Hmmmm....da...
'Ostaje naš (čiji to NAŠ?) interes da zadržimo 90% lovišta u Srbiji'?
I da 'korektno učestvujemo u procesu dodele lovišta'? Ko to 'MI'?
Da li ovo može da se shvati kao najava da će LSS da konkuriše za dodelu lovišta? Konkuriše LSS, a istovremeno konkuriše i lokalno LU, eto veselja! Nadam se da sam pogrešno razumeo, šta je govornik hteo da kaže!
'Gde ćemo istaći sve naše prednosti' - da li ovde misli na onaj član zakona koji obezbedjuje prednost dosadašnjem KORISNIKU lovišta?
Da li je ovakvo moje razmišljanje bez osnova?
...bas sam u Zov-u video clanak...LSS ovakav kako postoji i funkcionise ne treba vise ni da postoji!!! Lovstvo u srbiji je unisteno kao i sve ostalo...koriste se mnoge funkcije i povlastice od strane "rukovodioca" za sticanje licnih dobara, bez ideje i zelje za razvitak i unapredjivanju istog...
Kao i sve ostalo politicari nece dozvoliti da LSS ostane nezavistan, zato su ga unistili i sada uzeli pod svoje...
Tako lov sve vise kosta, lovokradica samo "odabranih", a divljaci sve manje...steta, ali sve odlazi u k...
Svake godine hoce da menjaju neke zakone, a sustina da je neko stavio sapu na lov i nece se zaustaviti dok sve ne unisti i uzme pod svoje...
Nesto stavrno treba da se menja, to nije nikakva filozofija...lov treba da bude pristupacan, da bude vise divljaci i stroga kontrola! Ovakav LSS nije u stanju uradi bilo sta na poboljsanju stanja, tako da je bolje da ga nema, ali nikako ne treba ni drzavi da se dozvoli da uzme stvar u svoje ruke, jer proci ce kao i sve ostalo u ovoj zemlji...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
"Ostaje naš proklamovani cilj i interes da zadržimo 90 odsto površina lovišta, sa koliko sada gazduju lovačka udruženja u Srbiji, da korektno učestvujemo u procesu dodele lovišta na gazdovanje, gde ćemo istaći sve naše prednosti..."
Nema ovde šta da se pogrešno razume.....
LSS želi da zadrži lovišta koja im je država dala na korišćenje i to tako što će učestvovati u procesu (čitaj : na konkursu) dodele lovišta na gazdovanje!
Ovo samo može da znači da maske polako padaju, i da neki počinju otvoreno da lobiraju za svoje "proklamovane ciljeve i interese"!
E moj druže novosadski....kada je ovaj "serator na forumu" i "banovani zbog nepristojnih upisa na prvom admin forumu" pričao da će ovako da se završi????
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
punisher kaže:
Izvini tebra ko je serator a ko nepristojan od na dvojice ili si mislio da te tako lepe epitete zadržiš samo za sebe.
Mislio je na mene, Punisher, ali se loše izrazio! Nisam serator na forumu, nego 'serendam na internetu'! A banovani zbog koječega ste vas dvojica, od kojih je jedan nepristojan, a drugi je Pampers expert!!!
A sva trojica, i još nekoliko ljudi, smo pisali o ovome što se kanda sada dogadja - i to smo pisali pre skoro godinu dana!!!!!
Oglas za prodaju:
'Prodajem kristalnu kuglu, pasulj, tarot karte i krila od slepog miša, pomoću kojih se gleda u budućnost! Šifra: čeznem da te zeznem!'
Vala Lalo ono Pampers expert ima da stavim u potpis.
Mada smo za Temuđina svi male mace.
A Jeremija nam je expert lovačkog novinarstva. "Prvo pero lovačke cenzure".
Posle sinoćne radio emisije, i posle intervjua i izjava Popovića u ZOV-u, definitivno sam siguran, da se LSS rastače, a da lovci treba da se mole Sv.Evstatiju, da ova trenutna garnitura treba ŠTO PRE da ode!
Nema tu 'leba, džaba truda, 'što se grbo rodi, vreme ne popravi'!
Cinizam, oholost, samodopadljivost, eto to je provejavalo kroz reči g.sekretara, po mom utisku. I naravno, kad neko neće nešto da vidi i shvati, onda ne ide, pa Bog! Samo da ne bude kao sa informisanjem, da sa zakašnjenjem od godinu ili više, i Ćeranić i svi ostali u savezima shvate, da nisu u pravu. Samo što je sada ulog u igri lovstvo i lovišta - veći ulog mislim da ne postoji.
