Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
duskodugousko
 Procitah danas u Zovu da je u planu i osnivanje LSZS(lovackog saveza zapadne srbije.)Pilot
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 Ta ideja trenutno ima podrsku predstavnika "Srbijasuma", NP "Tara,Parka prirode "Mokra gora" kao i lovackih udruzenja Cajetine,Bajine Baste,Uzica,Prijepolja,Priboja..itd.Najvise se zamera zabusantska politika LSS,ciji ljudi brinu samo o fotelji i uz to su preko mere placeni..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

nenadx
 Da, jedva bi dočekali svi, mogu misliti! Grin
Lalo mnogo si nepoverljiv,evo videces,ako citaju ovo sta ce reci.Nego citam postove i mislim se sta smo mi Bogu zgresili,da nam je vodjstvo ovako.Kazu sto ste ih birali za serife,paaaaa bas i neznam ko ih bira,ali tako ce se nastaviti i sa tim regionima.Nevidim razliku.....Ova Zoranova ideja mi zvuci zanimljivo.Opozicija pa da ih zvanicno pljSmeko...(pitamo)
Dobar pogodak

Lala
 Opozicija već jesmo, ali se nadam da su svi shvatili da smo konstruktivna opozicija - kritikujemo, ali i predlažemo neka rešenja. I NISMO ZLONAMERNI!!!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Dao sam komentar na osnivanju novih saveza. Vec dugo me muce nekoliko stvari,na forumu citamo osniva se ovaj savez osniva se onaj savez razbija se ovo LU razbija se ovo LD pa braco znamo li mi ista stavrati ili samo razbijati. Da se u nekadasnoj Rusiji svaka republika osamostalila, da li bi ih se iko secao danas ili bi samo deca ucila u istorijskim udzbenicima. A mi ponavljamo davno odigrane uloge samo pod drugim imenima, Nismo vise Mesic,Milosevic, Tudjman ili onaj makedonski dzemperas ili Djukelic pardon Djukanovic sada smo ovaj ili onaj ali uloga u okvirima u kojima radimo je ista , sada smo Cule ili popisanac ilineznam vise koji a cilj je isti biti prvi pa makar samo u svom selima nema veze sto je selo malo vazno je da sam prvi JA (SAUIC)One lenguze , grebatori neradnici i lopovi iz LSS svojim neradom doveli su do takvog stanja, e sada tu stupaju na scenu domaci sitnosopstvenicki interesi kao sto je K.. koji misle da su popili svu pamet sveta (I niko, niko kao JAA)pa prodaju dusu djavolu ili STRANOM, navodno ulagacu koji mu daje bajagi novce kao ulaganje pa posto zna koliko smo alavi a i kada nosimo med stalno prste a i kantu lizemo, znaju da cemo nesto zas,ati pa ce na konto toga sudom kao odstetu uzeti loviste zajedno sa onim koje su nam dali za ulaganje pa ispada za tepsiju ribe. E LSS ne mogu vam oprostiti toliko ZLA koje nanesoste svom narodu svojim lovcima svojoj divljaci svojoj prirodi,.Znam da ce neko od njih ovo procitati zato bih za kraj rekao dabogda vas snaslo sve ono sto ste nam uradili seme pokvareno vam se zatrlo. Ako postoji zrno maka savesti i svesti u vama izdacete saopstenje o kolektivnoj ostavci s tim da ce te do izbore novih i ispravnih ljudi besplatno raditi da ono sto ste upropastili ne propadne do kraja jer ste unapred naplatili sav prosli i buduci nerad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Bravo 2Bravo 2Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sniper Hunter
 Daki B)Bravo 2

slavaplana
 LSS je sam sebe ugasio a da toga jos uvek nije ni svesan!!!!!!!!!!!!!!!!

