Lovački portal SRBIJALOV - Novosti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Kontakt
 Knjiga gostiju
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
33% [16 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
15% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
40% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [6 Glasa]

Glasova: 48
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme
Skupštinski odbor za poljoprivredu o stanju u lovstvu
Skupštinski odbor za poljoprivredu o stanju u lovstvu

Skupštinski odbor za poljoprivredu o situaciji u lovstvu Srbije

U četvrtak, 04.02.2021. u Narodnoj skupštini Republike Srbije održano je zasedanje skupštinskog Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, čiji je jedan dobar deo bio posvećen raspravi o situaciji u lovstvu Srbije, naročito u vezi novog konkursa za dodelu lovišta južno od Save i Dunava. Ovoj veoma važnoj sednici je prisustvovao i izveštaj podneo direktor Uprave za šume Saša Stamatović. Rasprava posvećena lovstvu je trajala skoro dva sata.

Sednicu odbora je vodio poslanik Marijan Rističević, kao predsednik pomenutog Odbora.

Diskusija o situaciji u lovstvu se otvorila nakon brojnih primedbi na postupak ustanovljenja lovišta, na nedovoljno precizirane granice, i na još nekoliko taksativno nabrojanih stvari koje su u mejlovima lovaca bile upućene kao primedbe Odboru za poljoprivredu. Čisto kao kuriozitet navedimo je da je ustanovljeno i jedno vlasničko lovište na osnovu zahteva Srpske pravoslavne crkve, i to u eparhiji Braničevskoj. Pominjan je i zloglasni Zakon o oružju od strane predsedavajućeg.

Snimak sednice odbora možete pogledati klikom na link /deo posvećen lovstvu počinje na 02:11:00/

Link:

http://217.26.67.44/filesnsrs/odbor/odbor2021020411.mp4

Očigledno je da se nešto važno dešava u vezi novog konkursa, i da su mnogi interesi pojedinaca i grupa u igri. Pominje se i privatni kapital, i štošta još. Ne želimo nikom ništa da sugerišemo, odgledajte snimak i zaključke izvucite sami. Da li je novim konkursom i načinom ustanovljenja i dodele lovišta označen početak kraja narodnog lovstva, ostaje da vidimo. Upućeniji u trenutna dešavanja već sada sa velikom verovatnoćom mogu da zaključe o čemu i o kome se radi, ali nećemo mi sa Srbijalov ponovo da 'kukuričemo pre vremena'. Ponavljamo: sva je prilika da su u  igri veliki interesi, zvučna imena i lovišta, pa i neka od najboljih u Srbiji, bilo da njima gazduju JP ili NP. Takodje, naglašeno je da će se precizno ustanoviti brojnost divljači u lovištima, što će, sigurni smo, izazvati velike potrese, i o tome je govorio Stamatović na Odboru.

Zbog  čega se o svemu ovom ne oglašavaju oni iz lovačkih organizacija koji su učestvovali ili su bili upoznati sa tokom dešavanja, treba pitati pre svega predsednika LSS Bratislava Ćirkovića, ali i još neke druge ljude koji su znali ili su morali znati šta se dešava. Pravovremeno i celovito informisanje je obaveza lovačkih funkcionera, a ne da kao i mnogo puta do sada Srbijalov otkriva i prenosi informacije lovačkom puku. Ono što je izvesno: slede tektonski poremećaji u lovstvu Srbije, nešto slično što smo već videli u Vojvodini pre 10 godina, ali ovaj put u mnogo većem obimu. Kako će se sve ovo završiti, videće se već tokom ove godine, ali posebno u 2022. godini. Varničenja na relaciji Rističević-Stamatović mogu biti signal sukoba izmedju zakondavne i izvršne vlasti, ali ne možemo da zaključimo da li je sukob koncepcijski, interesni, funkcionalni ili neki drugi. Vreme će pokazati, a vi lovci gledajte šta ćete.

