Malo je zamrla ova tema, pa hajde da osvežimo.
Prema poslednjim nezvaničnim pričama, izgleda da u LSS stvarno ima velikih problema oko funkcionisanja. Ispravite me ako grešim, ali izgleda da od onog najavljivanog kresanja plata u LSS ostalo samo kozmetičko smanjenje, od možda 10%, plate su im i dalje neprimerene situaciji, prevelike, i bodu oči lovcima, po mom mišljenju.
A novca za funkcionisanje ima sve manje u LSS, jedan dobar broj LU južno od Dunava i Save nije platio članarinu savezu, nego se okrenuo prema LSCS, koji baš radi punom parom, barem za sada. Ta LU ili nemaju sredstava, ili jednostavno neće da plaćaju ono što su plaćali do sada godinama. Čak su do mene doprle neke priče, o tinjajućem sukobu na liniji LSS-LSCS.
Prema off record izjavama nekih upućenih ljudi, nije uopšte sasvim sigurno kako će LSS zatvoriti finansijsku konstrukciju do kraja godine i pokriti troškove.
Čini mi se, dalje, da kod nekih ljudi u LSS postoji ideja da primene recept iz Vojvodine, i da aktiviraju svoju firmu 'Jelen LSS' doo, pa da neke profitabilne poslove (ili većinu) prebace na tu firmu. Time će samo, po mom mišljenju, dodatno gurnuti prst u oko lovcima, i ionako ne baš sjajan rejting srozati još više. Ne govorim napamet, nego slušam šta se sve priča po Vojvodini, vezano za VOjvodjanski lovac doo, dosta ljudi je prilično razočarano i rezignirano, samo što ćute i čekaju dodelu lovišta, pa da okrenu ledja i LSV i Vojvodjanskom lovcu, i takvom načinu rada, i onima koji su to kreirali, a na koncu, i da se zahvale onima koji su takvu politiku aminovali (UO, delegati u skupštini).
Možda potreba za novcem natera ljude iz LSS da krenu tim putem, i možda kratkoročno i prikupe neki novac, ali dugoročno ne mislim da im je to pametno.
A koliko se para uložilo u razvoj lovstva? Koliko % od prikupljene članarine je išlo direktno u razvoj, a koliko je išlo na troškove funkcionisanja? Tek u tom odnosu se odslikava realnost funkcionisanja LSS.
Nije razvoj lovstva sponzorisanje izdavanja nekih knjiga, monografija, radova... Lovci pod razvojem lovstva, mislim, podrazumevaju nešto drugo, konkretnije - unos divljači, lovno tehničke objekte, hranu za divljač, itd. To je ono što se odmah vidi, i što daje brze rezultate. I nije razvoj lovstva, što bolji službeni auto, npr., koji se koristi kao lični (ovo samo kao primer, najmanja stavka je to). Troma i inertna stručna služba, koja košta kao Svetog Petra kajgana, sa vrlo diskutabilnim rezultatima, prosto bode oči.
Plate se zaradjuju, gospodo, a ne dobijaju se.
a šta će sada jadna penzionerkas izgleda da će joj izmaći ona crkavica od 800 000, kako će sada izgurati do kraja meseca, ili oni jadnici koji su dobili bezpovratno par hilljada evritja, a tek Lepa Brena za 4 osobe jao kuku pa ugostitelji sa ptičijim mlekom posluženim u sosu od kavijara eto kako se kriza preslikava i na ostale segmente života
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
A Tatoviceva beskamatna pozajmica za stan od 20.000eura na 20 god i to pored plate u tom periodu od 250.000din kad je evro bio oko 70 din!!!
To je tek za pricu!!!BESKAMATNI KREDIT NA 20 god!!!!!!!!!LSS je povoljniji nego bilo koja banka!!!Pa to nema ni kod rodjenog oca !!!!Da nije tuzno bilo bi zalosno!
Nekom je LSS majka a nekom meceha!!!!!!
A DIVLJAC?????KAKO NE KUPISE NEKOG FAZANA ZA TE PARE!!
Ipak je stan bitniji!!!!!
Oko 400.000din je islo uredniku ZOOTEKE na ime emisije koju je radio !!!
