Lovački portal SRBIJALOV - Novosti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

INTERMAKER
Vreme
Srpski telegraf - tekst
Srpski telegraf - tekst

Prilozi za biografiju B.Ć.

Dnevni list ’Srpski telegraf’ u svom jučerašnjem izdanju za subotu, 19.11., doneo je tekst posvećen dešavanjima u Lovačkom savezu Srbije, sa vrlo dramatičnim nadnaslovom, naslovom i podnaslovom – klik na sliku za uvećanje. Tekst je redakcijski, potpisan sa ’Ekipa Srpskog telegrafa’.

Tekst je u potpunosti posvećen optužbama protiv predsednika LSS Bratislava Ćirkovića koje su podnele tri žene, a o kojima je raspravljao i Sud časti LSS pre nekoliko nedelja i doneo zaključak da je bilo kršenja Lovačkog kodeksa.

Redakcija ovog dnevnog lista u tekstu iznosi prilično detaljne opise onoga što se, po prijavama, dešavalo iza zatvorenih vrata Lovačkog saveza Srbije. Ovaj put, kako piše u tekstu i što je vrlo zanimljivo, pismeno se oglasio B. Ćirković lično i odbacio sve navode optužbi sa obrazloženjem da se radi o nameštaljki koja navodno ima za cilj da ga onemogući da bude kandidat za novi predsednički mandat i da ništa od iznetog nije tačno – pa naravno da će negirati, nije valjda lud da prizna da je sve ono čime je nazvan u naslovu teksta?! Da zlo bude još veće, navodi se da je u zamenu za ćutanje i uklanjanje dokaza o učinjenom nudjen novac jednoj od žena! Ako je, dakle, Ćirković  toliko siguran u ono što priča i za šta tvrdi da je neistina, logična posledica bi bila tužba zbog javnog iznošenja neistina, ali eto to se ne pominje iz nekog razloga, šta mislite iz kojih? Ili možda ipak u celoj priči ima i istine? Ovako nešto nikom ne treba u biografiji, naročito ne treba moralnim gromadama medju koje Ćirković verovatno ubraja i sebe. Medjutim, u tekstu optužbi koje je jedna od žena iznela izgleda da ipak postoje dokazi koji optužbe potkrepljuju (poruke na mobilnom,  slike itd). i da će, sva je prilika, i u ovom slučaju biti posla za tužioce i Sud gde neće biti situacija ’reč na reč’ nego da će se meriti jačina dokaza, džaba onda demanti optužbi i priče o zaverama protiv ’presvetlog andjela’ Ćirkovića. U svakom slučaju, veoma neprijatna situacija koja je pre svega zaslugom predsednika LSS eskalirala van okvira lovstva i Lovačkog saveza Srbije i koja će najveću štetu naneti pre svega Lovačkom savezu kao instituciji, a o pojedinačnim ulogama aktera je već jedan Sud doneo mišljenje, a to je Sud časti LSS. Kao kuriiozitet možemo navesti da zaključke Suda časti LSS niko nije javno objavio, što bi svakako moralo biti uradjeno. Kao direktnog ’krivca’ za neobjavljivanje vidimo pre svega predsednika LSS Ćirkovića koji ujedno koordinira Komisijom za informisanje LSS, ali i članove te Komisije koji se ’prave mrtvi’ kao da se ne radi o prvorazrednoj svinjariji – članstvo LSS ima pravo da zna šta se dešava, jer svako prikrivanje dešavanja podgreva sumnje da ’gde ima dima ima i vatre’. Dodatno, pred delegate Skupštine LSS čiji organ je Sud časti i koja treba da kaže zadnju reč nije iznet zapisnik sa sednice Suda časti niti su delegatima predočeni zaključci tog Suda, što samo po sebi znači da tu baš nisu čista posla i da je nekome baš jako stalo da se ova priča gurne pod tepih po svaku cenu. Da dodamo: svaki pokušaj osvete ili pravljenja dodatnih neprijatnosti za žene koje su javno istupile značiće implicitno da su žene u pravu! Može se samo zamisliti kolika lična hrabrost i kolika količina maltretiranja je potrebna da bi jedna žena javno iznela da je napastvovana!

