Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cenovnik LSS 2011/12.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cenovnik LSS 2011/12.
Sremac75
 Ima nas još načitanih i sposobnih za diskusiju ove vrste!
Smeko
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Jedna dobra, i od mene, mada sve ovo nije u vezi sa cenovnikom:
"Paradoks mudrih izreka je u tome, da ih pišemo za druge, a retko za sebe." (Abel Dufresnes, koji nije ni iz Kandahara ni iz Ulan Batora).

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

charuga
 tacerka je jedno rekla,odprilike,ako negde krenes i stanes,stanes na pola puta rizikujes da te zgaze automobili iz oba smera..davno sam to cuo pa sam zaboravio.smisao je taj...A MI SMO NEGDE KRENULI...
..............

Lala
 Hajde da prestanemo da se gadjamo izrekama, nego da se vratimo na temu. Još samo fali da počnemo haiku da pišemo.

temudjin
 Šokantni rezultati Cesidovog istrazivanja

Šokantno istraživanje Cesida:
Srbi misle da državu vodi mafija!
Poverenje u institucije sistema ponovo pada.
Građani bi najradije da se vrate u Titovo vreme socijalizma

Lala
 Šokantni rezultati ankete Srbijalov portala: 79% članova koji su glasali u anketi smatra da su neophodni vanredni izbori i u LSS i u LSV! Svega 9% misli da ne treba održavati vanredne izbore.
Pogledati u anketi, na desnoj strai ekrana.

zoranp
 ...istina..Cesid sve zna!!! Iznenadjen , a da ga piatmo za cenovnik, pa da nam objasni ono što Lala već 100-i put ponavlja!!! Angry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin
 Stanovnici Srbije više veruju učesnicima "Farme nego bilo kom političaru, požalio se Rasim Ljajić govoreći na osnivanju beogradskog odbora svoje stranke.

Ne zna se da li je on ovaj zaključak izveo na osnovu ličnog utiska ili nekog istraživanja, ali njegova ocena prilično se slaže sa analizom koju je nedavno predstavio tim sajta Istinomer.

Njihovo "posmatranje oko 150 političara i drugih javnih ličnosti i ocena blizu 700 izjava u proteklih godinu dana pokazalo je da je "od svih izgovorenih obećanja samo četvrtina ispunjena i da, u proseku, od četiri izgovorene tvrdnje tri nisu potpuno istinite.

paninm
 jel me neko zvao? nije dobro onda nista

ipak da ubacim koje zapazanje;
naknada se placa drzavi(tj Ministarstvu poljoprivrede)
Lovna karta se placa drzavi isto(ministarstvu poljoprivrede)
pdv se placa drzavi takodje.
Pusku neces dobiti ako ti drzava to ne odobri-jel tako.
drzava je vlasnik svih lovista, i ona odredjuje kome da preda lovista na koriscenje
---------------------------------
E sad ako mi te sve dazbine placamo Drzavi i ako drzava odredjuje pravila igre, neznam koja je tu uloga LSS u ovom momentu?
-Komisija za polaganje ispita
-Ima li jos nesto da neko dopuni?

zoranp
 -stručno savetovanje nadležnih mistarstava ...Smeko
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Jesam li ja to potpuno ispustio konce upravljanja diskusijom, ili me niko ne zarezuje (pa čak ni sam sebe). Hajde da se vratimo na temu! Tema je cenovnik divljači LSS za 2011/12 lovnu godinu. I u sklopu tog cenovnika, tačka 15. koja govori o smanjenju popusta za članove LSS, za sitnu divljač, što je cenu te divljači podiglo za 50%. Pa se otvorila priča da li je u ceni sadržana naknada za korišćenje ili nije, pa smo onda dobili prvi dopis iz LSS, od sekretara, pa smo opet diskutovali i nismo bili ništa 'pametniji', pa sam molio za dopunu prvog odgovora, pa je stigao odgovor, koji je takav kakav je. Pa smo krenuli u mudre izreke nekih ljudi, pa smo nastavili o istraživanjima javnog mnenja, pa sad o ingerencijama ministarstva i LSS. A tema je, ponavljam, cenovnik!
Vraćajmo diskusiju u okvire teme!

