Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cenovnik LSS 2011/12.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cenovnik LSS 2011/12.
Lala
 Pa kako napisali članarinu za LSS 1000, a za lovnu kartu 1500? Članarina LSS, evo odlučeno, 600 dinara, a cena lovne karte je poznata već dva meseca skoro, i iznosi 1000 dinara, i uz to, lovna karta se uplaćuje direktno na budžetski račun ministarstva, prema Pravilniku, a ne na račun LU. Neko se zeznuo malo, a?
Ne znam šta da kažem, kad si ovo dobio, Misa71?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo

misa 71 kaže:
Sta raditi Aleksandrovo ? Confused

Pa platiti, to je odluka ili tvoje skupštine ili upravnog odbora, ako to ne izmiriš verovatno ti sledi pedala iz udruženja, ipak su oni tvoje gazde, zavisi i koji vam je rok dat za uplatu te dve uplatnice, i zašto su uopšte dve uplatnice zašto nije jedna.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Ako uplati za lovnu kartu na račun LU, onda je pogrešio, jer nije u skladu sa odlukama ministarstva, nije dobar ni iznos, a ni način. Ako uplati ministarstvu, onda nije ispoštovao odluku LU, pa dobije šut kartu.
Mislim da je najbolje da tražiš objašnjenje od sekretara svog LU, i da im ukažeš na to, da je ovakav iznos naplate za lovnu kartu suprotan propisima.
Kako se dobija lovna karta, i koliko košta, pogledaj na ovom linku ministarstva poljoprivrede, uprava za šume:
http://www.minpolj.gov.rs/index.php?s...;id_menu=0

Odštampaj tu stranicu, pa pokaži tvojima u LU.

misa 71
 Pocetkom februara ali nisam uplatio iz razloga sto se karkulisalo sa cenama .Confused
Inace rok je do 31.03.2011.god.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Lala
 Pogledaj link, koji sam ti postavio, klikni na zelena slova u mom prethodnom upisu.

misa 71
 OK Lalo procitao sam B)
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

LU Aleksandrovo

Lala kaže:
Ako uplati za lovnu kartu na račun LU, onda je pogrešio, jer nije u skladu sa odlukama ministarstva, nije dobar ni iznos, a ni način. Ako uplati ministarstvu, onda nije ispoštovao odluku LU, pa dobije šut kartu.
Mislim da je najbolje da tražiš objašnjenje od sekretara svog LU, i da im ukažeš na to, da je ovakav iznos naplate za lovnu kartu suprotan propisima.
Kako se dobija lovna karta, i koliko košta, pogledaj na ovom linku ministarstva poljoprivrede, uprava za šume:
http://www.minpolj.gov.rs/index.php?s...;id_menu=0

Odštampaj tu stranicu, pa pokaži tvojima u LU.

Mi smo još prošle godine popunili zahtev i priložili fotokopiju diplome,

E sad i ovi su napisali ko je distributer izmeđuostalog i LSS kao jedini korisnik lovišta u srbiji (po pitanju nas udruženja) i kad čitaš ispada da za svaku lovnu kartu treba da postoji uplatnica, nešto tu ne štima za sada, ako se karte još ove godine daju LSS onda je u redu da će oni skupititi lovu (koliko se sećam za svaki mesec) i izvršiti uplatu na račun koje je navelo ministarstvo.

Lala
 Pročitaj malo, Cuciću, prilaže se dokaz da je ono lice koje ispunjava uslove za dobijanje lovne karte, izvršilo uplatu na budžetski račun ministarstva, račun počinje brojevima 840-.......
Dakle, uplatiš posebno za lovnu kartu 1000 dinara, popuniš zahtev u svom LU, i priložiš priznanicu o uplati.
Ima na sajtu ministarstva poljoprivrede, uprava za šume, pravilnik i odluka, pa pročitajte.
Ja ne znam da se nešto u medjuvremenu promenilo. Ne može uprava bilo kog LU, da zahteva nešto što ne piše u propisima.

LU Aleksandrovo

Lala kaže:
Pročitaj malo, Cuciću, prilaže se dokaz da je ono lice koje ispunjava uslove za dobijanje lovne karte, izvršilo uplatu na budžetski račun ministarstva, račun počinje brojevima 840-.......
Dakle, uplatiš posebno za lovnu kartu 1000 dinara, popuniš zahtev u svom LU, i priložiš priznanicu o uplati.
Ima na sajtu ministarstva poljoprivrede, uprava za šume, pravilnik i odluka, pa pročitajte.

ima tačka 9.

9. Lovačko udruženje, preko kojeg Lovački savez Srbije vrši gazdovanje lovištem po osnovu ugovora o dodeli lovišta na gazdovanje i drugo pravno lice korisnik lovišta, može zbirno uplatiti naknade za lovne karte za svoje članove i zainteresovana lica.