A o mom cenjenom koleZi administratoru Oscaru, samo da reKnem, da je imao dobar prvi deo emisije, do prve muzičke pauze, ali se kanda nešto u pauzi desilo, pa je posle krenuo sa drugačijim tonom, sve do konačne vrhunske izjave, da se slobodno javljaju 'oni koji ne misle kao MI (on i Ćeranić). E, tu je još jednom pao na ispitu! A još kad je počeo da pokušava da uživo u emisiji proda koji primerak časopisa, bilo je mučno slušati!
A još nas je g.sekretar častio izjavom da smo 'grupica nezadovoljnika' ili tako nešto. Pozdrav za g.Ćeranića, i njegovu grupicu zadovoljnika u stručnoj službi, koji krckaju lovačke pare, i još usput drže neke 'lekcije' i pametuju...
Malo sam bio otupio oštrinu svojih upisa, da ne guram prst u oko bilo kome, sve misleći, da će se dozvati pameti, ali posle ovakvih istupa ljudi iz LSS, mislim da nema šta da se očekuje bolje.
Samo vanredna skupština LSS, izbori i promene ljudi koji tvrdoglavo teraju neku politiku koja nije donela i ne donosi ništa dobro.
Ionako je izbor ovog rukovodstva ostao u senci sumnji, oko kvoruma i glasanja (ona čuvena skupština u KG).
Imam jedno pitanje! Da li na portalu imamo kojeg profesora našeg jezika da mi kaže postoji li u našem jeziku reč koja bi označavala i definisala lik i ličnost kao što je Temuđin, pošto pokušavam da u glavi prinađem neku reč koja ne bi bila uvredljiva, omalovažavajuća , nakaradna ili bezobrazna , da tom rečji nazovem Temuđina i ne uspevam.Kako god razmislim uvek pobesnim i na um mi padaju samo ružne reči
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Imam jedno pitanje! Da li na portalu imamo kojeg profesora našeg jezika da mi kaže postoji li u našem jeziku reč koja bi označavala i definisala lik i ličnost kao što je Temuđin, pošto pokušavam da u glavi prinađem neku reč koja ne bi bila uvredljiva, omalovažavajuća , nakaradna ili bezobrazna , da tom rečji nazovem Temuđina i ne uspevam.Kako god razmislim uvek pobesnim i na um mi padaju samo ružne reči
U mom Neštinu bi rekli VANDROKAŠ!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ljudi ja nemogu da dodjem sebi jos dva dana!Ja sam se sinoc smejao da me stomak boli jos uvek!Jeremija se cudi odkud meni toliko podataka i informacija a Ceranic se takodje cudi zasta se trosi tolika energija i vreme pisanjem po forumima!!
Odgovor i je dnom i drugom glasi:
Kad imas argumente i prave informacije koje jasno i glasno smes da kazes ne da bi vredjao nekog ili da ga omalovazis vec mu VISE puta stavis do znanja ta se zna i druga strana medalje i da prica koju oni pricaju u nazad dosta dugo vise nepije vodu !!"Ceraniceva plata je tajna za mene clana LSS i".
To su nebuloze !!!
Rad LSS i svih drugih saveza je JAVAN!! Nazalosta LSS je u vecini slucajeva imao delegate koji spadaju u onu grupu od 1.300.000 nepismenih koji su sluzili kao glasacka masinerija i uvek su preglasavani oni koji put LSS nisu videli tim ocima!!!
Setite se kad je LSS islo 20maraka i sta je tada para bilo u LSS!!
Setite se zasto nema dokumentacije o poslovanju LSS pre 94 god?????
Setite se sa se radilo sa POZAJMICAMA ????
Placali su se naucno-istrazivacki radovi kao da NASA ima istrazivanja a ne LSS!
Setite se SKUPSTINE U KRAGUJEVCU i sve ce vam biti jasno!!
Ceranic kad god zeli moze da dodje u moju sekciju i licno se uveri sta sam ja za 2 godine uradio u Starom Selu a sta u udruzenje Pomoravlje Plana !!!!!
