Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cenovnik LSS 2011/12.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cenovnik LSS 2011/12.
Banatski Fazan

Lala kaže:
MA ode diskusija u drugom pravcu, a mene samo zanima odgovor na pitanje ZAŠTO je uvedena naplata odstrela šakala i lisice, i ZAŠTO je baš ovolika cena (šakal 33 evra, lisica 20)? Zašto nije cena 1 evro, ako već ima tumačenja da se sva divljač mora naplaćivati? Zašto 33, a ne 1?

NE ode diskusija u drugom pravcu, nego je to tema, a ne samo sakal i lisica, sto tebe interusuje, ok, al ne osporavaj nas interes u naplati cenovnika ili da li je on validan uopste???????????

Lala

Banatski Fazan kaže:

Lala kaže:
MA ode diskusija u drugom pravcu, a mene samo zanima odgovor na pitanje ZAŠTO je uvedena naplata odstrela šakala i lisice, i ZAŠTO je baš ovolika cena (šakal 33 evra, lisica 20)? Zašto nije cena 1 evro, ako već ima tumačenja da se sva divljač mora naplaćivati? Zašto 33, a ne 1?

NE ode diskusija u drugom pravcu, nego je to tema, a ne samo sakal i lisica, sto tebe interusuje, ok, al ne osporavaj nas interes u naplati cenovnika ili da li je on validan uopste???????????

Kolega, ne naplaćuje se cenovnik, nego divljač, napravio si lapsus. Ne osporavam ja ničiji interes, samo vi pišite. Grin Ne znam čemu ovakav ton tvog upisa, nema potrebe za tim. Ili misliš da ima? Ovo brecanje nije potrebno, zaista.
A mene interesuje ne samo šakal i lisica, nego i zašto je smanjen popust za članove za odstrel sitne divljači, čime je cena odstrela za članove povećana 50%.
Cenovnik jeste validan, jer ga je doneo korisnik lovišta, na šta ima pravo po zakonu. Korisnik lovišta (LSS) je postavio donju granicu ispod koje se ne može naplaćivati odstrel. Jeftinije ne može, može samo skuplje, ako LU tako odluči.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Banatski Fazan

Lala kaže:

Banatski Fazan kaže:

Lala kaže:

Kolega, ne naplaćuje se cenovnik, nego divljač, napravio si lapsus. Ne osporavam ja ničiji interes, samo vi pišite. Grin Ne znam čemu ovakav ton tvog upisa, nema potrebe za tim. Ili misliš da ima? Ovo brecanje nije potrebno, zaista.
A mene interesuje ne samo šakal i lisica, nego i zašto je smanjen popust za članove za odstrel sitne divljači, čime je cena odstrela za članove povećana 50%.
Cenovnik jeste validan, jer ga je doneo korisnik lovišta, na šta ima pravo po zakonu. Korisnik lovišta (LSS) je postavio donju granicu ispod koje se ne može naplaćivati odstrel. Jeftinije ne može, može samo skuplje, ako LU tako odluči.

Ajmo sada da opominjemo sto sam gresku napravio, pa napisao cenovnik, znao si da mislim divljac iz cenovnika, ili zaista nisi, pa zato to pises?
Osporavas druze moj, osporavas, kada pises da je diskusija otisla u drugom pravcu. To je samo tvoje misljenje, a nas interesuje nesto drugo iz te iste teme, pa me bas i nervira kada saljes takvu poruku!!!
Ja tebi tvog sakala i lisicu ne osporavam, boli me cose, niti ti pisem da me to neinteresuje, al ako me bas vuces za jezik.

Drugo, da budemo malo konstruktivni, cenovnik je, po mome, trenutno validan, ali prestaje da vazi u trenutku kada se nekom drugom korisniku dodeli Loviste, a to ocekujemo svi uskoro, ne?
Jel tada LSS i njihov cenovnik nisu vise merodavni, ili gresim? Mislim da ne. Prema tome, napominjem po mome, svaka diskusija o ovom cenovniku je besmislena, jer samo kratko traje!!
Ispravite me, ako gresim.
Ali ok, naplata odstrela stetocine nije bas ok.

Lala
 Cenovnik LSS je merodavan sve dok je LU član LSS, dakle, ponavljam, članice LSS su dužne da se pridržavaju tog cenovnika. To nema veze sa dodelom lovišta. Nisi u pravu. Jedino ako LU odluči da ne bude član LSS, onda može da formira svoj cenovnik, može i džabe da deli, ako ima para iz nekih izvora, da to pokriva. 