Prema nekim nezvaničnim informacijama koje su do nas stigle, izgleda da je o ovom članku iz ’Srpskog telegrafa’ bilo reči i u subotnjem jutarnjem programu TV Pink.

Preporučujemo da svakako probate da nabavite jučerašnji primerak dnevnog lista ’Srpski telegraf’, a mi ćemo pokušati da u kontaktu sa redakcijom tog lista dobijemo dozvolu da prenesemo integralni tekst – u momentu objave ovog teksta na telefon redakcije dnevnog lista se niko nije javljao, pretpostavljamo zato što je nedelja. Tema je suviše krupna i može da ima vrlo ozbiljne posledice i pokušaćemo ponovo.

Tužba protiv LSS - izbori neregularni?
Tužba protiv LSS - izbori neregularni?

LSS tužen Sudu - izbori u savezu ništavni?

Posle velike prašine koja se digla u lovačkoj javnosti nakon održanih izbora u Lovačkom savezu Srbije, i nakon mnogih komentara koji su osporavali legalnost i legitimitet izbora, čaša je prelila i podneta je tužba Sudu za utvrdjivanje ništavosti izbora u savezu! Tužbu je podnelo Lovačko udruženje 'Ub', čiji zakonski zastupnik je Zoran Marković, jedan od kandidata za mesto predsednika LSS na proteklim spornim izborima. U samoj tužbi na šest strana su detaljno opisane proceduralne i materijalne stavke i povrede zakona, propisa, Statuta i drugih pojedinačnih akata saveza, koje su dovele do toga da su ovi izbori zaista sporni, do mere da se može tražiti ništavost.

Kao dodatni bizaran momenat koji nije naveden u tužbi jeste odgovor koji je tuženik LU 'Ub' dobio od Lovačkog saveza Srbije na zahtev za dostavljanje Zapisnika sa izborne Skupštine. Naime, pre podnošenja tužbe LU 'Ub' je pokušalo da od LSS dobije pomenuti zapisnik, ali je od saveza dobijen sledeći odgovor:

'Поштовани,

Оригинални записник са Скупштине се налази код председника ЛСС гдина Братислава Ћирковића. Овај мејл је такође прослеђен њему па се надам да ће вам позитивно одговорити.

Srdačan pozdrav'

Pošto predsednik LSS nije odgovorio nikako, niti je dostavio zapisnik sa izborne Skupštine, niti je isti zapisnik učinio dostupnim javnosti, onda je ostalo jedino rešenje da Sud službenim putem to učini, što se u tužbi izmedju ostalog i zahteva. Moglo bi se reći da je predsednik LSS ostao uhvaćen u prilično jadnom pokušaju da neke stvari sa izborne Skupštine prikrije, verovatno i sam svestan šta je sve smandrljano u izbornom procesu i da je njegov izbor ali i ceo izborni postupak u LSS kompromitovan i neodrživ. Još gore je što je dosadašnji predsednik LSS ovim prikrivanjem zapisnika načinio grubu povredu Zakona o udruženjima i Statuta LSS, koji govore o obaveznoj javnosti rada! Dakle, ispada da je fotelja i sve što ide uz to bitnija od zakona i Statuta - možda neko misli da može tako, ali će morati da menja mišljenje.

Situacija oko izbora u LSS počinje neodoljivo da podseća na situaciju u kojoj se pre par godina našao LSV, kada je takodje zbog izbornih nepravilnosti sudski osporen rezultat izbora, i sve se završilo tako što je tadašnji predsednik LSV smenjen i organizovani vanredni izbori. Dosadašnji predsednik LSS Ćirković je bio na toj sednici na kojoj je izvršena smena i mogao je iz prvog reda da vidi šta se dešava ako se neko zaigra sa izborima - na žalost, izgleda da ništa nije naučio nego pravi još gore i ozbiljnije greške, i proglašava se izabranim kršeći izborne normative. Epilog će biti sudski, i to je sada jasno, a sigurni smo da će ovo izazvati tektonski poremećaj u lovstvu Srbije, i nadamo se da će neke stvari i naročito neke ljude postaviti tamo gde im je i mesto.

