DakiNS kaže:
Zoki pročitaj u ALENU FORDU koliko je star jbg izgleda krečana
...išijas moj Daki ..išijas..zna da ukoči đe netreba!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
puricbb kaže:
Nemojte ljudi tako. Postoji Zakon o divljači i lovstvu koji, kakav takav,i nas i savez(e) vidi. Postoje i podzakonska akta koja uređuju oblasti ustanovljavanja lovnih područj, lovišta i dr. koji vide načine na koji se to radi. Ja želim da shvatim da krećemo od temelja a to se u lovstvu dobro zna, planska dokumenta pa onda na tržište sa uređenim poslovanjem preduzeća (čitaj LU). Takođe uređen je i način gazdovanja,zna se % naknade za korišćenje, doduše bez precizno definisanih garancija, ali i to će vrlo brzo. Mirne glave i širom otvorenih očiju napred.
Mala ispravka, kolega: ovaj put se prvo ustanovljavaju područja i lovišta, pa tek onda planska dokumenta i sve ostalo.
Upravo kod tog posla ustanovljenja lovišta, je moguće napraviti ambijent koji bi nekom išao na ruku, nadam se da razumeš šta hoću da kažem. U Vojvodini je bila počela praksa usitnjavanja lovišta, mestimično čak do potpune fragmentacije, gde svakom ko iole poznaje ekonomiju bude jasno da tu nema šanse za finansijsku održivost jednog tako malog lovišta i LU sa malo članova. O tome smo već odavno pisali, pa da ne ponavljam.
Drugo, mislim da prilikom ustanovljenja lovišta, treba gledati i na brojnost divljači. Nisam video da je negde taj kriterijum pomenut. Džaba ti prazno lovište! Pusta ledina ne donosi prihod, i ne privlači lovce za učlanjenje.
Majke mi, mene malo hvata strah, kad pomislim na šta će izaći cela ova priča, u mnogim LU!
..a šta ako se još nakon dodele lovišta osnuju nezavisne komisije(ispred npr. ministarstva) koje će nanovo definisati bonitetne razrede lovišta, pa se postavi optimalno brojno stanje divljači za iste, pa nebude dovoljno divljači, pa se zabrani lov na neko vreme do oporavke populacije, itd,itd...a šta će onda oni koji misle idemo i mlatimo, a pare će same da dođu!!!
JBG, sada se izgleda ne razumemo dobro. Pa valjda je normalno da se prema konfiguraciji terena prema prirodnim granicama ustanove realna lovišta u kojima su, već formiranjem lovnog područja, definisane primarno gajene vrste divljači. Onda se za ta lovišta izrade realne lovne osnove pa onda dalje. A tu gde nema divljači je i do sada trebalo redukovati lov i odstrel ugroženih vrsta divljači. Lovna inspekcija se time već trebala pozabaviti. Da li treba da se oni koji loše rade švercuju uz one koji dobro rade i čuvaju? Zato su nam fondovi ovakvi kakvi jesu, zato se dešava da "kolege" legalno rade sanitarni odstrel srna i lanadi sačmarama uz pomoć goniča. Potrebno je odvojiti žito od kukolja, država treba da podrži energiju koja hoće da radi pa da dostignemo fondove i kvalitet referentnih zemalja. Niko i ništa nam neće doneti boljitak dok u sopstvenim glavama ne promenimo način razmišljanja.
puricbb kaže:
Nemojte ljudi tako. Postoji Zakon o divljači i lovstvu koji, kakav takav,i nas i savez(e) vidi. Postoje i podzakonska akta koja uređuju oblasti ustanovljavanja lovnih područj, lovišta i dr. koji vide načine na koji se to radi. Ja želim da shvatim da krećemo od temelja a to se u lovstvu dobro zna, planska dokumenta pa onda na tržište sa uređenim poslovanjem preduzeća (čitaj LU). Takođe uređen je i način gazdovanja,zna se % naknade za korišćenje, doduše bez precizno definisanih garancija, ali i to će vrlo brzo. Mirne glave i širom otvorenih očiju napred.
