Novac za poslovanje LU obezbedjuje iz članarine, i iz ostalih aktivnosti za koje je registrovano (lovni turizam, poljoprivreda, ugostiteljstvo itd.). Ovde se diskutuje o ceni divljači, a o članarini imamo posebnu temu, mada su obe teme vrlo usko povezane.
Lalo, syebala te temperatura!
Ili veruješ pogrešnim ljudima?
Paninm je dobro izračunao 1,78 je PDV (18%) na osnovicu od 9,9 (30% od cene utvrđene cenovnikom LSS)!
A ona 2e nemaju nikakve veze sa cenovnikom LSS!
NAKNADA ZA KORIŠĆENJE DIVLJAČI NIJE URAČUNATA U CENU UTVRENU CENOVNIKOM LSS!
Ako neko tvrdi drugačije, neka dokaže da ja grešim!
Ne znam šta ovde nije jasno!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
evo sad bas citam cenovnik, i moram reci da se nigde ne spominje naknada od 10%.
Ajde mi ti reci na koji se iznos naplacuje pdv?
Fazan je oslobodjen te naknade,jer je vec debelo placen.
Kod nas je udruzenju,pravi apsurd loviti fazana-platili ga 600 dinara i pustili ga,a onda pri odstrelu ga naplatili 300 dinara- nema nikakve logike, a sad jos i ta nadoknada-ma mislim neznam sta da mislim
evo ti jos jedan primer-na nas iznos koji smo uplatili na racun-zveknu li nas sa 18% pdv, a onda kada smo kupovali fazana-jos 18% pdv- pa ti vidi kako se nabija sa svih strana,a nigde zida da naslonis bulju.
Sremac, druže, ja ne verujem nikom 100%, pa ni sebi neki put.
Govorim kako je napisano u objašnjenju. I dalje mi nije jasno ništa, pa pokušavam da ukapiram kroz diskusiju. Vidim i ja da u cenovniku LSS nigde ne piše ni reč o naknadi, a vidim da u objašnjenju sekretara LSS piše da je naknada uračunata, i ništa ne kapiram.
Kapiram samo da je cena koju će plaćati lovci članovi LSS biti veća za 50% od prošlogodišnje. Strukturu povećanja ne mogu da razbistrim, ne ide mi.
lala
Ne znam da li je lovcima promakla informacija, da je po novom cenovniku LSS za odstrel divljači, naknada koju plaćamo povećana za 50%!. Kakav će to uticaj imati na visinu članarine, svima je jasno. ZAŠTO JE LSS BAŠ SADA NAŠAO ZA SHODNO DA POVEĆAVA NAKNADU ZA ODSTREL???
ODGOVORNI, MOLIM VAS, OGLASITE SE! OBJASNITE NAM OVO!
To znači, da će LU za svakog odstreljenog zeca plaćati 9,9 evra, umesto dosadašnjih 6,6! Ali tu nije kraj: na 9,9 evra, treba dodati još i PDV od 18%! Tako da će jedan zec lovca koštati 11,70 evra, ili po današnjem kursu negde oko 1250 dinara!!!
Fazan će koštati oko 590 dinara.
Prepelica će koštati nešto preko 100 dinara.
dobro si ti lalo sve izracunao, eto u prvom upisu, tacno u cent
LSS se malo zaigrao jer po kom osnovu oni naplacuju i racunaju planirani ostrel od 10 % koji dodaju na svoj cenovnik kad je to posao drzave!!!!Odakle im pravo da oni sve ovo ulkakulisu u svoju cenu????
Statutom i ovlascenjima se jasno i glasno zna ko kosi a ko vodu nosi!!!
lala
Ne znam da li je lovcima promakla informacija, da je po novom cenovniku LSS za odstrel divljači, naknada koju plaćamo povećana za 50%!. Kakav će to uticaj imati na visinu članarine, svima je jasno. ZAŠTO JE LSS BAŠ SADA NAŠAO ZA SHODNO DA POVEĆAVA NAKNADU ZA ODSTREL???
ODGOVORNI, MOLIM VAS, OGLASITE SE! OBJASNITE NAM OVO!