Nek su oni zivi i zdravi!!!
19.10 je zakazan upravni odbor LSS !materijal za tu sednicu koja ce se odrzati ,a koji sam imao prilike da vidim i imam ga mi govori da savez ovim svojim pogresnim postupcima sam sebi ponovo daje AUTOGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Predlog da se udruzenjima koja nisu platila clanarinu a po odluci upravnog odbora od 19 ako to prdje Savez formalno-pravno hoce da udje u pricu o oduzimanju lovista svima koji nisu izmirili clanski doprinos u ovoj godini!!
Zaboravili su jednu stvar da ce Drzava istog momenta REGOVATi i da ce do nove dodele tog istog lovista njime upravljati SRBIJA SUME!!!Konkusi za takva lovista ce se odmah objaviti i Savez PONOVO gubi svaki vid MONOPOLA koji je imao do sada!!!!
Ono oko statuta gde sekretar ima veca ovlascenja od podpredsednika i nacin izbora delegata,trajanje mandata i ostalo sto je uradila strucna sluzba a ne KOMISIJA koju je skupstina imenovala za taj posao je takodje smesno!!!Komisija je odradila svoj posao i rekla ljudima iz LSS u kom pravcu to sve ide !!!Naravno ovima se to nije svidelo pa su nasli drugi model kao da sebe spasu iz ovog problema u koji su se nasli ali tonu sve vise kao da su upali u ziv pesak!!!!
Centralni Lovacke Savez i LSV nece glasatyi za ovako nesto to je sigurno a i smesno kako rekose Tomica i Pazin u Kragujevcu na upravnom odboru u petak 14.10.!!!!!!!
LSS zarad 5 coveka i Popovic zrtvuju 80.000lovaca koji nece vise da placaju ovu 5 da samonjima bude lepo!!!
Najsmesniji je pravilnik o drzavnim platama na koji se pozivaju a namerno nekazu da su i oni udruzenjegradjana kao i svi mi i da tu vaze druga pravila!!SMESNO!!!!!!!!!!!!
Pročitao sam predlog novog Statuta, i malo je reći, da sam se šokirao, kada sam video kako je predvidjeno da se formira skupština LSS: predvidjeno je da svako LU iz centralne Srbije daje po jednog delegata za skupštinu, dok lovci iz pokrajina na svakih 5 LU, daju po jednog delegata!?
Uz svo poštovanje svih kolega lovaca, ipak se ne osećam, kao vojvodjanin, 5 puta manje vrednim od bilo kog lovca iz centralne Srbije! Glas vojvodjana i kosovara je 5 puta manje vredan u LSS??? Nemojte me zezati!
Koji je motiv za ovakav predlog? Šta je predlagač ovakve odredbe u Statutu želeo da postigne? Ako je hteo da na neki način možda i uvredi vojvodjane i kosovare, čini mi se da je u tome uspeo.
Još nešto, što je veoma bitno: do sada je LSS po Statutu bio savez lovaca, dakle svih lovaca pojedinaca. Sada se predvidja da LSS bude savez udruženja i drugih pravnih lica!
Promena je toliko duboka, da ne mogu ni da sagledam moguće posledice.
Tako je ovim predlogom omogućeno LSS-u da obavlja i privrednu delatnost, tj. da naplaćuje usluge obavljanja lovočuvarskih poslova, izrade planskih dokumenata, gazdovanje lovištima, itd. Sve ono o čemu smo pisali mnogo ranije! Znači, ako ste članovi LSS, onda će vam oni raditi dokumenta, i naplaćivati po svom cenovniku (koji, zvanično, ne postoji, ali nezvanično?).
U predlogu se planira postojanje Izvršnog odbora, čiji članovi bi bili predstavnici lovnih oblasti (9 oblasti). Predsednici pokrajinskih saveza su po funkciji članovi IO. UO nije predvidjen.
Našao sam da je predlogom Statuta napravljena kolizija izmedju dva stava o izboru članova IO (čl.6 i čl.9), ali da ne ulazim u to sada.
Ima još nekih stvari, koje mi se ne dopadaju u predlogu statuta, ali bi potrajalo da pišem.