Mala ispravka, kolega: ovaj put se prvo ustanovljavaju područja i lovišta, pa tek onda planska dokumenta i sve ostalo.
Upravo kod tog posla ustanovljenja lovišta, je moguće napraviti ambijent koji bi nekom išao na ruku, nadam se da razumeš šta hoću da kažem. U Vojvodini je bila počela praksa usitnjavanja lovišta, mestimično čak do potpune fragmentacije, gde svakom ko iole poznaje ekonomiju bude jasno da tu nema šanse za finansijsku održivost jednog tako malog lovišta i LU sa malo članova. O tome smo već odavno pisali, pa da ne ponavljam.
Drugo, mislim da prilikom ustanovljenja lovišta, treba gledati i na brojnost divljači. Nisam video da je negde taj kriterijum pomenut. Džaba ti prazno lovište! Pusta ledina ne donosi prihod, i ne privlači lovce za učlanjenje.
Majke mi, mene malo hvata strah, kad pomislim na šta će izaći cela ova priča, u mnogim LU!
..a šta ako se još nakon dodele lovišta osnuju nezavisne komisije(ispred npr. ministarstva) koje će nanovo definisati bonitetne razrede lovišta, pa se postavi optimalno brojno stanje divljači za iste, pa nebude dovoljno divljači, pa se zabrani lov na neko vreme do oporavke populacije, itd,itd...a šta će onda oni koji misle idemo i mlatimo, a pare će same da dođu!!!
JBG, sada se izgleda ne razumemo dobro. Pa valjda je normalno da se prema konfiguraciji terena prema prirodnim granicama ustanove realna lovišta u kojima su, već formiranjem lovnog područja, definisane primarno gajene vrste divljači. Onda se za ta lovišta izrade realne lovne osnove pa onda dalje. A tu gde nema divljači je i do sada trebalo redukovati lov i odstrel ugroženih vrsta divljači. Lovna inspekcija se time već trebala pozabaviti. Da li treba da se oni koji loše rade švercuju uz one koji dobro rade i čuvaju? Zato su nam fondovi ovakvi kakvi jesu, zato se dešava da "kolege" legalno rade sanitarni odstrel srna i lanadi sačmarama uz pomoć goniča. Potrebno je odvojiti žito od kukolja, država treba da podrži energiju koja hoće da radi pa da dostignemo fondove i kvalitet referentnih zemalja. Niko i ništa nam neće doneti boljitak dok u sopstvenim glavama ne promenimo način razmišljanja.
Ja sam upravo mislio na ono čega se dotakao Zoki: da li treba da pišem koliko su realni podaci koji se dostavljaju prilikom brojanja divljači, i na osnovu kojih se rade GPGL? Da li treba da pominjem da se i zvanična statistika, kojom barataju nadležni organi, oslanja upravo na takve podatke? Da li treba da kažem, da se možda podaci debelo razlikuju od realnog stanja na terenu? Da li da uopšte nastavljam sa pisanjem o ovom problemu?
Koliko sam ja čuo, vrlo je moguće da će, nakon dodele lovišta, brojanje biti izvršeno pod nadzorom! Pa šta ćemo onda, ako se ispostavi da neke divljači nema ni koliko za biološki minimum, a u prethodnim papirima piše da je ima? Ko će da odobri dalji lov? Biće kanda ponegde 'ajd puške o klin, pa čekajte dok se ne oporavi fond divljači, a dotle, kako ćete se finansirati, to sam Bog zna! I onda članstvo, naravno, masovno odustane!
Napisah na nekoj temi već: izgleda da je 'šef sale' došao u bircuz, treba da se plati ceh tamo gde se loše radilo i gazdovalo!