DakiNS

slavaplana kaže:
LSS je sam sebe ugasio a da toga jos uvek nije ni svesan!!!!!!!!!!!!!!!!
M anije poenta u tome oni su sebe ugasili ali na kraju ako bolje razmislis Lss mora da postoji jer ujedinjeni nas ima 80000 a razjedinjeni par grupa po deset dvadeset hiljada pa dok se dogovorimo kako cemo raditi prosla baba s kolacima. One HOHSTAPLERE zameniti a postene ljude na celo kolone i svi zajedno samo tako ce nas shvatiti ozbiljno i saslusati pa zelenih ima mnogo mnogo manje nego nas pa nas kavaju kako hoce samo zato sto su slozniika

Sremac75
 Opet Bravo 2Bravo 2Bravo 2
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

apinest
 Daki, bilo bi dobro kada bi neko od nadležnih ili bar pomenutih pročitao tvoj upis (ili upise) da vidi sa koliko se iskrenosti i emocija, ali i besa i rezigniranosti lovci odnose prema aktuelnostima u srpskom lovstvu. Takvu dobronamernost našem lovstvu, divljači i organizaciji čovek ne može sakriti!!!Bravo 2 Možda se trgnu ONI, dok još nije kasno...Shock

zoranp
 Daki bravo, istinu zboriš i nadasve realno sagledavaš stvari, jer SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA!!!Kolce
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Ima jedna pricica koja kaze. Kada se jedan jevrej pocne penjati na drvo drugi jevreji podignu ruke i guraju ga da se sto brze i lakse popne jer znaju da ce sa drveta pruziti ruku i povuci gore nekog za sobom. U Srbiji je to ovako . Kada se jedan SRBIN pocne punjati na drvo ostali srbi brzo dignu ruke i vuku ga dole, jer sto bi on bio iznad njih, a ako mu ipak pomogne nekoliko njih da se popne on ih vise ne poznaje. Zalosno ali istinito . Ako povucete paralelu ove moje pricice sa LSS vidite da smo mi njih izabrali a oni vise nikog ne poznaju. Pa dokle bre trebamo li vas lincovati da bi vam doslo iz dupeta u glavu. Izgleda da ce morati zestoko da lupe .upetom o ledinu da bi ono sto je krenulo odozdo doslo do glave. Samo nadaren covek, mislim na vunderkinda gluposti, to jest nadareno glupog coveka, ne bi do sada shvatio da je davno presao granicu i da ga na kraju ceka kartonska kutija ispod Gazeleika

chaki
 kazu ljudi u prici kada se skupe recimo po slavama gde ima vise od jednog muskarca hehe da se u Srbiji malo radi i da smo zato tu gde smo. Puno puta sam se skoro posvadjao braneci stav da nije u pitanju nerad jer znam da se bar u mom okruzenju radi nego da je u pitanju LOPOVLUK i to na vrhunskom nivou a evo malo i primera:
- direktor JATa ima mesecnu platu preko 10000 eura - toliku platu nema direktor Lufthanse koja je 100 puta bolaj i profitabilnija firma.
- direkorka CRHOV je imala platu preko 10000 eura a ne proizvode nista vec zive od tudjeg rada.-
- direktor NIS-a ima platu od par hiljada eura i jos mnogo ljudi ispod njega a imaju direktorske polozaje takodje palte od par holjada eura.

Medju svu tu elitu kad su plate u pitanju umuvase se oni koje smo mi indirektno izabrali pa i oni sebi dadose plate od par hiljadarki a uzgred doveodse nas u situaciju da ne znamo sta ce biti za godinu dana ( ne znaju ni oni ali opet uzimaju platu svakog meseca i jos nesto uz platu).

pa sad gledajte tj gledajmo koga biramo i kako biramo od lokala u MZ pa na dalje.
Da ne pricam o onoj posebnoj sprtskoj disciplini koja se zove REKTALNI ALPINIZAM koju su ovi dupeuvlakaci doveli do savrsenstva i da smo tu svetski prvaci.

Koliko njih ima sa velikim platama pa cela drzava treba da radi samo za njihove plate pa zato mi ostali imamo plate kakve imamo.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Lala
 Grin Dopada mi se ovaj izraz 'rektalni alpinizam', vrlo precizan i slikovit izraz, nema šta!
Samo što 'alpinisti' te vrste obično posle izgledaju kao isprdak, ali to sami su odabrali svoj put.