Mislim da ovaj predlog Statuta još jednom pokazuje da stručna služba izgleda više vodi računa o sebi i svojoj budućnosti, nego o željama lovaca, i mislim da je Slava u pravu, kada kaže da se izgleda žrtvuje lovačko članstvo, zbog interesa nekoliko ljudi.
Iskreno se nadam da će članovi UO, naročito iz Vojvodine i Kosova, a i iz centralne Srbije, imati dovoljno snage, da odbace ovakav predlog, i da ga vrate na doradu.
Čućemo, već do uveče, kako je prošao UO LSS.
Čini mi se da ćemo uskoro dobiti potvrdan odgovor na pitanje koje je naslov ove teme!
Sve ovo je smišljeno u cilju rasturanja LSS!
Čini mi se da su u UO LSS malo naivni ako misle da je onaj koji im je pisao ovaj predlog Statuta, želeo da tim Statutom osnaži LSS!
Mislim da je Statut napisan kako je napisan, samo iz razloga da ga Vojvođani ne prihvate i da se na njih svali krivica za raspad LSS-a.
Ne kažem ja da LSV nije kriv za raspad LSS-a, baš naprotiv, ali su razlozi za to mnogo dublji od onih koji će nam sada biti prezentovani.
Sve potiče još iz perioda vladavine g.Beuka kada je LSV postao faktički samostalan u odnosu na LSS, a što mu je rukovodstvo LSS dozvolilo računajući na glasove vojvođanskih delegata u skupštini LSS.
E sada će veštački da se napravi sukob oko Statuta, pa da svi imaju opravdanje za rasturanje LSS-a.
I napraviće tako da svi i niko ne bude kriv za raspad LSS-a iako već godinama zajednički rade na rasturanju i iako je godinama LSV sve samostalniji u odnosu na LSS
U LSV će reći da nisu mogli prihvatiti takav Statut (što je i logično jer to ne bi niko normalan prihvatio) i da zato izlaze iz LSS-a, a da je za to krivo rukovodstvo LSS-a.
U LSS će reći da je LSV kriv za rasturanje LSS-a jer zbog njih nije mogao da se usvoji novi Statut.
A u stvari će to biti ostvarivanje njihovih obostranih želja!
I vuk sit, i ovce na broju...a lovci puše!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ja mislim da Savez treba ukinuti, ionako tamo sedi grupa nepotrebnih preplacenih ljudi!!!! I LSS iLSV!
Treba da se to regionalizuje, i na taj nacin cemo bolje resavati nase probleme. Otkud Banacani ili Bacani znaju sta nas u Sremu muci, i obratno!!!!!
Ala smo se Sremci skupili!
Drž'te gaće!
Sremac75!*
Uvredljive reči su promenjene!
Srbijalov Admin Tim
Sremac, jako lepo primećeno.
Po meni će upravo do toga doći. Ko zna istoriju, nešto slično je usledilo pred I sv. rat kada je Ferdinand ubijen u Sarajevu. Austro-ugarska dala je ultimatum Srbiji od 6 tačaka, gde 6. tačka nije mogla biti prihvaćena od strane Srbije, i ona je tu namerno stavljena jer se unapred znalo da Srbija neće to prihvatiti ( da austriski sud na teritoriji Srbije sudi zaverenicima ), što je dalo povoda za rat. Slično je i ovde. LSV naravno neće prihvatiti ovakava Statut, doći će do raspada LSS u ovom obliku, LSS će okriviti LSV, LSV će se braniti da taj i takav Statut niko normalan ne bi prihvatio i sve će se lepo preseliti na neku privatnu firmu u koju će se ovi iz LSS prebaciti. Nešto slično će biti verovatno i sa LSV, a "Lovac" d.o.o će da bude "matični brod" za prihvat brodolomnika iz LSV. Nadam se da Pažin to neće dozvolit i da će imati snage da se suprotstavi svakoj struji koja to u LSV bude zagovarala.
Lepo tece upravni odbor ali bez odluka oko LOVISTA i STATUTA !Od 16 glasovakoji su bili prisutni 8 je glasalo ZA a 8 PROTIV!!!!