slavaplana
 Sta ce se desiti ako moje udruzenje resi da se registruje kao firma DOO ?Odradimo sve kao LSS i LSv i mi imamo sada firmu!!!
Ministarstvo raspise konkurs za dodelu lovista i pojavimo se moje udruzenje sada kao firma i Jelen doo kao firma LSS!
Sta mislite kome ce drzava dati loviste na gazdovanje??????????/
Mislim da udruzenja pod hitno treba registrovati kao doo a ne kao udruzenja gradjana jer ko nevidi i necita izmedju redova taj propada i gubi igru !!Razmislite dobro o ovom predlogu!
Ja vise neverujem nikom a kamoli savezu koji ce stititi moje interese u narednom periodu!!!!!!
Kad imas registrovanu firmu mnogo je lakse da ostvaris svoja prava ali i obaveze su vece!RAZMISLJAJTE NA OVU TEMU MALO!!!!

Sremac75

paninm kaže:
jel me neko zvao? nije dobro onda nista

ipak da ubacim koje zapazanje;
naknada se placa drzavi(tj Ministarstvu poljoprivrede)
Lovna karta se placa drzavi isto(ministarstvu poljoprivrede)
pdv se placa drzavi takodje.
Pusku neces dobiti ako ti drzava to ne odobri-jel tako.
drzava je vlasnik svih lovista, i ona odredjuje kome da preda lovista na koriscenje
---------------------------------
E sad ako mi te sve dazbine placamo Drzavi i ako drzava odredjuje pravila igre, neznam koja je tu uloga LSS u ovom momentu?
-Komisija za polaganje ispita
-Ima li jos nesto da neko dopuni?

- Borba za plate drugova istaknutih lovnih radnika!
(Koliko li ih je zaposleno u savezima u kolike su im plate, to bih ja voleo da znam. Učinak nam je svima poznat!)
Besan
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

temudjin kaže:

Građani bi najradije da se vrate u Titovo vreme socijalizma.
Stanovnici Srbije više veruju učesnicima "Farme nego bilo kom političaru, požalio se Rasim Ljajić govoreći na osnivanju beogradskog odbora svoje stranke.
Ne zna se da li je on ovaj zaključak izveo na osnovu ličnog utiska ili nekog istraživanja, ali njegova ocena prilično se slaže sa analizom koju je nedavno predstavio tim sajta Istinomer.
Njihovo "posmatranje oko 150 političara i drugih javnih ličnosti i ocena blizu 700 izjava u proteklih godinu dana pokazalo je da je "od svih izgovorenih obećanja samo četvrtina ispunjena i da, u proseku, od četiri izgovorene tvrdnje tri nisu potpuno istinite.

Zaista mislim da ovo nema veze sa temom o kojoj diskutujemo!
Dali je država, ili vlast, dobra ili loša, I POLITIKA UOPŠTE, nije tema za lovački portal.
Slažem se da možemo diskutovati i o potezima države vezano za lovstvo ali TO OVDE NIJE TEMA
Tema je Cenovnik LSS - KAKVE VEZE IMA DRŽAVA SA TIM!

Ti očigledno imaš neki problem sa Državom Srbijom i pokušavaš na svaki način da je okriviš i za sve probleme koji pogađaju nas lovce!
Ali za stanje u lovstvu u Srbiji nije odgovorna Država zato što se u prethodnim godinama nije ni mešala u tu materiju, nego su o svemu odlučivali Savezi!
Ili misliš da je kriva što se ranije nije umešala i suprotstavila!

I, ako ti nešto znači, ne treba se baš tako kačiti sa državom, a posebno ne treba i druge pozivati u tu rabotu!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Limun

Sremac75 kaže:

temudjin kaže:

Građani bi najradije da se vrate u Titovo vreme socijalizma.