Ono što ne bi bilo loše napomenuti ljudima koji su se našli na spisku novih organa saveza: ukoliko Sud proglasi ništavost izbora na Skupštini, onda su i sve odluke tako izabranih organa sporne ili ništave, a to posebno važi za članove UO LSS, jer po Zakonu o udruženjima ukoliko uprava nanese neku štetu, članovi uprave za štetne odluke odgovaraju solidarno! Dakle, ako do završetka sudskog spora na dnevnom redu UO bude bilo kakva tačka koja nije dovoljno jasna ili nije uobičajena, možda bi bilo najpametnije izdvojiti mišljenje nego se upuštati u odlučivanje i glasanje kada je izbor organa i članova organa doveden u pitanje zbog ništavosti. Da li će ovo blokirati rad LSS ili neće, i kakve sve posledice mogu nastati kako po LSS tako i po članove organa saveza, o tome je trebao da razmišlja režiser ovakvih odluka izborne Skupštine ali i osobe koje su pristale da ovakvu izbornu ujdurmu podrže olako shvaćenim pravima i obavezama ili nesuvislim savetima. Da li je reč 'oodgvornost' zabranjena u LSS?

Kompletan sadržaj tužbe podnete protiv LSS u kojoj su detaljno i precizno navedeni  izborni propusti možete pročitati ako kliknete na SAZNAJTE VIŠE

Izbori u LSS - legitimni?
Izbori u LSS - legitimni?

Šta znači ’prosta većina’?

Na zvaničnom sajtu Lovačkog saveza Srbije https://lovackisavezsrbije.rs/rezultati-izbora-lss-2022/ objavljen je izveštaj sa izborne Skupštine LSS održane 22.10.2022. U kratkom tekstu je izmedju ostalog navedeno koliko je bilo prisutnih delegata /153/, i ko je umesto predsednika Skupštine predsedavao izbornim zasedanjem, ali nije rečeno na osnovu čega, Statuta, poslovnika ili kog drugog dokumenta je to tako uradjeno. Nije navedeno ni ko je i kako utvrdio ko je najstariji a ko najmladji delegat. Takodje, navedena su u tekstu i imena ljudi koji su izabrani za odredjene funkcije u savezu. Medjutim, uz imena nije naveden broj glasova koji je kandidat dobio, i upravo to nas je nateralo da malo istražujemo i da dodjemo do vrlo, vrlo zanimljivih rezultata. Izgleda da nije u pitanju nehotični previd onog koji je tekst na sajtu LSS pisao, nego očita namera da se neke stvari i muljavine nevešto sakriju, i da se ’Vlasi ne dosete’. Želimo da ovim tekstom prozovemo nadležne u LSS da javno i zvanično objave kompletne rezultate izbora, sa osvojenim brojem glasova.

Naime, po našim nezvaničnim saznanjima, dosadašnji predsednik LSS Bratislav Ćirković je od moguća 153 osvojio 73 glasa delegata, uz 4 nevažeća listića, što znači da je za izbor Ćirkovića glasalo MANJE OD POLOVINE verifikovanih delagata, taćnije 47,7%. Pošto pravila propisuju da je izbor validan ukoliko za nekog kandidata glasa prosta većina prisutnih, dakle 50+1%, ili u apsolutnim brojevima 77 glasova, onda dolazimo do problema da je izborni rezultat objavljen na sajtu LSS gde se Ćirković ponovo proglašava predsednikom vrlo sporan, pa čak i nelegitiman. U situaciji kada su postojala tri kandidata za mesto predsednika LSS, a imajući u vidu pravilo natpolovične 'proste većine’, onda bi bilo logično da se posle prvog kruga glasanja u kom niko nije osvojio natpolovičnu većinu organizuje i drugi krug u kojem bi se odmerili dva najbolje plasirana kandidata iz prvog kruga, ali to NIJE URADJENO, nego je brže-bolje proglašen pobednik izbora koji to ipak nije, jer osnovni kriterijum nije ispunjen-NIJE DOBIO VIŠE OD POLOVINE GLASOVA PRISUTNIH. Šta to sa sobom nosi, i kakve posledice može da ima? Evo samo da pretpostavimo: kad za nekoliko meseci dodje vreme redovne godišnje Skupštine LSS, samoprozvani predsednik koji nema većinu može lako da doživi da mu ne bude usvojen izveštaj o radu, i onda ode mast u propast – opoziv predsednika, vanredni izbori itd.itd.

