Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Evo jednog malog primera: ubuduće neće lovnici i lovočuvari moći biti volonteri, nego samo stalno zaposleni, sa položenom licencom. Ako imamo jednog lovnika i 2 lovočuvara (minimum), i neka im je prosečna plata 30 000 dinara svakom, na ime poreza i doprinosa državi se mora mesečno platiti 3 x 20 000 = 60 000 dinara, pa 12 meseci x 60 000 dinara = 720 000 dinara samo državi, znači 7000 evra dodatnog troška samo za ovu stavku. Podelite 7000 evra na 100 lovaca članova; povećanje članarine samo za ovo, iznosi 70 evra po lovcu! Pa onda, mora se ograditi deo koji će biti poligon za obuku pasa: cena (zavisno od veličine) za stubove i za žicu je nekoliko hiljada evra, uz radne akcije postavljanja. Opet povećanje članarine po glavi za oko 50 evra. Dalje: za nabavku propisanih uniformi lovnika i lovočuvara, za nabavku oznaka, za službeno oružje, za još sto sitnica koje zakon traži još oko 20 evra po lovcu više; za plaćanje naknade za divljač državi (10% od planiranog odstrela), i to je još nekoliko hiljada evra godišnje, znači još 20-30 evra po lovcu. E sad, oni koji su bzvz brojali divljač, i upisivali nepostojeću divljač. sad su u problemu, jer će dobiti plan odstrela koji je nerealan, pa će morati od tog plana da plate 10% državi. Pa kad ne odstrele ni deo planiranog, sledeće godine će na brojanju da prikažu vrlo malo divljači (realnu situaciju), pa su onda opet u problemu, pošto će ih država pitati gde je divljač, i biće optuženi da nisu prijavili odstrel. I onda će imati 'drage goste' u liku lovnih inspektora, pa će im oni zabraniti lov, kad vide da nema divljači, itd. itd.
Kad se samo saberu dodatni troškovi, članarina će morati da poraste za još oko 200 evra po lovcu, da bi LU moglo da opstane! Ili će mu država oduzeti pravo korišćenja lovišta.
Lepa prognoza? Vrlo bliska realnost!!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac sa NLT-om
 Bas superBesan zaboravio si da treba da se kupi nova kola lovocuvarima.....
Samo NLT..... B)

Lala
 Neco, za tebe i tvoje drugare, isto loša vest: po novom zakonu o divljači i lovstvu, ne možete polagati lovački ispit, dok ne položite obuku za rukovanje oružjem (obuka košta cca 150 evra).

Cvele
 Eeee Lalo, ali mene to ne hvata ;) Grin ja zavrsavam s' polaganjima u Septembru mesecu, sto znaci da zakon jos nece da stupi na snagu Njanjanja Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele, zakon je stupio na snagu osmog dana od dana usvajanja. Usvojen je pre desetak dana Sad Član 64. stav 2. Zakona o divljači i lovstvu.
Na žalost, kači i tebe.

Cvele
 Angry ja o tome nisam obavesten nista, niti mi bilo ko sta prica iz lovackog ili streljackog kluba... $aAa

Lala
 Jbg, žao mi je.
Mada, vidim da mnogo lovaca, i rukovodstava LU, nisu svesni šta ih čeka. A vidim da ih nije baš mnogo ni briga, trenutno. Dok ih samo za koji mesec ne klepi po glavi i po džepu.
Zakon se može 'skinuti' sa neta, pa pogledaj, recimo, taj član zakona što tebe kači.
http://www.ecolss.com/ZAKONI/zakon_o_...u_2010.htm

Lovac sa NLT-om
 Pa kod mene polaganje oko 50 e...za rukovanje oruzja Confused
Samo NLT..... B)

Lala
 Cenu polaganja obuke za rukovanje oružjem sam rekao kako stoji u BGD i Vojvodini, negde je više, negde manje. Ako je kod tebe Neco 50 evra, to je povoljno, ali nisi rekao za čega je to, za koje oružje? Razdvojeno je polaganje za sačmaru, za karabin i za pištolj.

Cvele
 Pa kod mene je polaganje za lovacku pusku 1800din, LK-2200din i za pistolj ne znam ;)

Lala
 Pa to kod vas baš bagatela! Jel važe te potvrde za nabavku oružja? MUP ih prihvata? Jeste li vi sigurni u te cene?

Sniper Hunter
 Vaze lalo i to dozivotno 

Lovac sa NLT-om
 Sniper Hunter kod Nese je manje od 50e,msm za pistolj,nisam siguran....
Samo NLT..... B)

Cvele
 Ja sam Lalo bio pre nedelju dana, i raspitivao sam se dali mogu da polozim, a posle da mi izdaju to uverenje, jer necu moci sve da poplacam i postignem kad dodje Septembar, i rekli su mi, ako polazes npr za LP to je 1800din, i svako naredno polaganje je po pola cene! Sto znaci da cu ja platiti za LP+LK=2900RSD! Grin(jer se cena polaganja za karabin deli na pola ;)) Smile

Lala
 Dobro je znati da ima i ovakve jeftinoće! Cvele, koliko traje obuka o rukovanju? Ovde, koliko ja znam, ide se na predavanja i obuku, pa traje nekoliko nedelja, možda i par meseci. Kod vas se samo izadje na polaganje?

Sniper Hunter
 Ja za duge cevi imam sve polozeno samo jos pistolj i revolver.Vebanje

sumadinac
 Pominje se u zakonu lovne karte : Jednodnevna,mesecna i godisnja. Smile
STOLE

sumadinac
 Sto se tice polaganja i kodmene je ista cena za dva tri sata zavrsavas u Kanonu u Leskovcu i priznaje sup.B)
STOLE

Lovac sa NLT-om
 I kod mene,udjes izadjesx i gotovo......Lalo mngo ste skupi vi Vojvodjani.....Smeko
Samo NLT..... B)

Cvele
 Lalo, ovako, prvo se prijavis, i cekas dok se ne sakupi jos 2,3 coveka, e onda dolaze neki, ne znam odakle su, i objasnjavaju oko sat vremena traju te prezentacije, posle dobijes test sa 6 ili 9 pitanja, od kojih je pola na zaokruzivanje, sva pitanja se odnose na ono predavano u proteklih sat vremena, i ako to ne uspes da odradis, onda si covek genije Grin (ne mislim bukvalno na tebe ;) Grin)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,027,309 posete www.srbijalov.com