Da ne kažem onu narodnu 'došao djavo po svoje!', jer se neko može uvrediti, a nije mi namera da vredjam.
E jbg popih ja zbog mojih kulturnih pitanja za Temuđina trajni ban sa Lorista. A baš sam bio fin. Trudio sam se zaista ali Jeremija je izgleda lak na okidaču.
Kad postavljamo škakljiva pitanja ne valja, kad postavljamo Jeremijina pitanja opet ne valja, kad postavljamo ozbiljna pitanja kao ja večeras, popijemo ban. Ja stvarno ne znam u čemu je to Lorist prvi. Verovatno po brisanju upisa kako članova foruma tako i brisanju upisa samih admina. I banovanju nepoželjnih.
E moj Jeremija Trifunoviću, moja mašino. Daleko ćeš ti dogurati na taj način.
punisher kaže:
E jbg popih ja zbog mojih kulturnih pitanja za Temuđina trajni ban sa Lorista. A baš sam bio fin. Trudio sam se zaista ali Jeremija je izgleda lak na okidaču.
Kad postavljamo škakljiva pitanja ne valja, kad postavljamo Jeremijina pitanja opet ne valja, kad postavljamo ozbiljna pitanja kao ja večeras, popijemo ban. Ja stvarno ne znam u čemu je to Lorist prvi. Verovatno po brisanju upisa kako članova foruma tako i brisanju upisa samih admina. I banovanju nepoželjnih.
E moj Jeremija Trifunoviću, moja mašino. Daleko ćeš ti dogurati na taj način.
Već je dogurao , ali do ruba
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Reče čo'ek, čujem, da je dobio zahvalnicu od LSS, za doprinos lovstvu. Možda se taj doprinos meri cenzurisanjem nepodobnih na njegovom forumu?
Mi nismo dobili ništa od LSS, ali smo dobili par hiljada članova za godinu-dve, mislim da smo bolje prošli, i hvala Bogu što je tako! Svako dobije prema zasluzi!
Kolega Punisher ajde reci nam pitanja,možda si stvarno preterao tražeći da kaže istinu Istina je kod njih žešće čuvana nego državna tajna
Pitanja su bila tipa da li Ćera voli Tita, koga je u mladosti više slušao Eltona Džona ili AC DC, da li ima pionirsku maramu, da li podržava gay paradu i brakove između gay parova. Dakle Daki pitanja iz opšte kulture koja su trebala da dovedu do breaking the ice u razgovoru sa prvim perom lovačke cenzure. Nisam stigao da sva pitanja ni postavim. Sremac je možda ispratio prepisku. On i ja smo braća u svakom pogledu pa i po broju brisanih upisa. Mi ko neki disidenti. Avangarda i opozicija na Loristu. Da li to znači da treba da budem počastvovan, da se uspijam ko Radovan III?
DakiNS kaže:
Kolega Punisher ajde reci nam pitanja,možda si stvarno preterao tražeći da kaže istinu Istina je kod njih žešće čuvana nego državna tajna
Ma garant je Punisher preterao, 'oće on tako, malo-malo pa pretera! I vi hoćete da pitate nešto preko Lorista?
Ja neću više Ćeranića ništa da pitam, posle onakvog predloga statuta, kad je izneto na UO LSS, da za 1 glas u Skupštini LSS treba 5 LU iz Vojvodine, a sva ostala LU imaju po jedan glas. Mogli smo da imamo članove prvog ili drugog reda i značaja - vojvodjani bi izvisili, u toj varijanti.
Time, što je to poslato na usvajanje na UO LSS, meni je sve rekao. Sreća pa je bilo dovoljno pameti kod članova UO, da to ne prodje! A obaška što je i predsednik LSS glasao za takav predlog! Jedino što ne znam, jeste odgovor na pitanje, KO JE TAKO NEŠTO PREDLOŽIO? Ćeranić mi tvrdio da to nije njegov stav, komisija za pravljenje predloga Statuta, koliko znam, nije iznela svoj predlog, zbog nesaglasja, pa ko je onda to predložio?