Ali nije tu kraj mukama i jadu: pored predsednika saveza u skoro svakom organu LSS, dakle, i zamenik predsednika LSS ali i u Upravnom odboru i u Sudu časti postoje ljudi koji takodje nisu uspeli da dobiju poverenje više od polovine delegata. I šta ćemo sad? Kako rešiti problem, kad se svaka odluka doneta sa učešćem nelegitimno izabranih može osporiti i oboriti? Dodatni problem stvara činjenica da su u organima saveza ponovo imenovani ljudi koji su državni službenici i koji kao takvi, prema Zakonu o državnim službenicima, ne smejju da budu članovi organa upravljanja nekog pravnog lica, što LSS upravo i jeste - pravno lice a ne udruženje gradjana.

Posrebna priča je učešće delegata iz Vojvodine, koji su odabrani odlukom Upravnog odbora LSV umesto odlukom Skupštine LSV kako je predvidjeno, pa ispada da je i njihov legitimitet sporan, jer ih je kao delegate poslao nenadležan organ LSV, i da je to, striktno gledano, faktički neformalna grupa gradjana koja je učestvovala u radu izborne Skupštine LSS, i glasala, što dodatno baca senku da sve odluke u vezi izbora. Ista priča je i sa vojvodjanskim kandidatima za funkcije u LSS – i njih je delegirao UO LSV umesto da je to uradila Skupština LSV. Ista stvar je i sa davanjem podrške nekom od kandidata za predsednika LSS, gde su stavovi menjani kao čarape. Jednom rečju, Upravni odbor LSV je prigrabio sebi ingerencije Skupštine LSV. Ali to treba da ide na dušu pre svega predsedniku LSV koji, iako ima pravo na to, nije stavio veto na ovakve odluke nego ih je čak i inicirao i time samo pokazao da nije dorastao funkciji na kojoj se trenutno nalazi. Ni članovi UO LSV nisu ništa manje odgovorni, uz jedan častan izuzetak koji je imao uzdržan glas.

Eto koliko cirkusa je napravljeno i koliko jada uzrokovano alavošću, bezobzirnošću, bahatošću, i gaženjem izbornih pravila. Kompletan izborni proces i odluke izborne Skupštine se posle samo ovih par konstatacija, uz još neke koje ne pominjemo za sada, može staviti pod znak pitanja i osporiti, a kako isplivati iz ovog gliba neka razmišljaju onaj i oni koji su ovo i zamesili. Ispade za džabe onaj trud nepromišljenih čestitara, i ispade džabe ’pobednička’ terevenka u restoranu ’Lovac’... Sva je prilika da će iće i piće skrkano to veče nekome na nos izaći. Da zaključimo, i da konstaNtujemo: ’Prosta većina’ je statistički pojam, a prosta većina bez navodnika je deo ljudi koji nemaju pojma ni o osnovnim važećim zakonskim, statutarnim i poslovničkim odredbama, ili ih, što je još gore, svesno krše.

Crni panter u Apatinu?
Crni panter u Apatinu?

Lovačka priča, ili...?

Novosadski list 'Dnevnik' je u broju od 6. novembra 2022. doneo tekst koji zaslužuje da bude prenešen, a čitaocima ostavljamo da procene verovatnoću ove priče i da u komentarima kažu svoje mišljenje o mogućnosti pojave ovog predatora u Vojvodini.