Zaista mislim da ovo nema veze sa temom o kojoj diskutujemo!
Dali je država, ili vlast, dobra ili loša, I POLITIKA UOPŠTE, nije tema za lovački portal.
Slažem se da možemo diskutovati i o potezima države vezano za lovstvo ali TO OVDE NIJE TEMA
Tema je Cenovnik LSS - KAKVE VEZE IMA DRŽAVA SA TIM!

Ti očigledno imaš neki problem sa Državom Srbijom i pokušavaš na svaki način da je okriviš i za sve probleme koji pogađaju nas lovce!
Ali za stanje u lovstvu u Srbiji nije odgovorna Država zato što se u prethodnim godinama nije ni mešala u tu materiju, nego su o svemu odlučivali Savezi!
Ili misliš da je kriva što se ranije nije umešala i suprotstavila!

I, ako ti nešto znači, ne treba se baš tako kačiti sa državom, a posebno ne treba i druge pozivati u tu rabotu!
Brate Sremac bas si šeret!SmekoSmekoSmekoKoTuKoga
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

paninm
 ja sam se izpucao na ovu temu,vise nemam municije, a bas ni volje da prebiram i da smisljam neke zavere, sta ,gde kako, kome ,i koliko.
Jednostavno vise mi nista ne pada na pamet(a i bolje, moze nesto tesko da padne,pa ce me boleti glava). Ili da ponovo krenemo iz pocetka,pa da vidimo gde cemo onda zavrsiti sa diskusijom.

Sremac75
 Meni se čini da je nekome upravo to i cilj!
Da se voda zamuti toliko da niko više ne može da izbistri o čemu se ovde radi!
Što manje znamo, manje pitanja postavljamo!
A i kada postavimo neko pitanje, dobijemo odgovor takav da se pokajemo što smo uopšte nešto i pitali!

Ali ja ne odustajem :
GOSPODO U LSS :
1. ZAŠTO STE POVEĆALI CENU ODSTRELA SITNE DIVLJAČI ZA 50%?
2. ZAŠTO STE UVELI OBAVEZU PLAĆANJA ODSTRELA ŠAKALA I LISICE?

PraviloPraviloPravilo
Palica

Limun

Sremac75 kaže:
Meni se čini da je nekome upravo to i cilj!
Da se voda zamuti toliko da niko više ne može da izbistri o čemu se ovde radi!
Što manje znamo, manje pitanja postavljamo!
A i kada postavimo neko pitanje, dobijemo odgovor takav da se pokajemo što smo uopšte nešto i pitali!

Ali ja ne odustajem :
GOSPODO U LSS :
1. ZAŠTO STE POVEĆALI CENU ODSTRELA SITNE DIVLJAČI ZA 50%?
2. ZAŠTO STE UVELI OBAVEZU PLAĆANJA ODSTRELA ŠAKALA I LISICE?
Samo da se jos neko od nadleznih ucini ziv i odgovori, brate Sremac!!!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Motiv povećanja cene divljači može da bude i veće ulaganje u lovište. Ako je to motiv, nije baš izabran srećan momenat za podizanje cena, u jeku krize. Ovoliki skok cena će smanjiti broj članova, povećati broj neprijavljenog odstrela, i onda će obrni-okreni u lovište biti vraćeno isto, ili još manje para nego ranije - znači, pustošenje lovišta. A lisica i šakal su posebna priča, pošto se odstrel plaća, jedina varijanta je da LU i lokalne samouprave stimulišu taj odstrel tako što će lovcu isplatiti stimulaciju u visini cene divljači. Odakle će naći pare, za tako nešto, ne znam.

slavaplana
 Mislim da je sada pravo vreme da se nas predsednik saveza gos. Popovic oglasi i pokusa da objasni cenovnik , postupke svog sekretara i stav saveza o komori !
Mislim da su misljenja u savezu podeljenja pa bi voleo da cujem zvanican stav Popovica???
Koliko sutra cu mu poslati zvanican mail sa ovim pitanjima i zamolicu ga da ga objavim na forumu uz njegovu saglasnost kako bi se pojedine nedoumice konacno razresile!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Informator LSV broj 1 - septembar 2011. LOVAČKA UDRUŽENJA 134 13.10.2011. 08:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,122,378 posete www.srbijalov.com