Ili one pretnje o oduzimanju lovišta...
Šta ima više da pitam... Posle im djavo bude kriv, kad se savez osipa, a lovci im okrenu ledja!
Neki put tačno steknem utisak kao da se namerno iznutra radi na rasturanju saveza! Samo da ne počnu priče, kako su lovci nezahvalni, a rukovodioci se toliko trudili, šteta jedna da tako sposobno rukovodstvo ima tako loše članstvo! Najbolje bi bilo kada bi promenili članstvo, i bili rukovodioci samo svojim istomišljenicima.
Ja već mesecima dobijam poruku od Lorista da sam nepoželjan kada hoću da se ulogujem , pretpostavljam da mi je blokirao IP adresu iako sam se sa drugog računara uspeo ulogovati i postavio pitanje a odgovor je da mi računar ne valja , moguće
Ma da. Isto kao i meni. Blokirana IP adresa. Mada sad kad pogledam nekako mi lakše. Ne moram da idem tamo, nisam rastrzan između oba foruma. Haha. Šalu na stranu, jadno je to novinarstvo. Pišeš kako ti drugi kaže radiš kako ti drugi kaže, niti imaš svoje mišljenje, niti imaš svoje ja. To su za mene isfrustrirane ličnosti rastrzane stalno između potrebe da se dokazuju i da se nekome uvlače sa vazelinom ili bez njega.
Gost je Temuđin a pitanja su debilna do mojeg. Tipa "Kako da postanem lovac". Sremac mu je ukazao na pitanja koja je sam on Jeremija Trifunović hteo da postavi odgovornima pa mu je ovaj brisao post. Znači prvo se po..ao a onda pojeo to sve. Lepo, lepo moj Jeremija.
punisher kaže:
E jbg popih ja zbog mojih kulturnih pitanja za Temuđina trajni ban sa Lorista.
Nisi jedini!
"Došlo je do greške!
Izvinjavamo se Sremac75, zabranjeno vam je da koristite ovaj forum!
na zahtev vise clanova foruma zbog nepristojnih komentara"
I to na zahtev Swifta, Jeremije, Oskara, Swifta....
I ko još???
I kada sam ja upisao bilo šta nepristojno?
Ima li neko broj telefona tog eminentnog gospodina Jeremije Trifunovića da malo popričamo o pristojnosti???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ko vam je kriv, kad hoćete da postavljate pitanja!
Umesto da ste lepo i kvalitetno 'serendali po forumu' (autor citata poznat), pa ne bi ste bili banovani!
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Nego, nema mi nešto mog omiljenog člana Swarowskog, da napiše štogod, pa da mi razvedri dan!
Baš mi sad pao na pamet, šta li bi on sad napisao... Koliko sam informisan, temudjin je odjahao u istoriju, sa porukom 'nisu ga lovci zaslužili'...
"Dragi moj prijatelju, ne stidim se je ničega, samo za razliku od tebe, iako bi to morala biti ososbina tvoje profesije, imam strpljenja i znam kako se izboriti za neku stvar. Molim te da postavi pitanje mom sagovorniku u emisiji Lorist radija a ja ću ga pročitati bez obzira na njegov sadržaj. Ostavi se citiranja mojih postova jer mislim da je to neprimereno kako tvom statusu, godinama pa i profesiji. Srdačno te pozdravljam."
Ovo mi je danas poslao na PP, ali pošto mi se čini da se na Loristu PP uredno čitaju, onda i ja mogu da je objavim!
I od sve ljubavi me je na kraju banovao!!!
Sve je to zbog mog brata Punishera!
Ili da ne bih mogao da citiram njegove (g.Jeremijine) obrisane upise..... koje sam naravno sve snimio ;)???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?