Članak prenosimo u integralnom obliku:

Црни пантер крстари око Сонте и Апатина?

Ако је судити по пољопривредницима и ловцима из Сонте и Апатина, у шумарцима и на пољима у српском Подунављу на Западу Бачке појавио се нови, опасни предатор.

Наиме, према речима пољопривредника и пасионираног ловца Петра Сладића, он је био у прилици да крај своје њиве уочи црног пантера, односно леопарда којег карактерише црно крзно.

– Било је то у недељу око пола два поподне, кад сам са колегом сејао јечам на потезу званом Циганхат – прича ексклузивно за „Дневник“ Сладић – На неких 400-500 метара од нас је била ивица шумарка из којег је, уз онај карактеристичан елегантан ход велике мачке, без журбе и страха изашла животиња. Одмах ми је било јасно шта видим, али сам ћутао, све док пантера није видео и колега који ме је као ловца питао у какву животињу ми то гледамо. Леопард се запутио пољским путем, у једном моменту застао, окренуо главу ка нама, након чега је кренуо ка такозваном Баба Катином салашу и изгубио нам се из вида.

Сладић  мисли да је можда црног леопарда на отворено „истерала“ пуцњава ловаца, пошто је био у питању ловни дан на фазане.

– Право да вам кажем, не бих ни сад причао, али оваква животиња може бити врло опасна и за људе, уосталом и моја деца се често возе бициклом по околини, па заиста не бих желео да и они имају такав сусрет – напомиње Сладић.

Како каже, ни он ни колега нису желели да причају шта су видели, како не би наишли на исмевање познаника, већ су се дискретно распитивали неколико дана да ли је неко видео неку необичну животињу. Већ након три дана сонћански ловци су, захваљујући термовизијским камерама које користе у лову и пребројавању дивљачи, такође видели пантера и то у реону Апша, крај Сонте, па су се и Петар и његов колега одважили да потврде изненађујући сусрет са егзотичном животињом.


Велика мачка која трчи 65 километара на сат

Црни пантер је назив за било коју од великих мачака са потпуно црним крзном, али се најчешће под тим термином мисли на црну варијанту леопарда (пантхера пардус), или у Јужној Америци на црну варијанту јагуара. Овај предатор се данас у природи може наћи на просторима југозападне Кине, Мјанмара, Непала, јужне Индије, Јаве и јужног дела Малајског полуострва. Такође су присутни у Африци, јужно од Етиопије... Мада је својевремено лутао и по Средњој Европи, последњи примерци су на овом простору измрли још у праисторији. Ако се испостави да је овај примерак управо онај који је побегао из заточеништва у Кечкемету, то не би било изненађење, пошто се ради о животињи која свој успех преживљавања у дивљини дугује свом опортунистичком начину лова, својој способности да се прилагоди на разне врсте станишта, да се неприметно креће а по потреби и да трчи брзином од скоро 65 километара на сат. 


Пре око годину дана српски таблоиди су подигли не малу прашину преносећи вест да се у околини Суботице трага за црним пантером који је наводно побегао из заточеништва. Таблоидна вест је насловом опремљена тако да привуче пажњу српских читалаца, али се у тексту појашњава да се ради о егзотичном предатору за којим је у ствари подигнута потера у околини мађарског града Кечкемет, удаљеном од Суботице око 40 километара. Да се не ради о пукој измишљотини „сведочио“ је и видео снимак грациозне, али опасне животиње који је преплавио друштвене мреже. Ова, тада предновогодишња вест је „умрла“ без епилога, али ако се опажања Сонћана испоставе као тачна, лако је претпоставити да се опасни предатор врло лако могао непримећен спустити шумским појасом леве стране Дунава све до Апатина и Сонте, чије шуме могу бити за овакву врсту спретне животиње изузетно ловно подручје, поготово што овај део Подунавља карактеришу бујне плавне шуме, које су иначе природно станиште леопарда.