DakiNS
 Mislim ipak Rektalni rudar ili speleologSmeko

Lala
 Čujem da su na jednom drugom forumu počeli sa akcijom osnivanja organizacije pod radnim nazivom LOV (lovačka oslobodilačka vojska), za oslobadjanje lovstva od marifetluka, muljanja, lovokradje, i sl.
Nije mi djavo dao mira, pa sam pogledao šta pišu. Kolega lovac, sa nickom 'Gorska životinja' (i još nekoliko ljudi tamo) mi deluje prilično blizak, po stavovima i razmišljanjima. DOBAR!!
Iako sve pomalo vuče na zezanje i šalu, ima tu neki djavo, pa mi dolaze razne ideje na pamet: da li je moguće napraviti, recimo, neku tribinu, ili nešto slično, da se okupe lovci (nebitno sa kojih foruma, nego svi koji su zainteresovani), pa da samoorganizovani, donesu neke preporuke ili zaključke, i to pošalju na adrese nadležnih? Ili čak i pozvati nadležne da prisustvuju, što da ne? Bilo bi interesantno! Napraviti neki vid lovačkog Sabora (sa pevanjem, bez pucanja Grin ) - mislim da savez(i) nisu precizno i dosledno zastupali interese samih lovaca, i da su se donekle odrodili od samih lovaca, da su suviše zaokupljeni sami sobom. A nadležni državni organi su komunicirali sa savezima, pitanje je da li je sve tu kako treba, u toj komunikaciji. Problem je po mom mišljenju što delegati u savezu retko prenose mišljenje lovaca, prenose uglavnom stavove uprava LU, ili možda svoje lične stavove, pa onda savez(i) pred državnim organima iznose svoje stavove, koji ne moraju biti podudarni sa stavovima običnih lovaca.
Rade mi vijuge i dalje, pa kontam, a što ne bi neko od nadležnih (ministarstvo, savez (i), sekretarijat, uprava, ko god drugi) pokrenuo tako nešto? Prošle godine je Uprava za šume održala nekoliko tribina, ali posećenost je bila kakva je bila - možda je bilo preuranjeno? Mogli bi nadležni iz prve ruke da čuju šta muči lovce, a možda i da čuju neke predloge za rešenje. Sa druge strane, lovci bi iz prve ruke mogli da čuju razjašnjenja nekih dilema i nepoznanica. Ide jesenji sajam LORIST, eto odlične prilike da se napravi tako nešto.

Da se indirektno uključim u zezanje na onom drugom forumu: da li se razmišlja o dodeljivanju spomenica, onih prvoboračkih, u toj organizaciji 'LOV'? Imam 2 svedoka da sam učesnik od početka! Grin

Gaco
 Pozdrav braco, dugo se nisam oglasavao iz opravdanih razloga(ubila me daljina). Vidim jos uvek se lome koplja oko istih stvari, ima li saveza ili ne?Kazu osnivaju regionalne, budalastina,sto oni koji nisu u ovom sazivu LSS da budu mali kraljevi u regijama. Kao pred Kosovsku bitku 1389. ima kraljeva za dva carstva.Nista se nece promenuti dok je u vecini udruzenja rukovodstva kojima se tresu gace kad ih ovi iz saveza pozovu.To znam iz iskustva dizu u nebesa te iz LSS, kao da zec spava u njihovim kabinetima.Pocnimo od svog dvorista, pa cemo lako sa ovima u Bgd.

Sremac75
 Bravo 2

Jbg, kad ja na UO LU kritikujem rad LSV i LSS jedan drugi član UO, čuveni Braca Piškać (odranije poznat....) zahteva da se UO ogradi od mog mišljenja!
....a ostali ćute!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Pa Sremac, treba zaraditi odlikovanje! I kad ga zaradiš, treba ga opravdati.
Uostalom, nisu zapisnici sa UO dozvole za lov, pa da nestanu, šta sad...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,720,667 posete www.srbijalov.com