Lala
 E, to sam prevideo! Izvinjavam se, moja je greška! Način onda nije sporan. Ali opet, ostaje sporan iznos od 1500 dinara koji je naveden u uplatnici za lovnu kartu. Cena lovne karte je 1000 dinara.

LU Aleksandrovo
 Fala na obaveštenju za obaveštenje o postupku dobijanja ...... nisam ni znao da je izašlo, puno sam na ovom forumu pa ne pratim, i meni je malo falilo da preskočim samo da nisam pogledo onu napomenu tačka 9. i ja bi omlatio.

Lala
 Zato nas ima više, pa više očiju bolje vidi. Hvala na ispravci Cuciću. 

paninm
 ups,ja citam i citam,i stekao sam utisak da je ovo clanarina za 2011,a ono cenovnik za 2011.
Sta sad ?

Nista cu postavim pitanje,pa sta bude bude/
Ovo je cisto teorijski-
U slucaju da jedno udruzenje, odluci da odlozi placanje clanarine LSS, i na po godine pocne dodela Lovista,oni ga dobiju i plate sve sto treba drzavi,i odluce da ne plate clanarinu LSS, sta LSS moze da uradi u tom slucaju?

LU Aleksandrovo
 ništa sem da te isključi iz članstva

paninm
 i sta onda? (mislim hipoteticki) Udruzenje nastavlja bez placanja clanstva. Placa drzavi naknadu i lovnu kartu, i odredjuje cenu divljaci,i sto je najvaznije lovi u svom lovistu bez mesanja LSS ?

Lala
 Pa dat je produžen rok do septembra za uplatu članarine, koliko sam shvatio Slavu, on je bio na skupštini, kao lovac, nije delegat.
Valjda će do septembra biti dosta jasnija situacija.

LU Aleksandrovo

paninm kaže:
i sta onda? (mislim hipoteticki) Udruzenje nastavlja bez placanja clanstva. Placa drzavi naknadu i lovnu kartu, i odredjuje cenu divljaci,i sto je najvaznije lovi u svom lovistu bez mesanja LSS ?

Pa sad sve zavisi šta ti piše u statutu udruženja, ako piše da si njin član onda moraš da se povinuješ tome il da menjaš statut, doduše u svakom statutu piše da ti ne izmirenjem obaveza sledi isključivanje pa to piše verovatno i u statutu LSS.

A evo sad valjda i logičnog zaključka za rok plaćanja članarine LSS, još uvek će im država dati da distribuiraju lovne karte za udruženja, ne izmiriš li članarinu neće biti ni lovne karte, sem ako ne bude svaki lovac išao kod neko od drugih ovlašćenih za izdavanje lovne karte i vadio je sam za sebe, da li možeš da predpostaviš koliko ima takvih da sad idu iz sela u neki grad da vade lovnu kartu, opet imaju jedan mali monopolčić.

Lala
 Da bi dobio lovnu kartu, treba da imaš položen lovački ispit, oružni list i uplatu od 1000 dinara, i popunjen zahtev. Ne moraš biti član ni jednog LU, da bi dobio lovnu kartu. A u svakom LU možeš da podneseš zahtev, iako nisi njiihov član.

LU Aleksandrovo
 Tako kaže zakon al poznavajući ove sekretare po lovačkim udruženjima i njihovu pamet, dok im istumačiš zakon biće povuci potegni. Negde je navedeno da će i broj lovnih karata po lovištu biti limitiran, nisam pročitao ovo objašnjenje skroz, al mislim da to ne važi za sada još tek da će važiti, mada ne razumem zašto su uveli tu kvaku u čemu je poenta, pa ti možeš imati 100 lovaca i 10 markica za zeca ili 500 lovaca i 10 markica za zeca, i u jednom i u drugom slučaju možeš odstreliti samo 10 zečeva, a sad oće markice lovci izvući iz šešira ili na tomboli il će to rukovodstvo podeliti između sebe (najverovatnija mogućnost) šta to treba da bude briga zakonodavca.

LU Aleksandrovo
 Vidiš Lalo možda bi bilo dobro da radimo kao neki servis našim članovima i probamo da im pomognemo da razumeju neke stvari, koje im možda nisu jasne a nemaju gde da pitaju ili se informišu, razmisli o jednoj takvoj temi na onu foru ,,pitajte ako znamo mi će mo odgovoriti,, mnogi i ne razumeju šta im se servira, a servira im se svašta, a sam si rekao nas je ovde više pa će nas više i više da zna.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Gazdovanje zecom u Vojvodini (1997/2011) STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 14 06.11.2014. 15:58
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Informator LSV broj 1 - septembar 2011. LOVAČKA UDRUŽENJA 134 13.10.2011. 08:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 27
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,099 posete www.srbijalov.com