Dzaba price kad te vecina preglasa a to sam osetio na svojoj kozi u mom udruzenju gde neznaju mnogo toga a nece da slusaju i zato idemo malo,malo na sud!!!
Nemoze tako!!Hoce svi da vode udruzenja a da im neko drugi odradi posao!!!!
Kaze Ceranic "Pomesala se struka i AMATERIZAM tj VOLONTERSKI RAD"!!!!Popovic treba da plati LSS sve privilegije koje je uzivao a rezultat je vidljiv!!!NEMA GA!!!!!!!!!!!!!!!
Ja se plašim i jedne druge stvari. Povezanosti rukovodećih struktura LSS i pojedinih političara, jer gde su pare tu su i oni. A izbori idu i para im treba. Plašim se lobiranja LSS kod postupka dodele lovišta i upliva pojedinih funkcionera u Ministarstvo poljoprivrede i PSPŠV, te stvaranja sprege politike i LSS oko dodele lovišta, i uzvratno, trošenja para lovaca na izbore koji slede ( usluga za uslugu ).
Ako Ministarstvo i PSPŠV budu jednostrano informisani samo od strane LSS i LSV, biće im pune uši hvalospeva, što znači da će biti gluvi za obične lovce.
LSS je po tom pitanju gori nego LSV, jer Popović bolje da se vrati na fakultet. Lako je sa studentima koji ne smeju da se pobune protiv tebe jer nikada neće položiti ispit.
Malo je teže G-dine Popoviću i Ćeraniću protiv ljudi koji mogu da vam uzvrate istom merom, i pri tome budu stručniji nego što ste vi sami, a ipak mangupi da vas postave na mesto, jer niste vi Bogom dani da sedite tu beskonačno i zayebavate sve redom, a da vam se ovi alpinisti ko Jeremija uvlače u debelo crevo zarad pet minuta slave. Jeftine naravno.
Momci, ja bih da predložim nešto: hajde da lične kvalifikacije prema bilo kome, ostavimo po strani, jer to nije način da bilo šta rešimo.
Ja lično bih voleo, kada bi se i Ćeranić, i Popović, i bilo ko drugi iz upravljačkih struktura svih saveza, uključio ovde u raspravu, ali na nivou argumenata i objašnjenja, možda je ovo najbrži put da se barem do dela rešenja dodje, ili možda barem do vraćanja dela poverenja prema savezima.
Jako puno pitanja (opravdano) postavljamo; i sa punim pravom očekujemo odgovore. Sinoćna emisija je ipak ostala samo na pokušaju da pruži odgovor na pitanje 'Kuda ide lovstvo Srbije', jer odgovor na to pitanje zahteva prvo odgovore na mnoga druga pitanja koja su suviše dugo gurana pod tepih. Čak mislim, da je Ćeranić više bio na nivou teme emisije, bez obzira na neke loše izjave (pitanje glasova u skupštini LSS povezao sa količinom novca koji neko uplaćuje u kasu LSS), nego što je to bio njegov domaćin, koji bi, imam utisak, da nije bilo naših pitanja i intervencija, ostao bez 'goriva' za jednu takvu emisiju, pa bi dobar deo emisije potrošio na pokušaj plasiranja svog časopisa!!
Činjenica je da je LSS izgubio dobar deo svog kredibiliteta, iako oni tvrde, naravno, da se polomiše od posla. I činjenica je, a to je i Ćeranić sinoć napokon priznao, da je bilo i situacija gde se terao inat sa ministarstvom, pa onda inat sa LSCS, pa nešto što je možda ličilo i na pretnju oduzimanjem lovišta... Svega je bilo, a najmanje se vodilo računa o interesima lovaca, i o lovištimma i diljači, a najviše o samom LSS i njegovoj stručnoj službi, o borbi za što više ingerencija saveza, o platama, dnevnicama, i beneficijama! Isto tako, koliko god se izbegava prihvatanje istine, bilo je i nedomaćinskog trošenja, nerazumno visokih primanja ili neprimereno visokih plata, svačeg o čemu smo pisali. Ja razumem te otpore, niko ne voli kada mora da smanjuje apetite, i da reže primanja, ali je isto tako neshvatljiva činjenica, da su pored apsurdno visokih plata, ulaganja u lovišta/divljač, bila mizerna, ili ih skoro nije ni bilo. I to je ono što lovci vide, i znaju, ma koliko se pokušavalo prikriti, ili zaobići.