Pat pozicija!Milutin Djordjevic je bio uzdrzan kao i Sladjan iz Gradista !!!!!
Izgleda je strucna sluzba dzabe radila radnu verziju STATUTA koju je navodno i komisija ciji je to bio posao otezala i nije se sastajala kako kaze Vlada Pravnik pa je strucna sluzba preuzela na sebe i Ceranic da isti statut odrade u kome su lepo sebe ugradili sa ovlascenjima koja nema ni podpreddsednik saveza!!!!!
Da stvar bude gora pojedinci koji su platili clanarinu LSS daju sebi za pravo da glasaju da se nekome ko nece da plati clanarinu od 600din vec placa 300 LSCS istima oduzme loviste koje i ovako ide na konkurs sledece godine??????
Ko tu igra igru????
Popovic definitivno treba da podnese ostavku i spasi LSS od daljeg propadanja!!!!!!
Videli smo svi koliko je podlegao pod uticaj strucne sluzbe i to nam je dovoljno!!!!!!!
Videcemo po zavsetku U.O. ko nas je prodao u glasanju povodom odluka koje su bile odlucujuce u daljem radu LSS!!!!
LSV i LSCS je odigrao pravu igru u interesu svojih clanova dok LSS i dalje daje sam sebi autogolove!!!
Ko ce im platiti clanarinu sledece godine????
To niko normalan nece sebi da dozvoli da pojedincima puni dzepove kroz astronomske plate koje se jedino primaju redovno od clanarine lovaca ako je ima!!!!
LSS definitivno neradi vise u interesu lovaca svojih clanova vec samo i samo gleda svoj interes koji polako postaje sve veci i veci!!!!
Briga njih da li mi mozemo da placamo ovolike obaveze i namete!!
Vazna je clanarina i plata dok je ima!!
Jednom sam rekao da ce POPOVIC poslednji da zakljuca LSS kad ga vise nebude bilo i sada sam u to siguran!!!!
Temelje treba RAZRUSITI i poceti sve ispocetka kako treba!!!
Ovo vise netreba nikome!!!!
Jug je glasao pa se posle izvinjavao i kajao kako i oni podrzavaju ovo u Kragujevcu!!!!Kad je trebalo ipak su podrzali LSS i platili su clanarinu i neka nebrinu da li ce im neko oduzeti loviste!!!! NECE!!!!
Dobri su bili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O ostalima vise veceras kao mi dodje ispiracija za prozivanje pojedinaca po imenu i prezimenu koji jedno pricaju,drugo rade , a trece misle!!!!
Steta sto Sremca ,Lalu i mene nisu zvali na U.O. mi bi sigurno glasali...........pelinkovac,predjelo,becka snicla e tu Lala ispada iz kombinacije jer ima zeludac ko kolibri, a sremac i ja nastavljamo sve do dezerta preko morskih plodova ,sarme,pecenja i naravno VINA!!
E sada vam javno kažem da vam ništa NE VERUJEM, zato što ne mogu poverovati da postoji tolika drskost i bezobrazluk u LSS ne nećete me ubediti da bi i jedan iole normalan čovek ili grupa tražila tako nešto da se prihvati, i još teže mi je da poverujem da se našla osmorica poturica
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
slavaplana kaže:
Steta sto Sremca ,Lalu i mene nisu zvali na U.O. mi bi sigurno glasali...........pelinkovac,predjelo,becka snicla e tu Lala ispada iz kombinacije jer ima zeludac kokolibri a sremac i ja nastavljamo sve do dezerta preko morskih plodova ,sarme,pecenja i naravno VINA!!
A neko je hteo 5 vojvodjanskih LU za jedan glas u skupštini LSS, svi ostali jedno LU=jedan glas! To nije lepo! A obaška što, ispostavilo se, nije ni korisno, za onog koji je zamislio tako! Da je to prošlo, to bi bio 'vetar u jedra' usitnjavanju LU, samo da bi ih bilo što više, jer to donosi nove glasove u skupštini LSS!
Jedan prob'o da šopi vojvodjane... prob'o, pa se... opekao!