The Monocular - prestižno medjunarodno takmičenje lovaca
The Monocular - prestižno medjunarodno takmičenje lovaca

The Monocular - prestižno medjunarodno takmičenje lovaca

“The Monocular video awards” predstavlja jedno od najmasovnijih i najprestižnijih takmičenja lovaca na svetu. Osnovna ideja ovog takmičenja je promocija lova kroz odabir najboljih videa na temu lova.

Kategorije za ovu godinu su: Lovački video klip, Aimpoint lovački video, lovački video, profesionalni lovački video i počasna nagrada lovačke zajednice.

Lovačku Srbiju ove godine predstavljaju dva lovca i to u dve kategorije:

Lazar Obradović, u kategoriji lovački video sa kratkim filmom Lov divljih svinja sa lukom i strelom - “Moj prijatelj, lovac sa lukom i strelom, Čaba Terečik imao je priliku da na divnim terenima istočne Srbije ulovi divlju svinju. Imali smo dobar vetar, posle dugog čekanja dobio je priliku da uputi precizan hitac. Sve vreme sam bio iza njega i snimao celu situaciju. Nadam se da ćete uživati kao i mi.”
Ovaj lovac i umetnik je prošle godine osvojio prvo mesto u ovoj kategoriji. Fantastičan pobednički snimak viteškog lova možete pogledati klikom na link: https://youtu.be/-1MceGtrznc

Da bi glasali za našeg lovca u ovoj kategoriji video snimka, morate kliknuti na link https://award.the...cular.com/ i ulogovati se sa facebook nalogom. Odaberite iz padajućeg menija kategoriju HUNTING VIDEO i kad pustite video broj 4, ispod imate dugme VOTE.

Dejan Džakula, u kategoriji počasna nagrada lovačke zajednice: Zašto sam nominovan za ovu nagradu? Zbog pokretanja projekta koji se zove “Lov i još ponešto” koji ima za cilj popularizaciju lovstva kao i izazivanje interesovanja za lov i prirodu kod mladjih generacija. Da li sam aktivan u komunikaciji sa ne lovcima? Kroz fotografije i video snimke iz lova, divljači i lovačkih pasa sam ostvario intezivnu komunikaciju sa nelovcima i naišao na veoma dobar odziv. Kroz najnoviju ideju Album sa samolepljivim sličicama “Kad porastem biću lovac” imam za cilj da doprem i do onih najzagriženijih protivnika lovaca i da pokušam da ih bar omekšam ili čak preobratim u naše redove.

Na kojim projektima radim koji pokazuju lov na pozitivan način? TV emisija “Lov i još ponešto”,  zbirka najlepših lovačkih priča za period od 1935-2020 “Iz dnevnika lovca”. Kroz web portal sa najnovijim vestima iz sveta lova.
Kako inspirišem lovačku populaciju da postanu bolji lovci i bolji pripovedači lovačkih priča? Izdavanjem Zbirke najlepših lovačkih priča za period od 1935-2020 “Iz dnevnika lovca” koja je imala dobar odziv, medju lovačkom populacijom na Balkanu, ali i medju nelovačkom populacijom. Pisanjem članaka za lovačke magazine u Srbiji i Republici Spskoj. U svom radu sam imao veliku podršku i pomoć administratora Srbijalov portala Ivana Matkovića-Lale.

Za pobednika ove kategorije se ne glasa nego odlučuje žiri.
Glasanje možete obaviti do 28.02.2021. Proglašenje pobednika je 25.03.2021.

Admin tim Srbijalov portala poziva sve naše članove i goste da odvoje par minuta vremena i da glasaju za našeg predstavnika u takmičenju, čime ćemo dati svoj doprinos na popravljanju imidža lovaca Srbije.

Magazin Predator novi broj
Magazin Predator novi broj

Magazin Predator - novi broj

Posle novogodišnje pauze i posle januarskih praznika i slava, nastavlja se izlazak mesečnika - lovačkog magazina Predator.

