NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Lala |
Objavljen 14.07.2011. 07:40
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Sudeći po stenogramu sa sednice UO LSS koji je objavljen na sajtu LSS, ne ide baš naplata članarine kako je planirano. Pa ni para nema, koliko je planirano, nego znatno manje. Pa se izgleda moralo kresati i na platama.
Što se tiče ostalih primanja zaposlenih (dnevnica, naknada...), nisam video da ima zvaničnih podataka.
Ne bi valjalo da funkcionisanje LSS bude dovedeno u pitanje, moraju da stegnu kaiš maximalno. Kriza je, para nema nigde, ostaje jedino da se prilagode situaciji.
Poljuljano poverenje dela članstva, pogotovo kada se sazna za neke poteze od ranije, teško se vraća.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 14.07.2011. 23:06
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
mogli bi da vrate izgubljeno poverenje ako bi svima koji nisu uplatili članarinu uplatili po par dana na safariju,a lovcima koji su kivni na razbacivanje novca organizuju odstrel jelena,
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.07.2011. 23:18
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Nesto tu meni nestima- sa konja na magarca,sto bi rekli u narodnoj izreci, da su oni sebi srezali plate za 50%, to je vise bajka,nego stvarno. Kobajagi solidarisu se sa narodom.
slavaplano,od kad sam ja jos govorio da LSS treba da se finansira od poverenih mu poslova, da naplacuje polaganje ispita, i prodaji lovne literature,i ostalog,ali nazalost oni i dalje zive od clanarina i to im je preko 90% prihod. Jednostavno su naucili da nemoraju da se mnogo trude oko clanstva,kad si ti primoran da im placas clanarinu. 
Ne znam ali mislim da kada bi se poslalo cirkularno pismo da sva udruzenja se izjasne koliko i za cega su uplacivali u LSS i koje iznose su uplacivali u kesu mislim da bi smo dosli do iznenadjujucih podataka i nacina finansiranja mimo prikazanih. Nesto su mi mnogo sumnjivi. Ovih dana malo sam razmisljao i smisljao nacine kako se sve mogu uzeti novci. Na primer veci broj izdatih lovnih karata od onoga sto je prikazani , normalno razlika u dzep, zatim polaganje lovackih ispita da li su bas svi prikazani u prihodima ili samo deo, normalno razlika u dzep, zatim kojekakva ocenjivanja , nepostojeci rashodi i slicne stvari , normalno razlika u dzep . Pa kolege tako se danas radi . Maltene svi privatnici prijavljuju da radnike placaju minimalac a razliku daju u kesu pa nemaju dadzbine drzavi da daju . Sto onda to ne bi radili u LSS
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.07.2011. 23:39
|

Admin

|
Sve mi se nesto cini da njihova ukupna primanja nisu se nista smanjila , suvise su se navikli na dobro da bi sami sebi odredili losije, eh da mi je samo jedan radni dan uci u njihoo knjigovodstvo i racunare da uporedim sa podacima dobijenim od LU kako bi se Padinjak brzo popunio
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 15.07.2011. 20:41
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
sve smo mi to precesljali jos pre svih onih izvestaja, pa i sam znas da je LSS bio jedan od najvecih izdavaca mesecne lektire poznate po imenu "LOvacke Novine" iliti "Lovac" gde su imali rekord od 78000 "pretplatnika". Mada ono kad pogledas to su bili prisilni pretplatnici, jer bilo bi interesantno dobiti cifru koliko se njih "teska srca" posle odluke da svaki lovac individualno odluci,da li hoce da se pretplati ili ne, odlucilo da vise ne uzima casopis.
78000x490=38220000 godisnje
e sad ti vidi kolike su to pare.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.07.2011. 01:34
|

Admin

|
Slazem se ali to je spadalo u stalne prihode koji se lako racunaju prethodno navedeni prihodi nisu prikazani a da ne pricam sta sam sve cuo
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.07.2011. 19:47
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ove godine savez ce preziveti nazalost jedva a dogodine ce mo videti!!!!! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.07.2011. 19:53
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ja mislim da je LSS već nestao ali da nas o tome još nisu obavestili!
Kako drugačije tumačiti da lovci iz Vojvodine članarinu plaćaju LSV-u (osim onih 60 dinara), pa sada i to da se LSV sprema da izdaje svoju člansku kartu?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.07.2011. 20:39
|

Admin

|
Sremac75 kaže:
Ja mislim da je LSS već nestao ali da nas o tome još nisu obavestili!
Kako drugačije tumačiti da lovci iz Vojvodine članarinu plaćaju LSV-u (osim onih 60 dinara), pa sada i to da se LSV sprema da izdaje svoju člansku kartu? Sremac nisu ni njih(LSS) obavestili
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 20.07.2011. 21:00
|

