NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Metak |
Objavljen 05.11.2011. 00:20
|

Mlađi član

Upisa: 25
Pristupio: 10.07.2011. 13:30
|
Da li je mufljuz uvredljiva rec ili afirmativna u danasnje vreme ? |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 05.11.2011. 00:24
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... kao i businessman u današnjici i neposrednoj prošlosti ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 05.11.2011. 00:31
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
I ja vas samo gledam
|
|
|
|
Metak |
Objavljen 05.11.2011. 00:35
|

Mlađi član

|
Sniper Hunter kaže:
I ja vas samo gledam 
I ispravljam  |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 05.11.2011. 00:37
|

Moderator

|
Ortografiju ne samo cenzurisemo uvredljive reci kolega!
|
|
|
|
Metak |
Objavljen 05.11.2011. 00:41
|

Mlađi član

|
Da se vratim na volonterski rad .
Mozda je mali broj ljudi istinski na tom nivou da moze bez nadoknade obavljati posao.
Realno ,koji je interes predsednika Saveza da obavlja volonterski posao? |
|
|
|
Metak |
Objavljen 05.11.2011. 00:44
|

Mlađi član

|
Sniper Hunter kaže:
Ortografiju ne samo cenzurisemo uvredljive reci kolega!
Da li je ortografija isto sto i pravopis ili sam ja neobavesten ? |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 05.11.2011. 00:47
|

Moderator

|
Birajte!
|
|
|
|
Metak |
Objavljen 05.11.2011. 00:56
|

Mlađi član

|
Razvodnili smo.
Dakle.Popovic ima svu vlast u savezu a volonter je .Ko ga kontrolise ?Nadzorni ?A sta ako su u talu ?
Realno ,koji je interes predsednika Saveza da obavlja volonterski posao?
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 05.11.2011. 01:03
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Metak kaže:
Razvodnili smo.
Dakle.Popovic ima svu vlast u savezu a volonter je .Ko ga kontrolise ?Nadzorni ?A sta ako su u talu ?
Mali li je interes da te voze službena kola gde ti se ćefne, da te hrane ko goluba po lovačkim zabavama i manifestacijama, da se oblačiš za dž. u najbolja lovačka odela, da te zovu u najbolja lovišta,
.....nije sve u novcu....ima nešto i u slamarici....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.11.2011. 07:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Mislim da tu ima poprilično privilegija ,Jank je dosta toga nabrojao,samo ne znam da li u privilegiju idu putni troškovi,dnevnice,pa počasni ili radni skupovi i slično, Mislim da je temuđin to odradio šmekerski. Volonter je predsednik i glavni odgovorni,ali temuđin je taj koji je svaki ili skoro svaki dan prisutan koji priprema i organizuje svaku radnju stručne službe , a jasle pune pa navali.Ukoliko nekada neki sud časti ili moralni , krivični ili prekršajni bude razmatrao postupke pomenutih, prvi će na udaru biti predsednik a ostali će samo mirno reći pa predsednik je naredio i potpisao.Do tada ćemo zajednički da arčimo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 05.11.2011. 08:53
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Oduvek je bilo bolje biti drugi čovek. Temuđin je upravo to. Popović odgovara pred zakonom kao zakonski zastupnik, a Temuđin mu samo "priprema" sa svojom ekipom elitnih stručnjaka šta da potpiše i na taj način mu namiče omču oko vrata. U svakom momentu kada bi se dogodilo da "tikva pukne" Temuđin je čist kao sunce, mada kod krivičnog dela bi mogao da odgovara kao saučesnik.
Postupci su mu lukavi i po tome me podseća na Onog iz LSV. Znate onog što je tu a nije tu i samo vreba iz prikrajka. |
|
|
|
boro |
Objavljen 05.11.2011. 10:05
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Svašta može da se napiše i sa raznih strana da se elaborira.
Ne bih ovog uporedjivao s onim, ne bih baš nikako, iako su oni vrlo bliski, nekakvi kumovi, šta li.
Onaj je bespogovorno slušao svog gazdu i stekao milost.
Ovaj je na skupstini LSS ogromnom većinom glasova izabran za sekretara, dok mu se predsednik jedva provukao.
U više navrata ovaj je pokazao da zna i želi da napravi promene i pomak u radu saveza.
E sada zašto nije? Nije jer to nije nimalo jednostavno kada nemaš sa kime i kada te čitava kamarila ljudi oko tebe vuče na dno i želi da te dovede u svoju ravan.
I on je čovek od krvi i mesa, tako da mu se približavaju i pokušavaju da ga iskoriste kojekakvi sumnjivi tipovi dokazanih moralnih i ostalih nedostataka.
Nije njemu lako. Kako on jednom za mene reče tako i ja sad za njega, poveo je jednu veliku borbu ali,...? |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 05.11.2011. 11:38
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Metak kaže:
Razvodnili smo.
Hajde da budemo konstruktivni!
Ja ne mislim da Popović ima svu vlast u Savezu...baš naprotiv, mislim da je ima suviše malo!
Dalje, ja ne mogu da pojmim koji bi to interes mogao biti, verovatno zato što mislim da se time, pored svog posla i porodice, ne bih ni mogao, niti želeo, baviti!
Ja nekako uvek takvu vrstu egzibicionizma povezujem sa nekim kompleksima, sa nekim neostvarenim željama....znaš ono "ćale general a ja sam profesor"!
Ali ako si mislio da mu je interes finansijski, onda moram reći da i profesionalac može imati isti takav interes (i preko plate).
Mislim da ovde nije bitno pošto se radi, nego kako se radi!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
elko |
Objavljen 05.11.2011. 12:15
|

