bio da se LSV izjasni o tome, a ne da odabere ćutanje po ovom pitanju.

A pričalo se da je i on dobio neki orden od LSV-a!

Samo da se ne "iznenade" kao u slučaju Bore Bogunovića!Confused
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp

Lala kaže:
Jedna zamerka je, da nisu predložene mere, kojima bi se stanje promenilo.
Dakle, anamneza i dijagnoza potpuno tačna, ali nedostaje terapija!

U Bibliji je Gospod Isusu Hristos na to kako da se čovek "nanovo rodi" i postane svet, metaforički rekče "novo vino u nove mehove"...drugim rečima nemogu ovo učenje i ideje sprovesti ljudi koji se iz korena ne promene i ne postanu skroz novi ljudi!! ..jer VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD NIKADA!!... po meni treba kompletna smena ljudi koji su do sada vodili naše lovstvo!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

zoranp
 ....a šta je sa čika Zeremskim Lisica!!..pa on je glavna mirođija u puno čorbi!!Angry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

umpahpah
 Danas sam na štandu LSV uzeo primerak informatora i moga reći da izgleda kao da su ga Doronjski i Veselinov štampali na geštenteru,u nekoj bazi na Testeri 1943 godine.
Sto mu gromova...

Lala
 Ma nije problem u tome, Umpahpah, kako izgleda. Problem je u sadržaju. Što se mene tiče, mogao je biti i u rukopisu, na pergamentu.
Nemojte da baš cepidlačimo, ovo izdavanje Informatora jeste dobar korak u smislu informisanja. Ali, ponavljam, bitnija je suština od forme. Nadam se da će sledeći broj(evi) biti znatno drugačijeg sadržaja, od ovog, koji ne obiluje baš nekim kritičkim tekstovima.
Hajde da komentarišemo sadržaj.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Informator LSV broj 2 - januar 2012. LOVAČKA UDRUŽENJA 11 25.01.2012. 21:24
Cenovnik LSS 2011/12. PROPISI O LOVU 292 01.03.2011. 18:27
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 67
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,954,254 posete www.srbijalov.com