'Lalama' (vojvodjanima) skoro sve mo'š raditi, samo nemoj da probaš da ih poniziš ili uvrediš, NE VOLEDU TO NIKAKO!!!!
Ja mislim da g.Pažinu treba upisati još jedno pozitivno brojanje, ako se ne varam, ovo mu je četvrto po redu! Ne daj Bože da su prošli ovi predlozi, ko bi ga 'oprao' u Vojvodini? Nije dao 'veru za večeru'!B)
Saznaćemo i ko je glasao da se prihvati takav i slični predlozi, čisto da znamo!
Saznaćemo i ko su bili članovi komisije za izradu predloga novog Statuta, i ko nije umeo bolje od ovoga što je poslato na UO, na usvajanje.
Nije lepo, nipošto nije lepo ni predlagati takvo štogod, a kamoli još glasati ZA! Ko god da je u pitanju, nije dobro sagledao moguće reakcije i posledice ovakvih predloga! Kakvo crno izvinjavanje 'južne pruge'? Probam da te zeznem, pa kad mi ne prodje, onda 'izvini što sam probao zez'? Pa kod ozbiljnih ljudi takvo nešto ne prolazi, a ozbiljni ljudi i ne pokušavaju tako nešto!
I šta ćemo sad? Kako dalje? Sa kakvom podrškom rukovodstvu saveza?
U ovom ne baš prijatnom momentu, ja našao da pitam baš takve stvari...
LSS ne bi smeo da nestane, i mislim da svako, kad malo bolje razmisli, shvata da nam treba LSS. Ali nipošto ovakav kakav je danas! To je moje mišljenje.
Čini mi se da Tomica Radosavljević nije bio danas na UO, ako se ne varam?... Da je bio, rezultat bi bio 9:8, protiv predloga!
Tomica je imao danas dan skole u kojoj radi pa je kao pomocnik direktora imao obaveze!!!Da je Tomica danas bio pa Popovica bi smenili GLAT jer bi imali vecinu ali nema smisla da tomica bude i predsednik LSS !
Mi smo osnovali nas LSCS i tamo gledamo sta ce mo i kako cemo ali ovo danas je pokazalo da i u LSS imamo jacinu i glasacku masineriju koja kad hoce MOZE da se suprostavi pogresnoj politici koja se sada vodi !!!
Popovic bivec sada trebalo da napise ostavku i da se vrati poslovima na fakultetu jer za LSS NIJE!!!!!Ipak je on covek struke i neka se drzi toga !!LSS je Zver koju treba ukrotiti a on je za to slab igrac!!!!!Videlo se to i danas jer ni on sam nije verovao u ovakav ishod samog sastanka koji je dobio sasvim drugu dimenziju!!!!Da se nisu sazalili na njega ne bi ni sistematizacija prosla u LSS nego ade bar nesto da nebude totalni debakl!!!!Ja da sam na njegovom mestu ja bi se duboko razmislio sta i kako dalje!!!!!
Mozda ode negde na odmor sluzbenim autom da malo razmisli i odmori od svega!!Ispade da je Tomica na vreme pobegao iz ove price i da se to sada pokazuje kao GRESAKA zasto to nije pre uradio!!!
Ovo danas je samo pokazalo da nece sve bas ici glatko oko podele u Savezima a najveci problem ce se desiti ako dodje do podele imovine LSS a LSCS ima poprilican broj lovaca pa LSV pa Kosovo itd.LSS ce ostati u jednoj kancelariji sa dva stola i par radnika na minimalcu vrlo brzo!!!
Nadam se da ce Popovic popraviti ovo grejanje u Savezu koje godinama niko nije radio jer su se pare trosile na plate i dnevnice pa nije bilo i za odrzavanje ali sad ce se i to srediti jer LSS mora da ima grejanje kako prilici jer ide zima!!!!
Pita predsednik Tadic cistacicu u LSS kako zivi kakve su plate a ona ce na to "Odlicne sine od kako je Ceranic izbran za prdsednika nikad bolje"a predsednik Tadic ce na to "Pa bako nije Ceranic predsednik LSS?"
baka odgovara "Ma jeste sine samo sto Popovic jos uvek to nezna"!!!!!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