Puno je vremena uludo potrošeno, ona nesretna komisija za izmene statuta nije bila u stanju da za 8 meseci iznese neki suvisli predlog, pa je onda Ćeranić izašao sa onim što on nazva 'kompilacija predloga', na UO LSS, pa tamo, hvala Bogu, to nije prošlo, iako je koliko znam, preds. Popović glasao za tako nešto! Da ne pominjem izjavu od sinoć, da je bilo predloženo, da broj delegata po regionima praktično zavisi od doprinosa finansiranju LSS - to je tek loše rešenje! Šta ako se sutra nadje neki finansijer, koji bi uplatom nekog velikog novca, praktično 'kupio' skupštinu LSS???? Zar je moguće, da se ne sagleda celina mogućih posledica nekog predloga?
Kaže poslovica 'put u pakao je popločan dobrim namerama', e tako je i ta 'kompilacija' mogla da otvori Pandorinu kutiju (ako već nije) svega i svačega.
A vreme curi, i nema ga više.
Dok je LSS trošio dragoceno vreme na jalovo prepucavanje, dotle su drugi (LSV i LSCS) rešili da u tome ne učestvuju, a naročito da ne plaćaju to! I sad, gde smo, tu smo. Distanciran LSV, novoosnovan LSCS sa respektabilnom snagom (koju je sinoć Ćeranić pokušao da donekle ospori), i drastično smanjenim prilivom novca u kasu LSS, toliko da je možda i funkcionisanje saveza pod znakom pitanja. Kako će se LSS iz ovog testa izvući, nemam ideju, ali ako smem da uzmem slobodu, da im dam jedan savet: nemojte se još dublje uvaljivati, ionako je sve otišlo predaleko! Spustite nišan, puške u soške, i spasavajte ono što još može da se spase. Jedan od mogućih izlaza jeste ono što Ćeranić sinoć reče, smanjivanje stručne službe na nekoliko ljudi, a možda ni novi izbori, sa ili bez novog statuta, ne bi bili loša odluka. Pa da novi ljudi pokušaju da greške 'peglaju', i da se LSS očuva i promeni u meri u kojoj to sadašnja situacija zahteva. Ja znam, da je jedan deo nas sa Srbijalov iskreno pisao i o dobim, a naročito o lošim stvarima u savezu; nismo licemerno aplaudirali svakom potezu, nego smo kritikovali i pisali o mnogim stvarima, koje masa lovaca neće ili ne sme (iz kog razloga?) da kaže javno, valjda bojeći se osvete lokalnih rukovodstava LU, što nije daleko od pameti, jer zagorčati život nekom, ili ogaditi lov, može svako ko je dovoljno pokvaren da to uradi!
U tom smislu, smatram da je vrlo važno da se u nekom novom statutu nadje odrednica koja bi onemogućavala akumulaciju funkcija (predsednici LU istvremeno i delegati u skupštini LSS, i u drugim organima LSS), jer to neminovno vodi u sukob interesa, pre ili kasnije, a posle toga u samovlašće.
Pošto znam da će ovo pročitati, neka ovo u savezu shvate kao zaista dobronameran upis.
Gde mi je sad Temudjin, da malo 'ćakulamo' na ovu temu!
Pozdrav od 'grupice nezadovoljnika' !
Dovoljno je samo pitati bilo kojeg stručnjaka iz LSS-a kada je savez osnovao ikakvu stručnu komisiju radi provere istinitosti brojanja divljači bilo kog LU-a, a radi uvida u pravo stanje na terenu kojim ONI gazduju preko LU-a??? kakav si domaćin takva ti je i kuća!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Nekako smo prevideli da je g.Sekretar rekao da u savezu treba da ostane 2-3 čoveka, a u "Jelen LSS" doo izvestan broj ljudi, koji će raditi planska dokumenta članovima LSS pod povoljnijim uslovima!!!
To znači isto kao "Vojvođanski lovac" DOO sa popustom, ali nikako BESPLATNO!
Seća li se neko obećanja da ćemo za članarinu dobiti besplatna planska dokumenta, pomoć na konkursu za dodelu lovišta....
I onda je "serendanje po forumu" kad neko postavi pitanje :
PA ZA ČEGA ONDA PLAĆAMO ČLANARINU?
ZA PLATE?
ZA DNEVNICE?
ZA SLUŽBENA KOLA?
.....
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