To znači, da će LU za svakog odstreljenog zeca plaćati 9,9 evra, umesto dosadašnjih 6,6! Ali tu nije kraj: na 9,9 evra, treba dodati još i PDV od 18%! Tako da će jedan zec lovca koštati 11,70 evra, ili po današnjem kursu negde oko 1250 dinara!!!
Fazan će koštati oko 590 dinara.
Prepelica će koštati nešto preko 100 dinara.
dobro si ti lalo sve izracunao, eto u prvom upisu, tacno u cent
Jeste, ali je posle toga došlo od sekretara LSS ono objašnjenje. Pa se zakomplikovalo.
slavaplana kaže:
LSS se malo zaigrao jer po kom osnovu oni naplacuju i racunaju planirani ostrel od 10 % koji dodaju na svoj cenovnik kad je to posao drzave!!!!Odakle im pravo da oni sve ovo ulkakulisu u svoju cenu????
Statutom i ovlascenjima se jasno i glasno zna ko kosi a ko vodu nosi!!!
Slavo, NIJE LSS UKALKULISAO TIH 10%, ČITAJ CENOVNIK LSS-TO NIGDE NE PIŠE!
Jel vi mene zayebavate!
Manite se Ćeranićevih objašnjenja!
Tako je rekao i da će LSS oduzimati oružje nesavesnim lovcima!
I to mu verujete?
Štampaj!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
sta se odma ljutis, pa i ja sam lovac ko i ti, ako nemamo pravo na objasnjenje onda ko ga ima.
Odjavljujem se, krenulo je u pogresnom pravcu, ili je to tvoj nacin zbijanja sale,ili stvarno ozbiljno mislis.
paninm kaže:
sta se odma ljutis, pa i ja sam lovac ko i ti, ako nemamo pravo na objasnjenje onda ko ga ima.
Odjavljujem se, krenulo je u pogresnom pravcu, ili je to tvoj nacin zbijanja sale,ili stvarno ozbiljno mislis.
Ma naravno da se šalim!
Poenta je da nećemo dobiti objašnjenje a da ćemo morati plaćati!
I cenu i naknadu!
Nisi me shvatio kao sam ja želeo!
Kolege, braćo, lovci s' obzirom da se danima već niko od nadležnih ne oglašava na ova pisanja, mislim da njih baš zabole patka i da će oni i dalje terati po njihovom ne obazirući se na ove naše povike " Okrečite Beograd"! Plašim se da posle nebude " Džaba ste krečili", ako me uopšte razumete!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Posle ove silne priče, nismo makli dalje od početka. Glavna dilema nam je u vezi naknade od 10%, koliko vidim.
Razlog za povećanje cene koju će plaćati lovci, po mom mišljenju, jeste da se kroz povećanu cenu divljači uveća i ulaganje u lovišta i divljač. Da li je pravi momenat (kriza, nemaština), da se lovci na ovaj način teraju na to, za diskusiju je. Bojim se da će ovaj potez biti potpuno kontraproduktivan, da će biti sve manje prijavljenog odstrela, a sve više krivolova i neprijavljivanja, i da će osipanje članstva biti veće nego što bi bilo,da nisu cene povećane.
A o naknadi 10%, uračunatoj u cenu, nemamo ništa...
Odlucivsi da promeni sistem lovstva u Srbiji, na nacin da se direktno dogovara sa bazom, lovackim udruzenjima, drzava je lobovala saveze. Ovi do sada neprikosnoveni lovacki autoriteti, cuveni lovni radnici, zaposleni u strucnim sluzbama postali su nepotrebni i visak. Navikli na lagodan zivot bez mnogo muke i velika primanja, oni su s pravom zabrinuti za svoju buducnost pa rade ovo sto rade. Unose smutnju i konfuziju medju clanstvo, kritikuju i zakon i drzavu i nimalo ne pomazu ni lovcima koje kobojagi predstavljaju. Na svaki nacin pokusavaju da se udenu i prikazu da su nezaobilazan faktor i da bez njih reforma nece moci da se sprovede. U tom sukobu
lovci i nihovi interesi su u drugom planu, odnosno nalaze se izmedju cekica i nakovnja, i mogli bi biti kolateralna steta u ovom sukobu. To je poenta ove i svih drugih prica koje imamo ovih dana a i meseci na forumu.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