Sremac75
 Tačnije,
Cenovnik LSS je obavezujuć sve dok je LU član LSS, a članice LSS su, po Statutu, dužne da se pridržavaju tog cenovnika.
Dok je LSS korisnik lovišta cenovnik je obavezan i postoji mogućnost sankcije od strane LSS (pa i raskud ugovora o poveravanju lovišta na gazdovanje)!
Kada LU postane korisnik lovišta i ostane član LSS, cenovnik je obavezan ali ne postoji mogućnost sankcije od strane LSS (osim izbacivanja iz LSS što i nije tako loše).
Kada LU postane korisnik lovišta i ne ostane član LSS, cenovnik nije obavezan.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Jos malo i tome ce zvanicno doci KRAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Banatski Fazan

Sremac75 kaže:
Tačnije,
Cenovnik LSS je obavezujuć sve dok je LU član LSS, a članice LSS su, po Statutu, dužne da se pridržavaju tog cenovnika.
Dok je LSS korisnik lovišta cenovnik je obavezan i postoji mogućnost sankcije od strane LSS (pa i raskud ugovora o poveravanju lovišta na gazdovanje)!
Kada LU postane korisnik lovišta i ostane član LSS, cenovnik je obavezan ali ne postoji mogućnost sankcije od strane LSS (osim izbacivanja iz LSS što i nije tako loše).
Kada LU postane korisnik lovišta i ne ostane član LSS, cenovnik nije obavezan.

Sremac, verujem ti ako kazes da je tako, ali cuj kontradiktornosti:

Dobio sam Loviste na gazdovanje (moje LU), i sada smo mi sami Korisnici Lovista, i mi sada moramo da se pridrzavamo cenovniku LSS, ciji smo samo dobrovoljni clanovi???? Sam te dobro razumeo?
Ne mogu da verujem da je tako!!!!

Koje veze mi sada imamo sa cenovnikom LSS-a, kada u zakonu pise da je korisnik lovista duzan sam da donese svoj cenovnik, a zakon je jos uvek jaciji od statut nekog Lovackog saveza, ne?

Lala
 Banatski, evo da ti ja, umesto Sremca, pojasnim: ako si dobrovoljno prihvatio članstvo u LSS, onda si prihvatio sva prava i obaveze po statutu LSS. Samo što, ako se ne pridržavaš obaveza, a dobio si lovište od države, mogu jedino da te isključe iz članstva u LSS, ali ti lovište ne mogu uzeti.
Po zakonu, LU mogu da se organizuju i u druge oblike saveza, ne mora da bude samo LSS. Može da se napravi, npr. savez banatskih LU. Niko ne može da vam zabrani.

paninm
 mene sad nesto zbunjuje.
Ako mi platimo 2e drzavi za naknadu- zasto onda recimo nemozemo odrediti cenu za nase clanove da bude 500 dinara + 2e naknada?
i drugo drzava daje na koriscenje loviste kome- LSS ili LU koje je sve ove godine gazdovalo lovistem?

Lala
 Pretpostavljam da misliš na cenu za zeca, paninm, kad kažeš '2 evra'.
LU dobija od države lovište na konkursu, i odredjeni početni fond divljači, u lovištu, na koršćenje. Brojanjem se utvrdjuje orijentacioni broj jedinki neke vrste u lovištu, po lovnoj osnovi, i to onda predstavlja početni fond divljači. Onda se napravi GPG (god. plan gazdovanja) sa planom odstrela, na osnovu brojnosti. Onda na taj plan odstrela plaćaš naknadu 10% po vrednosti koju je utvrdila komora (30% od te sume kao akontaciju do aprila, ostatak do kraja godine). Cenovnik odstrela za lovce-članove LU je doneo LSS, pošto su još uvek sva LU članovi LSS. Kada LU budu dobila lovišta na konkursu, kad LU budu direktni korisnici, onda mogu da formiraju svoju cenu.
Država ti daje početni fond divljači, i traži od korisnika kojima bude dala lovišta i divljač, da održe najmanje taj početni fond (znači, da tekuće poslovanje LU ne mogu da namiruju prodajom divljači iz početnog fonda). Veštački unet fazan se ne računa, ne plaća se naknada za korišćenje fazana. Naknada za korišćenje divljači (10%) se ne plaća ni na šakala ni na lisicu.
Valjda sam uspeo da objasnim.

Sremac75

Banatski Fazan kaže:

Sremac, verujem ti ako kazes da je tako, ali cuj kontradiktornosti:

Dobio sam Loviste na gazdovanje (moje LU), i sada smo mi sami Korisnici Lovista, i mi sada moramo da se pridrzavamo cenovniku LSS, ciji smo samo dobrovoljni clanovi???? Sam te dobro razumeo?
Ne mogu da verujem da je tako!!!!

Koje veze mi sada imamo sa cenovnikom LSS-a, kada u zakonu pise da je korisnik lovista duzan sam da donese svoj cenovnik, a zakon je jos uvek jaciji od statut nekog Lovackog saveza, ne?