Stari član

Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Najveća je sramota šta je, ovakav kakav je, LSS ostavio iza sebe u lovstvu Srbije.
Da li znaju lovci Srbije da se godinama unazad u kasu LSS prikupljalo i do 1.5 miliona eura ( prosečno oko 85 miliona dinara, ne manje često mnogo više) da se prosečno u lovišta vraćalo 40 hiljada eura ( oko 3-4 miliona dinara ) a da se stručna služba LSS prema tom novcu ophodila kao da je samo njihov i samo za njih- valjda lovci služe da obezbede enormno visoke plate u stručnoj službi LSS.
Zašto je zaposlene, sekretara i predsednika Popovićea sramota da jasno i glasno kažu koliki je neto LD već na stari oproban način to zavijaju u nekakve usklađenosti sa radnicima u državnoj administraciji.
Znaju li lovci Srbije da je najmoralniji lik u LSS, onaj koji je imao supotpis na naloge za prebacivanje novca sa računa LSS na račune onih koji nikada ta sredstva neće vratiti lovcima Srbije,u tom periodu sam sebi određivao platu u iznosu oko 250.000,00 dinara, da je imao dnevnica više nego radnih dana.
Znaju li lovci Srbije da je njegov naslednik prvo što je uradio kada ga je zamenio oprostio svim zaposlenima pa i sebi samom po dve beskamatne pozajmice u visini dve plate ( prosečno oko 250.000,00 dinara)doduše morali su da plate doprinose ( oko 70 %) što je više nego što je te godine vraćeno u lovišta Srbije.
Moral ima dva lica jedno je naše lovačko a drugo je njihovo.
Nestaje li LSS - NE
Nestaju polako i sigurno ovi sa drugim moralnim načelima, ovi koji se voze kolima od 30.000 eura,koji su uzeli beskamatne kredite, koji idu na more od lovačkih para, ovi naši najsvetiji kumovi koje sa strahom i snisishodljivošću koja nema meru sedamo u vrh sofre, ugađamo im, plašimo se dali smo ih dobro ugostili da nije trebalo još ponešto da uradimo, da bi bili zadovoljniji, da se slučajno na nas ne naljute.Oni nestaju, doduše treba da nestanemo i Mi koji smo im to omogućavali glasanjem na organima, koje su nam izbore Oni predlozima u najboljoj nameri iscenirali,Mi koji smo se zadovoljavali pomoći od naših para u iznosima 10puta manjoj po udruženju nego što je recimo koštala virtuelna sednica Skupštine u Prijepolju koja je inače dva puta plaćena a bolje da ni jednom nije organizovana.
Kada gospodin Popović, kome je od predsednika ostalo jako malo, pominje virtuelno zahvatanje ( u ZOV-u) od strane države i preveliki kolač koji je uzela država, to liči više na vapaj onog kome jači uzima tako sladak zalogaj( privilegije,status, mestu u vrh sofre i sl. - seti se kada si bio samo profesor, kada su te znali samo studenti, kada su ti vraćali na doradu godišnje planove gazdovanja) a ipak gospodin predsednik pokušava da lovcima Srbije oduzima lovišta na gazdovanje, lovcima koji izgradiše u lovstvu Srbiji onoliko koliko sakriše od LSS i koje je LSS sa stručnom službom na čelu godinama držao u jako jadnom i zavisnom položaju, a stručna služba po 10 godina nije kročila u pojedina LU, adrese koje imaju u svojoj bazi odavno su promenjene, telefoni takođe,.
Daj bože da se lovci slože.
Zašto od servisa, od onih koje debelo plaćasmo godinama, napravismo gospodare.Veži gazdu kako konj kaže- ispravismo i poslovicu, stare ne važe u Srbiji. |
|
|
|
boro |
Objavljen 05.11.2011. 12:48
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Kolega elko, odajem priznanje na maestralno napisanom komentaru.
Još jednom bravo!!! |
|
|
|
punisher |
Objavljen 05.11.2011. 13:34
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Elko zaista kvalitetan komentar. Ono što još želim da dodam a što sledi kao dopuna tvoga teksta je pitanje ODGOVORNOSTI.
Krivične, materijalne, pa i moralne. To je pitanje na kojem lovci i njihova LU moraju težiti.
Protiv svakog onoga ko je zloupotrebio novčana sredstva, koji je arčio pare lovaca, nenamenski ih trošio i vršio zloupotrebe službenog položaja treba podneti krivične prijave. I anonimna prijava je prijava i tužilaštvo i po njoj od MUP mora da traži izveštaj.
Ako neko od nadležnih čita upise, a ne verujem da čitaju, pozivam ih da preispitaju rad LSS, pozivam upravnu inspekciju, finansijsku policiju, SBPOK da preduzmu nešto i ako ima elemenata krivične odgovornosti protiv odgovornih pojedinaca podnesu prijave a ako nema neka to i obznane i oslobode bremena odgovornosti ta lica u LSS. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 05.11.2011. 13:35
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega Metak da li misliš da je temuđin koga tako zdušno i pristrasno braniš zna šta piše u Kodeksu lovaca Srbije, da li misliš da zna šta piše u članu 4 i članu 30 kodeksa.Ako zna šta tamo piše a ne postupa tako znači da su svi ruku pod ruku ako ne zna onda nije vredan da bude uopšte lovac a ne sekretar LSS.Ja mislim da je on mnoooogo gori od njih svih zajedno, služi se raznoraznim političkim lukavstvima samo da bi ostvario svoje lične interese. Lični interesi su jedini njegov cilj, u prethodnim upisima kolege su jasno i nedvosmisleno napisale mnogo o njegovoj podmuklosti zarad samoga sebe. Ukoliko možeš da daš bilo kakvu informaciju kojom ćeš opovrći moj ili neki od prethodnih upisa bićemo ti vrlo zahvalni, čak šta više ja lično ću da ti poklonim 10 (DESET) kutija bilo koje sačmene municije po tvom izboru,ajde sad stavi odgovor i protuponudu pred forum ako imaš petlju
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 05.11.2011. 14:59
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Punisher sigurno misli na Vojvođanskog , koji izvlači rep i nemože ga se lako uhvatiti za isti, dok po drugima se dobrano udara!!..ali zar tako nije bilo i sa ZOO TEKOM, pa i on je palamudio i nakon svega dokazanog (a navodno čujem da i nije ništa dokazano ) isto nastavlja po straoj priči i ima obraza da se predstavlja za nekog stručnjaka...e tako je izgleda i sa trećim i još uvek aktuelnim , svi sad peru po Popoviću , a on širi pamet od mila do nedraga!!!
...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Metak |
Objavljen 05.11.2011. 15:49
|