Izvor: https://www.dnevnik.rs/vojvodina/crni-panter-krstari-oko-sonte-i-apatina-06-11-2022

Završeni izbori u LSS
Završeni izbori u LSS

Završeni su izbori u LSS

Juče, 22.10.2022. je u Beogradu održana izborna sednica Skupštine LSS. Za predsednika LSS je ponovo izabran Bratislav Ćirković, a za zamenika predsednika je izabran Aleksandar Stanojević iz Užica. Izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora i Suda časti, a spisak članova će (valjda) objaviti LSS na svom zvanićnom sajtu.

Toliko o kadrovskim rešenjima ovih izbora. Malo ćemo se, hladne glave (jutro je pametnije od  večeri!) pozabaviti nekim drugim rezultatima ovih izbora, da ostane zabeleženo i upamćeno, na bruku i sramotu jednog dela lovačkih funkcionera.

Pre svega, odziv delegata je bio vrlo visok, ako imamo tačan podatak bilo je prisutno čak 153 delegata što se ne sećamo da je bilo odavno tako. Šta je razlog tome možemo da nagadjamo, ali sa velikom verovatnoćom možemo da kažemo da je dnevna politika i političari itekako doprinela tome da su ljudi dolazili kao po komandi. Generalno govoreći, ovi izbori u LSS su bili kao ni jedni do sada pod uticajem političara svih nivoa, pa su se izbori u LSS pretvorili u poligon za političko nadmetanje, mada je itekako bilo uticaja nekih interesnih grupa i pojedinaca, ali ni to nije ono najvažnije što će biti rezultat ovakvih izbora. Pre svega, uprkos davno datim obećanjima izbori su održani po starom, lošem Statutu i Poslovniku koji je doneo još Šormaz, pre oko 7-8 godina, krojenom prema predsedničkim potrebama. Dalje, iz nekog razloga Skupštinom nije predsedavao Uroš Djoković, čiji mandat traje do izbora novog predsednika, nego je Skupštinu vodio najstariji delegat uz pomoć dva najmladja. Zašto je ovo ovako uradjeno i na osnovu čega i kog akta, ostaje misterija za nas.

Idemo dalje: diskusije o kandidatima za predsednika skoro da nije ni bilo, a kamoli da je neko našao za potrebno da iznese plan i program rada pred delegate - eto tako se radi, pa se onda ne glasa za ciljeve, programe i ideje nego se glasa za ličnost. Tu onda može da bude raznih kriterijuma, počev od frizure, pa do uskladjenosti boje kravate sa košuljom... Koga briga za program rada i za pravac u kojem će LSS da ide u naredne 4 godine. Ali to neka je na dušu delegatima, oni su tako hteli i odabrali i u njihovu mudrost i pamet i slobodu u izboru, jel'te, ne treba sumnjati.

E sad dolazimo do 'grande finale' ovih izbora. Najveći savez, LSCS, je dobio dva člana UO plus predsednik LSCS po funkciji. Sa svojih oko 18.000 članova šumadijski savez je realno ostao potpuno u senci predstavnika pojedinačnih LU i postavlja se ozbiljno pitanje nesrazmere doprinosa lovstvu u odnosu na učešće u odlučivanju, što je vrlo loše po LSS i može da bude povod i okidač za izlazak Šumadinaca iz LSS. Da li će do toga doći, videće se. Ali čak ni to nije najgore što se desilo!