Verovatno je da nakon nove dodele lovišta LSS neće objavljivati svoj cenovnik, i onda nema problema!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Banatski Fazan
 Paninm, Lala se verovatno vec nervira, jer malo znas, al ja cu ti reci par stvari:

Do sada drzava je davala Loviste na koriscenje LSS-u, znaci oni su gazdovali preko nasih Lovackih Udruzenja, tako se to "nazvalo". Znaci korisnik Lovista je bio LSS.
Sada drzava direktno daje jednom LU na gazdovanje, tako da je sada po novom korisnik, ako ga bude dobio, LU!!

LSS je tu izgubio, jer se po novom zakonu ne pita nista vise, skoro nista, i to zeli po svaku cenu sada da promeni, a u stvari se samo radi o parama.......

Banatski Fazan
 E, Sremac, tako i ja mislim.

Banatski Fazan
 E paninm, Lala ti dobro objasnio.

Sremac75

paninm kaže:
mene sad nesto zbunjuje.
Ako mi platimo 2e drzavi za naknadu- zasto onda recimo nemozemo odrediti cenu za nase clanove da bude 500 dinara + 2e naknada?
i drugo drzava daje na koriscenje loviste kome- LSS ili LU koje je sve ove godine gazdovalo lovistem?

Stim što treba voditi računa o tome da se državi plaća PDV na naplaćenu cenu.
Njima trebaju pare, pa je moguće da u budućnosti bude nametnut neki novi minimalni cenovnik kojeg će se LU morati pridržavati!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala

Banatski Fazan kaže:
Paninm, Lala se verovatno vec nervira, jer malo znas, al ja cu ti reci par stvari:

Do sada drzava je davala Loviste na koriscenje LSS-u, znaci oni su gazdovali preko nasih Lovackih Udruzenja, tako se to "nazvalo". Znaci korisnik Lovista je bio LSS.
Sada drzava direktno daje jednom LU na gazdovanje, tako da je sada po novom korisnik, ako ga bude dobio, LU!!

LSS je tu izgubio, jer se po novom zakonu ne pita nista vise, skoro nista, i to zeli po svaku cenu sada da promeni, a u stvari se samo radi o parama.......

Ne nerviram se uopšte, nemam razlog za nerviranje, normalno je da ako neko nešto ne zna ili nije siguran, da pita, pa ako neko drugi zna, da pojasnimo. To je i svrha foruma.
A ovo što si napisao, apsolutno se slažem.

mihailo
 Na sajtu ministarstva dat cenovnik, nešto se neslaže cenovnik i pravilnik o proglašavanju lovostajem zaštićene divljači,vuk nije u lovostaju u srbiji a data je cena,vučica i štene su u lovostaju i nema ih u cenovniku. Ostalo nisam poredio.
Jel greška kod njih ili grešim ja?

paninm
 hvala na odgovorima-sada mi je mnogo jasnije-jednostavno imam sada utisak da napumpavaju cene da bi izvrsili pritisak na clanstvo da sa visim cenama mnogi nece biti u mogucnosti da love,jel 1000 dinara za 1 zeca uopste nije malo, a samim tim vrse pritisak i na LU da ce biti prisiljeno da redukuje GPG, jer nece smeti da prijavi veci broj za odster,kao sto je dosad bilo,jer kao sto je receno-odstrelio il ne-ti placas na unapred odredjen broj divljaci 10%.
takav imam utisak,mozda gresim?Siroma

Na sajtu ministarstva dat cenovnik, nešto se neslaže cenovnik i pravilnik o proglašavanju lovostajem zaštićene divljači,vuk nije u lovostaju u srbiji a data je cena,vučica i štene su u lovostaju i nema ih u cenovniku. Ostalo nisam poredio.
Jel greška kod njih ili grešim ja?

gde je to ja ga nevidim?

mihailo
 Ako misliš na cenovnik pogledaj naslovnu stranu sajta.

slavaplana
 Zar nevidite da je LSS zvanicno, kad se osnivala Komora,trazio umanjenje cena sto je Komora prihvatila pa oni nahnadno objavljuju svoj cenovnik koji su doneli ranije nego komora sa znatno uvecanim cenama a u cilju da sama L.U. smanje ili redukuju svoj planirani ostrel kako bi nahnadu za placanje divljaci smanjili prema Drzavi!! Cista namestaljka i to je proslo neopazeno !Lovci zadovoljni jer nece placati drzavi nesto nerealno jer ce im Savez to smanjiti u planiranom ostrelu da L.U. ostanu njihovi clanovi a drzava je isto zadovoljna jer od neceg mora da se krene pa upocetku neka kapne i manje para ali neka sve ovo zazivi pa ce mo lako posle kad drustva ojacaju sto je ispravno!!!!!!
Savez je ovde toboze ucinio lovcima da ih drzava ne oglobi mnogo?????

Citava prica se vodi izmedju Drzave i LSS koji se bori da povrati stari uticaj i slavu ali nazalost preko lovaca i L.U.!!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Informator LSV broj 1 - septembar 2011. LOVAČKA UDRUŽENJA 134 13.10.2011. 08:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,398 posete www.srbijalov.com