Mlađi član

|
DakiNS kaže:
Lični interesi su jedini njegov cilj, u prethodnim upisima kolege su jasno i nedvosmisleno napisale mnogo o njegovoj podmuklosti zarad samoga sebe.
Ja nisam advokat g-dina Ceranica ?Javio sam se povodom neargumentovanih upisa nakon emisije u kojoj je doticni bio gost.Napisao sam ono sto se prica u lovackim krugovima u gradu.
Koji su to njegovi licni interesi ?
Koliko cujem,Ceranic Popovica nije naterao da vozika kola 24 sata.
Koliko cujem,Ceranic nema nikakve veze sa finansijama,fakturama itd.,tako da nema na sta da navali ,kao sto rece DakiNS.
Ma dajte ljudi,predsednik nije glup a ni naivan.
Pokusavam da ukazem na ono sto svi znamo a malo obracamo paznju,a to je da volonterski rad neminovno dovodi do nesklada izmedju rada i nagrade.U pocetku je satisfakcija drustveno priznanje ,zatim sitne priviligije ,upoznavanje veceg broja ljudi koje doprinosi sticanju boljih veza itd.E,kasnije prohtevi postaju sve veci i veci...Ono sto je volonteru juce bilo samo u masti danas je malo.Provizija,uuuuuuu kako to lepo zvuci. |
|
|