U novom broju, koji će se pojaviti na kioscima 28. januara, moći ćete da se informišete o sledećim temama:

  • Udarna tema: raspisan je konkurs za dodelu otvorenih lovišta južno od Dunava i Save - kakve probleme i dileme donosi
  • Podsetnik: šta se dešava sa oduzetim oružjem po zloglasnom Zakonu o oružju i municiji i diskriminatorskim odredbama, pre svega o 'diskrecionom pravu' policije da dodeljuje i oduzima dozvole za oružje
  • Reintrodukcija divljači: prednost realnim projektima
  • Nova Varoš: briga o naseljenim jelenima
  • Etika u lovstvu - pojam za koji pojedinci nisu čuli
  • Sopot: ponovo problemi
  • Ekologija i lovstvo: razvoj turizma u Homolju
  • Galerija ulova...

i još dosta tema koje će zaokupiti pažnju lovaca na kraju lovne sezone.

Ostanite informisani i nabavite svoj primerak magazina Predator.

 

Ko kontroliše lov na terenu „Srbijašuma“ ?
Ko kontroliše lov na terenu „Srbijašuma“ ?

Odstrelili četiri srne u petak!?

U lovištu „Srbijašuma“ na Rudniku odstreljene su četiri srne o čemu svedoči  nastala fotografija koju su nam dostavili naši izvori.

-Zna se i ko je odstrelio srne iz Aranđelovca i kada. Tamo ne postoji nikakva kontrola, a ljudi pravi lovci više ne mogu da trpe- kaže sagovornik ucentar.

On ističe da je dešavanja u lovištima  „Srbijašuma“ nemoguće činjenično utvrditi.

-Nadležni u ovom državnom preduzeću jednostavno mogu da napišu da je to bilo unutar plana za odstrel. I tu je suština, sami sebe kontrolišu- naglašava sagovornik.

I Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Srbije za centralnu Srbiju potvrđuje da se oko odstrela četiri srne na Rudniku ovog vikenda podigla velika prašina među lovcima.

-Mi smo praktično nemoćni. Možemo informacije proslediti inspektorima jer nemamo nikakvih ingerencija nad lovištima koja su unutar „Srbijašuma“- kaže Radosavljević.

Izvor: https://ucentar.rs

Pomozimo Lazaru
Pomozimo Lazaru

Lazar je rođen u terminu, iz redovno kontrolisane i uredne trudnoće. Do komplikacije dolazi u toku porođaja, gde on aspirira plodovu vodu i guši se. Rađa se bez srčane radnje i disanja, odmah je rađena hitna reanimacija, a kada je zdravstveno stanje bilo stabilno biva prebačen na odeljenje intenzivne nege u Nišu gde se njegova borba nastavlja još nekoliko dana. Sa odeljenja neonatologije je otpušten sa svojih mesec ipo dana života, a dalji pregledi i kontrole se nastavljaju na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Usled nedostatka kiseonika u mozgu, dolazi do atrofije očnog nerva teškog stepena, samim tim i oštećenja vida, dijagnostikovana je hipotonija mišića, oštećenja na bazalnim ganglijama i hipotalamusu, te Lazar još uvek nema stabilnu kontrolu glavice, ne sedi samostalno, ne hoda i ne govori, usporen psihomotorni razvoj.

Da bi Lazar prohodao, potrebna je redovna kontrola i pregled fizijatra, kontrole i pregledi kod neurologa, konstantna fizikalna terapija kod nas i van Srbije, rad sa logopedom i defektologom, medikamenti, operacije, ortopedska pomagala, kao i pregledi i intervencije na očnoj klinici kako kod nas i inostranstvu. On je veliki borac što je dokazao svojom dosadašnjom borbom, a dalje moramo zajedno uz vašu pomoć.

Za Lazine prve korake i prve reči! Budimo humani!

Pomozimo Lazaru!

Upišimo 850 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human850 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000732426-15

160600000073287041
IBAN: RS35160600000073287041
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal


Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 8
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,397
Najnoviji član: Nemanjawb

Poslednje vesti
Novi napad na lovce
Dešavanja u lovstvu Crne Gore
Pošumljavanje remiza
Zabrana lova u Crnoj Gori?
Sednica UO LSV

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,432,955 posete www.srbijalov.com