Najgore što se desilo jeste ponovni ignorantski stav prema kandidatima iz Vojvodine. Doduše, Vojvodjani nisu ovaj put bili na trotoaru, ali su dobili takvu šamarčinu da će tek zvoniti o tome! Kandidati LSV za bilo koju funkciju su, bez namere da vredjamo, poslužili da se sa njima, žargonski rečeno, obriše patos! Naime, ni u jednom organu LSS koji su juče birani nije bilo mesta NI ZA JEDNOG kandidata iz Vojvodine! Imamo na delu kontinuitet ppolitike: 'i posle Šormaza - Šormaz'! Jedini koji će (možda) sedeti u UO LSS jeste predsednik LSV po funkciji, po automatizmu. Šta će on jedan tamo moći da uradi? Pa ništa osim da čeka da mu ostalih 14 članova uprave kroje kapu. Dakle, Vojvodjani su dobili  ponovnu i  nikad jasniju poruku: 'šaljite članarinu a ne morate dolaziti, ionako vas ništa ne pitamo!'. Kuda će ovo odvesti i kakve posledice će imati, nek' razmišlja novi/stari predsednik LSS koji je vrlo verovatno ovo i režirao. Što se LSV tiče, zaista je upitna svrha ostanka Vojvodjana u sastavu LSS pod ovakvim uslovima. Podsetimo da je i prethodne 4 godine obeležilo isključenje kadrova iz LSV u organima saveza, pa je čist mazohizam ostati još 4 godine u takvom statusu - 8 godina bez učešća u odlučivanju, uz slanje godišnje oko 2,5 miliona dinara u LSS na ime članarine!? Niko nema para za bacanje a naročito ne posle ovakvog tretmana. Zlo seme nejedinstva je voljom pojedinaca. koji su u stanju da zavade i dva oka u glavi, posejano u lovstvu Srbije. a korov koji nikne od tog semena se jako teško istrebi. ostaće parlog u kojem će se sakrivati nečija lična nesposobnost, kratkovidost, nerazum, sebičluk, kukavičluk, neznanje, i gotovo patološka želja za što više moći uz neograničenu ljubav prema bilo kakvoj fotelji.

Kad pominjemo Vojvodjane, bilo bi veoma poželjno da pre svega samokritički preispitaju svoje ponašanje i ševrdanje u stavovima u prethodnih par meseci i više, i da razmisle o trenutnim kadrovskim rešenjima u upravi LSV - očit je nedostatak kvalitetnih ljudi prepoznatljivih po principijelnosti, znanju u kreiranju politike razvoja i vodjenju LSV, pa bi podnošenje nekih ostavki bila barem moralna satisfakcija za 'dostignuće u izborima u LSS' i sad već višegodišnji zapećak u koji se gura LSV. Da li je rešenje izlazak LSV iz sastava LSS nakon svega što smo izneli? Neki će reći jeste, neki će reći nije, ali će se sigurno svi složiti da status quo ne dolazi u obzir - ovako dalje ne može. Dodaćemo samo još da bi neki od političara, počev od pokrajinskih pa na dalje po vertikali i na niže i na više, dakle oni koji su zgrabili daljinski upravljač lovstva i kadriranja u lovstvu sada trebali da razmisle dobro šta su uradili i kakvu atmosferu su stvorili. Da se ne igramo Tarabića, ali sve ovo počinje da vuče na raspad LSS, uzdrmani LSCS ali i na teške posledice po LSV. Čuće se i videće se relativno brzo.

Kada bi bili licemerni, čestitali bi pobedniku izbora, ali to nećete videti u ovom tekstu. Zašto? Pa zato što bi posle čestitke 'onaj' verovatno rekao 'Hvala', pa bi dobio odgovor 'Nema na čemu!'. Sve fino i pristojno, na vojvodjanski način.


Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,434
Najnoviji član: Viki007

Poslednje vesti
"Foto-lov bez granica" za razvoj potencijala na srpsko-makedonskoj granici
Uspešno organizovan lov na vuka u Trešnjevaku
JASTREBAČKI VUK 2023
Други традиционални лов шумадијског вука
IN MEMORIAM

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.


avatarVuja
Offline
· 31.12.2022. 16:44

Срећна Нова Година и Божићни празници, Христос се роди.avatarINTERMAKER
OfflineAdmin
· 19.11.2022. 21:01

Ažurirano Odobravam


gavra bakos
Offline
· 07.11.2022. 14:09

Molim admina ds ažurira lovni kalendar! Lov prepelica je od 15.08. do 30.09, a zeca od 15.10 do 15.12!


avatarINTERMAKER
OfflineAdmin
· 03.10.2022. 11:18

Srećna lovačka slava! iveli 4

62,474,907 posete www.srbijalov.com