Admin

|
Nažalost ali mislim da jesu.
To su se oni i dogovorili "ispod žita"!
Sve je to temudjunovo maslo-potpisujem!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.07.2011. 21:23
|

Moderator

|
Sremac75 kaže:
Ne može samo jedan mongol da osvoji Evropu
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.07.2011. 21:28
|

Admin

|
Lala kaže:
Sremac75 kaže:
Ne može samo jedan mongol da osvoji Evropu  Moze uz pomoc domacih izdajnika
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 22.07.2011. 21:53
|

Admin

|
Nema više LSS, samo nam to još nisu javili!
Zbog izražavanja prevelikog nezadovoljstva radom LSS i LSV, kao i nepoštovanja lika i dela "istaknutih lovnih radnika", temudjina, Piškaća, Šarca , Revolveraša i ostalih, te zbog preterane borbe za pravdu i istinu, član Sremac75 je banovan do 29.07.2011. godine u 23.00h.
Temudjin i LSV!*

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.07.2011. 22:27
|

Admin

|
Ajde reci ko treba da im kaze.Mada mislim da su toga svesni odavno ali nisu dovoljno pametni jer da jesu posle prvih prigovora poceli bi da se menjaju,ili su se ipak toliko osilili da su mislili da su nedodirljivi. Boze koja bahatost, ali kada dodje iz pozadine do glave ovima iz LSV mnogo vode ce Dunavom proteci, ili ce videti na primeru LSS pa ce brze bolje ispravljati krivu Drinu iako ne verujem suvise su porodicno zaglibili da bi se brzo mogli iscupati
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.07.2011. 22:28
|

Admin

|
Ej da se nije mozda ministarstvo probudilo
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 07:30
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Jel to Sremac svesno izvršio samokažnjavanje?
Što se tiče članstva i članskih karti, mislim da će biti poprilično teško definisati to pitanje, do sada smo imali jedinstvenu člansku kartu koju je izdavao LSV, manje više po principu političkih stranaka, a ponajviše zasnovano na demokratskim principima i slobodi udruživanja, sve mi se čini da su sva udruženja tretirana kao organizacioni delovi LSS a da se praksa nastavlja pa će mo mi sad iz Vojvodine biti tretirani kao organizacioni delovi LSV, pobogu zašto menjati ono što je tako lepo funkcionisalo i donosilo lepe prihode izdavačima članskih karti.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 24.07.2011. 09:24
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
U ovom dobu ''Totalitarizma'' tesko da ce ista opstati sto je prethodno dobro funkcionisalo a da ga ne upropaste modernizacijom izmedju svega ostalog i LOV... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.07.2011. 10:53
|

Moderator

|
hamerles kaže:
U ovom dobu ''Totalitarizma'' tesko da ce ista opstati sto je prethodno dobro funkcionisalo a da ga ne upropaste modernizacijom  izmedju svega ostalog i LOV...
Tebra Hamerles... ti kad sašiješ upis, onda ga baš sašiješ... deder mi pojasni, šta je to tako 'prethodno dobro funkcionisalo'? Imaj na umu, da se nalazimo na temi 'Nestaje li LSS'.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 24.07.2011. 11:11
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Lala kaže:
hamerles kaže:
U ovom dobu ''Totalitarizma'' tesko da ce ista opstati sto je prethodno dobro funkcionisalo a da ga ne upropaste modernizacijom  izmedju svega ostalog i LOV...
Tebra Hamerles... ti kad sašiješ upis, onda ga baš sašiješ... deder mi pojasni, šta je to tako 'prethodno dobro funkcionisalo'? Imaj na umu, da se nalazimo na temi 'Nestaje li LSS'. Lalo nekada je dobro funkcionisalo sada nikako... Zato i nestaje... B) |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 22:55
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
hamerles kaže:
Lala kaže:
hamerles kaže:
Tebra Hamerles... ti kad sašiješ upis, onda ga baš sašiješ... deder mi pojasni, šta je to tako 'prethodno dobro funkcionisalo'? Imaj na umu, da se nalazimo na temi 'Nestaje li LSS'. Lalo nekada je dobro funkcionisalo sada nikako... Zato i nestaje... B)
Hamerles garantujem misli na članarinu, u kad sam ja radio u Naftagasu davnih godina plata bila prvog i nije mogla da omane sem ako nam se blagajnik ne zaglavi kod švalerke pa bude drugog, e pa u to vreme su se i članarine plaćale na vreme, znao se red.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|